Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Szeretnek feljelentgetni a "demokrata" jobbikosok

2010.04.06. 10:01 | partizano | 120 komment

Egy középiskolás srác baloldali és Jobbikot kritizáló videókat tett fel a youtube-ra „józanmagyar” néven. A Jobbik-szimpatizánsok természetesen rárepültek, és szokásuk szerint zsidózták, buzizták. Nagyon fájhattak némelyiküknek a kis videók, mert „józanmagyart” még az ország elhagyására is felszólítottak.

A multiellenes Jobbik hívei elmentek Youtube-hoz is árulkodni feljelenteni őt. A multinacionális Youtube-nál azzal panaszolták be, hogy a videó
– „felnőtt tartalom” (a Magyar Gárda-tag ifjú hölgy valóban leszbipornót mutatott be, de a „józanmagyar” ezt illedelmesen kitakarta);
– egy másik videóról pedig azt füllentették, hogy spam.
El is érték a Youtube-nál, hogy „józanmagyar” két hétre (épp a választásokig) le legyen tiltva, s így nemzet- Jobbik-ellenes tevékenységével nehogy zavart okozzon a serdületlen magyar ifjúság körében.


Szeretnénk megvédeni a kulturált politikai véleménynyilvánítás szabadságát az interneten. Ezért kérünk mindenkit, hogy küldje el a következő angol nyelvű, érvelő levelet a saját nevében a copyright@youtube.com-ra.

Emellett úgy gondoljuk, hogy a letiltás egyes esetekben valóban indokolt lehet. A videók alatti „Flag” gombon keresztül jelezhetjük a Youtube felé, ha egy videó például rasszista vagy gyűlöletkeltő.

A poszt végén van az angol "minta levél", de előbb a letiltott srác beszámolója:

"Én egy 17 éves középiskolás srác vagyok. Szabadidőmben az Internet világában szoktam barangolni, kedvenc időtöltéseim közé tartozik a videó-megosztók, mint pl. a youtube használata. Érdekel a politika, határozott véleményem van róla. Ezért egy évvel elkezdtem feltöltögetni az általam készített videókat, mint ahogy ezt sokan teszik. Videóimon látszik, hogy nem szimpatizálok a Jobbikkal, ami a cyber-térben bűnnek számít. (Emellett baloldali érzelmű vagyok, de a mostani a történet nem erről szól, így azt ezt most nem is részletezem.)

Szépen betagozódtam a youtube „politikai táplálékláncába”, és egészen megszoktam, hogy nap mint nap megfenyegetnek; hogy lógni fogok vagy a Dunában fogom végezni az összes „kommunistával” együtt. Megszoktam, hogy hazaárulónak titulálnak, és hogy folyamatosan durva leveleket kaptam. A történet ezen a ponton kezdett érdekessé válni: elkezdek feljelentésekkel fenyegetni, hogy "túl messzire mentem".

Ha egy videóban kifejezem politikai véleményem a Jobbikról, akkor túlmentem egy határon? Azok nem mennek túl a határon, akik nyilvános akasztásokkal riogatnak az Interneten? De folytattam a videók készítését, hiszen a sok negatívum mellett jöttek elismerések is. Több blogon láttam már az én videóimat, többek közt itt Piroson is. Pár nappal ezelőtt megdöbbentő dolog történt. Egy üzenet fogadott, hogy 2010. április 11-éig le van tiltva a profilom, sőt letiltották két videómat, amelyek mellesleg semmilyen youtube házirendet nem sértettek.

Nem baj, gondoltam, pihentetem a profilomat és csináltam egy másikat. Legnagyobb megdöbbenésemre, másnapra már megszüntették méghozzá egy árva üzenet nélkül. Előjött belőlem a duhaj magyar, és csináltam egy harmadikat is, hisz három a magyar igazság. Ezt ugyan még nem tiltották le de kizárták két videómat.

Rámuszította volna a Jobbik a netaktivistáit? Megijedt volna tőlem egy 17 éves sráctól? Tudom, hogy vannak a neten aktivistáik, hiszen nap mint nap tapasztalom jelenlétüket. Lassan minden közösségi teret szétvernek az interneten és már honfoglalózni sem lehet, hogy ne írogassa valaki, hogy „Csak a Jobbik” (mellesleg 0 játszmával!).

Még nem is parlamenti párt a Jobbik, és lám, rosszul jár az, aki ujjat húz velük. Vagy az, aki egyszerűen nem ért velük egyet."


A levél angolságában lehet hiba, ezért elnézést. (Még szerencse, hogy nem EP-képviselőként kell angoloznom.)

Dear Youtube Editor!

A ’youtube’ uploader’s, jozanmagyar’s videos were unjustly removed. Those were political videos, but political opponents flagged it as spam or adult content but there weren”t. We would like the videos and his blocked profil to be reinstated, and to stop the political harassement against uploader.

The two videos critised a Hungarian extreme right-wing party ’Jobbik’. The naked porn actor, was an extreme right activist, but she was properly disclosed (only in jozanmagyar’s video).

Quite strange that „Say no to JOBBIK, say no to the extreme right” video was claimed by them as inappropriate. It only contains the marchings of the Jobbik’s paramilitary organisation, The Hungarian Guard (Magyar Gárda), and some street fighting made by the extreme right. This means that Jobbik supporters rank their own activity inappropriate.

Even JOBBIK calls himself a ’radical’ party, but international press e.g. The Economist properly find them extremist. The party ’do not have an opinion’ whether Holocaust happened or not.

The JOBBIK has enthusiastic supporters. They comment jozanmagyar’s channels with the followings: „Little jew, fag provocator. I will impale your mother next to your brother”; „Stinky communist you will die, with the jew worms”; „You are very few stinky jews :-), death on you”.

These supporters fanatic enough to report jozanmagyar’s political video with nonsenses (spam, inappropriate). So please ignore theire political rally.

sincerely.

Név:-)

 

A feljelentgető Jobbikosoknak meg szeretettel küldünk egy következő videót:

 

 

 

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr721897757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neurotikk! (törölt) 2010.04.06. 22:39:46

@ddance: ha ilyen nyilvanvalo a video hulyesege, hogy meg egy Jobbikos szavazo se veszi komolyan, akkor mi volt vele a gond? : )
Amugy meg mar nem is fideszbolsevikjudeainepfront az oldal? Mar csak MSZP? Hat Bastya elvtarsat mar nem is akarjak megmerenyelni, o mar smafu?!

appa68 2010.04.06. 22:39:56

T. Index!

Tisztelettel kérdezném, hogy ezt az igénytelen f@szt miért kell mindennap ideengedni a címlapra?
De tényleg? Fizet érte ugye?
De a hülye én vagyok, mert rákattintok és még el is olvasom.

Drága gyerekem, aki írod ezt a szart, nem veszed észre, hogy téged is átvernek ezzel a demokráciamaszlaggal. Olyan jó az idő! Menj, sétálj egy kicsit!

S közben gondolkodj... gondolkodj... gondolkodj... úgy ni....

sanyisanyi 2010.04.06. 22:42:12

Kassian - persze, ez egy teljesen független blog, amelyik az utóbbi időben csupán véletlenül kerül minden nap a gyalázkodó posztjaival a címlapra. És persze ehhez hozzájárul a posztoló rendkívüli felkészültsége, és színvonalas írásai.

Ennyire ne legyél már elvakult pártkatona. Ez a blog úgyanúgy fizetett politikai hirdetés, mint az Index címlapra kikerülő többi.

BobaNorbi 2010.04.06. 22:45:20

"Gyerünk fiúk, van még pár napotok. Húzzatok bele! Csináljátok meg...! Meg tudjátok csinálni. Azután majd pihenhettek. Jó hosszan..."

Ja, a sötét kis lyukatokba szűkölve visszaoldalogva, ahonnét jöttetek. Jobb is ha a helyeteken maradtok. Olvastátok Orwell állatfarmos könyvét? Jaj, hova is gondolok! Mindegy, olvassátok el, többre mentek vele mint azzal hogy vért pisiltek olyasmiért ami nyilvánvalóan nem valósul meg jövő hét ilyenkorra :)
Bizakodni lehet, de ezt az önhitegető hülyeséget tényleg nem értem.

Btw, a videó nagyon jó :D :D

BobaNorbi 2010.04.06. 22:48:40

@ddance: lehet hogy nem az. De ami tény, az tény. Láttad már Az akarat diadala című filmet? Láttad hogy menetelnek benne náci felmenőitek? Na, úgy fogtok ti is porba hullani mint ők, jövő hét ilyenkorra :)
Fenyegetőzni meg otthon a tükörbe "Ha nem felejted el ezt a sok hülyeséget, hívom a Gárdát és aztán lesz neked hujjdenemulass".

Amúgy mi az hogy judeoliberálbolsevik abteilung? Majd lefordultam a székről a röhögéstől. Egyesek azt se tudják mit böfögnek fel :)

BobaNorbi 2010.04.06. 22:51:30

@neurotikk!: ahogy mondod :D És különben meg minden Google részvényt megvásárol, és eléget, és elássa a hamuját és behinti sóval...

Ugyan már! Vona is csak egy porszem a sivatagban. Ugyanolyan politikus mint a többi: ha megérzi a pénz szagát, veszett kutyává válik majd ő is... de szerencsére ezt csak kisebb körökben teheti majd meg a következő négy évben.

Egyet ne feledjetek: a politikusok is a köznépből kerülnek ki, mi se vagyunk jobbak (jaj mit írtam majdnem ;)), mint ők.

Adjon isten... több észt.

finalNmbr 2010.04.06. 23:00:03

A jobbik a legnagyobb zsidó párt nevicceljetek már :D Élen Novák Elődkével.. jó a budai villa mi te pápaszemes fasznyomorék?!

Samuzia 2010.04.06. 23:02:51

@Kassian: Na te nsem vagy különb.

baliquez 2010.04.06. 23:03:57

@antikosz: @Kassian: @Ramírez: Már csak párat kell aludni és visítva fogok röhögni az elkámpicsorodott pofátokon amikor a szavazatszámláláskor kiderül hogy véglegesen és megérdemelten kiszoptatok, végre-valahára.

Ott leszek az MSZP-sátorban, meg fogok fürödni a könnyeitekben és posztolni fogom a vinnyogós takonytörölgetésetekről készült fotókat hogy mások is viduljanak rajtatok.
Bezár a pirosbögre-bazár elvtársak.

A Jobbik - úgy hogy a nemzeti érdekeket tartja elsődlegesen követendőnek - inkább nevezhető baloldali pártnak mint az MSZP valaha is volt, mert nem a tolvajmultik érdekeiben jár el hanem a népében! Nevetséges hogy pont a cigányfajvédő, bűnpártoló, szélsőségesen hungarofób vörösfasiszta helytartó-fanok nácizzák meg extremistázzák a Jobbikot.

Miért nem a Fityiszt ekézitek, hmm? Megmondom, azért mert a vöröcsillag akkor is vöröscsillag ha narancssárga rajta a szentszövegezés!
Jogos a félelmetek, mert sokkal kevesebb ember van a jól kifundált mélyálmotokban mint szeretnétek, és elegen csapnak az asztalra ahhoz hogy megfizessetek!

Vegyétek tudomásul hogy nincs már hova hátrálnunk, ez az egy fal van aminek neki van szorulva a nemzet, ez az egy amit még nem loptatok el!

Nagyon tévedtek ha azt hiszitek hogy leengedett kézzel, a belénk plántált alaptalan bűntudattól vezérelve lehajtott fejjel nézzük végig ahogy befejezitek az ország kirablását.

Át lesz harapva a torkotok, egytől-egyig, minden sábeszgojnak, minden hazaárulónak börtön és halál lesz a végzete rövidesen és megérdemelten. Az nem lehet hogy fizetés nélkül távoztok, bárhol a világon meg lesztek kerítve és el lesztek számoltatva, úgy segélje Isten ezt a sokat szenvedett országot.

terrer 2010.04.06. 23:05:53

Vicces ez a Kassian nevű enbéhás pártkatona fröcsögése olyan beírásokra válaszul, amelyek teljesen higgadtak és kulturáltak. Fiúk, hát nincs már az ávéhának egyetlen felsőfokú végzettségű, átlag-intelligens beosztottja sem? Miért a volt nyolcker-posztrendőrt kell egy bérblogba beküldeni, ráadásul írni???
Meg a másik észlény, NorbiJedi nevű... Anyám, mi lehet ott, ahol ez a tartótiszt, az ész a hivatalban? Ráadásul közpénzen!

És vajon benn van-e az MSZP nyilvánosságra hozott költségvetésében az az összeg, amennyit az Indexnek perkálnak, hogy ez a szánalom minden egyes napon kint legyen a címlapon? Hát nem veszi észre egy ekkora párt, nincs ott egyetlen észlény, aki megmondaná, hogy ezzel csak a többi pártnak hoztok szavazatokat?
Piros lapot a Piroslapok-nak! Megbukott, leülhet!
Már csak 4 napotok van hátra! Aztán vége a kézivezérlésű pártpropagandának! Mehettek munkanélkülinek, ki a válságba!

terrer 2010.04.06. 23:11:34

@baliquez: el ne tévedj! Ezek nem pirosbögrés önkéntes bohócok! De nem ám! Gondolod, hogy ennyi pénzt belenyomnának valami amatőr önkéntescsoportba, amibe kerül, hogy ez a gagyi blog kint legyen mindig a címlapon? Az bizony súlyos milliókba kerül az MSZP-nek!
Ezt nem bízzák akárkire. Akik itt bérblogolnak, azok biztos, hogy állami alkalmazottak, ügynökök, rendőrök, vagy egy még titkosabb (ugye tudod, kire gondolok?) szervezet tagjai.
De nyugi, söprés lesz ott is, pár napon belül.
Sőt, még csak ott...!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.06. 23:15:39

józanmagyar?

Mióta a blogom jelszavává tettem, és az SG.hu fórumain évek óta emellett kardoskodom, a Magyar Hírlap fórumain Józan Magyar Paraszt néven írogatok, minden kis köcsög józan magyar akar lenni.
Amúgy az Sg-n írtam is többször, hogy lopják az ötleteim www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1270494522&no=29), főleg a baloldali-libsik, minden kis köcsög józan akar lenni. Persze az, hogy füvet szívnak, az nem számít.

Odáig jutottunk, hogy Orbán Viktor tömeggyűlésen a józan ész fontosságáról beszél, és Bajnai kormányprogramjának címébe is bevették a kifejezést.

No, de kedveseim, ez csak majmolás, tartalom nélkül.

Hilts 2010.04.06. 23:16:51

Itt a ,,jól megszokott" napi Jobbik-gyalázó post:) Érzi a neoliberális zsidó-kommunista csürhe a vesztét..nem csoda,hiszen nem egész 5 napjuk van hátra.
Jön az elszámoltatás ideje-amikor benyújtjuk a számlát. Többek közt ennek a szarhegy Kommunista blognak is.

Rom Leo 2010.04.06. 23:17:37

Olvastam a NOL-on, hogy egy napra tízezret kapnak a profi netaktivistáik.

A szomszédom egyetemista és ő mondta, hogy az egyik pesti lakásban 15-en vannak a jobbikos netaktiviták, akik minden nap a "műszak" végén leadják a főjobbikosnak, hogy mi jót csináltak a neten. Be van osztva, hogy ki melyik médiumokra írogat, vannak figyelők, reggel 8-tól nyomják késő estig. Maszek cég fizeti őket.

baliquez 2010.04.06. 23:25:57

@Rom Leo: hmm, ha ebből egy szó is igaz lenne akkor ez bőven elég lenne jó pár napi Jobbikfikázó posztnak.

Elhiszem hogy furcsa nektek amikor valaki nem pénzért hisz valamiben és lelkesedik valamiért, de ez az egyik sarkalatos különbség a takonyszívű nemzetközi kommunista és a hazája sorsáért aggódó polgártárs között. Nem tűnik számomra életszerűnek, de ha van valami bizonyítékod akkor ne habozz megosztani.

BobaNorbi 2010.04.06. 23:29:42

Érzi a vesztét :D Hát barátom, nagyon meg fogtok ti lepődni hallod :)

Nehogy úgy járjatok aztán nekem mint a Daróczi... nem venném a szívemre!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.06. 23:32:43

@Rom Leo:

na, és ki a szomszédod? Cuslág, aki 70 milliót lopott? Vagy te már az elithez tartozol, Mesterházy (Ernő, Attila, nekem mindegy, mert egykutya :-D ) cellatársa vagy??

mokas_gizi 2010.04.06. 23:34:32

Annyira primitívek vagytok hogy az félelmetes, az ilyen cikkekkel csak magatoknak ártotok a Jobbiknak meg híveket szereztek...

Ha fent van napi 5-10 cikk az index fő oldalon az még egy FULL hülyének is feltűnő, eddig nem volt csak napi 1 esetleg most van napi 5-10 és a poén, hogy idáig 99% mindegyikről kiderült, hogy hazugság...

Egy igen sűrűn látogatott hírportálon, mait igen sokan néznek, látogatnak ott kiderült, hogy hazudtok és meg is buktatok 98% az összes cikkel...!!!

m:a.l.p. 2010.04.06. 23:34:55

tök vicces lenne, ha a lyobbik esetleges hatalomra kerülésekor mindenki, aki szerintük nem magyar, lelépne innen. kiváncsi lennék, hogy hányan maradnának kicsiny hazánkban.

baliquez 2010.04.06. 23:36:16

@Bölcs Lázadó: lol, milyen találó, a Jobbik-logonak egy része bizonyos szögben elforgatva félholdhoz hasonlatos, óriási felfedezés. Erre összeesküvéselméletet alapozni viszont több mint kínos, bár jól mutatja hogy másból nem lehet.

Most erről eszembe jutott hogy miért pont szegfű az Mszp jele? Mert a fűhöz sarló kell, a szeghez meg kalapács. Azért ez konkrétabb, kedves piroskák. A tetteiteket meg nem kell magyarázni és fleiratozni, azok magukért beszélnek. Köpedelem banda.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.06. 23:36:26

A Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz) 1991. november 5-én kölcsönszerződést kötött a Magyar Hitelbankkal. A parlamentbe egy évvel azelőtt bekerült, 1988-ban alapított fiatal párt 100 millió forint kölcsönt vett fel "szervezeti fejlesztésre". Ahogy a kölcsönszerződésben állt a Fidesz a pénzt "vidéki irodaházak bővítésére, azok technikai és infrastrukturális feltételeinek a javítására, valamint nagyobb apparátus koordinálására képes budapesti központ kialakítására fordítja". A pénz visszafizetésének garanciájára a szerződés "egyéb kikötés" pontja alatt a következő állt: "A kölcsön visszafizetésének biztosítékaként az Adós részére 1994. december 31-ig az állami költségvetésből biztosított támogatás szolgál, valamint a FIDESZ költségvetésébe beállított különböző támogatóktól befolyó pénzeszközök szolgálnak." Csakhogy: ez a kölcsön soha nem lett visszafizetve. A Magyar Hitelbank gyakorlatilag szponzorálta a később négy évig kormányzó, s most ismét kormányzásra készülő Fidesz indulásának a költségeit (meg persze emellett az elvileg fedezetül szolgáló parlamenti állami támogatást is felvették). Azt csak feltételezzük, hogy a hitelfelvétel előtt sem mozgalmi alapon és a szimpatizánsok adományaiból tartotta fenn magát az 1990-ben emlékezetes plakátkampánnyal startoló fiatal liberális szervezet. Amelynek alapítóit Soros György pénzügyi spekuláns karolta fel, és akik a Bibó István Kollégiumból ismerték egymást. Mint köztudott, Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt kollégista szobatársa az a Simicska Lajos (a Fidesz-kormány első évében az APEH elnöke) volt, aki a szóban forgó kölcsön kapcsán olyan céghálózatot gründolt, amelyek révén sikeresen folyatták át a banktól igényelt összegeket alapítványi és céges számlákra. A pénz szétosztásában egyebek mellett részt vett a Szájer József vezette Demokratikus Politikai Kultúráért Alapítvány (Képviselő tagja volt: Szadai Károly; kuratóriumi tagjai Szájer és Szadai mellett: Kósa Lajos, Baráth Gergely, Tirtsch Tamás), a Grácsmann Tibor vezette Draft Kft., a Schlecht Csaba vezette Foliográf Kft., a Gransperger Gyula igazgatta Best Lising Kft. Újabb cégek is alakultak, például a Kövér László testvére, Kövér Szilárd által vezetett Arzenál Kft., amely az előbb említett Draft nevű cégből és a Schlecht Csaba vezette Padrone Kft.-ből alakult (A Padrone beltagjai voltak: Simicska Lajos, Schlecht Csaba, Varga Tamás, Kövér Szilárd) a cégek bejegyzési címének többszöri változtatása után (több cég is be volt jegyezve külön-külön időpontban például a budapesti Vend utca 25. vagy a Frankovics Mihály utca 21. alá). Nézzünk egy példát a pénzmozgásra! A banktól 16 millió hétszázezer forintot utalnak a Szájer József elnökölte Demokratikus Politikai Kultúráért Alapítványnak (Cím: Lendvay u. 28., Fidesz-székház), az aláíró Szadai Károly. Ők továbbítják az "Alapítvány a Független Tájékoztatásért" részére (persze ez házon belül marad szó szerint is, hiszen a cím ugyanúgy Lendvay u. 28.) Varga Tamás és Simicska Lajos aláírásával, végül az összeg a Csalogány utca 9-11. alá bejegyzett Pergamen nevű cég számláján köt ki. Az ügyletet kifogásolja a Magyar Hitelbank munkatársa, Bóné Mária (információink szerint ma egy takarékszövetkezetnél dolgozik), aki levelet intéz Várady Tiborhoz, az MHB főosztályvezetőjéhez. Ebben az előbb említett utalás kapcsán leírja, hogy a Független Tájékoztatásért Alapítványnak az ő fiókjukban nincs is bankszámlája. Idézzük Bóné Mária levelét szó szerint: "Az átutalási megbízás leadásával egyidőben adták le az alapítvány okiratait (alapító okirat, végzés, aláírási címpéldány), és a pénzügyi előadó már akkor jelezte az alapítvány ügyintézőjének, hogy a Demokratikus P.K. Alapítvány számlájáról az átutalást nem tudja teljesíteni. Pénteken, 04.24-én 12.15 és 12.30 óra között dr. Simicska Lajos és Varga Tamás megkerestek, és számonkérték, hogy miért nem került teljesítésre az átutalás. Elmondtam részletesen az átutalással kapcsolatos problémákat, de ők az érvelésemet nem fogadták el. Hivatkoztak az ideiglenes alapítványi számlanyitásra, Trendy-számra stb. Szinte sorolta nekem Simicska úr a megoldások lehetőségét, amit döbbenetesen jól ismer, majd közölte, hogy az átutalások nem teljesítése miatt - ugyanis a nem létező alapítványi számláról is tovább kellett volna utalni az összeget a 219-98904 (Pergamen ) számlájára - akár 100 millió Ft kár is keletkezhet. Ezért bejelentette, hogy azonnal készpénzben fel akarja venni a Demokratikus Alapítvány számlájáról a 16,7 millió forintot. Válaszként elmondtam, ne tegye ezt pénteken 12 óra 30 perckor, mert ez teljesíthetetlen a bankfiók részéről. Azt válaszolta: sürgős, szedjem össze a többi fióktól a pénzt. Jeleztem, hogy az összeget hétfőn megrendeljük, és kedden fel tudják venni...Tisztelt Várady úr! Észrevételezem, hogy az összeg, amit fel kívánnak venni, annak a forrása a FIDESZ által 1992.04.01-jén engedélyezett 20 millió forintos forgóeszköz-hitel. Érthetetlen számomra, hogy ezt az összeget miért kell ilyen úton eljuttatni a Pergamen Rt-hez? Ebből kiindulva megvizsgáltam a FIDESZ által 1992.04.03-án igénybe vett 50 millió forint forgóeszköz-kölcsön felhasználását, és a mellékelt bizonylatok alapján én úgy látom, hogy a kölcsönt - a bank pénzét - a FIDESZ nem a működésével kapcsolatos problémák konkrét megoldására fordítja, amire a kölcsönt egyébként kapta..." Bóné Mária később egy másik cég banki ügyletei (Interdivat és Centum Kft.) biankó fedezetigazolásai kapcsán már az MHB ügyvezető igazgatójához, Strack Jánoshoz intézett levelet, melyben kifogásolta, hogy "Az Interdivat Kft. által a bankfiók részére átadott dokumentumok a Centum Kft. részéről elkövetett csalást egyértelműen bizonyítják”. A Bóné Mária szerint a Centum Kft (tagok: Kövér László, Máté János, Stumpf István, Wéber Attila, Gyurgyák János, Kövér Szilárd, Orbán Viktor, Varga Tamás, Gyekiczki András) azon tagjai, akik hamis fedezetigazolásokkal több alkalommal fizetés nélküli áruhoz jutottak, azok több más kft-nek is a tagjai voltak. A cégek: Creato (Simicska, Kövér Szilárd, Varga, Schlecht, Gyurgyák), Eurotax (az említett svájci-osztrák tulajdonosok és a Centum Kft. voltak az alapítók, a Centrum 40%-ban), Menüett (Simicska, Kövér Szilárd, Varga, Schlecht), Padrone (Simicska, Schlecht, Varga, Kövér Szilárd), Draft (Simicska, Varga, Schlecht, Kövér Szilárd), Promt Profit (Simicska, Varga, Kövér Szilárd, Schlecht), Best Lising (Varga Tamás apja és Simicska felesége), Prom Joys (Promt Profit Kft. valamint Brunner István és Schlecht Csaba), Arzenál, Foliográf (Orbán Viktor, Kövér László, Gyurgyák, Varga, Kövér Szilárd, Simicska, Schlecht), Bónusz (Varga, Simicska). A lelkiismeretes banki ügyintéző levelei után érdemes tovább tanulmányozni az általa is említett pénzmozgást és cégeket. Az elsőre kaotikusnak tűnő céglabirintusban különböző felelős pozíciókban megtaláljuk a Fidesz akkori és mai vezetőinek, háttérembereinek és azok családtagjainak jó részét. Egyiküket, a Fidesz korábbi gazdasági tanácsadóját, Varga Tamást több nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték, majd fogták el 2005-ben Hollandiában. Előtte Prágában bujkált. A százmilliós kölcsön "eltüntetésében" szerepet játszó Centum Kft. a Századvég Kft.-ből alakult (amely azonos nevű és nem mellesleg személyi átfedést is mutat azzal a ma is fideszes Századvég Kutatóintézettel, amely múlt szombaton kétoldalas tanulmányt tett közzé a Magyar Nemzetben a Jobbikról "Kocsmapolitika" címmel), és az említett Varga Tamás is tagja volt a cégnek. Olyan nevek társaságában, mint Gyurgyák János politológus, Orbán Viktor, Kövér László, Kövér Szilárd (Kövér László testvére), Stumpf István, vagy épp az a Gyekiczki András, aki később az SZDSZ-be igazolt, és Kuncze Gábor kabinetfőnöke lett. Ezen a ponton ez a tény azért is érdekes, mert 1999-ben az SZDSZ-es Eörsi Mátyás egy ideig feszegette a bankkölcsönnel gazdálkodó céghálózat körüli anomáliákat, de Simicska Lajos APEH-elnökségről való lemondása után (Simicska egyéves elnöki regnálása idején tízmilliós nagyságrendű, a korábbi időkből datálódó Fidesz-adósságokat engedett el) nem hallhattunk többé az ügyről. A Centum Kft. később 40%-os tulajdonosa lett a svájci-osztrák vegyes tulajdonú Eurotax Kft.-nek, melynek ellenjegyzője Simicska Lajos volt, ügyvezető igazgatói pedig Varga Tamás és Erik Pomassl. A bankkölcsönt eltüntető cég- és alapítványi hálózatban az előbb említett mai Fidesz-vezetőkön kívül megtaláljuk továbbá Szadai Károlyt, aki a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke volt, Schlecht Csabát, Simicska Lajos feleségét, Varga Tamás édesapját, Bence Györgyöt (Néhány éve elhunyt filozófus. Fia, Bence B. György Fidesz-színekben négy évig a II. kerület polgármestere volt), vagy épp azt a Tóth Mariannt, aki a Magyar Hitelbanknál banki alkalmazott előadóként a kölcsön intézője volt, és ügyvezetője volt a Fico Kft.-nek, amely 1998-ban a Simicska-féle Mahir tulajdona lett, ő maga pedig Simicska Lajos utóda lett a Millenium Rt. igazgatóságában. Az említett cégek nyomán keletkezett Mahir ma kiadó és reklámmal foglalkozó óriásvállalat, amely a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió mögött áll, és amelynek az ország több pontján a helyi, fideszes önkormányzat kedvező áron, pályáztatás és előzetes bizottsági jóváhagyás nélkül adott bérbe (egész pontosan a Mahir Cityposter Kft.-nek) reklámértékesítési területet. A Hír TV-ben tulajdonosként is közreműködő Töröcskei István volt a Magyar Hitelbank elnök-vezérigazgatója 1994-ben, amikor a Fidesz 97,5 millió forintos lejárt hiteléről eképp határozott a bank: "a fennálló 97,5 millió forint összegű lejárt hitelállomány hitelezési veszteségként leírandó". A Magyar Hitelbank vesztesége a cégek összességét tekintve a későbbi hitelfelvételek miatt elérhette akár a 700 millió forintot is. Később a Magyar Hitelbank megszűnt és ABN Amro lett belőle. Hová került és mi lett a sorsa a Fidesz indulását segítő hitelnek és a többi kölcsönnek? A ma ismert és a cikkben említett politikusokon kívül az ügyletek többi szereplője részt vesz-e a Fidesz gazdasági életében és a leendő Fidesz-adminisztrációban? Visszafizeti-e valaha a Fidesz és a résztvevők az adósságot? Valóban nem érzi magát felelősnek a Fidesz az elmúlt 20 év mutyijaiért, korrupciós mechanizmusaiért, közpénzeltüntetéséért? "Itt az idő" válaszolni.

BobaNorbi 2010.04.06. 23:36:48

Csak nemzetiszittya blogok maradnának. Lehetne visszacsapóíj készítésről és a rovásírás szlovákiában való anyaírássá való avanzsálási törekvéseiről olvasni mindenféle izgalmasat :)

m:a.l.p. 2010.04.06. 23:39:59

ja, amugy a tudatom telivan ezzel az egész választásdival, f@zsom kivan, hogy akárhová nézek, utcán, neten etc. mindenhol kiszabottul meggyőződött emberek akarnak meggyőzni a maguk vélt igazáról, mindenhol kiszabott szarházi emberek vigyorognak fotókról, és hazudnak bele az arcomba, pofátlanul. balszéltől jobbszélig.

mokas_gizi 2010.04.06. 23:40:17

@mokas_gizi:

Embereket az elmúlt évek után szerintetek betudjátok csapni...?
Emberek elvannak teljesen keseredve egyik-napról a másikra élnek, ki fog nektek bármit hinni...?

Olyan lopások mennek az országba, hogy egy átlag ember nem is gondolná, azok a bukások azokkal a 10-100 milliókkal szó szerint aprópénzek...10-100 milliárdokat lopnak rendszeresen...

NEM 10-100 milliókat, amikről a TV-ben hallanak az emberek és többségében azok is csak egy felfüggesztett börtönt kapnak...

Samuzia 2010.04.06. 23:48:10

@"Itt az idő," végre húzz el Orbán!:
Látom mindenütt terjeszted az esti mesét....

Proli Depp · http://prolidepp.tumblr.com/ 2010.04.06. 23:48:14

Ez nem újdonság, széljobberék rendkívül rosszul tűrik a kritikát és ilyenkor bizony sokuknak még az sem büdös, hogy a gyűlölt ávéhánál panaszkodjanak vélt vagy valós sérelmeik okán. Ennél már csak az a szebb amikor egymást jelentgetik fel.

Samuzia 2010.04.06. 23:49:10

@m:a.l.p.: Én maradnékmeg még vagy 9000000

gramercy 2010.04.06. 23:52:36

hehej, ez a video istenkiraly!

ddance 2010.04.07. 00:03:06

@Rom Leo: Ha-ha. Igen, minden jobbikos blogolót fizetnek. Személyesen Vona Gábor. Nehéz felfogni, hogy a Jobbik főleg a fiatalok körében erős? A netet meg nem az idősek használják :)

fkorbi 2010.04.07. 00:05:01

én csak azt nem értem, hogy a sok jobbik fan miért hiszi el, hogy a max 12-18%-ot kapó pártja zéró kormányzait pozicióval bármilyen befolyást is gyakorolhat majd a közéletre, illetve a politikusok elszámoltatására.

Ellenkezőleg, a jobbik pillanatnyilag részben a tét nélküli hőbörgésen, részben pedig az emberek kiábrándultságán alapuló párt - a jobbikkal különösebben nem szimpatizálóként is el kell ismernem, hogy ezt a részét profin csinálták Vonáék. Viszont koncepciójuk konrkétan nincs, irányzatuk sincs, nem tudják hova pozicionálni magukat, ami a progamban van, az béta verziós szar fércmunkának is kevés, a párt, és az aktivisták is meglehtősen heterogén közeget alkotnak, szerintem komoly esély van arra, hogy parlamentbe kerüléskor - amikor muszáj lesz valami tényelges identitást adni a pártnak az eddigi "mocskoscigány, börtönbeagecikkel" hőbörgésen túl - bomlik majd az egész.

Az biztos, hogy a parlamenti politizálás, és a magyar gárda jellegű gagyihadsereg nem fér össze hosszabb távon, illetve a háttérben meghúzódó pár értelmes ember sem feltétlenül adja sokáig az arcát a vállalhatatlan baromságokhoz, illetve gáz arcokhoz.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.04.07. 00:08:40

@sanyisanyi: Pedig egyszerű a képlet. Az index a kattintásokból él. Mivel tudja, hogy sok a jobbikos net-aktivista, ezért megéri neki címlapra tenni a jobbikkal foglalkozó blogokat. Erre a sok aktivista rárepül, mint gyöngytyúk a takonyra. Tehát az index igazából belőletek él.

dupla vé 2010.04.07. 00:22:25

@NorbiJedi: "Egyet ne feledjetek: a politikusok is a köznépből kerülnek ki, mi se vagyunk jobbak (jaj mit írtam majdnem ;)), mint ők."
Ez igaz, de nem mindegy a hogyan. Vannak akiket kiválasztanak, és kitaníttatják őket neves külföldi iskolákban, valamint vannak olyanok akik rákényszerülnek, mivel rájöttek, hogy a kiválasztottak nagyívben leszarják az emberekérdekeit. Vona is megérzi a pénz szagát? - ugyanúgy mint a többi a gondolatmeneted szerint-
néhány észrevétel:
olyanokra fogsz szavazni, akikről tudod hogy lopnak és hazudnak
ennek ellenére elhiszed nekik amit a jobbikról mondanak, és bedőlsz a szélsőjobboldali rasszista dumának, holott az sem tisztázott mit is jelent jobb és baloldalinak lenni, nemhogy annak a szélén. És ugye az a rasszista a mai szabad emberijogi világban aki a cigányt cigánynak nevezi, a zsidót zsidónak.
Ez szerintem csak abban az esetben lenne helytálló, ha hallanál tőlük sárgázó, niggerező, rézbőrűző kijelentéseket, de mint látható, csak az olyan kisebbségeket nem szeretik, akik élősködnek rajtunk, vagy megvesznek minket kilóra.
Elhiszed továbbá, hogy az árpádsávos zászló náci jelkép, és a gárdisták régi magyar ünnepi viseletéről, hogy nyilas egyenruha. azt gondolod, hogy ítélőképességed birtokában vagy, de mégis azt tartod problémának, hogy létezik a jobbik, nem pedig azokat a dolgokat amiket végre kimondanak
és végül ahova Vonáék készülnek barátom, ott már felváltotta a pénz szagát az adósságé és a közelgő földönfutóvá válásé, úgyhogy lásd be, nem lopni készülnek.

Fantómas 2010.04.07. 00:30:19

Sírtam a videón a röhögéstől! Csak így tovább!

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.04.07. 00:42:33

Erre a cikkre annyit tudok mondani, hogy én csak kíváncsiságból raktam fel egy jobbikos videót hasonló letiltogatásoknál, és csodák csodájára engem is kivágtak. Ha pornót rak fel valaki nyilvános beállítással és úgy tiltják az illetőt, azon meg nem kell csodálkozni, vagy lehet menni a tisztelt ombudsmanhoz.;)

ensigma 2010.04.07. 00:49:29

A piroslapok nyilvánvalóan az MSZP ifjúsági csapatának, a Societsnak a blogja, csakúgy mint pl. az Egyenlítő TV vagy a Fideszfigyelő. Mind civilblognak vannak álcázva.

Nem tudom, h. tényleg van-e 17 éves srác, vagy csak egy ifjúszoci kampánycsapat kreálmánya.

Az viszon tetszik, hogy végre valaki be mer szólni a magának 2/3-ot vízionáló beszámíthatatlan Vonának és a műmagyar, álnemzeti prolipártjának.

A Jobbik és az MSZP oly közel került egymáshoz, mint Fico és Slota.

Tény, hogy pl. orosznyalásban valamint a Gyurcsány korszak az elmúlt 20 évre kenésében (ld. Gyurcsány védekezését az öszödi beszéd miatt) közös platformon vannak.

Miért nem 8 évet a 8 évért, 40 évet a 40 év kommunizmusért kedves Jobbikosok?

min 2010.04.07. 01:00:32

Jobbik?? ostoba, buta gyülekezet...

dupla vé 2010.04.07. 01:06:25

@fkorbi: "Viszont koncepciójuk konrkétan nincs, irányzatuk sincs"

érdekes meglátás, viszont nem világos mire alapozod.
én két irányzatot látok körvonalazódni. egy az európai egyesült államok irányába haladó jobb és baloldalinak mondott liberális gondolkodásmód. = fidesz mszp mdf lmp
a másik a nemzetek európai úniójában gondolkodó irányzat ahol minden ember beszélhet az anyanyelvén - gondolom egyértelmű hogy a szlovákiai eset csak a kezdet-, amit a jobbik képvisel.
koncepciónak pedig említhetjük, hogy létre akarják hozni azt, amit a gazdaság szónak jelentenie kéne, mert ugye amit régen jelentett azt mindent leromboltak. az sem egy rossz koncepció pl., hogy attól még hogy valaki külföldi ne élvezzen már előnyt velünk szemben.

azzal sem értek egyet, hogy csak kiábrándultságon alapulna, sokkal inkább észhez térésen. úgy értem, belátják az emberek, hogy amilyen irányba 20 évig mentünk az rossz irány. nem csak azért rossz, mert elloptak mindent, aztán hitelt vettek fel és azt is ellopták, hanem azért is rossz, mert elérték, hogy részekre osztották az országot. elérték, hogy az emberek fanatikusan ragaszkodjanak a saját oldalukhoz, és ha valami rosszat csinálnak - ami az utóbbi sok évben igencsak rendszeres- kidumálják és meggyőzik magukat hogy igazából az jó. meg az a duma, amit rendszeresen hallok fideszesektől, hogy tudjuk hogy megszorítások kellenek, de inkább az Orbán mondja mint a Gyurcsány Bajnai komcsik stb. és akkor a nevelés kudarcáról már ne is beszéljünk. körül kell nézni milyen a mai ifjúság szellemi szinvonala, társasági élete, szórakozási szokásai stb.
azt is látják szerencsére egyre többen, hogy ebben az országban nincs olyan dolog ami jól működik, talán egy ami a korrupció. ebben az országban bármit el lehet érni az ismerős ismerősének ismerősén keresztül pénzért, de becsületes munkával megélni nem.

szerintem jó koncepció ha irányt váltunk

Nazareus 2010.04.07. 01:07:28

Szerintem a piroslap azért járna, mert a piroslap csak a Jobbikot meri piroslapozni, a FIDESZ-t vagy az MSZP-t nem :)

Annyira átlátszó, hogy nevetséges :)

Cukimanó 2010.04.07. 01:09:28

Piroslapí!Mikor fogtok foglalkozni Faith Balázzsal ?(LMP-s zsidó képviselőjelölt, aki romáknak szánt ösztöndíjat kapott?

Cukimanó 2010.04.07. 01:19:45

OKM honlapján van ,hogy a zsidó LMP-s Faith Balázs kapott 320000
ft-ot romáknak szánt pályázaton! Lehet más a politika? Szégyen!!!

Nazareus 2010.04.07. 01:20:45

A Jobbikot azért szokás kritizálni, merthogy szélsöséges.

Lehet. De baj-e ez, ez a kérdés.

Igen, baj. Két esetben legalábbis.

Azok nem szeretik a szélsöséget, akik konformak, akik szeretnek a nyájjal haladni és nem merik vállalni a saját nézöpontjukat. A szélsöség kétségkivül a konformizmus, a nyájszellem ellen fellépö erö.

A másik eset két részre bontandó. A szélsöség ugyanis önmagában nem baj. A baj az irányultságban, a végeredményben keresendö. Van olyan szélsöség ami jó. És van
olyan szélsöség ami rossz. Például Sztálin, mint kommunista, vagy Hitler, mint fasiszta, szélsöségként rossz volt. De például Einstein mint szélsöség jó volt. Vagy Galilei, vagy Giordano Bruno jó volt. Pedig öt még meg is égették szélsöséges nézetei miatt.

Összeséségében azonban a szélsöség viszi elöbbre az emberiséget, azok, akik mernek úgy gondolkozni, mint ahogy mások nem, vagy mások elöttük nem.

Magyarországnak ma olyan szélsöségre van szükséges, hogy kirángassa a mélységes szakadékból (és nem kátyúból), amely elötte nem volt. Persze hibát mindenkiben lehet találni. Kiben többet, kiben kevesebbet. Van akinek a pornós gárdistalány csipi a szemét, van akinek a Nokiás dobozban kilopott milliók - és van akinek az Ezüsthajó Kft és az az Orbán-bányák.

Sajnos a szélsöség nem garancia, hanem lehetöség. Garancia nincs. Aki garanciát igér, az hazudik.

Tessék választani.

