Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hazaszeret a felvidékről

2010.03.18. 22:28 | ZöldMarci | 1 komment

Címkék: mkp felvidék

Gratulálunk Bauer Editnek EP-képviselőnek és az Európai Néppártnak és a készítőknek. A következő videó egyszerűen csodálatos. Nincsenek benne a soproni hazaszeretet reklám néhol zavaró túlzásai. Csodás ízes beszédével kedves és lélekemelő. Egyszerre tiltakozás az alapjog-sértő szlovák nyelvtörvény ellen és szól a hazaszeretetről.

 

Szerencsére egyébként az Európai Parlamentben elég jó az együttműködés a határon túli magyarok érdekében. A következő videón Tabajdi Csaba MSZP-s EP-képviselő a szlovák nyelvtörvény elleni felszólalásában Bauer Editre hivatkozik. (Milyen alapjogokat sért a szlovák nyelvtörvény).

 

Szimbolikusan nagyon szép, ahogy a siket fideszes képviselő, Kósa Ádám jelnyelven szólalt fel a szlovák nyelvtörvény ellen.

 

De miért is erőltetik a nemzetközi tiltakozások ellenére is Szlovákiában azt a nyelvtörvény, amely úgy rossz a felvidéki magyaroknak, hogy a szlovákok semmit sem nyernek vele? Két okból:

-Egyrészt a szlovák válságkezelés sokkal kevésbé sikeres a magyarnál. Bár Fico eredetileg arról beszélt, hogy Szlovákiát nem is érinti a válság mégis majdnem 5 százalékos lett a visszaesés. Tavaly a szlovák költségvetési hiány 6,3 százalék volt. Ezt eredetileg sem akarták túl ambíciózusan csökkenteni, de valószínűleg ez sem jön össze, mert az idei év első két hónapjában négyszer akkora volt a hiány, mint tavaly ilyenkor. S ilyenkor bizony jól jön a Fico-kormánynak a nacionalista kártya.

-Másrészt Fico a nyelvtörvénnyel szélsőséges koalíciós partnere, a Szlovák Nemzeti Párt szavazóit akarja elnyerni. A Jobbikra kísértetiesen hasonlító SNS ugyanis főként a kisebbség-ellenességből szerzi szavazatait. Mivel Slota korábbi szlogenje az volt, hogy "igaz szlovák" ők komolyan gondolják, hogy Szlovákia a szlovákoké. Egyébként ők szlovák kisemberek nagy védőihez került három minisztérium közül kettőben is milliárdos korrupciós ügyek vannak. S már Slota is csinos Bentley-vel jár.

 

Szóval reméljük lesz gyümölcse a magyar-magyar összefogásnak vagy másnak és visszavonják a nyelvtörvényt. Mert Szlovákiát nyelvtörvény nélkül szeretjük:-).

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr511851060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gepárd Géza 2010.03.20. 20:59:21

ez egy gyönyörű videó még szebb üzenettel!
süti beállítások módosítása