Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Huszadik szintű offshorelovag a Fidesz államtitkára

2010.05.31. 12:47 | partizano | 3 komment

Címkék: fidesz kormány becsület offshore

Egy nem mezei offshore lovagara bukkant a hirszerzo.hu a Fidesz-kormányzatban. „Több offshore tulajdonú, ingatlanban utazó céget jegyeztek be a leendő közigazgatási minisztérium államtitkárának ügyvédi irodájába. Az amerikai, liechtensteini, Seychelles szigeteki cégek alapítói, tulajdonosai között a Gál és Társa Ügyvédi Iroda alkalmazottait, esetenként Gál András Levente közvetlen családtagjait is megtaláljuk.”.

(a kép forrása:www.beholder.hu)


Szijjártó szerint „Rendszerszintű különbség, hogy az új korszak első kormányában a tagságnak nem feltétele offshore-cégek birtoklása, vagy az adótanácsadás ezeknek a cégeknek". De nem is kizáró ok, ahogy a példa mutatja. „Itt van például mindjárt, a kormány "személyügyi mindenese", Gál András Levente, a Navracsics Tibor vezette közigazgatási minisztérium államtitkára, akinek ügyvédi irodájához több offshore cég is köthető.”

A Gál és Társa Ügyvédi Iroda Budapesten a Falk Miksa utca 4. szám alatt működik, erre a címre több offshore hátterű, amerikai, liechtensteini, Seychelles-szigeteki cégek képviselete van bejelentve. A cégek alapítói, tulajdonosai között a Gál és Társa Ügyvédi Iroda alkalmazottait, esetenként Gál András Levente közvetlen családtagjait is megtaláljuk. Ők azonban minden valószínűség szerint nem valós tulajdonosok, csak strómanok.


Sok esetben ügyvédbojtárok, egyetemisták lettek cégtulajok. Valószínűleg nehezen utasíthatnak vissza egy főnöki "felkérést", az ügyfelek minél hatékonyabb kiszolgálása érdekében. „A cégek közös jellemzője, hogy ingatlanhasznosítással foglalkoznak, van olyan amelyiket vélhetően egy-egy külföldi multi kedvező árú hazai telekvásárlásának elősegítése érdekében hoztak létre".

Ebben az ügyvédi irodájában töltötte ügyvédjelölt éveit például annak a cégnek az egyik tagja, amely egy korrupció gyanús telekügyletet bonyolított le Ózdon.
„Az AUCTUS Ingatlanforgalmazó Kft-t 2005 február 10-énjegyezték be, cégjegyzésre jogosult Radácsi József, aki tagként is szerepel. Szintén alapító még Kaposi Réka, aki Gál András Levente ügyvédi irodájában volt ügyvédbojtár az életrajza szerint, 2004-2008 között, de ma már önálló ügyvédként tevékenykedik, ő képviselte a Grupo Miltont a pátyi önkormányzattal a tárgyalásokon az elhíresült telekügyben. Kaposi Réka 2005 06.17-én átadja részét Zilahi Zoltánnénak, aki Radácsi József testvére. Az asszony csak négy hónapig marad az AUCTUS-ban, majd 2005 október18-tól a helyére a Washington DC-ben bejegyzett Manes Overseas LLC nevű offshore cég lép, akit viszont Radácsi József képvisel.”-na teccik érteni?

A Gál és Társa Ügyvédi Irodához bejegyzett cégek

Ingestum Magyarország Ingatlanhasznosító Kft.: 2008 03.18-án jegyezték be, a cégjegyzésre jogosult Kiss Balázs. Kiss Balázs alapító tag is volt, csakúgy,mint a Seychelles-szigeteki Jeystone Overseas Limited, amely a mai napig is az (kézbesítési megbízott: Zsombokné Demeter Andrea). Kiss 2008. 06.06-ánkiszállt, helyébe a Vaduzi bejegyzésű Zephyr Group Anstalt lépett, kézbesítési megbízott: Kaposi Réka.

VER-SZA Ingatlanforgalmazó Kft: 2008 július 23-án jegyezték be. Cégjegyzésre jogosult: Kiss Balázs. Alapítók: Zephyr Group Anstalt (kézbesítési megbízott: Kaposi Réka), és a Jeystone Overseas Ltd.(Kézbesítési megbízott: Zsombokné, Demeter Andrea)

Kátalink 31 Ingatlanhasznosító Kft.: 2009.06.23-án jegyezték be, a cégadatok a "szokásosak": cégjegyzésre jogosult Kiss Balázs, tagok: Zephyr Group (kézbesítési megbízott: Kaposi Réka), és a Jeystone Overseas Ltd. (kézbesítési megbízott, Zsombokné, Demeter Andrea)

Máshova bejegyzett, de személyek révén Gál Andráshoz köthető cégek:

John Law Consulting Kft. (2007-2009 között Hegamed Kft.: a cégjegyzésre jogosultak között 2007. 10. 24-én tűnik fel Zsombok László, aki a Fidesz képviselője Monoron. Ő 2009 06.02-án kiszáll a cégből – ugyanazon a napon, amikor a Hegamed alapító Jeystone Overseas is, melynek kézbesítési megbízottja Zsombokné Demeter Andrea. A cég ellen APEH végrehajtás van érvényben, szerepel a feketelista.hu oldalon.

A Calyisto Ingatlanforgalmazó Kft. "ősanyja" még a Kleopátra 2002 Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Kft. volt 2002-ből, amely a következő évben előbb felvette a romantikusabb hangzású Antonius és Kleopátra Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Kft. nevet, majd egy évre rá már ingatlan forgalmazó cégként folytatta ugyanezzel a névvel, hogy 2005-ben Calyistóként folytassa. Jogi képviseletét ekkor a Gál András Levente ügyvédi iroda látja el. Radácsi József 2004 szeptember 27-től lép be a cég életébe, egy hónappal azelőtt, hogy a kft. idegenforgalmiból ingatlanforgalmi profilra vált. Kaposi Réka 2003-2005 között tag, ekkor még egyetemista, 2004-ben végez az életrajza szerint. Radácsi József 2005 október 18-án száll ki, a vásárló aWashington DC-ben bejegyzett Manes Overseas LLC, kézbesítési megbízott Dr. Gál András Levente ügyvédi iroda.

Öt éve működik a Nyíring Ingatlanforgalmazó és Ingatlanfejlesztő Kft., az egyik alapító Radácsi József, a másik testvére, Zilahi Zoltánné. Radácsi alig három hónap után átadja 90 százalékos üzletrészét Kaposi Rékának (ugyanezen a napon testvére is kiszáll a cégből), aki szintén csak három hónapig marad a cégben. 2005 október 18-án Radácsi ismét tulajdonos lesz, de ugyanezen a napon születik egy üzletrész átruházás közte és a ManesOverseas (kézbesítési megbízott: Seres Éva) között, melynek értelmében a külföldi cég 95 százalékos tulajdonhoz jut. A cég jogi képviselője a Gál ügyvédi iroda 2005-től. Balázs Györgyi Katalin, Gál András Levente felesége, 2005-ben egy rövid ideig volt ügyvezető a cégben.

A HUMÁNSWOT Tanácsadó Kft. a szintén romantikus hangzású Kárpátok FM Ingatlanfejlesztő Kft-ből jött létre 2007-ben, de főtevékenységként itt is szerepel az ingatlanforgalmazás. Cégjegyzésre jogosult Zsombok László, aki 2006 12.22 és 2007.09.24 között tag is volt, taggá válása után öt nappal belép a Jeystone Overseas is (kézbesítési jogosult Zsombokné Demeter Andrea), majd 2007 szeptember 24-én mindketten kiszállnak, és Fodor Mónika veszi át a céget, aki akkor szintén a Gál András Levente Ügyvédi Iroda gyakornoka volt. Jogi képviselő a Gál ügyvédi iroda. A cégben tulajdonos 2007-2010 között Varga Katalin is, aki Gál András Levente társa az ügyvédi irodában. A cég ellen APEH végrehajtás van érvényben, szerepel a feketelista.hu oldalon.
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr52044578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Offshore-ozó államtitkár? 2010.05.31. 15:40:01

Gál András Levente, a Navracsics Tibor vezette közigazgatási minisztérium államtitkára lesz, akinek ügyvédi irodájához több offshore cég is köthető - írja a Hírszerző.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lkjpoi 2010.06.02. 00:36:07

Na ez pl sokkak érdekesebb, mint a felcsútos statisztika, vagy az óvodás sztori. Ha ez igaz, és nem tudja érintetlenségét bizonyítani az illető, le kell mondania!

apc 2010.06.03. 08:45:20

Mér'kéne lemondania, vannak rossz ofsógorok, meg vannak a jók. Ha valaki jó ofsór lovag, az a mi zemberünk. Ha kinevezték, akkó' má' érinthetetlen.

mexvel · http://interport.hu/ 2011.01.30. 19:40:36

Ez szép...
---------------------------
www.interport.hu
süti beállítások módosítása