Cukimanó 2010.04.07. 01:28:03

Jobbikos képviselőjelölt péniszpumpájával foglalkoztok! Csaló LMP-s
Faith Balázzsal nem? 320000 ft-ot kapott romáknak szánt támogatásból pedig zsidó! Patkány Piroslap!Mindjárt hányok !
ha jobbikos lenne, címoldalon lenne!

Netszamuráj 2010.04.07. 01:45:07

@ddance: Szerintem meg elég volt a magyarság védelmének álcázott fasisztásdiból. Minden gyűlölködő faszkalap húzzon el a gecibe az országból. Inkább legyen egy zsidó ÉS magyar kollégám/somszédom/barátom, aki tesz is valamit a kultúráért, országért, bármiért, mint egy nagymagyar, aki csak a pofáját járatja, de tanulni már büdös volt neki. Aztán elő lehet venni a 2000 éves jól bejáratott bűnbakokat, a zsidókat. Ez nagyon megy nekik.

Netszamuráj 2010.04.07. 01:46:55

@Cukimanó: Cukimanó vagyok! Nem vagyok zsidó!!!! Sajnos több érdemem nincs, de ennyi nem elég?

Nazareus 2010.04.07. 01:47:53

@Netszamuráj: Ebben igazad van. Na de most engem hova sorolsz? Én nem vagyok nagymagyar, semmi bajom a zsidókkal és Jobbikos vagyok.

Azért, mert tenni akarok valamit az országért, és nem az országot szétlopó MSZP-ért és/vagy FIDESZ-ért.

Netszamuráj 2010.04.07. 01:56:41

@Nazareus: Sehova nem sorollak. Sok ilyen ember van. Jobbat szeretne, de tanácstalan. Mindenesetre én akkor sem szavaznék a Jobbikra, ha úgy is tűnik, hogy van is egy-két jó ötlet a programjukban, mivel minden át van itatva szélsőjobboldali ideológiával.

Közgazdászként pedig azt is mondom, hogy a gazdaságról alkotott véleményük egy vicc. Mintha Drábik doktort kérték volna fel szakértőnek, aki nyilvánvalóan elmebeteg.

Nazareus 2010.04.07. 02:05:35

@Netszamuráj: Tévedsz, egyáltalán nem szélsöjobboldali az ideológiájuk. Például sok baloldali elem is van benne. A gazdaságpolitikájuk pedig jobb mint a FIDESZ-é vagy mint az MSZP-é. Vagy mondj jobb elemet a FIDESZ programjából :) Vagy az MSZP-ééböl :)

Eleve nevetséges ez a jobb-baloldali felosztás, mikor a FIDESZ baloldalibb, mint az MSZP.

Nevetésges, hogy létezhet baloldali kommunista párt,mint az MSZMP Thürmerrel, de nem létezhet náci párt. Ne érts félre, nem a náci pártot hiányolom, hanem az MSZMP (és az MSZP) betiltását.

tundrazuzmo (törölt) 2010.04.07. 02:22:19

Aki a Jobbikot sértegeti, az úgy vigyázzon, hogy a második legnagyobb ellenzéki párttal húz ujjat, aki lehet, hogy túllépi az 5%-ot a választáson!

Egyébként is - hogy jön valaki ahhoz, hogy a júdeobolsevik liberálfattyú Jutubra tesz fel egy videót a szentjobbik gyalázásáról. Komolyan mondom, hogy ez legalább olyan súlyos vétek, mint adolfhitlernek szakállat rajzolni a történelemkönyvben.

Csak a kezét vágjuk le az alkotónak? Vagy akasszuk fel egyből? Ez attól függ, hogy homoszekszuális iszlám barátainktól mit lesünk el a sarija-terror-ploitikai maszlag mesterhármasból. A Jobbik jó tanuló volt, csak a magyarok nyilai szánalmas próbálkozásai még a gárdánál is égőbbek voltak. Le is amortizált szépen a támogatottságukból!

Dögöljön meg minden Jutub, lehetőleg máma még! - írta volna Szabolcska Mihály, a pártot szellemiségét legjobban képviselő koszorús költő.

tundrazuzmo (törölt) 2010.04.07. 02:26:24

@Nazareus: Szerintem egy Fidesz 2/3 eléggé szélsőséges lesz ahhoz, hogy nagy változást csináljon...

Netszamuráj 2010.04.07. 02:31:18

@Nazareus: A jobb-baloldalisággal igazad van, MO-on ez teljesen össze van keveredve. Ebből a szempontból a Jobbik inkább szélsőbaloldali, már-már kommunista (privatizáció- és multiellenesség, orosz barátság, Amerika ellenesség, antikapitalista nézetek, stb.) Más szempontból meg szélsőjobb. És a szélsőség sosem egészséges.

Egyébként MSZP-vel kapcsolatban igazad van, bár baloldalinak tartom magamat, rájuk tutira nem fogok szavazni, mert kurvára nem baloldaliak. Jó lenne már, ha a régi káderek eltakarodnának a picsába.

(Egyébként a jobb-bal zavarhoz hasonló a "liberális" szó totális félreértelmezése MO-on, ahol a legtöbben az anarchistával keverik.)

Nazareus 2010.04.07. 02:40:32

@tundrazuzmo: Két dologban tévedsz. Egyrészt nem lesz meg a 2/3, másrészt a FIDESZ nem fog meglépni semmilyen komolyabb változást. Nem is akarnak.Másrészt, ha akartak volna már lett volna lehetöségük fellépni/reklamálni. Te még hiszel nekik? Nekem végképp hiteltelen Orbán és kompániája. Belehazudtak a választóik képébe. Csak azért nem loptak többet, mint az MSZP, mert kevesebbet voltak hatalmon. Nekik _tökéletesen_ megfelel ez a parlamenti és kormányzati strúktúra ahhoz, hogy ne változtassanak ezen. Hisz igy tudnak legtöbbet zsebbretenni...

Nazareus 2010.04.07. 02:50:12

@Netszamuráj: Egyrészt nagyon igazat adok neked, másrészt meg nagyon nem :) Kezdjuk azzal amivel egyetértek:

"Jó lenne már, ha a régi káderek eltakarodnának a picsába."

Ezzel csak maximálisan egyetéretni tudok. Ezért támogatom a Jobbikot.

"És a szélsőség sosem egészséges."

Ezzel meg nem értek egyet, ahogy feljebb is irtam, a szélsöség lehet egészséges. Például Einstein szélsöségesen gondolkozott (az akkori világohoz képest). És még jó pár példa van, amikor a szélsöség jó volt. Persze arra is van példa amikor rossz volt. De a te általánositásod, hogy "sosem egészséges" szerintem messze nem igaz.

Szerintem a szélsöséges gondolkodás viszi elöbbre az emberiséget. Néha rossz irányba, de összességébe véve a szélsöséges gondolkodókon múlt, hogy eljutottunk egyáltalán idáig. Akik mertek az aktuális világképen túl gondolkodni (Newton, Galilei,Einstein), és hogy ne csak tudósokban, hanem politikusokban is gondolkodjunk: Gandhi is szélsöséges volt, módszereiben mindenképp!

Spanish VVax 2010.04.07. 03:08:28

Nem ti találtátok fel a spanyolviaszt...hanem én.
Igen valóban baloldali inkább a jobbik mintsem jobboldali. Igazi nemzeti, igazi szocialista.... röviditsétek le mindenki saját kedve szerint.

Pipas 2010.04.07. 06:14:02

@Nazareus: Ugy van! Hogy fognak rinyálni az emberek, amikor pár hónap alatt rá kell ébredniük, hogy ugyanaz megy mint eddig, csak kormányost cseréltek. Egyedül a Jobbik akar és képes változást hozni!

vércseharcsa 2010.04.07. 06:29:12

Kedves Idióta Bloggazda!

A jobbikosok mószerolnak? Na ne mond! Tényleg?

Nekem rémlik a bolsevik vörös szokás amit Te (te idióta) és kommer haverjaid mind a mai napig előszeretettel űznek.
Ez nem más mint a névtelen feljelentgetés.

Te gerinctelen fasz. Nemsokára oda kerül az a kampány fosblog ahova való!

A te köcsög gyurcsány haverod az aki már 4. éve 70.000 HUf NETTÓT vesz ki a családi büdzsénkből te retardált. AZ adómat az utolsó fillérig befizetem, nem úgy mint haverod Hunvald, Zuschlag, Hagyó és a többi rohadt ingyenélő.

Te kis ótvar pöcs.

Tesco árufeltöltő 2010.04.07. 07:04:16

@vércseharcsa: Mer a jobbik visszafogja adni neked azt a 70ezret??
Szerencsétlen...

Cukimanó 2010.04.07. 07:04:46

Újra kérdezem Hátrányos helyzetű romáknak szánt pályázati pénzből
részesült az LMP egyik zsidó származású képviselőjelöltje.Vele miért nem foglalkozik senki? bezzeg péniszpumpával több blog is foglalkozott!!!

Magyarvagyok_Nemturista 2010.04.07. 07:05:18

Ez aaaaaaaz! Szerintem a blog szerzőjét el kellene égetni! Méghozzá zsidó csecsemők testéből rakott máglyán! Az lenne az igazi!!!!

Nem kell félni gyerekek, csak szavazzatok a fideszre! Ha meglesz a kétharmad, a jobbik megy majd a süllyesztőbe!

Magyarvagyok_Nemturista 2010.04.07. 07:06:18

A Csurka is ment, a Vona is menni fog! :)

Roy 2010.04.07. 07:28:41

@baliquez: Csomagolj TE, és menj a .....

Magg (törölt) 2010.04.07. 07:30:40

@tundrazuzmo:
"Aki a Jobbikot sértegeti, az úgy vigyázzon, hogy a második legnagyobb ellenzéki párttal húz ujjat, aki lehet, hogy túllépi az 5%-ot a választáson! "

húha, de megijedtem.... :DDDDDDDDDDDDD
Legnagyobb ellenzéki párt - hihihi, hahaha - mégiscsak ez a hét legjobb vicce!

fourgee 2010.04.07. 07:49:00

Amikor a "baloldali" érzelmű emberek (én is baloldali érzelmű vagyok, de a milliárdosok pártját, az MSZP-t nem hívnám baloldalinak) elkezdték neten támadni a jobboldali szerveződéseket, akkor számolhattak volna azzal, hogy a jobboldaliak is vissza fognak egyszer támadni. Vagy nekik nem szabad? Miért nem?

Cukimanó 2010.04.07. 07:51:18

Várom a Faith Balázsról szóló blogbejegyzést.DE mivel nem jobbikos
hanem LMP-s, így már nem is érdekes a csalás. Gratulálok Index, gratulálok Piroslap! LMP-s csalónál sokkal fontosabb a jobbikos péniszpumpa!Undorító piroslap!

fluxation 2010.04.07. 07:52:00

Jól van már Cukimanó be ne szarj az erőlködéstől!

hááááát 2010.04.07. 07:52:11

@Magyarvagyok_Nemturista:Téged kéne elégetni, mert ilyeneket írsz.Utána meg rinyáltok ha valaki lenáciz titeket.

fourgee 2010.04.07. 07:57:05

@Magyarvagyok_Nemturista: Csurkának köze nincs Vonáékhoz, Csurkát inkább Szabó Alberttel és Bácsfi Diánával lehet párhuzamba vonni. Csurka az MSZMP által kitüntetett író volt, Bácsfi Diána apja MSZP tag, a nemzetbiztonságnál alezredes vagy micsoda, Szabó Albert szülei meg Izraelben élnek... Érdekes hogy mind akkor tűntek fel, amikor az MSZP-nek még több szavazó kellett hogy biztosra menjen és bedobták a szélsőjobbal való fenyegetés kártyáját. Állítólag segítették a Jobbik létrejöttét is, csak arra nem számítottak hogy egy erős párt lesz belőle. :)))

fourgee 2010.04.07. 08:00:12

Az is érdekes, hogy az összes radikális szélsőjobboldali szerveződés valamilyen módon az MSZP-hez köthető. Hát nem lenne egyszerűbb az MSZP-t felszámolni? És akkor végre megszűnne a szélsőjobboldali fenyegetés. Ha az MSZP tagoknak tényleg ennyire fontos ez az ügy, miért nem oszlatják fel a pártot?
Ha az LMP tényleg úgy fogja csinálni a dolgokat, ahogy most ígéri, akkor 4 év múlva ellenfele lehet a Fidesznek. Akkor Fidesz-kormány sem lesz, meg jobboldali fenyegetés sem. Hát nem ezt akarja minden MSZP szavazó?

építész 2010.04.07. 08:01:05

Faith Balázs (LMP) Iskoláim: Budapesti vendéglátó szakközgazdász és tanár szak
Támogatás:
Faith Balázs
0037 Budapesti Gazdasági Fõiskola 160 000
Tehát nem 320 ezer, hanem 160, nem vendéglátó, hanem gazdasági főiskola. Lehet hogy nem egy személy?
Kemény.

Sátán meg a Jocó 2010.04.07. 08:06:38

Mi van, kedves posztíró, nem teccik a rendszer?

Üdv az internet világában. :)

Imádom egyébként ezt a folyamatos sírást részetekről :)))

uninterested 2010.04.07. 08:09:49

No mi van, nem ér el mindenhova apuci keze, oszt idejössz rinyálni?
Kis pöcs...

Cukimanó 2010.04.07. 08:27:58

@építész: Szerinted a vendéglátó szakközgazdász képzést hol tartják? Elképzelhetőnek tartom a BGF-et.
Amit látsz, az a 2007/2008-as I félév. az eredményeket szemeszterenként mutatják. Biztos vagy olyan ügyes, hogy meg tudod találni a másikat is.

Nevem Senki 2010.04.07. 08:36:02

Nagyon ráértek, 'szátok meg!

wwolf 2010.04.07. 08:36:57

Elkuldtem az infot mind a 4, Google-nel dolgozo havernak. Nem dijazzak a hazugokat es a szelsosegeseket. Plusz a megadott cimre.

Egy fokkal jobb angol, elgepeles lehet benne, hulyul a gepem:

Dear Youtube Editor!

The videos of YouTube user jozanmagyar were unjustly removed. Those were political videos. Political opponents falsely flagged them as spam or adult content. We would like the videos and his blocked profile to be reinstated, and YouTube to stop aiding the political harassment against the user.

The two videos criticized a Hungarian extreme right-wing party "Jobbik". The naked porn actor in one of the videos is an extreme right activist. In jozanmagyar's video the adult "portions" of said were properly covered out.

Quite strange that "Say no to JOBBIK, say no to the extreme right" video was claimed by them as inappropriate. It only contains the marching of the Jobbik's paramilitary organization, The Hungarian Guard (Magyar Gárda), and some street fighting made by the extreme right. This means that Jobbik supporters rank their own activity inappropriate.

Even JOBBIK calls himself a radical party, but international press e.g. The Economist properly finds them extremist. The party "does not have an opinion" whether Holocaust happened or not.

The JOBBIK has enthusiastic supporters. They comment jozanmagyar's channels with the followings: "Little Jew, fag provocateur. I will impale your mother next to your brother"; "Stinky communist you will die, with all the Jew worms"; "... stinky Jews :-), death on you".

Those supporters are fanatic enough to report jozanmagyar's political video with nonsenses (spam, inappropriate). So please ignore their political rally and do not aid hate groups by shutting down their opposition.

Sincerely,

tictac 2010.04.07. 08:37:52

Már ez az ajvékolás megérte, jó hallgatni, ha csak ennyit érne el a Jobbik, akkor is jól csinálták. Ennél azért kicsit több lesz:)))) és akkor lesz csak sírás-rívás. Kimondottan tetszik, ahogy ez a maréknyi szerencsétlen hetek óta telegürcöli a blogokat.

Cukimanó 2010.04.07. 08:44:01

Lehet,hogy van két Faith Balázs a BGF-en ,furcsa lenne, egy iskolában ugyanazzal a névvel ,csak az egyik bevallottan zsidó származású LMP_s képviselőjelőlt,Másik meg felvesz támogatást mint hátrányos helyzetű roma tanuló.Gondolom LMP honlapján majd
informálnak.

Alikam 2010.04.07. 08:45:50

Hogy leáll itt picsogni a blogban:DDDD

Beszarok..., hát pofátok az van elvtársak, azt meg kell hagyni, még 8 év után is.

Középiskolás srác.

Jó duma:DDDDDDDDD

lilly.alien 2010.04.07. 08:49:32

Annyira birom, hogy mindenkinek van valaki nagyember ismerőse, aki ilyen meg olyan csúcs helyen dolgozik. Ki nem szarja le. Amúgy még hozzászólni sem érdemes a bloghoz, olyan szinten a béka segge alatt van a színvonal. Félreértés ne essék, nem vagyok maffiaszp-s, se jobbikos, se semmilyen. Pusztán az zavar kurvára, hogy egyesek képesek úgy viselkedni, mint egy csapat 3 éves taknyos kisgyerek. Fel kellene nőni végre. Azért tartunk ott, ahol. Szégyen!

yerico1 2010.04.07. 08:49:38

A szörnyű csak az, hogy a jobbik kommunistázik, miközben ők képviselik az igazi szélsőbalos nézeteket, a legkommunistább párt ma a jobbik, karöltve az LMP-vel. Az egyetlen igazi jobbos elveket valló párt sajna már csak az.... MSZP. Hova tart ez a világ, még a fidesz is beállt mérsékelt baloldali pártnak.

Alikam 2010.04.07. 08:49:54

@wwolf: én meg elküldöm az én 100 google-s haveromnak, hogy itt mocskos politikai célokra akarják felhasználni a youtube-ot!!

Nesze:DDDDDDDDDDDDD

Micsoda állatok lakják ezt az országot:DDDDDDDDDDDD

Alikam 2010.04.07. 08:50:28

@Alikam: ja és az én 100 haverom meg a komcsi che guevara hívőket nem bírja:DDDDDDDDDDd

Alikam 2010.04.07. 08:51:40

@yerico1: te is tanult lehetsz ha ekkora baromságokat állítasz:)

hellhole 2010.04.07. 08:54:10

de rossz világ jön jövő héttől a jobbantakra!
vége a bulinak, emésztgethetik a max 15 százalékukat.
a szittya pénisznövesztés eddig tartott.

lilly.alien 2010.04.07. 08:54:19

@yerico1: Anyám ...

A Jobbik balos, a Fidesz balos, az MSZP jobbos? Magyarországon élsz?

2010.04.07. 08:55:05

Vihar a biliben.
Még 4 nap és buktok büdös komcsik.

lilly.alien 2010.04.07. 08:55:27

@hellhole: A politikia hovatartozásodat kellene pontosítanod ...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.04.07. 08:59:43

Már alapból az a tény, miszerint a szélsőliberális oldal szerint sokkal fontosabb dolog az, hogy vajon egy jobbik képviselő fogyasztott-e korábban alkoholt, annál, mint mondjuk az, hogy lassan éhen pusztul a fél ország, és agyonnyomja a maradék gazdaságot a 350 Ft-os benzinár, jelzi a MSZP-FIDESZ koalíció elszakadást a valóságtól.
Az, hogy jobban foglalkoztatja őket egy ex-gárdista pornós múltja, mint a lenyúlt 100 milliárd közpénzek élesen rámutat a jellemük beteges elhajlására.
Örülnék, ha olyan országban élnék, ahol tényleg az a legnagyobb gond, hogy a jobbik jelöltjei esetleg elengedték magukat egyetemista korukban. Ők legalább igazolhatóan voltak egyetemisták, nem úgy mint....
Örülnék, ha a parlament-esélyes pártok közül a jobbik 15 milliós támogatása lenne a legkétesebb, de hogy felejthetjük el az épp futó MÁV, BKV, egyéb botrányokat? A Tocsikokat? Előbb ezekkel kéne elszámolni, utána lehet sarat dobálni...

lilly.alien 2010.04.07. 09:04:42

Köszönjük meg a Maffiózók Szociálisan érzékeny Pártjának, hogy:

- rengetegen vesztették el az állásukat;
- itthon büntetik a magas adókkal a tisztességes munkát;
- a köztörvényes bűnözők a mentelmi joguk mögé bújnak;
- éhenhalunk;
- nálunk a legdrágább a benzin;
- nálunk azt tehetnek a bankok, amit akarnak;
- elvehetik a fejünk felől a házunkat;
- nem lesz nyugdíjunk;
- a mi befizetett adónkból építenek maguknak milliós villákat;
- nem a mi érdekeinekt képviselik;
- a "rézbőrűeket" a nyakunba varrták;
- a fiataloknak esélyük se lesz a jövőjük megalapozásához;
- tönkreverték az oktatást ...

stb. stb. stb.

gorcsev54 2010.04.07. 09:18:02

@hellhole: Ennek a blognak nem "Piroslap "hanem "Szánalmas"kellene a címének lennie-mint ahogy az Indexnek is. A szittya péniszed meg legföljebb Te növesztetted meg a hozzád hasonlóak- és semmivel sem rosszabb világ jön ránk mint Te rád.Ennyit részemről és akkor mocskoljál másokat a nézeteiért,ha a Tied a tökéletes stb. és ha 15% lesz akkor 15 % lesz elég lesz hozzá,
hogy ne csinálhassák egyesek ugyanazt amit eddig tettek.És még valami sem az Mszp sem a Fidesz sem az LMP nem tenne semmit,ezek a pártok már mind "bizonyítottak" és lehet , hogy nem szittyák, stb . de ,hogy kurva lopós hatalom mániás banda az biztos, és kurva nagy eredményeket tudnak felmutatni 20 év gyakorlás után-kivétel az LMP aki eddig nem volt ott-részben.

Egregor 2010.04.07. 09:23:45

@hellhole: Most 15%, 4 év múlva 40-50, vagy bukta. Minden tőlük függ, mert a Fidesz semmi érdemlegeset nem fog csinálni.

Két év alatt 2%-ról 15%-ra feljönni azért szép teljesítmény. Úgyhogy te is elmehetsz elvtársaiddal a búsba.

Egregor 2010.04.07. 09:24:44

@imperial: Már hűl a pezsgő. Egyet akkor nyitunk, ha szdsz-mdf-lmp be sem kerül, kettőt akkor, ha a Jobbik lenyomja az mszp-t.

Egregor 2010.04.07. 09:27:27

@Alikam: Rínak a fürdőskurvák, mert a youtube betartott nekik. Pedig ott a politikai korrektséggel párosul a demokrácia és a szabadpiac. Amire sokan mondják, hogy zavaró, ellenséges, vagy egyszerűen spam, azt letiltják.

Ennyit a demokrácia minden előnyéről és hátrányáról.

Egy biztos: komcsi politikai rüfkék, takarodjatok!

vércseharcsa 2010.04.07. 09:50:00

Tesco árufeltöltő!

Akkor számoljunk egy kicsit retardált komám!

Elöljáróban csak annyit, hogy én (ellentétben a hozzád hasonló, sültgalamb leső proletárral) amikor kellett sportoltam, amikor kellett tanultam (méghozzá elég jól és elég elit egyetemen) amikor kellett nyelveket tanultam.

Így jutottam el odáig, hogy ugyan alkalmazottként de mégis viszonylag jó fizetésem és ami a legfontosabb, tisztességesen adózott fizetésem van.

Gyurcsány Proletár (aki egyébként nyakig ül az olaj ügyekben és a cége is a kifezetten hírhedt cégek közé tartozik) 2006ban a szarban lévő ország "megsegítésére" kitalálja a szolidaritási adót.

Ki ez a fasz? Hogyan jön ahhoz, hogy havi szinten kivegyen a családom zsebéből 70.000.- NETTÓ HUFt?
Csak neked te hülyegyerek: Ez az elmúlt 3 évben idáig 2.520.000 HUF NETTÓ bazdmeg.

Én nem loptam, nem csaltam, nem hazudtam, nem adócsaltam!
Milyen jogon vár ez a pöcs még többet tőlem?
Én már bőven adóztam, adakoztam, hogy legyen fizetése a szemkilövő kollégáidnak, a korrupt Hunvald, Hagyó, Cuschlág féléknek, hogy fizessem a nyugdíját a korrupt állami alkalmazottaknak és még sorolhatnám.

És tudod mit? 1990-ben még én is a fasszopó MSZPre szavaztam. Idén először szavazok a jobboldalra de hidd el ha lenne tőlük még jobbra akkor azokra szavaznék.

Igen! Azért fogok a Jobbikra szavazni, hogy picsán rugdossák ezeket az ingyenélő férgeket! Veled együtt!

vércseharcsa 2010.04.07. 09:54:55

@lilly.alien:

Tökéletesen igazad van. Ezeke a nyuggerek és primitív, buta, tanulatlan kültelki proletár elvtársaik akik itt izmoskodnak a te és az én adómra ácsingóznak.

Ezek azok akik basztak dolgozni az elmúlt rendszerben. Akkor azért sírtak mert micsoda elnyomás alatt éltek. Most azért rinyálnak mert meg kéne mutatn i a szabad piacon, hogy mit érnek.

Elárulom: Semmit. Lófaszt. Nullát. Zérót.

Ezek az ingyenéló naplopók az MSZP.

Gratulálunk elvtársak!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2010.04.08. 11:37:46

@vércseharcsa: szolidaritási adó az alap 4%-a = 70K/hó -> havi bruttó kereseted ennek több mint 25-szöröse > 2M/hó. Sajnáljalak? Röhej.
süti beállítások módosítása