Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Cavinton demokrácia

2009.10.18. 10:01 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz parlament societas varga lászló

 Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke október 11-én a TV2 Napló című műsorában az alábbi nyilatkozatot tette: "Ragaszkodom ahhoz, hogy levigyük kétszáz fő alá a parlament létszámát". 

 

Orbán Viktor bizonyára elfelejtette, hogy Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnökeként 2009. február 1-jén javaslatot tett egy 199 fős Országgyűlés létrehozására. Ezt Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője "teljesen hiteltelen közjogi javaslatként" jellemezte. 

A kijelentések között a Societas - Új Mozgalom szerint önellentmondás látszik kirajzolódni. Ha ugyanis Orbán Viktor komolyan gondolta volna javaslatát, akkor országgyűlési képviselőként már beterjesztette volna azt. A kisebb, hatékonyabb Országgyűlés közös érdek, akárcsak annak minél előbbi, minél demokratikusabb létrehozása. 

Reméljük ugyanakkor, hogy Orbán Viktor csak megfeledkezett a javaslat benyújtásáról, és nem kétharmados Fidesz többségre vár, arra, hogy saját kénye-kedve szerint alakítsa a demokrácia játékszabályait. 

Ez esetben egy cavinton segít. Más esetben csak az igaz demokraták lelkiismerete. 

 

Varga László

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr441457445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása