Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

3 dolog, amiből az derül ki, hogy a Fidesz el szeretné veszteni a kétharmadot

2014.11.07. 13:46 | balközép | 10 komment

Politika fogyasztó emberként már az előző ciklus kormányzati lépései is nehezen voltak emészthetőek számomra. A mögöttes szándékot, ami szerintem sok esetben nem volt épp túl elegáns, mindig érteni véltem. Ilyen "magasztos" célok: hatalom megőrzése, kiszélesítése, centralizáció, korlátozások, büntető politika és hosszasan lehetne folyatni a sort. Csendben jegyzem meg szomorú, hogy a politikai cselekvés centrumában a hatalom megszerzése és megtartása a legfontosabb rendező elv, nem pedig közös ügyeink jobbá tétele.

Azonban pattog itt a politikai agorában három ügy, aminek a mögöttes szándékát nem értem pontosan, de égbekiáltóan felháborító az egész, ahogy van. Ráadásul nem tét nélküli, hiszen a Fidesz el is veszítheti a kétharmadát a parlamentben!

Amerikai kitiltási ügy

Azt érezzük, hogy nagyon nem normális dolog az, ha a világ vezető államából egyszer csak kitiltanak állami vezetőket. Az önmagában is pikáns helyzetet fokozza, hogy most már tény, hogy az egyik a NAV elnöke. Tetszik érteni, az adóhatóságé. Persze tegyük fel hogy a vád lehet az leegyszerűsítve, hogy lopott, nem tudjuk. Más országok állami vezetőivel szemben is vannak ilyen vádak, de nem tiltják ki őket az USÁ-bol.I

 

Itt az a megmagyarázhatatlan, hogy hogy a francba lehet az, hogy egy ilyen súlyú esemény kiderülése után, nem az a kormány reakciója, hogy felmenti a NAV vezetőjét? Tök mindegy nekem, hogy ártatlan, vagy sem. Tisztázza magát mint magánember, de a NAV elnöke legyen már feddhetetlen. Ne csináljunk már, úgy hogy rendben van, hogy az USA kitilt egy vezetőt és ez mintha minden napos dolog volna. Tudjuk, hogy ez a normális irány, mégis érthetetlen, hogy hogy nem mentik fel a NAV vezért.

Netadó

Ha az volt a cél, hogy a kormány elterelje az amerikai kitiltási ügyről a figyelmet akkor nem sikerült. Zseniális kommunikációs dilemma: hülyék legyünk vagy korruptak? Volt már ilyen média tematizálási ötlet máskor is, ezeknek a vége mindig az: hülye is vagy meg korrupt is. Aztán a kormány visszavonta a... de nem inkább konzultál. Érthetetlen miért tart életben egy ilyen népszerűtlen témát?

Vasárnapi zárvatartás

Ha itt is az a cél, hogy elterelje a kormány egy picit a figyelmet az amerikai kitiltásról akkor a dolog most úgy áll, hogy eddig hülyék vagyunk és korruptak, most már még hülyébbek vagyunk és korruptak. Kommunikációs szempontból ez totális csőd. Nem írom le, miért hülyeség a vasárnapi zárvatartás.Viszont azt magyarázza meg nekem valaki az miért jó a kormánynak, hogy itt egy Fidesz-KDNP-kormány-nép négyes viszály körvonalazódik?

No, de az alap probléma a NAV elnök kitiltása. Amire egy jó válasz lehetett volna, azonnali felmentés. No és akkor a további öt személyről nem is beszéltünk... Mert ugye, ha túl vagyunk a NAV elnökön van még 5 derék polgártársunk, aki nem szelfizhet a Szabadság szoborral...

 

Piroslap. Tények balról. Kövess minket Facebookon! ITT!

 

És mind ezt teszik olyan politikai szituban, amikor valós veszélye van hogy elveszítik a kétharmadukat a parlamentben. Igen. Erről kevés szó esik, de bizony lesz kettő időközi parlamenti választás.Az egyik Újpesten november 23-án a másik pedig Veszprém és környékén (ez a választás még nincs kiírva). Ha mind kettőt megnyeri az MSZP, akkor nincs a Fidesznek kétharmada.

Kétharmad nélkül meg jelentősen korlátozódna a mozgástere. Tehát van tét. Méghozzá nem is kicsi.

Ennek tükrében még inkább érthetetlen mi történik most?

Egyetlen logikus magyarázat az lehet: a Fidesz megunta a kétharmadát.

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr126874925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.07. 14:09:45

A kitiltás oka: az USA nyomást akar gyakorolni a túl független Mo-ra. Az egésznek semmi köze semmilyen korrupcióhoz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.11.07. 14:49:33

@maxval birca hozzászóló: Honnan a halálból tudnád te ezt, ember?! Mi vagy te, CIA ügynök?!

H.Sandor 2014.11.07. 19:14:57

Szerintem birkák nem lehetnek CIA ügynökök,mert valamennyi ész ahhoz is kellene.
Ellenben birkákra is igenis szükség van a hús,a gyapjú és a trágya miatt de talán a politikába nem kellene belebégetniük.
Orbán akkor védi a magyarok "büszke szabadságharcát",amikor a saját alkalmatlanságát akarja elkendőzni. A régebbi dakota viccei szerint már rég le kellett volna szállnia a döglött lóról.
Magyarország nem "túl független",hanem rohadtul elszigetelődött,csak ezt a birkák nem tudják felfogni,pont azért mert birkák.

istvankah 2014.11.07. 19:40:31

Még mindig van olyan "jószándékú"bírka aki beljebb tolja a nyelvét a "turul"seggbe!

kublerek · www.vasalobolt.hu 2014.11.08. 07:15:21

Ez a birka nem érdemli meg hogy szót vesztegessünk rá

laci0011 2014.11.08. 07:30:40

Csuti orálmuzsik saját káderei foglya,röhögve lopnak a háta mögött mert nincs mitől félniük,ha meg is buknak a főnöknek muszály megvédeni őket különben hiába volt minden az utóbbi pár évtizedben.Saját ostobasága tette fogollyá,na meg a hiteles ügynöklista ami Moszkvában van.

laci0011 2014.11.08. 07:32:24

@Brendel Mátyás: NKVD gazdái vannak szerencsétlen kérődzőnek,már valahol be is vallotta.
süti beállítások módosítása