Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Felfüggesztik Vona mentelmi jogát?

2010.05.05. 11:20 | partizano | 227 komment

Címkék: jobbik mentelmi jog vona gábor magyar gárda 2010

Könnyen előfordulhat az, hogy Vona Gábor mentelmi jogának felfüggesztésével kezdődik az erre illetékes bizottság munkája. Hiszen szabálysértést követ el a Jobbik elnöke, ha a parlamentbe a betiltott Gárda egyenruhájába grasszál be. A szélsőjobbos vezér még akkor is megszegi a jogszabályokat, ha arra emlékeztető, gárdaöltözet szerű viseletben jelenik meg.

A 2007-ben bejegyzett Magyar Gárda Egyesületet első fokon 2008. december 15-én oszlatta fel a Fővárosi Bíróság. A feloszlatást a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte, mivel az egyesület sértette mások emberi méltóságát.

Már akkor is komoly vita bontakozott ki a ruha viselésével kapcsolatosan. A jogvédő szervezetek sem voltak egységesek. A Társaság a Szabadságjogokért úgy vélte, hogy gárdista ruhában járni nem lehet szabálysértés, míg a Helsinki Bizottság szerint a ruha viselése önmagában alkalmas lehet félelemkeltésre.

A nehezen megfogható a kérdésben az volt az értelmezési feladvány, hogy egy szervezetet be lehet tiltani, de nyilván az is emberekből áll. A jogi el nem ismertségen túl jelenti-e a betiltás a tagjainak eltiltását attól amit eddig tettek? Magyarul játszhatnak e tovább gárdistát? Nyilván nem, mert ha tettük nem lett volna törvénytelen, nem tiltja be a bíróság.

A rendőrségre jutott az a hálátlan szerep, hogy egyes rendezvényeken a gárdista ruhába öltözött emberek gárdistaként viselkedtek-e, és a gárdásat alakítanak-e? Mert ha ott Magyar Gárdázás történik, akkor egy betiltott szervezet működik tovább. A szervezőket ilyenkor bűncselekmény, a résztvevőket pedig szabálysértés elkövetésével gyanúsították.

A Jobbik okoskodó jogászai ezer kiskaput kerestek. Az avatásokat megpróbálták magánterületre vinni. (Magánterületen lehet bűncselekményt elkövetni?) Majd a gárda egyenruhához hasonló ruhát viseltek.

A trükközések sokaságának egy lex gárda néven elhíresült határozat vetett véget. Az új jogszabály szabálysértésnek minősíti, ha valaki betiltott egyesület egyenruháját, vagy ahhoz hasonló öltözéket visel.

Lövétei István, alkotmányjogász értelmezése szerint, a szabálysértés észlelését bárki jelezheti a rendőrségnek. A rendőrök azonban az Országházból nem vezethetnek el senkit, csak ha az Országgyűlés felfüggeszti a szabálysértő mentelmi jogát. Lövétei azt mondta az ATV-ben, a szabálysértést utólag lehet megállapítani, és ha ez megtörténik, akkor az Országgyűlés döntheti el azt, hogy az érintett képviselőnek felfüggeszti a mentelmi jogát.

 

P.S. A Magyar Gárda nem megfelelő megoldás a közbiztonság védelmére, mert törvénytelenül nem lehet jól helyreállítani a törvényességet. Aki szeretne javítani a közbiztonságon, az beléphet a polgárőrségbe, amely törvényes, jobb a felszereltsége, alapvetően jól együtt tud működni a rendőrséggel és teljes iránta a közbizalom.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr111976097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énis 2010.05.05. 14:34:11

@Fekete Pillangó: tehát ezzel a vonzásos hsz-szel most önmagad cáfoltad... viszont látom nem is érted, hogy miért!?

A másik, ha kritizálok valakit a helyesírása és mondatszerkesztése miatt, akkor legalább én küldjek úgy kommentet, hogy ne legyen benne hiba... vagy nem?

Plumper 2010.05.05. 14:40:23

@magyar bucó: palesztinok?! hülye barom, ez meg hogy jön ide, meg oda? menj, és állj be a Hamaszba, hogy Morvai Hisztike, izraelieknek beígért rakétái téged találjanak el.

@Prolee2: szabályos őrző-védő cég. mi a bajod?

----------------
Vona és nyilas pártja le fog menni a WC-n.

dupla vé 2010.05.05. 14:40:32

@Bergeroth: tudom kár magyarázni, de a gárda nem azért jött létre, hogy cigánygyerekeket belezzenek ki, és zsidókat fejezzenek le. a mentalitás amit neki tulajdonítasz a magyar médiának köszönhető, nem pedig nekik. ők közbisztonságot szeretnének, amit az állam nem biztosít. azért mert azt mondják rájuk hogy gonoszak még nem lesz igaz, be kéne bizonyítani. persze jogerősen betiltott szervezetről beszélünk. de kérdem én a jogerős azt jelenti hogy igazságos? akkor is, ha majd egy millió a jobbikra leadott szavazatával úgy gondolja hogy nem félelemkeltőek? akkor is ha a nem jobbikosok nagyrésze is úgy gondolja hogy nem félelemkeltőek? és mégis az egyetlen ok ami miatt betiltották, az hogy félelemkeltőek? hányszor adtak lehetőséget a tévécsatornák a gárda főkapitányának, hogy elmondja az embereknek mi a céljuk? megmondom : nulla. mert még a végén kiderülne, hogy nem azok aminek mondják őket.de az ostoba népnek meg elég az hogy fekete ruhában vannak, biztos nácik.

bence87 (törölt) 2010.05.05. 14:41:22

Vona beláthatná hogy semmi értelme a Gárda kardigánnak. ez nem az óvoda. vegyen fel öltönyt és nyújtsanak be a törvény módosító indítványt ha velemi nem tetszik nekik!

kinot 2010.05.05. 14:45:27

tehát most már a fehér ing fekete mellénnyel is tilos, mert hasonlít.
TESSÉK MÁR ELGONDOLKODNI AZON, HOGY KI IS A NÁCI!

Blogger Géza 2010.05.05. 14:47:28

Egyébként majdnem biztos hogy ez a "lex gárda" alkotmányellenes, az alkotmánybíróság meg fogja semmisíteni, és onnnantól lehet végre valami érdemi dologgal is foglalkozni, nem ezzel a kreténséggel. Mivel nem is törvény, valószínűleg a parlament nem is fog foglalkozni vele, ez az MSZP kormány magánakciója marad.

énis 2010.05.05. 14:47:43

@Plumper: szabályos örző-védő cég? Akkor talán amikor szabályosan őrzött-védett, minden bizonnyal közbeszerzési pályázaton nyerte meg a lehetőséget ugyebár...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.05.05. 14:47:46

@Gyagyás Tóni: Ez mekkora otlet mar :DDD Tenyleg zsudi vallasi ruhaban kene vonulniuk, azt nem mernek soha betiltani, aki meg utalna a gardistakat, elobb utobb a csoro zsido krapekokat is gardistaknak nezne. Nem hiszem, hogy lehetne pereskedni oltozek formajanak utanzasarol es azt sem, hogy a zsidok megvaltoztatnak az evezredes hagyomanyos oltozekuket, Vicces szituazio lenne!

szvsz 2010.05.05. 14:48:23

Tisztelt kommentelok!

Szeretnem bejelenteni, hogy alakitottam egy nyiltan fasiszata, naci szervezetet es a hivatalos hetkoznapi egyenruhank pont olyan mint a haszid zsidoke, meg kipat is hordunk.
Unnepnapokon es hetvegeken az uniformis -amiben uj holokauszton torjuk a fejunket- a tagabb ertelemben vett oltony. Formai megjelenesunkhoz tartozik, hogy ugy ulunk ahogy a parlamentben a kepviselok.

Kerem az arra hivatottakat, hogy a felelmkeltesre alkalmas szervezetet azonnal tiltsak be es oszlassak fel es ezentul buntessek azt aki fekete nadrag-melleny + feher ingben, oltonyben, kipaban vagy ehhez hasonlo goncokben jelenik meg (pl. pincerek!), kulonosen akkor, ha meg ugy mereszelnek elhelyezkedni ahogy a kepviselok a parlamentben.

szvsz 2010.05.05. 14:48:53

Bah.... megeloztek :)

dupla vé 2010.05.05. 14:51:32

@Megfigyelo: már miért terhelné bármiféle felelősség a romagyilkosságokért?
ha teszem azt olyanok követték el akik a gárdától felbátorodva öltek(amit kétlek, mert a gyanusítottak között 2 embernek titkosszolgálati múlt igazolható)akkor kérdem én nem a média és a politika a felelős azért hogy a cigánybűnözés ellen tüntető gárda tevékenységét az összes cigányra kiterjesztve cigányellenesnek állítja be? ha nem politikai akaratból megszervezett gyilkolások(amire minden esély megvan, hogy az volt) akkor csakis a félretájékoztatás volt a pszichológiai bűnsegéd.

magyar bucó 2010.05.05. 14:51:39

@Plumper:
Csukd be az ablakot, engedd le a redőnyt és vedd be a gyógyszered.

dupla vé 2010.05.05. 14:55:08

@énis: jah, a szabájos örző védő cég emberei(akik egyébként akkorák hogy olyat csak külön tenyészteni lehet) vertek félholtra egy szórakozó fiatal(persze ittas volt, megérdemelte) a közgázban és egyet megöltek üllőn a talán paradise city nevezetű helyen. gárdisták hányszor értek egy ujjal is bárkihez?

Prolee2 2010.05.05. 14:55:42

@Plumper:
Az a bajom, hogy ne egy párt (mszp) magánhadserege védje a Magyar Honvédség katonai bázisait.
De mint írtam: "Csak nem társadalmi szervezetnek nevezik, hanem gazdasági társaságnak."

Tehát, ha a gárda gazdasági szervezetté alakulna át máris legális lenne?
Hiszen az említett cég fekete egyenruhában, jelvényekkel, esetenként kényszerítő eszközökkel, rendőrautóval összetéveszthető villogós autókkal látnak el megrendelésre feladatokat. Hogy kik a megrendelők? Hm...

Bár már nincsen nagy jelentősége, mert gyanítom, hogy a defend sorsára jut az in-kal is.

szvsz 2010.05.05. 14:59:39

@dupla vé: en elhiszem neki (mert vegtelenul ostoba vagyok, aki maga is elhiszi a sajat hulyesegeit) hogy azert oltek, mert felbatorodtak a MG lététől.
De akkor analog modon szeretnem, ha felelossegre vonnak a ciganymosdato jogvedoket az olaszliszkai lincseles kapcsan, mondjuk mint felbujtokat. 15 ev...

énis 2010.05.05. 14:59:44

@dupla vé: olvasd már el fentebb, hogy én miket írtam.. biztos, hogy nekem címezted?

énis 2010.05.05. 15:03:20

egyébként korábban volt már ilyen ruhás probléma...
amikor is megjelentek a piacon a che guevara-s pólók és CCCP-s pólók vörös csillaggal, baromi nagy felháborodás volt belőle társadalmilag és mi is történt? Betiltották? Nem dehogy, a mai napig meg lehet vásárolni!! Ennyit erről..is

eszemmm 2010.05.05. 15:07:20

"Vona" egy kérésem: az anyja temetésén provokáljon az ilyen.

2010.05.05. 15:07:52

"A Jobbik okoskodó jogászai ezer kiskaput kerestek. Az avatásokat megpróbálták magánterületre vinni. (Magánterületen lehet bűncselekményt elkövetni?)"

Ha elolvastad és értelmezted az általad belinkelt hírt, akkor tudod, hogy az egyenruha viselését korlátozó jogszabály nyilvános rendezvényekről szól. Senki sem mondhatja meg, hogy a saját lakásomban például milyen ruhát viselek, vagy van-e rajtam egyáltalán ruha.
Ha tisztában lennél a jogi fogalmakkal, akkor tudnád, hogy mi a különbség a szabálysértés és a bűncselekmény között.

szvsz 2010.05.05. 15:10:17

Bennem amugy az idegbetegnek tuno lendvai keltett felelmet, nem egyszer. Lehetne, hogy betiltsak? Meg a hozza hasonlokat?

vakapad:) 2010.05.05. 15:11:04

@eszemmm: Nofene, tegnap előtt volt rajtam egy fekete mellény, eddig nem is tudtam, hogy provokátor vagyok:)))

2010.05.05. 15:11:14

@Lorenzaccio: "Az őshonos magyar oroszlán az egyenruha hátulján kifejezetten érdekes... "

Menj nyitott szemmel Budapesten, vagy bármelyik európai országban és meg fogod találni az oroszlánt, mint motívumot, pedig nem is őshonos a legtöbb helyen, maximum az állatkertekben látni pár 10 éve!

dupla vé 2010.05.05. 15:13:00

@énis: sorry, Plumpernek ment csak mellényomtam

harcsabajuszos 2010.05.05. 15:13:56

Magyar népviselet:
www.terrasoft.hu/kultura/ifju_sz/kepek.htm
Magyar Gárda viselet:
www.fntudosito.hu/upload/664/pics/1897/szikszo-kep_small.jpg
Gratulálok a magyar népviselet betiltásához.
A sok kilós arany nyaklánc, hordában lincselés mikor lesz betiltva? Bennem az kelt félelmet.

Staki 2010.05.05. 15:14:19

Ha szembe jön velem az utcán egy 3-4fős cigány csürhe,inkább átmegyek a túloldalra,vagy lekanyarodok egy kis utcába hogy elkerüljem őket.Mert a cigányok a gárdával ellentétben valós-erőszakos bűncselekményeket követnek el nap mint nap,a magyar adófizető állampolgárok kárára.A CIGÁNY VALÓBAN FÉLELMET KELT!Kéretik a cigányságot betiltani,továbbá büntetni a cigány öltözködési-viselkedési formát.

szvsz 2010.05.05. 15:18:30

@Staki: hozzad a nepszavazasos ivet, en alairom :)

Dr.G 2010.05.05. 15:18:46

A poszt írója erősen keveri az igeidőket, amitől a második mondata így teljesen értelmetlen. Ezt is büntetni kéne.....

énis 2010.05.05. 15:19:47

most nézem csak, a sitykájuk nem is egységes.... fújj undorító!
:-))))

Staki 2010.05.05. 15:20:53

@szvsz: Akkor már vagyunk ketten:)

2010.05.05. 15:23:14

@lxrose: Ha az őshonosságot vennénk alapul, akkor maximum kutyát, meg lovat lehetne a címerekre tenni, esetleg kakast.

Prolee2 2010.05.05. 15:25:16

@lxrose: vagy a dinoszauruszokat

Researcher 2010.05.05. 15:26:01

Volt már "gárdaruha-szerű" öltözékben a parlamentben felszólaló személy:
barikad.hu/node/52480

világoszöld 2010.05.05. 15:31:37

istenem, így elrontani mások diadalmenetét, "Győzike" 8 hosszú év durcáskodás és várakozás után végre bevonulhatna a villano vakufények között az országa házába, erre mindenki más 'vonalását' nézi, meg hogy milyen ruha van rajta. De valószinüleg ez is a célja a show-nak.

Sátán meg a Jocó 2010.05.05. 15:37:45

szal', a fekete mellény+fehér ing+fekete nadrág be van titltva?

ajaj

szegény pincérek

szegény hászid zsidók

nehéz órák elé néznek

2010.05.05. 15:38:28

@Bergeroth: "Ellenben ha a mellényemben "rohadtcigány" -oztam volna, vagy "rohadtzsidó" -ztam volna"

Ez most saját ötlet, vagy valahonnan vetted konkrétan?

2010.05.05. 15:51:37

@Pale: "1990. évi LV. törvény, 5. § 1. A képviselőt csak tettenérés esetén lehet őrizetbe venni, ...

