Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Ennek az országnak pontosan olyan kormánya van, aminőt érdemel!

2014.11.01. 13:19 | Brendel Mátyás | 12 komment

1369232753_varga_es_orban_mti.jpg

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel"
Joseph de Maistre (nem pedig Széchenyi). Egyébként eléggé konzervatív politikus volt.

Mondom én is ezt, pont az internetadós tüntetés után. Meglepő? Elmagyarázom. Először is, az internetadó elleni tüntetés nagy siker, egy győztes csata. Azt még nem tudni, Orbán nem csempészi-e be mégis a lompost (és akkor mindenki szív), szóval vigyázni kell. De az internetadó elleni tüntetések máris megmutatták, hogy:

1) Nem igaz az a mítosz, hogy a tüntetések nem érnek semmit, hogy nem lehet velük elérni semmit. Nem igaz, hogy hiába megyünk ki tüntetni.

2) Hanem épp ellenkezőleg, ha az ország ki akar kényszeríteni valamit, és van egy kis szerencse a körülményekben is, akkor ki tudja.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem lehet pontosan belelátni Orbán fejébe, lehet, hogy a külföldi reakciók, a vállalatok, a belső ellenzék is belejátszott a döntésébe, de azért azt gondolom, reális azt feltételezni, hogy a tüntetéseknek óriási szerepük volt benne.

Amellett, hogy sikerült az internetadóban meghátrálásra kényszeríteni a kormányt (a teljes visszavonás még nincs meg), amellett viszont a kormány keresztül viszi a többi megszorítását és különadóját. Köztük például a cafeteria adóemelését.

Hogy ezt miért teheti meg? Pontosan azért, teheti meg, mert a cafeteria ellen nem tüntet ennyi ember. És pontosan addig teheti meg, amíg nem tüntet ellene ennyi ember. Mert valójában nagyon is igaz, még ebben az önkényuralomban is, végül is a nép az úr. Orbán pontosan azt teheti meg ezzel a néppel, amit az megenged neki. Ez a nép pedig hát eléggé hülye, mert az internetadón kívül mindent megenged neki. És nem csak az a 2-3 millió Fidesz szavazó.

Hogy miért hülye? Az internetadó elleni tüntetések alatt egy bevett Fideszes duma volt, hogy de hülyék ezek az emberek, havi 700 forint plusz áfa ellen tüntetnek, miközben Orbán sokkal többet vesz ki a zsebükből például a cafeteria megadóztatásával. És az ellen nem nagyon tüntetnek, erre nem gyűlik össze százezer ember pár nap alatt egy Facebook csoportban. Ez, mint az internetadós tüntetések elleni duma persze hülyeség volt, mert nem az a tanulság, hogy az internet ellen nem kell tüntetni, hanem az, hogy más ellen is kell!

Ugyanezt a kritikát megkapták a netadó elleni tüntetés szervezői is, még a támogatóktól is. De ez sem jogos. Az internetadó elleni tüntetés szervezői arra tudtak tüntetést szervezni, amire az emberek kimentek. Abból tudtak főzni, amit az emberek nekik hoztak. A tüntetés mögött tényleg annyira nem volt támogató párt, vagy külföldi hatalom, vagy befektetői csoport, hogy amint nem volt az embereknek kedvük kimenni, már nem jött össze nagy tüntetés. Ez történt péntek este. Az emberek arra nem voltak képesek, hogy kimenjenek ünnepelni, illetve, hogy jobban megerősítsék, hogy Orbán nem trükközhet, figyelnek. A szervezők sem pénzzel csalogatni, sem erőszakkal kivinni nem tudtak több embert. Természetesen nem is próbálták.

Tehát ha hülyeség az, hogy az emberek 700 forint plusz áfa miatt tüntetnek, de a cafeteria miatt nem, akkor az az emberek hülyesége. Ilyenek az emberek: nem mentek ki tüntetni, amikor Orbán elvette tőlük a sok százezres, milliós magán-nyugdíjpénztári befizetést. Nem mentek ki, amikor elvették a trafikjaikat. Nem mentek ki, amikor elvették a földjüket. Nem mentek ki, amikor a kormány vegzálta a civil szervezetekt, amikor átírta az alkotmányt. Nem mentek ki, amikor 10 milliárd eurós adósságba verte az országot a paksi bővítéssel. De kimennek 700 forint plusz áfáért. Őrület, nem?! Anno, kimentek az őszödi beszéd miatt, pedig semmibe nem fájt nekik, és félreértetté. Aztán kimentek a 300 forintos vizitdíj ellen is tüntetni, pedig amögött volt ráció, volt reform. De a reform helyett inkább egy őrült bandát emeltek kétharmados hatalomba. Ezt a bandát újraválasztották, megerősítették az EU parlamenti és önkormányzati választáson is őket. Például azt a Rogán Antalt újraválasztották, akinek a lakása körül korrupciós botrányok voltak. Sőt, az V. kerületben a Fideszes jelölt nyert az önkormányzati választásokon is. Az sem zavarta az embereket, hogy ez a kormány értelmetlen szabadságharcot folytat nyugattal, tönkreteszi az országot az unortodox gazdaságpolitikával, gyengén tartja a forintot, tönkre teszi a devizahiteleseket, és még közben szét is lopják az országot. Sok százezer forintot vesznek ki a zsebükből, de ez nem zavarja őket. Csak a 700 forint plusz áfa.

A magyar lakosság többsége korrupt, csal, hazudik, szart néz a tévében, szart olvas az újságban, szart olvas az interneten, szart oszt meg a Facebookon. A magyar újságok szerkesztői többnyire szintén szart tesznek ki a portáljukra, amelyet az olvasók nagy buzgalommal olvasnak. A zIndex és a Fidesz között nem sok különbség van ebben. Ahogy a Fideszben dilettáns puszipajtások kerülnek minisztériumok élére, úgy a zIndexben hülye puszipajtások lesznek szerkesztők és megélhetési újságírók. Ugyanúgy szar döntéseket hoznak, és a szart teszik példaképpé. És a zIndex olvasó ezt is "megszavazza", mert klikkeléssel, megosztással szavaz. Akárcsak a kormány hülyeségeit. Mert igénytelen, mert lusta. Nem túl nagy a különbség.

Úgyhogy ha ezt akarják az emberek, ezt is kapják az élettől: egy tönkremenő országot, amelyben megvédték az internetüket. Pontosan azt kapták, amit kértek, követeltek, megszavaztak, amit tehát megérdemelnek. Legalábbis a többség. Ennyi. Ha nem akarjátok felemelni a lusta s..geteket, és kimenni tiltakozni a magánnyugdíj Einstand ellen, akkor elveszik a pénzeteket! Ha nem tiltakoztok a paksi bővítés ellen, akkor Orbán felesleges adósságba veri az országot. Ha nem tiltakoztok, hogy Orbán ne mutyizza el tőletek a trafikokat, akkor elveszi! Ilyen ez a kemény c'est la vie!

Persze van egy kisebbség, van kivétel, őnekik viszont sajnos együtt kell élni ebben az országban ezekkel a hülyékkel. Vagy elmenekülhetnek másik országba, ahol mondjuk kicsit jobb a helyzet. Valószínűleg nem sokkal. Ez van, ilyen ez a c'est la vie.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr896853847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2014.11.01. 14:58:06

Bölcs mondás, de nem fedi a valóságot

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 16:50:39

Az ország nem ballib, jajj, de nagy a baj...

KullWahad 2014.11.01. 17:16:03

És akkor erről a tervezetről még egy nyikk sem volt:

fuvarlevel.hu/atombomba-a-fuvarozasban/

hanta boy 2014.11.01. 17:46:32

@Brendel Mátyás:

Köszi!

Egyébként a cink.hu oldalán olvastam, és tetszett, azért másoltam ide....hátha okulnak belőle mások is....sajna nem.....

Aki kíváncsi rá olvassa el a Cinken....

program készítő 2014.11.01. 18:00:34

Vagy elmenekülhetnek másik országba?,majd rájuk száll Vityánk amennyiben hazajönnek.

laci0011 2014.11.01. 19:10:29

Ennek az országnak sajna szellemi mélyszegénységben szenved sok bloggere,elcsalt választások után ép elme nem írna le ennyi féligazságot.,ha nem sül a láncszavaztatás még mindig lehet demokratikussan nyílt szavaztatni,aztán a pofánkba hazudni olyanoknak akik rég hűvösön kéne floridáznia...

megamedve 2014.11.01. 19:35:54

Nos nagyjából pont
Én is döbbenten néztem eddig, hogy mennyi fost kaptunk már a nyakunkba, és semmi.
Aztán ez meg kivitt sokezer embert az utcára.
Talán azért, mert itt volt egy közösség, és volt hozzá egy platform (faszbok), ami segített mindebben.

Megdobbent 2014.11.01. 20:58:06

Mondta valaki, hogy ne legyen egyseges adocsomag elleni tuntetes? Hol voltak es vannak a videki (es persze piactuktol megfosztott budapesti) taxisok, akiket szenneszopatnak, hol vannak az osszes alkalmazottak, akik valaha kafeteria (azaz kavezo helyiseg - elbaszott magyar jovevenyszo) hozzajarulast kaptak, a foldjukrol kirugott parasztok, az osszes uzlet alkalmazottai, akik valaha dohanyt arultak es meg sorolhatnam napestig. Ha mas nem, most ide kellett volna csapodni emberesen.
Igen, egyebkent egyetertek, hogy ezt erdemli az orszag, es akkor hozzateszem, hogy az en velemenyem pl. annyira lesujto az orszagrol es annak lakossagarol, hogy nem kuzdok ertuk, hanem itthagyom majd a francba az egeszet a sajat leveben fozni, ha sikerul vegulis vegleg kitaszitania orbannak es a jobboldalnak (... ami ebben a szuper orszagban fossztogato bolsevik moszkovita csurhet jelol, tehat ez sem az, ami a neve) a civilizalt orszagok sorabol.
20 evem ment el arra, hogy varjam, lesz-e a posvanybol elheto pocsolya. Nem lett, most ott jarunk, hogy reset, indul a menet '90-tol ujra, csak most nem alig varjak a civilizaltak, hogy csatlakozzunk, hanem rugdalnak felre, mint a ruhes kutyat. Nah, ebbol van elegem, nincs erre a szarra meg 20 evem.

koksz 2014.11.01. 21:35:48

Pontosan igaz, mindenkinek olyan főnöke van akit megérdemel.
Azért ez a mostani nem annyira rossz, hiába is próbálja a média hivatásos rettegői elültetni a köztudatba saját fóbiáit. Nem bántja őket senki, nem jön értük a lefüggönyözött nagy fekete autó.
Jól is néznénk ki, ha ők mondanák meg ezek után mit és hogyan kell működtetni.

Arthur Bloch 2014.11.02. 06:03:00

@koksz:-"Jól is néznénk ki,ha ők mondanák meg ezek után mit és hogyan kell működtetni." - Pontosítson: kik azok az ŐK ? -- a média hivatásos rettegői ? - azok kifélék, mifélék...?

kekex 2014.11.02. 07:14:04

@koksz:
Halleluja! N em jönnek MÉG a fekete autók?
"Pedig igény, az lenne rá"
süti beállítások módosítása