Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Nem csak az esztergomi Meggyes ügy van...

2009.09.23. 21:53 | balközép | 5 komment

Címkék: fidesz debrecen verekedés polgármester esztergom fót botrányok szabó zoltán meggyes tamás mádly zsolt kosa lajos fábry béla önkormányzataok város vezetés

Mádly Zsolt, Fót városának polgármestere rendszeresen és persze törvénytelen módon berekeszti a képviselőtestületi üléseket, visszatartja az alkalmazottak fizetését, a neki nem tetsző előterjesztéseket pedig nemes egyszerűséggel összetépi. Videofelvétel bizonyítja, ahogyan egy mikrofonnal fejbe dobja Fábry Béla szocialista alpolgármestert. Egy másik esetben alkalmi villanyszerelőként a kapcsolószekrényt feszegeti, hogy az érdemi munkát, valamint a személyét érintő döntéshozást megakadályozandó sötétségbe borítsa az üléstermet. Mindeközben az önkormányzat tulajdonában álló építőipari kft. vezetője, a cég fideszes felügyelő-bizottságának elnöke, valamint egy jogász a titkos hangfelvétel tanúsága szerint egy 300 millió forintos útfejlesztés kapcsán azt tervezgetik, a beruházást alulértékelik, majd a pótmunkáért felvett 30 milliót gondosan leosztják egymás között. Továbbá azt is megtudhatjuk, „baj esetén a Kövér Lacihoz lehet fordulni”. Micsoda szerencse, hogy van ismerős, aki el tud intézni ezt-azt… Ennél a pontnál érdemes kicsit elidőzni, és –gondolkozni Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselőjének logikusnak tetsző elméletén. A politikus állítja, a fóti polgármester körüli botrányok csupán a (bulvár)sajtó elé vetett koncok. Valójában tudatos közpénzelszívásról és korrupciós ügyekről való figyelemelterelésről van szó. Szabó rámutatott: a hanganyagból egyértelműen kiderül, más településeken is alkalmazták már e technikát, Fót alighanem csak a jéghegy csúcsa.

A Fidesz ügyeskedésének, kétszínű politikájának vélhetően Esztergom az igazi iskolapéldája. Meggyes Tamás városvezető tevékenysége, biztos testületi többséggel a háta mögött, egy valódi jobboldali fellegvárban az elszabadult hajóágyú klasszikus esete. Lényegében minden hétre jut egy-egy komolyabb verbális csetepaté. A királyváros krónikás könyvének legújabb fejezete a helyi gimnázium ellen megindított keresztes hadjáratról szól, minek következtében egy 320 esztendős, patinás intézmény zárhatja be kapuit, csak mert annak munkatársai szembeszálltak Meggyessel. A település kivételesen jó gazdasági lehetőségei, a rendkívül magas iparűzési adóbevételek ellenére mostanra „sikerült” a város teljes eladósítása. Számtalan megalomán, látványos, ám a város adottságaival össze nem egyeztetett, vélhetően soha meg nem térülő, milliárdos beruházás valósult meg, méghozzá kivétel nélkül igen zavaros körülmények között. Kétség ne férjen hozzá, mikor elszámolásra kerül a sor, s kibukik a finanszírozás tarthatatlansága, ujjal mutogatnak majd a szocialista önkormányzatra, mint a bajok fő letéteményesére. A hivatal köré épített cégbirodalom egyébiránt a „narancsos pénzszivattyú” prototípusa. Az önkormányzati cégeken keresztül a közbeszerzési eljárás megkerülésével, a valós árak többszöröséért végeztetik a munkákat, jelentős károkat okozva ezzel a köznek. A helyi magánvállalkozások pedig labdába sem rúghatnak, hacsak nem ápolnak különösen jó viszonyt a polgármesterrel. Kis túlzással az épülő városszocializmus megalakulásának lehetünk szemtanúi. Esztergom a valamikori pazarló állam mintájára túlköltekező fideszes városok aranyérmese. A helyi ellenzék lejáratása, ellehetetlenítése, a létező problémákért való felelőssé tétele egyszerre bizarr és mulatságos, kivált’ annak fényében, hogy a 22 főt számláló képviselő-testületben mindössze két szocialista képviselő ül.

– Debrecenbe kéne menni, és még csak pulykakakast sem kéne venni, csak Kósa Lajos haverjának kéne lenni – ekképp költötte át az ismert rigmust amúgy igen találóan Szabó Zoltán országgyűlési képviselő. A Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park Kft. vezetőjének harmincmillió forintos „lelépési pénze” ugyanis – a cég 660 milliós adósságára pillantva – „kissé” túlzónak tűnik. A szocialista politikus rávilágított, a felhalmozott veszteségben komoly szerepe volt annak, hogy az ipari park fillérekért adott el egy 16,5 hektáros befektetési területet egy olyan cégcsoportnak, amely aztán ezt húszszoros áron értékesíti, és amelyhez végül – figyelem, a bónusz most következik: – az ipari park igazgatója távozott. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. kifizetései – a cégvezetők a válság ellenére átlagosan 3,2 milliós prémiummal gazdagodtak – jószerivel a hab szerepét sem tölthetik be a tortán. A jutalmazás Kósa polgármester külön '75tasítására történt. Amúgy ráadásként, említhető egy nagykanizsai eset. A település alpolgármesterének – nem mellesleg: a polgári szövetség országgyűlési képviselőjének – sógora, Cseresnyés Péter ugyan ezúttal lecsúszott a Fidesz-közeli pénzszerzők képzeletbeli dobogójáról, azért érdemes megemlékezni róla. A rokon tulajdonában álló cég közbeszerzésen elnyert egy bruttó 42 millió forintos beruházást, ám a munkálatok megkezdését követően – a fóti gyakorlatot kottából olvasva – pótmunka címszó alatt további 14,5 millió forint vándorolt a társasághoz. Nyitásként kedvező ajánlatával lényegében partvonalra tette a versenytársakat, ellenben a legolcsóbb ígéret – a sokmilliós „borravalónak” köszönhetően – a legdrágább lett. Négy, távolról sem egyedülálló példa a több tucatból.

Mindezek ismeretében nagyon is helytálló Szabó Zoltán kérdése: „A helyi kiskirályok által vezetett önkormányzati szabadrablás lenne az az út, amire a kétharmadra edző Fidesztől számíthatunk? Alighanem az. 

(balközép)

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr511402992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

superremete 2009.12.04. 10:15:42

amig ezek a "hitler" reinkarnáciok lesznek hatalmon a becsületes ember nem várhat mástSAJNOS(és még csak kis csoprtoban vannak de mindenhol szinte,mi lesz itt választás után??Vér folyik?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.04. 12:14:51

ez magyarország 2009-ben? tényleg ide jutottunk? most már értem, miért nem működik semmi az égvilágon ezen a nyomortanyán.

ORGASMUSFORSCHER 2010.05.07. 15:57:02

A korrupt, csak a saját zsebére dolgozó politikus ekézése dícséretes, mindegy, hogy melyik oldalon áll. De aki ilyesmibe kezd, az jó lenne, ha figyelne arra, amit leír, figyelne arra, akire hivatkozik... dr. Szabó Z. a lehető legrosszabb példa, hiszen 1000 éven át képviselő volt, s ráadásként erzsébetvárosi polgármester... ebben a pozícióban minden eszközt megragadott a saját zsebe megtömésére s nem volt pofája ezt az egyedülálló zsidónegyed

ORGASMUSFORSCHER 2010.05.07. 16:01:09

régi házainak pár adott céghez történő ki/átjátszásával tenni... miközben ugye 1000-rel küzd a fasiizmus ellen... kíváncsi vagíok, hogy hány jobbikos fog hány régi házat elpusztítani a VII. kerben.... ja és az alpolgármestere, Hunvald György volt, az illetékes önkormányzati biz. elnöke pedig Gál György, akik ugye jóideje börtönben vannak. A nagy kérdés persze csak az, hogy dr. Szabó hogy tudott olyan ügyes lenni, hogy papíron köze nincs Hunvald/Gál ügyeihez...

ORGASMUSFORSCHER 2010.05.07. 16:02:57

bocs: ... s volt pofája ezt az ....
süti beállítások módosítása