Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A tízmillió Schmitt Pál országa, avagy miért kell kimenni tüntetni?!

2012.01.18. 11:57 | Brendel Mátyás | 21 komment

Címkék: tüntetés korrupció schmitt pál

Kimenni ugyanis azért kell, hogy megmutassuk, nem nézzük tétlenül ezeket az állapotokat. Kimenni azért kell, hogy javítsunk a helyzeten. Kimenni azért kell, hogy jelt adjunk, nem szeretjük mi ezt a szelavit. Kimenni azért kell, hogy erősítsük azon emberekkel kötelezettségét, akik még ebben a becstelen országban is becsületesen akarnak élni. Kimenni azért kell, hogy összefogjunk mi, akik a becsületességet választjuk. Kimenni azért kell, hogy a külföldnek is megmutassuk, ez nem a tízmillió Schmitt Pál országa. Kimenni elsősorban azoknak kell, akik becsületesek, akik nincsenek benne a korrupt többségben. Azoknak, akik becsületesek, akik emelt fővel mehetnek ki a Dísz térre, és Schmitt Pál szemébe mondhatja: "Én különb vagyok nálad".

***

"Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett." Áll nem csak az 1989-es, Alkotmányban, hanem az új Tákolmányban is.

Tóta W. Árpád nem sokkal a botrány kirobbanása után elironizált azon, hogy "nincs baj bébi", hiszen Schmitt Pál plágiumvádjával semmi lényegesen új nem derült ki, és továbbra is teljesen alkalmas a kormányhű, elkötelezett, hiteltelen "álamfő" szerepére.

Ez eddig bizony így igaz, ha Schmitt Pál, a Fidesz, a kormány és Orbán Viktor viszonyát nézzük. Ilyen szempontból "semmi baj" nincs azzal, hogy bóvlikormánynak bóvliállamfője van. Illenek egymáshoz. Amilyen a mosdó, olyan a törülköző.

A Fidesz, a kormány, Orbán Viktor nem is szólalt meg az ügyben, nem védték, és nem kritizálták Schmitt Pált. Giró-Szász András ezt úgy magyarázta, hogy a kormány nem kritizálhatja az egységet kifejező államfőt. Bullshit, "kedves" Giró-Szász András, bullshit.

Az igaz, hogy volt azelőtt egy olyan elv, hogy az államfő nem nyilvánulhat meg politikailag elkötelezett formában. Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom László idejében ez részben meg is valósult, ők részben tartották magukat ehhez az elvhez. Aztán voltak erről viták is, mert különféle gondolkodók, újságírók, pártok úgy vélték, hogy az államfő nem teljesíti az egység szimbolizálását. Ezekben a vitákban sok jogos észrevétel volt, de akkoriban még valóban élt egy ilyen elv. Ma már nincs ilyen elv, elvi szinten sem. Ezen ma már rég túl vagyunk, ugyanis Schmitt Pál bevallottan elkötelezett, annyi nyilatkozatával, és a tevékenységével is nyilvánvalóvá tette, hogy régen vége a köztársasági elnök elkötelezettsége nimbuszának. Schmitt Pál már kinevezése utáni első napokban nyíltan szembe köpte ezt az elvet.

Másrészt Giró-Szász András fordítva üli meg a lovat. A köztársasági elnök elkötelezetlensége semmiképpen nem jelenti, és soha nem is jelentette a fordított irányban a kritika mellőzését. Ilyen elv soha nem volt. Ezt Giró-Szász András most rögtönözte a szégyen kimagyarázására. Az államfő nem attól lesz elkötelezetlen, hogy senki nem kritizálja. Hogy a fenébe képzeli ezt Giró-Szász? Már miért ne kritizálhatnám én, te, vagy bárki más, és akár pártok is a köztársasági elnököt? Mitől lenne ő attól elkötelezettebb, hogy valaki kritizálja? A kritika nem okozza az államfő elkötelezettségét, legfeljebb megmutatja a meglévő elkötelezettséget.

Az az elnök, aki elkötelezetlenségével, hitelességével, mondataival és cselekedeteivel kivívja az emberek tiszteletét, az elérheti azt, hogy az embereknek nincs okuk, nem érzik méltányosnak kritizálni őt. De ez nem a priori jog, hanem szerzett hitelesség. Ezzel pedig Schmitt Pál még kevésbé rendelkezik, mint elődei. Tehát sem formálisan, sem illendőségből nincs ilyen elv. Mondjuk ki egyenesen! A Fidesz azért nem kritizálja Schmitt Pált, mert "az ő kutyájuk kölke". Ennyi.

Schmitt Pál plágiumügye tehát tökéletesen szimbolizálja a kormányt és a Fideszt. Idáig helyben vagyunk. Szimbolizálja a lopást, a korrupciót, a mellébeszélést, az amatörizmust, a butaságot.

De mégis ott van az a passzus az Alkotmányban és a Tákolmányban, valamint itt van az a valós körülmény, hogy a köztársasági elnök reprezentálja az országot. Namost, lehet ezt mondani, hogy Magyarország bizony egy nagy átlagban viszonylag korrupt ország. Felmérések szerint is elég rosszul állunk. Lehet azt mondani, hogy a magyarok többsége bizony csal, lop, hazudik. Bizonyos értelemben Schmitt Pál tényleg reprezentálja az országot: egy viszonylag korrupt, csalós, lopós, ügyeskedős populációt reprezentál. Ha a közemberek többsége ilyen, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy a reprezentánsa is ilyen.

A köztársasági elnököt a Parlament választja. A parlementi képviselőket az emberek. Az emberek választják maguk közül a képviselőket, a képviselők választják a köztársasági elnököt. Ez az egész mechanizmus lehetne jobb. Lehetne olyan, hogy a nagyrészt korrupt emberek tömegeiben megcsillan az értelem halvány szikrája, és mégis a becsületesebbeket válasszák ki maguk közül. De nem ez a helyzet. A politikusok átlagban semennyivel nem becsületesebbek, mint a közemberek többsége. Tegyük hozzá, nem is rosszabbak. