Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Magyarok Slotáért Mozgalom

2010.05.07. 17:12 | ZöldMarci | Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia jobbik mkp hid slota sns magyar hirlap fricz tamás

Fricz Tamás beelőzte a Jobbikot a Slotának adott segítségnyújtásban.

A szélsőséges pártoknak általában kell egy erős ellenségkép. Más pártoknak is használ, hogy botrányaikat elfedje, de itt igazán fontos az identitás-képzésben. A legszebb példát erre a "gój motorosok" hozzák, akik "ellenségük" nyelvén határozzák meg saját identitásukat.

Jan Slota a Szlovák Nemzeti Szövetség (SNS) elnöke botrányos négy éven van túl. Bár az SNS csak kisebb koalíciós partner volt hatalmas korrupciós botrányok szegélyezték "munkálkodásukat". Neki magának egy Bentley-t, jachtot és horvátországi villát sikerült képviselői fizetéséből összekuporgatnia. Ezeknek a botrányoknak az elfedésére használták a nacionalizmust és a "magyar-kártyát". Ezért lett majdnem törvény, hogy a magyar nemzetiségű iskolákban is minden héten szlovák himnuszt kelljen énekelni. Vagy ezért született a botrányos nyelvtörvény, amely rendőrállamian korlátozza a nyilvános magyar beszédet. (Szlovákia a szlovákoké ugyebár - magyar fordítással: Magyarország a magyaroké).

A parlamentben részegen álldogáló Slotát párttársai rángatják el a sajtó elől.

 

Ilyenkor az "ellenség" bármilyen félreérthető mondata úgy kellhet, mint egy falat kenyér. A Mandiner a felvidéki SNS kampányról szóló beszámolójában írt és hozott plakátképet erről:

Slota plakát arról, hogy meg kell védeni Szlovákia határait

https://m.blog.hu/ma/mandiner/image/1005/sns_magyar_plakat(1).jpg

A Mandiner óvta is a Jobbikot attól, hogy közvetlenül a június 10-i választás előtt küzdjon azért, hogy június 4. már az idén Trianon emléknapja legyen. Ezzel ugyanis "a parlamenti küszöb környékén billegő SNS"-nek segít.

Azonban a Slotának való segítségnyújtásban a Jobbikot megelőzte valaki. A Fidesz oligarchájának Széles Gábornak a lapjában ugyanis Fricz Tamás ma meghirdette a szlovákok dühítését. Egy nyilvánvalóan hoax (avagy kamu) dokumentumra alapozva akarja elérni, hogy egymillió aláírás gyűljön össze, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság foglalkozzon a témával. Bár jogköre határmódosításra egyik szervnek sincs és a régi EU-tagok eleve nem lelkesek, ha az "újak"  történelmi vitáival kell foglalkozni.

Fricz Tamás szerint meglesz az egymillió aláírás. Ha így lesz, akkor Slotának is a parlamenti bejutás.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr771982073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása