Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán és Horthy: két vicc

2012.01.23. 09:54 | Brendel Mátyás | 30 komment

Címkék: vicc orbán horthy

Az eredeti:

A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet. Ezután a következő beszélgetés zajlott le:


USA Külügyminiszter: - Mi az Önök államformája?

Magyar nagykövet: - Királyság.

- És ki a királyuk?

- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.

- Ki a kormányzó?

- Vitéz Nagybányai Horthy Miklós tengernagy.

- És van Önöknek tengerük?

- Az nincs.

- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?

- Nincs.

- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?

- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...

- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?

- Nem, ők a szövetségeseink.
 

A modern változat:


A második Orbán kormány alatt Magyarország hadat üzent az IMF-nek. Magyarország nagykövete bement az IMF-hez, majd átadta a hadüzenetet. Ezután a következő beszélgetés zajlott le:

IMF: - Mi az országuk neve?

Magyar nagykövet: - Magyarország.

- És ki az államfő?

- Schmitt Pál, köztársasági elnök.

- Akkor tehát a Magyar Köztársaság?

- Nem, csak Magyarország, nem köztársaság.

- És önök az EU tagjai?

- Igen.

- Tehát önöknél euróval fizetnek?

- Nem, még mindig forint a pénznemünk.

- Értem. És igaz, hogy ki akarnak lépni az EU-ból?

- Nem.

- Akkor egy másik párt van önöknél, aki ki akar lépni az EU-ból?

- Igen. A Jobbik.

- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?

- Nem, ők a szövetségeseink.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr383740246

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz: Mesterházy lemossa a gyalázatot 2012.01.24. 09:46:48

Az év legdepressziósabb napján, amikor a konjunktúra index és a fogyasztói bizalomindex egyaránt rég nem látott mélyponton jár, joggal várunk megmentőnkre, aki varázsütésre szertefoszlatja gondjainkat, visszaveszi Schmitt Pál kisdoktori címét és vissza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kirsten 2012.01.23. 12:11:57

Hát az régen köztudott hogy a fiidesz és a jobbik testvérek. A háttérben mindenben egyetértenek.

centenárium 2012.01.23. 14:03:30

Igen ott fenn a képen MAGYARORSZÁG utólsó legnagyobb vezetője.
Után Orbán Viktor.

laci0011 2012.01.23. 20:16:11

@centenárium: Sötétség nappal.Jól megy Neked az abszurd.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.23. 23:35:52

@centenárium:

Ezt a tengerészruhás lovashuszárt tartod a legnagyobb vezetőnek?Ennél még Dobzse László is tehetségesebb volt, sőt még Cseh Vencel is többet tett az országért, int ez.

zsvadász 2012.01.23. 23:37:13

Horthy az egyik legnagyobb magyar! Nem hiszem, hogy ilyen kis legyeknek kéne a szájukra venni! Inkább írjatok kun béla "hős" tetteiről!

balatonikaboca 2012.01.24. 02:29:32

@zsvadász:

No ide sasolj te kis nacionalista pöcsöcske, jobbos kis patkány:
Horthy az a lovas patkány a kölkéért eladta az országot ( a kölköt Hitler elfogatta és Berlinbe hurcolták,ezzel megzsarolva Horthyt ) tálcán kínálta fel az országot!
A többi már a magyarság siralmas történelme.( Sztálin a háború vége felé felajánlta Horthynak, ha kilép a német szövetségből úgy Erdélyt magyar országhoz csatolják, ( de a kölök már fogoly volt ) így a büdös bogár Horthy visszautasította az ajánlatot.)
A román király élt az ajánlattal, így a háborút követően Erdély Romániáhóz került.
( Ez a valós történelem, utána lehet olvasnod te kis büdös bogár)

Horthy újra temetésén az a kis köcsög kölök is részt vett, de még köszönni sem tudott a " legnagyobb magyar" fassssz fiacskája magyarul!!!!

Nem úgy mint Haubsburg Ottó aki éppenséggel nem volt magyar "csupán" Osztrák császár leszármazott!!!!

No te kis fassssz szóóópó jobbikos cigány erre varrj gombot, te tudatlan kotonszökevény avagy abortusz kaparék maradék!!!!!!!!!!!!

zsvadász 2012.01.24. 08:23:49

Már bűn a nacionalizmus? Csak az ilyen hazátlan gyökértelen élölény szemében mint te! Ki hitt volna sztálinnak? Én sem! Erdély már akkor is a románoké volt! De különben lenin öregapád ukrajnát adta a hatalomért, amiért a németek a hatalomra juttatták! A fiát ne mosd össze az apjával, lehet egy félre sikerült gyerek lett, olyan mint te! Egy idegen hatalom császárának a fia kit érdekel, hogy -hogy beszél! De írtam inkább a zsidó kun béla hős tetteiről beszéljetek, csak hogy a kornál maradjunk! Utoljára az ő kormányzósága alatt volt szabad a magyar!

konyak · http://percemberek.blog.hu/ 2012.01.24. 12:17:59

Az átírás rohadtul nem sikerült.
Ilyen balatonikabocákat meg pofán kéne már vágni, a mocskos szájukkal együtt.

zsvadász 2012.01.24. 12:22:01

"egyes részeit" egy kis csikot? Talán az egészet kellett volna! Az már tárgyaló alap! De szerintem a hazug komcsik és az antant azt is vissza vette volna!

zsvadász 2012.01.24. 14:59:43

""Mivel a nemzetközi események bebizonyították, hogy Olaszország a hitleri Németország segítségére szorul, egyértelművé vált, hogy Gömbös tevékenysége a Harmadik Birodalom érdekszférájába sodorta Magyarországot. Gömbös halála után a kormányzó utasította Darányi kormányát, hogy igyekezzen elhatárolódni a németektől, így az a brit és olasz kapcsolatot ápolgatta.[58]
Horthy Miklós Adolf Hitlerrel.

1938 augusztusában Adolf Hitler hivatalos látogatásra hívta Horthyt és Imrédyt. A tárgyalások során Hitler közölte velük, hogy küszöbön áll a Csehszlovákia elleni támadás időpontja. Azt várta a magyar féltől, hogy játssza el az agresszor szerepét, aminek fejében Szlovákia teljes területét felajánlotta Magyarország részére. Ezt Horthyék egyhangúlag elutasították.[59] Az ott tartózkodó Kánya Kálmán szerint Horthy figyelmeztette Hitlert, hogy újabb világháborút fog kirobbantani, amit el fog veszíteni, mivel nem rendelkezik tengeri hatalommal. Hitler ezt követően kiabálni kezdett vele. Horthy figyelmeztette, hogy távozni fog, mivel ez a hangnem megengedhetetlen egy önálló, ezeréves állam képviselőjével szemben. Hitler nyugodt, tiszteletteljes hangnemre váltott, azonban ettől kezdve gyűlölettel viseltetett Horthy irányában.[60]

Horthy végül azért mondatta le Darányit, mert az tárgyalni kezdett a nyilasokkal és parlamenti képviseletet ígért nekik (a cél az volt, hogy ezzel megszelídítsék őket, ám nem értek el eredményt).[61] Imrédy Béla miniszterelnöksége alatt végül az időközben szövetkezett német és olasz politika támogatójává"""

Tényleg a németek barátja volt? Nem úgy tünik!

zsvadász 2012.01.24. 15:12:09

""1944-ig Magyarországon a zsidóságot érintő pogromokra és atrocitásokra nem került sor, szemben Romániával, Jugoszláviával, Szlovákiával. Ezekben az országokban a deportálások már 1942-ben megkezdődtek. Ezekre való tekintettel kb. 100 000 zsidó menekült a szomszédos országokból Magyarországra.[84] A német megszállást követően azonban itt is megkezdődött a zsidók gettókba gyűjtése, kötelezték őket a sárga csillag viselésére, végül pedig áprilisban a magyar adminisztráció készséges segítségével megkezdődtek a deportálások.[85] 1944 júliusáig 445 ezer polgárt deportáltak, közülük 437 402 személyt Auschwitz-Birkenauba.[86] A kormány semmilyen dokumentációt nem kért róluk. Itt megemlítendő, hogy 1944. április 10-én Rudolf Vrba és Alfred Wetzler, két zsidó származású személy megszökött az auschwitzi koncentrációs táborból. Zsolnába eljutva felvették a kapcsolatot a helyi cionista körökkel. A pozsonyi cionista központ munkatársa április 25-én és 26-án meghallgatta őket. Ez alapján elkészült az úgynevezett Auschwitz-jegyzőkönyv, amely tájékoztatást nyújtott a táborban történtekről. Ezt eljuttatták az isztambuli, genfi, londoni és budapesti cionista körökhöz és a magyarországi zsidótanácshoz is. Az egy hónappal később deportáltak viszont nem is sejtették, hogy mi vár rájuk. Vrba és Wetzler következtetése szerint így az általuk készített jegyzőkönyvet a fenti szervezetek elhallgatták.[87] Fentieket megerősítette a budapesti születésű Ernest Stein cionista ellenálló is. Elmondása szerint Kasztner Rudolf cionista vezető Adolf Eichmannal 1,5 millió dolláros egyezséget kötött 1685 zsidó származású személy kiváltása érdekében (köztük voltak családtagjai, barátai, írók, művészek, rabbik, cionista vezetők). Az általa szervezett „Kasztner-vonat” 1944. június 30-án hagyta el Budapestet és utasai bergen-belseni kitérővel épségben megérkeztek Svájcba. Stein állítása szerint Kasztner a fenti egyezségre való tekintettel nem volt hajlandó továbbítani a jegyzőkönyvet.[88][89] A zsidótanács szintén elhallgatta a birtokában lévő információkat és csak június közepe után juttatták el a jegyzőkönyvet a kormánynak, az egyházi vezetőknek és Horthynak is.[90]

A normandiai partraszállás, az erősödő külföldi nyomás, valamint az ekkor már általa is ismert Auschwitz-jegyzőkönyv hatására Horthy június végén le akarta váltani a deportálásokat szervező Baky László és Endre László belügyi államtitkárokat és a koronatanácson június 26-án javasolta a transzportok leállítását. Ezek azonban folytatódtak, amíg a kormányzó parancsára a hozzá lojális katonai erők – Koszorús Ferenc vezérkari ezredes[91] vezetésével [3] – 1944. július 6-án meg nem akadályozták Baky úgynevezett „csendőrpuccs”-át; Horthy ekkor tiltotta meg a budapesti zsidóság deportálását. A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat.[92][93][94]

1944. július 18-án Horthy kezdeményezésére a magyar kormány ajánlatot tett a még nem deportált zsidó származású magyarok (különösen a gyermekek) külföldre történő evakuálása érdekében (főként Palesztinába és Svédországba), valamint a nemzetközi segélyszervezeteket a koncentrációs táborokba irányuló segélyszállítmányok küldésére ösztönözte Svájc budapesti külképviseleténél. A kezdeményezés, amelyhez meglepő módon a németek is hozzájárultak, elbukott, mivel az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság politikai okokból sokáig késlekedett a döntéssel és így a hadihelyzet változása miatt végül nem kerülhetett sor az akcióra. A Jad Vasem szerint azonban a kudarc ellenére a Horthy-ajánlat jelentős hatással volt a magyarországi zsidómentő tevékenységre.[95] [96][97]"""

Érdekes és döbbenetes!!!

Ezután lehet fröcsögni!

hgh1 2012.01.24. 20:18:47

@zsvadász: Lehet, hogy nem ártana néhány valódi történelemkönyvet is elolvasni, nem csak azt sok baromságot, amit a hozzád hasonlók hordanak össze a wikipedián.
ui. és ne próbálj meg arra hivatkozni, hogy Kun Béla, a Habsburgok vagy Koppány vezér mennyit ártott az országnak, mert ez egyáltalán nem menti fel Hortyt. Mint ahogy, nem jelent felmentést az országot teljesen tönkretevő fideszes csűrhének sem, hogy mennyit loptt Gyurcsány és az MSZP.

zsvadász 2012.01.24. 22:41:57

Ja a Wikipédián hülyeségek vannak? Dr.Karl barátod is onnan idézett! Akkor neki is írd meg ezt! Elég rossz a szöveged! Milyen az a valódi töri könyv? Amit a 70-s években cenzuráztak? Én hiszek nekik! Már akkor is a zsidók voltak a kutyák nem horty! Ez a tényekből kiderül! Te is a tolvaj mszp-t támogatod! Igazán eltakarodhatnál ebből az országból! Ilyen potyaleső piti tolvajra nincs szükség!

zsvadász 2012.01.24. 22:45:13

@hgh1: hgh= hazug gonosz hitvány ! Találó nick név!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.24. 23:05:42

