Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A terézvárosi polgármesternek nem tűnt fel egy 3000 fős rendezvény?

2011.01.17. 11:27 | balközép | 366 komment

Címkék: fidesz tragédia west balkán terézváros noise night life hassay zsófia

Tegnap valamelyik kertv híradójában láttam nyilatkozni a West Balkán-tragédia kapcsán az illetékes terézvárosi fideszes polgármestert. Hassay Zsófia elmondta az önkormányzat tudott arról, hogy West Balkán körül problémák vannak. Nincsen neki meg az engedélye, csak 10 óráig üzemelhet és csupán 300 főt fogadhat be. Sőt a polgármester asszony azt is elmondta, volt már olyan, hogy a hatóság (legutóbb december 11-én) odament és 10 óra után kiürítette a szórakozóhelyet. Ez mind szép és jó.

A "titokban maradt" 3000 fős buli hírdetése

A Noise Night Life egy több ezer fős tömegrendezvény. Mely elég sok helyen volt hirdetve és azt hiszem abból sem csináltak titkot, hogy a hatodik kerületi West Balkánban lesz, de a hirdetésekből még az időpontja is kiderül. Sőt a polgármester asszony szerint is problémás szórakozó helynek a honlapján is szerepelt a rendezvény.

Ezek szerint a terézvárosi önkormányzatban se a polgármester asszonynak se senki másnak nem tűnt fel, hogy egy több ezer fős illegális buli készül megrendezésre a felelősségi körébe tartozó kerületben? Tényleg ennyire titokban lehet tartani egy ilyen méretű rendezvény szervezését a hatóságok előtt?

Vajon alkalmas-e az a polgármesteri vezetés akinek nem tűnik fel, hogy egy gigászi illegál parti szerveződik a településén vagy a kerületében?

Mert, ha gondolom én feltűnt volna nekik, akkor úgy mint december 11-én odamennek 10 óra után és ellenőrzik a helyet. Kiüríttetik. Mondok mást, ha feltűnt volna a felelős önkormányzati vezetésnek, hogy egy több ezer fős tömegrendezvényt szerveznek, melynek aztán semmi engedélye sem stimmel, akkor szerintem a közegnek meg kellet volna érkeznie a kezdés előtt egy órával és megkérdezni, urak hát itt ugye nem egy több ezer fős tömeg rendezvényt szerveznek titokban? Hol vannak az engedélyek? Sehol? Akkor nincs buli.

De ezek nem történtek meg.

Most komolyan nem tűnt fel ez senkinek sem, hát akkor alkalmatlanok… Ha meg tudtak feltűnt nekik, de nem intézkedtek akkor meg azért alkalmatlanok.

De tudták is, hogy a szórakozóhely gázos. Hiszen a polgármester asszony saját maga mondta, hogy december 11-én jártak ott ellenőrizni és akkor se voltak rendben a dolgok. Akkor nem azt csinálom, hogy Gizikét ráállítóm a West Balkán honlapjára, hogy ugyan már mire is készülnek ott? Valószínűleg baszott az önkormányzat erre…

Azért elgondolkoztató, hogy ebben az országban ezek szerint lazán meg lehet úgy szervezni egy gigászi rendezvényt engedélyek nélkül, hogy senkinek nem tűnik fel és utólag mindenki szétteszi a kezét.

Oszt azt mondja rossz a jogszabály… hát én meg csak vakargatom a fejem polgármester asszony… tessék már mondani milyen jogszabály kellene ahhoz, hogy észre vegyen az önkormányzat 3000 ember? Intézkedni tudtak volna? Igen. Hiszen december 11-én is megtették. Maga mondta nem én…

De az is lehet, hogy szimplán hülyének néznek minket és eljátsszák, hogy ez a természetes, mert hogy hibáztak ők is… és ezt vizsgálja valaki??

Szerintem, le kellene vonni a polgármester asszonynak a tanulságokat.
 

Update:

Egy picit olyan mintha a mi posztunkra reagált volna a terézvárosi önkormányzat, bár nekünk nem küldték meg de, íme:

"A jegyző szerint nem lehet mondani, hogy nem tűnt volna fel a rendszeres létszámtúllépés a szórakozóhelyen. Szerinte többször ellenőrizték is a szórakozóhelyet a rendőrséggel együttműködve, és arra is volt példa, hogy kiürítették a helyiséget. December 11-én is ez történt: akkor a létszámmal nem volt gond, mert kétszáznál is kevesebben voltak a szórakozóhelyen. A kiürítés oka a tíz óra utáni nyitva tartás volt. A jegyző szerint a jogszabályi környezet az oka, hogy ennél többet nem tudtak tenni."

 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr602589837

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Európa vagy nyugat-balkán? 2011.01.19. 00:19:32

Ténytár A közigazgatás mozgástere a szórakozóhelyek felügyelete kapcsán   A vonatkozó európai uniós szabályozá

Trackback: O tempora, o mores: már a diszkó sem a régi 2011.01.18. 07:46:23

A hétvégi tragédia után az a minimum, hogy minden gyermek határozott mozdulattal rábök az újratervezés gombra a hovamegyekhetvegen.exe fájl futtatása közben, és végiggondolja alaposan, hová jár ezután szórakozni, kikapcsolódni

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RedRobotrooper 2011.01.17. 12:32:27

még szerencse, hogy ilyen rátermett nő a polgármster... olyan kicsi az a west balkán és olyan kevesen voltak érthető, hogy lófaszt se észleltek...

böhömúr 2011.01.17. 12:36:06

Itt az idő lemondani...

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.17. 14:20:49

Szerintem ebbe rohadtul nem kéne a politikát belekeverni. Számomra gyomorforgató, hogy történik ilyen szörnyűség, és egyesek ebbe belekapaszkodva próbálják megtalálni a számításukat.
Amúgy vicces, hogy egy olyan oldal, ami szertekiabálja a liberális eszméit, a teljes szabadság dicsőítését, úgy állítja be a polgármestert, mint teljhatalmú urat, vagy úrnőt, aki odamegy egy szórakozóhelyre, és akkor rendet csinál. Ha ilyesmi lett volna, de nem lenne tragédia, esküdni mernék, hogy arról szólna cikk a Piroslapon, hogy a Fideszes diktatúra nem engedi szórakozni a fiatalokat, meg reakció, meg fiatalságellenesség, meg a többi baromság.
A West Balkán hibázott, azt pedig még mindig nem árulta el senki, hogy ha valóban agyontaposták a három áldozatot, akkor mégis mitől robbant ki pánik. De a fő hibás a szervező, mert neki kellett volna betartania a létszámkorlátot, és este tíz után be kellett volna csukniuk a boltot. A terézvárosi polgármester meg nem hiszem, hogy azért van, hogy 22:01-kor odasétáljon a Nyugatihoz, és hazazavarjon mindenkit, vagy kiálljon a bejárat elé este hétkor és elkezdje számolgatni a résztvevőket, háromszáznál meg azt mondja, stop. Nem a kerület anyukájáról, hanem polgármesteréről beszélünk.
Voltam már számos szórakozóhelyen, Budapesten is, és meg kell mondjam, a WB-ben, ebben az esetben a lehető legtöbb eljárást megsértették, mert először is, olyan biztonsági őröket nem alkalmazunk, akik a tragédia idején már járni is alig tudnak, úgy berúgtak, másodszor, felügyelünk a létszámkorlátra, harmadszor, a biztonsági őrök, például a Morrisonsban is, nem csak arra figyelnek, hogy balhé ne legyen, hanem pl. arra is, hogy a menekülési útvonalak szabadok legyenek, és ha valaki ott dekkol, akkor arrébb tessékelik. És negyedszer, aki kiütötte magát, el szokták zavarni onnan, mert ha valaki olyan barom, hogy túllövi magát, vagy illegális cuccot tol ilyen helyeken, azokért egy szórakozóhely tulajdonosa sem vállalja a felelősséget. Az egyik áldozat vérében állítólag kábítószert találtak - persze, állítólag, mint annyi minden más, ez sem biztos. De ha ezt a negyedik pontot nem is vesszük figyelembe, három esetben még mindig nagyon komoly mulasztással állunk szemben.
És ez nem a polgármester hibája, vagy a politikáé, mindegy, milyen színű vezetője van annak a városrésznek, számomra kifejezetten undorító, mondom még egyszer, hogy egyesek ezt így akarják beállítani, vagy minden biztos infó nélkül nekiállnak cigányozni. A kettő kb. azonos morális szinten áll, szerintem.
Másrészt pedig, aki tényleg annyira a politikán akarja ezt leverni, az mondja már meg, milyen eszközökkel tehetett volna rendet a polgármester - még a tragédia bekövetkezte előtt? Kíváncsian várom a válaszokat.
Üdv

balközép 2011.01.17. 14:39:46

@Toyotomi Hideyoshi:

:) Nem mi kevertük bele a politikát, hanem ő saját magát. A polgármester asszony tegnap kiállt és ő nyilatkozott az ügyben.

Én nem a felelősöket meg nem a lemondásokat várom, hanem arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezek szerint ma úgy meglehet csinálni egy több ezres partit (nem házi bulit), hogy tök illegális és egyetlen egy hatóság sem tud vagy tesz semmit. Illetve ez senkinek nem tűnik fől. Szerintem ez nincs jól.

A baj az, hogy lehet, hogy ma este is lesz egy ilyen buli... és az ilyen tragédiákat meg kellene előzni...

A WB felelőssége és a rendezvény szervezők felelőssége nem is kérdéses.

Szerintem meg jogos kérés az, hogy ebből le kell vonni a tanulságokat.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.17. 15:09:16

@balközép: A buli maga nem volt illegális, pont ezért mondtam én is, hogy a rendfenntartónak, különösen a politikának nem volt eszköze arra, hogy mondjuk beavatkozzon. Itt a szervezőkön kell példát statuálni, az, amit mondasz, azzal jár együtt, hogy még szigorúbbá válnak a rendszabályok, ami sokaknak megint nem fog tetszeni.

kaszakő 2011.01.17. 15:14:01

Apám, hogy a polgármesternek kéne figyelnie minden redzvényt! Meg a West Balkán honlapját! Mán a telefonodat nem kéne lehallgatnia? Amúgy szerinted a honlapok úgy hirdetnek rendezvényt, hogy "csak 300 főre van engedélyünk, de szarunk rá, csak gyertek bátran hatezren!" A polgármesteri hivatalnak meg naná, hogy mással sem kéne foglalkoznia, mint azzal hogy statisztikákat készít a diszkópatkányokról!
Persze, ha a hatóság (a polgármesteri hivatal) bezárna minden ilyen gagyi helyet, ahol meghágják a szabályokat és nem foglalkoznak az előírásokkal!
Lenne rögtön fasisztázás, diktatúra emlegetése, a kultúra sárba taposása! Akkor lehetne mécseseket gyújtogatni a lelakatolt lebujok előtt...

balközép 2011.01.17. 15:15:47

@Toyotomi Hideyoshi:

Az, hogy nem volt bejelentve, amikor kötelező lett volna, az hogy 300 fő lehetett volna teremben és este 10-ig, az én értelmezésem szerint illegális.

balközép 2011.01.17. 15:22:34

@Toyotomi Hideyoshi: @kaszakő:

És még valami, engem igazából tökre nem érdekel, hogy ki foga a bíróság hibásnak ítélni.

Egyszerűen szeretném fölhívnia a figyelmet és tettem fel a kérdéseimet, hogy ez többet ne forduljon elő.

Ha polgármester intézkedik akkor ő, ha más... de ne mondja nekem senki sem, hogy ez így oké?

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.17. 15:30:32

@balközép: Igen, de ez ellen megelőző módon hogy lehetett volna védekezni? Nekem az első kérdésem is ez volt.

balközép 2011.01.17. 15:43:27

@Toyotomi Hideyoshi:

Szerintem, úgy ahogy tette az önkormányzat pl dec 11-én kimegy rendőrökkel csekkolni, hogy minden rendben van-e...

Nem tudom, lehet csak az én számomra felfoghatatlan az, hogy egy 3000 fős rendezvényt így meg lehet tartani...

Nem hiszem, hogy ez minden napos lenne és olyan sok tömegrendezvény lenne bármelyik kerületben is, hogy az ne tűnjön fel... vagy nagyon leterhelné az önkormányzatot ha ezeket előtte elellenőrizné...

Mindegyik helynek van honlapja és egész korrekten fent van rajtuk minden...

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.17. 15:54:39

@balközép: Igen, csak ebben megint van némi csúsztatás.
1. Úgy tesztek, mintha ez a rendezvény kapásból 3000 fősre lett volna meghirdetve, mintha azok a szabálytalanságok, amik este 10 óra után, vagy este 7 óra után bekövetkeztek, nyilvánvalóak lettek volna előtte is.
2. Ha csak Terézvárosban a rendőrség minden bulit és rendezvényt lecsekkolna, hogy minden rendben van -e, az elég szép summa lenne. Van ott pár szórakozóhely. Akkor persze az lenne a baj, hogy rendőrök nyüzsögnek mindenhol, és a Fidesz terrorban tartja a fiatalságot. Láttunk már ilyen "kritikára" példát, hogy a Fidesz fiatalságellenes, meg hasonlók. Ha a rendőrség előre, ok nélkül cselekszik, ezért lenne hisztéria.
3. Ha azt akarod, hogy ilyen ne forduljon elő, mit lehet tenni? Jogot adsz a rendőrségnek arra, hogy minden bulit előzetes indoklás nélkül betiltson, minden rendezvényt feloszlasson, ha úgy látja, hogy jogos. Ha Terézvárosban hoznának ilyen rendeletet, szerintem még aznap az össze jogvédő utcára vonulna azokkal a szólamokkal, amiket a 2. pontban írtam.
Úgy kezeled az egészet, mintha 1. hivatalból az önkormányzatnak foglalkoznia kellene az összes szórakozóhellyel, vagy rendezvénnyel 2. előre látható lett volna az, hogy a WB-ben háromezren fognak összegyűlni, és hogy nem tartják be a szabályokat. Ha a rendőrség itt közbelépett volna, az olyan, mintha negyvennél lekapcsolnának valakit gyorshajtásért azért, mert máskor is hajtott már gyorsan. Vagy ha piál, letartóztatnák ittas vezetésért, mert már máskor is vezetett részegen, és biztos most is autóba akar ülni. Ilyet nem lehet tenni. Ha pedig valaki ilyet tesz, ez a blog lesz a leghangosabb akkor, ha a "Fidesz rendőrségét" és a diktatúrát kell szapulni.
Ennek semmi köze a politikához, ez a rendezők hibája, rajtuk is kell elverni.

Toyotomi Hideyoshi 2011.01.17. 15:56:37

@balközép: Igen, illegális, de ez vagy lakossági bejelentés után derülhetett volna ki, vagy ha a rendőrség a kezdetektől fogva biztosítja a helyszínt. A rendőrségnek szerintem nem az a feladata, hogy rendezvények lebonyolításában segédkezzen, arról nem is beszélve, hogy van belőlük pár, főleg a VI. kerületben, a város szívében.

jajdehülyevagyok 2011.01.17. 16:36:50

Ez a fércmű csak a polgármester lejáratása céljából született. Ha a szerző ismerné a dolgok működését, nem írta volna meg, feltéve ha a realitásoktól elszakadva csak a fidesz gyűlölet motiválná.
Gyanítom, ez utóbbi az igazi ok.
Szánalmas és lehangoló, hogy mások tragédiáját bulvárstílusban meglovagolva alantas politikai játékokra használja fel.

nemecsek ernő áruló 2011.01.17. 18:04:51

@Toyotomi Hideyoshi: (részlet a NNL-től) "4000 fős ruhatár, megnyitott új szint, hogy kényelmesen elférjetek"... Hm. Ja, tényleg csak 300 emberre számítottak. Szombat este 9 körül a nyugatinál szálltam fel a 4-6-ra. Az én megállapításom az volt, amit a nejem is osztott, hogy amennyi ember ott a Skála előtti téren áll, minimum egy BS, vagy Syma kellett volna. Minimum!!! A katasztrófa kódolva volt. Szóval igen. Ilyen tömegrendezvény azért a rendőrségnek szemet szúrhatott volna egy engedéllyel nem rendelkező hely részéről, de lehet én vagyok a hülye...

És ez nem a diktatúráról szól. Vegyük észre, hogy nem egy Szimpla Kert este 10-es bezárásáról beszélünk, amivel az egyetlen baj, hogy olyan emberek is költöztek a VI-VII. kerületbe, akiknek kurvára nem ott, hanem mondjuk kint Gödön kellene lakniuk, ahol csend, és béke honol.

krausz2 2011.01.17. 18:22:51

@Toyotomi Hideyoshi:

Nagyon sötét vagy az biztos! De, hogy megértsed a lényeget íme egy történet:

X úr defektet kapott a XIII.ker.ben. Miután csak pár métere volt egy apró gumis műhelytől boldogan állt elé kérve, hogy soron kívül javítsák meg kerekét.
Sajnos az utcán nem vehetjük le a kereket csak ön, mert már egy éve a JEGYZŐ ÚR megtiltotta. De hát itt nem látja a jegyző- és én bajba vagyok- mondja emberünk! Azt maga csak gondolja a közterület felügyeletet utasította, hogy ELLENŐRIZZENEK NAPONTA, hogy kinek segítünk az utcán. Ez egyébként szocialista vezetésű kerület,és csöpögnek a jó indulattól...
Szóval felléphetek volna a csibészek ellen, ha akartak volna de nem akartak!
Hogy milyen szinten nem akartak azt ki kell vizsgálni és a felelősöket az önkormányzatban meg kell találni. Szerinted lesz felelős?

fingerbangs 2011.01.17. 18:27:09

tudtak róla vagy sem, teljesen mindegy, ilyen tragédia után le szokott mondani a polgármester, a jegyző és a rendőrfőnök (kerületi) normális országokban mert -ha közvetve is, de- mind felelősek a kialakult helyzetért!

itt persze nem, éhen halnának mutyi nélkül

aum 2011.01.17. 18:28:57

Most néztem a jegyzővel készült interjút. A legújabb verzió, hogy igen tudtak róla, igen illegális, de nincs eszközük a szankcionálásra. Sehol nem is említették, hogy a rendszeres ellenőrzés valamilyen retorziót (pénzbüntetés, feljelentés) vont volna maga után. Egyébként ott a térfigyelő kamera, a Rendőrség sem mosakodhat, hogy nem tudja miért áll ott kétszáz fiatal. Pár fejest lefizettek, a többi nem ugrál és mehet a buli.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.17. 18:28:59

ORBÁN AZ OKA MINDENNEK!
ÉN MÁR OLYAN PLETYKÁT IS HALLOTTAM HOGY LASSAN DE BIZTOSAN A CIGÓK ÁTVESZIK A HATALMAT AZ ORSZÁGBAN!
gondolom nem kell ezt tovább fejtegetni....

Alikam 2011.01.17. 18:30:16

"Oszt azt mondja rossz a jogszabály… hát én meg csak vakargatom a fejem polgármester asszony… tessék már mondani milyen jogszabály kellene ahhoz, hogy észre vegyen az önkormányzat 3000 ember? Intézkedni tudtak volna? Igen. Hiszen december 11-én is megtették. Maga mondta nem én…"

Ezzel egyet kell értsek. Mindegyik hivatal olyan mértékben tálalja a kifogásokat ha gond van, hogy állítom, külön van erre emberük aki naphosszat az ilyen nyilatkozatokat szövegezi.

De igenis megvannak a jogszabályok ahhoz, hogy egy perc alatt szét lehessen zavarni egy ilyen rendezvényt úgyhogy az a hivataltól csupán gyenge magyarázkodás.

De a Fideszt meg MSZP-t ne keverjük ide, mert mindegyik ekkora link Kár itt kihangsúlyozni bármelyiket is. Az MSZP idején meg 5 ember halt meg az aug. 20-i tűzijátékon.

nem várt fordulat 2011.01.17. 18:31:25

ezt a mondatot, ha karóba húznak sem fogom megérteni:
"Nincsen neki meg az engedélye, csak 10 óráig üzemelhet és csupán 300 főt fogadhat be."

WTF?
Ha nincs neki meg az engedélye, miért üzemelhet akár csak egy percre is?

Alikam 2011.01.17. 18:32:14

@aum: akkor hazudik. Ahol nincs engedély ott igenis hatóságilag azonnal be lehet avatkozni. Ha másra nem, a hangosítási engedély hiányára meg lehet várni a 10 órát utána meg szétzavarni az embereket.

Gáborom 2011.01.17. 18:33:43

Én már rájöttem, hogy ezeket a luberálisnak tűnő, valójában csak féligazságokat abszolút igazságként netbe ordibáló blogok mögött gyerekek vagy igen-igen naív ifjak állnak...izé...ülnek, egy-két kivételtől eltekintve.
A polgármesternő elmondta, hogy most kiderült,rossz a szabály, meg kell változtatni - valószínűleg azért, hogy lehessen lépni.

Én is úgy látom, hogy ha van rajta sapka akkor az a baj, ha nincs akkor az.
Csakhogy taccsvonalról bekiabálni a legkönnyebb....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.17. 18:35:11

@kaszakő: Szóról-szóra igaz.

Azt minden település(rész) mindenféle vezetői tudják, hogy ezek a helyek a állandóan a hivatalos zárórán túl tartanak nyitva, nem is kevéssel, és hogy egy csomó dolog nem stimmel velük, működési engedély, ilyen-olyan befizetendők, tűzvédelmi szabályok betartása főleg, és mégsem tesznek ellene. Mindig megvárják, amíg valahol történik valami baj, akkor persze hirtelen kiderül, hogy ez bármikor bárhol megtörténhetett volna.

A hivatalos ember bejelenti, hogy megszigorítják a rendszabályokat. Basszus, a rendszabályok már épp elég szigorúak, csak nem tartja be azokat senki! Ha mindig megszigorítanák a rendszabályokat, amikor csak ez elhangzik, a rendszabályok már olyan szigorúak lennének, hogy ki sem mehetnénk az utcára.

Ha valami történik, akkor persze már mindenki az illetékeseken kéri számon, hogy miért nem akadályozták meg. Mert mindenki azt akarja, hogy neki mindent szabad legyen, és te sem nyelted volna le, mulatni vágyó kisfiam, ha neked megtiltotta volna a hivatal, hogy bepréseld magad ebbe a patkánylyukva, vedelni.

Az a baj, hogy a rendszabályok tényleg nem engednek meg egy csomó retorziót, hiszen éljen a szabadság, tudjuk. Ha pedig megengednék, vagy éppen valaki VALÓBAN szigorít a szabályokon, akkor arról hetekig írnak blogokon, merthogy diktatúra van, és az emberek már sehová nem mehetnek szórakozni, miegymás. Hát, feleim, akkor legyetek jelen a legközelebbi esti főhír helyszínén, mert nektek ahhoz is jogotok van.

isssti 2011.01.17. 18:39:06

Szerintem Hassay Zsófia polgmesterasszony csak egy kis hal: ERRŐL IS ORBÁN VIKTOR TEHET!

MONDJON LE AZ A SÁTÁN!

Ugye, kedves ballib véreim?!

szép vagy blaireau 2011.01.17. 18:41:08

No azért van itt egy-két igen elmés hozzászólás. Én sem leszek a megoldás kulcsa, de jó tudni egy - két dolgot:
Van egy igen rossz kormányrendelet ez a 2009-es story, ahol is ha trafikos a bűnöző neki kell működési engedély, amúgy senkinek.
Van egy igen remek csendrendelet helyi, amit nem kívánok minősíteni.
Egyébként a jegyző asszony és társai több eseteben is ki tudtak haladni helyeket bezárni (jelzem akiknek anno működési engedélyük volt, és több éve üzemeltek).
Hát most nem sikerült.
Jobb országokban ilyenkor levonják a konzekvenciát és lemondanak csapatostul.
De!! sajnos nálunk a politikai elit ragaszkodó típus.
(politikailag pártatlan vagyok)

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.17. 18:44:46

@isssti: te egy mérhetetlenül nagy seggfej vagy.

Egyébként mutogatták az egyik szervezőt: egy huszonegy éves kispöcs. Agya kb. semmi.

nem várt fordulat 2011.01.17. 18:48:01

@szép vagy blaireau: "Jobb országokban ilyenkor levonják a konzekvenciát és lemondanak csapatostul."

Ez a mienk szerintem lehetne jó ország, én úgy érzem, egyre több embernek van erre igénye.

De egyszerűen nem megy. Mert ez a felelősségek nélküli ország.
Pl. mi az, hogy képviselőink kb. annyi értékbe vesznek fel költségtérítést, mint a fizetésük? Utána személyi kezdeményezésre összejön több százezer aláírás, több mint ami kéne. de lesöprik az asztalról. amikor pedig egy fáklyás élőlánccal tüntetnének emiatt, azt nem engedélyezik.

Sosem fogod azt hallani szerintem magyar politikus szájából, hogy hát, ezt jól elrontottuk, vállaljuk érte a felelősséget. ja, a minap volt egy we fucked up, de arról is kiderült, hogy persze nem úgy és nem arra értette.

Szélmalomharcos 2011.01.17. 18:48:22

Látom ti is politikai tőkét akartok kovácsolni az eseményekböl. Történjen bármilyen tragédia, fideszezni mindig lehet. De vajon ki hozta a rendeletet ami gyakorlatilag ellenőrizhetetlenné teszi a szórakozóhelyeket? Nem éppen az előző hatalom?

Ha jól értem a koncepciótokat, legyen nagy-nagy szabadság a szórakozásban, médiában, pénzvilágban meg mindenütt, az államhatalom nem szólhat bele, de közben persze mindenért felelős

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2011.01.17. 18:49:21

azt hiszem

magatok is tisztában vagytok azzak, hogy le van szarva a szánalmas szocihiszti, a vinnyogó vörössirám

nemecsek ernő áruló 2011.01.17. 18:51:31

@aum: "hogy nem tudja miért áll ott kétszáz fiatal"
Ha csak kétszáz ember állt volna ott. És még a járőr se szállt ki, hogy "hééló, jónapot, urak, tüntetés van, vagy mi?"

hirokin 2011.01.17. 18:52:43

Már látom is,amint holnaptól a polgármester asszony talpig terepszínűbe öltözve kommandózk a susnyásban, és számolgatja, hogy melyik kocsmába hányan mennek be.
megalol

f.m.j. 2011.01.17. 18:56:54

na nem mintha ez a nyikhaj fideszes polgármester nagyon szimpi lenne, de a veróknál valahogy nem verődött a nyál habosra, hogy lemondani, de izibe...

nem várt fordulat 2011.01.17. 18:58:07

@Szélmalomharcos: haggyad már ezt te is. nem lehetsz olyan elvakult, hogy ne lásd: egyik kutya másik eb. az _egész_ politikai "elitünk". és ez most kurvára nem a politizálásnak / cigányozásnak a helye és ideje.

Andal 2011.01.17. 18:58:40

Basszátok meg a komcsi kurva anyátokat hogy ebből a tragédiából is fideszezést csináltok.

isssti 2011.01.17. 18:59:53

@Atomot az indexre!: Kisfiam: a jó édes apukáddal lehet, hogy ilyen stilusban cseveghetsz, velem ne próbálkozz, mert nagyon megbánod - a humorérzékedet pedig poliroztasd fel egy picikét, mert úgy látom kicsit el vagy tompulva agyilag..

