Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Megverik a Fideszt Szombathelyen?

2010.09.28. 06:14 | balközép | Szólj hozzá!

Úgy tűnik nemcsak a "szocialista overdose"-nak, az angyalföldi Tóth Józsefnek lesz esélye a narancshengerrel szemben október 3-án, mert Szombathelyről is érdekes hírek érkeztek.

Amikor a szombathelyi kampányvideókból gyűjtöttünk, már akkor is feltételeztük, hogy szorosabb lehet a verseny a sikeres polgármester Ipkovich György miatt. A helyi Fidesz korrupciójáról szóló hangfelvételek, miszerint 10 százalék sápot szednek a közbeszerzésekből, szintén nem tett jót a helyi narancsos erőknek.

Hozzánk jutott a Szonda Ipsos szeptember 17-18-án készült felmérése, amelyből az derül ki, hogy tényleg szorossá vált a verseny, legalábbis a polgármesterválasztás terén. Míg fideszes Puskásra az összes választó 29 százaka szavazna, addig a 8 éve kormányzó Ipkovich Györgyre 28 százalék.

 

Pedig ekkor még nem is csúcsosodott ki a helyi Fidesz 10 százalékos korrupciós botránya. Mi lehet ennek a magyarázata?

 

 

A kutatás szerint, a Szombathelyiek zöme egyszerűen úgy érzi, hogy jól mennek a dolgok városukban.

 

Erre persze a helyi szocialisták kampányt is próbáltak építeni. A múltkor bemutatttuk, hogy többek közt Brian élete film "Mit adtak nekünk a rómaik" jelenetét Ipkovich György eredményeire alkalmazták. Emellett építenek városvezetőjük emberközeliségére, lokálpatriotizmusára is.

 

 

A látványos városbeli sikerekre válaszul a Fidesz és készített egy ellenvideót, "Ez is Szombathely címmel". Itt vizuálisan is sötétített tónusban próbálják a város szerintük jelentős árnyoldalát bemutatni (az "is" mintha elismerné, hogy van pozitív oldal). A filmben az első hajléktalan produkciója kicsit túljátszottnak tűnik. A 1.10-nél látható szemétkupac pedig odahordottnak látszik, én legalábbis még sosem láttam építési törmeléket a sétálóutca közepén, kicsi és elszigetelt halomban. Persze eleve necces egy pártnak a saját városáról kvázi lejárató-videót készíteni. A "kisváros" filmzenéje viszont telitalálat háttérnek.

 

A kutatás szerint egyébként a kiegyenlített polgármesteri erőviszonyok ellenére, a fideszes Puskás támogatói sokkal jobban bíznak jelöltjük győzelmében. Márpedig a szociknak itt is csak akkor lesz esélye, ha támogatóik elhiszik, hogy nyerhetnek.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr12328474

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megverik a Fideszt Szombathelyen? 2010.09.28. 10:48:21

Úgy tűnik nemcsak a "szocialista overdose"-nak, az angyalföldi Tóth Józsefnek lesz esélye a narancshengerrel szemben október 3-án, mert Szombathelyről is érdekes hírek érkeztek. Piroslap blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása