Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Pártfesztivál közpénzből?

2015.07.31. 16:09 | zupasta | 1 komment

Címkék: fesztivál egyház önkormányzat jobbik katolikus kalocsa

gasztro-3.pngMinap Bács-Kiskun megyében járva különös plakátra lettem figyelmes, ami a dunapataji Szelidi-tó partján, idén július 31. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Gasztro Fesztivált hirdette. (A plakát hozzáférhető hivatalosan itt, vészhelyzet esetén itt, vagy a képre kattintva.) A meghirdetett programok nagyjából mind a magyaroktól-magyarokhoz-magyaroknak-magyarokba témakörben mozognak, például a szalagcímben meghirdetett Magyarok Vására, vagy hogy az egyik fellépő a nemzeti rockot játszó Ismerős Arcok. Illetve az volt még feltűnő, hogy a megnyitó résztvevőiként fölsorolták a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés jobbikos képviselőit (Szűcs Imre közgyűlési profilja kihagyhatatlan), illetve hogy a szombati mezőgazdasági fórumot Magyar Zoltán, az Országgyűlés érintett szakbizottságának jobbikos alelnöke tartja. Ennek okára nem sokkal később szintén ráakadtam, történetesen a lap alsó sarkában, a két főszponzornál: Dunapataj Nagyközség Önkormányzata, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Így, egymás mellett.

Természetesen abban semmi kivetnivaló nincs, ha egy település támogatja a kulturális rendezvényt, aminek otthont ad. Ez viszont egyértelműen pártrendezvény (is) – nem csupán politikai színezetű fesztivál, hanem konkrétan az egyik párt logójával ellátott esemény. Egy fesztivál önkormányzati támogatása természetesen kimerülhet akár csak a terület bérbeadásával is, de egy pártpolitikai rendezvényre más szabályok vonatkoznak, és ha egyik-másik párt bérbe-igénybe is vesz egy területet, akkor ahhoz az adott település nem adhatja a nevét. Egy önkormányzat a település lakosokat képviseli, pártállástól függetlenül, és kifejezetten etikátlan, ha szervezetileg a nevét adja egy pártrendezvényhez. (A fesztivál meghívottjai között szerepel a község hivatalosan független polgármestere, tehát nem valószínű, hogy Dunapataj címere a község elöljáróina tudta nélkül került volna a plakátra.)

gasztro-1.png

Nem beszélve arról, hogy Dunapataj címere az esemény gazdája: a Jobbik logója mellett látható, azonos nagyságban, egyenrangú partnerként – mintha ennek a párteseménynek az önkormányzat ugyanolyan szervezője és pénzelője lenne. Arról sajnos nincsenek információink, hogy a dunapataji önkormányzat mennyi saját forrással támogatja az eseményt, ugyanis a település honlapján a legfrissebb hozzáférhető költségvetés 2010-ből való. Mindenesetre ez nagyon úgy néz ki, mintha a Jobbik – a szegedi modellt követve – úgy próbálna véget vetni a korrupciónak, hogy maga épül be a politikusbűnözők közé, hogy aztán jól leleplezze saját magát. A megtévesztő hadművelet mindenesetre kiválóan sikerült, ugyanis erről senki meg nem mondaná, hogy itt nem is az önkormányzati források pártcélú felhasználásáról van szó.

Ám a cseresznye a tejszínhabon: na ki szerepel a megnyitónál első számú meghívott vendégként? 

gasztro-2.png

Nem más, mint Dr. Bábel Balázs, kalocsai érsek, a Magyar Katolikus Egyház harmadik embere. Csak remélni tudjuk, hogy az érsek úr nem tudja, hogy mire hívták, sőt azt is, hogy a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye sajtósai időben szóltak neki, és a szereplését is már régen lemondta. Csak a Jobbik felejtette el erről tájékoztatnia nagyérdeműt, nehogy a fanatikus Dr. Bábel-rajongók csak emiatt maradjanak otthon. Ám amíg ez csak hiú remény, addig a II. Gasztro Fesztivál nem csak a dunapataji emberek pénzét illetően vet föl kérdéseket, hanem a katolikus egyház politikai szerepvállalásában is.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr697668608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.12.07. 10:28:20

Sport majmok! Az együgyűség jele: állandóan a testtel foglalkozni; mindig tornázni, sokat enni, sokat inni, sokat menni félre, szeretkezni. Ezeket mellékesnek kell tartanunk, minden gondunkat a szellemünkre kell fordítanunk. Epiktetos Ókori filozófus
az ember csak saját korlátai megismerése révén juthat el a szellemi tökéletességhez.

1. Az élet szenvedés, mert az anyagi világban semmi sem örökkévaló, minden ideiglenes.
2. Ezt a szenvedést az érzéki élvezet utáni vágy, illetve szomj, valamint a tudatlanság okozza.
3. Van egy állapot ezen a szenvedésen túl, amelyet nirvánának neveznek.
4. A nirvánát a „nyolc nemes ösvényen” haladva lehet elérni, amelyek: a helyes megértés; a jó gondolatok; a megfelelő beszéd; a megfelelő cselekvés; a helyes életmód; az erőfeszítés a helyes úton való haladásra; a könyörületesség és a meditáció. Ez a nyolc ösvény az erkölcsös
életvitel, a szellemi fegyelem és a bölcsesség tényezőjén keresztül valósulhat meg (Buddha)

Az erkölcs Démokritosz szerint összefügg az emberismerettel és általában a tudással. Minden rossznak és bűnnek a tudatlanság az oka.
Ha eszünket jól használjuk, képesek vagyunk sorsunkat helyesen irányítani.
Sport elsőség hajszolása a magamutogatás vágya, no meg a kulináris örömök okozta elhízás leküzdése miatt kell!
süti beállítások módosítása