Ami a 21 éves kis seggdrogos szervezőt illeti - hát kb. tédeg is igy képzellek el kis antréd alapján.

u.i.: ..csak szólj ha valamit megint nem értesz, jó?!

Mille38 2011.01.17. 19:00:33

Az önkormányzat nem nyomozóhatóság, nem kutathat honlapokon megjelent hirdetések után. És ez így van jól. Ha meg kutakodna, akkor az lenne a baj, hogy miért üti az orrát a polgárok szabadságjogaiba.
Kellene olyan is, hogy önkéntes jogkövetés. Ehelyett az adott szervező állandóan azt játszotta, hogy benyújtotta a bejelentést, rendezvényeket szervezett két-három hétig, majd mire a hatóság elkezdett volna ellenőrizni, rendre visszavonta a bejelentést, vagyis nem volt mit ellenőrizni. A szervező tehát erősen visszaélt a jogszabály engedékenységével.
Megjegyzem, évek óta küzdünk azért, hogy a tisztességes kereskedőknek ne kelljen 38 engedélyt beszerezni a nyitáshoz. Erre lett ez az új jogszabály. Sajnos, az ilyen hiénák (nem szívesen használom a kifejezést), akiknek senki élete nem számít, csak a haszon, sokkal jobban ki tudják használni a jogszabály kiskapuit, mint az őstermelők vagy a kényszerből fonalboltot nyitó egyéni vállalkozók, akikért a light-os jogszabály készült.
Persze a rendőrjárőrnek feltűnhetett volna a téren, hogy itt túl sokan vannak. Lehet, hogy szombat estéken erősebb ellenőrzés kellene. De ahhoz meg több rendőr, több pénz. Akkor megint előjön valaki a "rendőrállam" kifejezéssel. Szóval nagyon nehéz ez, és ha mindenki a trükközésből akar megélni, akkor tényleg sanszos egy diktatúra végül.

szép vagy blaireau 2011.01.17. 19:01:48

@Szélmalomharcos: hm ,látom a híreket sem olvastad, és nem is hallottad.
akkor a tények, a FIDESZ-es képviselők megígérték, hogy nem szavazzák meg a rendeletet. Hát komám, mikor szavazásra került sor olyan szépen integettek....
Pedig elég lett volna ha csak egyikük is nemmel szavaz és nincs csendrendelet. Ennyit a Fityeszről....
Ja, és elmondásuk szerint felülről rájuk szóltak...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.17. 19:01:54

@szép vagy blaireau: "Jobb országokban ilyenkor levonják a konzekvenciát és lemondanak csapatostul."

Ez rendben van, időnként ez valóban elvárható lenne, most éppen szerintem nem annyira. Nem hiszem, hogy a hivatalnak kellett volna éjszaka ellenőriznie, hogy egy csehóban minden rendben van-e, a szervezőknek viszont igen. És ha a szervezők nem szüntették meg a szabályok áthágását helyben-nyomban, akkor már akkor is mindenféle közveszélyeztetésért el lehetne őket meszelni, ha nem történik baj. Mert az nem rajtuk múlott. Most viszont történt baj, és elsősorban az a felelős, aki akkor már ott volt, és látta. És engedte tovább, mert a kassza szépen dolgozott. Most tehát ne a hivatalokat tessék szidni, hanem azokat, akik közvetlenül felelősek.

A lemondás egyébként nem old meg semmit. Büntetésnek jó lehet(ne), de tudjátok, nekem százmilliárdok eltapsolásáért vagy emberek halálát okozó szabálysértésekért nem büntetés az, ha az illető bejelenti, hogy levonta a konzekvenciát, és távozik posztjáról. Ezzel a dolog nincs jóvátéve.

@Gerzsonka: "És még a járőr se szállt ki, hogy..."

Eh, menj már. Tudod jól, hogy mi a helyzet a járőrökkel. Ha kiküldik őket, bejelentésre, akkor kimennek, és maszatolnak valamit, de láttál te már olyat, hogy az utca közepén parkoló kocsi mellett kényelmesen elhaladó rendőrautó megállt, és a bentlakó intézkedett?

2011.01.17. 19:03:46

Köhög a vörös bolha.

szép vagy blaireau 2011.01.17. 19:04:25

@Andal: ez nem fideszezés, csak hát most ők vannak hatalmon, nekik kellett volna megelőzni. amikor nem kellett megelőzni semmit szépen zárogattak.
ha mszp-s lenne az önkormányzat akkor nekik kéne lemondani ennnnyi.

tris 2011.01.17. 19:05:19

a megoldás az lehet csak, hogy rohadt nagy büntetést kapnak a felelősök. Hogy aztán kétszer is meggondolja magát az aki rizikózni akar a jövőben. Nyilván nem lehet ott az önkormányzat minden rendezvényen - ezért most tényleg börtönbe kell vágni a felelősöket.

Link Elek 2011.01.17. 19:07:15

a polgarmester asszonyt is le kene tartoztatni!

kimdzsongil 2011.01.17. 19:08:17

Itt az a jó, hogy politikusnak vagy párthoz köthető szarháziaknak soha nincs felelősségük.
Ahogy az iszapkatasztrófánál sem beszél már senki arról, hogy az a kibaszott engedélyt valamilyen szakhatóság kiadta.
Nekik soha nem kell semmit sem tenniük egész addig míg a baj meg nem történik.
Ha meg megtörténik felteszik a kezüket, hogy ja hát a jogszabályokban volt kiskapu meg bla bla bla.
Hát ha egy vén buzi kinevezésért törvényt tudnak módosítani, ha egyéb okokból alkotmányt tudnak módosítani, akkor legyen már eszük és a baj megelőzésének az érdekében is szedjék már össze magukat és ne utólag, hanem előbb orvosolják az ilyen kiskapukat!!!!!!!!!!!!!

nemecsek ernő áruló 2011.01.17. 19:08:35

@Androsz: Jó tudni, hogy tömeg-demonstrációt nem kell bejelenteni, mert a zsaruk leszarják. Észben tartom. ;)

szép vagy blaireau 2011.01.17. 19:08:46

@Androsz: igen, az önkormányzat nem lenne hibás ha egy titkos, meg nem hirdetett rendezvény lett volna. nyilván nem fognak kutakodni, de!!! a wb folyamatosan hirdette este 10 től a koncereteket, ráadásul több helyen ezt a rendezvényt is. azért így furcsa... sok hibás van, reméljük mindenki ott végzi ahol megérdemli. ennnyi

kimdzsongil 2011.01.17. 19:10:31

Akkor lehet a 1,5 MRD helypénz ellenére a szigetet is meg lehet majd szervezni titokban.

eszter26 2011.01.17. 19:12:13

Te szerencsétlen, te mennyivel vagy különb, mint a kurucok, nem ugyanazt teszed: szarsz egy nagyot az áldozatokra, csak sározni lehessen a politikai ellenfelet!
Egyébként pedig ki is volt kormányon, mikor megváltoztatták azt a rendeletet, amely a hasonló létesítmények működését szabályozta (2009)?

Bonaparte 2011.01.17. 19:12:13

Valahol olvastam az eset kapcsán, hogy egy szórakozóhely kétféle alapon működhet: korlátozott ideig bejelentéssel, majd meg kell szerezze az engedélyt.
A bejelentéses változathoz kötődik a 10 óra és a 300 fős korlát. Viszont egy bejelentést az önkormányzat nem tud elutasítani jogilag, csak tudomásul venni. Vagyis a bejelentés megtétele önmagában feljogosít az üzemelésre. Viszont azt is olvastam, hogy a WB időnként visszavonta, majd újra megtette a bejelentést, ezzel ugyebár mindig újraindult az ideiglenes időszak. Nyilván nem azért tette ezt, mert maga sem tudta hogy akar-e működni vagy sem. Sokkal inkább azért, mert jól tudták, hogy az engedély megadásához nincsenek meg a feltételek. Ennek a magatartásnak nagyon is fel kellett volna tűnnie az önkormányzatnál a jegyzőnek (merthogy ő foglalkozik ilyenekkel, nem a polgármester), mert erősen kilóg a lóláb, hogy az egész a jogszabályok megkerülésének céljából történik.
A jegyző eszközei is szegényesek, a bejelentést ő nem vonhatja vissza, nem függesztheti fel, marad tehát az ellenőrzés, mint eszköz. Azzal pedig éltek, decemberben is. Jogilag tehát ők nem támadhatók. Emberileg viszont igen. Nem hiszem, hogy nem tudott senki semmit a készülő buliról, és akkor aznapra is be lehetett volna ütemezni az ellenőrzést. Aki ezt megtehette volna, de nem tette meg, annak most három fiatal élettel kell elszámolnia a lelkiismerete előtt.

FAbian 2011.01.17. 19:13:09

Azonnal monnyonle!
A patásOrbán az oka mindennek!!!
Ő is monnyonle!

Globetrotter2014 2011.01.17. 19:13:25

Ez a poszt a blog (és a blog.hu egyik) mélypontja. Ez legyen a legmagasabb poziciója a szerzőnek (persze sajnos nem lesz így...)

nemecsek ernő áruló 2011.01.17. 19:13:26

@Andal: Ha jól látom, a fideszezést ti kezdtétek, fidesznyikek. Működik a reflex, mi? Ha egy polgármester hibázik, és véletlenül fideszes, akkor bántani tilos! A többit meg leírtam. Ez nem fidesz/maszop témakör. Ez masszívan rendőrségi, biztonságtechnikai, és a jegyző/polgármester, mint pártállástól független szakmai személy felelősségét firtató poszt.

mentanyuszi 2011.01.17. 19:14:22

Ne haragudjatok, nem olvastam végig az összes kommentet apróra, de engem is elragadtak az indulatok a fenti ügyben. Teljesen egyetértek, hogy vagy így vagy úgy, de cinkos a hatóság. Méghogy beadták a kérelmet, aztán visszavonták és megint beadták nem sokkal később. És a hatóság megint előlről kezdte a vizsgálódást, mintha soha nem hallott volna semmit az ügyről korábban... merthogy tegnap még arról esett szó, hogy ugyan működhetnek már a kérelem beadása után, de az csak ideiglenes engedély, ezért volt a 300 fő meg este 10. Szóval: mit várt az önkormi? Kinőnek újabb lépcsők a köztes időben?
És szombatról konkrétan: az utóbbi években folyamatosan emelt járőröző rendőrlétszámunkból senki nem akadt, akinek feltűnt volna az a pár kószáló fiatal a minden forgalomból kieső Nyugati téren?
Ugyan már!

kimdzsongil 2011.01.17. 19:15:17

Azt hiszem egy kerület irányításától azért illene elvárni azt hogy figyeljenek a már problémás esetekre és, ha ez folyamatosan fent áll (beadom az engedélyezési kérelmet, visszavonom, beadom, megint visszavonom) elgondolkozzanak rajta, hogy ezek mi a faszt szórakoznak. ( valamit kéne már tenni ellene nem, á minek)
És utána megvizsgálni, milyen jogi szabályokat kell megváltozni, hogy inkább az anyjukkal szórakozzanak.

Sokorai_Atala 2011.01.17. 19:16:36

Bocsánat, de haladjunk már sorban. A felelősség kinél kezdődött? Szervező, bérbeadó, biztonsági szolgálat? Azért egy gondolattal utaljon már rájuk aki blogot ír. Azután lehet vetíteni tovább. Így-is - úgyis.

losonczielvtárs 2011.01.17. 19:16:37

Szerintem sem szép húzás a fideszes kerületi vezetést támadni a tragédia miatt, mert ez szinte bárhol máshol is megtörténhetett volna. Az, hogy a magyar tömegrendezvényeken, nagyobb bulikon milyen biztonsági állapotok uralkodnak sokkal általánosabb probléma, mint hogy csak Terézvárosra szűkítsük le a kérdést.

Az már más kérdés, hogy ha mindez egy évvel ezelőtt (vagy idén, csak fordított szereposztásban, azaz Angyalföldön) történik, akkor a Mandiner és a Véleményvezér közölt volna az ottani szocikról szóló elmarasztaló cikket...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.01.17. 19:16:39

Mszp-s a jegyző,csak szólok.a,úgy a 6 kerület ben 1000!!!! szórakozóhely van,az Operától a legkisebb kocsmáig.

Iustizmord 2011.01.17. 19:17:36

hassay zsófia per definitionem nem lehet hibás, különben nem választották volna meg tavaly ősszel. és egyébként is 2/3. de verók bezzeg, aaaz biztos titkol valamit

nemecsek ernő áruló 2011.01.17. 19:17:57

@eszter26: Hm.. Ott volt a posztban, hogy "Hassay Zsófia (fidesz)"? Nem, csak egy név. Ti kezdtétek párt-szintre terelni? Igen. Gyomorforgató kegyelet-sértés? Igen! Mi volt a kérdés? Hogy a polgármester, és a rendőrség miért nem végzi a munkáját? Ja, hogy a polgármester véletlenül fideszes? Megesik, de leszarom! Mert hibázott, méghozzá óriásit! Ahogy a kerületi rendőrség is! Ez szakmai kérdés, ti csináltok belőle pártoskodást. Hánynom kell tőletek!

kimdzsongil 2011.01.17. 19:17:59

@eszter26:
Ha rám gondoltál esetleg, ha észrevetted egy párt nevét sem írtam le, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy függetlenül az AKTUÁLIS kormánypárttól, azért lehetnének elvárásaink azokkal szemben akiket odaültettünk.

fidesz = házmesterek pártja 2011.01.17. 19:20:05

@isssti: kicsi seggfej, nem anyáddal társalogsz, úgyhogy lehet kussolni. Bújj szépen vissza a Viktátorod (v. inkább a Szálasi Ferkód?) seggibe és maradj is ott!

szép vagy blaireau 2011.01.17. 19:21:47

látom sok politikailag igen nagy függőségben szenvedő emberke van itt. könyörgöm vonatkoztassanak már el.... baxus nem lehet Gyurcsány a hibás a VI. ker ben történő faszságokért, másokért igen, de ezért nem.. vagy az agymosás eddig vitte őket? brbrbrbrbr
A híres csendrendeletet, meg soha nem látott több párti egyetértéssel szavazták meg.
Sajnos érintett vagyok az egyik szórakozóhelyben, így most tudom, hogy szívunk megint...
Egyik párt se jobb!!! hányinger az egész politika!!!!!!!!!!!!!!

okostojgli (törölt) 2011.01.17. 19:21:48

@eszter26:
Szerinted kinek kellene betartatni az akármikor is hozott szabályokat, te istenbarma?!

tizenot 2011.01.17. 19:23:45

Ez egy gyökszi poszt, mindenki azt a melót cisnálja meg amit odabasznak az orra elé, a posztoló is, mindenki, nem többet.

Ettől persze simán lehetséges hogy a megfelelő emberek meg vannak kenve, de ha véletlen mégsem, akkor hülyeség basztatni őket. Arról nem is beszélve hogyha betiltották volna a bulit, akkor meg ugyanitt lenne poszt arról hogy "nem á nem lehet bulájt rendezni a west-balkánba', mer' a köcsög polgármester bla-bla-bla"...

kimdzsongil 2011.01.17. 19:24:24

@okostojgli:
Én úgy vagyok vele, hogy nem feltétlenül a polgármesternek kellett volna tudnia minderről, de a környezetében valaki felhívhatta volna a figyelmét arra, hogy valami bűzlik Dániában illetve a nyugati téren.

2011.01.17. 19:26:11

Nos. Terézváros töketlen hivatala élén a töketlen jegyzővel minden egyes alkalommal megmagyarázza, hogy mit miért nem lehet. Vannak tökös kerületek, de a 6ker nem az. Ebben a kerületben semmi sem úgy megy ahogy kéne már egy jó ideje, ezen a helyi balfaszok gyülekezete fidesz sem fog változtatni, ugyanis egy rendkívül tespedt és vízfejű hivatal van alattuk, akiknek a legtöbb intézkedéséről a hanyagság ordít. Verókék sem bírtak ezekkel, Hassayék pláne nem fognak. Na persze a cinkos mutyis összekacsintás, meg az irreális bérezések (évi 2 jutalom mindenféle teljesítménykövetelmény nélkül) repiköltségek nem segítenek. Szóval mindenki röhög a markában ebben a kicsiny, de annál gazdagabb kerületben, csak mi lakók szopjuk a faszt, mert kutyaszar van, szar aszfalt, alig van játszótér, viszont van egy rakás roncs épület... sorolhatnám!

okostojgli (törölt) 2011.01.17. 19:26:20

@BartolomeoMazzini:
Ki a halál náthás fasza támadta a fidesznyiket, ébredj már fel.

okostojgli (törölt) 2011.01.17. 19:27:29

@kimdzsongil: "nem feltétlenül a polgármesternek kellett volna tudnia minderről"

De. Mert ez a dolga.

kimdzsongil 2011.01.17. 19:30:11

@okostojgli:
Jó, csak tudod vannak beosztottjai akik azért is vannak, hogy tájékoztassák az ilyenekről.
Persze tudnia így is úgy is illett volna róla!

ivrilider 2011.01.17. 19:30:47

szerintem nem a polgármester, hanem a kerületi rendőrkapitány felelőssége tán, de valakinek biztosan mennie kellene a hivatal részéről is - ugyanis megelőzhették volna, és nem tették meg!

nem várt fordulat 2011.01.17. 19:31:45

@okostojgli: a főosztályvezető, és helyettese, egyéb vezetők meg tök fölöslegesen lóbálják ott a lábukat. miért nincs itt egy rohadt nagy meleg pizza az asztalomon? há a polgármester dolga.

szép vagy blaireau 2011.01.17. 19:31:57

és végezetül annyit a városvezetésről, illetve a kormány rendeletről, hogy mindenki tudja, hogy szar mégse változtatták meg pozícióba kerülésük óta.
részemről a politikai vonal ezzel lezárva, illetve le...va:-)

Shinjuku 2011.01.17. 19:32:34

@kaszakő: Nem volt engedelyuk 300 emberre... A WB kavehaz mukodtetesehez van engedelyuk. Oda van egy letszamkorlat. A WB presszon kivul mukodtetett bulihoz nincs engedelyuk, ami azt jelenti hogy az illeto buli privat szervezesnek minosul (mint mondjuk egy hazibuli, amit ugye nem kell bejelenteni...)

A 300 fonel nagyobb rendezvenyek bejelenteskotelezettek... Mindegyik... az utcai is, a buli is... illetve az este 10 ora utan is folyo rendezvenyek. Ebbol kiindulva mondtak azt az onkormanyzati okosok, hogy 300 fo es 10 ora elott.

Tehat akkor meg egyszer: semmilyen engedely nem volt a buli szervezesere, csak az ideiglenes. A problema az, hogy bar bulit elvileg nem szervezhetnek, kinyithat a hely az ideignees engedely birtokaban... Ezt sokan ki is hasznaljak: nem kerik ki a hivatalos engedelyt, hanem mindig beadnak egy uj ideigleneset... igy nem kell beszerezniuk a tuzvedelmi es egyeb tanusitvanyokat...

2011.01.17. 19:36:15

A helyi képviselők nagy részben nemhogy a körzetükben nem, hanem még a kerületben sem laknak (ez a szocik alatt is így volt), éppen ezért fingjuk sincs arról, hogy mi is folyik a kerületben. Lassan ugyanis a körúton belüli rész Pest kocsmanegyede, de én nem tapasztalom, hogy éccakánként erősebb lenne a rendőri felügyelet, pedig ennek a túlóraköltségét be is lehetne hajtani a helyi szórakozóhelyeken. A polgármester asszonynak meg a jegyzőnek javasolnám, hogy költözzenek a nagymező utcába egy utcára nyíló ablakú lakásba, kíváncsi lennék meddig bírják. Mert ugye az előző vezetés is ezzel az idióta csendrendelettel próbált rendet tenni, holott józan paraszti ésszel is kikövetkeztethető, hogy rendőri jelenléttel jóval hatásosabb lenne a kussoltatás... de ezek itt leszarják mert nem itt laknak, nekik ez munka, nem pedig hivatás!

mentanyuszi 2011.01.17. 19:38:00

@okostojgli: egyetértek. Nagyon megszoktuk, hogy a vezető, ha baj van, felteszi a kezét, Pedig - ő a felelős személy. Azért a nagy lé, azért a kiemelt hely, a tisztelet, stb. Neki nem kell bekoszolni a kezét, neki nem kell kockásra ülni a seggét az iróasztala mögött. Neki CSAK felelősséget kell vállalni. Sokszor nem adódik semmi gebasz, a hivatala viszi az ügyeket. Akkor mehet napozni (vagy jó esetben segíti a munkájukat okosságokkal). De ha baj van, akkor sajnos, Ő a felelős. Zárt ajtók mögött legorombíthat bárkit, elmarasztalhatja bármelyik beosztottját, de kifelé Ő felel.
Csak hajlamosak vagyunk elfogadni, amikro nagyon meggyőzően az ellenkezőjét mondják.

És politika: mindig belehúzzuk a pártokat, pedig egyszerűen csak tisztességes és kevésbé tisztességes, jó képességű és kevésbé olyan, jóhiszemű és rosszhiszemű emberek vannak. Aztán, hogy ki milyen mezt húz, az egy más kérdés. És mivel pszichológus és politológus sem vagyok, ezt nem is akarom tovább gondolni.
De itt most az akár általánosan tekintett hatósági szemethunyásról és a bajt követő mosakodásról van szó.

Goompah 2011.01.17. 19:38:30

@Bonaparte:

Azért ugye rendőrállamot sem szeretnénk, ahol minden egyes rendezvényt hatósági emberek ellenőriznek, óriási bürokráciával. Nem hinném, hogy egy polgármesteri hivatalnak az lenne a dolga, hogy böngéssze a hirdetéseket és ellenőrizzen minden rendezvényt. Meg ezernyi más dolgot, amit még ellenőrizhetne. Mindehhez kerületenként több száz embert kellene alkalmazni, amikor meg a túlzott költekezés és a túlszabályozás lenne a vád.

Rejtő Jenő szerint sem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani (vagy nem ő írta?), minden rendezvény, üzlet, vállalkozás működését sem lehet folyamatosan, naponta ellenőrizni, vajon mikor szegi meg a szabályokat.

popsilyuk édes ízei 2011.01.17. 19:40:36

Május óta nem volt idő megváltoztatni a GONOSZ Bajnai-féle LEBUTÍTOTT jogszabályt?

popsilyuk édes ízei 2011.01.17. 19:41:11

Május óta nem volt idő megváltoztatni a GONOSZ Bajnai-féle LEBUTÍTOTT jogszabályt?

VoLk&StRoY 2011.01.17. 19:45:06

Tarhós P. most nyilatkozta, hogy a rendőrségnek amerikai mintára fekete listát kéne csinálnia a nem javasolt szórakozóhelyekről.

isssti 2011.01.17. 19:46:28

@Atomot az indexre!: no látod, kisfiam: pont az ilyen hozzád hasonló "jelenségek" miatt lesz nagyon hasznos az a bizonyos sokat köpködött médiatörvény.

Naná, hogy kézzel-lábbal kapálóztok ellene!

Olyanok vagytok, mint a picike férgek, akik megkapaszkodtak a pihepuha almafán és most fel vannak háborodva, hogy egyszercsak valaki véget akar vetni a jó világnak - pedig vége lesz, drágáim!

Hehe, vége !

szép vagy blaireau 2011.01.17. 19:47:22

@Kult: ez többször felvetődött, és ki is fizetnék a szórakozóhelyek, de nincs rá ember. meg - most fogsz röhögni - ha a szórakozóhelyek fizetik, akkor az vesztegetés.....
ezt kapd ki. nem én találtam ki. a kerületi ........ mondta nekünk az egyeztetéseken

Alvarez 2011.01.17. 19:49:48

Szánalmas magyarázkodás ez a hivatal részéről. A BW-ban állandóan bulik voltak, egyáltalán nem ez volt az első, folytatólagosan követték el a jogsértést. A polgármesternek viszont semmi nem tűnt fel.

Amúgy a hatodik kerület csak egy kicsit nagyobb, mint a zsebkendőm. Már az röhej, hogy egy ekkora területnek önálló polgármesteri hivatala van. De ha az ennyire süket, akkor minek.

Noinfo (törölt) 2011.01.17. 19:49:54

Persze, hogy nem volt idő. Minden jogszabályalkotó az AB, meg a költségvetési tanács, meg ilyesmi törvények megváltoztatásával volt elfoglalva. Piszlicsáré szórakozóhelyi jogszabályokra nincs idő a forradalomban.

nem várt fordulat 2011.01.17. 19:51:01

@VoLk&StRoY: az szuper, kár, hogy nem az ő fejéből pattant ki, hanem egy civil kezdeményezésből

www.facebook.com/riadolanc?v=info

sannya 2011.01.17. 19:52:59

hehe,a piros lap,amint nem kever bele soha semmilyen semmifele politikat,csak mindig a fideszbe rug egy nagyot...

ehet meg kene tanulni ertelmezni a mondatokat???

"Hassay azt mondta, hogy ez a helyzet egy 2009-es kormányrendelet miatt jöhetett létre: "jelenleg a jogszabályok alkalmatlanok az ilyen tragédiák megelőzésére, mivel az önkormányzat gyakorlatilag automatikusan köteles regisztrálni az ilyen szórakozóhelyeket" - jelentette ki. A kormányrendelet szerint ha egy cég minden szükséges papírt bemutat az önkormányzatnál, a hivatal köteles regisztrálni a szórakozóhelyet, amely meg is kezdheti a működését. A szakhatóságok, így az ÁNTSZ vagy a tűzoltóság csak a működés megkezdése után folytathatják le a vizsgálataikat, és írhatják elő, hogy megfelelő-e a hely, vagy hogy hány ember befogadására alkalmas. Ha pedig a regisztrációt rendre visszavonják, ezeket a vizsgálatokat sosem tudják elvégezni."

www.origo.hu/itthon/20110116-diszkotragedia-a-polgarmester-szerint-megbocsathatatlan-hibat-vetettek.html

tehat mi is trotent???

bead jozsipisti egy regisztraciot,ezek utan azonnal elkezdhet mukodni,mert az onkori ezt koteles tudomasul venni...
utana ezzel a regisztracioval KELLENE a tulajnak elmenni a megfelelo szervekhez(vpop,tuzoltosag,antsz,satubbi...)hogy meglegyen a vegleges mukodesi engedelye...
az onkori utana ellenorizhet...addig nem...
ha jozsipisti nem megy el a szervekhez,gyorsba lezavarja a bulit majd visszavonja a regisztracios kerelmet(ahogy a balkan honapok ota teszi)akkor az onkori nem tehet semmit...

de nem baj,vezessetek le egesz orbanig a dolgot...
az az aranyos bennetek,ballibekben,hogy a tenyek titeket soha,semmilyen mertekben nem erdekelnek...

amugy:

West Balkán: a fideszes polgármester tavaly szigorítást kért
Gazdasági Rádió, 2011. január 17. 11:06

A második kerület fideszes polgármestere, Láng Zsolt már decemberben kérdést intézett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, hogy mit kívánnak tenni a kereskedelmi tevékenység engedélyezésének anomáliái ellen.

Láng Zsolt polgármester a kerületi önkormányzat nevében részvétét fejezi ki a szombat éjszakai tragédiában elhunyt fiatalok hozzátartozóinak, miután az áldozatok közül kettő második kerületi diák volt, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban tanultak.

Közleményében Láng Zsolt hangsúlyozta, hogy polgármesterként és országgyűlési képviselőként (Fidesz) is hosszú ideje szorgalmazza a Bajnai kormány 2009-ben hozott kormányrendeletének megváltoztatását, amely éppen a szombat éjjelihez hasonló tragédiák megelőzését is szolgálná.

A 2010. december 8-án, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez „Milyen lépéseket tervez a Kormány a kereskedelmi tevékenység engedélyezéseinek anomáliái ellen?” címen beadott írásbeli kérdésében azt kifogásolja, hogy az előző kormány rendelete alapján akár már este megkezdheti a kereskedelmi tevékenységét az, aki délután megkérte és megkapta az engedélyt, miután a tevékenység csupán bejelntési kötelezettséggel jár.
Ez olyan alapvető jogsértésekhez vezet - állította a képviselő -, amely beláthatatlan következményekkel jár. Például: vendéglátó tevékenység, szeszesital-kimérés a bejelentéssel egyidejűleg azonnal megkezdhető, ehhez nem szükséges szakhatóság előzetes bevonása, sem ÁNTSZ, sem építésügyi, sem tűzoltósági szakhatóság.

Ez a felhígult szakhatósági hatáskör a gyakorlatban odavezet, hogy jelenleg mind a kereskedelmi hatóság, mind a szakhatóság csak az engedélyezés után, a működés során felmerülő panaszokra reagál, a problémák után fut, és alig van intézkedési lehetősége.

A vendéglátó üzletek esetében egészen más szabályozást, előírást, ügyfélkört kellene a jogszabálynak meghatároznia. A szeszkimérés, zeneszolgáltatás szabályainak szigorítása, a zaj-és környezetszennyezési problémák előzetes rendezése, illetve a fiatalkorúak védelme
miatt fontos társadalmi kérdés is.

Mint a polgármester írta: nehogy egy baleset, vagy tragédia ébresszen bennünket arra, hogy a vendéglátó egységeknél nemcsak a hatóságoknak, szakhatóságoknak, de az üzemeltető kereskedőknek is jogbiztonságot kell adni az üzemeltetés pontos jogszabályi kereteinek meghatározásával.

A befogadóképesség, a biztonságos műszaki- és tűzmegelőzési szabályok betartása, az egység kialakításánál ennek előzetes megkövetelése, az akadálymentes megközelítés, és az akadálymentes mellékhelyiségek kialakítása, a dohányzó - nem dohányzó részek elkülönítése és szabályainak rendezése, az osztályba sorolás elengedhetetlen működési feltételek - áll a polgármester miniszterhez intézett kérdésében.

es akkor a vegen,csak kerdeskent...
ha 22:00kor megjelenik ott az onkori+yard+apeh+vpop akkor most mekkora ballib hiszti lenne mindenhol a zorbandiktaturarol,a fiatalok szorakozashoz valo jogarol,a drog legalizasarol es tobbi lozungrol???

okostojgli (törölt) 2011.01.17. 19:53:22

@kimdzsongil:
@karacsi_maci:

A beosztottjait nem saját maga válogatja össze? Nem ő felelős értük? Hát milyen impotens csürhe hízik rajtunk a 6. kerületben?

Menjetek már aludni, értelmesebb lenne mint itten osztani az észt.

De tudjátok mit, igazatok van. A portás a felelős.

sannya 2011.01.17. 19:54:18

@Atomot az indexre!:
nem ilyennek ismertelekm eg...
most kell ez raadasul pont ide???
:(

Alvarez 2011.01.17. 19:56:05

@bigyobogyo: Hassay Zsófia totálisan alkalmatlan, még akkor is, ha Fideszes. Lehet, hogy ez neked meglepő, de hát ez van.

lumi888 2011.01.17. 19:58:55

Drága posztoló! Kérlek szépen, hogy javítsd a helyesírási hibáidat, mert borzasztóan zavaróak.

kimdzsongil 2011.01.17. 19:59:04

@bigyobogyo:

Akkor itt soha semmilyen vezető beosztású embernek nem kell felelősséget vállalni, csak ülni fent a hegy tetején és osztani az észt, ha minden okés.
Ha meg történik valami az meg nem az ő baja, mert a futár nem ért fel a hegyre.

strappa 2011.01.17. 19:59:25

Gratulálok a szerzőnek, munkahelyek ezreit lehetne azzal megteremteni, hogy MINDEN nap MINDEN hangos és tömeges helyet felkeresnének az illetékességi területükön és ott mindenre kiterjedő hatáskörrel bírságolhatnának, azonnal bezárhatnának, stb.

Reális, ugye?
Mert kb. ezt kéri számon most a szerző.

Alvarez 2011.01.17. 20:00:44

@sannya: "ha 22:00kor megjelenik ott az onkori+yard+apeh+vpop akkor most mekkora ballib hiszti lenne mindenhol a zorbandiktaturarol,a fiatalok szorakozashoz valo jogarol,a drog legalizasarol es tobbi lozungrol???"

December 11-én, amikor polgármesterként először és utoljára tette a kötelességét, akkor volt ballib hiszti? Na mesélj már, vagy idézz ide egy újságcikket, okostojás.

okostojgli (törölt) 2011.01.17. 20:00:46

@sannya:

"az onkori utana ellenorizhet...addig nem..."
Miért is nem? De cáfolod is magadat:

"ha 22:00kor megjelenik ott az onkori+yard+apeh+vpop akkor most mekkora ballib hiszti lenne mindenhol a zorbandiktaturarol,a fiatalok szorakozashoz valo jogarol,a drog legalizasarol es tobbi lozungrol???"
Tehát mégiscsak mehettek volna ellenőrizni. Egyébként mekkora lett volna "ballib" hiszti?

Ne magadból indulj már ki, öcsi-pöcsi. Senki nem mondta, hogy hüje fidesz, ezt is elkúrja. (Az, hogy történetesen majdnem minden polgármester fidesznyik, egy dolog.) Bár ha nem felszopja magát Zsófiánk, talán ha értene a dolgához talán megelőzi a tragédiát.

kimdzsongil 2011.01.17. 20:02:12

@sannya:
Hát azt kell mondjam sok mindent meg tudtak változtatni igen rövid időn belül akkor ez miért nem ment?!

vizipipa 2011.01.17. 20:04:27

Töketlen az önkormányzat? Mondjon le? Vagy csak akkor, ha fideszes?

Éppenséggel a 7. kerületben x ideje működik egy szálloda(!) működési engedély nélkül. Több hónap nem volt elég - az akkor még szoci - az önkormányzatnak, hogy csináljon valamit. Határozat ott is volt, a szálló meg működött. Szerencsére ott (még) nem volt embereket veszélyeztető balhé. Lehet, hogy nem csak a fideszes önkormányzatok tehetetlenek a liberális jogszabályhalmazban?

mszp007.hu/modules.php?name=Forums&file=posting&mode=quote&p=7774
mszp007.hu/modules.php?name=Forums&file=posting&mode=quote&p=7788

okostojgli (törölt) 2011.01.17. 20:04:29

@bigyobogyo:
Nem az a baj ezzel a még arcpakolás nélküli ribanccal, hogy fidesznyik, hanem hogy kurvára nem végzi a dolgát, mert nem ért hozzá, mert felszopta magát. Kapíse?

Faszkalap vagy mint elvtársaid.

Alvarez 2011.01.17. 20:04:39

Ha polgármesteri hivatal 2 ilyen bulin odamegy és bezáratja, akkor a WB is elgondolkodik azon, hogy nem trükközik, hanem megszerzi az engedélyt. Egy meg nem tartott buli ugyanis sokba kerül a rendezőnek, bezáratni meg szinte ingyen van.

Krujs 2011.01.17. 20:05:27

a szerző bizonyára őket látná viszont:

index.hu/belfold/2011/01/15/az_rendorseg_vademelest_ker_verokekra/

egyébként vicces, de először szidják egymást párhuzamosan 2 indexblogról, a kettős mércén írta vmelyik okos hogy szánalmas hogy egyesek politikai célokra akarják használni ezt a tragédiát.

szánalmas a piroslap jah:)

high up! 2011.01.17. 20:05:55

Ennyi megkattant lúzert, akik még mindig mindenböl csak Orbánt meg a Fideszt hozzák ki. A hatóság megtette amit tennie kellett, söt még többet is, az meg akár gyúrtcsány büne is lehet, hogy a szervezök sokszor megszegték a szabályokat. Söt, ez a tény: GYÚRTCSÁNYISTA SZERVEZÖK SZEGTÉK MEG A FIDESZES ÖNKORMÁNYZAT SZABÁLYAIT, CSAKHOGY EZZEL IS POLITIKAI HARCOT FOLYTASSANAK ELLENÜK:

Na, vitatkozunk erröl munkanéküli blogténfergök?

Alvarez 2011.01.17. 20:07:35

@Krujs: "egyesek politikai célokra akarják használni ezt a tragédiát."

Mások meg azzal védekeznek, hogy csak a párthovatartozásuk miatt támadják őket és nem azért, mert mulasztott.

tejcsokoládé (törölt) 2011.01.17. 20:08:44

a való világban él a poszt írója? szerinted a pogármesternek az lenne a dolga, hogy a nap 36 órájában azt vizsgálja, ki hogyan fogja kijátszani a rendeleteket, hogy a kisboltban adtak a számlát, hogy a gumis titokban szervízt tart fenn, meg a west balkánba szerveznek-e a kocertet?
hogy gondolod, te idióta vadbarom?????????

mellesleg, ha ezt tenné, akkor az lenne a bajotok, hogy a magánélet szentsége, meg a gyülekezés meg anyámkínja, meg alkotmányos jog...

ti Isten bizony nem vagytok normálisak!! egyébként meg dögöljön meg minden olyan faszkalap, aki mások halálából politikát csinál!!!
nem szeretem a polgármestert, de először hallok olyat, hogy valaki tett valamit az illegális működés ellen, hogy kiűrítették a helyet, mert 10 után nyitva volt.

te mit tettél? egyáltalán egész életedben mit tettél, azon kívül, hogy ilyen szeméttel szórod tele a netet?

Stevedoki 2011.01.17. 20:09:03

@Andal: Szerintem baszd Te a tiedét. :D Egy újabb narancssárga troll vagy és semmi más. :D

okostojgli (törölt) 2011.01.17. 20:09:34

@vizipipa:

"Lehet, hogy nem csak a fideszes önkormányzatok tehetetlenek?"

Mivel csak fideszes önkormányzatok vannak, kérdésedre a válasz: DE.

Demagógul, hogy te is megértsd: ha a szocik nem tudnak mit kezdeni valahol valamivel, ebből neked simán kijön, hogy a három kiscsaj halála teljesen rendben van. Ugye nem vagy ekkora fakerék?

azAttis 2011.01.17. 20:09:53

Szégyenletes poszt.

Bonaparte 2011.01.17. 20:10:17

@Goompah:
Nem vagyok híve annak, hogy minden pofon mellé rendőrt állítsunk, ennek a negatívumait korrekten felvázoltad. (Egyébként én is úgy emlékszem, Rejtő...) Az írásom nem erről szólt. Az adott esetben viszont voltak gyanús jelek, nevezetesen a többször megtett majd visszavont bejelentés. Erre sem kötelessége lépni a jegyzőnek, hiszen a WB-nak, és bárki másnak is joga van visszavonni egy korábbi nyilatkozatát, aztán újra megtenni.
Viszont a józan paraszti észnek meg kellett volna szólalnia, hogy itt valami nincs rendben. De ezt adott esetben látnia kellett (volna) az arra haladó járőrnek is az ominózus estén. Hogy ki hol sértett jogot, azt majd megállapítja a bíróság, az nem az én tisztem.
De azon az estén meghalt három fiatal. Értelmetlenül, ártatlanul, és nem elkerülhetetlenül. Sok ember van, akinek nem volt _feladata_ ezt megelőzni, de sok ember van, akinek _lehetősége_ lett volna megelőzni. Ilyen esetben pedig a lehetőség egyben erkölcsi kötelesség.
Nem egy ember hibázott itt, nem is öt vagy tíz. Nem akarok belegondolni sem, hogy hány láb gázolt át az áldozatokon. Midegyik láb gazdájának is lehetősége lett volna megelőzni ezt a tragédiát.
Nem az fáj, hogy X vagy Y nem cselekedett jól, hanem hogy senkiben nem szólalt meg a lelkiismeret. Itt mindenki zombi volt, és alig akadt érző, cselekvőképes ember. Maximális tisztelet a kivételnek.

sannya 2011.01.17. 20:10:20

@Alvarez:
egyreszrol amikor dec.11en bezartak a wb-takkor valami 150 ember volt ott,nem 3000 vagy tobb,picit maskent lehet kezelni a dolgot...(de eleg,ha csak a sziget dolgot nezzuk,ugye...ott is mi muhiszti megy...)
masreszt akkor meg nem volt ez az undorito ballib hiszteria minden forumon,ami ma(is)folyik,elnyomasrol meg diktaturarol vizionalva...

amugy ez a rettenetes bennetek...
nem zaratta be,az a baj...ha bezaratja,akkor az...
nezd meg a facebookot,mar ott megy a hiszti,hogy adjak vissza a jegyaratmert nem volt buli,meg hogy lesz a kovetkezo buli...
a kapcsolat.hus baromsagon mar pinter meg orban lemondasat kovetlitek...
ennyit arrol,hogy nem kerul bele politika...

VoLk&StRoY 2011.01.17. 20:10:58

@karacsi_maci: elképzelted a feketelistát? Pl.: x helyen lefoglaltunk 50 kg hernyót, nen látogassátok a helyet! y helyen részeg fiatalkorúakat észleltünk, ne látogassátok a helyet! z helyen szúró-vágó eszközöket találtunk bizonyos személyeknél ne látogassátok a helyet! .............Valóban a rendőrség feladata lenne a feketelista készítése?

lapos a Föld 2011.01.17. 20:12:17

De elszomorító ez a blog: 3 ember halálát eladod egy kis politikáért... azt is kiforgatva.

Alvarez 2011.01.17. 20:12:36

@tejcsokoládé: "szerinted a pogármesternek az lenne a dolga..."

Igen, ez lenne a dolga neki, vagy a munkatársainak. A szórakozóhely törvényes működését neki kell ellenőrizni, ő zárathatja be jogsértés esetén, ahogy az dec 11-én is történt. Most szombaton pont szarta le, hogy mi történik ott, és emiatt felelősség terheli.

okostojgli (törölt) 2011.01.17. 20:12:55

@high up!:

Hülye.

Nem is. Hüje. Neked az elipszilon sem jár.

ormotlan 2011.01.17. 20:13:31

Ne játszuk már a naív hülyegyereket, hogy alkalmatlanok meg nem tudtak róla meg monyon le.
Egyetlen egy buli sincs a kerületben ahol ne tejelnének a maffiának és a maffia ne tejelne a kerületnek.
Máskülönben másap együtt razziázik a rendőrség, a NAVH a, az ANTSZ, és vizeletmintát vesznek még az anyukádtól is, reggel, délben meg este, amíg nem csúszik a boríték.
Azért lehetett ott ekkora bulikat tartani MERT FIZETTÉK A KERÜLETNEK A VÉDELMI PÉNZT.

sannya 2011.01.17. 20:14:00

@okostojgli:
stilusod huen tukrozi a ballib szellemi/ertelmi szintjet,megha direkt provokalsz is...
foleg egy ilyen helyzetben...
a tovabbiakban inkabb a halakat etetem,nem egy trollt...
ignore on kicsi bolsi...

cicmen (törölt) 2011.01.17. 20:14:54

@RedRobotrooper: Te miért nem szóltál seggfej? Te ezek szerint ott voltál és észlelted a problémát!

Alvarez 2011.01.17. 20:14:58

@sannya: ja hogy dec 11-én nem volt ballib hiszti! köszi haver, most kiderült, hogy te hazudozol itt össze-vissza.

tejcsokoládé (törölt) 2011.01.17. 20:15:19

@Alvarez: korábban írta valaki, hogy a 6. kerületben 1000 szórakozóhely van, és ebben még nincsenek benne a boltok, ahol este 10 után tilos lenne alkoholt árulni, és a többit ne sorolja.
a polgármestenek nem ez a dolga. ez a rendőrségé. a fenntartó dolga pedig az lenne, hogy bejelentse az ekkora rendezvényeket.

képzavarban szenvedsz...

sannya 2011.01.17. 20:15:49

@Alvarez:
meg mindig nem erted???

vezesd mar le a torvenyt...

jozsipisti bulit akar csinalni...
elmegy onkormanyzat,bejelenti/regisztraltatja...
ott ezt tudomasul veszik,kap rola szep sajtcedulat+listat,hogy mit kell csinalnia a vegleges mukodesi engedelyhez...

jozsipisti/johiszemu/vegigcsinalja lista,befizeti az illetekeket,satubbi,visszamegy onkori,megvan engedely,nyitobuli,heppiend...

jozsipisti/nem johiszemu/nem csinal semmit,lazavarja a bulit,hetfon bemegy az onkoriba es visszavonja a regisztracios kerelmet...
az onkori nem tehet semmit...
ez van...

kerdes,hogy a nyugati teren/ha jol emlekszem szemben a rendorseggel/miert nem szurt szemet senkinek az utcan acsorgo x(x=nagy szam) mennyisegu fiatal...
kerdes,hogy a maskor oly aktiv apeh/vpop/kozteruleti ellenorok miert nem ilyenkor setalgatnak es vegzik dolgukat,miert az aluljaroban mezei viragot arulo anyokakat vegzaljak...

ennyi...
capisi???

kimdzsongil 2011.01.17. 20:16:48

@Alvarez:

A végén még kitaláljuk, hogy a dolog vis major kategóriába esik.
Vagy megbasszuk azt a pár szekuritist, hogy nem tudta kezelni a majd 3000 fős tömeget.
2 hét múlva meg már kutyát nem érdekli az ügy.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.17. 20:17:04

A meglévő erőforrásokra, a hivatali szervezet hatékonyságára és arra tekintettel, hogy a szervezők egyértelműen legalább részben felelősek a tragédia miatt, nekem eszembe sem jutna a kerületi polgármester politikai felelősségét felvetni. Viszont mélységesen felháborít, hogy ki mer állni azzal a nyilvánosság elé (nyilván nem függetlenül attól, hogy mivel tömte tele a fejét a jegyző), hogy nem volt jogszabályi lehetőség a fellépésre. Miközben volt. És a felháborodásom sem annak szól, hogy hazudás van, hanem annak, hogy ha megint engedélykötelesek lesznek a diszkók, de ugyanígy fognak kijárni ellenőrizni, akkor simán bekövetkezhet hasonló eset. Pont annyira volt jogellenes a hely, mintha be se jelentették volna, ennek megfelelően a bírságolástól a zene leállításán keresztül a bezáratásig bármit megtehettek volna.

Alvarez 2011.01.17. 20:17:40

@sannya: "egyreszrol amikor dec.11en bezartak a wb-takkor valami 150 ember volt ott,nem 3000 vagy tobb,picit maskent lehet kezelni a dolgot..."

Sannya szerint ha nincs kis jogsértés van, akkor be kell zárni, ha nagy, akkor viszont mehet tovább a buli.

Sannya-t polgármesternek, ő még Halassynál is jobb lenne!

sannya 2011.01.17. 20:18:13

@Alvarez:
mivel ott van a mondatban a HA kifejezes,igy innentol minden teoria...
HA nem erted,arrol nem en tehetek...
HA nem fogod fel,amit odairta,arrol nem tehetek...
HA ilyenkor is csak partpolitikai hiszteria jar az eszedben,az teged minosit...
HA lenne eszed,akkor csendben lennel...
igy(onmagad altal minositett)szerencsetlen gyoker vagy...semmi tobb...

ennyi...

Alapvető élelmiszer 2011.01.17. 20:19:39

@Kult: Nagyon érdekes, amikor a VII-ben elrendelték az éjszakai csendrendeletet, akkor meg mindenki arról beszélt, hogy micsoda rendőrállam, mert nem engedi a szórakozókat szórakozni.

Alvarez 2011.01.17. 20:20:06

@tejcsokoládé: akkor dec 11-én miért záratta be a helyet? Kommunista szombatot rendeztek a polgármesteri hivatalban vagy rájöttek, hogy a fizetésért dolgozni is kéne?

VoLk&StRoY 2011.01.17. 20:22:11

@ormotlan: ne máááá! Tényleg ilyen világ lenne mostanában, pedig állítólag jön az érezhető pozitív változás(:)

Krujs 2011.01.17. 20:22:30

@Alvarez: a piroslapon ez nyilvánvaló:D

Alvarez 2011.01.17. 20:23:50

@sannya: az önkormányzatnak pontosan megvan az eszköze arra, hogy az ilyen jogsértést megakadályozza.

Szombat este tíz után 5 perccel odamegy a WB-be és bezáratja a bulit. amúgy megjegyzi, hogyha jövő héten is lesz parti, akkor ugyanez fog történni.

Szerinted a WB miért próbálkozott be? mert pontosan tudta, hogy le fogják szarni amit csinál.
Amúgy miért pártpolitikai az érvelésem? ha kiderül, hogy Zsófia néger, csak sminkeli magát, akkor rasszista is vagyok?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.17. 20:25:07

Mondjon le a polgármester! Ja fideszes akkor neki másak az erkölcsi normák , akkor ez nemzeti ügy és oké!

cicmen (törölt) 2011.01.17. 20:29:08

iert az aluljaroban mezei viragot arulo anyokakat vegzaljak...

Jó a meglátás! A Parancsnokok, főnökök küldik őket. Ezt meg lehet tovább agyalni, hogy miért pont oda, miért pont abból a célból. Lenne sokkal ésszerűbb bevetési taktika. Elvileg ez most változni fog. Viszont! Az anyókákat említed. Ott vannak az őstermelő zöldpaprikakereskedők,arról nem írtál semmit! Pedig annyi munkát belefektető szorgalmas emberek, akik éjjel nappal a mezőn dolgoznak, megérdemeltek volna néhány szép szót! Te szerencsétlen libsi!!!!!!

Anti Anyag (törölt) 2011.01.17. 20:33:24

Hogyne, bezzeg a szocialista és szabad demokrata polgármester noteszében mindig ott volt, hogy buli lesz, ellenőrízni kell.

Ha meg betiltotta volna, akkor náci.

apanna 2011.01.17. 20:33:59

Ez akkor nem lenne demagóg szöveg, ha törvény írná elő, hogy minden péntek-szombat és vasárnap kötelező az ellenőrzés és népszámlálás a szórakozóhelyeken, sőt, minden lebúj előtt posztoljon rendőr. Kettő is!!

Akkor meg azért írnál, hogy oda a szabadságjogod, és diktatúra van.......

Azért legyünk már annyira felnőttek, hogy betartsuk az alapvető szabályokat, és ne mások életével játszunk. Ha meg erre nem képes a polgár, és felelősnek megtesz egy olyan embert aki alapvetően nem tehet minderről, akkor tényleg kell a két rendőr, meg a napi raport.....

kimdzsongil 2011.01.17. 20:34:02

@Kelsen és Coase:

Nem politikai felelősség ez, hanem inkább szakmai, hiszen tudták, hogy nem jó a jogszabály mégsem siettek változtatni rajta.
Az mindegy, hogy melyik párt tagja, de ha az ő hivatali ideje alatt történik, akkor mondható, hogy nem megfelelően látta el a munkáját, mert ez bekövetkezhetett.

samer 2011.01.17. 20:36:41

Nos még egyszer, ehhez semmi köze a város vezetésnek. Már régen bevonták a hely engedélyét. ad kettő jó érzésű ember olyankor már alszik, aki itt nyakik sárosak: A szervezők és a szülők.
A piros érzelműeknek én is felhívnám a figyelmét arra, hogy a jegyző feladata a határozatok érvényesítése, aki itt történetesen szoci...

Dave_bloghu 2011.01.17. 20:36:44

annyi kéne csak, hogy 1000 fő felett kizárólag rendőri biztosítás igénybe vétele, valamint tűzoltósági és mentős jelenlét mellett lehetne rendezvényt szervezni. Ezt lehet, ki kell fizetnie a szervezőknek, különben nincs buli.

samer 2011.01.17. 20:37:50

@dave_he: it max 300 ember tartózkodhatott volna este 22.00-ig...

sprenczl 2011.01.17. 20:37:51

Gondolom a maszopos jegyzőnek azért feltűnt már párszor, mióta engedélyezte a helyet, csak a kenőpénz mindig megnyugtatta a lelkiismeretét.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2011.01.17. 20:38:56

a polgármester monnyon le!!!!! :D
de tényleg.

Dave_bloghu 2011.01.17. 20:38:58

@samer: nem a wb-re gondoltam, általában minden tömegrendezvényre. a legálisakra.

samer 2011.01.17. 20:39:00

itt és nyakig sajnos néha mellé nyúl az ember. Elnézést.

Kandabula 2011.01.17. 20:42:54

Demszky! Gyurcsány! Demszky! Gyurcsány! Demszky! Gyurcsány! Vagy már nem?

krisztina69 2011.01.17. 20:44:33

A Szimplát a VII. kerületben pont azért akarta a tűzoltóság bezárni mert nincs menekülési útvonal! Akkor azért szerveztek tűntetést, hogy micsoda dolog bezárni egy ilyen "világhírű" helyet, most bezárást akartok! Igen, a jegyző szinte tehetetlen, a rendőrség a szemedbe röhög, hogy nem ez a dolga! Most akkor mit is akartok. Előttem írta valaki, ha bezárják rendőrállam, ha nem akkor meg alkalmatlanok, most akkor mit is akar az internetes közönség! Egyébként ha már írtok, tudni kéne, hogy a polgármesternek semmiféle jogköre nincs, max a jegyzőnek!

krisztina69 2011.01.17. 20:47:56

Az egész a 2009-es rendeletmódosításnak köszönhető, azóta bejelentésre lehet bármit nyitni. Kíváncsi vagyok, mi lenne hasonló helyzetben a Nagydiófa utcában, vagy a Szimplában. Civil szervezetként hosszú ideje küzdünk azért, hogy a szíbályozzák a szórakozóhelyeket, 0 eredménnyel. Persze Mo-on mindíg emberhalál kell ahhoz, hogy egy problémával foglalkozzanak, sajnos!

egyszerhopp 2011.01.17. 20:48:26

Láttam a tv-ben a 2 önkormányzati csajt, a polgármesterről kilométerekről ordít, hogy egy senki, a rafkós jegyző néni a főnök a csapatban.

Hazugság, hogy nem tudtak egy ilyen méretű buliról : a vakságot okozó vastag borítékok a meghirdetés előtt már a bugyikban voltak !

fraulein praxa 2011.01.17. 20:49:13

NEM VOLT MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY innentől mégis ki a hervadt bánat a felelős?..
nem csak meg kell alkotni azokat a rohadt jogszabályokat hanem be is kell tudni tartatni. egyformán, mindenkivel, kivételezések nélkül. marha jó, hogy most jöttek rá: a jogszabályok nem voltak megfelelőek, hogy ehhez három kislánynak meg kellett halnia.:-( szép...
és most nem az lesz a megoldás, hogy kommandóznak ezerrel, és bezáratnak minden helyet már este 10-kor, bár kétségkívül ez tűnik majd a legegyszerűbbnek.
igenis felelős a polgármester asszony, a jegyző, a szervezők, és azok a szülők is, akik a kiskorú (mert bőven voltak olyanok is, 14-15 éves gyerekek) akiknek halvány fogalmuk sincs róla, hol kóborol a gyerekük.

2011.01.17. 20:51:59

@krisztina69: A szimpla nem bonyolít több ezer fős tömegrendezvényeket...

Amúgy nem értem mi a háborgás tárgy, az ilyen nagyvolumenű rendezvényeket szerintem bejelentéshez kellene kötni, nem ördögtől való, ugyanis, ha én csinálok egy 30 fős tüntetést arra is engedélyt kell kérni, egy 3000 fős rendezvényre meg nem, ahogy nézem.

krisztina69 2011.01.17. 20:52:06

@Kelsen és Coase: Érdekes, a VII kerületben az önkormányzat mindíg azt mondja, hogy tehetetlen, zaj nincs. Ellenőrzést pedig a lakók indítványára tartottak a szakhatóságok, lett is eredménye. A VII. kerületi kapitány szerint a járőrnek nincs joga igazoltatni. Erről a kijelentéséről hangfelvétel is van, akit érdekel, helyszín időpont, alkalom is megvan! Hát ez a helyzet!

porquenotecallas · http://antiblog.blog.hu 2011.01.17. 20:52:45

Nem akarom a helyi polgármestert védeni, de:
Ne legyenek illúzióink. Ugyanazok az emberek, akik most - nagyon helyesen - mécsest gyújtanak a West Balkán előtt, és esetleg az önkormányzatot (is) felelősnek tartják, tök ugyanezek az emberek mentek volna tüntetni, ha az önkormányzat betiltja, megakadályozza, stb. a rendezvényt! És ugyanez a blogger hisztizett volna, az Index pedig főoldalon assisztált volna hozzá.

krisztina69 2011.01.17. 20:53:36

@Kult: De több száz főset igen kb. 600. Azt sem tudja kiüríteni, legalábbis a tűzoltóság szerint, úgyhogy ott is megtörténhetett volna!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.17. 20:54:05

szerintem meg ilyen helyre sem ideiglene sem vegleges engedelyt nem szabadna kiadni rendezvenyek szervezesere, mert nem alkalmas ra
mar amit a fotokbol latok
csinaljanak belole butikot, vagy kiallitotermet stb
egy szorakozohelynek meg kelleni felelnie az alapveto kovetelmenyeknek
lepcsok, folyosok, veszkijaratok
javitson ki valaki, ha ezek megvannak az epuletben

krisztina69 2011.01.17. 20:55:19

@porquenotecallas: Ahogy meg is tették a Szimpla esetében! A kerületben az LMP ezzel még kampányolt is!

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.17. 20:56:24

@krisztina69: na ha minden amiatt volt, hogy bejelentés van engedély helyett, akkor annyit mondj azért meg, hogy mennyiben lenne más a helyzet, hogyha nem 300 fősre bejelentett, hanem 300 fősre engedélyezett helyen lettek volna háromezren. merthogy akár bejelentés, akár engedély, ki kell menni, hogy be tudd záratni. itt meg december óta nem voltak kint.

Jelenés 2011.01.17. 20:56:58

Ez tutira a Gyurcsány hibája, nincs az az isten hogy nem!

Anti Anyag (törölt) 2011.01.17. 20:58:35

Itt érdemes gondolkodni. Ha a kerület összes szórakozóhelyét a pm. hivatal ellenőrizni szeretné péntekenként, szombatonként, tízszeresébe kerülne a jegy.

A posztíró ugyan miért írná le, de az előző (MSZP-s) sem ellenőriztette, mert nem is tudta volna.

Mintha azt várnánk el, hogy a rendőrség minden egyes autót hetente egyszer ellenőrízzen le.

Na ezért kell adni viszont most a szervezőknek és a tulajnak 5 év letöltendőt, hogy ne is kelljen ezeket hetente ellenőrízni. Mellékesen az otthon felejtett jogsi büntetési tétele sem véletlenül egy százas ezresekben.

Kandabula 2011.01.17. 20:58:59

@high up!: amikor Pécsett az őrült lövöldöző lelőtt pár embert, az akkori ellenzék kijelentette, hogy ez az akkori kormány bűne. Ez is hozzájárult a kétharmadhoz. Én most csak játszok a gennyel. Te is turkáljál.

krisztina69 2011.01.17. 20:59:45

Ha lett volna engedély elvileg be lehetne zárni. De az ellen lehet fellebbezni mint a Szimpla is tette, erre másodfokon megsemmisítették a döntést! Hát ennyit az engedélyről, meg a bezárásról. Amíg a mindenki azt csinál amit akar elv érvényesül, addig ez is benne van a pakliban! Ha majd az emberélet és egészség védelme magasabb rendű lesz, akkor csak azok a helyek működhetnek, melyek biztonságosak pánik esetén is.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.17. 21:01:00

@krisztina69: rojtosra is játszhatod azt a videót, attól még hazugság marad. ha valaki azt mondja az állami szférában, hogy nincs rá hatásköre, akkor lehet ugye, hogy tényleg nincs neki, de gyakran csak nem csinált meg vagy nem akar megcsinálni valamit, amire pedig van nek.

krisztina69 2011.01.17. 21:02:33

Ha jártatok a Sziplánál, ott a vakolat is hullik, az erkély sem biztonságos, de több száz ember szórakozhat benne! Mert a biztonság nem számít!

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.17. 21:02:47

@krisztina69: így is be lehetett volna zárni, mert jogellenesen működött. most is be lehetne zárni (erről nincs hír, érdekes).

Yeeger 2011.01.17. 21:04:14

@krisztina69: Ne légy naiv!
Szerinted mennyi megy vissza az aktuális embernek, hogy ne legyen gond? hmm?
Csinálnak egy olyan jogszabályt ami gyakorlatilag kötelezi az üzemeltetőket a korrupcióra, mert ha mindent rendesen akarsz csinálni, akkor inkább ki se nyitsz.
Aztán a megfelelő időben szépen félre nézel, amikor jön a lé vagy alkotnak egy olyan szabályt ami gyakorlatilag nem szabály, mert könnyeben kijátszható mint egy bkv ellenőr.
Ha az lenne a cél, hogy normálisan lehessen élni és szórakozni a környéken, akkor nem ilyen szabályozás lenne.
Csak hát ügye nem ez a cél.
Most meghalt 3 lány, a szervezőket felelősségre vonják, aztán mi lesz? Hoznak egy-két látszat intézkedést, egy-két hétig még rendőrt is fogsz látni, majd kinyilatkoztatják, hogy ők ügye mindent megtettek.
Csak hát elgondolkozni és tényleg a problémát megoldani, hogy értelmes időn belül korrupció nélkül rendes engedélyeket kapni, azokat betartani és ezek még működőképesek is legyen, ahhoz tudás, és akart is kell.
Addig meg háborog a média, amikor a jéghegy csúcsán lévő barmok éppen pechesek és a hülyeségük és pénz éhségük miatt mások meghalnak.
Nem ez volt az első buli, csak most ez végzetesen sikerült.

Mille38 2011.01.17. 21:04:27

Hogy most már jól kitárgyalta a közönség a politikát, néhány szót ejthetnénk a szervezők felelőtlenségéről is...

krisztina69 2011.01.17. 21:04:57

@Kelsen és Coase: Igen, jó példa erre a VII. kerületi önkormányzat a jegyzővel az élen, aki mellesleg a Hunvald ügy egyik vádlottja! Hosszú ideje küzdünk a szabályok betartásáért, mindenki a másikra mutogat hála a 2009-es jogszabálymódosításnak. Sajnos egy csomó problémának az az eredője, tetszik, nem tetszik!

Kaaaroly 2011.01.17. 21:06:36

Ezzel kapcsolatvban eszembe jut az a sztori, amikor vki az esküvőjét egy parkban akarta megszervezni, de a hatóság nem engedélyezte vmi idóta indok miatt. Majd tüntetést jelentettek be, ez ellen a hatósági döntés ellen mentek ki, persze benne volt, hogy igazából így akarják lefedni és megtartani a lagzit. Persze akkor az önkormányzat már napokkal előtte jelezte, hogy ha nem az lesz, amit bejelnetttek, akkor bizony szétoszlatják. Erre volt energiájuk basszameg!!! Az hogy órákon keresztül állt ott egy többezres tömeg, ami 1o-ig még nem ment le, azt leszarták.

krisztina69 2011.01.17. 21:08:09

@Yeeger: Én is tudom, hogy hogy megy ez, a Hunvald kerületben élek! Láttuk mi is a korábbi képviselőt beszedni a százalékot a vendéglátósoktól, azután meg sunyin nevetni, hogy nem tehetünk semmit! Meg is bukott a választásokon! Mi Tarlóshoz is menni akartunk a problémával, azt üzente nem érdekli, most meg milyen aktív lett. Ez a szomorú!

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.17. 21:10:24

@krisztina69: Akkor csak abban tér el az áláspontunk, hogy szerintem a "2009-es rendeletmódosításra" való hivatkozás is a kamu része. ha valami jogellenesen működik, azt pontz annyira lehet most bezáratni, mint korábban. nagyon.

Jelenés 2011.01.17. 21:10:29

@krisztina69: "akkor csak azok a helyek működhetnek, melyek biztonságosak pánik esetén is."

Tehát a Colosseum vagy az óbudai amfiteátrum, mert talán csak az kiűríthető.
Bár az sem teljesen biztonságos, lásd hogy végezte Hanibál tanár úr...

Pályaelhagyó autóversenyző 2011.01.17. 21:12:17

1, a sz@rf@szu noname szerzonek ugye fingja sincs a polgarmester es a jegyzo feladatairol, ez vilagos.

2, es erdekes modon fel sem teszi azt a kerdest, hogy az elozo egy evben, amikor nem a nevesitett emberke ucsorgott a hivatal elen, akkor mi tortent? mert a hely korabban ugyanezt csinalta.

3, ugyancsak nem zavaro szamara, h az egesz helyzetet mi (ki) tette lehetove.

szanalmas frocsoges ez igy, es kendozetlenul. tukrot nem ajanlok.

krisztina69 2011.01.17. 21:14:56

@Kelsen és Coase: Én azt mondom, hogy végül is be lehet zárni, de másodfokon ezt is meg lehet változtatni, amire van már több példa!

MA 2011.01.17. 21:15:52

Azért nehogy már ne az legyen a felelős, aki MEGSZEG egy szabályt...

krisztina69 2011.01.17. 21:17:16

@Jelenés: Azért lehet úgy működni, hogy ki lehessen üríteni rövid időn belül egy helyet, csak az drágább, mint egy romépületre kiírni, hogy romkocsma, beengedni 500 embert vészkijárat nélkül egy sima ajtóval és imádkozni, hogy ne legyen tűz! Így is lehet, szombaton kiderült, hogy ez hova vezet!

Gabo1000 2011.01.17. 21:17:30

Gondolom, ha bezárták volna, akkor most "a mocskos polgármester nem engedi a fiataloknak a szórakozást" posztot olvasnánk

2011.01.17. 21:20:33

Azt tudja valaki, hogy a valóságban ott hány ember tartózkodhat, mert a 300 az nyilván csak az engedélyezési procedúra része, egyébként kell lennie egy ezr4es nagyságrendű számnak, arra kíváncsi lennékazt is túllépték-e?

krisztina69 2011.01.17. 21:20:37

@Gabo1000: Nem csak olvasnánk, így is volt a Szimplával, csak most ciki az akkori szövegekre emlékezni!

Alvarez 2011.01.17. 21:20:56

@krisztina69: ha december 11-én bezáratta, akkor január 15-én is be tudta volna záratni. Csak nem volt szándékában, vagy trehány volt. Vagyis alkalmatlan.

sanche_ 2011.01.17. 21:21:08

Mindig egymillió csürhe megy ki hétvégén éjszaka azon a környéken, úgyhogy szerintem nem csoda, hogy nem tűnt fel mondjuk a polgármesternek, de a rendőröknek sem.

Most mindenki sír, hogy szegény ártatlan(drogos, részeg, alja) lánykák ártatlanul meghaltak, közben meg ha rendőr ment volna az eset előtt és elkezd vizsgálatra hivatkozni, esetleg kiüríteni a kócerájt miután látta a tömeget, akkor most tele lenne a fészbúk, de tényleg tele lenne egymillió rinyával, hogy micsoda rendőrállam Magyarország és, hogy felháborító, hogy nem engedik ezeket az ártatlan, ÉRTELMISÉGI(ma mindenki az..) kultúrált, normális fiatalokat szabadon szórakozni. Azok a félállatok, akiknek ez a szórakozás és ennyire ostobák, hát tudjátok. Hulljanak. Inkább ők és inkább egymást eltaposva, mint mások.

Amúgy nem minden tini ilyen, csak a tinik egy része. És olyan könnyű lenne ezt szabályozni! Semeddig nem tartana 18 év alattiakat nem beengedni egy tízórakot kezdődő bulira!
És ami azt illeti, szerintem a közterületekre sem ártana egy alkoholstopp. Nem szó szerint, csak annyira, hogy a totál részegséget büntessék. Teszem azt, pl Franciaországban vezetés előtt is megihatsz egy pohár sört. Na a közterületre menve meglehessen inni mondjuk 3-4 korsónyi sört(csak a hasamra ütöttem, nyilván kéne találni egy értelmes mennyiséget).
A rendőr meg szépen a nagyon részegnek tűnőket az utcán szondáztathatja. De ez álom.

A polgármesternek meg élen a belügyminiszterrel, nyilván érdekei ezek a helyek, érdekei, hogy ezek a selejtes primitív kistacskók elmenjenek minden hétvégén lerészegedni, bedrogozni, rongálni, levetkőzni emberi mivoltukat, mert ebből van a bevételük. A polgármesternek tán csak a bérletért jár, a belügyminiszternek meg kinézem, hogy annak meg még drogérdeke is van.

disznósajtós 2011.01.17. 21:21:15

Valakinek le kellene mondania, gondolom a fejlettebb demokráciákban ez már megtörtént volna.

Alvarez 2011.01.17. 21:22:06

@Toyotomi Hideyoshi: ezt tudod bizonyítani is, vagy csak vádaskodsz?

klacus 2011.01.17. 21:22:54

Egy polgármester nyilván csakis a drogos idióták által szervezett bulikkal van elfoglalva. Alig várja, hogy bezárhassa.

Basszus, ilyenkor könnyű pofázni, amikor valami baj van. Nyilván nem a szervező a hibás hanem a polgármester. Ennél nagyobb ökörséget még életemben nem hallottam.

Vannak illegális bulik amiket barlangban szerveznek. Ott ki a felelős ha történik egy ilyen? A szomszéd falu jegyzője?

krisztina69 2011.01.17. 21:23:15

Az LMP-s vezető a Szimpla nyitvatartásáért is tüntetett, most meg gyertyát gyújt! Na ez a konzekvens politizálás, most miért nem tűntetnek a szórakozóhelyért? Hányingerem van ettől!

Alvarez 2011.01.17. 21:24:36

@klacus: "Alig várja, hogy bezárhassa."

Most pedig alig várja, hogy lemondhasson, gondolom...

namkuzu 2011.01.17. 21:25:11

Amikor egy 238 hektáros területre 42120 fő mellé még betódul 3000 egy kb 0.5 ha területre akkor arról azé igenis tudjon a helyi mufti, ugyanis ez a politika, és nem a kibaszott bal-jobbozás, az a vigyázmenet.
Azért tartunk ott ahol, mert itt még mindig igen kevesen látják át, hogy a politika az a lófasz, amitől sok ember valahogy képes egymás mellett elleni. A buliról is pont ez hiányzott és túl sok volt a bal-jobb bal-jobb. Meg is lett az eredménye.

Alvarez 2011.01.17. 21:26:59

@krisztina69: "Igen, a jegyző szinte tehetetlen"

dec 11-én nem tehetetlen, január 15-én viszont tehetetlen. Fene se érti ezt...

krisztina69 2011.01.17. 21:30:55

Egyébként azt is meg lehetne kérdezni, hogy mi a bánatért akart a sok értelmes fiatal olyan helyre bemenni, ahol mozdulni sem lehet? Vagy nekik nincs is szerepük a tragédiában. A polgármester, jegyző, rendőr, miniszter, szervező, bérbeadó, csak azok nem, akik ott voltak? Érdekes!

Parajpuding 2011.01.17. 21:31:07

Sajnos azt kell mondanom: ebben az országban valamilyen tragédiának kell bekövetkezni, embereknek kell meghalnia először azért, hogy egyes dolgokban történjen hathatós intézkedés. Lásd a legutóbbit, de az iszapkatasztrófától kezdve a rendőrmotoros ügyön keresztül lehetne még sorolni. Addig csak aktatologatás, máshovánézés, elsunnyogás, elbagatellizálás van. Okos ember a tüzet megelőzi és nem utólag oltogatja.

Alvarez 2011.01.17. 21:33:45

@krisztina69: biztos bíztak abban, hogy a városvezetők képesek ellátni vezetési feladatukat. ez naivitás volt részükről, de hát ilyenek a fiatalok.

indapass90210 2011.01.17. 21:34:13

Nem pont a Terézváros az a hely, ahol mindent be akartak záratni este, mondván, hogy a lakók nem tudnak aludni?

krisztina69 2011.01.17. 21:34:15

@Alvare@Alvarez: Ja nem tudom hol van a gyerekem egész éjjel, nem tudom, hogy drogozik, meg részeg. Fene se érti ezt.... Mindenki felelős a szülő és maga a drága gyermek még véletlenül sem. Fene se érti ezt...

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.17. 21:34:48

@MA: persze, hogy az a felelős, aki megszegte a szabályt. meg a jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé a határozott hatósági fellépést. itt járunk most és úgy néz ki, hogy meg se vizsgálja senki, hogy a második állítás igaz-e, mert aki ki tudná vizsgáltatni, hogy jól járt-e el a polgármesteri hivatal az a polgármester, aki a fenti második mondatot hajtogatja.

Alvarez 2011.01.17. 21:35:15

@Parajpuding: itt tűzoltásról szó sincs, egyelőre a "nem én vagyok a hibás" játék megy.

Alvarez 2011.01.17. 21:37:28

@krisztina69: én még egy szülőt se hallottam mosakodni a kamerák előtt, amiért hibázott. megtette ezt helyettük Halassy Zsófia polgármester.

krisztina69 2011.01.17. 21:38:03

@Alvarez: Van gyereked, nekünk van, 20 és 22 évesek. Nem szentek a fiú iszik is, néha eléggé másnapos, de ilyen helyre nem mennek, miért? Talán nevelve vannak! És nem a városvezetéstől várom, mint szülő, hogy megvédje a gyerekemet, mert én vagyok a szülő, az én dolgom! A gyerekért a szülő a felelős nem a város/ország vezetése!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.17. 21:40:47

Nekem az jutott eszembe, hogy vajon léteznek-e olyan helyek kellő számban, ahol 22 óra után is hajnalig lehet bulikat tartani, mert mondjuk kellően hangszigeteltek?

Mert ha nem akkor megértem, hogy illegális rendezvényekre jár 3000 ember és tömegnyomor alakul ki, mivel mint látjuk igény az van ilyen rendezvényekre.

Alvarez 2011.01.17. 21:41:00

@krisztina69: akkor te vagy Halassy Zsófia polgármester legszebb álma. Minden fiatalt otthon kell tartani pórázon, nehogy Zsófinak munkája legyen.

krisztina69 2011.01.17. 21:43:41

@Alvarez: Mint írtam nincsenek pórázon, csak igénytelen helyre nem járnak, ez van. Amúgy a polgármesternek ehhez nincs semmi, köze, max a jegyzőnek, talán nézz utána! Ha lenne gyereked talán te is próbálnád védeni az ilyen helyektől. Hidd el, lehet egy gyereket értelmes felnőtté nevelni börtön nélkül is csak akarni kell!

DeadBodiesEverywhere 2011.01.17. 21:43:44

Nem a 2. emeltre kellett volna a ruhatár, nem lett volna semmi baj... Kinek jut ilyen 1ébként is eszébe? Télen! Nagykabátba senki nem megy táncolni, a lépcsőház meg túl kicsi hogy ennyi embert "elviseljen".

Ha nem ott van a ruhatár egy olyan buliról lett volna szó amin 3000 ember jól érezte volna magát, és kész! Senkinek fel nem tűnt volna...

frontember876 2011.01.17. 21:44:11

sajnos nem kell semmit elemezni, és végiggondolni ahhoz, hogy az ember tudja, bizony hatalmasat hibázott az Önkormányzat. És ahhoz sem kell zseninek lenni, hogy kitaláljuk, az ő felelősségüket kurvára senki sem fogja vizsgálni. Ettől még a szórakozóhelyek biztonsági előírásait mostantól remélem szigorítani fogják, és be is tartatják keményen. Ehhez nem bulikat kell szétrazziázni. Oda kell menni délután kettőkor, jó napot kívánok, kiürítési és lepecsételt menekülési tervet kérek, szakképzett személyzetet ide kérem felsorakoztatni, biztonsági ajtókat, tűzvédelmi rendszert kérem bemutatni, rendben van, köszönöm.

A polgármester asszonynak, a jegyzőnek, meg a többi felelősnek pedig kívánom, hogy további életük minden egyes napján jusson eszükbe, hogy a felelőtlenségük közvetlenül okozta ártatlan fiatal lányok halálát.

Kívánom nekik, hogy a lelkiismeretük életük végéig kínozza őket azért, hogy szartak valamire, ami emberek halálához vezetett. Nincs ebben se politika, se gazdasági érdek, nincs ebben semmi vérszomj a részemről. Csak egy apa vagyok, aki azt kívánja, hogy aki ilyet tesz, az soha, egyszer se tudjon nyugodtan aludni többet az életben. Mire eljut a halálos ágyáig, megérti.

krisztina69 2011.01.17. 21:45:01

@Akitlosz: Igen léteznek például a VII. kerületben is több ilyen van!

karmon manna 2011.01.17. 21:45:43

Az volt már hogy "megbocsájthatatlan hiba"?

finomanarancs 2011.01.17. 21:46:52

Hassay Zsófia, a te lelkeden szárad a három fiatal halála!

MA 2011.01.17. 21:47:19

@Kelsen és Coase:

De végül megint csak arról szól a történet, hogy vizsgálgassunk kit lehet bemószerolni, nem? Miközben van valaki, aki MEGSZEGETT egy csomó szabályt, és ez sajnos tragikus körülmények között tudatosult sokakban. Naponta milliónyian szegünk meg kisebb nagyobb szabályokat, gyakran tudtunkon kívül. A kérdés az, hogy ha mások épségéért is felelünk, nem csak a magunkért, akkor megszegjük e tudatosan. Ha igen, akkor nem lehet mentség, hogy valakinek nem kellett volna hagynia...

Szerinted mi lett volna, ha tízkor odamennek és bezáratják a bulit? Tegyük fel balhé/pánik mentesen elzavarnak mindenkit haza. Mi lett volna másnap a facebookon? Mocskoltak volna minden hivatalnokot, rendőrt, kormányt, mondván, hogy szórakozni se lehet már.

Másik szempont. Szerinted ha 18 éven aluliakat 22:00 után kizavarnak minden nyilvános helyről, valamint soha senki nem szolgál ki egy 18 éven alulit sem szeszes itallal, mert akkor bezárják a boltját, őt magát meg 30 napra elzárják, akkor mit szólnának az emberek? Szerintem pedig ezt kéne, de sajnos sok olyan szülő van, aki azt mondja, hogy "hadd szórakozzon a gyerek, én is megcsináltam dolgokat..."

krisztina69 2011.01.17. 21:49:17

@frontember876: Remélem annak is ezt kívánod, aki az első fokú bezárást elrendelő határozat elleni fellebbezésre megsemmisítette azt. Tudod a közig hivatal felülbírálhatja a bezárást! Na ezért nem hoznak ilyen határozatot a kerületek. És ezt a szórakozóhelyek is tudják! Erről is kellene beszélni!

depes 2011.01.17. 21:53:01

@bigyobogyo:
nem azért felelős mert fideszes, hanem mert ő a kerület vezetője.....

nemecsek ernő áruló 2011.01.17. 21:53:39

@Toyotomi Hideyoshi: Látom, ezt is kimoderálták, mint az összes többit. Ja. Mecsoda diktatúra ez, kérem! :P

mediacapic 2011.01.17. 21:54:22

Gondklom a szilveszter sem tunt fel senkinek a WB-ban. Alkalmatlan,hazug,korrupt brigád!

krisztina69 2011.01.17. 21:55:01

@MA: Ha szombaton bezárták volna a helyet vasárnap már ment volna a rendőrállamozás, meg a facebookon a hiszti, hogy már szórakozni sem lehet! Itt semmi nem jó!

nemecsek ernő áruló 2011.01.17. 21:57:16

@krisztina69: Lehet, hogy azért, mert kívülről nem látszott, hogy bent mozdulni sem lehet, a fene tudja. 3 utcával arrébb a Morrisonsban meg tudják oldani, hogy hullámokban engedik be az embereket, és lezárják, ha telt ház van.

krisztina69 2011.01.17. 21:59:44

@mediacapic: Te írtál a jegyzőnek szilveszterkor, hogy zárják be a helyet? Nem, akkor most miért is írsz. Most mindenki csak azért kiált a hatóságokést, mert meghalt 3 ember. Ha nem lett volna ez az eset, az itt vért követelők közül senki semmilyen szigorítást, bezárást nem követelt volna! Álszentek vagytok, ez van. Aki pedíg eddig is szólt ezekért a problémákért azt simán lenyuggerezték! Most mindannyian nyuggerek vagytok, akik a polgármester fejét akarjátok! kettős mérce, mint mindíg!

gest apó 2011.01.17. 22:00:58

Mostantól a nemzeti gyász színe legyen a vörös Magyarországon!

krisztina69 2011.01.17. 22:02:49

@Gerzsonka: Ha jól emlékszem az egy kicsit régebbi hely, talán nem egy szezonban akarnak nagyot szakítani! Én sem tudom, miért kellett ennyi embert beengedni, gyanítom 4 betűs szó a válasz!

krisztina69 2011.01.17. 22:07:19

Mindenkitől elnézést, ha indulatos voltam, de régóta küzdünk civilként azért, hogy a szórakozóhelyek normálisan működjenek és mindenki (önkormányzat, rendőrség, tulajdonosk, szórakozók) tartsa be a szabályokat. Sajnos semmit sem ér semmilyen mozgalom, amíg meg nem hal valaki! Ez elszomorító. A másik pedig az emberek kétszínűsége. Amikor mi akciókat szerveztünk mindenki a fiatalok jogait védte, meg a vállalkozás szabadságát. Most bőszen gyászolnak és felelőst keresnek!

vauvauvau 2011.01.17. 22:08:42

Én a Polgármester Úrat is letartóztatnám, meg a többi köztisztviselőt, akik valószínűleg csúszópénzt kaphattak talán.

Más.

Az nem veszélyeztetés, amikor az összes főúton fel vannak kopva az útburkolati jelek? Vagy hiányoznak az útmenti fényvisszaverő póznák, vagy a behajtani tilos tábla a Lágymányosi Híd feljárójánál?

