Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A népszavazási kezdeményezés bukása atyai pofon az LMP-nek a valóságtól

2012.04.02. 20:17 | Brendel Mátyás | 65 komment

Címkék: népszavazás összefogás lmp

Mi egymás nélkül annyit érünk, mint egy fél nadrág.
A szabadság, s a függetlenség álomnak pazar,
De elszakadni nem tudunk, mert összeköt a szar.

Sztevanovity Dusán ( Nati Krisztián)

***

Az LMP 160-ezer aláírást tudott összegyűjteni a népszavazáshoz. Ez arra elég, hogy ha a Fidesz akarja, akkor a Parlament megszavazza a népszavazást, ha nem akarja, akkor nem. Ha nem szavazza meg, akkor persze az LMP és az ellenzék majd joggal kritizálhatja a Fideszt, hogy nem igazán demokratikus. Kifejezetten diktatórikusnak még sem mondható, mert ha egyszer a törvény azt mondja, hogy kétszázezer alatt a Parlament szavazhat, és a maga belátása szerint dönthet, akkor nemmel is dönthet. És most miért ne? Ha egyszer kétszázezer ember nem tud valamire mozdulni, akkor felesleges a népszavazásra pénzt költeni.

De majd meglátjuk, hogy a Fidesz hogy dönt. Nem merném megjósolni, hogy elutasítja a népszavazást, mert hátha nem. Azért az elutasítás egy komoly kritikára adna lehetőséget, amelyet bevállalhatnak, mert túlélik. De gondolhatják azt is, hogy elengedik a népszavazást, demokráciát játszanak, mert gondolhatják azt, hogy ha kétszázezer aláírást nem szedett össze az LMP és az emberek, akkor a népszavazás nem lesz sikeres vagy érvényes. És ez egyébként jó kérdés.

Mert egyrészt az aláírásgyűjtés kudarca azt jelzi, hogy a nép nem igazán érdekelt ebben. Igen, elsősorban a népet hibáztatom ezért. Ez a bamba magyar nép (tisztelet a kivételnek), pofázik, panaszkodik, de úgy igazán tüntetni is lusta kimenni, meg arra is lusta, hogy odategye a nevét egy kérdőívre. És nekem azzal ne jöjjön senki, hogy félnek, mert ha most félnek, akkor később még rosszabb lesz, akkor akarnak majd lázadni?! Amikor majd ennél sokkal rosszabb lesz, és sokkal komolyabb okuk lesz félni?! Amikor majd a rendszer bejáratódott, amikor már komolyabb retorziók jöhetnek, és olajozottabban működik majd a retorziós gépezet?!

Nem akarja ez a nép elküldeni kicsit sem Orbánt, szóval meg is érdemlik. Legalábbis a lusta, passzív többség. Nézzük mondjuk csak a budapestieket, ha egy budapesti embernek annyira nem fontos az, hogy pár komoly kérdésben megfékezzük Orbán bornírt rendszerét, hogy egyszer kimenjen valamelyik központi térre, amelyen a weboldal szerint éppen gyűjtenek, és aláírjon, akkor ez az ember nem érdemli meg, hogy Orbán távozzon. Igenis, ha a nép tényleg el akarná küldeni Orbánt, akkor egy olyan esetben, ahol komolyan be lehet mosni neki, elvárom, hogy akár még a szomszéd nagyvárosba is elmenjen! Még akkor is, ha az asztal túloldalán egy antiszociális, naiv kis LMP-s néz bele a képébe. Mert ez nem annyira fontos. Ha nem képes elmenni, vagy ilyen ürögyeket hoz fel, akkor egy lusta szájhőssel van csak dolgunk, nem komoly emberrel.

A Fidesz annyi népszavazási kezdeményezést elszabotált, hogy hihetetlen. Volt panaszkodás, anyázás. Aztán most végre itt volt egy, amely átment, és csak 160-ezer ember tudott aláírni?! Röhej.

Aztán ha aláírni nem akartak kétszázezren sem, akkor miért mennének el a népszavazásra elegen, és miért szavaznának a kormány ellen elegen?! Azért, mert a népszavazás jobban meg lesz szervezve? Igen, ez egy szempont. Nem mindegy, hogy az egész országban, minden körzetben, mindenkinek nagyon közel hozzák az urnát, vagy lényegében csak Budapesten, viszonylag sok ponton, de inkább a belvárosban lehet aláírni. Nem mindegy, mert ugyea magyar emberek nagy része lusta. De a népszavazáshoz ugye kellene a szavazati joggal rendelkezők több, mint fele, és kell a szavazatokban a többség. Ez ugye még a 2004-es népszavazáson sem jött össze, pedig a Fidesz nagyon megszervezte.

Tegyük fel, hogy a Fidesz ki tud vinni egymillió embert szavazni! Az egymillió emberrel tulajdonképpen még inkább az ellenzéket segíti, lehet, hogy ki se vinné őket. Ugyanis a nagy probléma, hogy ez esetben kell vagy 3 millió ember az ellenzékből ahhoz, hogy azt az ötven százalékot (ami több, mint négymillió) megugorja a népszavazás. Namost, körbenéz az ember az országban, visszaemlékezik a hírekre az utóbbi hónapokban, években. Ez az ellenzék százezres tüntetést se nagyon, vagy alig tudott összehozni. Ez az ellenzék csak pofázott, amikor Schmitt Pál nem mondott le, de csak pár százan, ezren mentek ki tüntetni.

