Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán, ha a röszkei zavargók terroristák, akkor a 2006-os csőcselék mi volt?!

2015.09.19. 06:57 | Brendel Mátyás | 21 komment

terroristak.png

Ami ezen a héten Röszkén történt, az nagyon sok szempontból hasonlít ahhoz, ami 2006 őszén az MTV székház, és október 23-án a kiskörúton történt.

1) Bizonyos emberek be akartak jutni valahova. A menekültek Magyarországra, a 2006-os csőcselék az MTV székházba.

2) A magyar kormány, illetve az MTV vezetése úgy döntött, hogy nem mehetnek be.

3) Mindkét esetben elvben joga volt a döntéshozóknak így dönteni, de dönthettek volna máshogy is.

4) Mindkét esetben egy kemény mag úgy döntött, hogy agresszív eszközökhöz fordul, és márpedig bemegy.

5) Mindkét esetben a rendőrség ellenállt, vízágyúzott, gumilövedékeket lőtt ki, viperával ütlegelt embereket, rohamozott.

6) Mindkét esetben megsérültek ártatlanok is (2006-ban október 23-án)

7) Mindkét esetben felmerül a szervezés kérdése. Más megítéléssel.

Nagyon vázlatosan ezek a hasonló motívumok, de nézzük meg részletesebben!

1) Bizonyos emberek be akartak jutni valahova...

Röszkénél ugye az történt, hogy a menekültek hetekig-hónapokig jöhettek át a határon, ha nem is legálisan, de probléma nélkül. Aztán egyszer csak Orbán bezárta a határt. Legalábbis egy elég nagy szakaszát ahhoz, hogy a menekültek megpróbálják ott kieszközölni az átjutást, és nem megkerülni (másnap már simán taktikát váltottak, és megkerülték a lezárt szakaszt). Az agressziót nem menti, de érthetővé teszi, ha figyelembe vesszük, hogy a menekültek messziről jöttek, sok pénzt öltek abba, hogy az EU-ba jussanak, és az utolsó pillanatban, az utolsó ponton feltartják őket. Nyilván mérgesek lettek és elkeseredettek. Mondom, ez nem mentség, hanem magyarázat, hogy miért történt ez, és, hogy ezt látni lehetett előre. Orbán minden bizonnyal látta is, és szándékosan provokált ki egy olyan incidenst, amelyben a magyarok hülye többségének szimpátiáját elnyeri.

2) Nem engedték be őket...

Orbán geciségét az is tetézi, hogy hirtelen még olyan menekülteket is visszautasítottak, akik regisztráltak és szír útlevelük volt, tehát tényleg menekültek voltak. Orbán egyébként simán a pofánkba hazudott, hogy a bevándorlók nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók. Nos nem, sok tényleges menekült is van közöttük. Ezek a visszautasított menekültek egyébként évekig ki vannak tiltva az EU-ból, azaz Orbán annyira kitolt velük, hogy már vesztenivalójuk nem volt.

2006-ban ezzel szemben a csőcselék csak fel akart olvasni valamit a tévében, amit a tévé vezetése nem akart. Ennyire kis okból szinte rájuk gyújtották az épületet.

3) Orbánnak az EU jogokkal, Németország továbbra is fenntartott elvével egybehangzóan simán lehetősége lett volna beengedni a menekülteket. Ezek a menekültek úgysem maradnának Magyarországon. Orbán csak nettó náciságból nem engedte be őket. Meg, hogy az ország megmentőjeként tudjon szerepelni. No meg tudta ő, hogy ebből incidens, és pont ezt akarta elérni.

A menekülteket Németország továbbra is befogadja. Azokat, akik olyan országból jönnek. Ezeket Németország még mindig nem küldi vissza Magyarországra, hiába regisztráltak itt. Orbán tehát simán megcsinálhatta volna, hogy a szíreket beengedi. Ez esetben egy kicsit kisebb lett volna az incidens veszélye, mert némi gőzt leengedett volna ezzel Orbán. De nem ezt tette. Szerintem nem azért, mert hülye (egyébként az), hanem azért, mert ő ki akarta provokálni az incidenst. Minden lehetséges eszközzel. Az EU szabályok megsértésével, geciséggel is. A hülye magyar úgyse fogja ezt fel.

A hülye magyar nem fogja fel, hogy a menekültek nem nagyon zavarognak sehol, de ha eléjük tolnak egy kaput, és geci szabályokat, akkor igen. Tehát elég jól lehet tudni, hogy az incidenst Orbán  is idézte elő. Mert bár a menekültek vastagon benne voltak, Orbán erre számíthatott volna, és maga is törvényszegő módon provokálta őket.

4) Röszkénél a dobálást, a keríts áttörését, a dobálást egy kemény mag követte el. Ez a kemény mag csak a kődobálásig jutott el. Molotov koktélokat végül is nem vetettek be. Nem nagyon volt honnan. Nem gyújtottak fel semmit. A kemény mag mögött Röszkénél családok, nők, asszonyok, gyerekek is voltak. 2006-ban az MTV székháznál szinte mindenki kemény mag volt. Ezek autókat és az épület ajtaját felgyújtották. Október 23-án a kiskörúton nagyjából a csőcselék tartózkodott. Ezek elkötöttek egy tankot. A tank elkötésével ők már nem voltak ártatlan civilek.

Röszkénél senki nem támadta meg Magyarországot. A menekülteknek nincs módjukban, és nem is akarják elfoglalni Magyarországot, sőt, még Orbánt sem akarják megbuktatni, és még a postahivatalt sem akarják elfoglalni. A menekültek csak át akarnak jutni Magyarországon, és a mi gecink az útjukba állt.

2006-ban a csőcselék el akarta foglalni az MTV székházat, és meg akarta buktatni a törvényes kormányt. Ez inkább tekinthető Magyarország megtámadásának.

5) 2006-ban a rendőrség vízágyúzott, előkerültek viperák is, és gumilövedékkel lőttek. Ez elsősorban október 23-án jelentette azt, hogy voltak ártatlan áldozatok. Mindezt Röszkénél is elkövette a rendőrség. Vízágyúztak, viperáztak, és olvastam olyat is, hogy gumilövedékkel is lőttek.

vipera.jpg

6) 2006-ban ártatlanok  október 23-án sérültek meg páran. Röszkénél a hátul álló nők, asszonyok, újságírókat vertek, sérültek meg.

 

Állítólag a tömeg azt hitte a nyíló ajtóra, hogy bebocsátást nyernek, ezért előrenyomultak, így sokan sérültek meg.

7) 2006-ot a Kossuth tériek szervezték, Toroczkait el is ítélték.Orbán Viktor minimum erősen aláalapozott a dolognak beszédeivel. A Gyurcsány beszéd kiszivárogtatása olyan profi terjesztői hálózattal történt, amely mögött a Fidesz volt. Orbán tehát félig szervezte a 2006-os zavargásokat. Röszkénél ugyan lehet látni hangosbemondós embereket, de, hogy ők szerveztek volna valamit, azt nem tudjuk. Igazából én arról sem hallottam felvételt, azokon mi ment. Gyurcsányozós, hangosbemondós autót viszont láttam és hallottam Budapesten.

Én tudom a nacionalisták egy fontos különbséget fognak ellenvetni: 2006-ban a rendőrség magyarokkal állt szemben, 2015-ben meg külföldiekkel. Ez lehet, de olyan elv nincs, hogy a külföldieket szabad megverni, a magyart nem, mert annak több emberi jogai vannak. Nem, nincsenek, a magyarok nem felsőbbrendűek. Igazából egy állam jó ha ügyel arra, hogy ne verjen külföldieket, mert minden állam érzékenyebb arra, ha a külföldiek verik az övéit, mintha maga veri őket. Ha Röszkén német, francia, angol vagy egyesült államokbeli állampolgárokkal tették volna azt, amit, akkor a magyar kormány már olyan retorziót kapott volna, amilyet 1945 óta nem kapott.

