Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kis történelemóra egy férfisoviniszta, műveletlen titkosszolgálati vezetőnek

2015.10.19. 06:12 | Brendel Mátyás | 15 komment

szekely-bertalan-egri-nok-festmenye.jpg
Mai hír szerint "Földi László volt titkosszolgálati vezető szerint Európa háborúban áll, Angela Merkel német kancellárnak pedig le kellene mondania, hiszen nő még amúgy sem nyert sosem háborút."

Nos, Földi László egy férfisoviniszta, műveletlen tuskó. A kérdésről általánosságban annyit, hogy valóban kevesebb nő nyert meg háborút, ha mondjuk ezt úgy értjük, hogy egy ország vezetőjeként az ország nyerte meg a háborút. Mert hát háborút azért mindig a legfőbb katonai parancsnoktól az utolsó közlegényig bezárólag nyer meg egy ország, és nehéz volna  megmondani, hogy az egri vár védelmében például Dobó Istvánnak, vagy az egri nőknek van-e nagyobb szerepe. De általában az igaz, hogy kevesebb női vezető nyert háborút, mert:

1) Sajnos nagyrészt férfisoviniszta történelmünk folyamán ritkán választanak meg nőket vezetőnek.
2) Ha a legújabb korban mégis több ilyen fordul elő, azok általában békésebbek, mint a férfiak. (Pont ezért kéne többszőr nőt választani vezetőnek).

De azért van jó pár ellenpélda, és ezeket azért történelemből érettségizett embereknek ismerni kellene. Sorolok egy pár ismertebbet:

1) II. Katalin orosz cárnő, aki simán elverte a törököket háborúban.

2) II. Erzsébet és Margaret Thatcher nyert a Falkland szigeteki háborúban.

3) I. Erzsébet megverte a spanyol armadát

4) Viktória angol királynő sok kisebb háborút megnyert, uralkodása alatt a brit birodalom elérte ereje maximumát, és megverte az oroszokat a krími háborúban.

No és még egy poén. A "háború", ami Földi szerint folyik, állítólag, az Orbáni paradigma szerint a keresztény Európa védelmében folyik a párhuzamos, idegen, muszlim kultúra ellen, amelyik többek között azért nem illik az európai kultúrához, mert nőgyűlölők. Ja. ehhez a Földi Lászlóhoz kellene integrálódni a nőgyűgyölő iszlámnak?! Szerintem nincs köztük semmi különbség. Ugyanolyan férfisoviniszta paraszt ez is, mint a legutolsó dzsihadista. Szerintem ha arról van szó, hogy a menekülteknek integrálódni kéne a Fideszes "kultúrához", akkor inkább ne!

Azt mondom, hogy amíg Magyarországon negatív szelekcióval választanak miniszterelnököket, minisztereket, államtitkárokat és más vezetőket, addig Magyarország szarban marad.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr327988597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

folti_ 2015.10.19. 11:03:53

Indira Gandhi kimaradt, akinek a miniszterelnöksége alatt zajlott az 1971-es indiai-pakisztáni háború (és a bangladesi függetlenségi háború, amiben az indiaiak könyékig benne voltak).

Szúnyog 2015.10.19. 12:15:10

Brendel! nem lehetne, hogy te végleg integrálódj valahová, s meg se mukkanj többet a nyelvünkön?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.19. 13:46:59

@Szúnyog: nem lehetne, hogy te integrálódj a betonba a Farkasréti temetőben?:)

Arthur Bloch 2015.10.20. 06:50:47

@Szúnyog: - "A tudás első lépcsője a kérdezni tudás..." - Nem kell szeretni a cikkírót, - de csak utálkozni az nagy tahóság !!! - Szúnyog talán maga a földi ???

Tranquillius 2015.10.22. 15:49:06

Kis történelemóra:
1) II. Katalin orosz cárnő, Moszkvában bálozgatott, miközben hadvezérei elverték a törököt.

2) II. Erzsébet és Margaret Thatcher Londonból szurkolt, hogy elverjék az argentinokat, be se tették a lábukat a szigetekre.

3) I. Erzsébet a szárazföldről figyelte, ahogy Drake megveri a spanyol armadát.

4) Viktória angol királynő Londonban bálozgatott, miközben hadvezérei legyőzték a mangókkal és banánnal felfegyverzett őslakosokat (lásd Fekete Vipera IV. sorozat).

5) Mária Terézia elvesztette az OSZTRÁK örökösödési háborút, legalábbis trónon maradt, és sokáig stabilan uralkodott.

Tranquillius 2015.10.22. 16:26:32

Tévedtem, Thatcher betette a lábát a Flakland-szigetekre.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.22. 18:19:10

@Tranquillius: Földi László állítása nem arról szólt, hogy ki volt kint a csatatéren. A csatatéren kevés férfi uralkodó és államvezér volt ténylegesen kint az utóbbi időben. Konkrétan nem emlékszem a hírekben arról, hogy Orbán Röszkénél gumibotozta volna a menekülteket.

Tranquillius 2015.10.26. 12:17:18

@Brendel Mátyás: A hozzászólásom meg arról szólt, hogy mint történelemből érettségizett ember javítsd ki az 5. pontban leírt nyilvánvaló hülyeséget. Ha már történelemből oktatsz ki embereket, legalább nézz utána annak amiről írsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.10.26. 21:06:35

@Tranquillius: kivettem az ötödik pont, mert kétséges. a háború békével, és nem kapitulációval zárult. ahhoz képest, hogy Mária Teréziát támadták meg, a tróntól meg akarták fosztani, ahhoz képest nem vesztette el a háborút, és még Németalföld is megmaradt neki, ami azért egy elég távoli terület, ha a a békeszerződés azt meghagyta neki, akkor nem lehetett az a háború annyira elvesztve.

de az érvelés akkor erős,ha nagyon erős példákat hozok, úgyhogy ezért kivettem

Meridian74 2015.11.03. 22:08:40

Ami azt illeti, csak egy nő nyert csatát, de a háborút ő is elvesztette: Jean d'Arc.

A többi, aki fel lett sorolva, azok csak a regnáló uralkodók voltak, a harctéren egyik sem volt, a háborút helyette a rátermett hadvezéreik nyerték meg, nem pedig ők.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.11.04. 13:42:17

@Meridian74: erre kitértem a postban. Jean d'Arc háborúját egyébként a franciák megnyerték.

2015.11.17. 10:35:57

Francia terroristák 1. áldozat Történelmi Magyarország! Szeressétek! Sajnáljátok! Szolgalelkű majmok! Más, gerincesebb emberek orrba vágták őket! Jobb későn, mint soha!
süti beállítások módosítása