Bemegy, tettenérik, elviszik... "

Őrizetbe venni egy szabálysértésért? Be is csukják utána, vagy mi?
"Fennáll a veszélye, hogy szökni próbál az 50 ezres pénzbírság befizetésének elkerüése miatt, ezért előzetes letartóztatásba helyeztük." Vicces.

zomg · http://lixnix.tumblr.com 2010.05.05. 15:51:46

anyadat oltoztettuk tehennek amikor eladtam a roman kaminsoforoknek h kettekurjak a parkoloban 200ftert. sajnos kotonra mar nem futotta igy lettel te :(

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.05.05. 15:51:59

Örülök, hogy egy ilyen sikeres országban élek, ahol már csak az egy dolog maradt, hogy Vona Gáboron van-e mellény, vagy nincs. Örülök, hogy a fidesznek az összes többi, ennél súlyosabb problémán sikerült úrrá lenni.

magyar bucó 2010.05.05. 15:54:49

@newtehen: Ez még az mszp sara. A fidesz meg gondolkodhat, hogyan fog kimászni belőle.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.05. 15:55:07

@Sátán meg a Jocó: Miért Vona pincér lesz a parlamentben?? Kiszolgálja a Fideszes képviselőket???

2010.05.05. 15:57:28

@Fekete Pillangó: "A másik, ami elég nyilvánvaló: a gárda bevonzza azokat a csoportokat (pl. futball csapatok "B közepe"), akiknél az átlag alatti IQ-hoz átlag feletti agresszivitás társul."

Ezt honnan veszed? Aki átlag feletti agresszivitással rendelkezik, az nem fog fegyelmezetten menetelni, miközben egy csürhe folyamatosan "kurva anyázik" rájuk.

www.youtube.com/watch?v=fHjCVPZhuFg

Olyat viszont már hallottunk a hírekben, hogy rendőröket vertek roma származású állampolgárok, na ez átlag feletti agresszivitásra utal, szerencsére romák között is ritka az ilyen.

énis 2010.05.05. 16:02:35

jut eszembe, a polgárőrség is katonai szervezetnek minősül?
:-)

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.05. 16:04:00

@lxrose: És minden oroszlános ős magyarnak!

Az oroszlán jelképet a francia eredetű Anjou ház és Anjou lovagok hozták be Magyarországra semmi köze nincs az ősi Magyar jelképekhez. Ez Heraldika... mindegy nem kell érteni

De nem minden magyar eredetű ami annak látszik, de hát nyilván ezt csak ti tudjátok jól meghatározni magas észosztók...

Francia királyi jelképpel Trianont tagadni roppant hiteles történet:D

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.05.05. 16:04:36

fasznak kell játszania az eszét

Ianas 2010.05.05. 16:06:31

@Csore60: Nagyonhülye, a gárda nem erről szól. Én is magyar vagyok, kiállok emellett, mégse bohóckodok idióta mentében, mint valami díszfasz.

magyar bucó 2010.05.05. 16:11:23

@szocdemman: Hülye vagy, de legalább van önbizalmad. Vagy inkább önhittséged.

II. András (Gy.K.: Árpád-házi király, Aranybulla) címerében oroszlánok voltak.

énis 2010.05.05. 16:11:41

@szocdemman: nem, az Anjou-k az aranyliliomokat rakták a címerbe és nem az oroszlánokat

dr. Aullah 2010.05.05. 16:14:03

Ha majd ártatlanokat fognak verni vagy ölni az utcán, akkor lehet itt rettegni... addig viszont a "bérrettegők" bekaphatják!

SiKom 2010.05.05. 16:15:25

Hajrá MSZP, hergeljétek csak a Jobbikot!

Talán akkor majd a Jobbik megkérdezi, hogy miért van (a cikkek szerint) a budapesti parkolás MSZP-s (és Fideszes) magáncégek kezében!

Lesz itt még biliborogatás, hergeljétek csak őket!

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.05. 16:20:18

@magyar bucó:
II. András címerének pontos eredetét nem ismerem, de ha jól emlékszem ő volt a Lovagos Király, Kunok elleni csatában a német lovag rendektől kért segítséget, a francia és a német jelképrendszerben vannak átfedések vélhetően onnan került bele.

@énis: de azt is

2010.05.05. 16:20:24

@szocdemman: "Az oroszlán jelképet a francia eredetű Anjou ház és Anjou lovagok hozták be Magyarországra semmi köze nincs az ősi Magyar jelképekhez."

Nem az volt a kérdés, hogy ki találta ki először, hanem hogy volt -e címerben az oroszlán.

"Francia királyi jelképpel Trianont tagadni roppant hiteles történet:D "

Egy az 1300-as évekből származó motívum átvételét Trianonnal párhuzamba állítani is roppant elmés. Főleg, hogy Trianon tagadása egész mást jelent, mint kifogásolni az ott hozott döntéseket.

énis 2010.05.05. 16:20:25

@Aullah: szerintem mindez megtörténik csak nem arról az oldalról, amerre a rettegés irányul...

énis 2010.05.05. 16:23:49

@szocdemman: nem jó az "is"...
Árpád-ház kihalása után kerültek trónra az Anjouk.. az Árpád-házi címerekben már szerepeltek az oroszlánok, tehát nem az Anjouktól van (attól még nekik is lehetett, de nem onnan van), tőlük csak a liliomok vannak.. de hagyjuk..tényleg nem kell érteni..

2010.05.05. 16:27:05

@szocdemman: www.inf.u-szeged.hu/~tanacs/cserkesz/cserk/cimer.html

"A vágásos címer (Árpád-ház családi jelvénye) először Imre 1202-es aranybulláján jelenik meg, majd II. Andrásnál az 1222-es aranybullán. A korai előfordulásokban kilencszer, később hétszer vágott mezőben, hol a páros, hol a páratlan sávokban oroszlánokat ábrázolnak. Az oroszlánábrázolás és a vörös-ezüst vágás spanyol hatást mutat. "

gorcsev54 2010.05.05. 16:36:37

Fos ország fos törvényei.Ez az ország 70 éve ( de már előtte is ilyen volt)ilyen is marad akár szegfűs akár narancsos, teljesen mindegy.Egyébként ki a fasz határozza meg, hogy mi a gárda szerű vagy arra utaló ruha- bár nem kétlem biztos lesz itt annyi" okos" ember aki megmondja. Utoljára a 70 -es években volt ilyen, tiltani akarták a hosszú hajat a farmert stb(akkor az kapitaliasta, imperialista trapista vagy mit tudom én mi volt.Azoknak akik bizonyos jelképeken vitatkoznak, tudhatnák nagyon sok féle jelkép van a világ országaiban , folyamatosan változnak is, sok városnak van címere (sok nemesnek volt címere) és akárki hozta be az országba az oroszlánt nagyon sok nemesi címerben nagyon sok város címerében szerepel.Erről ennyit(még annyit a világon még sehol nem tiltották be kivétel a mi csodás és okos országunkban)Tehát ha én fekete pólón oroszlán képével mászkálok az utcán akkor törvény sértést követek el, ha még bakancsot is húzok télen akkor fasiszta vagyok,ha véletlenül a nadrágom fekete, és az ingem fehér akkor már megrögzött bűnöző nyilas félelem keltő stb. vagyok,hát ez gyönyörű-szép vagy Magyarország.Amúgy bennem a sok fegyveres fekete ruhás biztonsági őr sokkal nagyobb félelmet kelt: A polgárőrség- felszereltségéről csak annyit: én is az vagyok a saját ruhámba egy sárga mellénnyel igaz nekünk van terepjárónk( az önkormányzattól) de másunk nem nagyon, de veszek fekete nadrágot télire bakancsot, fekete felsőt , még oroszlánt is teszek rá és akinek nem tetszik az mehet helyettem havonta 2-3 alkalommal éjjel télen nyáron önként, munka mellet, bár munkám már nem sokáig lesz.

Csore60 2010.05.05. 16:38:40

@Ianas:
Visszahülyézzelek? Talán olvasd el megint, amit írtam. Nem volt benne egy szó sem a gárdáról, általánosságban fogalmaztam. Ma bármi mellett lehet hangosan tüntetni, de ha a nemzeti érzésről van szó, az rögtön gyanús. Gárdától függetlenül.

Magóg napján (törölt) 2010.05.05. 16:39:25

Hát akkor a szocialisták szinvonalával válaszolnék...

A barlangrajzokon is van oroszlán tehát stipistopi örökharag azt már soha senki nem használhtja.
Amúgy baszod a franciáknál sincs túl sok oroszlán. Vörösseggű Majmok.

Csore60 2010.05.05. 16:45:19

@Terézágyú:

Elég baj, hogy nem mondjuk. Mintha ez valami gyanús szégyellni való dolog lenne. Én sem lépek be a Gárdába, még csak nem is értek vele egyet. Talán eljutunk odáig, egyszer, valamikor, hogy a nemzeti identitást lehet szélsőségek és kirekesztés nélkül is megélni.

fakof 2010.05.05. 16:45:43

Jobb országokban nem illik beleszólni más ember ötözködésébe. Csak nálunk megy ez, pont úgy mint száz éve.

(és nem, nem vagyok gárdista - csak megértő)

Senkifia 2010.05.05. 16:48:46

" jobb a felszereltsége, alapvetően jól együtt tud működni a rendőrséggel és teljes iránta a közbizalom.".... és amúgy meg senki nem hallotta,hogy bárhol felléptek volna megtámadott emberek védelmében. vagy csak jó a rejtőzködési módjuk :)
apropó rendőrség: kolléga feleségét belvárosban egy építkezés mellett elhaladás közben kövekkel meg téglákkal megdobálták ...hmmm.... kissebbségi purdék. Hölgy feljelentésére a rendőrség reakciója: Sajnos nem tudnak mit tenni, máskor menjen olyan helyen,ahol nincs építkezés, így nincsenek dobálni való kövek. Ennyit a rendőri védelemről.
na majd most reméljük változni fog, a kétharmaddal.
amúgy akkor ha fehér ing-fekete mellény, meg rámás csizmában néptáncolok, majd elvisz a rendőr? ez a "betiltott szervezet egyenruhájára emlékeztető viselet" szinte nevetségesebb,mint a holokauszttagadásos törvény. Lassan kezd hosszú lenni az épp aktuális tiltandó dolgok listája. Most majd jöhet a KDNP Isten, és a katolikus anyaszentegyház tagadását büntető törvényjavaslattal, a fidesz a trianon drámaiságát tagadó,vagy azt minimalizáló, relativizáló egyén büntetésének javaslatával. És lenne még pár ajánlatom. Csak ezzel szép lassan elérjük a középkor szintjét.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.05. 16:55:09

@lxrose: @énis:
Na fiuk vagy lányok akkor kezdjük az elejéről

Az oroszlán: Eredetileg ős mezopotám uralkodói jelkép, melyet átvetek a először a görögök, majd a római birodalomban is sok helyen elterjedt, így került be a sapnyol német francia jelképekbe is, sőt vallási eredetű jelképekbe is fel lehet lelni

Azt hogy honnan vette át az aktuális király nem az határozza meg, hogy hol használták először hanem a motívum félépítése.

Minél pontosabb anatómiailag egy oroszlán annál nagyobb az esély arra, hogy görög vagy vallási vonalon keresztül érkezett

Minél pontatlanabb: lovagi vagy olyan népektől akik maguk is átvették

Röviden és tömören

van még kérdés??

2010.05.05. 17:01:42

@magyar bucó: Igen, közben én is rájöttem, ahogy a bemásolt szöveg is mutatja.

2010.05.05. 17:02:44

@szocdemman: Nem is volt kérdés. Valaki hülyeséget állított, erre voltak reagálások.

gyilkos fűegér 2010.05.05. 17:10:09

Magyarország új címere: "A Titokzatos Birkadisznó" áll a Negyvencentis kilátón, és a 4-es Metro építését szemléli...

Senkifia 2010.05.05. 17:13:25

@fakof: dehogynem illik. pont most tiltották be a burka viseletét számos országban :)
Helyesebb lenne úgy,hogy saját nemzeted öltözködési módjába nem kéne beleszólni. Kész szerencse, hogy che guevara-s pólóban mászkálhatok az utcán. Pedig a fickó egy kommunista tömeggyilkos(ja forradalmár....minden csak nézőpont kérdése:))

vladislaus 2010.05.05. 17:13:38

Az azért még is elképesztő ostobaság,hogy ma az a
legnagyobb probléma a Fidesz jogászai szerint,hogy
hogyan lehetne Vonát már az alakuló ülésen kivezetni a
parlamentből.....csak nem nagy a félsz??????
Ez az egész ruha mizéria meg egy ingyencirkusz,mert
a fekete mellény,és fehér ing viselet alapján,a falvakban
vasárnap délelőtt,a templomba menetkor,az idősebb
férfiakat mind el lehetne vezetni, egy ilyen mondvacsi-
nált törvény alapján.
Csak hallkan kérdezném,gárdisták,illetve jobbikos szim-
patizánsok,mikor viselkedtek ugy,mint Mesterházy május
elsejei ünnepségén a "kisnyugdijasok"?????
Ha ezt ők tették volna bárhol az országban,már az MSZP
"nagyjai" mind terrorról,erőszakról,bünözési hullám elsza-
badulásáról fröcsögnének,és most a kissebségről még
nem is szóltam.....
Az a baj ebben az országban,hogy itt általában a kissebség
dönti el,hogy mit tehet a többség....
Meddig még?????????

Senkifia 2010.05.05. 17:16:43

@xenuka: neeem .nincs igazad, igenis(meg nem is :)) nincs oroszlán semmiféle címerben. és IV. Lajosnak sem voltak tulipánjai. Sőt, az Árpád sáv egy önkényuralmi jelkép, . Amit meg a magyar címerben látsz, az az amerikai zászló egyik fele. Vagy az amerikaiak is gárdisták ... . vagy mi.... tiltsuk be az amerikai zászló csíkos felét. de komolyan :D

Rántott máj (törölt) 2010.05.05. 17:17:18

A voros csillag nincs betiltva? Csak mert ha igen, akkor nem kellene megbuntetni azt a szervezetet, ami az egyertelmuen arra hajazo, mi tobb, kozismerten annak darabjaibol osszaallitott voros szegfut hasznalja jelkepekent?

Senkifia 2010.05.05. 17:19:53

.... a szivárvánnyal tulajdonképpen Isten üzen nekünk,hogy ő is meleg... :D

eszméletlen ez a sok fóbia,meg tiltás. Miközben demokráciáról,szólás-vélemény-meg öltözkdési szabadságról pofázik mindenki... Ja az öltözködésiről csak én... de gondoltam, odabiggyesztem Kb ugyanakkora marhasági-faktorral bír,mint a "betiltott szervezet ruházatára hasonlító" fekete mellény-fehér ing kombináció betiltása. Beszarok.

magyar bucó 2010.05.05. 17:25:58

@lxrose: A "valaki" pont ő volt. :)

Senkifia 2010.05.05. 17:26:43

@vladislaus: igenis vezessék el a parasztokat a templomból. Hát mit képzelnek? mi az hogy fehér ing? és,horribile dictu, fekete mellény??? borzadály.
ja azt értem,ha a faluvégi purdé megijed a fehér ingtől. Me' ő olyan fehéret még hóba se látott :)
Itt fogunk rémüldözni, b.szod, a kollégám fekete mellényétől. Zakó az mehet? vagy lesz majd kissebbségek által is agrált egyenruha,amitől senki nem rémül meg: ajánlanám a mao egyenruhát. annak a kínai kissebbség is örülne,és egyből otthon éreznék magukat. ja hogy náluk nem divat? hát kérem, van a világban sok nép, aki kinőtt az idiotizmusból. Mi még fehéringes feketemellényektől rémüldözünk. sőt, erről cikkeznek a közel- keleten is. mert az olyan jó,hogy a magyar mellényen lehet rémüldözni :) adná az ég,hogy a fekete mellény meg a fehér ing kombinációja legyen a legnagyobb problémánk.

hülyék gyülekezete,komolyan. és alkotmányjogászok foglalkoznak ezzel. szerintem kéne tanácsadói céget fizetni, monnyuk úgy másfélmilliárd ft közpénzből,hogy írjanak egy esszét a feketemellény-jelenség káros voltáról az óvódások fejlődésére,mondjuk. Az olyan jól illene ebbe a közröhejbe,ami itt folyik.

ittottlehet1131 (törölt) 2010.05.05. 17:35:03

Ha a Gárda öltöny-nyakkendőben masírozott volna, akkor most tilos lenne az öltöny-nyakkendő?

levee 2010.05.05. 17:46:36

Úristen, ez a poszt. Nem bírok hozzátenni semmit. Tényleg ez lesz most a legnagyobb gondunk, veszélyben a jogállam. Hogy egyeseknek mennyi idejük van...

Legalább annak rendesen a végére járhattatok volna, hogy a Gárdát jogerősen nem a F. Bíróság oszlatta fel, és hogy nem is a bíróság miatt áll fenn ez a visszás helyzet, hanem egy kormányrendelet miatt [218/1999. (XII. 28.) korm. rendelet 10/C. § (2) és (3) bekezdései] - bár talán ez akarna lenni a lex gárda... hát legyen. Kormányrendeletben szabályozni az ilyesmit szerintem eleve aggályos, de maga a normaszöveg is gyalázatosan gyenge. Nem hiszem, hogy AB-kompatibilis lesz, mert megtámadták. Fussunk neki:

1. Mi alapján eldöntendő, milyen a gárda egyenruhája? Ha holnaptól a gárdisták lila-fehér csíkos, rózsaszín duplavaskeresztes ruhában jelennek meg, az szabálysértés?
2. "Önmagában az egyenruha használata (...) a véleménynyilvánítási és egyesülési jog gyakorlásába való beavatkozást nem feltétlenül indokolja" - ez a másodfokú ítéletben is elhangzott. Honnan tudod, hogy ha tényleg bíróság elé kerül az ügy, akkor ott másként fognak érvelni?
3. A bírósági ítéletben senki nem mondta, hogy tilos a korábbi gárdista egyenruhát viselni.
4. Eddig is voltak BTK-ban különös részi tényállások a betiltott egyesületekre vonatkozóan. Sőt, más analóg jogszabályok is voltak rá. Ez a kormányrendelet parasztvakítás.

Tipikus szoci, népbutító megoldás ez is. Problémamegoldás helyett a dolgok elkendőzése. Ja és, tanuljatok meg már helyesen írni!

ittottlehet1131 (törölt) 2010.05.05. 17:48:03

"Magánterületen lehet bűncselekményt elkövetni?"

Az lakosság kiegyezne azzal, ha az országban az össz bűnözés abból állna hogy a bűnözők magánterületen avatnak.

láció 2010.05.05. 17:50:32

Talán azzal kellene itt, ebben a jobb sorsra érdemes ország-
ban foglakozni a Fidesz jogászainak,hogy hogyan lehetne
börtönbe csukni,az elmult 20 év politikus bünözőit....
Jahhh,hogy közöttük is van egy-kettő???????

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.05.05. 17:50:46

@ittottlehet1131: ha öltöny nyakkendőben masírozott volna a gárda nem tiltják be...

Várúr 2010.05.05. 17:55:04

@sanyisanyi:
a Legeslegújabb Magyar Gárda sincs betiltva, a munkásőr egyenruha sem. Az Operettszínház jelmezes tánckara sem, mégse mennek ilyen cuccban utcára.

Várúr 2010.05.05. 18:09:11

@Prolee2:
Őshonos ragadozóink: farkas, hiúz, medve, borz, vidra, sólyom, héja, kánya, stb. Ölég nagy a választék. Szittya oroszlánról még nem hallottam. De felőlem a gárdisták lófaszt is hímezhetnek a mellényükre, vagy egy hatalmas FIZETŐPINCÉR feliratot.

Várúr 2010.05.05. 18:15:34

@szocdemman:
Akkor szép az oroszlán, ha egy szép orosz lány(ra emlékeztet). Magyaros lenne, elvégre van Oroszlány nevű településünk. Ezen kívül az oroszlánnak Magyarországon semmi előzménye, heraldikailag főképp nem. Itteni oroszlános címerek mind német, osztrák, cseh, olasz eredetűek és honosítottak. Amennyit nyújtózkodik a Gárda, nekik való jelkép a zsiráf lehetne, elvégre az sem magyar.

Fulib 2010.05.05. 18:19:05

Ad1: Ez szabálysértés, de magánterületen csak bűncselekmény elkövetését akadályozhatja meg a rendőrség.
Ad2: Ilyenkor biztos hamar felfüggesztenék/felfüggesztik a mentelmi jogot, bezzeg amikor Dávid Ibolya keveredett sokkal súlyosabb ügybe, akkor mentették a hátát.

gaga 2010.05.05. 18:19:31

Ez arra emlékeztet, amikor a pártállamban az igazgató bácsi elküldött nyiratkozni a hosszú hajam miatt (idők során kopaszodtam némileg). Nincs új a Magyar Ugar alatt. /Mindkét félre vonatkoztatva:)))/

átlátó 2010.05.05. 18:23:27

Ezt a kínlódást ezzel az öltözködéssel. Az viszont nagyon helyes, hogy nem tiltják a WaffenSS, na jó, a Wermacht sisakjára hasonló bukósisakokat. Ugyanis az nem az, csak arra hasonlít, meg különben is műanyag utángyártott. Dilettánsok akik ezen a dreszkódon rugóznak...