A belügyminiszternek meg le kellene mondania, mert ezt már korábban ellenőríztetni kellett volna, nem most, utólag!
Volt rá majdnem 1 éve!

magaslabda 2011.01.17. 22:10:03

Ehhez mit szóltok?
„A helyen nem volt kialakítva menekülési útvonal. De volt olyan buli is, amelyen a szervezők azt érezték, hogy az épület mozog alattuk.”

Gabo1000 2011.01.17. 22:10:05

A poszt elején lévő plakáton nincs rajta, hogy hány embert várnak, 300 ig jók lettek volna így ez alapján nem kellett volna bezárni...

nemecsek ernő áruló 2011.01.17. 22:11:13

@krisztina69: Nyilván tökéletes dilettantizmust jelez, de ez még azért nyitva hagyja a kérdést, hogy a rendőr-járőr, aki feltehetőleg járt arra, miért nem állt meg, vagy kérdezett rá a központban egy 1500 fős javarészt kiskorúakból álló utcai tömegre Budapest egyik legfrekventáltabb terén?

Xezs 2011.01.17. 22:11:29

Vihar a biliben. Aznap a közutakon sokkal többen meghaltak, azt már észre sem vesszük, mert az "már nem hír".

vauvauvau 2011.01.17. 22:13:03

Régen az éjszakai buszokon sokkal többen utaztak, maikor még csak óránként járt, mint a megengedett. Egy balesetkor sokan meghalhattak volna!

Álszent az egész politikai vezetés! Vagy 2006 augusztus 20 előtt is magasan tojtak mindenkire! A Fidesz is és az MSZP is!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.17. 22:13:06

ezt a kurva drogozast haggyatok ma
azt sem ertem hogy kerult nyilvnossagra, hogy valamlyik lany beleszippantott egy fuves cigibe
NEM ezert halt meg
/ ettol fuggetlenul egy ilyen rendezvenyen kell egy normalis beleptetorendszer, kiszurni a fiatalkoruakat, a reszegeket, a lathatoan szer alatt levoket/
ezek a lanyok nem emiatt haltak meg, de lehet hogy olyanok miatt akiket nem kellett volna beengedni

Harom harmad 2011.01.17. 22:14:23

Mi érelme van jogszabályokat hozni ha senki sem ellenőrzi őket? A jegyző hoz egy határozatot és aztán? A végrehajtást senki sem ellenőrzi? Ez olyan mint egy ország rendőrség nélkül.
És ha szigorítanának az engedélyeken és azt sem ellenőrizné senki akkor az mi a fenén javítana?
De maga a jogszabály sem teljesen 100-as: este 10-kor zárjon be minden szórakozóhely? Hát normálisak ezek?
De a legfurcsább a véletlen egybeesés a Sziret elleni Tarlós-offenzívával, a WB tragédia kellő jogalapot szolgáltat majd olyan jogszabályokhoz és szigorításokhoz amikkel meg lehet zsarolni vagy ellehetetleníteni a Sziget fesztivált is.
Ne feledjétek: ilyen baleset vagy 30 éve nem történt Magyarországon.

vauvauvau 2011.01.17. 22:14:40

@Gerzsonka:
Mert szar mindenki mindenre.

krisztina69 2011.01.17. 22:15:08

@Gerzsonka: Nálunk a Kazinczy utcában is óriási részeg tömeg jár a Szimplába és máshova! A kerületi kapitány a szemembe mondta, hogy nem igazoltathat! Hát ez nem óriási hozzá nem értés vagy óriási korrupció? Lehet választani ízlés szerint! És itt is bőven 18 alattiak randalíroznak részegen, mégsem zavar senkit. Várható volt, hogy valahol történik valamilyen tragédia. Most majd mindenki azonnal jogszabálymódosítani fog. Előbb kellet volna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.17. 22:16:46

@Xezs: az is hir, de szerinted nincs ulonbseg akozott ha hazamegyek es fobelolek, vagy elgazollak a zebran gyorshajtasom miatt?
esetleg meghalsz mert a vonat ele ugrassz, vagy egy szorakozohelyen agyontaposnak?
mindegyiknek halal a vege
sajnos a tragediakat nem lehet 100 szazalekosan kizarni, de torekedni kell ra

vauvauvau 2011.01.17. 22:17:19

@krisztina69:
Olyan, mint a vörösiszap.
A Fidesz szart az egészre korábban, semmit sem tettek.

krisztina69 2011.01.17. 22:17:21

@hagyma: Mert te azt pontosan tudod, hogy mibe halt bele a 3 lány! Ugyan már

krisztina69 2011.01.17. 22:19:32

@vauvauvau: az emberek élete egészsége senkinek sem fontos! Ha meghal valaki, akkor az adott probléma 10 napra a figyelem középpontjába kerül, azután minden megy tovább. Következmények nélküli ország, sajnos.

Harom harmad 2011.01.17. 22:20:49

@hagyma: Vagy legalizálni a füvet. A rohadt konzervatív képmutatásnak és struccpolitikának több áldozata van mint magának a drognak lenne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.17. 22:21:48

@krisztina69:
en nem vagyok boncnok, honnan
en hireket olvastam
es en hiszek a hivatalos verzioban, hogy fulladasig tapostak oket
nekem nem hihetetlen, a tomegben minden kulonosebb ok nelkul jelentkezhetnek panikreakciok
ha 2000 emberbol 1 tanu nincs aki buncselekmenyt latott, az orvosok nem talaltak eroszakra utalo nyomokat
mit kellene hinnem
sajnos rosszkor alltak rossz helyen
es ez tok fuggetlen hogy egyikukben talaltak nemi marihuanat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.17. 22:23:11

@Harom harmad:
ennem vagyok e legalizalas hive, de ha legalizaljak, engem nem zavar
nalunk is illegalis
ebben az esetben szerintem nem jatszott nagy szerepet
sokkal inkabb a tomeg es az alkohol
talan meg az eletkor is

engem gyíkká változtatott 2011.01.17. 22:25:59

na vajon miért nem tűnt föl senkinek egy 3000 fős házibuli a város közepén?
nyilván senki nem gondolja, hogy azért, mert mindenki szépen megkapta a védelmi pénzét. ugye, nem.

a végére a rendőrök is megdolgoztak a pénzükért, még nyilatkoztak is. volt sok villogó sziréna, meg minden. utólag.

és ők nem értik, hogy miért nincs több sérült. azazhogy miért lépett le a többi sérült. nem értik, miért nem akarnak tanúskodni, miért nem bíznak bennük. érthetetlen.

azt sem értik, hogy a sok hülye tini miért nem hiszi egy szavukat sem. a mentős szóvivő sem érti, hogy hova tűnt a sok sebesült. azaz a tanúk. azaz akiknek olyan nagyon kéne bízniuk az ún. "rend"-"őr"-ökben. érthetetlen.

hát nem tudják ezek, hogy a pénzbesze.. azaz a rendőrök csak értük vannak? az állampolgárt is azért basztatják, sarcolják, hogy mindenkinek jobb legyen! ejj, értetlen ifjúság.

tanti-mama-lu'-Nelutzu · http://fingdex.blogspot.com/ 2011.01.17. 22:28:29

nosza most akkor aztan az uj media TV biraloit pont e TV miatt nem lehet elkuldeni a bidzsaba? s hova nem lehet elkuldeni azokat a barmokat akik a polgarmester feleloseget firtatjak? roman vagyok, afrikaban nottem fel...lattom mar sok idiotat...de nalatok...aztan van sok beloluk...8 ev maszopos - szadeszes kormanyzast hogy a pocsombe lehet ily gyorsan elfelejteni? fak ju

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2011.01.17. 22:36:43

@MA: 1. félreértessz. szerintem semmilyen módon nem érinti a szervezők felelősségét az, hogy akkor lenne teljes a munka, ha a hatóságok tevékenységére is kiterjedne a vizsgálat. a szervező felelősségében nem osztozik a hatóság.

és igen, szerintem akkor is záratni kell, ha utána meg abból lesz a hiszti. és a 14 éves (uramisten...) gyerekekkel teli partykra le kell menni és az első alkohollal kiszolgált gyerek után bezáratni a pultot. és nem azért, mert ne gondolnám fontosnak a vendégek jogát a szórakozáshoz, hanem mert a bulival milliós bevételt szerző szervező magatartását csak úgy lehet befolyásolni, ha számára érzékelhető kockázattal áll szemben. és persze ez konfliktusos dolog, de ha a VI. és a VII. kerület politikusai is beleálltak a csendrendeletbe a nyugalomra vágyő lakók szavazataiért, akkor ahhoz képest egy ilyen intézkedés biztosan nem lenne kockázatos.

Alvarez 2011.01.17. 22:40:46

@krisztina69: a korrupció az nem négy betűs...

Készpénz Jancsi 2011.01.17. 22:40:57

Micsoda fasiszta diktatúrázás lenne ezen a blogon, ha 10-kor bezáratja az önkormányzat a WB-t szombaton....

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.01.17. 22:41:11

nehéz eldönteni, hogy a késescigányozás vagy ez a post ordenárébb. Mondjuk a cigányozók átlagos szellemi színvonalát tekintve valahogy valószerűbb baromság az övék, és ez a post nyerheti a legmeglepőbben barom post címet.

Talán csak annyit tennék még ehhez hozzá, hogy szerencsére az egyapárt és egyazellenség hozzáállás a jobbikon-fideszen kívül annyira nem gyakori, hogy ezt a blogot lehet talán csak emlegetni. A többi blog legalább egy-egy valóban gáz fazont vagy cselekményt támad le, többnyire valami logikus érvszerűséggel, ez a postbéli színtiszta pártalapú kioktatás nem jellemző.

mrgumby1 2011.01.17. 22:50:08

a téren kb ezer ember állt, nem is csöndben. sorban, hogy az engedéllyel nem rendelkező wb-be bejussanak. 10 után is. a téren több rendőr is volt.

xenuka 2011.01.17. 22:52:45

Akik a cigánybűnözés tantárgyat létrehozták és tanították 1989-ig az ELTE-n azok szellemi színvonala szerintem messze felette van bármelyik kereskedelmi tv műsorvezetőiének

Claritas 2011.01.17. 22:53:06

Van itt egy alapvető tévedés a cikkben: amit ti számonkértek,az hatósági ügy,és bár a "hatóság" valóban a polgármesteri hivatalban szokott lenni,de nem polgármesteri,hanem jegyzői hatáskör és felelősség. Hatósági ügyben a polgármester nem utasíthatja a jegyzőt, bármilyen éeltszerűtlennek tűnik is. Lehet szidni a polgármestert,de köze nincs hozzá, hogy a kerületében milyen engedélyeket adnak ki. A jegyzőnek van, de őket meg sok ( ostoba ) törvény köti. Ilyen alapon akkor már inkább a helyi katasztrófavédelem okolható,akinek elvben meg kellett volna kezdenie a működési engedélyhez való eljárást, és ugyanúgy látnia kellett volna a hirdetéseket az utcán.

THC 71 2011.01.17. 22:55:42

2. Ha csak Terézvárosban a rendőrség minden bulit és rendezvényt lecsekkolna, hogy minden rendben van -e, az elég szép summa lenne. Van ott pár szórakozóhely. Akkor persze az lenne a baj, hogy rendőrök nyüzsögnek mindenhol, és a Fidesz terrorban tartja a fiatalságot. Láttunk már ilyen "kritikára" példát, hogy a Fidesz fiatalságellenes, meg hasonlók. Ha a rendőrség előre, ok nélkül cselekszik, ezért lenne hisztéria.
3. Ha azt akarod, hogy ilyen ne forduljon elő, mit lehet tenni? Jogot adsz a rendőrségnek arra, hogy minden bulit előzetes indoklás nélkül betiltson, minden rendezvényt feloszlasson, ha úgy látja, hogy jogos. Ha Terézvárosban hoznának ilyen rendeletet, szerintem még aznap az össze jogvédő utcára vonulna azokkal a szólamokkal, amiket a 2. pontban írtam.
Úgy kezeled az egészet, mintha 1. hivatalból az önkormányzatnak foglalkoznia kellene az összes szórakozóhellyel, vagy rendezvénnyel 2. előre látható lett volna az, hogy a WB-ben háromezren fognak összegyűlni, és hogy nem tartják be a szabályokat. Ha a rendőrség itt közbelépett volna, az olyan, mintha negyvennél lekapcsolnának valakit gyorshajtásért azért, mert máskor is hajtott már gyorsan. Vagy ha piál, letartóztatnák ittas vezetésért, mert már máskor is vezetett részegen, és biztos most is autóba akar ülni. Ilyet nem lehet tenni. Ha pedig valaki ilyet tesz, ez a blog lesz a leghangosabb akkor, ha a "Fidesz rendőrségét" és a diktatúrát kell szapulni.
Ennek semmi köze a politikához, ez a rendezők hibája, rajtuk is kell elverni.
@Toyotomi Hideyoshi:

Nem olvastam még végig az összes kommentet, lehet, hogy vki más már írta ezeket, amiket én írok le. Szóval:
1. Szerintem az önk-nak kutya kötelessége foglalkozni a kerületben folyó dolgokkal, nem feltétlenül a polgármesternek, de vki biztos illetékes ebben.
2. Azt lehetett tudni, a plakát kiírásból, hogy a bulit este 10 óra utánra is tervezik, ugyanis nem árulnának jegyeket, pláne nem drágábban. (Ez konkrétan rajta van a plakáton: 10-ig 800 Ft, 10 után 1000 Ft.)
Tehát azért kicsit sántít az a hasonlat, hogy vkit 40-nél lekapcsolnak, vagy nem engedik autóba ülni, mert máskor már volt részeg.
A másik dolog a rendőrség nem minden ok nélkül tiltana be egy ilyen bulit, hanem, mert nincsenek rendben az engedélyek. Úgy már azért más a helyzet, szerintem akkor nyugodtan betilthatja.
És felőlem nyugodtan jöhetnek ellenőrizgetni a rendőrök, ha vmi normálisan működik, nem fogják a népet kivágni, és akkor legalább tudom, hogy megdolgoznak a pénzükért.
A politikát pedig szerintem Te kevered bele, mert nekem akkor is ez a véleményem, ha Fideszes a vezetés, és akkor is, ha más.

xenuka 2011.01.17. 22:56:20

Elment a "menő buliba", betolta az arcába a drogot, ott helyben megpusztult, mert elbaszta az adagot vagy szart adtak el neki vagy túlérzékeny volt.

Kolompár Szándokán 2011.01.17. 22:58:39

Kíváncsi lennék, elmegy-e odáig a nyomozás, hogy megállapítsák a kenőpénz összegét. Vajon mennyit fizettek az ország legkorruptabb önkormányzatának? Baszódjanak meg. 3 emberéletbe került...

frogeye 2011.01.17. 23:05:57

Látom, itt mindenki hívő, és megy is a hitvita rendesen. Kíváncsi vagyok, hogy hányan néztetek utána, hogy van-e alapja annak, amit mondtok, pedig nem is kellene hozzá sok. Először is a polgármester asszony hazudik. Csak két jogszabályt kellene figyelmesen elolvasni: a 2005. évi CLXIV. törvényt a kereskedelemről, és 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről. Egyértelmű, hogy a csak bejelentésköteles, illetve a működési engedély megszerzéséig ideiglenesen működő üzleteket is azonnal be lehet záratni, ha a szakhatósági (pl. tűzoltóság) követelményeknek nem felel meg. Mint ahogyan az számtalanszor meg is történt a VI. ker.-ben. Nyilvánvaló, hogy tudtak róla, hogy milyen nagyságú rendezvény lesz, ne nézzük hülyének a másikat. Az megint egy másik kérdés, hogy ebben a jegyzőnek kellett volna lépnie. Ha pedig nem lép, akkor pedig a testületnek és a polgármesternek kellett volna megkérdezni a jegyzőt, hogy ugyan már, mi ez a tömeg hetente itt a mi kis kerületünkben a nyugatinál?

Úgyhogy nyugodjatok csak meg: a szakmai felelősség a jegyzőé, a politikai pedig a képviselő-testületé és a polgármesteré, legyen az akár vörös, akár narancsszínű, de akár néger is lehet.

MA 2011.01.17. 23:06:44

@Kelsen és Coase:

Ez esetben akkor szinte teljesen egyetértünk.

Ugyanakkor jelezném, hogy egy a társadalmunkban kialakult rossz helyzetről / gyakorlatról van szó, amit nem tud egy-két polgármester vagy hivatalnok megváltoztatni sem überalapossággal, sem pedig azzal, hogy "nekimegy" olyan dolgoknak amelyekről gyakorlatilag lepattan a társadalmi ellenállás miatt. Kíváncsian várom (és remélem lesznek ilyenek) a kormányzati szintről hozott intézkedéseket (legyen szó hatósági jogkör bővítés, nagyon komoly bírságolás, btk szigorítás, stb., melyek megszüntetik azt a helyzetet, hogy 70%-ban 18 év alatti, félreszocializált, alkohol és más tudatmódosító szerek hatása alatt álló gyerekekkel van tele az éjszaka...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.17. 23:06:52

Adam Michnik a lengyel közélet meghatározó alakja, húsz évig volt vezető tagja a lengyel antikommunista ellenzéknek, több évet töltött az államszocialista rendszer börtöneiben. Lapja, a Gazeta Wyborcza látványosan kiállt a sajtószabadságért az Orbán-kormány ellen küzdő magyarok mellett.

"Az orbáni modell a demokratikus közéletet fenyegeti" címmel jelent meg interjú Adam Michnikkel a Népszabadságban ( nol.hu/lap/mo/20110115-az_orbani_modell_a_demokratikus_kozeletet_fenyegeti ).

Adam Michnik a beszélgetés során így fejtegeti, milyen névsorba illik szerinte az európai országok ismert vezetői között Orbán Viktor:

"Egyáltalában nem tartom őt különleges magyar esetnek. A tekintélyuralomra való törekvés az összes posztkommunista társadalomban megjelenik. Elég csak sorolnom a neveket a közelmúltból: a horvát Tudjman és a szerb Milosevics vagy Jan Olszewski és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországból. Vagy nézzen Szlovákiára Meciar idejében. Aztán nemrég még hatalmon volt ott Robert Fico is. De az orosz Putyin, az ukrán Janukovics vagy a fehérorosz Lukasenko is ez a politikustípus. Ilyesmit láttunk Romániában, Albániában is. Szóval azoknak a politikusoknak a táborába sorolom Orbánt, akik úgy hiszik, ha egyszer megnyerték a választást, azt tehetnek, amit akarnak, akik nem hisznek a demokratikus állam alapelveiben. És ez mindig rosszul végződik az így kormányzók, de a társadalom számára is."

Perspektíváinkról pedig ezt írja:

"Lengyelországban Kaczynski kormányzása két évig tartott, de olyan erős volt a közvélemény ellenállása, hogy az előre hozott választáson vereséget szenvedtek. Bízom annyira magyar barátaimban, hogy hasonló történik Magyarországon is, s Orbán katasztrófális politikája bukásra van ítélve. Hacsak ő maga nem ismeri fel ezt, s nem tesz le ezekről a szándékairól, s lesz normális demokratikus vezető egy normális államban. Amit neki és a magyaroknak is őszintén kívánok."

mrgumby1 2011.01.17. 23:06:55

én nem egészen értem az embereket. többen hivatkoznak, hogy a jegyző nem ellenőrizhet minden este le minden helyet. a west balkan nem a sarki kiskocsma. bp egyik legforgalmasabb helyén van. és ha még a helyet nem is lehet ellenőrizgetni, de az csak feltűnt vkinek, hogy a nyugati téren a körúttól L alakban bajcsyig kanyarog a sor, és áll benne kb ezer ember.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.01.17. 23:16:11

@Kelsen és Coase: itt meg is teszik nem 14
de 21 alatt
ugy zarjak be a helyet es veszik el a engelyt mint ha ott sem lett volna

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.17. 23:22:55

@A csak 50 évente lesz választás törvény mikor jön?: Demszky Gábor a Szabad Demokraták Szövetsége egyik alapító tagja, meghatározó alakja volt, aki a rendszerváltás előtt a kormány elleni tüntetéseken vett részt, még le is sittelték egyszer valamiért, és általában kemény szószólója volt a szocialista elnyomás elleni demokratikus mozgalomnak. Satöbbi. Na, és akkor már rendes ember, nem egy seggnyaló tetű? Akkor már érdekeljen engem, hogy mit mond bármiről is?

Taplopó 2011.01.17. 23:30:33

Ezt a kupit Demszky hagyta maga után, még jó darabig az ő kezenyomát viseli a város. Annyi esze azért neki is volt, hogy csak dolgozni járt be, mert lakhatásra nem alkalmas hely

Zsani82 2011.01.17. 23:30:40

Kapott suskát a polgi, aztán kussolt... Meg az egész zsideszes bagázs..

Átvitel honvéd 2011.01.17. 23:30:50

A polgármester három hónapja sincs, hogy beült a pozíciójába, most meg felelős, mert nem néz egyenként az összes kutyaütő, hazudozó, a kerület sok éve balkáni állapotain szocializálódott mulatós körmére? Hát persze, világos.

Egy olyan kerület, ahol a viszonyok sok-sok éve fennállnak - benne van önkormányzati adminisztráció, rendőrség, hivatal, mindenki - mennyi idő után "moccan meg", ti.: a szereplők kb. mennyi idő után billennek ki a jól megszokott beidegződéseikből a "jobbik énjük" felé, tessék mondani? Mennyi időnek kell eltelnie, hogy a rendőr "magától" azt mondja (...mert nem azt tudja, hogy jobb nem belepofázni a nagyok dolgába, hanem azt, hogy ez a feladata), hogy hoppácska, itt mintha a szokásos kétszáz ember helyett mintha tízszer annyian lennének, küldjünk csak ki szépen néhány kollégát, akik felteszik a kellemetlen kérdéseket? ...Mennyi időnek kell eltelnie, hogy egy hivatal dolgozói "sajátjuknak" érezzék a helyet, és felfigyeljenek, ha valami "nincs rendben" egy rendezvény körül, ami a kerületben történik (...ha egyáltalán feltételezhetjük, hogy egy ekkora kerületben, a nagyszámú esemény közepette erre - a véletlenen kívül - bárkinek figyelme "tud lenni", fizikai értelemben)?

...Szerintem egyébként ott is bibi van, hogy a magyar jogrendre az jellemző, hogy a hivatalok hatásköre- és felelőssége az engedélyezésre- és szúrópróbaszerű ellenőrzésre, nem pedig totális ellenőrzésre terjed ki. A hivatal nem foghatja minden emberke kis kezét, hogy, ugye, Petike, ma este nem rosszalkodsz, és nem fog három ember meghalni a diszkódban, mert olyan barom vagy, hogy háromezer embert engedsz be egy szűk helyre úgy, hogy közben nemhogy a biztonságiak (mind a tízen), de te magad is be vagy állva, mint a klinikai halál?...

...Lehetne olyan rendszert csinálni, ahol az engedélyező - a hivatal - felel mindenért, de tartok tőle, hogy a szervezők, vállalkozók egy ilyen rendszert némileg "nehezményeznének". Ez a rendszer ui. szükségszerűen magába foglalná a totális ellenőrzést (ti. felelősséget csak azért vállalok, amire közvetlen ellenőrzési jogom van). Minden este odamenne egy rendőr (vagy a felügyelő-) bácsi minden egyes helyszínre, ellenőrizné az engedélyeket, ellenőrizné a létszámot, a hangerőt, a résztvevők életkorát, a buli bezárásának idejét, mindent. A hivatal pedig hó végén leszámlázná a kötelező ellenőrzés-szolgáltatás díját az összes vállalkozásnak (...azt ugye nem gondolod, hogy ennek a rendszernek "közpénzből" kellene működnie?!). Egy ilyen szabályozás hírének megpedzegetésére, a piroslapokhoz hasonló blogok szerinted egy emberként ordítanának fel, hogy az Orbán-kormány olyan tajparaszt, hogy tagjainak az ÁJK-n az ártatlanság vélelmének egyszerű koncepcióját sem sikerült abszolválnia?...

komplikato 2011.01.17. 23:33:51

Azért olyan marhaságot nem kéne írni, hogy nem tünt fel senkinek a sok fiatal, hiszen a Nyugatiba ékelve legalább 3, a vele szemközti irodaépület alatt 2, és a környéken még több zenés szórakozóhely van. Egyikbe sem párszázan mennek, tehát a WB nélkül is tömegnyomor szokott lenni ott. Nem mellékesen a szemben lévő diszkó lépcsője fele olyan széles sincs, és ott is három emelett van. Csak ott MÉG nem taposták agyon egymást.

pancsolt misebor 2011.01.17. 23:38:35

Nem vitatva, hogy a legfőbb felelősök nyilvánvalóan a hely üzemeltetői és a rendezvény szervezői, azért halkan kérdezném: ha ezt az illegális bulit lehetővé tevő jogszabály nem jó, akkor azt ki változtathatta volna meg ? ( a fülkeforradalom után )
Persze, ez biztosan nem olyan fontos, mint az új Alkotmány "megalkotása".
(Bocs, kissé demagóg is voltam.)

zoldx 2011.01.17. 23:39:04

....szerintem sem alkalmas ! De továbbmegyek :Orbán Viktor is alkalmatlan miniszterelnöknek! Micsoda malőr,hogy nem vette észre,hogy 4000jegyet akartak eladni oda, ahol csak 300 embernek jut hely(ill. annyira szól az engedély)felháborító ! Hogy mik vannak ?!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.17. 23:40:10

@mrgumby1: "az csak feltűnt vkinek, hogy a nyugati téren a körúttól L alakban bajcsyig kanyarog a sor"

Az ott lakóknak biztosan feltűnt. Erre mérget veszek. Gondolom, már máskor is feltűnt, panaszkodtak érte, aztán kaptak a fejükre, hogy kriptát akarnak csinálni a főváros közepéből. Szerinted most, hogy látták a kanyargó sort, este tízkor fel kellett volna hívniuk a polgármestert, hogy vajon tudja-e, mekkora sor áll egy patkánylyuk előtt?

A sok hülyét egyszerűen nem értem. Ha a rendőr ott jár, és nincs balhé, akkor valószínűtlen, hogy elkezdjen intézkedni, mert aztán kap a fejére, hogy mit kötözködik előre, rendőrterror. De ha nincs balhé, akkor legfeljebb azért lenne oka intézkedni, hogy ne zajongjon ott a csőcselék, de azt már ő is tudja, hogy nem szabad kriptát csinálni a főváros közepéből. Nem tudom, hogy a rendőrtől egyáltalán elvárja-e a főnöke, vagy a polgármester, vagy akár a jóisten, hogy ellenőrizze egy patkánylyuk engedélyét. Az ugyanis ott van már évek óta, mindig tömörül előtte a csőcselék, így a mostani esetben sem volt rendkívüli. Gondolhatja azt, hogy a szórakozóhelyek engedélyét és működését ellenőrzi a polgármesteri hivatal, mint ahogy egy hónapja volt is ott valami ellenőrzésféle.

A Hivatal pedig ellenőriz. Tűzoltókészülék van? Van. Vécé van? Van. Engedély van? Hát csak amolyan engedélyke. Illetve csak afféle. Nahát, akkor maguk legfeljebb háromszáz főt engedhetnek be ide. Rendben van, megértettük. Na, és ezután?

