Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Mit jelképez az, hogy Orbán Viktor fordítva tartotta a zászlót az EU elnökség átadásán?

2011.01.09. 11:59 | Brendel Mátyás | 24 komment

Címkék: kritika oligarchia despotizmus debreczeni józsef fékek orbán:viktor ellensúlyok

Ahogy arról az Index beszámolt Orbán Viktornak némi nehézség után sikerült fordítva tartania az EU zászlót az EU soros elnökségének átadási ünnepségén. Mit is jelképez ez?

Nem, nem arról van szó, hogy ez azt jelképezi, hogy Orbán nem EU-párti, mert éppenséggel azt gondolom, hogy nem egészen az, de ezt a fordított zászlót freudi nyelvbotlásnak beállítani erőltetett volna.

És persze nem vagyok valami nagy szent-tehén-jelkép párti, szóval nem gondolom azt sem, hogy az EU ránk szakad, vagy másra szakad, mert a "szent" szertartást elrontották volna. Ilyen jelentőséget sem tulajdonítok a jelképeknek. A jelképek azok a közmegegyezés részei, egy ilyen baki akkora felháborodást kelt, amekkorára az emberek fel akarnak háborodni. Vélhetően csupán egy kicsit, hiszen a baki csak protokolláris.

No de mégis jelképez ez valami egészen mást. Egy kínos kis példája annak, amit látunk nagyban is, és ami Orbán Viktor politikájának egy nagy rákfenéje. Az egyik.

Hogy mire gondolok, arra akkor lehet rájönni, ha elgondolkodunk azon, ki is volt itt a hibás? Kell-e Orbán Viktornak tudnia azt, hogy az EU zászlaja hogy áll "fejjel felfele"? (gy.k. az ötágú csillagoknak van "fejiránya", és egy irányba vannak szinkronizálva, tehát felfele arra van, ahol mindegyiknek egyik ága áll felfele) Észre kell-e neki ezt venni? Vagy kell-e egyáltalán Orbán Viktornak gondolnia arra, hogy lehet fejjel lefele tartani a zászlót? Nem olyan bonyolult kérdés ez, akár maga is megoldhatta volna, ha intelligens ember. De engedjük meg neki, hogy nem az ő feladata!

De ha valaki azt mondja, hogy a miniszterelnöknek jobb dolga is van, akkor kinek kellett volna erre ügyelnie? Mert ugyebár Orbán Viktornak ha nem is feladata az, hogy mindent tudjon, mindenre ügyeljen, mindenre felfigyeljen, az igen, hogy minden fontos dologra legyen ember, aki azt tudja, aki arra ügyel, aki arra felfigyel. És az is feladata, hogy akinek ez a feladata, az megfelelő ember legyen.

Orbánnak vagy megfelelő embert kell kineveznie, vagy olyan megfelelő embereket kell kineveznie maga alá, akik megfelelő embereket neveznek ki maguk alá, és így tovább. Orbán Viktor egy hierarchia feje. Hogy a rókát parafrazáljam "A kis herceg"-ből: "Viktor! Felelős vagy a hierarchiádért"!

Közelítsünk egy kicsit máshonnan! Debreczeni József "Arcmás" című könyvében hosszasan elemzi azt, hogy a Fidesz, az MSZP-vel és az SZDSZ-szel szemben egy centralizált, oligarchikus párt. A választások előtt a legtöbb ember azt gondolta, hogy ez így helyes. A politológusok és a szavazók is hajlottak arra, hogy nem baj, ha egy párt oligarchikus, egy párt lehet ilyen centralizált, nem a pártnak kell demokratikusnak lennie, hanem az államnak! Az előző évek politikájának tanulsága mintha az lett volna, hogy a koalíció, az SZDSZ és az MSZP-n belüli platformok harca mintha képtelenné tenné a kormányt arra, hogy végrehajtson valamit. A Fidesztől kemény politikát vártak, kemény fellépést.

