Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Obama túl sokat szív és iszik

2010.03.03. 17:00 | szocdemman | 11 komment

Címkék: obama

Orvosai szerint Barack Obamának nem csak a dohányzásról kéne leszoknia, hanem az alkoholfogyasztást is mérsékelnie kellene. A választási győzelem után első alkalommal elvégzett, a 48 év felettiek számára kötelezően előírt orvosi vizsgálat alapján úgy tűnik, hogy az USA elnöki tisztjének ellátása és a fehér házi fogadások rossz hatással vannak az elnök egészségi állapotára.

 

Az orvos nikotinos rágót javasolt

Elnökségének első, a republikánusokkal folytatott egész éves kongresszusi csatározások miatt kimerítő éve után, az elnöknek táplálkozási szokásain is változtatnia kéne koleszterin-szintjének csökkentése érdekében. Jeffrey Kuhlmann a Fehér Ház orvosa szerint Obamának kevesebb alkoholt kéne fogyasztania és erőfeszítéseket kéne tennie annak érdekében, hogy a dohányzást abbahagyja. Ehhez az orvos nikotintartalmú rágógumit javasol (ezt Obama már korábban is használta), és szorgalmazza, hogy a vizsgálaton az elnök 50. életévének betöltése után 2011-ben, újra vegyen részt.

A marylandi Bethesdában található Nemzeti Haditengerészeti Orvosi Központban elvégzett 90 perces orvosi vizsgálat után kibocsátott fehér házi jelentés szerint, Obama koleszterin szintje enyhén a megengedett határérték felett van és ennek megfelelően kéne alakítania táplálkozási szokásait. A gyógyászati központban való tartózkodása idején az elnök meglátogatott 12 katonát, akik Irakban és Afganisztánban elszenvedett sérüléseik miatt állnak kezelés alatt.

Amúgy egészséges, de…

Az elnök egyébként az egészség mintaképe, kevesebbet eszik, és rendszeres testedzést folytat. Szenvedélyes baseball-, és golfjátékos. Az enyhén emelkedett koleszterinszinten az alkalmankénti dohányzáson és bal térdében kialakult ínhüvely gyulladáson kívül nincs egészségi problémája.

Obama egy júniusi sajtókonferencián elmondta, hogy néha elszív egy-egy cigarettát. Ekkor ismerte be először nyilvánosan, hogy még nem szokott le a dohányzásról. A rendszeres dohányzás mellőzése érdekében nikotintartalmú rágógumit rág, és orvosa szerint a jövőben is ezt kell tennie.

Az elnök korábban azt állította, hogy számára azért nem jár elvonási tünetekkel, ha felhagy a dohányzással, mert naponta legfeljebb hét-nyolc szálat szív el. A későbbi szenátor először 2007-ben, egy David Lettermann show során jelentette be, hogy felesége Michelle kedvéért leszokik a dohányzásról.

Kuhlman szerint az elnök káros koleszterin szintjének 130 alá kellene csökkenjen. Az előző vizsgálat idején Obama teljes koleszterin szintje 173 volt, ebből 96 a káros koleszterinszint. Most a teljes koleszterinszint 209-re emelkedett, melyből a káros koleszterin szintje 138. A koleszterin szint 200 felett már magas, és ehhez az értékhez tartozó káros koleszterin határértéke 130.

A törvényt aláírta

Tavaly Obama aláírta a dohányzás megelőzéséről és szabályozásáról szóló törvényt.
A törvény lehetővé teszi az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) számára, hogy a dohánytermékek nikotintartalmát csökkentse, az édes ízesítő anyagok alkalmazását megtiltsa, és meggátolja az alacsony kátrány- és nikotintartalomra utaló feliratú címkék használatát.

A dohánytermékeket előállító cégeknek előírták, hogy jól látható grafikus figyelmeztető címkéket helyezzenek el a dobozokon. A törvény nem teszi lehetővé az FDA számára, hogy a nikotin, vagy a dohány használatát betiltsa, de az ügynökségnek lehetősége nyílt a termékek nikotintartalmának szabályozására, az összetevők nyilvánosságra hozatalának kötelezővé tételére, a különösen a kiskorúakat célzó reklámkampányok betiltására.

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

Kuhlman elmondta, hogy Obama ezelőtti utolsó vizsgálatára 2008 júliusában került sor, amikor a kongresszusi jelöltként illinoisi szenátor volt. A 2008-as választási kampány során chicagói orvosa arról foglalt állást, hogy mikor 2007. januárjában megvizsgálta, Obama kitűnő egészségi állapotnak örvendett.

A vasárnap közzé tett jelentés szerint Obama sportfelszerelésben mérve 188 cm magas és testsúlya 82kg. Pulzusa 56, ami nagyon jó, mivel vérnyomása – 105/62.

Az orvosi javaslat szerint Obamának a következőket kéne tennie:

● Vastagbélrák-szűrés 5 éven belül
● További törekvés arra, hogy leszokjon a dohányzásról, naponta rendszeres testmozgás végzése, egészséges táplálkozás, alkoholfogyasztás mérséklése, időszakos fogászati kontrollvizsgálatokon való részvétel, az immunrendszer orvosi javaslat szerinti védelme és erősítése.
● Lábizom-erősítő gyakorlatok óvatosabb végzése térde állapotára való tekintettel.
● Étrendjének megváltoztatása annak érdekében, hogy a káros koleszterin szintje 130 alá csökkenjen.

(atv.hu)

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr611804370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2010.03.03. 21:35:20

nem is tűnt fel, hogy olyan magas lenne..

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.03.03. 22:14:48

na bakker ez olyan mint az elődje a W(iskis) Bush:)

pandacsökiboborján 2010.03.03. 22:44:13

hát na,megmaradt szokás a gyapotültetvényről:) amúgy meg a sör egészséges,csak nem kell belőle sokat inni.

J_H_Mallory (törölt) 2010.03.03. 23:16:54

Hát, ha így folytatja belőle lehet az első néger Horn Gyula.

VLADISZLAV 2010.03.03. 23:39:31

Hát így a koleszterin szintet elég nehéz értelmezni, mert nálunk úgy van, hogy 2,8-5,2-ig jó, afelett magas. Úgyhogy ez vmi olyan mint a Celsius, meg a Farenheit. Mindegy magas neki, oszt jó van.

Neuf á la banque 2010.03.04. 00:13:40

Testmozgásnak ültethetnének egy kis gyapotot a Fehér Ház kertjébe. A diétás étrendje összeállítására pedig Leonsziót javasolnám. :)))

dmm 2010.03.04. 00:17:03

Legalább normálisnak tűnő ember üldögél a fehér házban, nem egy kivéreztetett amerikai zombi. ez csak jó, nem?

zavart avar (törölt) 2010.03.04. 00:52:46

Mikor fogja bevallani, hogy valójában nem sima cigarettát szív, hanem közvetenül Mexikóból kapja a jobbnál jobb anyagokat?
Ennyit kellene tennie!
Köszi, hogy megválasztottatok. Igaz, hogy néha piálok, s szétszívom az agyamat, de higgyétek el, sokkal nagyobb biztonságban vagytok, mint ifj. Bush idején...

PathosVerdesIII · http://www.rongo.hu 2010.03.04. 08:11:03

Kit érdekel Obama egészsége? Biztos, hogy állami pénzből veszik neki a cigit :)

lüke 2010.03.04. 08:46:54

úgy látom nem magyar származású orvosai vannak Obamának............

2s1én 2010.03.04. 08:56:07

Bár csak mindenki ilyen egészséges lenne. De komolyan.
süti beállítások módosítása