2010.05.05. 18:27:25

@magyar bucó: Igen, de Lorenzaccio kezdte, majd orient folytatta (most, hogy visszanéztem).

gorcsev54 2010.05.05. 18:30:43

@láció: Hát ez is egy jó ötlet! Csak egy baj van vele:magukat is meg kellene tizedelni-ehhez pedig gondolom nem fűlik a foguk.Szocdemmannak, pedig teljesen mindegy , hogy orosz lány vagy oroszlán vagy akár táltos- itt egy a lényeg, hogy szerintük valamit tiltani lehessen.

2010.05.05. 18:57:21

Lehet már írta valaki, én arra lennék komolyan kíváncsi, ha a Gárda célja a média tálalásával szemben tényleg nem a félelemkeltés, hanem hogy öreg néniket segítsenek át az úttesten és sírokat gondozzanak, akkor ha mást nem a betiltás után miért nem gondolkoznak el valami barátibban kinéző egyenruhán ? (azt már fel se merem vetni, esetleg az egyenruha mellőzésén? ) Ha nem megy a náci emlékeket ébresztő fekete, hordjanak mást.Vagy azért az mégiscsak szükséges a félelemkeltéshez, és a többi csak maszlag ?

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.05.05. 19:10:29

Kedves Hozzászólók ! Rendkívűl jól szórakoztunk a fentieken ezért
-kikapcsolódásként- ajánlunk 3 ma esti meccset a neten 20:45 Olasz Kupa döntője Inter-Roma, 21:00 Manchester City - Tottenham, /Fülöppel a manchesteri kapuban/ 22:00 Mallorca -Real Madrid,
amelyen a Real elveszítheti bajnoki reményeit ha nem lesz akkora
malaca mint legutóbb.
További kellemes posztolgatást kívánunk ! www.ingyentv.hu

naponta 3x 2010.05.05. 21:01:49

Beteg ország vagyunk. Ilyet szerintem nem pipált még az egyesülő Europa, hogy betiltsanak fehér inget fekete mellénnyel. Nem is tudom ki itt a kirekesztő ?!?!

2010.05.05. 21:07:31

@vakapad:): tehát fekete mellény fehér ing párost ne merészeljen felvenni senki mert az egy nácifasisztarasszistaantiszemitagárdista. :)

uggcardy 2010.05.07. 15:25:41

```MBT cip? cip? nem általános értelemben, hogy a lila cip? MBT cip? gyakorlat. MBT cip? javíthatja a járás és testtartás, mik?zben cs?kkentik a stresszt az ?n számára, az ízületek és vissza. Ez is gyakorolja az izmokat, ha gyalog, vagy állni. MBT teszi az életed egészségesebb életet.

MBT ismert kivételes design. Ez csak az MBT cip? is el?ny?kkel járhat.

MBT cip? Fitness tartalmazza a kül?nb?z? stílusokat, alkalmas minden típusú igények és alkalommal. Sport, sport, M.walk gy?jtemény éles fitness személy. Véletlen gy?jtemény - Changa napi használatra, vagy a munka. Ez utóbbi kategóriába, cip?k, szandálok gy?jtemény.

www.shape-ups.org/mbt-mwalk-shoesin-black-mix-purple-p-2505.html

www.bagsmkt.com/mbt-on-sale-mbt-mwalk-shoes-c-1549_1111.html
MBT cip? segítségével nagyobb cip?t vásárolni. Min?ségbiztosítás vesz egy pár cip?t MBT fogsz, akkor lesz egy jobb szervezet.

2010.05.07. 15:27:50

@uggcardy: Ez még mindig működhet? Más megdolgozik még a reklámért is, te meg itt csak másolod ugyanazt és hagyják?

2010.05.07. 15:29:18

@uggcardy: Most látom, ez valami hülye fordítás?

GiveltAway 2010.05.07. 18:44:05

Ha egy fekete mellényért bárki büntethető, akkor Kínában élünk. Mondjuk annak ti biztos örültök, büdös komcsik.

A vörös csillagos kitűző meg a szovjetfallosz a SZABADSÁG terén, az ötágú csillaggal, az persze nem kelt félelmet. Kiváncsi lennék, ha a hétkerbe egy obeliszket állítanánk arany horogkereszttel, mit szólnának az ott élő zsidók.

Több szót ma nem érdemeltek, vörös szegények.

trojka 2010.05.17. 10:33:53

Kész röhej, amit össze-vissza firkálnak.
Nem értem, hogy mit kell azon majszolgatni,hogy Vona fekete mellényben tette le az esküt a parlamentben. Ö egalább mert egyénieskedni, nem állt be a képmutatok közé. Tessék már nekem megmondani, egy bizonyos elvtárs kabátgallérján mit keresett nyilt helyen a magyar zászloval a zsido zászlo. Es mi van, ha mi magyarok azt mondjuk, meggyalázták a magyarságunkat (de minek mondjuk, tudja mindenki). Még a választások elött mindenképpen ki akarták nyirni a Jobbikot, most ugyanazt teszik. Vagy a majdnem egymillio szavazo az nem is létezett, csak kitalácio volt. Ha olyan nagy a demokrácia, tessék már ezt is figyelembe venni, és a valos problémákkal foglalkozni, nem egymás marásával. Vagy folytatodik minden tovább, pitiáner ügyekkel. MSZP-nek üzenve: elvtársak, nem önök gyöztek, tessék már tudomásul venni.
süti beállítások módosítása