Debreczeni már a választások előtt figyelmeztetett arra, hogy ez egy csalóka ideológia. Mert persze, ha a párton belül nincs kritika, akkor Orbán Viktor határozottan tud menni egy irányba. A fideszes-kormány sebessége valóban óriási. Napok alatt vernek át törvényeket és alkotmánymódosításokat a parlamenten. Csakhogy az óriási sebesség az vezethet a rossz irányba is. Ha a szakadék felé megyünk, akkor a nagy sebesség nemhogy jó, hanem egyenesen rossz. És ha egy párt oligarchikus, akkor ennek megvan a komoly esélye.

Amit Debreczeni megjósolt, az fényesen bebizonyosodott. A Fidesz elfoglalta a médiát, elfoglalta azokat a szerveket, amelyek fékeket képeznek, és egy despotikus, formálisan még a demokrácia elemeit is magán tartó populista féldiktatúrát épített ki. Hogy ez most Lukasenko, Putyin, Hugo Chavez rendszeréhez hasonlít-e jobban, az mindegy. Debreczeni jóslataiból egyelőre csak az erős elnöki rendszer nem jött be, de ez nem vigasz, mert az a fajta bohóc-köztársasági-elnöki rendszer, amit bevezetett, ugyanolyan rossz, csak fel vannak cserélve a szerepek.

Ha az egyes intézkedések visszhangját nézzük, akkor mindig volt kritika. A kettős állampolgárságnak volt kritikája, az IMF visszautasításának volt kritikája, a bankadónak volt kritikája, a nyugdíj-pénztári befizetések einstandolásának volt kritikája, az AB jogai korlátozásának volt kritikája és a média-törvénynek volt kritikája. Persze, minden komoly intézkedésnek van kritikája, és van ellenérdekelt, sértett rétege. Ezt Gyurcsány elmagyarázta nekünk a reformjainál.

A miniszterelnök intelligenciájának függvénye az, hogy ezeket a kritikákat felmérje, és helyesen mérje fel komolyságukat, megalapozottságukat. Az AB, a nyugdíjpénztár és a médiatörvény körüli felháborodás pedig feltűnően kitartó, nagy volt, illetve nemzetközi szintre csapott.

Gyurcsány Ferenc például hasonló ügyben egy lépésnyit késett, hiszen talán nem kellett volna elmennie a népszavazásig. De amit Gyurcsány Ferenc soha nem tett meg, hogy a fékekként szolgáló rendszereket kiiktassa. Gyurcsány Ferenc legalább a népszavazás után értett a kritikából. Amely szerintem ugyan nem volt helyes, de be kellett tartani.

A helyzet azonban nem ennyire egyszerű, hogy a miniszterelnök áll szemben a kritikusokkal. Nem. Normális esetben a miniszterelnököt körbe veszik a miniszterek, tanácsadók. Normális esetben a miniszterelnök sok kérdésben nem is maga dönt, hiszen nem érthet mindenhez, hanem a miniszterek döntenek. Normális esetben tehát párton, kormányon belül is lehetne kritika, és erre fel kellene figyelnie a miniszterelnöknek vagy a minisztereknek.

De ehhez pont nem kedvező az oligarchikus rendszer. Az oligarchikus rendszerben a miniszterek, a tanácsadók kevésbé mernek ellent mondani. Tipikusan inkább talpnyalók, akik helyeselnek.  Az ötven százalék - illetve a kétharmad megléte esetén pedig még inkább - koalíciós partner sincs, aki féket képezzen. Az utóbbi években elkezdték lebecsülni a koalíciós kormányt, mint fékek és egyensúlyok rendszerét. Lehet, hogy az utóbbi években a koalíció viszonylag keveset tett, de ebben a Fidesznek is vastagon volt szerepe. Másrészt akár az egy helyben maradás is jobb, ennél a gyors menetelésnél a szakadék felé.