Ebben az országban az ellenzéki pártoknak csak pár százezres a támogatottsága, az MSZP-é talán közelít a millióhoz. A Milla béna, mondjuk százezres tömeget tud kivinni tüntetni, ennél sokkal többet szavazni sem. És egyébként komoly átfedés is van, a Milla tüntetésein is részben a Szolidaritás és pártok támogatói jelennek meg. De a Szolidaritás is szinte nulla. Ők is jól elbénázták.

Jó, hogy népszavazásra valamivel több ember megy el, mint tüntetni, de akkor is. Ez az alaphangulat. Magyarországon az emberek többsége ugyebár nem tartozik egyetlen párthoz sem, nem szavazna sehova, és még civil szervezeteket sem támogat különösen. A népszavazás kérdései éppenséggel jók, jogosak, valamennyire érintik őket, de ha a magánnyugdíjak elvételét lenyelték, akkor ahhoz képest ez semmi. Nem lenne érvényes ez a szavazás, azt gondolom.

De nem csak a népnek van itt tanulság, az istenadta népnek, amelyik nyavajog, pofázik, de közben lusta, hanem az LMP-nek is. Az LMP ebből pontosan leszűrheti azt, hogy mire képes, mi az ereje. Bebizonyosodott, hogy továbbra is budapesti párt, vidéken alig volt gyűjtés. És ez a kétszázezernél alig több támogatói tömeg az, amelyre számíthat. Ennél sokkal több szavazója sem lesz 2014-ben sem, ha nem alkotnak valami nagyot. Ha alkotnak, meg érik még egy kicsit a helyzet, meg elmegy a bizonytalanok nagy része szavazni, akkor lesz mondjuk kétszer annyi, mint amit a közvélemény-kutatók mutatnak. Egyedül az is kevés.

Egyedül az LMP ennyire képes. Ezt a nagy tanulság. Meg lehet próbálni a kritika élét elterelni a többi párt fele, csak van egy nagy probléma: az LMP volt az, amely nem akart összefogást, amely elhatárolódik, és amely ahol teheti, rúg egyet az MSZP-n és a DK-n. Furcsa módon a DK-n nagyobbakat szokott. Ez két okból is fontos:

1) Ha az LMP nem akar összefogást, akkor ugye azzal KELL számolnia, amit egyedül el tud érni. Ezt büszkén fel is vállalta az LMP. Na most itt van, láthatja, hogy mi vár rá ezzel a bevállalással.

2) Ha valaki nem akar összefogni, sőt, még rúg is más pártokon, akkor még ha nem is mondta volna, hogy nem akar összefogást, milyen alapon várhatna el összefogást?

Persze az LMP azt mondta, hogy alkalmi összefogást szeretne. Hát ilyen alkalmi, se szaga, se bűze összefogást most kapott. Az MSZP és a DK nem rúgott bele az LMP-be, odáig ők nem alacsonyodtak le. De ne csodálkozzunk azon, hogy annyira azért nem is támogatták!

Annyira támogatták, amennyire kellett ahhoz, hogy jól fessen a kép. Elvi szinten, szimbolikus szinten támogatták. Mesterházy például médiafigyelem közepette írt alá Jávor Benedekkel. De konkrétan a szervezeteik nyilván nem gyűjtöttek nagy számban aláírásokat. Ne legyünk naivak, persze, hogy az MSZP és a DK nem tekintette annyira szívügyének a dolgot! Persze, hogy nem bánják, ha így ciklus közepén a valóság ad egy pofont az LMP-nek. Nem lehet tőlük zokon venni azután, amit az LMP-től kaptak. Meg jobb, ha a kis naiv ficsúrpárt most kap pofont, mint ha a választásokon kap majd. Akkor már késő lesz.

Azért ha a DK apparátusa is besegít, talán meglett volna a kétszázezer. Az MSZP pedig egymaga képes lett volna ennyit gyűjteni. A három párt egész biztosan megugrotta volna a szintet most. Hogy a népszavazáson nyerni tudtak volna-e, illetve tudtak volna-e érvényességi szintet elérni, az kérdéses. Talán ezért nem is vállalta a másik két párt annyira. Meg persze, fog a halál egy antiszociális LMP-nek gesztenyét kaparni.

Ez már csak így van, LMP, ideje elgondolkodni, mi lesz 2014-ben! Sokadszor mondtuk, de most itt van a pofon is!

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr354359006

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP: Harmincmillióba került a népszavazási kampány 2012.04.11. 15:33:01

Az LMP úgy véli, a 160 ezres támogató aláírás megszerzésével nagy eredményt értek el.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.03. 11:09:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.04.02. 21:37:19

Már hogyne gyűjtöttek volna az mszpsek. Én is kaptam 5 db aláírást a kerületi korifeustól. :P

A cikk jó, sok megfontolandó dolog van benne. Egyet cáfolnék: nem igaz, hogy vidéken nincs LMP, ott ne lenne gyűjtés. Volt, meg lehet nézni a nepszavazas2012/terkep oldalon. Tudok majd pontos számot is mondani, de a cédulák minimum harmada vidékről jött.

márta)) 2012.04.02. 22:28:23

Na.Igen! Ez a népszavazósdi megbukott. Először is egy rövidke emlékeztető.

"Az LMP népszavazási konkrét kérdései:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen?
2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?
3. Egyetért-e Ön azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?
4. Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte?

+1 Ne vegyék el visszamenőlegesen a jogszerűen megszerzett nyugdíjat!

politika.tlap.hu/magazin/lmp-nepszavazas-kezdemenyezes-ezek-a-kerdesek/ "

Ez az összeállított kérdés csokor, azt kell mondanom, hogy egyébként sem sokat ért. Kivéve az első pontot, mert az álláskeresési idő (a most megálmodott kilencven nap) valóban nagyon kevés.
A többi pontot le sem kellett volna írni.

Az időzítés sem volt jó. szerintem.

"a nép nem igazán érdekelt ebben. Igen, elsősorban a népet hibáztatom ezért"

Igen! Van benne igazság. Csak azt is be kell látni, hogy az ellenzéki pártok, úgy összességében olyanok, amilyenek, s hát persze a civil szerveződések is.
Nem elég a fővárosban- és néhány nagyobb városban kiabálni, énekelni.
Meg kell szólitani a nagybetűs nép egy hatalmas csoportját, személyesen, elmagyarázni talán, hogy mi, miért van.
Mert ha ez nem történik meg, nem lesz a pártok részéről kiépitve az országos háló, az egész egy fabatkát sem fog érni, sőt a civilek szervezkedések sem, mert politikusok nélkül nem fog menni. Ismertség, elismertség szükséges, s a diplomáciai kapcsolat sem hátrány.

Az LMP. részéről felvetett alkalmi összefogás" ) Hát. több mint nevetséges.

Alkalmi összefogással nem lehet kormányt váltani. Mert, hát nem csak leváltani kellene, hanem kormányozni, nagyon jól . Összetartásra,valamiféle egyetértésre, közös célra lenne szükség. S persze, a miniszterelnök jelölt személye sem lesz/lenne mindegy..........
Én így gondolom.

márta)) 2012.04.02. 22:35:36

Bocsánat! "civilek szervezkedése") Így akartam írni.
Úgy látszik ujjat, vagy billentyűt kell cserélnem. :)))

Valóban lehetne más a politika, de valamiért ? nem megy.
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.02. 22:39:39

@iii: ", vidéken alig volt gyűjtés. " ALIG. amikor Magyarország négyötöde vidéki, akkor az aláírások egyharmada az relatíve alig.

márta)) 2012.04.02. 22:41:03

"kaptam 5 db aláírást"

Hát! Nem semmi, az sem.

:))))))))))

Dr. Lencsés István PhD. 2012.04.02. 23:00:01

Nagyon tetszik ezen a blogon, hogy a szerző direkte örül, hogy az ellenzék gyenge és szervezetlen. Minden ballib blognak ilyennek kéne lenni, és máris teljesülne a NER.

márta)) 2012.04.02. 23:32:47

Fodor: reális a komoly ellenzéki összefogás a 2014-ben"

"Az egykori liberális képviselő szerint sok bontakozó formáció és értelmes, rátermett ember van jobb és baloldalon is, belőlük is kialakulhat egy alternatíva, de a legfontosabb az összefogás. "

atv.hu/cikk/20111130_fodor_gabor

Így. van. :))

Asszem 2012.04.03. 09:47:50

Azt nem értem, nincs 200 ezer munkanélküli Magyarországon? Akiket ennyire sem érdekel a saját sorsuk? Vagy mindenkinek annyi tartaléka van, hogy az átlag 18 honap munka keresesbol 15-öt önmaga tud finanszírozni ?

2012.04.03. 10:11:44

@márta)): Sajnállak, ha szerinted a tankötelezettség leszállítása ne lenne fontos kérdés. Ne lenne fontos kérdés, hogy ne lehessen félévig próbaidőn tartani, majd kirúgni valakit.

A szabadság kiadása valóban kevéssé fontos, de elismétlem, amit már párszor megírtam: ezek a kérdések maradtak a negyvenvalahányból, amit az LMP benyújtott. Az igazán rázós kérdéseket elmeszelik, az is csoda, hogy ezek megmaradtak.

Itt most nem kormányváltásról van szó, attól még nagyon messze vagyunk.

Chicano 2012.04.03. 10:18:18

"a nép nem igazán érdekelt ebben. Igen, elsősorban a népet hibáztatom ezért"

Összefoglalnám: A nép nem igazán érdekelt abban hogy leváltsa a jelenlegi kormányt. Ez a lényeg, a többi töltelék.

komplikato 2012.04.03. 10:18:57

"meg arra is lusta, hogy odategye a nevét egy kérdőívre."
Ez sokan gondolják így, talán jogos is ... de nem játszhat szerepet az az érdekes dolog, hogy pl. Esztergomban minden második ember nem merte aláírni a szavazásról szóló papírt, mert félt annak következményei lesznek?
Ez normális?

komplikato 2012.04.03. 10:21:44

@Kompli: Mármint az ottani szavazásról, nem az LM-s népszavazásét ...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 10:25:39

@iii: na most letaglózva állok az érveid súlya alatt.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 10:26:37

@Kompli: "Esztergomban minden második ember nem merte aláírni a szavazásról szóló papírt, mert félt annak következményei lesznek?
Ez normális?"

nem normális, ez gyáva butaság

2012.04.03. 10:29:22

@Brendel Mátyás: Ha nem vennéd észre, nekem volt érvem és picit jobban ismerem a helyzetet, mint te. _Neked_ nem volt érved, csak egy prekoncepciód, ami a közismert "vidéken nincs is LMP" teóriát alkalmazza.