@zsvadász: azt mondd meg, te észkombájn, hogy ha Horthy tudta, hogy Hitler elveszíti a háborút, akkor miért nem a másik oldalra állt?

jó, pár évig meg lettünk volna szállva, de utána több évig lett volna jobb. ha az ember tudja, melyik a helyes oldalm tudja, hogy győzni fog, akkor miért a rossz oldalra áll?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.24. 23:09:27

@zsvadász: kinek a kormányzása alatt írták alá az első numerus clausust Európában az I VH után?! mindenféle nyomás nélkül.

zsvadász 2012.01.24. 23:20:51

@Brendel Mátyás: Nem voltunk a helyében nem tudhatjuk! Lehet, hogy ki akart maradni az egészből? Ez nem jutott az eszedbe? Látom azért fáj nektek, hogy nem volt maga az ördög! De azért amit a bibsik müveltek az nem semmi, még saját fajtájukat sem védték, ezt nem reklámozzák!

hgh1 2012.01.25. 10:25:16

@zsvadász: Bocs, azt hittem értelmes ember vagy, akivel lehet vitatkozni. Komoly komplexusod lehet, ha abban éled ki magad, hogy ismeretleneknek nevébe magyarázol bele mindenfélét, amiért gyülölni lehet őket, ez már ovodáskorban sem igazán menő.

hgh1 2012.01.25. 10:28:32

@zsvadász: Bocs, azt hittem értelmes ember vagy, akivel lehet vitatkozni. Komoly komplexusod lehet, ha abban éled ki magad, hogy ismeretleneknek nevébe magyarázol bele mindenfélét, amiért gyülölni lehet őket, ez már ovodáskorban sem igazán menő.

zsvadász 2012.01.26. 00:48:02

@hgh1: Vitatkozni? Te mindent kútforrást megkérdőjelezel ami nem egyezik a te véleményeddel! Csak azért mert a vörösök minden nagyobb magyart besároznak az még nem jelenti, hogy úgy is volt!

istvankah 2012.02.12. 15:02:02

@zsvadász: Hát lovon elég nagy bunkó volt,ha leszállt mindjárt látszott,hogy a ló az értelmiségi!

zsvadász 2012.02.13. 22:25:19

@istvankah: Szeretnél te olyan lenni! De nem leszel!

istvankah 2012.02.14. 10:58:02

@zsvadász: na ide figyelj te nyálas köcsög nyílas ,az apád jobban járt volna ha a törülközőbe veri a jövő fiát egy genyóval kevesebb lenne a nemzeti köcsőgből! mehetsz nyalni a hontynak!Trianonba !

zsvadász 2012.02.16. 07:23:34

@istvankah: Mi van komcsi buzi? Hiányos a történelmi tudásod? Horty sohasem volt nyilas! Így nem tudom miért hozod fel ezt a pártot! De ahogy olvasom írásod most már tudom, akkoriban miért alakult az a párt! Az ilyenektől akarta megszabadítani az országot mint amilyen te vagy!
De ha már itt tartunk akkor tudd, Horty elöbb le akart mondani, csak azért nem tette nehogy a nyilasok hatalomra kerüljenek, igaz ezt még így se tudta megakadályozni csak elodázni, de miden tőle telhetőt meg tett!
Gondod van azokkal akik szeretik a nemzetüket? Akkor talán hazát kéne változtatnod! Az ilyen patkányok miatt tart ott az ország ahol tart mint amilyen te vagy!
Hiába sirtok vége annak a világnak, hogy nem dolgoztok csak loptok és eltartatjátok
magatokat!

Szúrófény 2014.08.05. 05:44:36

@kirsten: Mi a különbség Japán, és Magyarország között? Japán a "mosoly országa" M.o. + kész röhely!

Szúrófény 2014.08.05. 05:49:16

@Brendel Mátyás: Ma (is)szarik a fejetekre, ki okoskodta, ki nyeri meg a világháborút! Paraszt gyerek volt, nem arisztokrata barom!
Valóban Magyarország?

Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
„István, a Szent, volt az első, csaknem tudatos szemétszállítónk, ez a kegyes király, kinek kóbor lovag-szállítmányairól talán csak a liberális angol premier tudhatna méltón megemlékezni.” Ady:
süti beállítások módosítása