A fidesz-kormány szembe megy mindenféle kritikával, makacsul megy a feje után a nagy ügyekben. De számos kicsi, és inkább nevetséges dolog is övezi a "nagy félrelépések menetét". Olyasmik, mint Schmitt Pál bakijai, Hoffmann Rózsa helyreigazítási kérelme, Lázár János magyarázkodásai és ez az EU zászlós ügy. Ezek jelzik, hogy milyen minőségű az a gárda, amely körbe veszi Orbán Viktort.

Mert van még egy fontos dimenzió, ez pedig a miniszterelnök intelligenciája és habitusa, és az, hogy milyen emberekkel veszi körbe magát. A kettő összefügg. Ezt konkrétan le se írom, mert még beperelnének, pláne az új média-törvény alapján. Inkább egy viccel szemléltetném a dolgot, amelyet valahol olvastam:

 

Orbán Viktor az angol királynőnél vendégeskedik. És az iránt  érdeklődik, hogy mi a titka a királynő sikerének.

- Tudja, kedves Orbán úr - válaszolja a királynő -, nagyon egyszerű a dolog. Csak sok intelligens emberrel kell körülvennie magát az embernek.

- No jó-jó, de hogy tud egyszerűen megbizonyosodni arról, hogy valaki intelligens? - kérdezi Orbán.

- Engedje meg, hogy bemutassam Önnek! - válaszolja a királynő, majd odafordul a telefonhoz, felhívja Gordon Brown miniszterelnököt (akkor még), és felteszi neki a következő kérdést: 

- Gordon! A maga apjának a fia, de nem a maga testvére. Ki az?   Az gondolkodás nélkül válaszolja: 

- Nagyon egyszerű, felség. Az én vagyok.

- Látja, hát így tesztelem az intelligenciáját azoknak, akik körbevesznek. 

Viktor hazarepül Budapestre. Másnap felhívja Kövér Lászlót:

- Figyelj Laci! Apádnak fia, de nem a te testvéred. Ki az? 

Kövér hebeg-habog, egy kicsit ő-ő-ő-zik is, de csak nem  ugrik be neki.

- Viktorkám, fogalmam sincs mi a válasz, de ígérem, holnap reggelre kitalálom.

Egész nap töri a fejét , de nem  jön rá a megoldásra.  

Végül felhívja Gyurcsány Ferencet, hátha ő tudja.

- Kedves Feri! A segítségedet kérem. Apád fia, de  neked nem testvéred. Ki az? 

- Oh, László! Hiszen ez egyszerű! Ez én vagyok.

Kövér  megörül a válasznak. Nyomban tárcsázza Orbánt.

- Kedves Viktor! Megvan a válasz! A Gyurcsány Fleto az! Orbán a tenyerébe temeti barázdált homlokát. 

- Oh, te szerencsétlen! Hát még ezt sem tudod tisztességesen  megoldani?! Nem a Gyurcsány, hanem a Gordon Brown az!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr612571342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaktuszpapa 2011.01.09. 21:06:52

Szóval engem nem lehet azzal vádolni, hogy Orbán vagy Fidesz párti lennék, de a kiindulási pont eleve hibás - bár szellemesnek tűnik. Orbán helyesen akarta tartani a zászlót, de a belga miniszterelnök elbénázta a dolgot és ő udvariasan hagyta magát vezetni. Ez visszanézhető. Ilyesmiből következtetést levonni tetszetős lehet, de nem korrekt és nem is igazságos.

2011.01.09. 21:16:01

www.youtube.com/watch?v=AouTV3TPB28

South Park - Blackout for Hungary

new :):):)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.10. 09:37:03

@kaktuszpapa: megnéztem még egyszer, az igaz, hogy a zászló volt, amikor jól állt. az is igaz, hogy a belga miniszterelnök kezdett a fordításba. a belga miniszterelnök kritizálása nem feladatunk.