 Azt persze nem állítom, hogy a röszkei incidens elkövetői alapvetően ártatlanok lettek volna, bezzeg a 2006-os zavargás elkövetői bűnözők. Nyilvánvaló, hogy Röszkénél a kemény mag olyat követett el, ami törvényt sértett. 2006-ban a kemény mag szintén ilyet követett el. A két eset nagyságrendileg azonos szintre esik. A röszkeiek javára olyan nem elhanyagolható különbségek írhatóak, hogy volt mögöttük egy nem agresszív tömeg is, 2006-ban szinte csak az agresszív csőcselék ostromolta a székházat. És az is, hogy Röszkén tankot nem kötöttek el, Molotov-koktélt nem használtak.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr497799190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.19. 07:06:29

Te is tudod, hogy a két eset egész más.

Senki sem azért kritizálta 2006-ban Gyurcsányt, mert a rendőrség megvédte a várost, hanem azért, mert békés tüntetőket is megvertek.

bierkamp 2015.09.19. 08:31:45

2006 ban FIDESZ BANDITÁK VOLTAK..ÉS FIDESZ GYÁRTOTTA CSŐCSELÉK VOLTAK, CSAK KUSSOLJON A CSUTI SUTTYÓ, MERT ELÉRŐ ŐT IS EGY SZABADNAPOS TERRORISTA!!!

bierkamp 2015.09.19. 08:33:18

a" békés tüntetők" ne kóvályogjanak ilyen helyen, mert előbb utóbb kapnak ők is a pofonokból! A kíváncsi anyjukat!

megamedve 2015.09.19. 08:33:39

A határt kontrollálni kell. Viszont aki
igazolni tudja (pl. megvan az útlevele), hogy háborús országból érkezik, és menedéket kér, azt be kell engedni, nem kibaszni vele
Ez durva geciség egy köcsög gecitől
Ha én hivatalnok, rendőr, vagy ilyesmi lennék, itt állnék fel.

bierkamp 2015.09.19. 08:35:02

a Kíváncsi Révész Matyi" azért kóválygott ott, hogy valaki vágja már kupán, hogy eljátszhassa a mártírt. (Azóta hogy eltűnt a buta szaros gazember)

istvankah 2015.09.19. 09:05:17

Hűlyének lenni alapvetés jobboldalon!Nem véletlen,hogy ennyi támogatója van a .eci basinak!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.19. 09:22:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: ott van a képen a postban a békés tüntető, aki megsérült, te hazug, köcsög, náci fasz. a hazugságodért kitiltottalak.

István Tamasi 2015.09.19. 10:59:03

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar /lenykori néven ivanov/!
Azért is más a két szituáció, mert 2006-ban maga a fitymasz bérelte fel a csürhét, hogy törsön zúzzon, míg a migránsok az életüket mentik az országaikban dúló háború elől.

2015.09.19. 11:52:39

Senki nem lehet olyan sérült, mint a fidesz.

István Tamasi 2015.09.19. 11:58:10

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Te ocsmány bulesz birkaszar /leánykori néven ivanov/!
Röszkénél - amint Bicskénél is - megtévesztett, becsapott emberek voltak: Először kinyitották nekik a kaput amin "Köszönjük Magyarország" felkiálltással bejöttek és a "hősies" TEK rájukrontott a vasból készült tonfával.
2006-ban a "békés tüntetők" benzinespalackokkal, kövekkel, vasrudakkal felszerelve mentek oda és vittek magukkal 2 nagy akkut a lelakatolt muzeális tank beindítására.

2006-ban a csürhe megbízói/felbérelői hangosan ajvékoltak hogy "ártatlan emberek is megsérültek, most a külföldi médiamunkások megverésére azt mondták, hogy oszlatás közben a rendőröknek nem lehetséges válogatni az eléjük kerülők között.

program készítő 2015.09.20. 00:42:59

Orbán vagy Gyurcsány?,mert ha ez a kérdés,akkor ezekből nem kell egyik sem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.20. 09:34:09

@Andráska8: nem, kösz. ezt az elméletet már olvastam, eddig viszont nem láttam ilyen "thank you" videót

Pukka Pad 2015.09.20. 12:37:20

Szóval itt van egy poszt, amiben a posztíró összehord hetet-havat, bizonyíthatatlan dolgokat állít (a képen látható "békés tüntetőt" nagy valószínűséggel a saját társai dobták fejbe, akik így szerettek volna békés bebocsáttatásért folyamodni. Ezek után, ha valaki merészel ellentmondani vagy felhvja tisztelt posztíró figyelmét arra, hogy téved, akkor Mátyás így szól: " te hazug, köcsög, náci fasz. a hazugságodért kitiltottalak." Na de mi van akkor, ha Mátyás nem téved, hanem folyamatosan, nótóriusan, aljas módon hazudozik, mint pl. ebben a posztban is?
Öt ki fogja már egyszer végre kitiltani?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.20. 13:38:26

@Pukka Pad:

"bizonyíthatatlan dolgokat állít (a képen látható "békés tüntetőt" nagy valószínűséggel a saját társai dobták fejbe"

a bizonyíthatatlan dolgot te állítod.

ahhoz viszont nem kell 90-es IQ-nál több, hogy valaki rájöjjön: a kezében gyereket tartó ember tuti biztos, hogy nem támad rá csak úgy valakire.

én nem értem, hogyha ennyire hülye vagy minek reklámozod.

Pukka Pad 2015.09.20. 16:57:27

@Brendel Mátyás: Szokásos válasz, illik a profilodba.
Ennek a videónak több - hosszabb, rövidebb - változata létezik, keress egy kicsit.

Azt hiszem, amit állítottam igaz, vagy nem tőled idéztem?

Én nem firtattam az IQ - dat, lehet persze, hogy neked nincs is olyanod..

A reklámot meghagyom neked, elintézed magad itt is meg ott is (piroslap, ateista). Kapitális.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.09.20. 20:43:11

@Pukka Pad: még egyszer, IQ-negatív : a kezében gyereket tartó ember BÉKÉS EMBER. Q.E.D. game over. fekete négyzet. ez az, amit bizonyítani akartunk. kampec dolores, hasta la vista, baby, ezután nincs magyarázkodás, húgyagyú, hogy mi van a videóban. találtunk minimum 1 db békés menekültet. ezzel pedig birca állítása:

" Röszkénél nem voltak békés tüntetők. "

MEGCÁFOLÓDOTT. ennyi.

aetius70 2016.02.24. 17:27:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

,,...Majoros ezredes: „Egy valamit hozzátennék, amit egy külföldi rendőr fogalmazott meg: a gumilövedék sérülést nem okoz. Megdöbbenve néztem rá: hogyhogy? Annak nem, aki a felszólításra abbahagyja a jogellenes tevékenységet és elhagyja a területet.”
215. oldal, Gumilövedék, azonosítószám és a többi (De.hukönyv, 2012)
Debreczeni József: A 2006-os ősz..."

,,...(…) a fradista kemény mag valójában nem „ostromló” volt ("forradalmár" még kevésbé), ők egyszerűen rendőröket akartak verni. És ez az este fantasztikus föltételeket teremtett számukra ehhez. Mert a szándékuk egybevágott bizonyos politikai érdekekkel. Ez a két dolog – hosszas és gondos előkészítést követően – találkozott. Egy idő után azonban eszkalálódtak, vészesen eldurvultak az események. És nagyon úgy tűnik, mintha valakik éjjel egy óra körül visszarendelték volna a csapatokat. Mert a harc nemcsak elérte célját, de messze túl is futott a kívánatos célokon.
142. oldal, A tévéostrom (De.hukönyv, 2012)
Debreczeni József: A 2006-os ősz..."
süti beállítások módosítása