Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Melyik a legjobb szocialista kampányfilm? Szavazás!

2010.03.31. 06:22 | szocdemman | 17 komment

Címkék: választás mszp videó szavazás 2010 kampányfilm

Egyre több szocialista politikus igyekszik meghódítani a világhálót… Éppen ezért, kigyűjtöttük a 10 legjobb szocialista egyéni jelölt kampányfilmjét Youtuberól, hogy megrendezzük Magyarország első internetes szoci kampányfilm fesztiválját.  A Piroslap által alapított csodálatos Arany Szegfű díjban részesül az a videó amelyiket, az alábbi internetes szavazásban a legjobbnak ítéltek. A különböző stílusban elkészítetett, zömében alacsony költségvetésű, szocialista kisfilmekre egyetlen kategóriában, az ”egyéni jelöltek kisfilmje” kategóriában kerülnek megmérettetésre. Kezdjük!

 

Pál Tibor, a közösségi ember


Pál Tibor Ferencváros-Pesterzsébet közös választó kerületében indul. Filmjében visszaköszön az MSZP arculata, illetve azok a fejlesztések, amelyek megváltozatták a választókerület arcát. Zenében nem meglepetés, az MSZP kampánydalát, a „Többen vagyunk, mint bárki gondolná” című nem is olyan nagy slágert használja. Pál Tibor igazi közösségi ember, focizik, gyerekekkel játszik, komposztálót ad át. A végén Mesterházy Attila ajánlja őt a választók figyelmébe. Nagy esélyese az Arany Szegfű díjnak.

Arató Gergely, Kőbánya képviselője

A kisfilm igazi urbanisztikai csemegével indul. Az ifjú képvisel az Országház lépcsőjén sétálva elárulja, hogy az épület téglái zömmel Kőbányán készültek. Persze ennél aktuálisabb tényt is megtudunk tőle, a nem csak ő körzetét érintő Bajcsy-Zsilinszky Kórház műtéti tömbje ebben a ciklusban készült el.


Szanyi Tibor filozófikus gondolatai


Szanyinak több kisfilmje is van. Azt, amelyben Horn Gyula szavain mereng a Duna-parton, kutya sétáltatás közben, már több blog is bemutatta. De van egy másik is. Ez sem operál fejlesztésekkel; mi épült, mi szépült. Ehelyett megismerhetjük az újlipótvárosi képviselő ars poetica-ját. Szerinte nem azok a fontos emberek, akik a lapok címlapjáról figyelnek ránk, Neki, Szanyi Tibornak azok gondjaival kell foglalkoznia, akik ezen házak falai között élnek.


Varjú László, aki nem szeretne repülőteret


A budapesti agglomeráció egyik választókörzetben indul. Itt képviselő az SZDSZ korábbi elnöke, Kuncze Gábor, akinek a javára többször is visszalépett a szocialista erős ember. Kisfilmje igazi 'mindent bele' stílusban készült. Felidézi a tököli repülőtér elleni tüntetését, bemutatja a szigetszentmiklósi irodáját, a szokásos fejlesztés rovat az M0-ás pálya bemutatásával folytatódik. Kiemeli a Ráckevei Duna-ág páratlan szépségét - tény, hogy fontos feladat a természeti értékek megőrzése!

Szaniszló Zoltán, aki frissült erővel köszönt mindenkit


A tatai képviselőjelölt is azon politikusok közé tartozik, akiknek nem elég egy (itt most szigorúan csak kampányfilmre gondolok). A roppant fiatal jelöltnek egy - a honlapját bemutató - kisfilmjére már felfigyeltünk. Pontosabban az abban szereplő „Klapka-táblára”. No de a mostani zsűrizésünkön egy másik kampányfilmje rajtol. Itt nincs szöveg, nincs tábla. A ”kis hős” című zenére kutya-simogatást, újság-olvasást és szelektív hulladékgyűjtést láthatunk. Hát, nem egy átlagos film.

Nagy Zoltán és a nyereményjáték


A Fidesz szórólapja adhatta az ihletet Nagy Zoltánnak, a Komárom-Esztergom megyei jelöltnek. A Fidesz szerint ugyanis együtt szavazta meg Gyurcsánnyal a különböző népnyúzó intézkedéseket. A probléma ezzel csak az, hogy a jelölt nem volt tagja a parlamentnek. Filmjében ezért egy nyereményjátékra hívja a választókat, vajon kit lehetne Gyurcsány helyére tenni még. A fődíj egy fagyizás, nálunk meg egy Arany Szegfű.

 

Szabó Lajos, aki ott lesz a barikádokon


A Vas megyei Sárvár és Celldömölk választókörzetében induló jelölt kampányfilmjét sem Spielberg rendezte. A Republic 'Utánam srácok' zenéjével a helyi rendezvényekről készült felvételeket rakták össze. A képviselő-jelöltet láthatjuk vezetés és munka közben. Meg amikor nőnapon szegfűt oszt, és amikor fórumot tart. Itt is a képek beszélnek.

Dr. Magda Sándor, akit többen is ajánlanak


A Heves megyei Gyöngyös választókerületében sokadszorra is megválasztott jelölt szélsőjobbról is komoly kihívót kapott: Vona Gábort, a Jobbik elnökét is a le kell győzni. Magdát többen is ajánlják. Bodor Nóra ifjú borász azért támogatja, mert a gazdák mindig is számíthattak Sanyi bácsira. Horváth Rudolf sikeres szállítási vállalkozó azért ajánlja, mert úgy látja, a térségnek jó képviselője, és többször is megharcolt a térségért. Rajki Sándorné korteskedésében kiemelten fontosnak tartja, hogy a Magda Sándor elérte: a mátrai erőmű tovább tudjon működni, többezer ember megélhetését biztosította. Az ajánlók közül nekünk Bálint gazda volt a legkedvesebb, aki a jelölt  mezőgazdasági szakértelmét méltatja, ezért ezt neveztük.


 

Szekeres Imre, a nagyágyú


A fenti képzavar nem csak arra utal, hogy a honvédelmi miniszter az MSZP-ben erős embernek számít. A imázs filmje is egy igazi profi munka. Az "Alsó-Jászság fejlődő régió" című alkotásban a politikus csupán egyszer tűnik fel, akkor is mellékszereplőként, felvesz egy leejtett táskát. A képileg és zeneileg is jó film főszereplője egy pár, akiknek egy napját láthatjuk.


Perjési Klára, a polgármester


Gyula tényleg egy gyönyörű kisváros, sokat fejlődött az elmúlt években. Az MSZP ismét a népszerű polgármesterasszonyt indítja. Bár a jobboldali média jó néhányszor betámadta a politikust, a választásokon kiderül, milyen sikerrel. A fesztiválunkon egyedinek tekinthető, egyszerű kampányfilmmel indítjuk. Fényképekkel és számadatokkal; prezentációszerűen mutatja be a fejlődést.
 

És most elérkezett a filmszemlénk ünnepi pillanata. Szavazhatsz arról, melyik film részesüljön az Arany Szegfű díjban. Arra a kisfilmre szavazz, amelyik szerinted a legjobban sikerült alkotás. Ha azt szeretnéd, hogy a kedvenced nyerjen, kérjük, hívd fel a szavazásra a figyelmet!

 

Az eredmények két fordulóban dőlhetnek el, az első április 11-én zárul. A díjakat április végén adjuk át a legjobb filmet készítő jelöltnek.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr201881662

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP Szavazók részére! 2010.03.31. 10:50:38

A MSZP (Magyar Szocialista Párt) 1989. október 23-a után alakult meg. Október 23-án Szűrös Mátyás, az Országház erkélyéről kikiáltotta az MSZMP és a „Nemzeti Kerekasztal” megegyezése alapján a Magyar Köztársaságot, átverve a magyar népet, é...

Trackback: Bástya elvtárs - Bemutatkozás 2010.03.31. 10:37:58

  (forrás: Bacsó Péter: A tanú c. filmje)   Bástya elvtársnak, mint a legtöbb hajdani vezetőnek, nem volt gyermekkora. Amit tudunk, azt mind a Szeretett vezetőink című 1950-ben megjelent műből tudjuk.*   Szegényparaszti családba születe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J_H_Mallory (törölt) 2010.03.31. 06:49:13

Szeretnék előre is gratulálni a kedves jelölteknek az első fordulós harmadik helyükhöz! Szekeres úrnak pedig ahhoz, hogy sikerült legalább a felvétel idejére nem seggrészegnek lenni!

2010.03.31. 09:19:31

Még jó hogy AdBlockot használok, és ez a sok szar eleve meg sem jelenik. :-)

Fira 2010.03.31. 09:35:14

Reméljük sikerül 15-20%-ot elérnie mindegyikőjüknek.

ramazor 2010.03.31. 09:47:26

remélem megdöglik az összes mszp-s kutya...

Bougheau Tschichka 2010.03.31. 09:55:59

Nem igazán lehet lepontozni ezeket, annyira rossz mindegyik

Olyan, mintha a védő beszédeiket gyakorolnák.

Káder János 2010.03.31. 10:10:53

az új kampánydal egy icipicit más szöveggel bármelyik pénzfosztó karizmatikus keresztény egyház, vagy gyülekezet büszkesége lehetne...

sonance · http://www.sonance.hu 2010.03.31. 10:23:35

Mi a tököm az a SZEKFŰ? A blog írója jókora gyökér lehet, ha egy ilyen egyszerű szót képtelen leírni. Függetlenül az általa képviselt politikai értékektől persze.

Nagyító · http://koncmester.blog.hu 2010.03.31. 10:56:59

Megvan a véleményem az MSZP-ről, de Magda Sándor ajánlása Bálint gazdával és azzal a zenei háttérrel elég hatásos volt.:)

Szekfű Gyula 2010.03.31. 11:29:03

A virág az SZEGFŰ (vörös, vagy arany nekem mindegy). A Szekfű az én vagyok. A szocialisták a prolik pártja, azt értem, de azért kérném megtanulni helyesen írni, mielőtt legközelebb hatalomra kerülnek.

dz02 2010.03.31. 13:36:58

van véleményem és meg is írom: ez a blog egy fos.

Norris74 2010.04.03. 16:24:00

Csak halkan szólnék az itt is tobzódó, baromi nagy egymondatos bölcsességekre képes, jobbos provokátor bagázshoz, hogy amennyiben nem az MSZP nyer, - amire van esély - lesz itt még két éven belül "Orbán, takarodj" skandálás a Kossuth téren, utána pedig ha nem lesztek elég nemzetiek a Jobbiknak, akkor valamilyen fantáziadús szankció ellenetek (is). Ezen gondolkodjatok el, nagyokosok.

flox 2010.04.07. 19:45:24

Az a kérdésem az Arany Szegfű díj alapítóihoz, hogy egyértelműen jelezzék, kié is lesz ez a díj! A szocialista képviselőjelölté, vagy a videó készítőjéé. Tehát ki veheti át a díjat? Ez fontos a szavazás szempontjából!!! Sürgős választ várok, akár szavazótársaim véleményére is kíváncsi vagyok.

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2010.04.08. 13:19:54

@Norris74: március 15.-én Budapest utcáin lehetett ilyeneket hallani.

baraczk88 2010.04.08. 20:46:39

Marhára tettszik mindegyik, úgyhogy nem tudok szavazni, csak az az egy a probléma, hogy mindegyik hazudik.
süti beállítások módosítása