Orbán Viktor viszont azonnal követte, még biccentett is egyet. nem az "én ugyan tudom, hogy hogy áll helyesen, de udvarias vagyok" módján, hanem a "halvány lila gőzöm nincs, de jó, hogy ez a belga miniszterelnök így tudja, és ilyen határozott". a belga miniszterelnök itt úgy lépett fel, mint Orbán szokott: nem tudott semmit, de nagyon határozottan ment előre. Orbán meg, mint a fidesz-szavazók: na ez az ember határozott, biztosan helyes, amit csinál.

egyébként az a viselkedés, amit itt Orbán levágott, tipikus a hiányosságait autoriter fellépéssel takargató emberekre. amikor az ilyen ember olyannal találkozik, aki nagyobb nála, akár mert valóban erősebb, akár, mert ő is erős emberként lép fel, akkor pincsikutyaként követi.

ez is veszélyes Orbán viselkedésében. egyrészt itthon játszat a nagyfiút, de aztán, amikor tényleg kap egy pofont, akkor meghunyászkodik. azért ez nem akármilyen képet ad ám azoknak, akik a meghunyászkodást is látják.

nagyon sokatmondó tud lenni, amikor az erős nagyfiút játszó embert meghunyászkodni látjuk, mert az általában égő szokott lenni, és a tisztelet szertefoszlik abban, akinek előtte esetleg volt.

de a lényeg, hogy Orbánnak halvány lila gőze nem volt arról, hogy áll jól a zászló. ez látszik az arcán.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.10. 09:41:12

most, hogy így nézegetem ezt a videót, általában is igaz, hogy Orbán olyan formán hajbókol a nagy politikusok előtt, aminél látszik, hogy a magabiztossága szertefoszlik. ez nagyon élesen ellent mond annak a politikának, amit akkor hirdet, amikor nincs ott egy" nála is nagyobb" ember.

Orbán tényleg annyira hajbókoló, bizonytalan gesztusokkal fogadja a "nagyokat", mint egy önértékelési zavarban szenvedő, tipikus magyar nénike. (nénikék bocs, akinek nem inge, ne vegye magára!)

kaktuszpapa 2011.01.10. 12:06:47

@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás! Bár igen sok mindenben egyetértünk, én ezt akkor is a káka csomójának érzem. Különösen, mert a belga miniszterelnök igazából nem egy nagy formátumú politikus, aki előtt Orbán hajbókolna. Egy Sarkozy, egy Berlusconi, egy Putyin (és most szándékosan nem említem a szegény kabátlopási ügybe keveredett kancellár asszonyt) igen, de a belga, pláne, miközben épp leköszön, nem.

Úgy fogalmaznék inkább, hogy a viselkedni nem tudó vidéki ember tipikus esete, aki tanulta, hogy mit és hogyan is kellene csinálni, de amikor váratlan helyzettel kerül szembe, akkor zavarba jön és hagyja magát vezetni. Mert akkor erőből nem lehet. Egyébként mindent erőből akar megoldani, s ha nála keményebb ellenfélre akad, valóban behódol és meghunyászkodik. Jó látni ezeket a pillanatokat (lásd az emlékezetes TV vitát Gyurcsánnyal, újabban pedig Sarkozy, Barroso, és most igazán - Merkel). Azért köszönöm, hogy reagált szerény észrevételemre.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.10. 14:56:34

@kaktuszpapa: Szerintem nincs különösebb véleménykülönbség közöttünk. Provincializmus is van ebben, igaz.

ibbur 2011.01.10. 19:03:44

Kedves és Kedvetlen Piroslaposok!
Hát a jelkép elemzés nem erősségetek, viszont megint bele lehetett rúgni egyet Viktorba, ugye?!
Tiszteletre méltó, hogy legalább valaki akadt köztetek, és elárulta: Nem Orbán, hanem a belga miniszterelnök fordította rosszul a zászlót.
1.A cím tehát hazugság.
2.A fordított zászló bizony jelent valamit, sokkal többet, mint amit megpróbáltatok kiizzadni Orbán-fóbiátokkal gyötörten. Sajnos, nektek a jelképekről csak Freud jut eszetekbe, újabb pozitív vonás, hogy ebbe nem mentetek bele. Szóval a fordított zászló régen vészjelzést jelentett, de olyan fokú veszélyt, amikor pl.:egy hajó legénysége már nem ura többé a helyzetnek.
Ajánlom ebben az összefüggésben az Elah völgyében című filmet Tommy Lee Jonesszal. Pontosan ugyanez a szimbolika jelenik meg a filmben vezérmotívumként, és pontosan erre az esetre illően. Tehát a véletlenül fordítva fölhúzott zászló, mit üzen egy közösség, egy ország számára.Azt üzeni, hogy iszonyatosan nagy a baj.
3.Menjünk tovább: az a tény, hogy a belga miniszterelnök „kezdeményezte” a zászlófordítást a következőt jelentheti: Belgium, azaz Brüsszel, maga az Unió szíve kezdeményezte, és hívja föl a figyelmet a végveszélyre.
4.Az a tény, hogy ez Magyarországon, a magyar EU elnökség nyitányaként, az Országházban, a Szent Korona előtt történt azt jelentheti, hogy Európa megint, habár öntudatlanul, de tőlünk vár segítséget. Történelem órát elkerülendő, csak néhány évszám: 1241, 1456, 1956, 1989, mind olyan magyar események(is), amik nélkül Európa ma más lenne.
5.Azon tény pedig, hogy a magyar miniszterelnök hagyta magát, csupán azt jelenti: elismeri a fentiek valóságát. Bár az az értelmezés is belefér, hogy „meg leszünk az EU nélkül is”. Miután Orbán Viktor 2009-es évértékelő beszédében arról beszél, hogy „hajónknak új motor kell, de lehet, hogy új hajótestre is szükség lesz”. (Hoppá, újabb elemzési lehetőség!)
6.Elárulom: az Elah völgyében c. filmben is egy Unióról, az Egyesült Államokról van szó. Miután nekünk már volt tapasztalatunk egy szintén csillagos Unióval, ami fölbomlott, és amit 1956 után nyíltan először szintén egy Orbán Viktor nevezetű fiatalember követelt távozásra 1989. június 16-án, engedjetek meg egy szigorúan szubjektív záró véleményt: az Amerikai Unió, az Európai Unió, és a Szovjet Unió között semmilyen minőségi különbség nincsen, csak fokozati.
Hát nekem ezt jelképezi a fordított EU zászló Magyarországon...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.10. 20:37:53

@ibbur: aha, erről mind azért nem írtam, mert ennyire tényleg nem mentem bele a szimbolikába. biztos azért, mert nem hiszek benne. szerintem Orbán sem, és neki se volt minderről halvány lila fogalma sem. szóval se tudatosan, se tudat alatt nem ezért csinálta, amit csinált.

1241-ben, és még olyan sok alkalommal, a magyarok úgy kikaptak, hogy csak na. és Európa azért menekült meg, mert Batu-kán visszament a legfőbb kán választásra.

mákunk volt. egyébként a Mongol-birodalomba Nyugat.Európa integrálása már nem nagyon fért volna bele.

kaktuszpapa 2011.01.11. 09:53:42

@ibbur: Köszönöm, de Öntől nem kell az elismerés. Ebben az ostoba környezetben ez inkább bosszant.

RIDIK 2011.01.12. 21:33:09

@kaktuszpapa:
Egyetértek : hogy ez olyan szinten spekuláció + szerintem még akkor sem érdemel különösebben szót ha igaz lenne.

Ön fővárosi? Csak mert általában azok nem szokták tudni, hogy a vidéki lakosság háromnegyede is városokban él. = legalább annyira tudnak viselkedni, mivel pontosan ugyanúgy szocializálódnak mint a pestiek .

De többek közt ebből a tudatlanságukból adódóan, akad a pestiek TÖBBSÉGÉBEN némi felsőbbrendűségérzet, és arcoskodás.
"Köszönöm, de Öntől nem kell az elismerés." én lazaságból sem írok ilyet önnek, mert tudok viselkedni. :)

kaktuszpapa 2011.01.13. 07:09:57

@RIDIK: Kedves RIDIK! Bár látszólag nekem válaszol, azért én úgy érzem, hogy mégsem. Ön ugyanis kiragad bizonyos - önnek sértő? - részeket a hozzászólásaimból, s arra vetít ki észrevételeket.

1. A viselkedni nem tudó vidéki ember nem azonos azokkal, akiket Ön úgy aposztrofál, hogy "a vidéki lakosság háromnegyede is városokban él. = legalább annyira tudnak viselkedni, mivel pontosan ugyanúgy szocializálódnak mint a pestiek". Sőt! Éppen ellenkezőleg: akikről én beszélek az a viselkedni nem tudó vidéki ember. Én ezt egyenlőnek érzem a bunkó pesti definícióval, de OV nem pesti. Ugye, így már érti?
2. Szerintem Ön @ibbur hozzászólását sem olvasta, amelyre reakcióm érthető. Ilyen zavaros, ostoba megközelítéshez semmilyen formában nem kívánok viszonyulni. Még akkor sem, ha részben elismeri véleményem helyénvalóságát. Erre utal hozzászólásom második mondata. Ahogy azonban Fülig James úr mondaná: Nem állíthatunk minden pofon mellé egy közlekedési rendőrt.
3. Mindezekkel együtt én Önt még burkoltan sem bunkózom le, hiszen csak nagyvonalúan figyelmetlen volt, és érzékenyen reagált egy olyan problémára, amit én nem vetettem fel és Ön szimplán félreértett. Mivel pedig félreérthető voltam (voltam?) engem illet a bírálat, s ha akaratlanul is megbántottam volna bárkit, elnézést kérek érte.

Stirlitz_the_spy 2011.01.13. 11:12:10

kedves szockó barátaim!

szeretném figyelmetekbe ajánlani:

www.eutrio.be/pressrelease/spain-passes-torch-presidency-belgium

furcsa, hogy fordítva tartja? hát így vette át! :-P

kaktuszpapa 2011.01.13. 17:34:43

@Stirlitz_the_spy: Bingó!

Most akkor beszélgessünk arról is, hogy miért Orbán adta át a balga belgának a koronaőrtől kapott elnöki stafétabotot, és nem a balga belga adta azt át Orbánnak. Ám belga barátunk nem volt rest s visszaadta azt a koronaőrnek (kormányőrnek? ki tudja már, mik ezek a daliák?). Lehet - és most jön Freud - hogy Orbán tudatalattija így akarta kifejezni, hogy mennyire útálja ezt az egészet?!

Stirlitz_the_spy 2011.01.13. 17:44:50

@kaktuszpapa: szegény, szegény paranoid barátom! nem tudod elképzelni, hogy OV és belga kollégája ne hibázzon. szomorú, teljes orbanophobia. szegény. Van rá gyógyszer: gyurcsányopirin :)
egyébként mit kellett volna csinálnia a stafétával? berakni a zsebébe?! gázok vagytok, fiúk!

kaktuszpapa 2011.01.13. 18:33:02

@Stirlitz_the_spy: Kémbarátomat nem zavarják a tények. Nincs nekem paranoiám, se ilyen-olyan fóbiám. A bajok gyökere nem az én problémáimban keresendő. A Stirlitz nick azonban kötelez. Elemezni és adalékokat keresni a mérlegeléshez. Ez nem politikai vagy szimpátia-függő attitűd, hiánya azonban félrevisz.

Próbálom részletesebben megmagyarázni: Orbán elvette a kormányőrtől a stafétát (holott a belgának kellett volna elvennie tőle!) és odaadta a belgának (holott Orbánnak kellett volna a belgától átvennie). Ezt hagyománynak hívják, melynek benne kellett volna lennie a magyar miniszterelnök protokoll-tudatában, de nem volt ott. Ez szintén visszanézhető és pártsemleges.

Az utóbbi napok azt mutatják, hogy sokan érzik szükségét hogy védelmükbe vegyék szegény Orbánt. Ezek szerint nagyon rászorulhat a boldogtalan :-)

kaktuszpapa 2011.01.13. 18:41:13

@Stirlitz_the_spy: Most látom, kivel vitatkozom. Nem kell válaszolnia. Tudom mit akar mondani: hülye komcsi vagyok. Hosszú, boldog életet kívánok. Azt mondják, az egyszerű lelkek mind boldogok. Irigylem érte.

Stirlitz_the_spy 2011.01.13. 18:46:28

@kaktuszpapa: megnéztem háromszorazt a pillanatot, amikor átvette a jogart/stafétát, de olyan rossz szögből lehet látni, hogy semmi nem vehető ki. talán úgy van, ahogy mondod, kaktuszpapa, tehát akkor szorri.
megjegyzem, a protokoll szerint éppen fordítva kellett volna állniuk....

Stirlitz_the_spy 2011.01.13. 19:11:19

hja, és hogy egyre többen védik a miniszterelnököt, nem azt jelenti, hogy megváltozott volna, hanem azt, hogy a werberi gyűlöletkampány motoros fűrésze kiugrott a kézből...
de szép is ez a kép.
ízlelegessük csak :)

RIDIK 2011.01.14. 21:40:07

@kaktuszpapa:
1 A véleményével egyetértek. Egy az egyben.

2 A második bekezdésemben leírtak, önnek szóltak, de kizárólag tájékoztatás céljából, nem pedig ön ellen.

3Ha jól emlékszem végigolvastam az összes hozzászólást. Az viszont tény hogy amit a harmadik pont második felében írtam, azt nem szántam olyan agresszívnek. Nem is vártam rá reakciót (mért venné bárki komolyan amikor én sem annak szántam). Az azonban tény hogy agresszívan hat. Elnézést kérek érte .

(2 fórumot néztem és írtam egyszerre, és a másikon egy igen bunkó egyén húzott fel)

piroslapok.blog.hu/2011/01/12/megszunhetnek_a_pesti_muveszmozik#c12178334

ha esetleg a másik téma jobban érdekelné :)

kaktuszpapa 2011.01.15. 09:26:53

@RIDIK: :-) Köszönöm. Szép napot.

Kandabula 2011.01.23. 21:49:35

Hülyék vagytok? Sima véletlen. Nehogy ennek bármi köze legyen bármihez. Otthon gyakoroljatok.

Kandabula 2011.01.23. 21:50:26

Egyébként a partnere is elcseszte.

Kandabula 2011.01.23. 21:57:30

De magyarázható így is: miniszterelnökünk előre megfontoltan, tudatosan addig tekergette a kibontandó zászlót, míg NEKI (fentről nézve) a csillagok rendben voltak, de NEKÜNK, póroknak, fordítva. Ezzel jelezte, hogy a következő fél évben feje tetejére állítja ezt az egész európai bagázst. Így jó?

MIx 2011.01.25. 09:09:15

A nyitó cikkel tökéletesen egyetértek. Néha (udvariasan) azt mondják OV ellenfelei, hogy OV demokrata. Ez hatalmas félreértés. Ő nem demokrata, minden eddigi ténykedése a demokrácia szabályainak megsértése. Most OV a saját demokráciáját építi ki. Ő úgy hívja demokrácia, de ez a világon mindenhol diktatúrát jelent.
Az EU zászlóról: jan 23-án Bp-n az MTA főbejárata felett az EU zászló OV módra, fejjel lefelé volt kitűzve. Lefotóztam, elküldtem a titkárságnak, jött a válasz, korrigálják. Jan 25-én a Sikló Cark Ádám téri bejárata fölött az EU zászló fejjel lefelé áll. Ilyen gyorsan alkalmazkodik a BKV?
A Dunapart budai oldaláról a Parlamenten csak magyar lobogót látni, EU-s lobogót nem.
Azért ez valamit jelképez, nem?
süti beállítások módosítása