Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Magyarországon több cigányt öltek meg a nácik, mint ahány embert összesen a kommunisták

2015.03.24. 07:36 | Brendel Mátyás | 66 komment

roma3.gifLegújabb hír, hogy az ügyészség szerint Németh György nem volt holokauszttagadó, amikor egy konferencián (mivelhogy közgazdász) ezt mondta: "Magyarországon nem volt cigány holokauszt, elég sok országban volt. Voltak cigányokkal szembeni atrocitások, de nem volt."

Na most, mint ismeretes, Magyarországon a kommunizmus és a nácizmus emberellenes cselekményeinek tagadása bűn. Egy demokráciában ugyebár az embereknek joguk van hülyének lenni. Joguk van a Fideszre és a Jobbikra szavazni, vagy joguk van Semjén Zsolt, Szijjártó Péter, Selmeczi Gabriella nyilatkozataihoz hasonló dolgokat mondani. 

No de ezek a magyar politikusok a parlamentben egyszer kitalálták, hogy van két olyan téma, amiben az embereknek nincs joguk olyan hülyéknek lenni, mint amilyenek ők maguk, ez pedig a nácizmus és a kommunizmus áldozatainak tagadása. Betiltottak tehát egy N típusú hülyeséget és egy K típusú hülyeséget. A dologban az a szép, hogy bár az N és K típusú hülyeség nem fed le mindent, ott van még az R típusú, az E típusú, egy másik K típusú hülyeség is, de az N és K legalább két olyan hülyeség, amelynek képviselői legtöbbször hajba kapnak egymással. Az N típusú hülyeség tiltását indokolja az, hogy társadalmunkban sajnos még mindig gyakori a rasszizmus, a K típusú hülyeség manapság nem oly népszerű, de hát a képviselők többsége rettegett tőle, és akartak valami ellensúlyozást arra, hogy most miért bántják a szélsőjobbot.

A törvény viszont törvény, vegyük most adottnak! Nézzük meg, hogy a roma holokauszt áldozatainak száma mennyi lehet, és ezzel szemben mennyi a kommunizmus áldozatainak száma. Mindkettőt Magyarországon nézzük.

A roma holokauszt Magyarországon talán nem volt akkora, mint más országokban, és az áldozatok száma is bizonytalan, de a Wikipédia ezt írja:

" Karsai László történész, a magyarországi holokauszt kutatója szerint kb. 5000-re tehető azon cigány honfitársaink száma, akiket 1944–45-ben etnikai hovatartozásuk miatt álorvosi kísérletekkel megkínoztak, megnyomorítottak, illetve akiket haláltáborokban gyilkoltak meg, vagy munkaszolgálaton pusztultak el."

Na most ezek szerint a haláltáborban kivégzettek száma bizonyára több ezer volt. 

Mit mondhatunk a kommunizmus esetében? hangsúlyozom, hogy Magyarországról van szó, és ha a cigányoknál az explicit kivégzettek számát nézzük, és nem az összes internáltét, akkor a kommunistáknál is a politikai kivégzéseket érdemes ezzel összevetni. Mit kapunk?

A HVG egy cikke szerint 1945 és 1950 között 189 kivégzés volt, a Wikipédia szerint a Tanácsköztársaságban kivégzettek száma mintegy 590 volt, megint a Wikipédia szerint 1956 után 590 embert végeztek ki. Még biztos volt itt-ott egy-két ember, legyen 1000 körül az áldozatok száma. Egyik esetben sem foglalkozok a másik oldal áldozatainak számával, mert most nem ez a kérdés. Hasonlóan nem foglalkozok azzal, hogy a kommunisták által kivégzettek közül sokan tényleg csináltak valamit, nem csak úgy a tömegből származása alapján kikapott emberek voltak, néhányan meg esetleg tényleg bűnösek is voltak abban, amivel vádolták őket. Rajk László például egyáltalán nem volt ártatlan.

Úgy tűnik tehát, hogy a kommunizmus által politikai okokból kivégzettek száma olyan ezer körül lehetett Magyarországon, és akkor ebbe már a Tanácsköztársaságot is belevettük. Ezzel szemben a rasszista diktatúrák csak cigányból, csak Magyarországon több ezret végeztek ki egy rövid idő alatt. A törvény szerint mindkettő tagadása bűn, szerintem mindkettő tagadása mindenképpen nagy hülyeség. Az én felfogásom szerint több ezer ember kiirtását holokausztnak nevezni nem túlzás. Különösen, hogy ez egy olyan rendszerben történt, ahol sokkal több cigányt deportáltak, üldöztek, és sokkal több zsidót is, tehát magának a rendszernek az embertelensége kétségtelen.

Ugyanakkor az ügyészség most egy olyan döntést hozott, hogy a cigány holokauszttagadása mégsem bűn. És ez embertelen következetlenség.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr107299401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsi01 2015.03.24. 08:34:53

Hazudik a cikk. Karsai legújabb tanulmányában már kevesebb mint ezer áldozatról beszél (akik meghaltak). Már 1 áldozat is sok, de ekkorát nem kell hazudni.

A meggyilkolt magyarok ezreiről miért nincs ennyi cikk, sajnálkozó írás? Ja mert azokat zsidók végezték ki. Aki erről beszél az mocskos náci, fasiszta és nyilas.

2015.03.24. 08:45:19

és a cigányok mennyi magyart irtottak ki az elmúlt 20 évben?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.03.24. 10:10:23

@Józsi01:

"Karsai legújabb tanulmányában"

cím, oldalszám, idézet?

"azokat zsidók végezték ki"

kik, hol, mikor, kit?

nekem az a gyanúm, hogy te tényleg náci vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.03.24. 10:12:27

@beszoptuk:

"a cigányok mennyi magyart irtottak ki az elmúlt 20 évben?"

és a nem cigányok mennyi cigányt?

a hétköznapi bűncselekmények közé számító cigánygyilkosságokat, mindkét irányban értve nem lehet egy lapon említeni a hatalom által szervezett népirtással. remélem, felfogod ezt, rasszista kisköcsög.

csergolec 2015.03.24. 10:24:26

@Brendel Mátyás:

"nekem az a gyanúm, hogy te tényleg náci vagy."

Szerintem nem,csak simán hülye Józsika.

2015.03.24. 11:07:08

Bár a számok nagyon makacs dolgok...de mégsem a számarányok döntik el, hogy melyik diktatúra volt a durvább, és melyik népcsoport kivégzése, üldözése, kínzása volt a szörnyűbb, hanem az a tény, hogy valakiket - de akár csak egyetlen embert is - a származása miatt kényszerítettek valami olyan dologra, amit az nem akart. A bűn abban van, hogy az ország, a mindenkori kormányok, az állam, a társadalom ezt mindegyiket elnézte, megtűrte, sőt még bátorította, aktívan segítette is!
Később pedig rezzenéstelen fapofával, cinkosan, az összeset letagadta!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.03.24. 11:20:28

@Peszt Lajos: valóban súlyosabbnak tartom, ha valakit származása miatt üldöznek, mintha politikai nézetei miatt, mert a politikai nézeteit legalább le tudja tagadni. de ez utóbbi is diktatúra, és elfogadhatatlan.

2015.03.24. 12:52:16

@Brendel Mátyás: A poszt eredetileg a roma holokausztról szól, ezért csak a származás alapján való hátrányos megkülönböztetésről írtam én is a kommentemben. De ha már ilyen tág értelmezésről van szó, akkor teljesen természetes, hogy a vallási, származási, politikai és világnézeti, a szexuális hovatartozás, és érdeklődésbéli, vagy éppen a hajszín, vagy a humorérzék miatti megkülönböztetés is idetartozik. A törvénykövető, vagy nem követő magatartás persze nem...és a gyilkosság egyik diktatúrában sehol sem volt megengedett, mégis kiírtották az ellenségnek kijelölt kortárs embercsoport egy részét! A megkülönböztetés mibenléte miatt eltérnek egymástól a diktatúrák, de az elkövetés megideologizálásában, és abban, hogy a magyar polgárok mindegyiket aktívan támogatták, nem. Meg abban sem, hogy utólag mindegyik tömeggyilkosságot letagadták, és a felelősséget valaki másra (a véletlenre, a nácikra, a szovjetekre, a háborúra, a nemzeti érdekre stb.) hárították... Szerintem ez a magyar társadalom legnagyobb lelkiismereti bűne a történelem során! Pedig állítólag történelmileg keresztény, és soha nem kívánta a másét....

istvankah 2015.03.24. 15:23:27

A magyarok nagy része úgy keresztény,ahogy az érdeke kivánja!Olyan ország ahol erőszakkal vezették be a vallást!Eddig semmi jó nem származott belőle!Leszámítva a másság üldőzését évszázadokon át máig!

istvankah 2015.03.24. 15:38:37

Most olvastam egy cikket a nol blogon!Meghalt egy magyar Ember aki négy gyermeket nevelt fel aí feleségével,akik külfőldőn találttak új hazát!Ezért a polgármester lehazaárulozta a felesége előtt!Az egyházi személy nem volt hajlandó elbucsúztatni,mert ateista volt(nem csoda)!A végrendeletben a halott hamvasztást kért és az oceánba szórást!A felesége teljesítette a kivánságot és a hamvakkal együtt itt hagyta a szülőhazát hetven évesen!Így végképp elvesztett az ország egy Nagy Családot!Nem szeretlek ország lett 89 után a :lángoktól őlelt,kicsi ország:.........

Ms Diane Choksondik 2015.03.24. 16:07:58

@istvankah: ateista aki papos temetést kér? you made my day, mesélj még..!! milyen vallásosságot vezettek be ide erőszakkal és kik?

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2015.03.24. 16:29:26

A cikk írója is hülye, ha minden fideszest lehülyéz.
Még jó, hogy nem azt kéri, hogy fejezzék le őket mint egy bizonyos közelkeleti ország külügyminisztere.
Magyarországon 1944 márciusától, idegenek által kinevezett kormányok regnáltak, - kivéve a Lakatos kormányt - amelyekben az ő csicskásai ugáltak parancsszóra - valósra vagy véltre - tehát ezeknek a tetteit nem lehet a magyarság bűnéül számítani. Ha Horthy nem áll ellen, akkor esetleg nem Sztójay, hanem Baky vagy Endre lett volna a kormányfő, ugyanis Hitler ezeket szerette volna. Ez esetben nem maradt volna egy túlélő zsidó vagy cigány sem. Őket nem lehetett volna leváltani, mert Sztójayval ellentétben jó egészségnek örvendettek. Így csak alacsonyabb beosztásban garázdálkodhattak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.03.24. 16:46:02

@Rakovszky: ezt a nácimosdató szöveget lehet folytatni akármeddig, például, ha nem Hitler lett volna hatalmon Németországban, akkor még rosszabb jött volna. De ez mindig ócska spekuláció, és nem ment senkit.

Az embereket nem a "mi lett volna, ha nem ez és ez történik" alapon kell megítélni, hanem azon az alapon, hogy mit tettek. A holokausztban a magyarok nagyon szépen részt vettek, Horthyval az élükön. Egy ténylegesen ellenálló ország az egészen máshogy néz ki, hülye kis jobberkém! A Szovjetunió, Jugoszlávia jelentős része ellenállt. Azok voltak az ellenállók. Magyarországon csak pár kommunista állt ellen akikről a mai hatalom megtiltja, hogy utcákat, iskolákat nevezzenek el.

Egy oltári hazugság az egész zagyva, nácimosdató ideológiátok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.03.24. 21:33:43

@Rakovszky: egyébként voltak, akik Kádár Jánost pont így védték, hogy ha nem ő, akkor jött volna rosszabb

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2015.03.26. 13:51:09

@Brendel Mátyás: Semii nácit nem mosdatok te idióta.
A Lakatos kormány kinevezése a nácik erősködése ellenére, majdnem olyan merész Ellenállás volt, mint Nagy Imréé 1956-ban. Ezért is szervezték meg Berlinben sz okróber közepei SS-Puccsot "Operation Panzerfaust" néven. A Lakatos kormányt pedig épp nagybáátyám szervezte meg.
Horthy nem támogatta a holokausztot, csak Ti akik abból hasznotakartok húzni állítjátok.
Fogalmatok sincs mi történt akkor, csak hazudtok és hamisítjátok a történelmet, hogy még több pénzt zsarolhassatok ki a magyar adófizetők zsebéből, nehogy a Rákosiék áldozatainak is jusson valami. Rablóbanda‼

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.03.27. 05:19:44

@Rakovszky:

"majdnem olyan merész Ellenállás volt"

el vagy te téveleydve, hülyegyerek. a merész ellenállás az volt, amit Lengyelország, a Szovjetúnió, Nagy Britannia csinált. Vagy amit Ságvári Endre csinált, akiről most nem szabad elnevezni iskolát. A Numerus Clausus, meg a zsidók egybegyűjtése, és a németek szövetségesének lenni, az a faszt volt merész ellenállás. Az közreműködés, azt kollaborációnak nevezik.

"Horthy nem támogatta a holokausztot"

Minden előkészületet megtett, zsidótörvények és gettósítás volt. a megszállás alatt meg közreműködött. Ő volt a kormányzó, ha nem mondott le, nem állt ellen, akkor hallgatólagosan támogatta.

ha ez neked nem támogatás, ha ez neked ellenállás, akkor te egy hülye fasz vagy

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.04.01. 21:32:46

Brendel Mtáyás, te büdös paraszt! (és most itt nem a jó szándékkal megáldott és a földeken dolgozó emberek közé soroltalak) Minden egyes áldozat, legyen az cigány, zsidó, vagy egyéb más náció, szörnyű... Rókázik tőled minden jóérzésű, jobb, bal, vagy liberális ember! Szégyelld magad!

hvg.hu/itthon/20080225_magyar_kommunizmus_aldozatok_rakosi

"A Terror Háza egyik kiállítása szerint a második világháború során közel 700 ezer magyar állampolgár került szovjet fogságba. Ezt a számot többen túlzónak tartják, de mindenképpen százezrekről beszélhetünk. Háború esetén a fogság előfordul, így igazságtalan őket a kommunizmus áldozatai között szerepeltetni, mondhatnánk. Csakhogy mintegy harmaduk kényszermunkára hurcolt civil volt, és nagy számban akadtak köztük koholt vádak alapján elítéltek és a GULAG táboraiba zártak is. Ráadásul a hadifoglyokat és a civil internáltakat a háború lezárta után is évekig dolgoztatták a Szovjetunió munkatáboraiban, és az utolsó nagyobb fogolyszállítmányok csak 1955-ben érkeztek haza. A kiszállítás során, a gyűjtő-, tranzit- és a kényszermunkatáborokban becslések szerint több mint 200 ezer magyar állampolgár lelte halálát."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.02. 08:44:52

@jobbdemokrata: "Minden egyes áldozat, legyen az cigány, zsidó, vagy egyéb más náció, szörnyű..."

figyusz, hülye jobber, ha nem tudsz megérteni egy cikket, akkor ne szólj hozzá, faszfejkém! sehol nem írtam, hogy minden egyes áldozat nem szörnyű. nem én tagadtam a cigány holokausztot, a zsidót sem, és a kommunizmus rémtetteit sem.

parasztozd anyádat, te barom, annyi okod biztos van, mint engem.

samace2 2015.04.07. 14:24:54

olvasd már el a cikket amit hivatkozol normálisan!!

"Úgy tűnik tehát, hogy a kommunizmus által politikai okokból kivégzettek száma olyan ezer körül lehetett Magyarországon, és akkor ebbe már a Tanácsköztársaságot is belevettük. Ezzel szemben a rasszista diktatúrák csak cigányból, csak Magyarországon több ezret végeztek ki egy rövid idő alatt. A törvény szerint mindkettő tagadása bűn, szerintem mindkettő tagadása mindenképpen nagy hülyeség. Az én felfogásom szerint több ezer ember kiirtását holokausztnak nevezni nem túlzás. Különösen, hogy ez egy olyan rendszerben történt, ahol sokkal több cigányt deportáltak, üldöztek, és sokkal több zsidót is, tehát magának a rendszernek az embertelensége kétségtelen."

"A Terror Háza egyik kiállítása szerint a második világháború során közel 700 ezer magyar állampolgár került szovjet fogságba. Ezt a számot többen túlzónak tartják, de mindenképpen százezrekről beszélhetünk. Háború esetén a fogság előfordul, így igazságtalan őket a kommunizmus áldozatai között szerepeltetni, mondhatnánk. Csakhogy mintegy harmaduk kényszermunkára hurcolt civil volt, és nagy számban akadtak köztük koholt vádak alapján elítéltek és a GULAG táboraiba zártak is. Ráadásul a hadifoglyokat és a civil internáltakat a háború lezárta után is évekig dolgoztatták a Szovjetunió munkatáboraiban, és az utolsó nagyobb fogolyszállítmányok csak 1955-ben érkeztek haza. A kiszállítás során, a gyűjtő-, tranzit- és a kényszermunkatáborokban becslések szerint több mint 200 ezer magyar állampolgár lelte halálát. "

Miért kicsinyíted az áldozatok számát?És ennyiről van papír..Ki tudja miket égettek el rendszerváltáskor?

samace2 2015.04.07. 14:50:42

@Peszt Lajos: "A bűn abban van, hogy az ország, a mindenkori kormányok, az állam, a társadalom ezt mindegyiket elnézte, megtűrte, sőt még bátorította, aktívan segítette is!"

Ez helyből nem igaz,ugyanis voltak antifasiszták és antikommunisták is.Vagy ők nem a társadalom részei?Azért megnéztem volna mit tettél volna abban korban, ahol 2 percet adtak hogy fogd a motyódat és vittek Hortobágyra Keleti főcsatornát építeni vagy Szibériába.Gyereked meg 8 általánosnál többet nem végezhet el.Ha pedig ellenkezni próbáltál örülhettél ha "csak" péppé vernek és nem küldik családodat,rokonaidat Szibériába.Ha nem lett volna magyar akadt volna rá elég orosz is.Menj Debrecenbe reptér környékére ottani bérházakban oroszok laktak, vagy mostani közgáz egyetem,vagy komáromba ahol 4000 vagon lőszert tároltak.

Nem felmenteni akarok senkit, csak könnyű ítélkezni x év távlatából.Mondom ezt annak ellenére,hogy családom szenvedett diktatúrák alatt.Szerintem le kellene zárni a sztorit.Akik elköveték ezeket azok közül alig élnek vagy már nem beszámíthatóak.És az a kommunista leszármazott akik 1990-ben született miről tehet?mi tudott volna ezek ellen tenni?Egyébként miért nem harcolod ki,hogy akik internálták az embereket el legyenek ítélve, mert nem történt meg?Vagy 56-os megtorlásban részt vettek miért nem lettek elítélve??Most sokkal könnyebb helyzetben vagy nem kell rettegni mi lesz a családoddal,munkahelyeddel,könnyedén külföldre mehetsz széles a világ...

samace2 2015.04.08. 13:38:56

@Peszt Lajos: Én egyetértek veled 90%-ban.Szememet az csípi,hogy általánosítasz.

"Szerintem ez a magyar társadalom legnagyobb lelkiismereti bűne a történelem során!"

Miért lenne ez a bűnöm?Sohasem csíptem kirekesztést,ráadásul nem is éltem akkor amikor ezek történtek.Legjobban 56-os megemlékezés mutatja, hogy mekkora zavar van sok ember fejében.56-os megtorlásokat elítéljük szóban, de már gyakorlatban semmit nem teszünk.Kit vontunk felelősségre emberek agyonveréséért?Senkit.Mondjuk 5 év börtön vagy pénzbüntetés akármi, hogy meg legyen szimbolikája annak,hogy mészárlást elítéljük.
Ha pedig ez a helyzet,akkor miért ünnepeljük,tekintünk az elesettekre, mártírként?Ez így mérhetetlen cinikus dolog és megalázó helyzet.Nagyon sok 56-os ezért nem jár ki a megemlékezésekre, ha én is az lennék, én sem járnék,sőt nem is járok, mert cinikus dolognak érzem ezt így.

Másik dolog,hogy sajnos ez az ember psziché velejárója,hogy bajokért valamilyen csoport kiszúrunk és ne szépítsük lemészároljuk őket.Ez számtalan tényezőtől függ elég standfordi börtönkísérletre,milgram kísérletre,asch kísérletre gondolni.

Ugyanakkor ott van az az összefüggés,hogy mészárlásokat rossz gazdasági helyzet előzi meg.Nem szokták lobogtatni,de francia forradalom rossz termés miatt bekövetkező éhség lázadás volt.Hitler hatalomra jutását 29-es válság előzte meg és lám lám Magyarországon is rossz gazdasági helyzet miatt Jobbik előretört...
Ezt témát boncolgatja Walking dead sorozat is,valamint Solzenyicin Ivan gyeniszovics egy napja című könyvében,hogy mit jelent az, amikor már csak túlélés számít más nem.Amikor olyan szűkösek az erőforrások,hogy csak túlélés számít.
Ezért lenne fontos globális szinten az egyenlő fejlődés illetve élelmiszerek,megélhetés olcsósága, mert ha ezek hiányoznak,akkor,hogy téged idézzelek "többi csak smafu".

Még valami: akik ezt elkövették nem buták, mert gondolj bele vegyük el x földesúr kastélyát,birtokát berendezzük TSZ irodának, az elnök én leszek.Vagy öljük meg a zsidókat,de volt azoknak az embereknek házuk vagyonuk,amik az új elit kezébe került.Gyakorlatilag megideologizálják gyilkolást rablást,jogfosztást és úgy viselkednek mintha azok nem is H.sapiens-ek lennénk mindannyian.Ellenség hol burzsoá,hol kommunista,nyilas,zsidó,magyar, román,terrorista,arab stb.Ezek a megoldások azért népszerűek,mert nem kell gondolkodni, könnyen nagy vagyonhoz lehet jutni, csak kellőképp gátlástalannak kell lenni.Lásd Hitler (Bécsben hajléktalan volt évekig),Sztálin stb.

Mint említettem ezért fontos,hogy jövedelmek közti szakadék ne nőjön,és a megélhetés olcsó legyen.Ez a leghatásosabb "fegyver..."

samace2 2015.04.09. 15:51:22

@Peszt Lajos: Én nem felmenteni akarok senkit és semmit,csak tudod vannak törvényszerűségek Maslow féle priamisra gondolok.
Érthetőbben, érzékletesen:
Mondjuk bezárnak egy zárt térbe 10-ed magaddal és minden nap 2 ember, életben maradásához,szükséges vizet és élelmet adnak.Nincs kiút , nem lehet megszökni, mit csinálnál szépen éhen és szomjan halnál egy sarokban?Vagy küzdenél életben maradásért?.Gyakorlatilag ilyenkor az számít,hogy mekkora az életösztön benned.Ha elolvasod Ivan Gyeniszovics egy napját- pont erről szól,hogy éhség miatt,hogy épülsz le annyira,hogy kajáláson kívül már semmi nem érdekel, miként veszted el emberi érzéseidet.Ráadásul a tartós éhezés fizikai és szellemi leépülést okoz ez biokémia, ilyenkor az mutatkozik meg,hogy mennyire vagy agresszív ki jön belső lényeged.Éhségnek nincs politikai,morális oldala.Nem mindegy,hogy egy rendőr,katona lő le vagy holnap éhen halsz??Lehet sikerül lopni,akkor meg nem halsz éhen...Bűnnek,bűn,de mégis mit vársz?Haljon éhen,ami nem egy kellemes dolog..Ki lehet próbálni milyen éhezni és közben naplót vezetni, tanulságos...

Egy csomó magyar miért megy ki külföldre?Mert nem akar nyomorogni..Gyakorlatilag ez is egyfajta "éhség lázadás",ami teljesen normális.Itt is haza,barátok,magyarság tudat másodlagosak az első megfelelő életszínvonal (kaja,kocsi,ház,szabadidő).Ez is fent említett törvényszerűségből adódik.Ezért kell adakozni embereknek,szegényeken segíteni.

És az elfogadható,hogy valaki annyira hájas, meg kidobja 2 napos kaját miközben más éhen hal.Több millió tonna kaja megy szemétbe évente,és éheznek emberek ez is abszurd..

Az emberi psziché része,fenti tényezők.És emberi psziché része az elmebaj,mint minden szerv vese máj,szív stb. az agy is meg tud betegedni illetve születéstől fogva tud rosszul funkcionálni.Te álláspontod szerint a született elmebeteg is hibás,azért mert nem megfelelően működik az agya??

Szerintem a felelősség ott van, hogy mit kezdünk ezekkel a jelenségekkel.Megértjük-e,hogy mi mit indukál vagy nem?Ráadásul szociológia tanulmányok tömkelege kimutatta,hogy van olyan szint,ahonnan szinte lehetetlen kitörni.Gondolj bele,hogy olyan családba születsz ahol éhezés mindennapos, akkor gyerek szellemileg,testileg elmaradott lesz illetve a szabadidejének nagy részében azon gondolkodik,hogy de jó lenne egyszer jó lakni. Beszűkül teljesen a tudat, sőt idő előtt abbahagyja a tanulást,mert szeretne jó lakni és elmegy melózni...Ez is törvényszerű dolog.

Másrészt nem akarom ismételni magam utálom a kirekesztést,de ezek a bűnök már megtörténtek és változtatni nem lehet rajtuk.Egy értelmes dolog van: emberként próbálok kezelni mindenkit. Ezeket régi dolgokat sem megakadályozni,sem megelőzni nem tudom csak a jelent tudom befolyásolni,amiből jövő alakul.

Amúgy az emberek és ez cikk is rangsorol.Kit érdekel,hogy az áldozatok zsidók vagy romák vagy magyarok vagy szerbek?Nem mindegy ember ő is én is,lényeg embereket öltek meg azért kb. mert barna szemük.30-60 millió indiánt mészároltak le és mégse emlékezünk.Vagy Mao testvérre sem?Ők nem voltak emberek, minden gyarlóságukkal együtt?Ego jön ki itt is.

Ha emberként tekintenénk egymásra nem zsidóként magyarként arabként stb. Akkor megszűnne például olyan dolog mint kisebbségérzés,irigység,mert ha másik ugyanolyan ember mint én akkor nem kereshet kevesebbet,mert ember ő is és nem tehet arról,hogy szellemileg sérült.Ja csak ilyenkor sérül az ego és nem tudom érzékeltetni,hogy én több vagyok, többiek meg kevesebbek nálam.

samace2 2015.04.13. 08:33:11

@Peszt Lajos: @Peszt Lajos: Teljesen félreértesz engem, én nem felmenteni akarok semmit csak tényeket közlök,hogy szélsőséges helyzetben, már nem olyan egyértelmű minden.
Szélsőséges helyzeteket kell felszámolni, jelenleg az éhezést addig nincs miről beszélni,addig pusztába kiáltott szó.Mivel éhhalál fenyeget akkor elég relatívvá válik minden és sajnos idáig is el lehet menni:

index.hu/tudomany/tortenelem/2012/10/13/embert_ettek_igy_eltek_tul/

Ezért mondom azt,hogy ha nincs az embereknek kajájuk egzisztencájuk, tojni fognak bármiféle büntetésre és sajnos meg lehet úszni is elég mao-ra,sztálin-ra gondolni.Ez a valóság, sajnos.

Másik részről mit vársz egy olyan társadalomban ahol benyögöd,hogy melyik pártra szavaztál, már rögtön hülye jobberbolsilibsi,fidesznyik vagy.Rögtön elítélnek.

Másik dolog amit nem értek,hogy bűnösök vagyunk oké.Akkor miért nem emlékezünk meg tatár dúlásról településeket irtottak ki magyarokat,törökökről is elég Szejdi dúlásra emlékezni,vagy székely magyarok Mádéfalva tragédiájára gondolni, és beszélhetünk malenkij robot áldozatairól is,amiről az érintettet családok tudnak többiek számára elfedte a történelmi homály.Amit magyarként tettünk az számít,amit elszenvedttünk már nem?Bármelyik nemzet történelmében vannak ilyen sötét foltok.Nem relatívizálni akarom a dolgot,de miért nem emlékszünk meg erről?Miért jut holocaust=soah=genocídium-ról zsidóság,cigányság szenvedése többi népé pedig nem?A szerbeké,vagy az amerikai őslakosoké sorolhatnám.Nem az lenne lényeg,hogy származása miatt senki ne szenvedjen.Nem adott nép szenvedéseit kellene kiemelni,hanem az embertelenséget.És ott van az a probléma is,ha van valakinek magyar,szlovák,német,lengyel felmenői akkor ő kicsoda?

Adott népcsoport szenvedéseinek kiemelése mindig politikai célokat szolgál, mert lám-lám barátom nézd mi történt a múltban,majd itt vagyunk mi majd megvédünk csak támogass minket.Ráadásul az ilyen viselkedés kontra produktív (kiemelni adott nép szenvedését csak ) és káros,mert így könnyen azt mondja az ember,hogy lám-lám a magyarok mit tettek múltban bennük nem lehet megbízni, gonoszak és ahogy te fogalmaztál bűnösök vagyunk, hisz bűntudata csak bűnösnek lehet, aki bűnt követett el (érdekes,hogy Hitleri logika is így müködik csak zsidókra alkalmazta).És meg is érkeztünk a szembenálláshoz lehet politika szervezeteket csinálni, utána majd robbantgatni,háborúzni.És elég tudathasadásos ez az állapot, ha jobban belegondolsz meg se szólalok épp,hogy megszületek,már bűnös vagyok, legyen bűntudatom, már az ítélet kész.Mi nem koncepciós "per/itélet",ha nem ez?

Én egyet szeretnék megélni,hogy legyen olyan emlékezés,amikor arról emlékszünk meg,hogy emberek vagyunk, amikor gyertyát gyújtunk indiánok,cigányok,magyarok,románok,oroszok,arabok,afrikaiak,ázsiaik stb minden náció ártatlanul szenvedett emberéért.ja csak akkor le kellene mondani náci eszmékről: okosabb vagyok matekból ezért több jár nekem.Gyorsabb vagyok több jár nekem.Szegénység is ezért van:Valakinek több jár/jut mint másiknak, az a gazdag akinek kevesebb az a szegény.

Ellentéteket és a haragot csak megértéssel és szeretettel lehet feloldani,bosszúval büntetéssel nem.

samace2 2015.04.13. 08:36:35

@Peszt Lajos: Megemlékezni valami ilyesmi formán,hogy mindannyian emberek vagyunk:

www.youtube.com/watch?v=Us-TVg40ExM

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.15. 06:44:22

@samace2: a náciknál sem számoltuk bele a háborút és a hadifoglyokat. már csak azért sem, mert a háborút a nácik indították, tehát az egész az ő saruk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.15. 06:47:19

@samace2: "voltak antifasiszták és antikommunisták is.Vagy ők nem a társadalom részei?"

ők kisebbségben voltak.és ha megnézed, jelenleg a róluk elnevezett iskolákat és utakat visszanevezik, és inkább náci ideológusokról neveznek el dolgokat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.15. 06:50:04

@samace2: "Én nem felmenteni akarok senkit és semmit,csak tudod vannak törvényszerűségek "

nincs olyan törvényszerűség, hogy ha rossz a gazdasági helyzet, akkor nácivá kell válni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.15. 06:53:09

@samace2: "Amúgy az emberek és ez cikk is rangsorol.Kit érdekel,hogy az áldozatok zsidók vagy romák vagy magyarok vagy szerbek?"

a cikk nem rangsorol. a cikk kiemeli, hogy a nácik bűneinek egy kisebb részhalmaza is nagyobb, mint a kommunisták bűneinek egy nagyobb részhalmaza

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.15. 06:54:52

@samace2: egyszerre mondod azt, hogy:

1) Meg kell érteni a szélsőjobb előretörésének mozgatórugóit

2) Régen volt ez már, nem tudunk rajta változtatni, ne foglalkozzunk vele!

ellent mondasz magadnak.

szerintem 1 a helyes.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.15. 06:57:58

@samace2:

egészen más dolog az, hogy egy ország a saját cigányait, akik egyáltalán nem voltak az ellenség katonái, hanem saját népe, elküldi haláltáborokba. és egészen más a hadifogolytábor, ahova a háborús ellenségeket vitték el a szovjetek, vagy a malenkij robot. a kettő nagyon nem egy kategória, ezért nem vetettem össze. a nácik oldalán sem számoltuk azt bele, hogy hány szovjetet lőttek le a fronton, vagy a hadifogolytáborban hány szovjet katona halt meg.

samace2 2015.04.21. 09:21:20

@Brendel Mátyás: "a náciknál sem számoltuk bele a háborút és a hadifoglyokat. már csak azért sem, mert a háborút a nácik indították, tehát az egész az ő saruk."

2.világháborút a nácik és komcsik indították.Kommunista történelem írás szerint 39 szeptember 1-én indult Lengyelország megtámadásával (oroszok szeptember 27 indultak meg).39 augusztus 23-án komcsik és nácik felosztották Lengyelországot Visztula folyót határozták meg határvonalként. UK és Franciaország azért üzentek hadat Németeknek,mert lengyel függetlenséget megsértették.Csak ezzel több probléma van amit nem szoktak lobogtatni történészek.
2.világháború után szovjet befolyás alá került Lengyelország szóval hadat kellet volna üzenni a SZU-nak is.Másik probléma az,hogy gyakorlatilag FR. UK végignézte lengyelek,lerohanását németek és oroszok (katyn) mészárlását.Ha rögtön második frontot nyitottak volna, akkor német hadsereg összeomlott volna ugyanis német hadigazdaság nem bírta volna akkor tempót (csúcs teljesítmény 42-ben volt).Azért nézték végig, mert ha megindultak volna Lengyelországot felszabadítani az oroszokkal is ütközni kellett volna..

Nem felmenteni akarom nácikat, sőt ellenkezőleg mind a két bandát mélységesen elítélem.

samace2 2015.04.21. 09:23:03

@Brendel Mátyás: "ők kisebbségben voltak.és ha megnézed, jelenleg a róluk elnevezett iskolákat és utakat visszanevezik, és inkább náci ideológusokról neveznek el dolgokat."
Kisebbségben voltak oké, de ők is magyarok voltak.Akkor,hogy lehet azt mondani hogy magyar nemzet bűnös?

samace2 2015.04.21. 09:35:16

@Brendel Mátyás: "nincs olyan törvényszerűség, hogy ha rossz a gazdasági helyzet, akkor nácivá kell válni."

Félreértesz engem.Rossz gazdasági helyzet fanatizmussal,szélsőséggel és adott csoportok elleni erőszak növekedésével van összhangban.Francia gazdasági válság irtsuk ki a nemeseket.Oroszország i világháború miatt bekövetkező gazdasági összeomlás öljük meg papokat,cárt. 29-es válság Németország öljük meg a zsidókat.Jobbik M.o-n honnan indult Kelet-Magyarországból, melyik a legszegényebb vidék?Egészen véletlen Kelet Magyarország.Franciaországi zavargások hol voltak?Bevándorlók lakta területen, ahol legnagyobb a szegénység.

IMF tanulmánya ami az indexen szerepelt a múlt héten pont ezt fejtegeti,hogy jövedelem eloszlás szétszakad, annak komoly következményei vannak.Soros György nem egyszer kifejti,hogy nemzetközi cégeket fel kell darabolni,mert hosszú távon káros jelenlétük és torzítják versenyt.Lásd Amerikai hitelválság nagy bankokat megmentették,míg a kicsiket hagyták tönkremenni.Olvasgass erről nincs energiám arra,hogy közgazdasági levezetéseket cikkeket hivatkozzak és magyarázzak el neked.

Bőven elég az első bekezdésem bizonyítéknak, ha nem az már nem az én gondom..

samace2 2015.04.21. 09:48:44

@Brendel Mátyás: "a cikk nem rangsorol. a cikk kiemeli, hogy a nácik bűneinek egy kisebb részhalmaza is nagyobb, mint a kommunisták bűneinek egy nagyobb részhalmaza"

Nagyobb,kisebb szavakat használsz.Ha valami nagyobb és kisebb akkor alkalmas arra,hogy rangsorolni lehessen.Csúnyán mosdatod vörös bandát.Kommunizmus fekete könyve 100 millió áldozatról beszél és mai napig csak gyarapszik, hisz ott van kretén Észak Koreai vezető aki komcsi.

Magyarországon 200 ezer embert küldtek halálba vörös degeneráltak 56-ban is ennyi ember szökött külföldre.Szóval náci degeneráltakkal egy követ fújnak.

Egyébként az is érdekes,hogy Lengyelország lerohanásakor Magyarországon keresztül több ezer zsidó menekült Balkánra olyan országban ahol barbár numerus calusus volt.Ezzel sem tud mit kezdeni a történész szakma és az emberek.

Ráadásul elfeledkezel Horthyról és Szamuely fiúkról.

Aki ilyeneket mondott:

A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különösebb áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér ömöljön. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!

Most ez lenne kisebb??Most komolyan?Ez lenne a kisebb bűn...

samace2 2015.04.21. 10:07:04

@Brendel Mátyás: "egyszerre mondod azt, hogy:

1) Meg kell érteni a szélsőjobb előretörésének mozgatórugóit

2) Régen volt ez már, nem tudunk rajta változtatni, ne foglalkozzunk vele!

ellent mondasz magadnak.

szerintem 1 a helyes."

Meg kell érteni a szélsőségek előrenyomulását.Érdekes,hogy megint csak szélsőjobbra asszociálsz egyéb szélsőségekre nem.Történelem megmutatja,hogy mikor törnek elő.Rossz kormányzás hova vezet.Lázadáshoz,erőszakhoz.

Rossz gazdasági politikai döntéseket kell elkerülni, nem pedig azzal foglalkozni,hogy bal vagy jobb oldali, liberális vagy konzervatív mert nem ezek az okok, hanem nyomor,reménytelenség,boldogtalanság.Szélsőségek mindig rossz gazdasági helyzetben törnek elő.Erős gazdaságú és jóléti társadalomban nincsenek zavargások.Fókuszt kell áttenni: nem politikára kell koncentrálni (bal-jobb),hanem az emberek életminőségére.

Miként gondolkodok és aktuális legyek: Kelet-Magyarországra fordított pénzek miért nem hatékonyak (csökkentenék különbséget Nyugat-Kelet közt)?Mi lesz nyugdíjakkal hosszú távon?
Miért termelődik újra kórházak adóssága?Miért nem versenyképes adott szektor Magyarországon?Viták abszolút irracionálisak, álproblémák megoldása folyik, két tábor bezárkózott a maga hitvilágába, ami gyakorlatilag teljesen megegyezik: űzzük el másikat és akkor minden jobb lesz.Folyamatos ellenségkép gyártás megy Fidesz,multik,bolsik versenyképességről racionalitásról szó sincs.Lehetne arró isl beszélni,hogy hosszú várólisták miatt szövődmények alakulnak ki,hosszabbodik a gyógyulás, több gyógyszer kezelés kell, emiatt rengeteg pénzt elherdálunk stb.

Engem ez érdekel nem politikai oldal..

samace2 2015.04.21. 10:16:25

@Brendel Mátyás:" egészen más dolog az, hogy egy ország a saját cigányait, akik egyáltalán nem voltak az ellenség katonái, hanem saját népe, elküldi haláltáborokba. és egészen más a hadifogolytábor, ahova a háborús ellenségeket vitték el a szovjetek, vagy a malenkij robot. a kettő nagyon nem egy kategória, ezért nem vetettem össze. a nácik oldalán sem számoltuk azt bele, hogy hány szovjetet lőttek le a fronton, vagy a hadifogolytáborban hány szovjet katona halt meg."

Szamuely fiukról nem beszélsz,nem beszélsz az AVH-ról és elődjéről Pro-ról:

Egy kutya mindkettő: 1945 Mo.o

E közel 60 ezer radikális jobboldali párttal rokonszenvező, militarista és a német etnikai kisebbséghez tartozó, de a magyar náci politikai többséghez igazodó személy számottevő része 1945-ben a kisnyilasokkal együtt belépett a kommunista pártba-Wikipédia AVH

archivum.magyarhirlap.hu/belfold/nyilasok_a_kommunista_partban.html

Ennyit erről...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.22. 10:37:55

@samace2: én itt a történészek által elismert alapokból indultam ki. ha neked van külön összeesküvés-elméleted, azt beszéld meg az ápolóddal! én nem fogok itt veled vitázni kitalált középkorról, meg arról, hogy nem is a nácik indították a II VH-t.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.22. 10:48:49

@samace2: "hogy lehet azt mondani hogy magyar nemzet bűnös?"

nem mondtam ezt. Peszt Lajos mondott valami olyat, ami nem volt pontos, azt át lehet fogalmazni, hogy pár kivételtől eltekintve az ország nagy része bűnös. teljesen aktívan, félig közreműködve, vagy csak hallgatólagosan. az azért ismert, hogy az ország nagy része egyetértett, az államaparátus nagy része közreműködött a német megszállásnál és a deportálásoknál is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.22. 10:50:39

@samace2:

"Rossz gazdasági helyzet fanatizmussal,szélsőséggel és adott csoportok elleni erőszak növekedésével van összhangban."

ez egy közhely, "mindenki" tudja. és?! minek írtad ezt?! hol mond ez ellent bárminek, amit írtam, mire akartad ezt érvnek felhozni?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.22. 10:52:38

@samace2:

"Ha valami nagyobb és kisebb akkor alkalmas arra,hogy rangsorolni lehessen."

ha te a számok alapján rangsorolsz, akkor TE VONOD LE A KONKLÚZIÓT.

"Csúnyán mosdatod vörös bandát."

majd vitába szállsz a magad által levont konklúzióval.

elég nagy marha vagy, mit nem mondjak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.22. 10:58:36

@samace2:

"Történelem megmutatja,hogy mikor törnek elő.Rossz kormányzás hova vezet.Lázadáshoz,erőszakhoz."

1) a világgazdasági válság nem a magyar kormányzás eredménye. tehát így nem tudsz a rossz helyzet és a rossz kormányzás kötött erős összefüggést teremteni

2) a rossz kormányzásnak sokkal fontosabb elsődleges következményei vannak, amely miatt elítélendő. a rossz kormányzás kritikájához felhozni a szélsőjobb előretörését túlságosan kacifántos dolog lenne.

3) viszont a szélsőjobbot azzal mentegetni, hogy a rossz kormányzás miatt törtek elő, nem tehettek róla, a másik hülyeség

tehát a rossz kormányzás és a szélsőjobb előretörése közötti összefüggés bár közhelyesen igaz, tulajdonképpen totálisan lényegtelen dolog, mert ha egy kormány csak azért nem kormányoz rosszul, mert a szélsőjobb előre fog törni, akkor régen rossz.

"Rossz gazdasági politikai döntéseket kell elkerülni"

azokat ugye amúgy is el kell kerülni, tehát az okoskodásod felesleges.

a kérdéseid meg önmagukban érdekesek, nem a szélsőségek miatt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.22. 11:00:42

@samace2: "Szamuely fiukról nem beszélsz"

HAZUDSZ, a cikkben lévő számok között szerepelnek. a következő esetben, amikor hazudsz arról, hogy mi nem szerepel a cikkben, kidoblak. hazugságokkal nem kívánok vitázni.

samace2 2015.04.22. 14:20:19

@Brendel Mátyás: "én itt a történészek által elismert alapokból indultam ki. ha neked van külön összeesküvés-elméleted, azt beszéld meg az ápolóddal! én nem fogok itt veled vitázni kitalált középkorról, meg arról, hogy nem is a nácik indították a II VH-t."

Legalább az arcodból vennél vissza,hülyegyerek.Molotov-Ribbentrop paktumról nem hallottál?1939 szept 1- 1940 május 10 ig nem volt egy puskalövés sem.Francia és Német határon.Szeptember 17-én a Vörös hadsereg átlépte a lengyel határt.Ezek tények....
Ha Lengyelország lerohanása a dátum akkor szovjeteket is bele kell venni, mert ők is lerohanták őket:

-1939. szeptember 17-én a szovjet Vörös Hadsereg a németekkel együttműködve betört Lengyelország keleti részeibe.[8] A szovjetek ezzel érvényesítették a Molotov–Ribbentrop-paktum titkos záradékát, amelyben felosztották Kelet-Európát német és szovjet érdekszférára.[9] A második front létrejöttével a lengyel kormány belátta, hogy a romániai hídfő további védelme nem lehetséges, és elrendelte a csapatok kimenekítését a semleges Romániába.[10] Október 1-jére Németország és a Szovjetunió teljesen lerohanta Lengyelországot, bár a lengyel kormány soha nem adta meg magát.
-Wikipédia

samace2 2015.04.22. 14:23:37

@Brendel Mátyás:" nem mondtam ezt. Peszt Lajos mondott valami olyat, ami nem volt pontos, azt át lehet fogalmazni, hogy pár kivételtől eltekintve az ország nagy része bűnös. teljesen aktívan, félig közreműködve, vagy csak hallgatólagosan. az azért ismert, hogy az ország nagy része egyetértett, az államaparátus nagy része közreműködött a német megszállásnál és a deportálásoknál is."

Csak ez elmondható Délvidéki hideg napok esetében is, el lehet mondani az AVH esetében.Ilyen alapon egyszerre vagyunk rohadt nácik és komcsik is.

samace2 2015.04.22. 14:32:41

@Brendel Mátyás:" ez egy közhely, "mindenki" tudja. és?! minek írtad ezt?! hol mond ez ellent bárminek, amit írtam, mire akartad ezt érvnek felhozni?!"

Nem ellened hozom fel,nyugodj már le, hanem magyarázatként:

Te írtad
""Én nem felmenteni akarok senkit és semmit,csak tudod vannak törvényszerűségek "

nincs olyan törvényszerűség, hogy ha rossz a gazdasági helyzet, akkor nácivá kell válni."

Eredeti bekezdés:
" Én nem felmenteni akarok senkit és semmit,csak tudod vannak törvényszerűségek Maslow féle priamisra gondolok.
Érthetőbben, érzékletesen:
Mondjuk bezárnak egy zárt térbe 10-ed magaddal és minden nap 2 ember, életben maradásához,szükséges vizet és élelmet adnak.Nincs kiút , nem lehet megszökni, mit csinálnál szépen éhen és szomjan halnál egy sarokban?Vagy küzdenél életben maradásért?.Gyakorlatilag ilyenkor az számít,hogy mekkora az életösztön benned.Ha elolvasod Ivan Gyeniszovics egy napját- pont erről szól,hogy éhség miatt,hogy épülsz le annyira,hogy kajáláson kívül már semmi nem érdekel, miként veszted el emberi érzéseidet.Ráadásul a tartós éhezés fizikai és szellemi leépülést okoz ez biokémia, ilyenkor az mutatkozik meg,hogy mennyire vagy agresszív ki jön belső lényeged.Éhségnek nincs politikai,morális oldala.Nem mindegy,hogy egy rendőr,katona lő le vagy holnap éhen halsz??Lehet sikerül lopni,akkor meg nem halsz éhen...Bűnnek,bűn,de mégis mit vársz?Haljon éhen,ami nem egy kellemes dolog..Ki lehet próbálni milyen éhezni és közben naplót vezetni, tanulságos..."

Sem Maslow piramisban sem példában egy rohadt szó nincs nácizmusról. Belém kötöttél megint, hozzászóltál úgy,hogy köze sincs ahhoz amit ebben bekezdésben van.Le is írtam, ha figyeltél volna
"Éhségnek nincs politikai,morális oldala."

samace2 2015.04.22. 14:40:38

@Brendel Mátyás: ha te a számok alapján rangsorolsz, akkor TE VONOD LE A KONKLÚZIÓT.

Te jelented ki,hogy az egyik kisebb a másik nagyobb.Mi ez ha nem konklúzió?Méregetsz,számszerűsítesz.Én mondom azt,hogy lesz.om a számokat baromira nem érdekel, mert embertelenség amit tettek.Szétverni valakit mert másként gondolkodik,vagy mert barna haja,vagy mert neki szép háza van.

Különben meg mi tályogért számolgatsz itt?Nem tökmindegy mennyi? 1 ember is sok.Ha már megvertek,megaláztak,megöltek egy embert mert barna haj sok.Mivel nekem 1 is sok inenntől kezdve nem érdekel,hogy mennyi vége. Lesz.rom, ne legyen egy se.Kész.

samace2 2015.04.22. 15:28:25

"1) a világgazdasági válság nem a magyar kormányzás eredménye. tehát így nem tudsz a rossz helyzet és a rossz kormányzás kötött erős összefüggést teremteni"

-Akkor magyarázd el,hogy pl.az akkor szovjet gazdaságra gyakorlatilag alig volt hatással.Németországban államcsőd lett UK Fr. országban kisebb megszorítások elegendőek voltak.Ha már kötekedni akarsz.

"2) a rossz kormányzásnak sokkal fontosabb elsődleges következményei vannak, amely miatt elítélendő. a rossz kormányzás kritikájához felhozni a szélsőjobb előretörését túlságosan kacifántos dolog lenne."

Csapongsz össze vissza.Kötekedsz megint.Nem állítottam,hogy szélsőjobb előre törése, hanem szélsőséges nézetek törnek elő.Rossz kormányzás pl.Mo I világháborúba való belépés, gazdasági fejlődést akadályozó presztízs beruházások,versenyképtelen magyar gazdaság,elszállt költségvetés olvass korabeli parlamenti vitákat.Jött a gazdasági politikai összeomlás és jöttek a szamuely fiúk.

De komolyan nem értelek.Szélsőjobb nem szélsőségesség?

3 mondattal feljebb ezt írod:

""Rossz gazdasági helyzet fanatizmussal,szélsőséggel és adott csoportok elleni erőszak növekedésével van összhangban."

ez egy közhely, "mindenki" tudja. és?! minek írtad ezt?! hol mond ez ellent bárminek, amit írtam, mire akartad ezt érvnek felhozni?!"

Szélsőjobb,szélsőség nem.AKKOR MEG ,MI VAAAAAAAAANNNN?

3) viszont a szélsőjobbot azzal mentegetni, hogy a rossz kormányzás miatt törtek elő, nem tehettek róla, a másik hülyeség

Mentegeti a hóhér.Éhezés növeli a radikalizálódást ennyi......
Amúgy megint MI VAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNN?:
Idézlek:
"Rossz gazdasági helyzet fanatizmussal,szélsőséggel és adott csoportok elleni erőszak növekedésével van összhangban."

ez egy közhely, "mindenki" tudja. és?! minek írtad ezt?! hol mond ez ellent bárminek, amit írtam, mire akartad ezt érvnek felhozni?!""

"tehát a rossz kormányzás és a szélsőjobb előretörése közötti összefüggés bár közhelyesen igaz, tulajdonképpen totálisan lényegtelen dolog, mert ha egy kormány csak azért nem kormányoz rosszul, mert a szélsőjobb előre fog törni, akkor régen rossz."

Értelmetlen.Fogalmazd át!Valószínű nem nélkül érteted.Rossz gazdasági helyzet,lázadás,mészárlás,zűr zavar jön.Ennyi

Kormányzás meg szabályozza gazdaságot.Kereskedelmi egyezmények,vámok,adók,illetékek,export import tilalommal, állami monopóliumok most cigi vasúti személy szállítás.Állami bankok,támogatások,adókedvezmények, új ember foglalkoztatásért járó kedvezmények,oktatás ezek mind a gazdaság részei ember..........
"Rossz gazdasági politikai döntéseket kell elkerülni"

azokat ugye amúgy is el kell kerülni, tehát az okoskodásod felesleges.

a kérdéseid meg önmagukban érdekesek, nem a szélsőségek miatt.

Annyira sötét és képzetlen vagy mondod durvábbnál durvább hülyeségeidet.Otromba ízléstelen megjegyzéseidet,hogy nácik többet öltek meg.
És én vagyok rossz,hogy azt a konklúziót vonom le,hogy mosdatod a vörösöket.
Ha mindkettőt szívből elítéli az ember,akkor nem számolgat,minek?És mosdatod,mert ha valaki egy embert öl meg kevesebbet kap mint aki sokat.

És kifelejted azoknak az áldozatoknak a számát is akik egyszerű hétköznapi emberek,magyarok voltak és nácik és vörösök belekötöttek.

Egyébként nácizmus vs komcsinak semmi értelme, mert egy tálból cseresznyéztek, csak,hogy megzavarjam bal-jobb világképedet egy kicsit:

"Kisnyilas nem nyilas"- Rákosi Mátyás

archivum.magyarhirlap.hu/belfold/nyilasok_a_kommunista_partban.html

Ennek fényében elég mókásak a nagy számolgatásaid,amikor átfedések vannak mindkét rendszer közt,ezért bunkó banda mindkettő.Mondjuk nem fog zavarni ez téged le fogadom.Majd csak kiizmozod ezt problémát is...Csá

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.24. 08:08:46

@samace2:

"1939 szept 1- 1940 május 10 ig nem volt egy puskalövés sem.Francia és Német határon.Szeptember 17-én a Vörös hadsereg átlépte a lengyel határt.Ezek tények...."

elsőnek a német csapatok lépték át a határt, szeptember 1-én volt puskalövés, ez a II. VH kezdete. EZEK A TÉNYEK, TE FASZFEJ.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.24. 08:10:51

@samace2: "el lehet mondani az AVH esetében."

nem. nem működött a magyar társadalom annyira együtt az AVH-val, mint a nácikkal. és ott van 1956. de ha annyit akarsz mondani, hogy a magyar társadalom általában túlságosan behódoló, abban van igazság.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.24. 08:16:58

@samace2:

"magyarázatként"

nem szükséges megmagyaráznod, hogy miért kel fel a nap. senki nem kérdezett. ezt tudálékoskodásnak nevezik.

"nincs olyan törvényszerűség, hogy ha rossz a gazdasági helyzet, akkor nácivá kell válni."

és ezt tartom is. amiről te beszélsz, és ami igaz, az egy statisztikus összefüggés. ez nem jelent olyan törvényszerűséget, hogy KELL, és nem ment fel senkit, aki náci.

"Mondjuk bezárnak egy zárt térbe 10-ed magaddal és minden nap 2 ember, életben maradásához,szükséges vizet és élelmet adnak.Nincs kiút , nem lehet megszökni, mit csinálnál szépen éhen és szomjan halnál egy sarokban?Vagy küzdenél életben maradásért?"

a nácik NEM AZ ÉLETBENMARADÁSÉRT KÜZDENEK. egy olyan extrém példát hozol, amely extremitása miatt nem hasonlítható a nácizmus kialakulási körülményeihez, nem hasonlítható hozzá, és emiatt semmiféle konkluzió levonására nem alkalmas. ráadásul a válasz sem minden embernél az, mint amit te megelőlegezel.

a rossz gazdasági helyzet nem ment fel senkit a nácizmus alól.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.24. 08:22:36

@samace2: "ha te a számok alapján rangsorolsz, akkor TE VONOD LE A KONKLÚZIÓT."

NEM RANGSOROLTAM. ha még egyszer hazudsz arról, hogy mi van a cikkben, akkor úgy kiváglak innen, mint macskát szarni. a jó édes anyádat, hogy miért egy hazudozós hülyét nevelt belőled!

"Te jelented ki,hogy az egyik kisebb a másik nagyobb.Mi ez ha nem konklúzió?"

EZ NEM AZ A KONKLUZIÓ, AMIT A SZÁMBA ADTÁL.

"Én mondom azt,hogy lesz.om a számokat baromira nem érdekel"

akkor ne olvasd el a cikket, mert téged nem érdekel! mi a fasznak szólsz hozzá olyan témához, ami nem érdekel?!

"Különben meg mi tályogért számolgatsz itt?Nem tökmindegy mennyi? "

ha neked tökmindegy, akkor szádat befogd, olvass mást, de ne rontsd itt a levegőt! arról írok, amiről akarok. nem arról, ami téged érdekel. ki a fasznak képzeled magad, ízlésdiktátornak?!

mi a tályogért olvasol, te baromarcú?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.24. 08:33:31

@samace2:

"-Akkor magyarázd el,hogy pl.az akkor szovjet gazdaságra gyakorlatilag alig volt hatással.Németországban államcsőd lett UK Fr. országban kisebb megszorítások elegendőek voltak.Ha már kötekedni akarsz."

"The Soviet Union was the world's sole communist state with very little international trade. Its economy was not tied to the rest of the world and was only slightly affected by the Great Depression.[111] However the forced transformation from a rural to an industrial society succeeded in building up heavy industry, at the cost of millions of lives in rural Russia and Ukraine.["

en.wikipedia.org/wiki/Great_Depression#Soviet_Union

tehát a szovjet gazdaság lévén totál nem vett részt a kapitalista kereskedelemben, nem volt érintett a kapitalista válságtól. ellenben kurvára sokkal nagyobb válságai voltak előtte és utána.

ezt egy Down kóros részeg hülyegyerek is tudná, és nem kérdezne akkora baromságokat, mint te.

"Nem állítottam,hogy szélsőjobb előre törése, hanem szélsőséges nézetek törnek elő."

kb ugyanaz és együtt jár.

arra nem válaszoltál te hülye, hogy ha te a rossz kormányzást a szélsőjobb előretörése miatt ítéled el, és nem a lakosságot érintő negatív hatásai miatt, akkor te egy embertelenül hülye fasz vagy.

ha a rossz kormányzást éhezést okoz, akkor nem az a fontos probléma, hogy ebből vajon majd lesz-e szélsőjobboldali előretörés, hanem az éhezés maga, te embertelen fasz!

"Rossz kormányzás pl.Mo I világháborúba való belépés, gazdasági fejlődést akadályozó presztízs beruházások,versenyképtelen magyar gazdaság,elszállt költségvetés olvass korabeli parlamenti vitákat.Jött a gazdasági politikai összeomlás és jöttek a szamuely fiúk."

itt sem a Szamuely fiúk az, ami a legfontosabb rossz. az I VH már eleve rossz volt. ha te aSzamuely fiúk felől közelíted az I VH-t, akkor eléggé beteges az optikád.

"És én vagyok rossz,hogy azt a konklúziót vonom le,hogy mosdatod a vörösöket."

így van. nem mosdatom, hazudsz, és ha még egyszer ilyen baromságokkal rágalmazol meg, akkor kidoblak innen. te nem fogsz nekem itt arról is hazudni, hogy én mit írtam. te utolsó, rühes, hazudozós barom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.24. 08:51:37

@samace2: még annyit, hogy Franciaország és Nagy Britannia szeptember 3-án üzent hadat Németországnak. Ezek után furcsa, buta és gyáva módon nem támadták meg, de például blokád alá vonták Németországot. a tengeralattjáró háború is szeptember 1-én kezdődött el Nagy Britannia és Németország között.

en.wikipedia.org/wiki/Blockade_of_Germany_%281939%E2%80%9345%29#First_phase_of_the_economic_war

úgyhogy furcsa volt, de a II VH tényleg szeptember 1-én kezdődött el. nincs itt mit ragozni, hülyegyerek.

samace2 2015.04.26. 11:03:06

@Brendel Mátyás: "elsőnek a német csapatok lépték át a határt, szeptember 1-én volt puskalövés, ez a II. VH kezdete. EZEK A TÉNYEK, TE FASZFEJ."-

Miért volt blokád,hadüzenet,mert No megtámadta L.o-t.UK Fr garantálta L.o. függetlenségét.Csakhogy Szovjetek is kiharapták a maguk részét és nekik is hadat kellett volna üzenni..Erre válaszolj akkor!!Ne mellébeszélj(Sőt az eredeti német elképzelések,hagytak volna önálló lengyel részt,amit Sztálin határozottan ellenzett.És háború végén visszakapta az önállóságát? Nem).Számomra Lengyelország megtámadása volt a háború kezdete.Lengyelországot szovjetek és az oroszok támadták meg ennyi.39-ben szovjetek a finneket is megtámadták.Ez sem psizkálta UK FR szemét.

"nem. nem működött a magyar társadalom annyira együtt az AVH-val, mint a nácikkal. és ott van 1956. de ha annyit akarsz mondani, hogy a magyar társadalom általában túlságosan behódoló, abban van igazság."
Mi az,hogy nem működött annyira?mihez képest?Abban az időben rosszul néztél bevittek és úgy megdolgoztak,hogy egy életre elvették kedvedet az ugrálástól.
600-850 ezer embert elvittek gulágra.Emberek ezreit dolgoztatták Tiszalökön és keleti főcsatorna építésénél.200 ezer ember halt éhen a gulag-on.Miről beszélsz ember.Akit nem kaptak el a nácik azt elkapták komcsik.ÁVH tele volt volt nyilassal.
Tán tagadni akarod kommunizmus bűneit???
Mi az,hogy behodoló?Több hadosztály orosz katonaság volt itt erről ne feledkezz meg.Elkezdtünk ugrálni 56-ban ránk szabadult a vörös hadsereg és kampó volt.Mit gondolsz?Hadiüzemek nélkül meddig tudtunk volna ellenállni:szerinted meghatotta volna szovjet vezetést ha M.o-t porig kellet volna bombázni.
Egyáltalán mit kérsz számon bárkit is?Te demokráciában is leléptél,nem vagy képes küzdeni itthon.Oktatnál embereket hozzájárulva a fejlődéshez megmutatnád mit,hogy kell.Abban az időben a saját és családod életével,jövőjével játszottál.56-os ok családtagjaik nem tanulhattak tovább.
Te leléptél,elmenekültél it hagyva minket a szószba.Ne karosszékből magyarázz tegyél is.Alapíts pártot és mutasd meg, mit hogy kell.Enélkül szájtépés az egész.

""NEM RANGSOROLTAM. ha még egyszer hazudsz arról, hogy mi van a cikkben, akkor úgy kiváglak innen, mint macskát szarni. a jó édes anyádat, hogy miért egy hazudozós hülyét nevelt belőled!"

Dehogyisnem.Lehetne beszélni akkor erről is:

"Általánosságban régóta tudjuk, hogy a pusztulásnak igen jelentősnek kellett lennie. Olyan példák mutatják ezt, mint a hajdani Eng városé, amely a török támadások előtt legalább két évszázadon át a szerémi borvidék egyik központja, sőt talán a legnépesebb települése volt. 1391-ben a törökök feldúlták, és 1408 után egyetlen magyar forrás sem említi többé. A szó szoros értelmében megsemmisült, három plébániatemplomával és ferences kolostorával egyetemben, oly tökéletesen, hogy még a helyét sem ismertük a legutóbbi időkig."

www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/historia/99-08/ch05.html

http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ajvid%C3%A9ki_v%C3%A9rengz%C3%A9s_(1942)-erről sem emlékezzünk meg

Törökök Magyarországon végzett károkozásáról szót sem ejtesz:
phd.btk.ppke.hu/tortenelemtudomany/illik_peter/disszertacio.pdf
hu.wikipedia.org/wiki/Szejdi-d%C3%BAl%C3%A1s
"a férfiaknak mind fejek szedték, és a vezér maga eleibe kihordatni parancsolván, mind egyig megnyúzatja bőröket az agy koponyájáról levonatja, azokat szalmával megtölteti és szekerekre számán úgy rakatja vala, sőt, hogy a hadakozás alatt minden fejet hozzá vinnének, minden fejtől egy-egy tallért rendelt és fogyatkozás nélkül adatott vala."-ezekről sem

komplett falut várost írtottak ki. És csak ez egy év 150-ből.

És tatárdúlás áldozatairól?-Erről sem

Vagy ezek nem fontosak.Akkor áldozatok vagy bűnösök vagyunk?Bármelyiket is választod,akkor rangsorolsz.Minden népnek meg van a maga holocaustja.Erre kéne emlékezni közösen.

"tehát a szovjet gazdaság lévén totál nem vett részt a kapitalista kereskedelemben, nem volt érintett a kapitalista válságtól. ellenben kurvára sokkal nagyobb válságai voltak előtte és utána."

Miért nem vett részt?Csak nem azért mert ez volt az egyik Sztálini doktrina.Csak nem azért mert a kormányzat így döntött.

samace2 2015.04.26. 11:59:31

@Brendel Mátyás:

"arra nem válaszoltál te hülye, hogy ha te a rossz kormányzást a szélsőjobb előretörése miatt ítéled el, és nem a lakosságot érintő negatív hatásai miatt, akkor te egy embertelenül hülye fasz vagy.

- hol írtam ilyet,hol??????????Idézz már?Maslow féle piramisban hol van ilyen?Kinek írod ezt?Értelmezd is hogy mit írok.Hol írok ilyet,hogy ha gazdasági helyzet rossz akkor jönnek nácik.Tisztázzunk már fogalmakat.Nálam szélsőség azt,jelenit,hogy bizonyos ember csoportokat teszünk felelősé és köztörvényes bűncselekmények maradnak büntetés nélkül..pl.Emberölés lopás.Illetve az SA és az SS rengeteg munkanélküli embert szívott fel.Éhező embereknek adtak pénzt és egyenruhát.Ahelyett,hogy Papenék, new deal mintára állami foglalkoztatást vezettek volna be.Ez történik Mo-n ma (new deal).

"ha a rossz kormányzást éhezést okoz, akkor nem az a fontos probléma, hogy ebből vajon majd lesz-e szélsőjobboldali előretörés, hanem az éhezés maga, te embertelen fasz!"

hol írom ezt?Idézz már!!Ezek a te gondolataid.Pont erről beszélek,te nyomorult Maslow féle piramis legalja fizikai szükséglet.Pont arról írtam,hogy szegénység felszámolása, kezelése nélkül nincs társadalmi béke.Az éhezés lázadást,erőszakot hoz az éhezés.

Ennyi a mondandóm lényege:
Éhező embert könnyebb rávenni társadalmi és jogszabályi normák
áthágására, ezért az éhezés elleni küzdelem a legfontosabb.Tartósan éhező ember tudata ugyanis arra korlátozódik,hogy kajához jusson és más nem érdekli.
Ezt írta le Szolzsenyicin.Ezért fosztogattak a francia forradalom nevében,nácizmus,kommunizmus stb. , mert ÉHEZTEK és ezen ideológiák szabad utat adtak a rablásnak, és az erőszaknak.Írhatnám azt is,hogy az emberek nagy része tett magas ívből a francia forradalom számomra helyes eszméire.Azért követték,mert nyomorúságokból ez tűnt kivezető útnak.Ezt igazolja Napoleon császársága is,hogy nem az eszme fontos, hanem a teli has.Túl naiv vagy ha azt hiszed,hogy az emberek követnek bármilyen eszmét, ha közben korog a gyomruk.Azt követik amelyik megtölti azt.
"Rossz kormányzás pl.Mo I világháborúba való belépés, gazdasági fejlődést akadályozó presztízs beruházások,versenyképtelen magyar gazdaság,elszállt költségvetés olvass korabeli parlamenti vitákat.Jött a gazdasági politikai összeomlás és jöttek a szamuely fiúk."- én hozzászólásom

itt sem a Szamuely fiúk az, ami a legfontosabb rossz. az I VH már eleve rossz volt. ha te aSzamuely fiúk felől közelíted az I VH-t, akkor eléggé beteges az optikád."

Te komolyan nem érted a magyar szót?
Rossz kormányzás pl. Mo i vh-ba valóbelépés-ez volt az első pontom,példám.
Erre te ezt írod:tt sem a Szamuely fiúk az, ami a legfontosabb rossz. az I VH már eleve rossz volt.

Jött a gazdasági politikai összeomlás és jöttek a szamuely fiúk.-Éheztek az emberek,jött lázadás és köztörvényes bűncselekemények,ami ebben korszakban a Szamuley fiúk tettében nyilvánult meg Capis?És ezért volt hülyeség belépni az I világháborúba (éhezést,nyomort hozott).

"nem szükséges megmagyaráznod, hogy miért kel fel a nap. senki nem kérdezett. ezt tudálékoskodásnak nevezik."

És?

"Mondjuk bezárnak egy zárt térbe 10-ed magaddal és minden nap 2 ember, életben maradásához,szükséges vizet és élelmet adnak.Nincs kiút , nem lehet megszökni, mit csinálnál szépen éhen és szomjan halnál egy sarokban?Vagy küzdenél életben maradásért?"

Kérdés mit tennél éhen halnál vagy küzdenél?Ennyi a kérdés..a többi púder.

""tehát a szovjet gazdaság lévén totál nem vett részt a kapitalista kereskedelemben, nem volt érintett a kapitalista válságtól. ellenben kurvára sokkal nagyobb válságai voltak előtte és utána."

Náci No. legnagyobb gabona,olaj beszállítója volt.Ukrajnai éhezés (3 millio álozatba fájt),túlzott gabona kivitel miatt.Náci rakéta mérnökök.Mennyi példát hozzak?Kommunista érában 70-es években hoztak be nyugati technológiát IKR rendszer (Mo példa).Marhaságokat beszélsz megint...Nem vett részt kapitalista kereskedelemben...

samace2 2015.04.26. 12:13:03

Rangsoroláshoz

" Az én felfogásom szerint több ezer ember kiirtását holokausztnak nevezni nem túlzás"

több ezer alatti már nem?Szerintem az egy is sok..Minden egyes erőszakos halált halt halott már annak tekintendő.2 ezres kis népből megölnek 500-at z nem?1000 nek veszed az áldozatok számát baloldalét,holott lágerekben 200ezer volt.És nők megerőszakolása szovjet hadsereg által még bele sem vettük vagy Hortobágyi ménes lemészárlását.stb stb

Népírtás nálam származás miatti gyilkosság.Független a számoktól ellentétben veled.

samace2 2015.04.26. 12:33:57

"nem. nem működött a magyar társadalom annyira együtt az AVH-val, mint a nácikkal. és ott van 1956. de ha annyit akarsz mondani, hogy a magyar társadalom általában túlságosan behódoló, abban van igazság."

Hogy lehetsz ennyire tuskó?Az ÁVH magyar terrorszervezet.Ők végezték el beszolgáltatást nem tőrödve azzal,hogy adott embernek széken kívűl semmije nem maradt.Látod,hogy mosdatod az annyira nem működött.Nem fontos.Vagy hogy érted ezt.tudok konkrét személyekkel helyszínekkel szolgálni,ahol ÁVH-s emberek agyonvertek rúgtak,embereket,mert ellenállt a beszolgáltatásnak.

" Még biztos volt itt-ott egy-két ember, legyen 1000 körül az áldozatok száma. "

Nem egy két 200 ezer ember aki gulagon halt meg.Mi ez ha nem mosdatás.Ezerről beszélsz 200 ezer helyett.

Dózsa László aki részt vett harcokban részt vett és azt mondta hulla gulákat használtak fedezéknek.Egy gulában 50-60 ember volt.

Salgótarjáni sortűzben 131 ember halt meg.

71 alkalommal lőttek emberek közé 56-ban.
Pesti harcokról nem is beszéltünk.
590 áldozat röhejes adat.
mandiner.hu/cikk/20121208_a_salgotarjani_sortuz

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.27. 19:05:13

@samace2:

"Miért volt blokád,hadüzenet,mert No megtámadta L.o-t.UK Fr garantálta L.o. függetlenségét.Csakhogy Szovjetek is kiharapták a maguk részét és nekik is hadat kellett volna üzenni..Erre válaszolj akkor!! Ne mellébeszélj"

te ne beszélj mellé, faszfejkém! a kérdés nem ez volt!

"Oktatnál embereket hozzájárulva a fejlődéshez megmutatnád mit,hogy kell."

pot azt csinálom. de az olyan hülyéknél, mint nálad, ennek nincs foganatja.

"""NEM RANGSOROLTAM. ha még egyszer hazudsz arról, hogy mi van a cikkben, akkor úgy kiváglak innen, mint macskát szarni. a jó édes anyádat, hogy miért egy hazudozós hülyét nevelt belőled!"

Dehogyisnem."

tehát ki akartad dobatni magad. megtörtént.

"Törökök Magyarországon végzett károkozásáról szót sem ejtesz"

hát bizony nem, és a lepkék szexuális életéről sem. nem baj, mert majd te blogolsz róla.

"Miért nem vett részt?Csak nem azért mert ez volt az egyik Sztálini doktrina.Csak nem azért mert a kormányzat így döntött. "

de azért. de ugye nem ez volt a kérdés, faszfejkém.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.27. 19:18:32

@samace2:

"Éhező embert könnyebb rávenni társadalmi és jogszabályi normák
áthágására, ezért az éhezés elleni küzdelem a legfontosabb."

nem ezért, te utolsó embertelen fasz, hanem azért, mert az éhezés önmagában rossz.

"az I VH már eleve rossz volt."

így van, és ehhez képest a Szamuely fiúk mellékes dolog. és az I VH idejében beszélhetünk rossz kormányzásról. de nem mindig beszélhetünk rossz kormányzásról. van, amikor a szélsőségek jó kormányzás mellett is előretörnek, mert éppen világgazdasági válság van, mert a világ egy másik pontján rosszul kormányoztak, vagy mert természeti csapás van, vagy mert egyszerűen nem lehetett előre látni.

"a Szamuley fiúk tettében nyilvánult meg Capis?És ezért volt hülyeség belépni az I világháborúba (éhezést,nyomort hozott)."

nem, nem ezért. már elismerted, hogy nem a Szamuely iúk miatt, hanem eleve elbaszott volt. ne mondj már ellent magadnak, te anyaszomorítő, sötét vadbarom!

"Kérdés mit tennél éhen halnál vagy küzdenél?"

nem kérdés, hogy mit tennék, mert nem ez volt a kérdés, nincs ilyen helyzet, és a kérdés szempontjából irreleváns.

"Náci No. legnagyobb "

náci Németország csak aválság után volt, tehát a válság előtt nem, te faszfej.

a Szovjet-Náci kereskedelem csak 1939, és főként a blokád után erősödtek meg. addig gyakorlatilag nulla volt.

en.wikipedia.org/wiki/Nazi%E2%80%93Soviet_economic_relations_%281934%E2%80%9341%29#/media/File:GermanImports_USSRPerCent.jpg

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.27. 19:20:31

@samace2:

"Minden egyes erőszakos halált halt halott már annak tekintendő."

nem, ha Józsi bácsi megöli Pista bácsit a kcsmában, azt csak nálatok, az elmegyógyintézetben nevezik holokausztnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.04.27. 19:23:01

@samace2: sem náci sem szovjet oldalon nem számoltam bele a hadi cselekményekben meghalt embereket, és a fogolytáborokat sem.

csak a származásuk vagy politikai nézeteik miatt epliciten, tervezett módon megölt embereket vetettem össze.

ha hozzáadjuk a több millió szovjet katonát, akit a nácik megöltek, akkor sem a nácik fognak kijönni ebból az összehasonlításból kevesebb áldozattal

tomtyi 2015.05.03. 13:41:37

„kb. 5000-re tehető azon cigány honfitársaink száma, akiket 1944–45-ben etnikai hovatartozásuk miatt álorvosi kísérletekkel megkínoztak, megnyomorítottak, illetve akiket haláltáborokban gyilkoltak meg, vagy munkaszolgálaton pusztultak el.”
Brendel! Te magad hazudsz, amikor egybemosod a megkínzottakat, a munkaszolgálaton meghaltakat a meggyilkoltakkal, ugyanakkor a kommunisták által megöltek számába nem számolod a munkatáborokban, a málenykíj robot alatt meghaltakat, a kihallgatások alatt vagy egyéb módon agyonverteket.

„a több millió szovjet katonát, akit a nácik megöltek,”
A több millió szovjet katonát, akik Sztálin faszsága miatt haltak meg? Vagy csak a 7-10 millió ukrán a Holodomorban, tervezett módon?

„a cikk kiemeli, hogy a nácik bűneinek egy kisebb részhalmaza is nagyobb, mint a kommunisták bűneinek egy nagyobb részhalmaza”
Persze, mert te kommunista vagy, így a saját elvtársaid bűneit kicsinyíted. A kommunisták bűnei sokkal hosszabb ideig sokkal nagyobb területen sokkal több embert érintettek, sőt érintenek máig mint a nácik bűnei.

„elsőnek a német csapatok lépték át a határt, szeptember 1-én volt puskalövés, ez a II. VH kezdete. EZEK A TÉNYEK, TE FASZFEJ.”
Mert így egyeztek meg a Molotov–Ribbentrop-paktumban.

„nem működött a magyar társadalom annyira együtt az AVH-val, mint a nácikkal. és ott van 1956. de ha annyit akarsz mondani, hogy a magyar társadalom általában túlságosan behódoló, abban van igazság.”
A nácikkal sem működött annyira együtt, főleg nem a társadalom, ahogy te és a bolsevik eszmetársaid beállítják. Veesenmayer a tanútok? A Náci Németország teljhatalmú magyarországi megbízottja, aki mögött a teljes megszálló német hadsereg állt? Aki véletlenül a saját büntetőperében nyilatkozott olyanokat, amikkel a saját felelősségét csökkenteni remélte. Érdekes módon a Nürnbergben kapott húsz évéből csak hatot kellett letöltenie, utána békés polgári életet élhetett.

„valóban súlyosabbnak tartom, ha valakit származása miatt üldöznek, mintha politikai nézetei miatt”
A bolsevikok is származásuk miatt üldöztek embereket, csak az ő szemükben nem az etnikai, hanem a társadalmi pozíció szerinti származás volt vörös posztó.

Az tudatosult már, hogy legújabb istened, Gyurcsány egy olyan házban lakik, amit a bolsevikok vettek el egy holokauszttúlélőtől?

„A holokausztban a magyarok nagyon szépen részt vettek, Horthyval az élükön.”
A te őseid lehet, részt vettek, ahogy utána a bolsevik terrorban is. Az én őseim biztos nem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.05.03. 18:51:04

@tomtyi:

"a kommunisták által megöltek számába nem számolod a munkatáborokban, a málenykíj robot alatt meghaltakat, a kihallgatások alatt vagy egyéb módon agyonverteket."

1) nem ugyanaz a karegória a saját országod népeiből faji alapon gázkamrába küldeni az embereket, és az ellenség országából munkatáborba hurcolni az embereket. bár az utóbbi sem szép.

2) de ha nagyon akarod, akkor a náciknál odaszámolnk 6 millió zsidót, és akkor game over, kishülye

"A több millió szovjet katonát, akik Sztálin faszsága miatt haltak meg? Vagy csak a 7-10 millió ukrán a Holodomorban, tervezett módon?"

1) ha faszságokról beszélünk, akkor Hitler és Horthy faszságát emeljük ki már az első helyen, jó?! ki volt az, aki hadat üzent, te félkegyelmű?!

2) a holomodor is egy másik kategória

összemosol te mindent

"Persze, mert te kommunista vagy"

kommunista a kurva anyád, és ezért ki is raktalak innen, te faszfej

"A kommunisták bűnei sokkal hosszabb ideig sokkal nagyobb területen sokkal több embert érintettek"

tehát elismered, hogy a nácik rövidebb idő alatt, kisebb területen értek el ha nem is számban, de minőségileg nagyobb bűnöket. mert azért a gázkamrához hasonlót a kommunisták nem csináltak. és azért 6 millió zsidót kiirtani pár év alatt, az fajlagosan a népirtás világrekordja.

"Mert így egyeztek meg a Molotov–Ribbentrop-paktumban."

faszt azért. azért a németek támadtak először, mert Hitler ezt akarta. Sztálin kivárt, hogy a németek megállnak-e a megegyezett határnál.

a németek szept 14-ére már elérték a felosztás határát, a szovjetek 17-én támadtak, amikor már Lengyelországnak annyi volt.

"A bolsevikok is származásuk miatt üldöztek embereket, csak az ő szemükben nem az etnikai, hanem a társadalmi pozíció szerinti származás volt vörös posztó."

nem igaz. nem volt olyan, hogy az arisztokratákat szervezett módon haláltáborokba küldték volna.
süti beállítások módosítása