Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Nekik találkozni kellett

2013.04.26. 17:17 | zupasta | 3 komment

Címkék: mszp fidesz maffia orbán viktor rogán antal pintér sándor laborc sándor hangfelvétel portik tamás

És íme, a legújabb előbányászott bizonyíték a Zelmúltnyolcévből, amivel remekül be lehet támadni az ellenzéket. Konkrétan van egy hangfelvétel, amin valakik beszélgetnek valamiről. Ebből az egyik maffiózó, a másik a titkosrendőrség volt vezetője, és arról beszélgetnek, hogyan lehetne a kormányváltást elkerülni? Mindezt 2008-ban, amikor már maga a kérdés felvetése is elég groteszken hatott. Tehát akármi is hangzott el, és akármiért is találkoztak egyáltalán, nagy utóélete már nem volt. Legfeljebb annyi, hogy Portik Tamást letartóztatták, és ettől láthatóan Laborc Sándor sem jár messze. Szóval ez az ügy megint csak arra jó, hogy emlékeztessen: mindig vannak olyanok, akik a politikai és/vagy egyéb pozíciójukat csak a saját, és cseppet sem kóser pecsenyéjük sütögetésére használják. Az ilyen alakok feltűnése elkerülhetetlen, bármelyik oldalról is légyen szó.

Nem Laborc az első ilyen. Volt már egy Hagyó, egy Zuschlag, de ne felejtsük el Orbán Viktor híres "ne mi nyerjük a legtöbbet" aranyköpését sem, és már arra is igazán fény derülhetne, hogy Pintér Sándor találkozott-e Dietmar Clodo-val? Josip Tot és Kaya Ibrahim hogy vannak? Ha fél évtizedes ügyeket előszedni ér, akkor hadd érjen másfél évtizedeseket is. A kérdés csupán az, hogy ha egy-egy párt ilyen személyekre bukkan maga körül, akkor mihez kezd velük? Kiadja őket az igazságszolgáltatásnak, vagy kormányt alakít belőlük? Viszont hogy öt évvel ezelőtt két ember beszélgetett valamiről, abból azt levonni, hogy az egész MSZP velejéig romlott lenne - mint ahogy azt a Véleményvezér megtette - kissé merész következtetés, az adott blog szellemiségéhez pedig meglehetősen méltatlan. (Mint ahogy az is, hogy a rá adott kommentem még mindig "modeárlásra vár".) Lehet azt a pártot is szeretni és nem szeretni, de a 2010-es demagógia szintjére azért ne süllyedjünk.

Az MSZP egyébiránt azonnal elhatárolódott, a lehető legmagasabb szinten. Persze az nem nehéz, a Fidesz is naponta elhatárolódik magától, amikor Rogán Antal megígéri, hogy nem lesz több zsidózás. Az MSZP elmúlt három éve viszont másról sem szólt, mint az önostorozásról és az öntisztulásról, aminek sikerességét mindenki ítélje meg maga. Mindenesetre olyan választók mindig vannak, akik az ilyen-olyan, valahonnan előkerült hangfelvételekre nagy kedvvel harapnak. Őket már nem is kell nagyon győzködni, mert vagy csak azt várják, a szocikról mikor derül ki valami zaftos - vagy csupán ennyi is elég a meggyőzésükhöz, de a Fidesz már ezeket is régen lenyúlta. Szóval lehet ezt a réteget is kiszolgálni, de akkor ha a Fidesz újraválasztásának megágyazásáról van szó, akkor ne másfelé mutogassunk.

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr785248366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emiksz 2013.04.27. 09:55:31

Van egy találós kérdésem.

Vagy egy olajszőkítő strici, meg egy titkosszolgálati vezető. Van még két ismeretlen, akik közül állítólag az egyik szintén titkosszolgálati arc, meg egy pártközeli üzletember.

Ki csinálta a hangfelvételt?

Nyilván nem a gengszter, mert már forog a szalag, mire megérkezik.
Akkor a három másik közül kinek volt az ÉRDEKE, hogy korruptnak beállítsa saját magát, és az irattárba iktatószámmal, és feljegyzésekkel elhelyezze a felvételt?

Marhaság. Ennyire hülyének senki sem születik. Az egyetlen épkézláb magyarázat, hogy egy nyomozási folyamat egy bizonyítéka (részeiben) került napvilágra. A két ismeretlen meg kellett tanunak az esetleges bírósági tárgyaláshoz a strici ellen.

Waldi! 2013.04.27. 10:24:22

"Viszont hogy öt évvel ezelőtt két ember beszélgetett valamiről, abból azt levonni, hogy az egész MSZP velejéig romlott lenne - mint ahogy azt a Véleményvezér megtette - kissé merész következtetés, az adott blog szellemiségéhez pedig meglehetősen méltatlan."

Pedig varhato volt, hogy Panyi Szabolcs ugy ugrik ra a temara, mint Floki a labtorlore, hiszen a VV-t mindig is frocsogott a patologikus Gyurcsany gyulolettol. Ha mar nagyon csunyat akar irni a Orbanrol, akkor Gyurcsanyhoz hasonlitja. De a ballib oldal legpozitivabb jelzoje nala az, hogy leszerepelt. Hogy ez neofita vagy tulbuzgosag, a szarmazasat akarja kompenenzalni, vagy a Konzervatorium blog nem csak kisiklas volt nala, azt nem tudom.

tokagabor 2013.04.28. 19:25:39

Valoban nincs bizonyitek (meg) arra, hogy az MSZP-ben barkinek koze/tudomasa lett volna a Portik-Laborc beszelgeteshez. De azt se lehet mondani, hogy ez egy Kaya Ibrahim vagy akar "ne mi nyerjük a legtöbbet" szintu tortenet lenne. A titkosszolgalat hivatalban levo vezetoje arrol tarsalog egy ismert bunozovel, hogy buncselekmenyek elkovetese reven kellene befolyasolni a kozelgo demokratikus valasztasok eredmenyet (mi tobb, ezert cserebe esetleg illyen-olyan szivessegeket tesznek majd nekik - legalabbis ugy emlekszem, esetleges perek athelyezesenek lehetosege mas birosagra felmerul a beszelgetes soran ilyen ertelemben). Tegyuk fel, hogy az MSZP vezette kormany titokminiszterenek ehhez semmi koze nem volt: mit mond a tortenet arrol a partrol, aminek a kormanya alatt ilyensmire erzi felhatalmazva magat egy altaluk kinevezett fo-fo titkosszolga? Szoval, ez egy nagyon sulyos tortenet, es tisztesseges demokratak nem kicsinyelhetik le. Az MSZP hivek is jobban tennek, ha inkabb kerdeseket tennenek fel a partjuknak az uggyel kapcsolatban. Nem varnam el toluk, hogy nyilvanosan szidjak a partjukat kellemetlen ugyekben, de azert minden maszlag magyarazatot lenyelni egy ilyen roppant sotetnek tuno tortenettel kapcsolatban nem vezet semmi jora.
süti beállítások módosítása