Például csak Csongrádból 9656 aláírás jött be: csongrad.lehetmas.hu.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 10:31:49

@iii: A te érved nem cáfolja a cikkem állítását. Az "alig" kitételbe belefér. Nincs értelme egyébként az "alig" jelző centizgetésén vitázni. Nekem ez még alig, neked meg nem alig, egészségedre! Az LMP-n ez sokat nem segít. Meg azon sem változtat, hogy a vidéki beágyazottságuk vészesen gyenge.

2012.04.03. 10:35:01

@Brendel Mátyás: Hát ha neked az általam becsült egyharmad alig, akkor gratulálok az arányérzékedhez. Ráadásul az egyharmad valószínűleg alábecslés. Nem kétséges, hogy az LMP vidéken relatíve gyenge, de messze van az aligtól.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 10:48:05

@iii: nekem az általad becsült egyharmad alig számít érvnek, és belefér az aligba, tekintve, hogy négyötödnek kéne lennie.

márta)) 2012.04.03. 10:55:18

@iii:

Tessék? Mi az, hogy sajnállak?!!
Lassan írom, a véleményem. Ha egy fiatal nem akar tanulni, semmi keresni valója nincs az iskola padban. Csak a tanárt, oktatót hátráltatja, elvonja energiáját, s persze a tanulni akaró társai figyelmét is.

Ha "valaki jól dolgozik", megfelel a munkáltatója elvárásainak, általában, nem rúgják ki. Még akkor sem, ha esetleg későbbi időpontban véglegesitik.........

+1) Egyébként a "gyerekkori nyugdijazással soha sem értettem egyet.

Ennyi röviden.

Hol írtam, hogy kormányváltásról van szó??? Szövegértés, ha kérhetem.
Azt írtam, hogy összefogás nélkül nem fog menni.
Egyébként van valami probléma???!!!

látjátok feleim szümtükkel 2012.04.03. 11:07:17

"Aztán most végre itt volt egy, amely átment, és csak 160-ezer ember tudott aláírni?! Röhej."

Persze, fogjuk is a hasunkat. Főleg azok, akik nem írták alá, mert tudták, hogy a nevük és egyéb azonosítójuk oda kerül, ahol nem lesznek hálásak a listán szereplésért. Nem hiszem, hogy a nép a hibás ezért.

Azon is el kellett volna a kérdést kiagyalóknak gondolkodni, hogy az emberek nem hülyék. Ha nincs az államnak pénze, akkor a felsorolt témákra sem tudnak annyit költeni, ezért történtek a kurtítások. Ezt az LMP nem tudja? Na ez a röhej.
Azt sem tudja, hogy ha egy cégnek nincs bevétele, nem tudja a dolgozót úgy fizetni, ahogy a vágyak kívánnák? Azt sem tudja, hogy a cégek akkor dolgoztatnak, amikor munka van, nem akkor, amikor a dolgiozónak kedve van? Ez is röhej.

A 3. pont az érdekképviseletek dolga lenne, mit tettek ezért ( a tagdíjak fejében)?:
A 4. pontot meg lehet onnan is közelíteni, hogy annak a kölyöknek, akinek minden joga megvan már akkor, amikor kibújik az anyja hasából, miért ne legyen joga korábban dolgozni, úgy mint azoknak volt, akik finanszírozzák nekik az iskolát?

Hozzáteszem, nem vagyok kormánypárti, sem más párti, de ilyen idiótán megfogalmazott, az élettől elrugaszkodott kérdésekre miért kellene népszavazni. Miért nem tették fel a kérdést, akarja-e a nép, hogy ő válasszon köztársasági elnököt? Ezt nem merték?

Mitől is más az LMP?

márta)) 2012.04.03. 11:15:29

Bocsánat! Először is, talán illene felvilágositani a nagybetűs nép egy hatalmas csoportját, a "a történésekről", hogy mi miért van. Aztán kellene népszavazósdit kezdeményezni. Vonatkozik ez minden "témára". Szerintem.
A társadalom egy hatalmas csoportja azt sem tudja, hogy a politikát eszik e , vagy isszák. A napi politikai események értelmezéséhez sem nőttek fel.
Talán azért mert nincs idejük, nincs hozzáférésük, vagy egyszerűen csak azért mert nem értik,...... ezért lenne fontos, a kommunikáció.
ennyi.

Diocles 2012.04.03. 11:25:09

Ezzel a csúfos buktával végleg eldőlt, h immáron az MSZP lett/maradt a baloldal hegemón pártja, az LMP minden bizonnyal még a rajtvonalhoz sem tud felállni komoly szocialista segítség nélkül.
(Ahogyan nem tudott volna 2010-ben sem, lásd az emlékezetes "hosszú cédulák éjszakáját" :), csak akkor jobbról segítették.)

De szervezeti értelemben nemhogy az MSZP, de ma már minden bizonnyal a DK is jóval erősebb, beágyazottabb a maga 4000 tagjával, mint a 680 tagú LMP.

Íme a tipikus médiapárt, amely csak a médiában létezik (de ott nagyon, az index kirakatblogok 90%-a az LMP-t tolja...).
Sok vád érte az LMP-t azzal kapcsolatban, h SZDSZ-utódpárt, nos, igazuk van azoknak, akik azt mondták, h nem teljesen, ugyanis az SZDSZnek ennél jóval kiépítettebb szervezete és jelentősebb vidéki bázisa volt. :)

Nektek pedig, kedves szocik és DK-sok, gratulálok, az LMP pofáraesése egyben azt jelenti, h előttetek nyílt/maradt tér a baloldalon, "ezek" pedig kénytelenek lesznek félretenni a Schiffer-féle gőgöt és kopicéduláért, együttműködésért kuncsorogni. :)

medve2 2012.04.03. 11:27:11

Hehe. Az LMP tanuljon a buktából: vagy összefog Fletóékkal, vagy mehet a sunyiba. Fantasztikus kilátások.

medve2 2012.04.03. 11:29:36

A sok nagyokos azt elfelejti, hogy az aláírások gyűjtése egybeesik egy olyan periódussal, amikor a Fidesz népszerűség ismét nőni kezdett. Vagyis nincs kormányváltó hangulat. Csak ha a sok szoci-DK szimpatizáns kilépni saját köreikből, akkor egy picit jobban meg tudja érteni a hangulatot. De erre 2010 óta képtelenek.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.04.03. 11:30:59

Az LMP-nek a túlélés érdekében el kell fogadnia Gyurcsány Ferenc segítő kezét. Ne feledjük, hogy a progresszív baloldal a mostani tatárjárást megelőzően 8 évig már nagyon sikeresen kormányozta az országot. LMP: ideje ezt az értelmetlen különcködést befejezni, és belátni, hogy Szilvásy György, Lendvai Ildikó, Kiss Péter nélkül nem lehet magyar megújulás!

2012.04.03. 11:41:53

@Brendel Mátyás: Négyötöd? Kapitális marhaság. Nyilvánvalóan a városokban könnyebben elérhetők az emberek, a fővárosban meg pláne.

@márta)): Kedves Márta, akkor ne is legyen tankötelezettség, nemdebár? Aki akar tanulni, az tanul, aki nem, az meg nem. Frászkarikát.

A tankötelezettség leszállítása szembemegy a világtrenddel és a józan ésszel, ami azt mutatja, hogy egyre többet kell tanulnunk, nem kevesebbet.

Meglehetős naivitással állsz hozzá a munkavállalói világhoz. Szerintem pedig a munkavállalóknak is kellene legyen jogaik, ne legyenek a munkaadóknak kiszolgáltatva. Igazából már a 3 hónap is túlzás, az hogy valaki alkalmas, heteken belül kiderült.

"Alkalmi összefogással nem lehet kormányt váltani. " Ezt te írtad.

Gond amúgy egy szál se, beszélgetünk.

2012.04.03. 11:46:59

@Diocles: Éééérdekes, mégis az LMP akciózik mindenhol, nem a DK és még az MSZP sem. Az LMP per pillanat már 10% közelében van, szó sincs semmiféle összefogási kényszerről.

Továbbá 160 ezer aláírást én nem neveznék buktának. Próbálj meg csak pár száz aláírást gyűjteni, meglátod, nem olyan könnyű az.

Diocles 2012.04.03. 12:01:43

@iii:
Miért akciózzanak? Az MSZP még ezzel a se hús, se hal Mesterházyval is a baloldal hegemón pártja maradt, egy ugyan lassan mozduló, de mégiscsak kolosszus.
Ti pedig egy pattogó bolha vagytok csupán, a szoci kolosszus árnyékában.

10%? Ugyan, hol lesz az majd akkor, ha beindul a kampány és a leendő kormányról, reális programokról és a kormányok mögött álló SZÖVETSÉGEKRŐL kell majd szavazni.

spájdernecc 2012.04.03. 12:17:02

@iii:
mindig meghat ez a hozzáállás.
a parlamentbe jutáshoz elég a fővárosi jelenlét / Fidesz 1990 /
a bentmaradáshoz kevés / SzDSz 2010 /
értem én, hogy minden közel van, és a BKV hatósugarán kívül a nap is máshogy süt :)
Én úgy élek egy cirka 20 ezres kisvároaban, hogy ékő LMP-st nem láttam.
Pedig, ha elém kerül a gyűjtőív, becsszó aláírom. Sőt, a népszavazásra is elmennék.
Az más kérdés, hogy a felvetéseitekkel nem értek egyet, de magát a felvetést fontosnak tartom.

parttalan 2012.04.03. 12:28:25

Én úgy emlékszem, a dk eleve elvi okból nem állt a népszavazási kezdeményezés mellé - az elnökük személyét nézve asszem értető okból. És én sem támogattam volna. Elutasítottam anno a 2008-as " szociális" népszavazási kezdeményezést is, mert sztem - és sokak szerint is- szembement a törvényességgel, mégha az Alkotmánybíróság politikai okokból végűl ki is mondta rá az áment. Így magamat köptem volna le, ha most - pusztán mert egy általam útált kormány van hatalom - ezt most megteszem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 12:40:11

@látjátok feleim szümtükkel:

"Persze, fogjuk is a hasunkat. Főleg azok, akik nem írták alá, mert tudták, hogy a nevük és egyéb azonosítójuk oda kerül, ahol nem lesznek hálásak a listán szereplésért. Nem hiszem, hogy a nép a hibás ezért."