Tényleg, olyan hülyék az emberek, hogy most azt várják, utólag, hogy a Hivatal miért nem ellenőrizte, hány ember volt BENT. Mert ha eltekintünk attól a csekélységtől, hogy a polgármesteri hivatal dolgozói remélhetőleg dolgoznak ahelyett, hogy a netes bulihirdetéseket olvasgatnák, de tegyük fel, hogy olvassák, akkor mi lenne a terv? Közölték, hogy 300? Nyilván igen. Lehet 3000 embert meghívni? Lehet. Csak egyszerre beengedni nem. Majd szortíroznak. Este tízkor menjen oda a hivatalnok ellenőrizni? Ökörség. Te sem mennél oda. Tett valaki panaszt máskor azért, mert sokan voltak bent? Na, ez már jobb kérdés. Érdekelne a válasz. De ha igen, az akkor is csak a múltkori eset, amiatt most nem tilthatják meg előre a rendezvényt. Büntetőjogi felelőssége mindenkinek van, annak is, aki viszont ott áll a patkánylyukban, és számolja a tömeget. Ő felelős. Őt a törvény, ahogy hallom, máris elővette. A Hivatal pedig majd ezután dönthet arról, hogy mint hivatal, tehetnek-e valamit a szervezők ellen. Nem biztos. Mert nyilván nem zárathatják be a helyet, akkor ugyanis kriptát csinálnának a főváros közepéből.

vauvauvau 2011.01.17. 23:40:46

@Kompli:

A Margít hídon sincs 3 lépcsőház, egy veszély esetére.

samer 2011.01.17. 23:43:24

@Kult: Miután bevolt tiltva az ilyen jellegű működése, és 22.00-ig volt egyáltalán nyitva tartásra lehetőség,e akkor mi van? Persze hogy nem jelenti be, én jó sok időre lesittelném a szervezőket, a szülőket csak azért nem, mert ez elég nagy büntetés nekik, szörnyű tragédia, ha jól tudom a 3-ból 2 egyedüli gyerek volt... most egy sincs, és ez nagy fájdalom sajnos nekik. 13-14-16 éves kölyköknek mi keresni valójuk ilyen helyeken?

fingerbangs 2011.01.17. 23:45:15

szar szemét trógerek ezek az önkormányzatnál, semmivel se jobbak mint a WB-sek

samer 2011.01.17. 23:46:35

@A csak 50 évente lesz választás törvény mikor jön?: és ez most hogy jön ide, miért offolsz? Nincs jobb szórakozásod?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.17. 23:49:47

@pancsolt misebor: "ezt az illegális bulit lehetővé tevő jogszabály nem jó, akkor azt ki változtathatta volna meg? (a fülkeforradalom után) Persze, ez biztosan nem olyan fontos, mint az új Alkotmány "megalkotása".

Te hülye, szerinted az Országgyűlés feladata a bulik rendezését előíró jogszabályok megalkotása? És szerinted ez tényleg fontosabb lenne, mint az új alkotmány? A rendezvények szabályait az önkormányzatoknak kell rendben tartania. Az önkormányzat egy dög nagy hivatal, ahol adogatják a szart kézről-kézre. Százezer jogszabály van már a rovásukon, amelyek között a tizenkilenc ezredik az, hogy egy csehónak mekkora az engedélyezett befogadóképessége. A "fülkeforradalomnak", ami egyébként megtörtént, csak most már nem tetszik nektek annyira, nem volt ehhez semmi köze.

Egyébként ha jól sejtem, van érvényes jogszabály, és nem látom, hogy ez esetben miért ne lenne jó. A jogszabállyal nincs semmi baj, csak a hülyék ilyenkor mindig új jogszabályokat követelnek. Nem. A régi jogszabályt kellett volna betartani. Az is bőven elég lett volna.

Arvedui 2011.01.17. 23:50:45

Miért engednek be gyerekeket éjszakai szórakozóhelyekre????????????

fingerbangs 2011.01.17. 23:56:50

@Androsz: a jogszabály rossz, az önkormányzat leszarta, az őket felügyelő hivatal is, akkiket meg a parlament, mert sokkal fontosabb nekik ellopni minden tetves forintot mint az ország javát szolgálni
szar alakok ezek mind
de ez itt off

mrgumby1 2011.01.17. 23:57:24

@Androsz: ennél pitibb ügyekben is van h kimegy a jegyző, vagy a helyettese és lekapcsolja a villanyt.

apropó, rokonod a jegyző, vagy valamelyik hivatalnál vki? vagy erős pártszimpatizáns vagy? mert akkor nem erőlködöm.

de vegyük úgy, hogy egyik sem.

arról, hogy a helynek nincs engedélye két fél tudott: a wb és a hivatal. előbbinek nem érdeke, hogy nagy dobra verje, utóbbinak meg nem tudom.

ha velem trükköznek, mert összevissza ki-be adogatják az engedélyt, hogy legyen engedélyféléjük, és tudom h eppen kijatszanak, akkor azer mar csak rajtuk tartom a szemem egy picit.

pl miért üvöltözik előtte ezer ember, és dobálnak üvegeket, amit legalább egy nénike fix h bejelentett. és miért van a helyen befalazva a vészkijárat?

ismétlem, jegyző ennél ezerszer kevesebbért is kelt már ki az ágyából hétvégén, buli idején.

lolperec 2011.01.17. 23:57:57

jól beszél.. mint általában :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.17. 23:59:49

@samer: "13-14-16 éves kölyköknek mi keresni valójuk ilyen helyeken? "

No, ez végre egy igen jó kérdés. A 16-ot talán elhagyhatjuk, de a 13-14 már izgalmasabb. Én is sokszor vagyok szemtanúja nyaranta, hogy kiskölykök kószálnak az utcán késő éjjel. És az a dologban az érdekes, hogy megtehetik. A törvény nem kötelezi a szülőt arra, hogy a kölykét este ágyba parancsolja, és ha véletlenül meg is tenné, másnap öles újságcikk jelenne meg az ókeresztény elvek feltámadásáról, a kormány szabad ifjúság elleni terrorjáról és a máris vészesen közelgő kijárási tilalomról.

A szülő pedig barom. Csak gondold végig, hogy az emberek mekkora részét tartod nem normálisnak. No, hát az ő kölykeik mászkálnak az utcán. De nem csak az övék ám, a húgom egyszerűen nem bír a kamasz lányával, és nincs eszköze arra, hogy a gyereket otthon tartsa. Próbálkozik mindenfélével, de a gyerek ma azt látja, hogy ez az egész leszarható. Ha az anyja bezárja, az személyes szabadság korlátozása is lehet egy ilyen elmebeteg jogrendszerben. Hát akkor most mi a bánatot lehet csinálni?

Itt nem valami vagy valaki hibás, hanem az egész együttvéve. A betegesen keresett liberalizmus mindenekelőtt. Rá lettünk szoktatva a "leszarom" alapelvére, és most ezt nem lehet egycsapásra helyrehozni. Főleg mert ha a kormány, tegyük fel, megpróbálná a szigorítást, akkor az EU összes liberális barma teleugatná az újságokat azzal, hogy szerinte Magyarország letér a demokrácia és a tököm tudja, még miféle istenségek szent útjáról. Tessék, ez kellett nektek, lehet szívni. Most meghalt három gyerek, legközelebb nem fog meghalni, és a világon senkinek sem baja akkor az utcán álló hosszú sorokkal.

Xezs 2011.01.18. 00:04:53

@Androsz: Azért ezt a személyes szabadság dolgot gondold át mégegyszer. Egy erőskezű szülő tud hatni a gyerekre, igaz, ahhoz az is kell, hogy a gyerek tisztelje, ez pedig évek hosszú munkája a szülő részéről.

Bora895 2011.01.18. 00:07:13

@mrgumby1:

"ha velem trükköznek, mert összevissza ki-be adogatják az engedélyt, hogy legyen engedélyféléjük, és tudom h eppen kijatszanak, akkor azer mar csak rajtuk tartom a szemem egy picit.

ennél pitibb ügyekben is van h kimegy a jegyző, vagy a helyettese és lekapcsolja a villanyt."

Ugyanezek fogalmazódtak meg bennem is.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.18. 00:08:59

@mrgumby1: "ismétlem, jegyző ennél ezerszer kevesebbért is kelt már ki az ágyából hétvégén, buli idején."

Hát, ha te mondod, akkor elhiszem. Én a jegyzőket közelebbről nem ismerem, de a fantáziám nyilvánvaló korlátai miatt nem tudom magam elé képzelni az ágyából éjjel kikászálódó, borzas jegyzőt, hogy magát kissé rendbeszedve, hivatali hatalmat gyakorolni induljon a sejtelmes utcákra.

"vagy erős pártszimpatizáns vagy?"

Cimbora, ez a lemez már nagyon a szemétre való lenne. Melyik párt, hm? A Párt, a régi, amelyiknek a szimpatizánsának lenni volt szokásban, akiknek a hívei most itt zsideszeznek azért, mert egy kerületben egy csehó most sem tartotta be az egyik szabályt? Vagy a másik párt, a Győztes, akiknek egyébként annyi köze van ehhez az egész bulihoz, hogy most ők kormányoznak? A polgármestert ugyanis a kerület lakossága közvetlenül választja meg, és eddig nem volt ismert a VI. kerületről, hogy elkötelezett fideszes lenne, nekem inkább kell azt hinnem, hogy a mostani polgármester jobban el tudta magát adni az ottaniaknak.

Nem vagyok pártszimpatizáns. De az tény, hogy nagyon vártam már, hogy a régiek eltakarodjanak. Az akasztásukat is várom, de úgy tűnik, minden kívánságom nem teljesülhet. Viszont ez az egész nem tartozik ide.

mrgumby1 2011.01.18. 00:13:04

@Androsz: ne vedd magadra, csak olyan gyorsan és egyértelműen igyekeztél megcáfolni minden érintett hatóság/szerv felelősségét, hogy más racionális magyarázatot nem nagyon találtam.

és ja, a jegyzői munka ilyen. délután kettőkor nem lehet mindig hatáskörbe tartozó ügyben intézkedni, így néha borostásan ki kell menni, és ha például ha egy hely átlépi a megengedett zajértéket, akkor ki köll menni és véget vetni neki.

vagy ha packáznak a hivatalommal, és a személyemmel, és épp egetverő szabálysértést készülnek elkövetni kb tízezer arra járó ember szeme láttára.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.18. 00:15:07

@Xezs: A gyerek tizenöt éves, és már bizonyos területeken döntésképes személynek minősül. A személyes szabadság problémáját tehát jobb, ha egy jogász elemzi, mert már nem annyira sima ügy. Pláne mostanában.

A gyerek egy évvel ezelőttig rajongásig szerethető volt, minden jóval, amit egy normális gyerekben az ember el tud képzelni. Az anyja pedig minden értelemben kifogástalanul gondoskodott róla. Az apja is, most is, csak évekkel ezelőtt elváltak, ez éppenséggel nem ritkaság. A gyerek most egyszerre megvadult, senki nem tudta kitalálni az okát. Nem a bilincseit tépte le, mert szerintem kicsit túl laza is volt az elvárható kötelék, viszont ezzel a lazasággal egyetlen egyszer sem élt vissza. Húzhatta volna a pórázt, de sosem volt rá szüksége. Most már láncon kellene tartani, és ez érthetően nehezére esne a szüleinek. Szóval sajnos nem minden egyértelműnek látszó eset olyan egyértelmű, ezt már én is tudom.

Flúgatlan 2011.01.18. 00:15:49

@Készpénz Jancsi: "Micsoda fasiszta diktatúrázás lenne ezen a blogon, ha 10-kor bezáratja az önkormányzat a WB-t szombaton.... "

Hát ez az! Ez a "blog" elég átlátszóan, szemellenzősen propagandacélokat szolgál. Lehetetlen mindenre odafigyelni, ha meg mindenre odafigyelnek, akkor jön a Nagy Testvér emlegetése, meg a rendőrállam, stb.

Bora895 2011.01.18. 00:17:01

@Androsz:

Nem biztos, hogy szigorítani kell, csak át kéne gondolni, ki miért trükköz. Ha meg szeretnék nyitni egy bármilyen boltot, hónapokba telik az engedélyek megszerzése, és rengeteg pénzbe. Akkor el tudom képzelni, hogy egy szórakozóhelynek milyen engedélyek kellenek. Teszem hozzá rögtön, nem arra gondolok, hogy mostantól mindenki mindenre kapjon engedélyt, csak lehet, hogy ha kicsit egyszerűbb lenne, akkor talán páran már nem trükköznének.
Persze mindig van olyan, akinek még több kell, de ezt szerintem nem is lehet orvosolni.

Más: Ha vki(szervező) tudja, hogy nagy bulit fog tartani, miért nem keres külsőbb kerületekben nagyobb helyet? Mert vannak, és aki annyira el akar menni egy ilyen buliba, annak mindegy, hogy a Nyugatihoz megy, vagy 10km-vel odébb. Még lehetne esetleg buszokat is szervezni, és akkor a beléptetés sem lenne már őrület. Persze, ezt akkor gondolom, ha vkinek nem csak "a pénz mindenekfelett" a mottója, mint Dagobert bácsinak

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2011.01.18. 00:19:47

@Flúgatlan: haha nem is kell mindenre csak a 3000 fős illegál partikra:)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.18. 00:24:01

@mrgumby1: te vagy ismersz egy olyan jegyzőt, amilyenről én álmodni sem merek már, vagy minden mértéken felüli naivsággal vagy megverve. Az előbbinek jobban örülnék, csak ilyenről én most hallok először.

Egyébként én valóban védeni akarom a Hivatalt, egyszerűen azért, mert ez ésszerű. Utálom az összeset, mint a szart, de az emberek saját egyéni felelősséggel is tartoznak a dolgaik után. Visszatérő problémám az, hogy amikor az eső elmossa a házat, akkor a hivatalon követelik, hogy miért nem volt kitisztítva a vizesárok, hát persze hogy nem folyt el rajta az esővíz. Hogy miért, te idióta? Mert te a saját házad előtt nem álltál neki kitisztítani. Nem a hivatalnak kell minden lépésedet egyenként ellenőrizni, hanem azért hívnak téged felnőtt embernek, teljes jogú, szabad állampolgárnak, mert magadnak kell gondoskodnod mindarról, amiről tudsz, ez ugyanis a te életed.

A hivatalon is számon lehet kérni a korábbi dolgokat az ilyen szórakozóhelyek kapcsán. Az országban több ezer ilyen hivatal van, és még több szórakozóhely, remélhetőleg az itt tombolók mindegyik hivatalon be fogják hajtani az efféle ellenőrzési kötelezettségeiket, rövidesen. Merthogy az eső még nem esik, de bármikor megjöhet, ugye, aztán utólag már nem lesz értelme mutogatni. A tombolóknak üzenem, hogy a héten még négy munkanap van, lehet betódulni a hivatalba, hogy azonnal ellenőrizze le az ottani kocsmákat is, ahol a tombolók laknak.

Kandabula 2011.01.18. 00:26:41

Kormányváltáskor már másnap fingatják a Parlamentben az illetékes minisztert, államtitkárt, stb, hogy mi van ezzel, vagy azzal az üggyel. (Ezt elkerülendő, ki lett találva a 100 nap.) Ezt követően a felelősség az új kormányé. Közvetlen felelős a kerület önkormányzata.

gest apó 2011.01.18. 00:30:28

@Kandabula:
Az apád fasza sem felelős azért hogy ilyen hülyének születtél, pedig volt rá 270 napod

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.18. 00:31:24

@Bora895: "csak lehet, hogy ha kicsit egyszerűbb lenne, akkor talán páran már nem trükköznének."

Valld be, hogy legbelül te is tudod, hogy ez nem igaz. Akik trükközni szoktak, azok trükközni akarnak, és trükközni is fognak mindig, amíg csak lehet. Ha valami egyszerűbb lesz, attól a trükközés lehetősége nem lesz kevesebb. Jó, elismerem, optimális esetben lehetne, mert konzisztensebbek lennének a jogszabályok, ahhoz hasonlítana, mintha valaki átgondolta volna őket. Viszont itt most a jogszabályok szigorításáért tüntetnek sokan, nem az egyszerűbbé tételért.

Egyébként a trükközésnek sokszor megvan a partnere is a túloldalon. Mivel a hivatal évezredes tradíciót folytatva nehézkes, kötekedő, bürokratikus, és nem segíteni, hanem akadályozni próbálja az alattvalókat, ideértve a saját "ön"kormányzatunkat is, ezért a hivatalokban mindig mindenki egyszerűsíteni próbálja a dolgokat. Hol így, hol úgy. Hülyék által szerkesztett szabályokat kikerülve, vagy egyszerűen megszegve. Ez ma dicsőség dolgává vált, és anekdoták szólnak arról, hogy ki mit hogyan bulizott ki. Ez van. De akkor ne legyen hirtelen mindenkinek fontos az, hogy MÁSSAL miért nem volt a hivatal elég szigorú.

zotty321 2011.01.18. 00:31:57

Csuda egy hely! Mindenki felelős, no meg senki sem felelős. Nézzük, amiről nem beszélnek: Hirek sorrendben: 23:30.Pánik. 23:59.Késelés. 0:30.Rengeteg sérült. 1:30.Három halott. öt súlyos sérült, többtíz mentő folyamatosan dolgozik a WB sérültjein. 3:00.A késelés kizárható. Három halott, nulla(!) sérült. Reggel: Fulladásos halálok, sőt ittak, drogoztak. Másnap: A Mentők szóvivője szerint nincs is sérült, nem is volt, semmi nem igaz, - csak a három halott. A Rendőrség öt embert őrizetbe vett.
És most ez a blog. Politika! Politika? Szerintem a hazugságok területén folytatódik a Gyurcsány-Bajnai korszak. Azaz - bocsánat - a Gyurcsány-Bajnai-Orbán korszak. A plebs továbbra sem számít!
Így szídjatok, vádoljatok bárkit, bármely színűt, és továbbra se vegyétek észre a lényeget. Tök mindegy, hogy a háttér piros, kék, netán piros-kék, vagy narancs, a lényeg változatlan.

gest apó 2011.01.18. 00:35:49

@Androsz:
Ezek úgy képzelik hogy munkaidő után átmegy polgármester asszony seriffbe aztán körülszimatol a kerületben hol szaratja valaki a kutyát meg hasonlók. Mert ha valaki elcsúszik éjjel a kutyagumin akkor ő lesz ám felelős érte!

mrgumby1 2011.01.18. 00:38:15

@Androsz: én nem szerettem volna kizárni a hely felelősségét, és ahogy a világon sem fekete vagy fehér minden, úgy a jog világában csak egy és kizárólagos felelős van minden esetben.

a nyugati tér konkrétan turista látványosság volt szombat éjjel, sokan kamerázták, fotózták a tömeget. már az elején kiemeltem, a wb/skála nem sarki kocsma. sarkon van, de egy kibaszott nagy épület a nyugatinál, szemben a pályaudvarral. nézd meg egyszer.

és én nem naivsággal vagyok megverve, csak én meg azt tartom ésszerűnek, hogy ha a kerületemben valami rendkívüli történik este nyolckor, akkor arról szeretnék tudni.

és ha egy helyen egymás után számtalanszor (keress rá neten, hogy budapest egyik legnagyobb szórakozóhelyén az utóbbi időben mennyi és milyen rendezvények voltak) 300 helyett ennek többszöröse tartózkodik, tíz után is, nekem mégis csak akkor sikerül kimennem, mikor összesen 160-an vannak, akkor lehet el kell kéne gondolkodnom, hogy mégis inkább pék.

Bora895 2011.01.18. 00:39:38

@Androsz:
Naív vagyok, sokan vannak, akik ha normálisabbak a körülmények, nem trükköznek. Mondjuk nem az éjszakai élet meghatározó vezéreiről beszélek. Valószínű, ők akkor is.

mrgumby1 2011.01.18. 00:41:57

@gest apó: lásd legutóbbi kommentem, amikor olyan piti kutyaszarós ügyben kell intézkedni, hogy miért állnak több ezren a város közepén egy engedéllyel nem rendelkező hely előtt!

frenetikus volt a hasonlatod.

Ateszpapa 2011.01.18. 00:45:48

A szervező is drogos.

Láttam róla egy interjút. A végén meg is kérdezik, részeg-e erre ő nem.
Nézzétek meg ezt a tomi gyereket: www.youtube.com/watch?v=b7aodgCTapE&feature=player_embedded

Bora895 2011.01.18. 00:46:03

@mrgumby1: "300 helyett ennek többszöröse tartózkodik, tíz után is, nekem mégis csak akkor sikerül kimennem, mikor összesen 160-an vannak"

Ezen én is elgondolkodtam. Mi is a fontosabb? Hogy kevesebb, mint 200 ember ne legyen este 10 után egy ilyen helyen, mint az, hogy 2-3000 ember ne tapossa egymást agyon. Függetlenül a tragédiától. Akkor is ki kellett volna menni, ha éjjel semmi katasztrófa nem történik

mrgumby1 2011.01.18. 00:46:09

@gest apó: bár remélem csak ironizáltál, amit androsszal folytatott reménytelem küzdelmemre való koncentrálás miatt nem vettem észre.

Bora895 2011.01.18. 00:48:16

@Ateszpapa: Szánalmas a kiscsávó.
Erre mondta Hofi: "A jövő záloga- dögöljek meg, ha kiváltom"

gest apó 2011.01.18. 00:52:42

@mrgumby1:
Nem tudom hol élsz, egy kisebb helyen ahol Aradszky László haknija számít az év legnagyobb eseményének elképzelhető amit írsz. A Nyugati téren egy nap megfordul több tízezer ember, de lehet hogy százezer is, este nyüzsög a fiatal akkor is ha nincs WB est. Ráadásul a jegyző lakhat a város másik végében, vagy elmehetett akárhová, nincs ügyeleti kötelezettsége hétvégén este 10-kor számolni hányan mennek be és hová. Saccra lehet vagy 100 jelentősebb hely a Terézvárosban. Szóval amit írsz teljesen inadekvát

Viszont nem ártana sokkal keményebb fellépés minden önkormányzati ügyben, például az építési engedélyek kiadásánál és aztán az ellenőrzésnél. Csak aztán mit szólna a polgár, aki nem szokott hozzá ehhez? Pont az ellenkezőjét mint most
(gon

Bora895 2011.01.18. 00:56:16

@gest apó: Az önkormányzatnál mindig van, aki ügyeletes hétvégén, és éjjel. Nem csak az ilyen dolgok miatt, történhet egyéb más katasztrófa is, amit rögtön intézni kell. A családomban van önk. dolgozó, csak azért tudom.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.18. 00:58:45

@mrgumby1: "a nyugati tér konkrétan turistalátványosság volt szombat éjjel, sokan kamerázták, fotózták a tömeget."

És senki nem kiáltott rendőrért? Pedig ők láthatták, hogy itt nagy szabálytalanság van, hiszen az a hely csak 300 embert fogadhat be a hatályos jogszabályok értelmében.

Világos, meg kell kérdezni a hivatalt is arról, hogy mi volt eddig a helyzet, eljártak-e a szabályok védelmében. Az a baj, hogy ha csak megállsz egyhelyben az utcán és körbenézel, szinte biztosan látni fogsz 2-3 szabálytalanságot. Ezeket egyenként mind meg kellene torolnia a mindenféle hivataloknak, és megvallom, én jobban örülnék az efféle "terrornak", ahol nekem csak szabályt sértenem lenne tilos, mint a mostani "szabadságnak", ahol senki nem vágja pofán azokat, akik a szabályok megsértésével nekem naponta mindenféle károkat okoznak. De a társadalom elméletileg egy önszabályzó rendszer lenne, ahol mindenkinek magába kellene néznie, és meggyónnia, aznap hány szabálytalanság mellett ment el szó nélkül. És másnap kevesebben vétkeznie. Amiért persze azonnal ő lesz a besúgó nyugger kommer rohadék, aki vérbe akarja fojtani a szabadságot. Lássuk be, sok itt a probléma. És államilag le lettünk szoktatva a fegyelemről, aminek néha el kell tűrnünk a következményét.

"ha a kerületemben valami rendkívüli történik este nyolckor, akkor arról szeretnék tudni."

Ember, ezeknek ez nem a kerülete. Ezek hivatalnokok, akik csuda tudja, hol laknak, és nem azért járnak be reggel, hogy a saját kerületük ügyeit egyengessék, hanem hogy iktassanak és egyeztessenek, olyan dolgokról, amelyek kurvára nem érdeklik őket. Meg kell úszni a munkanapot úgy, hogy a főnök ne csesszen le, aztán annyi, mehetünk haza. Márpedig a hivatal élén lehet egy esetleg elszánt és elhivatott, minden jószándékkal telt vezető, egy meseszép világban, de a határozatokat, beadványokat, illetékeket és engedélyeket a hétköznapi hivatalnok fogja kezelni, aki szarik az egész rendszerre. Ha pedig megfenyegetik ezeket, hogy kirúgják, akkor országos balhét csinálnak azért, mert megfosztják őket a kenyérkeresetüktől. Mást is meg szoktak, csak ők nincsenek ennyien egy helyen, tetszik tudni.

A hivatal, az csak hivatal. Szomorú, hogy így van, de amióta csak élek, mindig is úgy láttam a hivatalt ábrázolni, mindenféle rendszerben, hogy az íróasztalnál ül a hivatal, és előtte esdve görnyed az állítólag uralkodó nép egyszerű fia. A mostani önkormányzati választáson sem hallottam senkitől, hogy ne a kedvenc pártod emberére szavazz, hanem aki szerinted törődni fog a te bajoddal.

schlumbergerna 2011.01.18. 01:03:18

Tessék már nekem elmagyarázni: maga az épület alkalmas erre, hogy ekkora tömeg egyszerre mozoghasson benne? Hogyan lehetne ott közvetlen az utcára nyíló vészkijárat az emeletekről? Az az épület nem erre a célra épült - hogy lehet ilyenre használni, mikor alkalmatlan rá?
Valaki elmagyarázná?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.18. 01:08:53

@mrgumby1: "miért állnak több ezren a város közepén egy engedéllyel nem rendelkező hely előtt"

Úgy beszélsz, mintha fényreklámok közölnék a csehó felett, hogy az engedélye mire szól. Ha valami okból a hivatal valamelyik fejese ott éllt volna a téren, szintén a tömeget fényképezve, akkor sem tudom, hogy miért kellene emlékeznie arra, hogy a helynek pontosan mire is szól az engedélye. Amely engedélyt egyébként ő valószínűleg nem is látott, mert nem ő szokta ezeket a dolgokat személyesen stemplizni, arra tartják a beosztottakat.

