Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A 2006 őszi és 2014 őszi tüntetések összehasonlítása

2014.11.17. 22:42 | Brendel Mátyás | 262 komment

2006-2014.jpg

A ma esti tüntetéssel úgy gondoltam, hogy érdemes összevetni a 2006-os zavarásokat a mostani, 2014-es tüntetéssorozattal, mert az élet lassan egyre nagyobb pofonokat osztogat a bugyuta Fideszhíveknek, akik 2006-ról mindenféle mitikus baromságokat hisznek. Ideje rendet rakni a fejükben. Bár 2014 még nincs lezárva, és sok dolog történhet még, de azt gondolom, az eddigiek is elég jó képet festenek elénk a néphangulatról.

tv_ostrom.jpg

1) Az egyedi tüntetések nagysága

A)  2006-ban pár tízezres civil tüntetések zajlottak Gyurcsány ellen. Fidesz nagygyűlésen ugyan voltak többen, de ugye tudjuk, hogy a Fidesz mennyire nem szereti, ha a tüntetések mögött pártok állnak, tehát a Fidesz nagygyűléseket nem számolhatjuk ide, mivel ott Orbán tényleg Orbán kottájából olvasott.

B) 2014-ben az internetadó elleni tüntetésen 100 ezer ember (Reuters, kérsz tolmácsot, Fideszes hülye?!) volt kint, és emögött nem álltak pártok. Korábban az első Millás tüntetéseken is voltak ennyien, és ott is nagyon hangsúlyosan elhatárolódtak a pártoktól.

2) A tüntetések mennyisége összesen

A) 2002 és 2010 között civil tüntetéseken az összes MSZP-SZDSZ kormány ellen pár tízezer ember tüntetett, és aligha többször, mint tíz alkalommal.

B) 2010 és 2014 között eddig párszor százezres civil tüntetések is voltak, és biztosan több, mint egy tucat sok tízezres tüntetés volt a Millától a diáktüntetéseken át a mostani, őszi tüntetésekig.

3) A demonstrációk erőszakossága

A) 2006-ban a csőcselék kukákat, autókat gyújtogatott, barikádokat emelt, felgyújtotta a TV székházat, és elkötöttek egy tankot. Ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni. Olyan még a világon nem fordult elő máshol, hogy egy tankot tüntetésen elkötöttek volna. Egy tank elkötése egyedülálló nemzetbiztonsági vészhelyzet.Ehhez hasonló esetekben más demokratikus országokban is rendőri, vagy akár katonai beavatkozás történne. Orbán rájuk küldené a TEK-et. Végül is, ha Jedi lovagokra már ugranak, akkor nem tudom, mit csinálnának egy tankkal.

B) 2014-ben az egyik internetadó elleni tüntetésen a legagresszívebb mag kicsit megdobálta a Fidesz székházat. Eddig ez volt a legdurvább.

4) A tüntetéshez való szabadság

A) 2006-ban egyetlen engedélyezett tüntetést sem oszlattak fel. Amit feloszlattak, az egy pár engedély nélküli zavargás volt. Október 23-án például a Kossuth téren tartózkodó külföldi politikusokkal rendezett ünnepség közelében a kordont áttörő erőszakos tömeget kezdték oszlatni. Előtte a Kossuth téren még nem bejelentett táborozók is hetekig vizelhették tele a gyepet, azzal a címszóval, hogy "spontán csődület". Csendes őrülteket nem oszlattak.

B) 2014-ben ma este, egy bejelentett tüntetés után oszlani nem akaró tömeget azért végül csak feloszlatták. Pedig nem gyújtották fel a parlamentet.

5) A rendőri fellépés

A) 2006-ben a rendőrök lovasrohamot, gumilövedéket alkalmaztak, de ennek indoka az előző pontokban már megállapított törvénysértő, és igen agresszív tömeg volt. Október 23-án rendőri túlkapások is voltak. Megint nem tudjuk, hogy egy hasonló helyzetet a mostani rendőrség hogy tudna megoldani.

B) 2014-ben a rendőrség eleddig csak a normális rohamrendőri eszközöket vetették be, de a tüntetők sem voltak különösebben erőszakosak, a Fidesz székház dobálását kivéve.

6) Sérültek

A) 2006-ban rendkívül sok sérülés történt. A TV székház ostrománál például 191 rendőr sérült meg (ez is mutatja, hogy csőcselék volt). Október 23-án több volt a tüntetők közül a sérült.

B) 2014-ben idáig tudtommal nem volt sérült.

Azt gondolom, hogy a 2006-os és a 2014-es tömeg is mérges volt, de a 2014-es azért egy fokkal kulturáltabb. Ezért most a rendőröknek sem kell annyira erélyesen fellépni, de ez a határvonal egy hajszálon múlik, mert a harag az mégiscsak nagy. Ezt a ma este a rendőrökkel órákig farkasszemet néző tömeg megmutatta. Ha ott történt volna valami váratlan dolog, akkor robbanhatott volna a helyzet. Egy biztos: a harag, az kurva nagy Orbánnal szemben. Ha én Orbán lennék, nagyon elgondolkodnék ezen. Ez nem fenyegetés, hanem egy miniszterelnök nem engedhet meg egy ilyen veszélyes állapotot az országban.

Én nem gondolom, hogy ennél erőszakosabban kell fellépni Orbán ellen. Én azt gondolom, hogy a rohamrendőrökkel órákig farkasszemet néző, és oszolni nem hajlandó tömeg pont azt az elszántságot mutatja fel, amit fel kell mutatni. Egy miniszterelnöknek viszont ebből értenie kellene.

A ma esti tüntetéssel kapcsolatosan egyébként vegyes a véleményem. Egyrészt, mindenképpen jó volt, hogy volt. Másrészt viszonylag dilettáns, mindent ellenző civilek szervezték, és a tüntetők nagy része is célját vesztett, gondolkodni nem tudó, szervezetlen tömeg volt. A civil szónokok mindegyike elmondta, hogy ő éppen mit szeretne karácsonyra. Elmondhatta, megszervezték, hogy beszéljenek egy mondjuk húszeszres tömeg előtt, beszéltek. Megérdemlik. De az is látszik, hogy azért ez nem a megoldás. Kiderült, hogy ha a tüntetésnek nem 1-3 jól meghatározott célja van, akkor céltalan. Én például követeltem volna Horváth András NAV elnökként való kinevezését.

Korábban voltak, akik nekimentek volna a Parlamentnek. Ma este kiderült, nem mennek neki. Bár ebben a tömegben is volt egy kis csőcselék jelleg. De végül nem mentek neki. Ez rendben is van. Mert ez a tömeg így még mindig jobb a 2006-osnál. Azt azért jobb lenne meggondolni, hogy ne ezek döntsék meg Orbánt, mert akkor nem lehet tudni, mi lesz.

Szerintem kiderült, hogy szükség van jó szervezőkre. Az internetadó elleni második tüntetés az sokkal jobb, volt, mint a Közfelháborodás napja. El is érte célját. Mert volt célja. Szerintem az is kiderült, hogy igenis, szükség van a pártokra! Jó pártokra, jó politikusokra van szükség. Jó pártot pedig jó emberek csinálnak, akikből jó politikus válhat, ha addigra el nem rontják.

Az is kiderült, hogy ha áprilisban az emberek basznak a Fidesz ellen tüntetni, akkor novemberben nem fogják tudni olyan egyszerűen megdönteni. Hacsak nem mennek neki a Parlamentnek, amit szerencsére nem mertek. A Parlament megrohamozásának csak egy hozadéka lenne: a hülye Jobberes és Fideszes hívők meglátnák, hogy Orbán hogy vereti szét a forradalmárokat.

Kiderült, hogy több ember megy ki az internetadó miatt, mint az összes többi kitolás és aljasság miatt. Kiderült, hogy az emberek bizony ebben sem teljesen racionálisak.

Azt, hogy 2006-ban szerintem a Gyurcsány kormány értelmes reformokkal egy fejlődő irányba és Európába akarta vinni az országot, ezzel szemben ma, az Orbán kormány a Azerbajdzsánba akarja vinni az országot, azt már sokszor leírtam, nincs kedvem ezt már fejtegetni, aki fel tudja fogni, szerintem már felfogta, aki nem, annak hiába ismételgetném. Mindenesetre ennek belátása is a kulcsa annak, hogy ne ez a szervezetlenebb civil szerveződés döntse meg Orbánt.

Még egy kis fricska Kunhalmi Ágnesnek. Ő nagy büszkén és kényelmesen tudósított a Parlamentből a tüntetésről a Facebookon. Ott volt tehát. Ezt onnan is tudjuk, hogy ő szokott EU zászlót kirakni az ablakba. Ez idáig rendben van. De most, ez már a második ilyen tüntetés, amelyen ott volt, és úgy igazán nem ragadta meg az alkalmat. Én tudom, a tüntetés szervezői, és a tüntető nép nagy része nem szimpatizál az MSZP-vel és Kunhalmi Ágnessel. Ha ész nélkül megy ki, akkor kifütyülik. De szerintem egy zseniális politikusnak az a dolga, hogy kitalálja, hogy oldjon meg egy ilyen helyzetet. Egy bátor politikusnak az a dolga, hogy kockáztasson. Én azt gondolom, hogy ha EU zászlóval ment volna ki, akkor nem tudták volna kifütyülni. Ha a beszédek után ment volna ki, ha bármilyen értelmes dologgal hozzájárult volna a tüntetéshez, még ha csak valami szimbolikus dologgal, akkor beírhatta volna magát a nagy történelemkönyv 2014-es kis fejezetébe. Lehet, hogy csak az apró betűs részre, de hát valahol el kell kezdeni. No de én nem vagyok politikus, én bérből érek, és nem érek rá az igazán jó megoldáson gondolkodni. Kunhalmi Ágnes viszont ezért kapja a fizetését. Ugyan nem értem, hogy miért ő kapja, mert nem túl ötletes, nem túl bátor, nem túl kreatív. Nem a legalkalmasabb a posztjára. De hát ilyen ez a kis Abszurdisztán. Az ellenzék is tud balfék lenni, a civilek is tudnak balfékek lenni, de ez semmi a kormány szándékos aljasságához képest.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr76911129

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A többség kormányváltást akar, de a FIDESZ újra nyerne 2014.11.18. 20:17:16

A többség kormányváltást akar. Csakhogy ez nem újdonság. Így volt ez a választások napján is. A FIDESZ-KDNP a hazai szavatoknak 43,55%-át szerezte meg. A külföldi szavazatokkal együtt is csak 45.04%-ot, Azaz mintegy 55% eddig is valami mást akart. A FI...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 17:29:12

@bölcsbagoly: bizonyíték?!

eddig ugyanis rendre hazudtál.

bölcsbagoly 2014.11.18. 17:30:19

@Brendel Mátyás: teljesen mindegy, hogy mit mondott VI. Nem volt bolond egy számára kilátástalan szópárbajba kerülni a Jóbaráttal. Amennyire dörzsölt gazfickó, képes lett volna valamilyen különleges dialektusban beszélni, hogy nevetségessé tegye vele. Volt már rá példa az ilyesmire.

bölcsbagoly 2014.11.18. 17:31:08

@Brendel Mátyás: de támogatták addig amig a média meg nem szellőztette a hirt!
Ki is hazudik?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 17:32:07

@bölcsbagoly: " hogy is került oda az a tank?"

kiállították.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 17:33:02

@bölcsbagoly: egy DK-s támogatta, aztán kirúgták. A Fideszben száz ilyen eset van, pl Balogh Béla.

bölcsbagoly 2014.11.18. 17:35:11

@Brendel Mátyás: aha, elinditható állapotban...a kedves mamádnak hazudozz, csusztass Matyika! legközelebb egy atombombát állitanátok ki?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 17:36:17

@bölcsbagoly:

"Hangfelvétel: Visszahozná a kivégzést és politikusokat lövetne tarkón egy fideszes polgármester"
hvg.hu/itthon/20141021_Hangfelvetel_Durvan_zsidozik_es_kivegzest

hülye potyautas minden pártban van. ha kirúgják, amint botrány van, ez nem érv.

bölcsbagoly 2014.11.18. 17:39:03

@Brendel Mátyás: érdekes, amikor a ballibsik számon kérik a véleményszabadságot! vagy lehet bármit, bárkinek mondani, vagy senkinek semmit! Capisci? Ki is találta ki a "gyűlöletbeszéd "fogalmat?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 17:56:38

@bölcsbagoly:

nem tudom, mit akarsz ezzel, hülygeyerek.

Az ellenzéket a Dunába lövető Fideszes égőbb, mint a Toroczkait támogató DK-s. Ki is rúgták. ennyi.

A Toroczkait támogató DK-s eleve terelés volt részedről

Bobby Newmark 2014.11.18. 18:03:57

@tomfree: Ja, tízmillió, ha a Közgép adja az árajánlatot. Ha más, akkor kb másfél millióból megvan anyaggal, munkadíjjal, haszonnal.

JohnnyRebel 2014.11.18. 18:19:16

@Brendel Mátyás: Fiacskam, mar elozo este bekes tuntetes volt a Kossuth teren.

Amugy meg ha csocselekezel, akkor csocselekezheted az 56-os szabadsagharcosokat, forradalmarokat is. Ok is vezettek tankot, sot meg gyujtogattak is, pont mint 50 evvel kesobb. Az a nap ma nemzeti unnep aranypöcörő, ugyhogy ovatosan ezzel a csocselekezessel. A forradalmak nem fotelekbol vagy bekes setakakbol robbannak ki kez a kezben. Teged csak az zavar a 2006-os hazafiakkal szemben, hogy toketlen, nyomerek, testnevelesbol felmentett, fogyatekos banda vagytok. Egy tucat futball huligan szetzavarna titeket, tele lenne a gatyatok. Pont errol arulkodnak a tegnapi kepek es felvetelek. Abrandozz meg kicsit a forradalomrol, aztan ulj vissza a fotelbe a Tv ele. ;-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 18:28:23

@JohnnyRebel:

"mar elozo este bekes tuntetes volt a Kossuth teren."

senki nem tagadta, hülyegyerek! a békétlenséget a tüntetők a TV székház felgyújtásával kezdték. NEM A RENDŐRŐK. ennyi.

"Amugy meg ha csocselekezel, akkor csocselekezheted az 56-os szabadsagharcosokat, forradalmarokat is. Ok is vezettek tankot, sot meg gyujtogattak is, pont mint 50 evvel kesobb."

56-ban nem sokan vezettek tankot. de nem ez a lényeg.

56-ban egy egypártreendszeres diktatúra ellen keltek fel a felkelők. az elnyomó rendszer a tömegbe lövetett. a magyar kormány aztán átállt, aztán az oroszok bejöttek. ekkor, és csak ekkor szerveződött meg Budapesten némi fegyveres ellenállás. ez világos sor. előbb volt a tömegbe lövés, és az orosz tankok, utána a fegyveres ellenállás.

2006-ban egy demokratikusan választott kormány volt, a csőcselék felgyújtotta a székházat., kurvára minden valamire való ok nélkül. 2006-ban előbb volt a TV székház felgyújtása, azelőtt semmiféle erőszak nem történ a hatalom részéről.

ha nem fogod fel a különbséget, akkor egy agyhalott, hülye jobber fasz vagy.

anyád egy szőke nő 2014.11.18. 18:30:42

A blogtulaj által hőn citált, roppant megkérdőjelezhetetlen Reuters csürhe-mázsálója = Dunai Márton, magyar narancson nevelkedett jószág :)

bölcsbagoly 2014.11.18. 18:46:55

@anyád egy szőke nő: no ige, ha megkapargatjuk, akkor minden Mo-ot szapuló médiumban találunk egy -két hazaáruló csirkefogót.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 18:56:20

@bölcsbagoly: úgy látom, mindenki összeesküdött ellenetek, és nektek már ellenség Obama, az USA, Merkel, Németország, az EU, a Magyar Narancs, az Index, a HVG, a német lapok, a FAZ, az Economist, és úgy általában majdnem mindenki.

már csak olyan, világviszonylatban maroknyi dolog van a kezetekben, mint a Magyar Hirlap, Magyar Nemzet, HirTV. ez meg arra elég, hogy 2 millió hülyét meghülyítsetek.

az meg arra elég, hogy pár évig hatalmon legyetek, és szétbasszátok az országot, de utána mi lesz?!

be fog törni a realitás az ablakon, hülyegyerekek!

bölcsbagoly 2014.11.18. 19:12:17

@Brendel Mátyás: persze, mindenki akinek a tyúkszemére lépett a kormány a 20 éves kiszipolyozás után.
A realitás már hozzátok tört be, megmutatva, hogy rátok semmi szükség sincs ebben az országban.

tomfree 2014.11.18. 20:17:40

@Brendel Mátyás: "ugyanúgy a nénikédet. remélem, egyszer felgyújtják a házad, és akkor majd meglátod."

Hasonló jókat kívánok neked is tiszta szívemből. Tudod régóta figyelem a hozzád hasonló balos figurákat és mindegyik, de kivétel nélkül mindegyikőtöknél jön a vulgaritás és rosszindulat amint kifogynak az érvek és egy ellenvélemény. Nem is értem hogy lehet így élni, az egyoldalú világlátás és a szüntelen gyűlölet hálójában. További munkasikereket és jó irogatást a blogodra. Ne feledd, egyszer még talán ember is lehetsz.

Reszelő Aladár 2014.11.18. 20:24:02

Emlékszünk még a Kossuth téri műveleti területre? Ja igen, az volt a rohadék aki lebontotta nem az aki odaépítette. Pont mint a berlini falat...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 20:26:29

@bölcsbagoly:

"mindenki akinek a tyúkszemére lépett a kormány"
pontosan. Hitler is így kezdte. mindenkinek a tyúkszemére lépett, oszt a végén csodálkozott, hogy kétfelől jönnek Berlinbe, és agyonlőtte magát. Orbán is így fog járni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 20:35:02

@tomfree: benyomtál ide egy embertelen faszságot, hogy a tv székhéz felgyújtása ugyanolyan, mint a fidesz székház megdobálása.

ha te ilyen embertelen fasz vagy, akkor az a minimum, hogy ezt kapod reakcióként. szokd meg, fiam, nem fogjuk szó nélkül türni az ilyen jobberes hülyék randarilozását, mint amilyen te vagy!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 20:38:12

@Reszelő Aladár: "az volt a rohadék aki lebontotta"

az a kétszínű rohadék bizony tegnap is építtetett kordont a parlament elé.

Viszlát és kösz a halakat 2014.11.18. 21:07:53

@Brendel Mátyás: Tudod mi a különbség aközött, hogy a Kossuth teret müveleti területnek nevezik, körbekordonozzák és ott tilos onnantól tüntetni és aközött, hogy a parlament bejáratát kordon választja el a téren tüntetőktől?

Mariusz 2014.11.18. 21:08:51

@Brendel Mátyás: Akkor javaslom ne keverjük a fogalmakat.
Te a demokrácia minőségéről beszélsz, nem a formájáról. Az hogy a döntéshozói jogkörben lévők munkáját ki hogyan minősíti, egyéni megítélésén múlik. Emellett vannak a tények pl. a gazdasági mutatók, adókulcsok, árak stb. Nem tudom, te éltél-e diktatúrában, mertél-e volna ott tüntetni, kockáztatva az életed, vagy a testi épséged, családod, szeretteid épségét, és mindazt amivel zsarolható volnál.

A mondandódat kérlek támaszd alá azzal, hogy megnevezed azt akit kirúgtak amiatt mert tüntetett a kormány ellen.

Az, hogy 2006-ban számos ember rokkant bele a törvénytelen rendőri módszerekbe, amiért felelősséget senki nem akart vállalni, tény. Az, hogy most még csak előállítás sem történt, az is tény.

És a korrupció gyanúja, azaz ha te vagy bárki korrupcióval vádolja a kormányt, nem egyenlő azzal hogy diktatúrát kiáltunk.
Legyen már súlya a kimondott szavaknak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 21:23:03

@Viszlát és kösz a halakat: tudom, de aki az elsőt elbontja, az a másikat ne rakassa oda!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 21:29:01

@Mariusz:

"Te a demokrácia minőségéről beszélsz, nem a formájáról."

ami minőség alatt van, az nem demokrácia.

"em tudom, te éltél-e diktatúrában, mertél-e volna ott tüntetni, kockáztatva az életed, vagy a testi épséged, családod, szeretteid épségét, és mindazt amivel zsarolható volnál."

vannak, akik most se mernek. szintén a zsarolhatóságuk miatt

"A mondandódat kérlek támaszd alá azzal, hogy megnevezed azt akit kirúgtak amiatt mert tüntetett a kormány ellen."

444.hu/2014/06/02/varatlanul-kirugtak-az-origo-foszerkesztojet/

"Az, hogy 2006-ban számos ember rokkant bele a törvénytelen rendőri módszerekbe, amiért felelősséget senki nem akart vállalni, tény. Az, hogy most még csak előállítás sem történt, az is tény."

az is tény, hogy ezek a tüntetők nem gyújtottak fel autókat, székházat, nem emeltek barikádot, és nem kötöttek el egy tankot.

az is tény, hogy a 2006-os erőszakot bármely demokratikus országban rendőrattack követte volna.

az is tény, hogy a gumilövedék demokratikus országokan használatos ilyen alkalmakkor.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 21:30:23

@Mariusz:

egyébként az úgy fair, hogy te megnevezel, és idézettel, hivatkozással igazolod, hogy valaki a kommunizmusban nem mert tüntetni, mert megölték valakijét.

nelek 2014.11.18. 21:36:05

@Brendel Mátyás:

Én nem mondanám szerencsés országnak azt, ahol egy veterán fegyvertelen tankot a zsúfolt városi utcán szarrá bombáznak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 21:47:43

@nelek: egy olyan szerencsés Orbánisztánban, ahol egy műanyag pisztolyra kiküldik a TEK-et

www.blikk.hu/blikk_aktualis/lecsaptak-a-jedi-lovagra-a-kommandosok-2108721

ott szerintem egy tankra felszállnának a grippenek.

szóval ha valahol, akkor Orbánisztánban dehogynem. az igaz, hogy nem egy szerencsés ország.

nelek 2014.11.18. 22:42:19

@Brendel Mátyás: "az is tény, hogy a 2006-os erőszakot bármely demokratikus országban rendőrattack követte volna."

Tény nem lehet egy lehetőség, de mindegy...

Amikor a TV székház feldúlása történt, szerintem mindenki elfogadta volna a rendőrség kemény válaszát. Ehelyett órákig hagyták az egészet, akár még szalonnát is süthettek volna a felgyújtott autók tüzénél, a kivezényelt vidéki körzeti megbízottak még kenyérért is elszaladtak volna nekik.

Aztán a második menetben tudjuk mi történt...

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.18. 22:54:28

@is:
Ezek szerint te még nem voltál rockkoncert első sorában, koma.
Én már igen, ott azért négyzetméterenként inkább a 8 fő az átlag.
De a 4 fő még a hátsó sorokban is szellősnek számít.

"mikor all a tomeg egy tuntetesen, az max. 2,5 ember/m2"
Átlagosan elfogadott közönségszámlálási módszer szerint 4 ember/négyzetméter. De persze te biztosan jobban tudod.
Ja, az 1100 m2 az kétségkívül 1100 m2, csak nem tudom, mit akarsz ezzel mondani. Sem az emkettővel, sem a mérőszámmal.

@konrada:
"Egy átlagos ember szélessége minima 0,5-0,6 cm"
Hát az araszos váll már igen szélesnek számít (Toldinak volt ekkora Arany szerint: Szörnyű vendégoldal reng araszos vállán), és az arasz az nagyjából 20 cm, oldalanként persze. És az emberek általában vállnál a legszélesebbek. Egy átlagember bizony keskenyebb 50 centinél. De 60 centi talán még Svarci sem volt fénykorában.

"A lépéshossz átlagembernek 0,8 m, amire rájön a talp hossza, ami cca 0,2m+"
Húbazmeg, tudsz te baromságokat összehordani rendesen.
Nos, én voltam katona, a lépéshossz 75 centi, az egyik cipő orrától a másik cipő orráig. Használni kellett, mert lépésszám alapján kellett távolságot becsülni. A te mérésed szerint ez 1 méter lenne. Ahhoz azért már elég rendesen kell terpeszteni, pl. amikor a bíró kiméri focimeccsen a 9 métert.
És ez a 75 centi normál (viszonylag gyors, katonai szlengben 120-as tempójú, azaz 120 lépés/perc) menet esetén van, a sétatempó lépéshossza kb. 40 centi.
És itt a tömeg viszonylag szorosan ment.

Szóval én biztos vagyok benne, hogy hadilábon állsz a számokkal.
Magyarul sík hülye vagy, ezért gondolod, hogy hülyéskedem.

Gondolom, tegnap a Kossuth téren is már csak 4-5 ezer ember fért el, de 2002-ben, amikor ti voltatok ott, még 2 millió.
Barom.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.18. 22:56:32

@Kurtz ezredes:
Miért, mivel indítson, ha ez volt?
Akkor is, ha ti szeretnének ezt kurvára másként láttatni, és elhitetni, hogy ti voltatok a szegény ártatlan faszkalapok.
Pedig hát nem. Amit ott kaptatok, azt bőven megérdemeltétek. Sőt, sokkal többet kellett volna kapnotok.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.18. 23:16:20

@Brendel Mátyás:
Tudjuk, hogy a Reuterst, akárcsak Obamát, Gyurcsány mozgatja.
Meg mindenki mást, aki nem azt moondja, amit a fideszesek hallani szeretnének.

Ami a tankot illeti, lakott területen nem bombáztak volna sehol.

@tomfree:
Tudod, a csőcselék a viselkedése és nem a létszáma miatt csőcselék.
2006-ban csőcselék volt, most meg nem. Nem gyújtogattak, nem vertek szét autókat, nem törtek be székházakba a büfét szétlopni stb.

@Mariusz:
"A mondandódat kérlek támaszd alá azzal, hogy megnevezed azt akit kirúgtak amiatt mert tüntetett a kormány ellen."
Még csak tüntetni sem kellett, kirúgták pl. a nyelvészeti bizottság tajgait - nem a nyelvészeti bizottságból, hanem a rendes munkahelyeikről -, mert ellent mertek mondani a mini-Hitlernek a LisztFerihegy elnevezése ügyében.

Szúnyog 2014.11.18. 23:17:41

@Mr. Közbiztonság Szilárd: "Ezek szerint te még nem voltál rockkoncert első sorában, koma.
Én már igen, ott azért négyzetméterenként inkább a 8 fő az átlag."

Miért annyira fontos neked, hogy naponta sokszor bizonyítsad be roppant egyszerűségedet?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 23:19:41

@nelek: ha 2006 előtt megkérdezik az embereket, hogy mit csináljon a rendőrség, a a Károly Körúton elszabadul egy tank, mindenki azt mondta volna, hogy a lehető legerélyesebben lépjen fel.

2006 után a fasz jobberesek persze már máshog gondolják. mert nincsenek elveik

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 23:21:05

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

"Tudjuk, hogy a Reuterst, akárcsak Obamát, Gyurcsány mozgatja.
Meg mindenki mást, aki nem azt moondja, amit a fideszesek hallani szeretnének."

jajj bazmeg, paranoïas hülye. ha ez igaz lenne, akkor Gyurcsány nyerte volna az összes választást

Mariusz 2014.11.18. 23:23:05

@Brendel Mátyás: Most komolyan te itt kérdőjelet teszel a kommunista diktatúra alkalmazott módszerei elé, az én személyemtől várva erre bizonyítékot? Szerintem ez a kijelentésed túl messzire ment, ez a történettudományi témakör jelentőségében messze meghaladja a jelen vita kereteit.

Milyen alapon lenne tény hogy mit követne milyen típusú karhatalmi represszió? Most már különböző államok alaptörvényeit, büntetőtörvényeit is keverni akarjuk? Ahhoz picit tudományosabb fórumot javasolnék, szakértők bevonásával.
A gumilövedék nem szemkilövésre lett kitalálva, hanem véglegesen gyógyítható sérülések okozásával történő fizikai kényszerítésre. A gumibot sem arra való hogy félholtra verjen bárkit, hanem legfeljebb felszíni sérülést okozzon, de lehetőleg azt se.
Az sem tény hogy tüntetők gyújtottak fel autókat. Bizonyítsd hogy egy individuális, felsőbb parancs nélkül, saját elhatározásból cselekvő civil demonstráló követte el, és nem egy megbízott. Ahogyan a kirakatok és a köztulajdon rongálását is. Máskülönben naívan bármire állíthatunk bármit, ennek azonban a legkisebb értelmét nem látom.

Megmaradva a témánál:
"A diktatúra vagy parancsuralom olyan kormányzási forma, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.[Kislexikon]
A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma.(Wikipédia)"

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.18. 23:42:57

@Szúnyog:
Akkor ezek szerint te sem voltál még rockkoncerten, mi, seggfej?

@Brendel Mátyás:
Na, akkor most olvasd el úgy, hogy meg is értsd. Mind két mondatot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 23:47:40

@Mariusz:

"Most komolyan te itt kérdőjelet teszel a kommunista diktatúra alkalmazott módszerei elé, az én személyemtől várva erre bizonyítékot?"

nem kérdőjelezem meg, hanem ha te bizonyítékot kérsz, akkor én is kérhetek. Arra mutatok ezzel rá, kis naivka, hogy ez egy olyan jelenség, amely létezhet akkor is, ha nem olvasol róla az újságokban.

"A gumilövedék nem szemkilövésre lett kitalálva, hanem véglegesen gyógyítható sérülések okozásával történő fizikai kényszerítésre."

De legális. Ennyi.

" A gumibot sem arra való hogy félholtra verjen bárkit, hanem legfeljebb felszíni sérülést okozzon, de lehetőleg azt se. "

De legális.

"Az sem tény hogy tüntetők gyújtottak fel autókat. Bizonyítsd hogy egy individuális, felsőbb parancs nélkül, saját elhatározásból cselekvő civil demonstráló követte el"

Eddig te nem bizonyítottál semmit.

"Máskülönben naívan bármire állíthatunk bármit, ennek azonban a legkisebb értelmét nem látom."

Én sem. Mégis csinálod.

Megmaradva a témánál:
"A diktatúra vagy parancsuralom olyan kormányzási forma, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat.[Kislexikon]
A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma.(Wikipédia)"

ez jó leírása az Orbán rezsimnek

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.18. 23:49:42

@Mr. Közbiztonság Szilárd: ok, nem vettem észre az iróniát. a napokban ugye elhangzott az a Fidesz vád, hogy Goodfriend Gyurcsány kottájából olvas, ezek után egy fideszestől nem tünt abszurdnak, hogy komolyan gondolja, amit írtál

Szúnyog 2014.11.18. 23:56:06

@Mr. Közbiztonság Szilárd: három felnőtt cipő nem fér el 100 cm-en, agyatlan.

Mariusz 2014.11.19. 00:45:34

@Brendel Mátyás: Arra kérlek ha véleményed megosztod a világgal, az úriemberként tedd vagy sehogy.
Szánalmas hogy személyeskedés nélkül nincs vita, ez az egymás melletti elbeszélésre jó, másra nem. Úgy látom hogy radikális fideszorbán ellenlábasként nem tudsz kilépni az általad preferált politikai oldal árnyékából. Nem tudom, észrevetted-e hogy sem a fideszt, sem Orbán Viktort sem kormányát nem védem vagy reklámozom, te azonban máris beskatulyázol, és sértegetni próbálsz.
Sehová sem vezető, primitív hozzáállás.

A kommunizmus bűneinek bizonyítása nem az én dolgom, ha ezeket megkérdőjelezni kívánod, fordulj az alkotmánybírósághoz.

Vagy ha ízlésed megengedi, a tüntetéseket szervező egyik tömörülés alternatív köztársasági elnökéhez, dopemanhez.

Mariusz 2014.11.19. 01:03:48

@Brendel Mátyás: A válaszaiddal pedig magadnak mondasz ellent.
Én azt mondom, a kényszerítő eszközöket jogszerűen, túllépés nélkül megengedett használni egy demokráciában. Ezt törvény is előírja.

Te ezt elintézed annyival: de legális. Ezzel most legitimálod a hatásköri túllépést és a hatáskörben elkövetett súlyos testi sértést ami hivatalból törvényellenes? És demokráciáról, szabad véleménynyilvánításról papolsz? Igazi demokrata vagy. Röhejes.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.19. 01:49:19

@Szúnyog:
És? Szerinted 3x3 = 4? Mert akkor téged nagyon átbasztak a matekórán.

Egyébként egy 44-es cipő kb. 30 cm hosszú (külső méret, a belső talphossz 28,7 cm), szóval 3 ilyen méretű cipő a szerint a matek szerint, amit én tanultam, elfér 100 cm-en. Úgyhogy nyugodtan buzulhattok hárman is egy 1 m hosszú teremben.
Remélem, megnyugodtál.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 08:13:34

@Mariusz:

Arra kérlek ha véleményed megosztod a világgal, akkor azt meggondoltan tedd vagy sehogy.
Szánalmas hogy ennyire bugyuta dolgokkal jössz, ez vitának elég szegény. Úgy látom hogy radikális fideszorbán hívőként nem tudsz kilépni az általad preferált politikai oldal árnyékából.

"Nem tudom, észrevetted-e hogy sem a fideszt, sem Orbán Viktort sem kormányát nem védem"

HAZUDSZ, véded. Orbán kormánya diktatórikus, te meg véded. bagatellizálod az ügyes, kis 21. századi diktatórikus módszereit.

"A kommunizmus bűneinek bizonyítása nem az én dolgom"

akkor viszont nem példálózhatsz vele, és nem követelhetsz meg te sem bizonyítást.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 08:15:16

@Mariusz:

az nem vita, hogy

1) a kommunizmust hozod fel példának
2) bizonyítékokat kérsz tőlem
3) te magad viszont nem tudod ugyanezeket a bizonyítékokat prezentálni a kommunizmust illetően

ez epic fail egy vitában, amit te itt csináltál

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 08:20:46

@Mariusz:

"Én azt mondom, a kényszerítő eszközöket jogszerűen, túllépés nélkül megengedett használni egy demokráciában. Ezt törvény is előírja."

én is ezt mondom.

"Te ezt elintézed annyival: de legális. Ezzel most legitimálod a hatásköri túllépést és a hatáskörben elkövetett súlyos testi sértést ami hivatalból törvényellenes?"

nem.

ezzel azt mondom, hogy 2006-ban egy törvénysértő, agresszív, romboló csőcselék a rendőrségtől általánosságban, parancsnoki szinten azt kapta, amit a rendőrségnek tennie kellett.

lehet, hogy voltak egyes rendőrök, akik túlzásokba estek, ezek bíróság elé kerültek. de ez 2006-ban nem jelentette a tüntetéshez való jog általános csorbulását.

ellenben 2006-ban a csőcselék, az tömegesen sértette a törvényt, és okozott irdatlan károkat

a 2006-os csőcselék sokkal radikálisabb, durvább volt, mint a mai, haragos, de általában jogszerű módon tüntető tömeg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 08:23:41

@Mariusz: ja, és azt is mondom, hogy a 2006-os csőcselék székházrombolását, autófelgyújtásait, a tank elkötését, a barikádok emelését, a rombolást az utcákon, a kukák felgyújtását, a városban való randarilozást nem menti az, hogy a végén volt pár rendőr, aki visszaélt a hatalmával. mert ez a végén volt, és annak a pár rendőrnek a saját hibája.

a székházfelgyújtás viszont az elején volt, és egy elég nagy csőcselék hibája volt

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 08:28:53

@Mariusz: ja, és még valamit. a TV székháznál a csőcselék elég sok rendőrt vert vissza, és elég sok rendőr sérült meg. na most azok a rendőrök nem azért nem tudták megvédeni a tv székházat, mert nem csináltak semmit, nem azért sérültek meg, mert nem csináltak semmit, hanem azért mert utcakövekkel, és más dolgokkal brutálisan megtámadták őket. ezzel kezdődött. több rendőr sérült meg ott, mint a csürhéből. márpedig rendőrt nem támadunk meg egy demokráciában. a rendőr, az nem boxbajnok, hogy kihívhatod bunyóra, és akkor fifty fifty. nem, aki rendőrrel verekszik, az bűnöző.

és ezt sem menti az, hogy egy hónappal később a rendőrök is visszaéltek a hatalmukkal.

Cegorach 2014.11.19. 08:43:52

@Brendel Mátyás:
Így van, aki rendőrre támad bűnöző.
Csakhogy ez meg nem menti fel a rendőröket az utána elkövetett dolgok alol. Mert a MUNKÁJUK RÉSZE, hogy bűnözőkkel foglalkoznak. Mi pedig egy demokráciában azt szeretnénk, ha a karhatalom nem állna bosszút vélt vagy valós sérelmeiért. Mert ez az alapja a rendszernek. Hogy a karhatalom NEM érezheti magát felhatalmazva arra, hogy büntessen/igazságot szolgáltasson. Az a dolga, hogy a jogsértőket kézre kerítse és z igazságszolgáltatásra bízza a büntetésüket.
Aki ezt elfelejti, vagy megértést tanúsít a vadállat viselkedésük irányába (akár nácikat vernek, akár megsérültek a társaik) az nagyon ingatag vizekre evez. Ugyanis nem kizárt, hogy egy morcos rendőr majd őt veri hülyére egy másik alkalommal, mert valamilyen téves okból kifolyólag azt gondolja, hogy ő is megérdemli...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 08:53:01

@Cegorach: én viszont egy olyan országban szeretnék élni, ahol a csőcselék nem támad a rendőrökre, és nem gyújtja fel a székházat, és főleg az autómat. ettől jobban tartok, mint a rendőröktől.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 08:55:18

@Cegorach:

"nem kizárt, hogy egy morcos rendőr majd őt veri hülyére egy másik alkalommal"

ettől nem félek. de az sokkal valószínűbb, hogy a jobber csőcselék legközelebb a te autódat gyújtja fel, már, ha van autód Budapesten, valahol a belváros környékén.

Cegorach 2014.11.19. 09:12:17

@Brendel Mátyás:
Arra reagálj, amit írtam.
Szeretnél olyan országot, ahol a karhatalom saját maga tehet igazságot, és állhat bosszút kedve szerint? Volt már olyan időszak ebben az országban mindkét szélsőség irányában, és nem hinném, hogy azt vissza kéne sírni.
Amúgy pedig inkább az autómat gyújtsák fel, minthogy azt kelljen elviselnem, hogy rendőrállamban élek.
Nagyon szomorú, hogy ebben az országban erről beszélni kell. Amikor egy angollal, franciával, vagy épp svéddel beszél az ember (azért ezeket mondom, mert arrafelé mostanában kicsivel durvább kukagyújtogatások voltak) valahogy alap nekik ez a dolog. Fel nem merül egyikben sem, hogy a rendőrnek kellene megbosszulnia az autóját azzal, hogy a már ártalmatlanná tett földön fekvőt rugdossa több másik társával együtt. Sőt, arrafelé bizony egy ilyen eset felháborodást okozna az emberek körében. Persze nem véletlen, hogy miként élnek ők, és miként mi...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.11.19. 10:02:20

@Mr. Közbiztonság Szilárd:
Nekem pl az volt az első gondolatom, hogy nahát, az MSZP már megint milyen bénán szervezkedik. Nektek Kunczéval meg ez, érdekes. :)
Amúgy tökre jó ilyen véleményeket olvasni még 2014-ben is, segítetek fenntartani 2006 emlékét, úgyhogy lécci a következő választásig még jó sok ilyet kommentelj!

bölcsbagoly 2014.11.19. 10:11:16

@Brendel Mátyás: persze, persze, rettegjetek csak, az való nektek....

konrada 2014.11.19. 10:12:26

@Mr. Közbiztonság Szilárd:
Az aláírásod őszinte, és ez értékelendő.
De jogos is, hiszen 20 cm-es átlagválszélességről írsz, meg arról hogy sétatempónál 15-20 a táv a normális az egyik sarok meg másik cipőorr között, és hogy az a természetes, ha vállt vállt vetve, egymásba lógó f.rokkal sétálnak az emberek heringként faltól falig...;))

...egyébként meg, hogy tudjad, az ilyen tömegbirka együttsétálást meghagyom neked, meg a többi zakkantnak, mert én már vagyok annyira tapasztalt, hogytudjam, ez azon kívül, hogy felhergeljem magam, semmire sem jó.

...az meg hogy te a békamenetesek önszámlálókhoz hasonlítod magad,hát igen őszinte vallomás, le a kalappal, de hidd el, ebben nem osztozom veled, engem csak ebben az érdekel, ha valami hülyeség. S ahogyan azok túlzó számai, úgy a te 100 ezres tömeged is hasonlóan baromságnak tűnnek, s csak azért szóltam, hogy kicsit elgondolkodj.

...de feleslegesen, hiszen ott az őszinte aláírásod. (Mindenesetre ha majd nem csak a jelzőzés, és saját elképzelt igazságod érdekel, ott a fénykép a hídról a tömegről. Nagyítsd ki. Aztán számold meg valahol a híd közepéről. Azt tudod, hogy 27 m széles, és utána nézhetsz, két függőleges rögzítő mennyire van egymástól. Ha azt felszorozva kijön neked 1100 m-re 100 ezer, úgy jelezd. akkor megkövetlek, bár tudjuk, hogy a vége azért szellősebb volt, de elfogadom, hogy elméletileg elfér.
...de addig csak csodálom őszinte beismerésed az aláírásodban.;))

bölcsbagoly 2014.11.19. 10:12:48

@Brendel Mátyás: persze, persze, rettegjetek csak, az való nektek....amúgy a Tv székházzal kapcsolatban Fletót kérdezd, mivel ő szervezte az egészet!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.11.19. 10:14:59

@Brendel Mátyás:
A vipera meg az azonosító hiánya viszont nem legális, és nekünk ezzel van bajunk. Ugyanúgy nem lett volna bajunk a rendőrségetek erélyes, de törvényes fellépésével. A törvénytelen fellépésével van bajunk.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 10:33:54

@Cegorach:

"a karhatalom saját maga tehet igazságot, és állhat bosszút kedve szerint?"

ilyen nem történt. egy pár rendőr begőzölt, és visszaélt a helyzettel. ez nem jó, de ez nem A KARHATALOM. és nekem ezzel kisebb bajom van, mint a csőcselékkel.

"Amúgy pedig inkább az autómat gyújtsák fel, minthogy azt kelljen elviselnem, hogy rendőrállamban élek."

hazudsz, jobberes köcsög, amit leírtál, ami 2006-ban történt, az NEM RENDŐRÁLLAM. én inkább 2006-ban élnék, mint 2014-ben.

"Nagyon szomorú, hogy ebben az országban erről beszélni kell. Amikor egy angollal, franciával, vagy épp svéddel beszél az ember (azért ezeket mondom, mert arrafelé mostanában kicsivel durvább kukagyújtogatások voltak) valahogy alap nekik ez a dolog. "

az lehet, de a gumilövedéken sem siránkoznak úgy, mint ti kis köcsög jobberek. akkor az velejár. ti francia kukagyújtogatást akartok, angolkisasszony rendőrökkel. na ilyen nincs.

"Fel nem merül egyikben sem, hogy a rendőrnek kellene megbosszulnia az autóját azzal, hogy a már ártalmatlanná tett földön fekvőt rugdossa több másik társával együtt. "

a franciákban, amikor felgyújtogatták Párizs peremkerületében a kocsikat, ennél durvább dolgok is eszükbe jutottak...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 10:41:11

@Cegorach:

egyébként a cikk a 2014-es és 2006-os tüntetésekről szól.

az nekem kurvára egyértelmű, hogy a 2014-es tüntetők sokkal sokkal inkább bevállalhatóak, mint a 2006-os csőcselék.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 10:42:03

@Kurtz ezredes:

"vipera meg az azonosító hiánya viszont nem legális"

nem kaptak ilyenre parancsot.

ha pedig az egyedi szabálysértéseket tekintjük, ismétlem, a kukagyújtogatás, barikádemelés, székházfelgyújtás, autók felgyújtása, a belváros végigfosztása, a rendőrök megtámadása ennél előbb történt, sok nagyságrenddel nagyobb baj, továbbá törvénytisztelő állampolgárt ez utóbbiak sokkal inkább érinthetik hátrányosan.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 10:45:40

elkövetitek azt a hibát, és egyébként aljas terelést, hogy a 2006-os rendőrökre fókuszáltok csak. a cikk a tüntetések összehasonlításáról szól.

a 2014-es tüntetők messze jobbak, mint a 2006-osok

emiatt meg a 2014-es rendőröket nem lehet a 2006-os rendőrökhöz hasonlítgatni.

a 2006-os rendőrök egyedi túlkapásai október 23-án meg nem mentik a tüntetők sokkal durvább, korábbi szabálysértéseit, amelyek miatt joggal nevezhetőek csőcseléknek.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.11.19. 10:49:40

@Brendel Mátyás:
Mármint mire nem kaptak parancsot?
Ha a teljes kivezényelt rendőri állományon nincs megfelelő azonosító, az vajon miért lenne egyéni felelősség?

Cegorach 2014.11.19. 10:57:08

@Brendel Mátyás:
Tudjuk Bodoky hazudik, a TASZ hazudott, a Helsinki Bizottság hazudott. Mert ők is jobber köcsögök, ugye te gyökér?

Cegorach 2014.11.19. 11:05:27

@Brendel Mátyás:
Mellesleg soha nem írtam olyat, hogy aki rendőrre támad, azt ne kéne elítélni. Nem is értem mit magyarázod ezek után, hogy szerinted normálisabbak azok, akik nem támadnak rendőrre? Ja, mi ezen a meglepő?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 11:16:22

@Kurtz ezredes: " a teljes kivezényelt rendőri állományon nincs megfelelő azonosító"

bizonyíték?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 11:16:56

@Cegorach: idézet, hivatkozás, jobberes kisköcsög!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 11:18:05

@Cegorach:

"Nem is értem mit magyarázod ezek után, hogy szerinted normálisabbak azok, akik nem támadnak rendőrre?"

akkro el kell ismerned, hogy a 2014-es tüntetők jobbak a 2006-osnál, és nem igazán ugrálhatsz, ha a 2006-osokat csőcseléknek nevezem.

Cegorach 2014.11.19. 11:33:58

@Brendel Mátyás:
http://nonprofit.hu/content/az-ensz-aggódik-magyar-rendőri-fellépés-miatt-magyar-helsinki-bizottság-közleménye
www.jogiforum.hu/hirek/16235

Elég lesz?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 11:55:53

@Cegorach: nem elég.

állítás, idézet, hivatkozás!

Cegorach 2014.11.19. 12:01:44

@Brendel Mátyás:
Na menj a picsába. Ott van a Magyar Helsinki Bizottság, meg a TASZ közleménye, mit szeretnél még? Azt állítottam, hogy szerintük is komoly problémák voltak a rendőri fellépéssel. Ez le van írva a linkek között világosan.
Ha te mindent ignorálni akarsz, ami nem a te nézetedet támasztja alá, az a te bajod, azzal én nem tudok mit kezdeni...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.11.19. 12:01:47

@Brendel Mátyás:
newsimg.bbc.co.uk/media/images/42230000/jpg/_42230994_police_ap.jpg
internetfigyelo.files.wordpress.com/2009/09/gyuri02.jpg
www.youtube.com/watch?v=IbjweQYKcWU

nol.hu/belfold/2006-os_zavargasok__kezdodik_a_rendortabornokok_buntetopere-1413041

(direkt ezt a náci lapot néztem, te is írtál bele, ugye?)

"Egy másik vádpont szerint a Rebisz tagjai annak ellenére nem viselték azonosító jelvényüket 2006. október 23-án, hogy ezt törvény írta elő, továbbá, hogy erre Bene László kifejezett és egyértelmű utasítást adott. Ezután pedig az országos főkapitány, bár parancsa meghiúsulásáról tudomást szerzett, nem intézkedett a felelősségre vonásokról. A vádirat kiemeli: a közvélemény kifogásolta, hogy azonosító nélküli rendőrök intézkedtek, Bene László mégis eltűrte, hogy a Rebisz parancsnoka nem rendelt el érdemi tényfeltáró vizsgálatot és senkivel szemben nem kezdeményezett felelősségre vonást. Mindezek miatt az elsőrendű vádlottat elöljárói intézkedés elmulasztásával vádolják."

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:04:33

@Cegorach:

állítás, idézet, hivatkozás!

ne maszatolj, jobberes köcsög!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:06:05

@Kurtz ezredes: tehát bebizonyosodott, te is bizonyítottad, hogy a parancs a jelvény viseléséről szólt. QED. ennyi.

Mariusz 2014.11.19. 12:06:48

@Brendel Mátyás: Megismétlem: én bizonyítsam a kommunizmus bűneit? Hogy példának hozom fel mint diktatúra, és te ezt megkérdőjelezed? Nem tudom hány éves vagy de szerintem fogalmad nincs arról mekkora baromságokat mondasz.

Azt kapták a tüntetők 2006-ban amit megérdemeltek? A 2014-es tüntetők jobbak mint a 2006-os tüntetők? Mert te azt mondod. Na innentől nem látom értelmét további vitának. Lassan komolyan megnevettetsz.

Cegorach 2014.11.19. 12:12:31

@Brendel Mátyás:
Komolyan hülye vagy?
"...A jogvédő szervezet a szeptember-októberi események kapcsán többször is felhívta a figyelmet: miközben az erőszakosan fellépő tüntető csoportok rendőri feloszlatásának elrendelése jogszerű volt, a rendőrök fellépése számos esetben vélhetően megvalósította a bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekményt. Emellett pedig a tömeggel szemben alkalmazott rendőri intézkedések során is sokszor sérült az arányosság követelménye..."
helsinki.hu/a-magyar-helsinki-bizottsag-kerdessel-fordult-az-orfk-vezetojehez

"...A Magyar Helsinki Bizottság véleménye szerint az elmúlt éjszakák eseményeiről a sajtóban megjelent fotók és videófelvételek az utcai erőszakos cselekményekben részt nem vevő személyek elleni indokolatlan, aránytalan rendőri fellépésre utaló képeket is tartalmaznak.

A rendőrség kötelessége, hogy megfékezze a rendbontást és határozottan fellépjen az erőszakos cselekmények elkövetői ellen. Megértve a rendőrök elkeseredettségét a bajtársaik által elszenvedett sérülések miatt, a Helsinki Bizottság felhívja a figyelmet arra, hogy a jogszerűség és arányosság elvét ebben a kiélezett helyzetben is tiszteletben kell tartani..."
helsinki.hu/a-jogszeruseg-es-aranyossag-elvet-a-kielezett-helyzetben-is-tiszteletben-kell-tartani

"...A másodfokú bíróság kiemelte: míg egy civil nem vonható felelősségre, ha végignéz egy bántalmazást, a rendőrökre az átlagemberekhez képest többletkötelezettség hárul. A dr. Nehrer Péter bíró vezette másodfokú tanács azt is hangsúlyozta, hogy a rendőrök nem állhatnak bosszút az eljárás alá vont polgárokon, ugyanis az nem jogállam, hanem rendőrállam lenne. A rendőrök felelőssége kapcsán arra is utalt, hogy a rendőr társadalomnak ki kellene vetnie magából azokat a rendőröket, akik bántalmazást követnek el, nem pedig hozzájárulnia tettük büntetlenül maradásához."
helsinki.hu/ket-ujabb-rendort-itelt-el-a-2006-os-bantalmazasok-kapcsan-a-fovarosi-itelotabla

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:14:31

@Kurtz ezredes:

parancsot kaptak a jelvény viselésére
ha egyesek nem viseltek
akkor ez a saját felelősségük

ezt egy gimnáziumot végzett embernek nem kell magyarázni. neked kell, mert hülye, jobberes köcsög vagy

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:16:42

@Cegorach:

mint modntam, állítás, idézet, hivatkozás.

hiányzik az állítás.

az én állításom:

"az erőszakosan fellépő tüntető csoportok rendőri feloszlatásának elrendelése jogszerű volt,"

ezt igazoltad, jobberes köcsög.

ezen kívül van az idézetekben arról szó, hogy voltak rendőri visszaélések. ezt meg nem vitatta senki.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.11.19. 12:17:00

@Brendel Mátyás:
Ha ez így volt akkor már csak ezt kéne valahogy megmagyarázd.

"Ezután pedig az országos főkapitány, bár parancsa meghiúsulásáról tudomást szerzett, nem intézkedett a felelősségre vonásokról."

Cegorach 2014.11.19. 12:19:41

@Brendel Mátyás:
"...The Government Report (§§ 47-49 and § 83) mentions the criminal proceedings started in relation to the excessive use of force by the police when dissolving anti-government demonstrations in September and October 2006. The Government Report fails to mention issues of serious concern in relation to these events.
a) Order by the National Police Chief concerning identification badges. In 2006, the UN Committee Against Torture expressed its concern at reports that Hungarian law enforcement officers did not carry identification badges during the Budapest demonstrations in 2006, which made it impossible to identify them in case of a complaint of torture or ill-treatment. The lack of identification badges contributes to the situation described by the Government Report (§ 47) that out of the 202 criminal proceedings launched after the events, 167 had been terminated. The Government Report however fails to mention that the order of the National Police Chief (retired by now) allowed officers to be in the streets without the badges, secondly, that neither the Police Chief nor other police leaders have been called to account for the fact that the majority of police personnel participating in the dissolution of the 23 October 2006 demonstration had not been wearing the badges, making any future identification (and accountability) nearly impossible..."
helsinki.hu/wp-content/uploads/HHC-submission-to-HRC-re-Hungary-List-of-Issues_1.pdf

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.19. 12:20:27

@konrada:
Nem, faszfejkém, nem aláírás volt, hanem rád vonatkozó jelző.
Amúgy meg tanulj meg olvasni, barom. EGY vállnak a szélessége nincs 20 centi, max. nagyon kigyúrt embereknél. Az emberek 2 válla van, legalábbis ha nem hozzád hasonló nyomorék.
Majd mérd már le egyszer a saját válszélességedet, seggfej, tudod, széltől szélig, hogy mennyi. Nagyon meg fogsz lepődni.

De legalább már kezded belátni, hogy faszságokat írtál, és számoni sem tudsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:24:20

@Kurtz ezredes: emiatt mulasztása ugyében vádat is emeletek. mi a problémád, jobberes kishülye?!

ettől ugyanis a jelvényekért az egyedi rendőrök felelősek maradnak. továbbá a tüntetők is felelősek maradnak az ő törvényszegéseik miatt, amelyeknek nagyságrendje sokkal nagyobb.

Cegorach 2014.11.19. 12:24:52

@Brendel Mátyás:
Senki nem mondta, hogy nem jogszerű feloszlatni az erőszakos tüntetést. A hallucinációid magánügyként kezelendők.
A cikkedből mintha kifelejtetted azt az apróságot, hogy az aránytalan rendőri fellépések ellen, valamint az azonosítószám nélküli rendőrökkel végrehajtott akció ellen több jogvédő szervezet is felemelte a hangját, majd később számtalan bírósági ítélet marasztalt el rendőröket, amit az nehezített, hogy beazonosítások a jelvények viselése nélkül szinte lehetetlen volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:25:20

@Cegorach: mi az állításod, jobberes kisköcsög?! miért nem válaszolsz erre, nem érted a kérdést?! tolmácsot hívjak?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:26:52

@Cegorach: ez lemaradt. de írtam, hogy nem tudjuk, hogy ma, 2014-ben egy hasonlkó eseteeet hogy tudna kezelni a rendőrség, így ezt úgyse lehet összehasonlítani.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:28:53

@Cegorach: a cikk egyébként a fideszes mítoszok leleplzeéséről szól. na most azt,h ogy voltak rendőri visszaélések, azt egyetlen fideszes sem felejti el. azt, hogy a tüntetők felgyújtották a székházat, megdobáltak sok szár rendőrt, és hasonlót, azt viszont igen. úgyhogy én aarról írtam, amit a hülye fidesznyikek el szoktak felejteni.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.11.19. 12:32:27

@Brendel Mátyás:
Ezzel semmi problémám nincs. Problémám azzal van, hogy ha ez igaz
- Miért 2010 után emelnek vádat ellene, miért nem előtte? A bűncselekményt 2006-ban követte el és ez még neked is világos.
- Ha már Gyurcsány Ferenc akkora barom, hogy ilyen, teljesen alkalmatlan rendőröket tűr meg vezető beosztásban, akkor miért nem rúgja ki még aznap? Miért vár ezzel 2007 májusáig, majd hogy kerül ezután Bene az MNB biztonsági vezetésének élére? Szerette volna, ha azt is elkúrja? Egyszerűen nem értem, nem és nem. :(

A tüntetők törvényszegéseiben teljesen egyetértünk, én a rendőröket nem értem, akiknek elvileg az lenne a dolguk, hogy a tüntetők törvényszegéseiért felelősségre lehessen vonni a tüntetőket, de ehelyett inkább maguk is törvényt szegnek, ami a parancsnokaikat nem érdekli.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:33:04

@Cegorach: beleírtam neked, hogy voltak túlkapások, most örülsz?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:34:22

@Kurtz ezredes: én a tüntetéseket hasonlítottam össze, nem pedig a bíróságot elemeztem. a mostani bíróság kurva sok ügyben nem emel vádat, ezügyben is kurvára szarabb a Fidesz, mint az MSZP. de ez egy másik cikk volna.

Cegorach 2014.11.19. 12:34:37

@Brendel Mátyás:
Igen, köszönöm a közreműködésed.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.11.19. 12:36:43

@Brendel Mátyás:
Meg a kommentekben a bűncselekmények sorozatát elkövető rendőröket védted azzal, hogy de a tüntetők rosszabbak voltak 2006-ban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 12:44:59

@Kurtz ezredes: "a tüntetők rosszabbak voltak 2006-ban."

azok voltak. ezt csak az elmezakkantak tagadják

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2014.11.19. 12:48:56

@Brendel Mátyás:
Na tök jó, közben látom, hogy már túlkapások is voltak. :)
Akkor én is egyetértek, hogy a zavargók (inkább ezt használjuk a tüntetők helyett)
tényleg rosszabbak voltak, de hát elég durva helyek azok, ahol a tüntetők jobbak a rendőröknél.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.19. 13:02:57

@Kurtz ezredes: a mostani tüntetők jobbak, mint az akkoriak.

normál esetben a tüntetők és a rendőrök kb azonosan jók. például az idei tüntetéseket, a Fidesz székház dobálást kivéve.

konrada 2014.11.19. 20:35:55

@Mr. Közbiztonság Szilárd:
Kedves Szilárd!
Látom, te úri szabó lettél volna, mielőtt el nem hajtottak a külterületi stílusodért;), ezért kötöttél bele a vállszélességbe, melyet mindenütt máshol a váll két legtávolabbi pontjánál mérnek. S te ennek megőrülve tudtad le magadban azt, hogy egy normál embernek max. 20 cm szélesség kell, így elfér a 100 ezer akkora helyen.
...persze így már nem is kellett megszámolnod az általam ajánlott egyszerű módszerrel, mennyien is fértek el a 27 m széles híd két függőleges tartókábel között i cca. 12 m-es hosszánál, amit aztán csak fel kellett volna szorozni.
...de tudom, egyszerűbb ordenárénak lenni, mert a te környékeden mindig annak van igaza, aki a leghangosabb és legocsmányabb stílusú.
Tudod mit, legyen akkor igazad, én nem fogok a te kocsmából szalasztott vitamódszereddel versenyre kelni.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.20. 00:58:00

@konrada:
Faszfej, még mindig nem tanultál meg olvasni.
Addig meg nincs miről beszélnünk, mert olyan vagy, mint egy bolond origamis: csak hajtogatod a magadét.
süti beállítások módosítása