Olvasd tovább a cikket!

"Azon is el kellett volna a kérdést kiagyalóknak gondolkodni, hogy az emberek nem hülyék. Ha nincs az államnak pénze, akkor a felsorolt témákra sem tudnak annyit költeni, ezért történtek a kurtítások."

1) Az emberek ennél jóval hülyébbek.
2) A kurtítások iránya nem szükségszerű.
3) Vissza lehet csinálni az egykulcsos adót.

"A 3. pont az érdekképviseletek dolga lenne, mit tettek ezért ( a tagdíjak fejében)?:"

Tárgyaltak a kormánnyal, amikor az hajlandó volt. És tüntetést szerveztek. ENnél többet ők nem tehetnek.

"A 4. pontot meg lehet onnan is közelíteni, hogy annak a kölyöknek, akinek minden joga megvan már akkor, amikor kibújik az anyja hasából, miért ne legyen joga korábban dolgozni, úgy mint azoknak volt, akik finanszírozzák nekik az iskolát? "

Lehet azt mondani, hogy joga van egyáltalán nem tanulni, de nem ez a törvény. A korhatárt valahol be kell állítani. És erről meg lehet kérdezni a népet.

"Miért nem tették fel a kérdést, akarja-e a nép, hogy ő válasszon köztársasági elnököt? Ezt nem merték?"

Mert az látod tényleg hülyeség.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 12:42:18

@medve2: hát mivel te nem csináltál magadnak pártot, ezek a kilátások.:) ezt főzted, ezt kell megenni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 12:44:07

@iii: "Nyilvánvalóan a városokban könnyebben elérhetők az emberek, a fővárosban meg pláne."

lehet a munkának csak a könnyű végét megfogni, lehet lustán csinálni. ez lett belőle. kapitális marhaság.

hipo 2012.04.03. 12:51:14

Tudni kellene kérdezni - valami valóban újat és fontosat. Az alábbi példám és magyarázata vicc a gyász enyhítésére, de mintának is jó. Garantáltan nyilvánvalóvá teszi a két nagy párttól való határozott elkülönülést, lehetővé teszi a Jobbik erejének fertőtlenített felhasználást, helyreállítja országunk megtépázott renoméját. A várható eredmények szóródása miatt senkinek se jut majd eszébe, hogy az LMP fideszbarát vagy maga felé hajlik az esze.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Tudományos Akadémia felügyeletével a felsőoktatási intézmények államköltségen számítógépes programokkal ellenőrizzék az általuk külön eljárással adományozott doktori címeket megalapozó értekezések plágiummentességét és ellenőrzésük eredményét névvel, témacímmel tegyék közzé honlapjukon,?

Ez a viharvetés végre langyos tavaszi szellőt keltene, ami megakadályozná, hogy feléledjen az átkos feljelentősdi-zsarolósdi. A vihart a körbenézni rest HVG agymenésének szele keltette, s attól tartok, hogy már feltartóztathatatlanul visz malomköveket, bunkókat, elefántokat a tudomány félhomályos szentélyébe, hogy lebujnak látszódjék. Példát mutatnánk a világnak. Lennének követőink. Sokan szeretnék jobban kézben tartani az értelmiséget. Hm. Viccemet ezennel visszavonom, csak töredelmes gyónásként küldöm. Mik nem jutnak az ember eszébe kínjában…

2012.04.03. 13:12:35

@spájdernecc: Come on, csatlakozz a párthoz, már is lesz egy tag a te városodban is. :P

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi taglétszámból nem jut minden kisvárosra. A hozzáállás viszont pont a fordítottja, mint amit te elképzelsz és közkeletű, az LMP a lehető legtöbb erőfeszítést teszi a vidéki bővülésre. A tagság többsége már régen nem budapesti és nagyon erős vidéki centrumok alakultak ki, nyilván nem a kisvárosokban. Ahhoz idő kell.

2012.04.03. 13:14:52

@Brendel Mátyás: Ez is bullshit. Nem munka könnyű végéről van szó, hanem politológiai alapokról, aminek te úgy látszik, híján vagy :P. A Fidesz éppúgy aránytalanul többet szedett össze Budapesten 2008-ban, ez teljesen evidens.

2012.04.03. 13:19:28

@hipo: Na erre tömegek csődülnének össze, az biztos. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 13:27:44

@iii: "a jelenlegi taglétszámból nem jut minden kisvárosra. "

így is meg lehet fogalmazni, hogy mi a baj az LMP-vel. már taglétszámra is törpepárt. évek óta nem tudta kiépíteni jobban magát. de azt hiszi, hogy egyedül le fogja tudni váltani a Fideszt. nem látod az óriási önmeghasonlást?!

"az LMP a lehető legtöbb erőfeszítést teszi a vidéki bővülésre."

ha ennyire futotta az óriási erőfeszítésből, akkor talán az erőlködőkkel magukkal van a baj. vagy az LMP ideológiájával, vagy az LMP emberanyagával.

spájdernecc 2012.04.03. 13:29:27

@iii:
megtisztelő az invitálásod, de momentán másféle szélmalomharcokat vívok :)
/ az ellenben elképesztő, ahogy a Jobbik minden fronton nyomul, még a szülői értekezleten is /

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.03. 13:29:52

@iii:

"A Fidesz éppúgy aránytalanul többet szedett össze Budapesten 2008-ban, ez teljesen evidens."

ez már a második olyan bemondás, amit nem tudsz igazolni.spekuláció. ami tény, hogy a Fidesznek sikerült, tehát nekik ezen a problémán nem kellett gondolkodniuk. az LMP-nek nem sikerült, neki kellene.

imres 2012.04.03. 15:13:40

Te Matyi!
Nem tartasz attól, hogy az általad "bamba népnek" titulált tömegből egy tagbaszakadt vadállat pofánvág?
Mert megérdemelnéd.
Idióta!

2012.04.03. 19:09:59

"Elkúrták, nem kicsit nagyon!" - Hogy egy klasszikust idézzek! Meg kell hagyni, ez most egy nagyon jó kis post lett! Gratulálok hozzá! 5/5-öt megérdemel a piroslap blog! :) Pedig nem is vagyok baloldali! Végre I. Viktor király - hopp egy nyelvcsapás - kioszthat néhány kokit meg sallert, mert azt úgy is nagyon szeret!

2012.04.03. 19:13:30

@Brendel Mátyás: Komolyra fordítva a szót az LMP rétegpárt és regionális párt! Budapesten, ahol amúgy is szeretnek az emberek liberális és balos pártokra szavazni tud sikert aratni, de vidéken ott az LMP labdába sem rúghat, főleg Gyöngyöspata után! Erre a modern nyugati értelmezhetetlen "új ellenállásra" nem igazán vevők az emberek főleg vidéken! :))) De azért legyünk sportszerűek én azért szívből kívánok nekik sok sikert! :D

azemberekembere 2012.04.03. 19:55:38

@Brendel Mátyás:

Annyiban korrektebb a poszt a szokásosnál, Mátyás, hogy most csak tudatlanságból csúsztatsz.
A pontos adatok szerint az aláírások fele jött vidékről.
Egyébként a szakszervezetek passzivitása nem az LMP-t minősíti, nem is a szakszervezeti tagokat, hanem azokat a szakszervezeti vezetőket, akiket egyik, vagy másik oldal, ezért, vagy azért "lebeszélt". Az ő passzivitásuk így állításukkal ellentétben éppen hogy nem a politikától való elhatárolódásuknak köszönhető, ezzel ők éppen az általuk képviselni hivatott munkavállalói rétegtől határolódtak el, őket hagyták cserben.
Csakúgy, mint a magukat baloldalinak valló ellenzéki pártok.

2012.04.03. 22:45:11

@Brendel Mátyás: Ellenkezőleg, picinyem, te nem tudod igazolni. Nekem nyilvánvaló, mert így logikus. Ma rákérdeztem, a 165 ezerből 85 ezer vidékről jött be. De egyébként a pesten gyűjtött aláírások jó része is vidéki, nálam például egymás alatt írt alá két esztergomi nő (nem ismerték egymást).

Fújjad csak a passzátszelet, ez már 10-ben se jött össze. Kár egyébként téged megdicsérni, csak nem tudsz kizökkenni a propagandista gúnyából.

menőmano 2012.04.03. 22:55:54

@iii:

Figyelj már ide picikét! Ha ez az út, politikai irányvonal, amin halad a pártocskád, amit kijelölt magának, akkor totálisan biztos lehetsz abban, hogy be sem fognak jutni a parlamentbe.
A népszavazási kezdeményezés pedig, nem sokat ért. Totálisan támogatható javaslat, illetve aminek lett volna igazi értelme, csak ez volt) "1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen?"

menőmano 2012.04.03. 23:00:14

@iii:

Egyébként Te és a Brendel totálisan jó páros vagytok, itt a blogon, a posztokon.
Komolyan.
Elnézést! de nem tudtam kihagyni. ennyi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.04. 07:34:43

@azemberekembere: ". Az ő passzivitásuk így állításukkal ellentétben éppen hogy nem a politikától való elhatárolódásuknak köszönhető, ezzel ők éppen az általuk képviselni hivatott munkavállalói rétegtől határolódtak el, őket hagyták cserben."

Akkor ugye ez ugyanúgy igaz az elhatárolódásmániás LMP-re?! Vagy a dolog úgy van, hogy "ha mi határolódunk el, az király, ha tőlünk határolódnak el, az cserbenhagyás?!

Nézd, azzal, hogy mindig más a hibás, csak azt éritek el, hogy majd 2014-ben is keresgélhetitek a magyarázkodást, hogy ki volt a hibás az LMP kieséséért, vagy a szerényke, öt-hét százalékos eredményért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.04.04. 07:37:23

@iii: kár itt erőlködni, káderkém, Vűgó Gábor már beadta a derekát ezekben a kérdésekben: www.origo.hu/itthon/20120403-miert-nem-sikerult-eleg-alairast-osszegyujteni-az-lmpnek-a-nepszavazashoz.html

már csak azt kéne felismerni, hogy ezeknél is nagyobb hiba volt az MSZP-t és DK-t rugdosni.

2012.04.04. 09:42:31

@menőmano: "a ez az út, politikai irányvonal, amin halad a pártocskád, amit kijelölt magának, akkor totálisan biztos lehetsz abban, hogy be sem fognak jutni a parlamentbe."

Miért is? Segíts nekem.

Valóban a munkanélküli járadék a legfontosabb kérdés, de ettől nem sokkal marad el a tankötelezettség kérdése sem. A másik kettő tényleg kevésbé fontos, a szabadság kiadását akár el is lehetett volna hagyni, ez kicsit gyorsította volna az aláírási procedúrát. Bár aki aláírt, az ezt is aláírta és a népszavazásnál is mindegy, hogy 3 vagy 4 kérdésről döntünk.

balfék 2012.04.04. 11:25:00

Talán időben kellett volna elkezdeni a gyűjtést és nem kidobni három hónapnyi lehetőséget. Három hónap alatt , még, ha hideg is volt az a hiányzó negyvenezer biztos összejött volna.

menőmano 2012.04.04. 11:25:21

@iii:
Hát! Én nem segítek Neked. Ha Te nem érted, hát nem érted. Én nem tehetek róla.
Majd segít Neked a Brendel. :)
A másik Nekem sem szokott segiteni senki.........
Én nem érek rá itt, bajolni Veled.
oszt.ennyi.
:)))))

balfék 2012.04.04. 11:28:56

@menőmano: A Fidesz majd megint megdobja őket egy kevés kopogtatóval.

menőmano 2012.04.04. 12:48:43

@balfék:
Á', hogy miket írsz már??!! Hát. Ja.
osztjónapot!!!
:)))))))))

2012.04.04. 14:00:01

@menőmano: Értem. Szóval csak a szokásos bullshit. Rendben.

2012.04.04. 14:03:07

@balfék: Ez jogos, de vártak a nyugdíjas kérdésekre, amin még mindig tököl az AB vagy a Kúria, mittomén. Nem merték kockáztatni, amit a Fidesz megtett 2008-ban, hogy újra benyújtják a már egyszer átengedett kérdéseket, félve attól, hogy a Handó Tünde által kézivezérelt Kúria elmeszeli majd, hiába lett korábban elfogadva az AB által.

pipec56 2012.04.07. 21:03:01

Egyetértek a cikk írójával. Félősek, gyávák, beszariak az emberek. Én is gyűjtöttem vidéken 380 aláírást.De nagyon sokan nem merték aláírni, leginkább az volt az indok, hogy meg kell adni a személyi számot. Tehát féltek őszintén vállalni. Könyörgöm minden idézőjelbe vett "forradalomnak" vannak áldozatai azért, hogy a többségnek később jobb legyen. Én részemről elismerés az LMP-nak, hogy megmerte ezt lépni. Csak hát ehhez is, mint mindenhez pénz kell. Mert amikor a fityesz gyűjtötte az aláírást a vizitdíjra, pénz volt a háttérbe. Nem véletlenül vette le a milliomosoktól a 35%-ot/16%-ra. Ezt nevezzük IGAZSÁG-nak. "Hol van az igazság"?
Esetleg annyi megjegyzésem lenne, hogy ÉN más törvényekre gyűjtöttem volna aláírást. Mert például a 18-ról-16-ra csökkentett nagykorúság, tankötelezettség vitatott. A szabadság téma is vitatott, mert eddig is a főnöktől függött, hogy mikor mehettem szabira. Viszont, mivel én dolgozni a pénzért megyek akkor miért törölték a du-i pótlékot és csökkentették az éjszakait, engem ez jobban érdekelne.

2012.04.09. 14:15:44

magam is úgy gondolom, hogy nagy kockázatot vállalt, aki aláírt az LMP-nek a személyi szám megadása miatt, végül aláírtam, mert úgy gondoltam hogy ennyivel tartozom az országnak.
De könyörgöm, azokután, hogy látták nem jön össze a szükséges szavazatszám miért adták le a listát kubatov úrnak, ezzel teljesen értelmetlenül kiszolgáltatva minket a hatalomnak
Tanulság: az LMP menjen a k....a anyjába

2012.04.09. 14:21:12

@h.kovacs: Irracionális ez a félelem. A lista nem fog sehova se kerülni. Egyrészt, mert ennyire bízom azért a szakemberek, akik a Választási Irodán dolgoznak, másrészt mert semmit nem tudnak kezdeni 160 ezer aláírással, harmadrészt mert 5%-os mintavétellel ellenőrzik, a többivel meg nem foglalkoznak.

Az LMP meg azért adta be, mert ezzel a téma a parlament elé kerül, amely köteles vele foglalkozni.

2012.04.09. 14:29:13

@iii: az embereknek azért van történelmi tapasztalatuk a listákról, azért nem írták alá, a parlament pedig mit fog vele foglalkozni, ne legyél már naív

2012.04.09. 17:13:27

@h.kovacs: Van bármilyen példa arra, hogy népszavazási aláírással visszaéltek volna? Nincs.

Azt fogja vele foglalkozni, hogy meg kell tárgyalja. E nélkül még ez se lenne.
süti beállítások módosítása