Még egyszer mondom: a hivatalt ki lehet majd faggatni arról, hogy jól csinálták-e a dolgokat, mint ahogy holnaptól minden hasonló hivatalt is remélhetőleg kifaggatnak ugyanez okból, mielőtt ott is hasonló baj történne, de a tömegért a helyszínen levő szervezők a felelősek. De azt például még nem tudom, hogy a szervezők közül az, aki tudja, hogy mi engedélyezett és mi nem, az ott volt-e, vagy ő élte az életét máshol, és csak az emberei voltak kirendelve, hogy szedjék be a belépti díjat, és ha baj van – mindaddig nem volt baj –, akkor hívják fel őt. Ezt már osszák el egymás között. Úgy tudom, öt embert előzetesbe vágtak. Kezdetnek jó.

mrgumby1 2011.01.18. 01:09:30

@Androsz: És senki nem kiáltott rendőrért? Pedig ők láthatták, hogy itt nagy szabálytalanság van, hiszen az a hely csak 300 embert fogadhat be a hatályos jogszabályok értelmében.

látod, a magadfajta trollal ezért nem szabad vitatkozni.

első kommentem, amire még válaszoltál is:

"a téren kb ezer ember állt, nem is csöndben. sorban, hogy az engedéllyel nem rendelkező wb-be bejussanak. 10 után is. a téren több rendőr is volt."

gest apó 2011.01.18. 01:09:55

@Bora895:
Két esetet tudok elképzelni:

Ad 1. sosem jártál még Pesten, nem ismered az itteni élettempót, lehetőségeket

Ad 2. minden életszerűtlenség dacára ki akarod osztani a felelősséget arra, aki nem tetszik neked

Ilyen alapon felelősnek mondhatnád a kormányt, az EBESZ-t és az ENSZ BT-t is, mert felelősnek lennie kell ugyebár

Mondjon le az EBESZ!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.18. 01:22:40

@mrgumby1: Az nem trollság, ha egy kérdésemre nem tudsz válaszolni. Oké, voltak rendőrök is, majd meg lehet őket is kérdezni a dologról, ha nem esett le róluk is az azonosító. De ha annyira nyilvánvaló, hogy ott valami életveszélyes szabályszegés volt folyamatban, akkor vajon volt-e valaki, akik a helyszínen tartózkodó rendőri erőknek felhívták a figyelmét a veszélyre? A leírásod alapján úgy tűnne, hogy te is ott voltál. Ha igen, akkor te vajon szóltál-e bárkinek is. Ha te nem jártál ott, akkor is volt ott több ezer ember, mint tudjuk, és ezek szerint egyikük sem hozta szóba, hogy itt baj lesz. Valószínűleg inkább azt, hogy miért nem megy a sor gyorsabban.

gest apó 2011.01.18. 01:36:36

@Androsz:
Dühösek mert kevesen veszik be a dumát hogy itt ugyanolyan felelős az önkormányzet mint ők voltak az augusztus 20-i katasztrófáért. Pedig milyen jól hangzana!

Csak ott ők voltak a szervezők, a Miniszterelnőki Hivatal Gyurcsánnyal az élen, ergo a felelősök is

De mikor vállaltak ezek felelősséget bármiért?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.01.18. 01:48:42

@gest apó: "De mikor vállaltak ezek felelősséget bármiért?"

Ez így igaz. De tudod, mi a baj: ha azok, akik ezeket ma felelősségre vonhatnák, törvényekkel támogatnák azt, vagy legalább példákat teremtenének a dologra, kielégítve az emberek teljesen természetes, ésszerű igényét, azok nem túl sokára ugyanebben a helyzetben lehetnek. Mert azok is csaltak, ezek is csalnak. És lehet, hogy legközelebb azoknak a fajtája fogja majd a bot végét, akiket ma ezek vernek el. Hát jobb az óvatosság. Egymilliót lopni bűncselekmény, százmilliárdot lopni hibás döntés, ismerjük az eszmét.

Karácsony táján az Indexen volt egy interjú Makk Károllyal, aki elmondta, mennyire elszorult a szíve, amikor egy "fontos" emberek részvételével zajló vacsorán hallott két politikust, két egymással ellentétes oldalról, két egymást dühödten marcangoló ősellenség embereit, ahogy szépen megegyeznek egy kiosztandó pozíció sorsában, ahová majd kerülő embertársuk aztán majd megfelelően fogja a pénzeket terelgetni. A rendszer ez maga. És így is fog maradni, az utolsó percig, sajnos.

Ecsedy Áron 2011.01.18. 02:13:12

@vauvauvau: Sztem amit mondasz nem belügy, hanem önkormi... Az pedig, hogy el van kopva az útburkolati jel, vagy hogy a belváros ezernyi presszó-kávézó-pub-bulihelyéből melyikben lesz egy a szubkultúrán kívül full felmérhetetlen előadókkal telezsúfolt rendezvény (igen: nekem pl. a DJ-listán egyetlen név sem mondott semmit) tíz-száz vagy éppen ezer fős nem igazán fog eljutni azokig a vezetőkig akiket itt szidnak. Ez olyan, mintha téged azért akarnának elkapni, hogy az egyik kiskorú családtagod elfelejtette bezárni maga mögött az ajtót a munkahelyén és azt ezért kirabolták és ezért most te vagy a felelős. Persze ki lehet alakítani olyan szabályrendszert ami tényleg kezeli ezeket a problémákat, de ez a jelenlegi szabálykövetési morál mellett elképzelhetetlen és szerintem még az is lesz két-három generációig. Az sokkal esélyesebben működne, ami melegebb éghajlatokon szokott: olyan társadalmi szokásrendszert kell kialakítani, ahol az ilyen konkrétan veszélyeztető magatartást a környezet nem tolerálja. Ergo: nem állambácsit szidjuk, hanem amikor a kölyök otthon másokat veszélyeztet akkor pofánvágjuk, amikor a szomszéd kölyök olyat csinál ami másokat veszélyeztet megfogjuk a fülénél fogva, elvisszük a családhoz és azok vágják pofán és ebből már következik, hogy elég sanszos nem lesz olyan, aki egy ilyet megrendezzen, mert már megtanulta, hogy az ilyesmit még kicsiben sem tolerálja senki. Te vagy a felelős, sokadmagaddal. Az állam pontosan olyan mint te vagy. Ha te lepergeted a felelősséget és másra mutatsz, az állam is ezt fogja csinálni - te választottad elvégre is, a társadalom értékrendszere jelenik meg benne. Hogy most itt mit lehet csinálni? Semmit. Azokat a lányokat már semmi sem támasztja fel. Hogy mit csinálj, hogy megelőzd? Semmit. Mindenkinek leesett, hogy ez így nem kóser - ezt a hibát egy darabig nem fogják elkövetni. Hogy más hasonló dolog ne történjen - még ha lehet a te életedben? Nos az kicsit barátságtalan lesz. Aki olyat tesz amiről tudod, hogy árthat neked, vagy szeretteidnek, ne hagyd annyiban. Hogy veszélyes? Ja. De csak akkor ha egyedül lépsz fel, akkor nem ha mindenki fellép. Hogy a törvény és szolgáit ezért fizeted? Nos, láthatóan az a rendszer nem működik eléggé, mert szabályokat senki sem követ 100%-ban és általában pont nem akkor amikor számít is. Bienvenido a Hungría...

31/48 2011.01.18. 03:07:12

...és megszületett a legostobább poszt is a témában.

Gratulálok a vörös brigádnak, ismét sikerült alulmúlnia magát.

Shinjuku 2011.01.18. 03:23:01

Ez egy eleg jo blogbejegyzes ugyanerrol a temarol...
lvnte.posterous.com/a-nyugat-balkani-kozossegi-media-szereplese

Erdemes...

hattyú 2011.01.18. 03:38:01

A jogszabályokkal szerintem semmi baj nincs. Szánalmas, hová süllyedt Magyarország, mindenki hazudik, senki nem képes felelősségteljesen végezni a dolgát, nincs semminek gazdája. Ebben az országban mindenre van törvény és jogszabály, de csak azért, hogy szivatni lehessen, aki kellően pofátlan és erőszakos az nyugodtan megszegheti, és amíg nincs ilyen szerencsétlenség ami 1 hétig szenzáció, addig a kutya sem törődik a törvényszegésekkel. Elég ha megvizsgálod Budapestet, hány lehúzós, szabálytalan szórakozóhely, kaszinó, taxis stb. éli évek óta vígan az életét? Hmm? Felesleges ezzel foglalkozni, minden ugyanígy fog maradni, esetleg majd hoznak valami látványos, drákói törvényt (a mostani is az amúgy), amit majd újra senki nem fog betartani, megy majd az összekacsintás, mutyi, egy hét múlva már nem lesz szenzáció, lehet tovább egymás képébe hazudozni, itt minden oké!

Shinjuku 2011.01.18. 04:14:20

@gest apó: Pedig valahol igaza van... az onkormanyzat a felelos azert (is) hogy betartassa a szabalyokat a sajat fennhatosaga alatt. Nem kizarolagosan, de ok is felelosek. Megalkottak egy szabalyozast (az tok mindegy, hogy voltakeppen nem ok alkottak meg: beleulve a barsonyszekbe onnantol kezdve ok a felelosek), valahogy be kellene tartatni azt a szabalyozast.

Shinjuku 2011.01.18. 04:15:08

@gest apó: Pedig valahol igaza van... az onkormanyzat a felelos azert (is) hogy betartassa a szabalyokat a sajat fennhatosaga alatt. Nem kizarolagosan, de ok is felelosek. Megalkottak egy szabalyozast (az tok mindegy, hogy voltakeppen nem ok alkottak meg: beleulve a barsonyszekbe onnantol kezdve ok a felelosek), valahogy be kellene tartatni azt a szabalyozast.

Cselo 2011.01.18. 05:20:40

Szemét, hazug, demagóg blog, ami csak azt akarja elérni, hogy elterelje a figyelmet a verók banda milliárdos lopásairól. Ócska liberálbolsevik próbálkozás. Inkább a rendezvényt szervezőket kellene vizsgálni, hogy milyen körökhöz is tartozik!

Cselo 2011.01.18. 05:27:12

Ja! És jellemzően, a poszt írója anonim, nem vállalja fel, hogy hová is tartozik. De ha megpiszkálnánk, akkor gyorsan kiderülne, hogy közös tálból cseresznyézik a tolvaj bandával.

whiterose 2011.01.18. 06:51:26

2009. októberi kormány rendelet.

fire001 2011.01.18. 07:20:00

@gest apó: az összes börtön összes cellája csak mszp sel van tele!!miről beszélünk?????

fire001 2011.01.18. 07:25:36

mindenről az mszp tehet! leváltani!!!

öcsi55 2011.01.18. 07:26:39

A vörösök erölködnek,erölködnek,de de sajnos gondolkodásuk nem változik!@Cselo: azt írtad le amit gondolok.

ifjú padavan 2011.01.18. 07:58:12

Egyrészt ezen a plakáton sehol nem szerepel, hogy ez egy többezres rendezvény. Másrészt a kevdes posztíró valószínűleg nem pesti. Fogalma nincs róla hány ilyen plakát díszleg a városban. Ahogy arról sem, hogy egy 2 milliós város belvárosában mennyire nem feltünő 3000 ember.

Gyermekláncfűrész 2011.01.18. 07:58:19

Hogy lehettek ennyire gusztustalanul primitívek, még egy ilyen tragédia kapcsán is pártszimpátia alapján mocskolódtok?

apanna 2011.01.18. 08:04:19

@fire001:
Bajnaiék változtattak a törvényen, eu szabályra hivatkozva. Arról meg nem ők tehetned, sem az önkormányzat, hogy vannak egyesek, akik mindig megszegik a szabályokat. Bármi áron!

2011.01.18. 08:11:19

Sokat kell még tanulnod @ifjú padavan: !

3000 ember egy 2 milliós város egyik legfrekventáltabb helyén hidd el feltűnő! :)
Láttad te a felvételeket a helyszínről, amikor már mindenkit kitereltek? Láttad te azt a tömeget???

Neked az nem tűnt volna fel ha arra jársz? Főleg mint rendőr!

Annyit mondtál volna h biztos farhát akció van! :)

Alamio 2011.01.18. 08:23:27

Ez rendészeti kérdés, nem a polgármesternek kell erre reagálnia. Vagy oda kellett volna állnia személyesen, és saját fizikai erejével bezárni?

Alex2000 2011.01.18. 08:37:23

Lehet, hogy ő is ott bulizott :) Amúgy meg a kenő pénztől nem vette észre.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.18. 08:39:41

Simli, szarháziság, korrupció, mint a szocik!
A biztonságos munkaszervezés miatt elengedhetetlenül szükséges volt, hogy pályázat nélkül nevezzék ki kommunikációs vezetőnek Pálffy István kereszténydemokrata képviselő nejét a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben. A gazdasági ügyintéző hiánya nem fenyegeti a biztonságos munkaszervezést.

Pályázat nélkül kapott megbízást a nemzetierőforrás-minisztériumtól a minisztérium egyik háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet szóvivőségére Pálffy István kereszténydemokrata parlamenti képviselő, egykori tévés neje. A minisztérium indoklása szerint a kommunikációs állást "haladéktalanul" be kellett tölteni, mert "a biztonságos munkaszervezéshez ez elengedhetetlenül szükséges volt".

A posztra nem írtak ki nyilvános pályázatot, így kérdés, hogy Pálffyné egyáltalán hogyan értesült a pozícióról. A minisztérium tájékoztatása szerint Pálffyné "információs rendszerünkön" keresztül jelentkezett az állásra.

Ott folytatják ahol abbamaradt, új választásokat!

2011.01.18. 08:50:14

Érdemesnek tartanám megemlíteni, hogy A Benczurt, a Régi WB-t, illetvbe a Kultit is a drága elvtásaid piszkos ingatlanbizniszei miatt kellett bezárni, most meg ajvékolsz, hogy szar a rendszer?

Szomorúan demagóg vagy.

Pávor Jál 2011.01.18. 09:13:47

Ti is elkúrtátok, most ők is elkúrják. Nem hőbörögnötök kéne, hanem összeborulni, hisz egy tőről fakadtok.

sobri 2011.01.18. 09:18:46

@vauvauvau: ide belekeverni a vörösiszapot szerinem nem szép dolog. Elég mélyen és közvetlenül ismerve a dolgot, akkor inkább már azt az időszakot érdemes kapargatni, amikor 10 MFt-ért (nem Mrd, millió !!!) privatizálták Ajkát és az azt megvevő magánszemélyek sok-sok környezetvédelmi beruházást vállaltak, amit aztán elengedtek és nem lett semmi. Aztán szépen kiépült a cégbirodalom itthon és külföldön, hatalmas nyereség, közben pedig a környezeti veszélyt Ajkán nem csökkent, hanem nőtt. De ehhez a témához tartozik a nyirádi bauxitbányák és az oda dugott szemét ügye is, ami az országosan összeköttetésben lévő karsztvízkészlet (pl. Hévíz és Budapest) felett van. Ajka és a térség ilyen problémája mind-mind korábbra nyúlik vissza. Egyébként nézd meg, ki és mióta polgármestere a városnak.

Sajnos sokszor van, hogy tragédiának kell történnie ahhoz, hogy még szigorúbbra vegyék a dolgot (szabályozást és ellenőrzést) egy-egy területen. Rendőrt nem lehet mindenki és minden cég mögé állítani. Akkor meg azt hallhattnánk a mostani írás szerzőjétől, hogy rendőrállam? Hogy ifjúságellenesek mert nem engednek egy partit? stb. Bár sok-sok igazság lehet a cikkben, azért eléggé egyoldalú. Egyértelmű, hogy az ügyben
1) Felelősségeket meg kell állapítani (és az önkormányzatét is vizsgálni kell, ebben egyetértek)
2) Le kell vonni a tanulságot, hogy többet ne ismétlődjék meg ilyen.
Úgy látom, mindkettő folyamatban van. Ehhez annyit tett hozzá a cikk, hogy az önkormányzat felelősségét is érdemes vizsgálni. Tette ezt kissé egyoldalúan, poltikia felhanggal, de hát különben ki olvasná el...

sobri 2011.01.18. 09:24:31

@Ecsedy Áron: Tisztelt Áron! Nagyon egyetértek, szerintem is nagyon fontos, hogy amennyire lehet, ne menjünk el a dolgok mellett, érezzük magunkénak és ha lehet, tegyünk érte. Ne mindenben a szabályozást és a másikat várjuk ("not my job"). Én is így gondolom, csak sokszor csapják a képembe, hogy mit akarok, ha fülönfogsz pl. egy gyereket és odaviszed a szülőkhöz, sokszor fogják a szülei az pártját (függetlenül, hogy milyen galád volt) és még neked esnek. Szóval, sok kitartást :)

miskabá 2011.01.18. 09:31:14

@Hivatásos beszólóművész:
"3000 ember egy 2 milliós város egyik legfrekventáltabb helyén hidd el feltűnő"

A 3000 ember nem egyszerre ment be, hanem több órás időszakban, tehát legfeljebb százas csoport lehetett egyidejűleg. A Nyugati téren ez abszolút nem feltűnő, mert egy tipikus randihely, és ha bejön egy vonat, vagy a metró, vagy a 6-os villamos, vagy ha végetér a West-endben a mozi vagy akármi már akkor ennyien vannak

Szerinted kinek kéne ilyenkor odamenni hogy "hé emberek miféle csoportosulás ez itt"?

miskabá 2011.01.18. 09:35:44

@Alamio:
"nem a polgármesternek kell erre reagálnia. Vagy oda kellett volna állnia személyesen, és saját fizikai erejével bezárni"

Ha odaállt volna ez a nő a bejárathoz hogy hé emberek itt nem lesz buli menjenek haza, akkor most nem 3 hanem 4 áldozat lenne mert rajta is átgázol a sok betépett idióta

Alamio 2011.01.18. 09:38:53

@sobri: Érted, itt az a baj, hogy annak a felelősségét firtatja a blog, akié a legkevésbé, és ott keresi a felelőst ahol nincs. Ez nem direkte politikai ügy, sokkal inkább rendészeti. Nincs vita a felől hogy tragédia történt, és a felől sem, hogy ennek felelősei vannak. Csak nem a városházán. Aztán ha mégis, akkor azt is derítsék ki, de tartom hogy egy önkormányzat sokat nem tehet olyan törvénysértéssel szemben, ami az ő rendeleteit veszi semmibe. Az a Rendőrség dolga, hogy intézkedjen konkrét törvénysértő esetben. Mint pl. itt a létszámtúllépés, vagy az engedély nélkül szervezett rendezvény. Gondolom a Piroslap akkor is számonkérte a polgármesterek felelősségét, amikor engedély nélküli tüntetésen vonultak fel emberek. Kb. ugyanennyire lett volna demagóg.

nyafnyaff 2011.01.18. 09:43:01

"A terézvárosi polgármesternek nem tűnt fel egy 3000 fős rendezvény?"

És mennyit értesz a közigazgatáshoz ezek után?
Deszkinek sem tűnt fel a BKV-Hagyó kapcsolat...

Egyesek mindenhez értenek, főleg por veréshez és írogatnak....

ml72 (törölt) 2011.01.18. 09:43:23

Kinek kellett volna tudni?

A rendőrség erői mással voltak elfoglalva:

Hir:

2011. január 13-án késő délután Budapest XII. kerületében, a Turul szobornál gárdisták egy csoportja kívánt koszorút elhelyezni.
Meglepő, de sajnos egyre inkább megszokható módon, "véletlenül" arra járt mintegy húsz rendőr, akik a hazafiak csoportját látva rögtön igazoltatásba kezdtek. A Jobbik Jogsegélyszolgálat tagja, Balasi András jelen volt, aki jobb belátásra bírta a hívatlanul megjelent egyenruhásokat. Ennek eredményeképpen végül a rendőrök elvonultak és a koszorúzás békésen lezajlott.

nyafnyaff 2011.01.18. 09:46:14

Szülők mennyire felelősek?
A szerencsétlen aki egyedül nevelte gyerekét, és otthon hagyta ameddig vásárolt, közben meghalt a gyerek mire haza ért 8 évet kapott.

nyafnyaff 2011.01.18. 09:47:28

Piros lap jár aki ilyenek ír...

Perillustris 2011.01.18. 09:49:30

@Alamio: "Csak nem a városházán."

Inkább nem csak a városházán - így hitelesebb. A Rendőrségnek nem feladata az üzletek, vendéglátóhelyek engedélyeinek ellenőrzése. Természetesen kérésre segítenek az önkormányzat munkatársainak(!) és az egyéb hatóságoknak.

Az önkormányzatoknak megvannak az eszközei, de nyilván ezek az eszközök a "fiókban maradnak", ha bizonyos szinteken érdekközösség áll fenn (vagy egyszerű zsarolás, stb.).

dögölj meg 2011.01.18. 10:01:35

Hülye vagy,kisfiam ! A Nyugati előtt hőbörgő tömeget a rendőrség dolga lett volna
észrevenni,nem a polgármesternek.

Alamio 2011.01.18. 10:04:49

@Perillustris: Idézet a Bültetőeljárás Törvényből:
"Az általános nyomozó hatóság a Rendőrség."
Szóval dehogynem feladat az ellenőrzés. Miért, szerinted ennek ellenőrzése kinek a feladata? A polgármesteré? Ne már...
Amikor pedig azt mondod, hogy a rendőr segít az önkormányzat munkatársainak, hát akkor még nem is ebben a rendszerben jársz. Közigazgatásról ismeretek?
Az önkormányzat eszközei megvannak, de az adminisztratívakat kimerítették, és nem feltételezem, hogy ha megvonták a működési engedélyt/nem adták ki, akkor nem továbbították annak hiányáról ismereteiket az illetékes bűnüldöző szervhez.

Peetee 2011.01.18. 10:05:10

Ez az ország a 100.000 vízfejű közalkalmazott országa.

orgoványi erdőjáró 2011.01.18. 10:13:02

Ha a terézvárosi polgármester annak rendje és módja szerint szombat este megtette volna mindazokat az intézkedéseket, amelyeket ez a blog követel, akkor ennek a blognak a címe most a következő lenne: Fidesz-diktatúra a Terézvárosban!
Szemforgató, sunyi, farizeus blog ez, phejj!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.18. 10:16:00

@Claritas: akkor tegyen állampolgári bejelentést a saját kerületi rendőrségén. ha valaki felelős hivatalnok - pláne friss polgármester - akor a füle mindig nyitva a szeme mindig éles, mindig tettrekész és ehhez megfelelő rátermettséggel is bír. vagy nem. de akkor el kell húzni kapálni a rétre, és nem a város egyik legsűrűbb kerületének első emberévé válni. (ezt a kurvaországot, ahol mindent meg lehet utólag magyarázni! letszem a hajamat...)

igényes 2011.01.18. 10:17:12

Lényeg, hogy a tulajdonos minden nap, minden esemény alkalmával kap tájékoztatást. A tulajdonos megköveteli, hogy a bérlő a bérleti szerződés alapján cselekedjen. A Tulajdonosnak saját őrsége kell, hogy legyen, vahy nem jól látom?

Nos itt a tulajdonos!

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat
1055 Budapest, Kossuth tér 4.

--------------------------------------------------------------------------------

Tárolt Cégkivonat
A Cg.01-10-041433 cégjegyzékszámú CAPITAL Pénzügyi Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1053 Budapest, Szép utca 2.) cég 2011. január 10. napján hatályos adatai a következők:

I. Cégformától független adatok
1. Általános adatok
Cégjegyzékszám: 01-10-041433
Cégforma: Részvénytársaság
Bejegyezve: 1990/08/27

2. A cég elnevezése
2/2. CAPITAL Pénzügyi Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Bejegyezés kelte: 2006/07/26 Közzétéve: 2006/08/24
Hatályos: 2006/07/26 ...

3. A cég rövidített elnevezése
3/2. CAPITAL Zrt.
Bejegyezés kelte: 2006/07/26 Közzétéve: 2006/08/24
Hatályos: 2006/07/26 ...

5. A cég székhelye
5/3. 1053 Budapest, Szép utca 2.
Hatályos: 2000/11/10 ...

8. A létesítő okirat kelte
8/1. 1990. május 24.
Hatályos: 1990/05/24 ...

8/2. 1991. január 25.
Hatályos: 1991/01/25 ...

8/3. 1992. február 6.
Hatályos: 1992/02/06 ...

8/4. 1992. március 19.
Hatályos: 1992/03/19 ...

8/5. 1993. április 30.
Hatályos: 1993/04/30 ...

8/6. 1994. május 27.
Hatályos: 1994/05/27 ...

8/7. 1995. május 31.
Hatályos: 1995/05/31 ...

8/8. 1996. március 1.
Hatályos: 1996/03/01 ...

8/9. 1996. április 24.
Hatályos: 1996/04/24 ...

8/10. 1997. augusztus 23.
Hatályos: 1997/05/23 ...

8/11. 1997. szeptember 19.
Hatályos: 1997/09/19 ...

8/12. 1998. május 27.
Hatályos: 1998/05/27 ...

8/13. 1999. május 31.
Hatályos: 1999/08/09 ...

8/14. 1999. augusztus 31.
Hatályos: 1999/10/11 ...

8/15. 1999. október 11.
Hatályos: 2000/02/01 ...

8/16. 1999. december 21.
Hatályos: 2000/02/01 ...

8/17. 2000. november 10.
Hatályos: 2000/12/15 ...

8/18. 2001. július 5.
Hatályos: 2001/08/02 ...

8/19. 2002. május 30.
Hatályos: 2002/06/21 ...

8/20. 2003. május 29.
Hatályos: 2003/09/18 ...

8/21. 2003. augusztus 28.
Hatályos: 2003/12/02 ...

8/22. 2004. május 31.
Hatályos: 2004/08/12 ...

8/23. 2005. május 27.
Hatályos: 2005/06/20 ...

8/24. 2006. május 24.
Bejegyezés kelte: 2006/07/26 Közzétéve: 2006/08/24
Hatályos: 2006/07/26 ...

8/25. 2007. július 30.
Bejegyezés kelte: 2007/10/16 Közzétéve: 2007/11/29
Hatályos: 2007/10/16 ...

8/26. 2008. január 29.
Bejegyezés kelte: 2008/04/09
Hatályos: 2008/04/09 ...

8/27. 2008. október 10.
Bejegyezés kelte: 2008/11/26 Közzétéve: 2008/12/18
Hatályos: 2008/11/26 ...

8/28. 2009. november 2.
Bejegyezés kelte: 2010/02/15
Hatályos: 2010/02/15 ...

8/29. 2010. január 25.
Bejegyezés kelte: 2010/06/08
Hatályos: 2010/06/08 ...

902. A cég tevékenysége
9/35. Vagyonkezelés (holding)
Főtevékenység.
A változás időpontja: 2008/04/30
Bejegyezés kelte: 2009/02/27
Hatályos: 2009/02/27 ...

9/36. Épületépítési projekt szervezése
A változás időpontja: 2008/04/30
Bejegyezés kelte: 2009/02/27
Hatályos: 2009/02/27 ...

9/37. Üzletvezetés
A változás időpontja: 2008/04/30
Bejegyezés kelte: 2009/02/27
Hatályos: 2009/02/27 ...

9/38. Saját tulajdonú ingatlan adásvétele
A változás időpontja: 2008/10/10
Bejegyezés kelte: 2009/02/27 Közzétéve: 2008/12/18
Hatályos: 2009/02/27 ...

9/39. Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése
A változás időpontja: 2008/10/10
Bejegyezés kelte: 2009/02/27 Közzétéve: 2008/12/18
Hatályos: 2009/02/27 ...

9/40. Ingatlankezelés
A változás időpontja: 2008/10/10
Bejegyezés kelte: 2009/02/27 Közzétéve: 2008/12/18
Hatályos: 2009/02/27 ...

9/41. Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység
A változás időpontja: 2008/10/10
Bejegyezés kelte: 2009/02/27 Közzétéve: 2008/12/18
Hatályos: 2009/02/27 ...

10. A működés befejezésének időpontja
10/1. Határozatlan
Hatályos: 1990/05/24 ...

11. A cég jegyzett tőkéje
11/15. Megnevezés Összeg Pénznem
Összesen 180000000 HUF
azaz egyszáznyolcvanmillió HUF.
A változás időpontja: 2010/01/25
Bejegyezés kelte: 2010/06/08
Hatályos: 2010/01/25 ...

13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
13/26. Somfai Róbert vezérigazgató (vezető tisztségviselő) (an.: Szeifert Amália)
1013 Budapest, Attila út 35.
Adóazonosító jel: 8345322220
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2008/01/29

A változás időpontja: 2009/11/02
Bejegyezés kelte: 2010/02/15
Hatályos: 2009/11/02 ...

13/27. Lázárné Losonczy Edit más munkavállaló (an.: Krautseider Mária)
1138 Budapest, Toborzó utca 18.
Adóazonosító jel: 8317574563
A képviselet módja: együttes
Jogviszony kezdete: 2001/07/05

A változás időpontja: 2009/11/02
Bejegyezés kelte: 2010/02/15
Hatályos: 2009/11/02 ...

13/28. Tóth Béláné más munkavállaló (an.: Kozma Julianna)
1151 Budapest, Veresegyházi utca 96.
Adóazonosító jel: 8319845920
A képviselet módja: együttes
Jogviszony kezdete: 2007/11/02

A változás időpontja: 2009/11/02
Bejegyezés kelte: 2010/02/15
Hatályos: 2009/11/02 ...

14. A könyvvizsgáló(k) adatai
14/12. Molnár László (an.: Németh Erzsébet)
1163 Budapest, Katóka utca 43.
Jogviszony kezdete: 2009/11/02
Jogviszony vége: 2011/05/31

A változás időpontja: 2009/11/02
Bejegyezés kelte: 2010/02/15
Hatályos: 2009/11/02 ...

16. Átalakulás folytán létrejött cég esetében a jogelőd cég(ek) adatai
16/1. Skála-Coop Ingatlanhasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Cégjegyzékszám:
Adószám:

Az átalakulás cég által meghatározott időpontja: 2007. október 31.

A változás időpontja: 2007/10/31
Bejegyezés kelte: 2007/10/16 Közzétéve: 2007/11/29
Hatályos: 2007/10/31 ...

16/2. Ferencvárosi Befektető Korlátolt Felelősségű Társaság
Cégjegyzékszám:
Adószám:

Az átalakulás cég által meghatározott időpontja: 2007. október 31.

A változás időpontja: 2007/10/31
Bejegyezés kelte: 2007/10/16 Közzétéve: 2007/11/29
Hatályos: 2007/10/31 ...

16/3. SC-OMEGA Ingatlanhasznosító Korlátolt Felelősségű Társság
Cégjegyzékszám:
Adószám:

Az átalakulás cég által meghatározott időpontja: 2007. október 31.

A változás időpontja: 2007/10/31
Bejegyezés kelte: 2007/10/16 Közzétéve: 2007/11/29
Hatályos: 2007/10/31 ...

20. A cég statisztikai számjele
20/4. 10374724-6420-114-01.
Bejegyezés kelte: 2008/06/30 Közzétéve: 2008/07/24
Hatályos: 2008/06/30 ...

21. A cég adószáma
21/3. Adószám: 10374724-2-41.
Hatályos: 2000/12/19 ...

22. Átalakulás folytán létrejött cég esetében a jogutód cég(ek) adatai
22/1. Átalakulás módja: kiválás

Cégjegyzékszám:
Net-Invest Befektető Részvénytársaság
Hatályos: 2000/02/01 ...

22/3. Átalakulás módja: kiválás
Az átalakulás cég által meghatározott időpontja: 2008. április 30.

Cégjegyzékszám:
63-Invest Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
A változás időpontja: 2008/04/30
Bejegyezés kelte: 2008/04/09
Hatályos: 2008/04/30 ...

22/4. Átalakulás módja: kiválás
Az átalakulás cég által meghatározott időpontja: 2008. április 30.

Cégjegyzékszám:
Corvin Invest Befektetési Korlátolt Felelősségű Társaság
A változás időpontja: 2008/04/30
Bejegyezés kelte: 2008/04/09
Hatályos: 2008/04/30 ...

22/5. Átalakulás módja: kiválás
Az átalakulás cég által meghatározott időpontja: 2008. április 30.

Cégjegyzékszám:
Callum Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság
A változás időpontja: 2008/04/30
Bejegyezés kelte: 2008/04/09
Hatályos: 2008/04/30 ...

22/6. Átalakulás módja: kiválás
Az átalakulás cég által meghatározott időpontja: 2008. április 30.

Cégjegyzékszám:
Skála-Metró Ingatlanhasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság
A változás időpontja: 2008/04/30
Bejegyezés kelte: 2008/04/09
Hatályos: 2008/04/30 ...

22/7. Átalakulás módja: kiválás
Az átalakulás cég által meghatározott időpontja: 2008. április 30.

Cégjegyzékszám:
Skála-Coop Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
A változás időpontja: 2008/04/30
Bejegyezés kelte: 2008/06/24
Hatályos: 2008/04/30 ...

32. A cég pénzforgalmi jelzőszáma
32/2. 10900028-00000002-12260144
A számla megnyitásának dátuma: 1995/12/04.
A pénzforgalmi jelzőszámot az UniCredit Bank Hungary Zrt. SZERVITA TÉRI FIÓK (1052 BUDAPEST, SZERVITA tér 8.) kezeli.
Cégjegyzékszám:
Hatályos: 2002/01/30 ...

32/15. 12001008-00143971-00100008
A számla megnyitásának dátuma: 2001/12/11.
A pénzforgalmi jelzőszámot a Raiffeisen Bank Rt. Budapesti Fiók (1054 Budapest, Akadémia u. 6. ) kezeli.
Cégjegyzékszám:
Bejegyezés kelte: 2010/08/23 Közzétéve: 2010/09/09
Hatályos: 2010/08/23 ...

32/16. 12001008-00143971-00200005
A számla megnyitásának dátuma: 2002/01/25.
A pénzforgalmi jelzőszámot a Raiffeisen Bank Rt. Budapesti Fiók (1054 Budapest, Akadémia u. 6. ) kezeli.
Cégjegyzékszám:
Bejegyezés kelte: 2010/08/23 Közzétéve: 2010/09/09
Hatályos: 2010/08/23 ...

32/17. 12001008-00143971-00500006
A számla megnyitásának dátuma: 2003/04/09.
A pénzforgalmi jelzőszámot a Raiffeisen Bank Rt. Budapesti Fiók (1054 Budapest, Akadémia u. 6. ) kezeli.
Cégjegyzékszám:
Bejegyezés kelte: 2010/08/23 Közzétéve: 2010/09/09
Hatályos: 2010/08/23 ...

II. Cégformától függő adatok
2. A részvénytársaság működési módja
2/1. Zártkörű.
Hatályos: 1999/08/09 ...

5. Névre szóló részvények
5/21. Részvényfajta: törzsrészvény
Részvényosztály: "A" sorozatú"
Darabszám Névérték Pénznem
180000 1000 Ft
azaz egyszáznyolcvanezer darab egyezer Ft névértékű névre szóló "A" sorozatú törzsrészvény.
A változás időpontja: 2010/01/25
Bejegyezés kelte: 2010/06/08
Hatályos: 2010/01/25 ...

8. A részvénytársasági hirdetmények közzétételének módja és helye
8/3. A közzététel módja: meghívó.

Hatályos: 1999/10/11 ...

9. Az ügyvezetés típusa
9/1. Egyszemélyes igazgatóság

A változás időpontja: 2010/01/25
Bejegyezés kelte: 2010/06/08
Hatályos: 2010/01/25 ...

--------------------------------------------------------------------------------

Készült: 2011/01/10 00:09:24.
Microsec Céginformációs szolgáltató

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.18. 10:19:37

@orgoványi erdőjáró: mondjuk ez meg a másik fele a dolognak. mondomén hogy kurvaország ez!

antestor 2011.01.18. 10:25:20

nem értem miért kell ezt a témát fidesz mszp párharccá alakítani.
mi értelme van bármilyen jogszabálynak, engedélynek, ha senki nem ellenőrzi annak a betartását?
itt egyből pártvita alakult ki, ami nem kis elvakultságra utal..
én a fideszre szavaztam de ettől függetlenül igenis hibásnak tartom a hatóságokat, hogy az általuk kiadott engedélyek betartását nem ellenőrzik.
azt hogy kinek, az önkormányzatnak vagy a rendőrségnek a dolga lett volna ez azt nem tudom, nem értek hozzá, de nem hiszem hogy több száz ember sorban állása nem tűnt fel senkinek.
és ha diktatúrát kiabálnak azért mert betartatják a törvényeket akkor mi van?
miért kéne bárkinek is megijednie azért mert a munkáját végzi, és az valakinek nem tetszik?
de ha csak az a cél hogy valaki minél tovább a helyén üljön, akkor tényleg nem szabad megtenni ezeket az "unszimpatikus" döntéseket...

igényes 2011.01.18. 10:32:11

@antestor: Teljesen egyetértek! Nagyon nagy baj, hogy veszekedés van, ezért nem jutunk előre.

param 2011.01.18. 10:34:45

Az élet egyes területeinek hatósági szabályozása mindig vita tárgya. A legszebb az, amikor az egyik mondatban a teljes szabadságot, a következőben pedig a korbácsos szigort követelik. Szeretném látni az érintettek arcát, ha előírnák hogy a bejáratnál ki kell függeszteni a hatósági engedélyt, meg a bennlévők létszámát, hogy egy kóbor ellenőr az utcán elmenve ellenőrizhesse az összes budapesti szórakozóhelyet.

Alamio 2011.01.18. 10:37:59

@antestor: Ezért írom le sokszor, mivel nem tudja az átlag- ez rendészeti kérdés. Ezért is demagóg a poszt, ami önmagában silányít egy párthovatartozástól mentes tragédiát pártüggyé. Hogy ez a lépés önmagában mennyire gusztusos, mindenki döntse el maga.
Mulasztást, illetve felelősséget az visel, aki
1. döntött az embereket beengedéséről.
2. Aki ezt végrehajtotta.
3. Aki a veszély elhárítására nem vetett be minden eszközt.
4. Aki a törvényben rögzített módon hiányos működési engedély ellenére engedte működni a helyet
5. Aki ezt a rendészeti szervek részéről nem észlelte a tömeget.
(szerintem)
Az első három ugye magánszemély, a másik kettő rendészeti. Az Önkormányzat/polgármester a fasorban sincs. Akkor lenne, ha mondjuk 300 férőhelyes helyszínre működési engedélyt adott volna ki 2500-ra, de ilyen ugye nem történt. Meg hasonló sem. Sőt, mint tudjuk, nem is adtak ki ilyent.

mediacapic 2011.01.18. 10:38:30

Mitől lenne rendőrállam, ha valaki betartatja a rendeletet/határozatot/törvényt !
Ez a hely alkalmatlan volt ilyen volumenű rendezvény lebonyolítására.
Tragédia eddig nem volt, mehetett a mutyi. "Sajnos ez nem jött be! "
Felelős: Szervező, bérbeadó, hivatal, és az őket védő/sarcoló alvilág.

pancsolt misebor 2011.01.18. 10:42:02

@Androsz: "Te hülye, szerinted az Országgyűlés feladata a bulik rendezését előíró jogszabályok megalkotása? És szerinted ez tényleg fontosabb lenne, mint az új alkotmány? A rendezvények szabályait az önkormányzatoknak kell rendben tartania."

Annak ellenére, hogy lehülyéztél amiért másként látom a jogszabályokkal való összefüggést, a "mindent a hivataltól várunk" véleményeddel pl. egyetértek.
Viszont a szórakozóhelyek működési engedélyezéséről- ahogy a hírekben hallható- Kormányrendelet rendelkezik!!!
Ahogy a nevéből következik, még a "fülkeforradalom" sem kell a megváltoztatásához. Különösen annak tükrében, hogy láthatóan "az új időszámítás" kezdetével mindent és mindenkit lecserélnek. ( Csak tudnám, hogy a MKözlöny régi, bevált tördelési módja pl. miben akadályozta a forradalmat? )

mr. 2011.01.18. 10:44:44

Figyelj már a helyesírásra, ha már írni próbálsz!

Köszi.

Alamio 2011.01.18. 10:50:07

Kicsit más és mégis ugyanaz. Most ebből botrány van (nagyon helyesen). Viszont nincs botrány a korábbiak miatt. Pedig nem egy buliról érkezett meg úgy haverom, hogy "hát meghalt valaki". Nyílván az üzemeltetőnek semmi köze nincs ahhoz, hogy drogot forgalmazak a helyen. Nem konkrétan azon, amiről most beszélünk.

Perillustris 2011.01.18. 10:52:04

@Alamio: Nyilván a segítséget nem szívélyességi alapon értettem, hanem a jogszabályok betűi alapján.

Az önkormányzat nem tette meg a megfelelő lépéséket, ebbe beletartozik az is, hogy egy esetleges ellenálláskor nem értesítette a Rendőrséget (persze ellenállás nem volt, mivel hatósági eljárás sem volt).

Vesd össze pl. az építésügyi hatóság feladatival, jogköreivel. A lehetőség megvan.

vizafogó 2011.01.18. 11:00:50

Azon túlmenően, hogy a jegyző, lemond (ha nem, felmondanak neki), a polgármester lemond (ha nem a testület megvonja tőle bizalmat), a képviselő-testület feloszlatja magát.
Ha, ez nem történne meg, akkor pedig megkeresik a felelőst, és ha megvan, tőle fölfelé is minden szinten levonják a konzekvenciát.(ld. fönn)
Van kerületi a rendőrkapitányság, amelynek a járőrei az adófizetők által biztosított fizetésből, ügyeleti díjból, ugyanebből a pénzből megvásárolt autóval kőrözve a kerületben, fogyasztják a benzint és működtetik rádiótelefonjaikat.

Én, mint adófizető ezt így képzelem el, kora este:

- Halló központ, a nyugatinál több ezer tini van. Az eligazításon nem volt szó róla, hogy itt rendezvény van. Benézünk van-e engedélyük. Addig ti nézzetek meg, hogy be volt-e jelentve.

10 perccel később.

- Halló járőr, nincs bejelentés ma estére tömegrendezvényről.
-Vettem.
-Halló központ, a főrendező sem tudott semmit felmutatni. Már a hátsó ülésen ül a kollégák között bilincsben. Ha megérkezik, a másik járőr kocsi beküldjük. Addig küldjetek 60 főt az IFA-kkal, hogy rendben haza tudjuk küldeni a tiniket. Hozzanak megafont, hogy meg tudjuk mondani holnap hova jöjjenek a belépődíj visszatérítésért.
Köszönjük, Vége.

Perillustris 2011.01.18. 11:12:50

@vizafogó:

- Az IFÁ-k lerohadtak megin', faszom az ezer éves szarokba! Kűggyed haza őket, oszt' egyenek sok C-vitamint, meg ne fázzanak kabát nékű!

Perillustris 2011.01.18. 11:22:10

@Alamio: A II. kerület magasabb részei (de természetesen amúgy minden település) tele vannak szabálytalanul épített ingatlanokkal (avagy egész utca van sorompóval lezárva), melyeket sok-sok éve eltűrnek a hatóságok, beleértve az önkormányzatot is. Engedély ugyebár nincs rá. Vajon a fenti okfejtésedet alapul véve az önkormányzat nem felelős ezért?

mediacapic 2011.01.18. 11:25:38

@vizafogó: Ez tőlünk nyugatra így is működik !
Az Államokban 30 éves voltam, mikor egy sima szórakozóhelyen a kapuban simán megnézték elmúltam-e 21 éves! Mert tudták, ha bukta van, és 21 alattit találnak a helyen, akkor következményei vannak. Itt még tolták is befelé a gyerekeket!!!

vizafogó 2011.01.18. 11:36:46

@mediacapic: Hát ez az!
Melyik unióban is vagyunk tagok?
WBU (West Balkan Union)

Thyb 2011.01.18. 11:40:34

Milyen jó cikk! Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy a szülők is felelősek, mert nem kérték számon a csemetén, hogy hová megy szórakozni, s ugyanígy felelősek a taxi vagy BKV vezetők, akik ilyen be nem jegyzett partira szállítják a vendégeket.
Lehet ujjal mutogatni, de ez most nem politika, vagyis...
Módosítani kellene sürgősen a törvényeken. Ez az ügy most kibukott, de kishazánkban bárki akinek előző vállalkozását előzőleg büntény szabálysértés stb végett bezárták, az másnap újra vállalkozhat. Itt jön fel a kérdés, hogy mi az előbbre való (s ez hasonlóan aggályos mint, a meddig mehetünk el saját tulajdonunk védelmében eset), a bűnösség bizonyítása, vagy a veszélyforrás elhárítása? Akit olyan súlyos vétségben találnak bűnösnek, hogy nem szabálysértési díjat rónak ki rá, hanem vállalkozását bezárják, az egy holnap bejegyzett vállalkozás esetén miért változtatna a módszerein?
S bár ez most OFF, de az akit élelmiszer lejárati dátum hamisítással, különböző étel hamisítással stb-vel kapnak el, az másnap miért tud egy új cég néven új vállalkozást indítani? Akik az építőiparban nem fizetik ki az alvállalkozókat, s csődöt jelentenek, miért nyithatnak 1 hónappal később új, sok százmilliós tőkével rendelkező vállalkozást, hogy ugyanezt elkövessék?

Arra akartam utalni, hogy bizonyos vállalkozókat hiába is kapnak rajta hasonló horderejű vétségben, jelenleg a jogszabályok az Ő pártjukon állnak, és a törvény nem is szabályozza le jövőbeli tevékenységüket.
Magyarán mondva, nincs mitől tartaniuk!!!
Ezek a kedves vállalkozók is kapnak majd 2-2 év felfüggesztettet, s ugyanúgy folytatják party szervező tevékenységüket mint eddig.
Ne az önkormányzatra mutogassunk. Amennyiben lenne törvény által engedélyezett mód, akkor minden létszámtúllépésért 2-3 hónapos helybezárást kellene eszközölni, s az ilyen helyeket rendszeresen ellenőrizni.
Na, de hogy??? Amennyiben az ellenőrzés megszaporodna, akkor elkezdenék a népet jegy nélkül zsebre dolgozva beengedni ("Ugy is elférnek még"), vagy dupla jegytömbbel dolgoznának (mondjuk a BW-ben a 300 főhöz képest elég sok jegytömbre lett volna szükség). A nép pedig szórakozni akar, s ha jegy nélkül, de akár kicsit olcsóbban csak bemehet, akkor be is fog menni.
Amíg nincs következetes számonkérés a jog alkotói részéről, addig szerintem csak azon imádkozhatunk, hogy ilyesmi ne forduljon újra elő.

Perillustris 2011.01.18. 11:40:49

@Perillustris: És akkor belefutok ebbe a hírbe: index.hu/belfold/2011/01/18/csipak_peter_garazst_epitett_a_termeszetvedelmi_teruletre/

"telekkoordináták alapján egyértelműen megállapítható a túlépítés egy állami tulajdonú területetre, a második kerületi önkormányzat által kiadott építési, majd használatbavételi engedélyben erről említés sincs. Pedig a hatósági helyszíni szemléken ki kellett volna derülnjön, hogy az építkezés a tervek és a szabályok betartásával folyik-e."

denever333333 2011.01.18. 12:45:24

No! Semmiféle pártpolitikai gondolatom nincs a bürokrácia minden helyzetben hasonló tapasztaltabb nyugati országokban vagy valaki pl. Németországban mindenkinek le kellene mondani, mert engedélyeztek egy olyan rendezvényt ahol szintén többen meghaltak?
Sajnos az esetek legnagyobb részében a probléma nem kellő szakértelem miatt van.
Itt főleg a szervezőket emelném ki. Sajnálom a 3 diáklányt de azért a demagóg , politikai összeesküvés elméletet szülő kommentek a 70-es iq szintet bizonygatnak mind két fél részéről.
Na hogy a fiatal vagy vén hülye gyerekek is megértsék! Próbálok érthetően érvelni azon a szinten minden értelmesebb logikus embertől előre is elnézést kérek.

1, Ez a hely idén nyílt meg azzal a céllal, hogy egy 1500 fő körüli rendezvényt simán le tudjanak bonyolítani. ( amire a hely nagysága alkalmas mondom alkalmas, tehát befér oda) Májusban azonban bezárták
2, Akkor azért kellett bezárni, mert bár a termek nagysága megfelelő maga közlekedő részek (csak azoknak akik nem voltak még ott s csak kívülről látták, ez egy áruház nagy vásárlótérrel több szinten tudjátok a reklám is így hirdette az átkosban. Viszont mivel maga az épület nem részeg vagy spicces fiatalok le fel szaladgálására lett kitalálva a lépcső pl nagyon szűkek nem több ezres rendezvényre találták ki.
Azonban valószínű elfogyhatott a pénz ebből adódóan nem csinálták meg a szeptember nyitásig.
3, Azonban, mint minden ilyen sosem értett hozzá emberek akik max a Kopaszi-gátnál vagy a x romos helyen csinálnak bulit nem tudják felmérni azt milyen egy zárt téren tenni szervezni. Tehát röviden valaki kevés pénzből nagyot akar szakítani és fingja sem volt arra mire alkalmas az épület.
Nem utolsósorban le van nyomva a piac a jegyárak a béka segge alatt vannak ezt csak úgy tudják orvosolni ( pl: neves dj-ék meghívása), hogy hering effektust kreálnak sajnos,
4, Most mindenki vizsgálódik meg nyilvános akasztást és szórakozóhelyek helyett zárdákat akar. Meg, hogy így a fiatalok meg úgy a fiatalok!
Én az átkosban voltam tizenéves s én tudom mindenki vette az akkor fellelhető piákat kollégista voltam 16 évesen már ittunk persze nem mindennap, de azért ez akkor sem volt fiataloktól mentes és a környezetemben hasonló volt a helyzet!!!
Tehát felesleges itt bárminemű húúú bezzeg a mi időnkben dolgot emlegetni. Én a Fekete Lyukba jártam meg a Tilos a Á-ba volt ott is minden pedig ez a nyolcvanas évek végén volt tehát nem a "piszkos" kapitalizmusban.
5, Természetesen felelősségre kell vonni azt aki ezt okozza, de azért ne legyen már zárdarendszer meg milyen alapon szabályozza be az én szülő tevékenységemet egy hatóság? Nem hiszem ,hogy egy 16 éve kamasznak otthon kellene ücsörögni és vasárnaponként templomokba járni!
Ahogy most hallottam 100 felett be kellene jelenteni bármilyen rendezvényt ez a terv. Ez egy hülyeség legtöbb kocsma forgalma nagyobb mint 100 fő. Tehát ez baromság.
Ellenben az járható út, hogy komolyabb legyen egy hely megnyitásának és használatának a feltételei.
6, Bp-en a kocsmák 70 %-a egy ajtós pincehelység nincs külön vészkijárat no akkor mindet be kell zárni?
7, Meg aztán volt itt olyan beszólás, hogy legyen bírságolható az ittasság! Hát hadd ne az állam szabja meg, hogy mennyit igyak főleg ha nem csinálok balhét, de az aki ezt próbálná belem sulykolni azt józanul is úgy vágnám pofán emiatt, hogy a fal adná a másikat. Engem 39 évesen ne rendszabályozzanak erkölcsileg se vallásilag se szórakozásbelileg ( Itt nem törvényileg gondolom).

denever333333 2011.01.18. 13:12:48

Ui:
Bírom azt ( gondolom a 20-30 éves korosztály teszi ki nagy százalékát), hogy itt mindenki szűzies életet él!
-- Csak 18 év felett ivott alkoholt
-- Szüzen megy, ment férjhez vagy nősült meg
-- Minden héten teplomba jár vagy akar járni vasárnap
s szeretné ha ez kötelező lenne és mindenki inkább oda járna, mint vásárolni.
-- Sosem káromkodott és elhányja magát minden nem Istennek tűnő cselekedeten.
-- Jogot formál rá, hogy meghatározza mi az erkölcsös vagy mi nem.

Hát köszönöm én nem ilyen vagyok és köszönöm szüleimnek, hogy anno nem dugták a fejem semmiféle templomi víz alá. S maradtam pogány a magam módján ateista!

denever333333 2011.01.18. 13:15:57

-- Ja és + Az Istennek tetsző és nem tetsző kulturális, szórakozási és zenei korlátok törvénybe való iktatásának vágyát!

mediacapic 2011.01.18. 13:23:00

@denever333333:
1. A hely már 2009 december 31 én is nyitva volt... Nem kis bulival!

6. A belvárosi kocsmák nagy része valóban egy klausztrofóbiás lyuk, 1!!! kijárattal, szűk lépcsővel.

denever333333 2011.01.18. 13:34:24

mediacapic:

1, Lehet ez a Májusi bezáráson nem változtat.
6, Nem csak belvárosi!!!!!! Egész Budapestre szól!

denever333333 2011.01.18. 13:38:39

Amúgy elő kellene keresni azt a riportot ( valamelyik zenetévén ment) ahol a tulaj ( bérlő) elmondja, hogy 1500 fő fér be a helységbe!

hanyasvagy 2011.01.19. 17:13:59

Androsz!
Nyertél! Ez tényleg nem párt politikai kérdés.No de ki kényszerítette a jegyzőt,vagy a polgár mestert,hogy az legyen ami lett. Ők akartak dirigensek lenni.Megadatott a lehetőség, hát tessék vele élni!Előfordúlhat vajon az is,hogy a tulaj az önkormányzatnak adót fizet?Nos akkor találtunk egy érzékeny pontot.A másik ilyen
pont a rendőrség hatásköre. Ki alá is tartozik a rendőrség?Ki fogja kiadni ilyen
esetban az utasítást?No és ha az illetékes ép agarász?Nehéz dolgok,tudom.
Csemetéinkről! Androsznak ebben is igazat kell hogy adjak!Mióta kitalálták ezt a
nagy demokratikus liberlizációt az Isten sem bír velük.Ha nem hiszi valaki,próbálja
meg! Egyszerű! 35-40 felettinek úgy kell viselkedni mint az ifjuságunk.Öt perc múlva
megjelenik a szervés érdeklődik.De ha ők csinállják senki nem szól egy mukkot sem.Na ugye!?Napjainkban illik "leszarni" mindent ami kicsit is normális.
Egyszerűen nincs rend!De hogy is lenne,mikor fejtől büdösödik a hal.

Kandabula 2011.01.19. 18:39:03

@gest apó: amikor a pécsi őrült gyilkolt, az akkori ellenzék arról szajkózott, hogy a Kormány mondjon le. Itt a kerület vezetőségének nagyobb felelősségét érzem...

golyós · http://indafoto.hu/bowlingcamps 2011.01.25. 14:51:59

Bírom a szarrágást, hogy még mindig rohadt pénzéhes gecinek vannak beállítva a tulajok, most aztán lehet acsarkodni és a 3 szerencsétlen holttestén bosszútáncot járni, hergelni a közvéleményt.
De azt, hogy ezek a srácok kormányoktól függetlenül akár évtizedek óta a party-businessben dolgoznak kitartóan, itt bezárnak, ott kinyitnak és invesztálnak egy csomó pénzt, azt aztán most kurvára elfelejtik a hőzöngők.
Meg azt, hogy vajon hány hivatalnok zsebét kell megtömni ahhoz, hogy valaki éveken keresztül egyáltalán csak működni tudjon.
süti beállítások módosítása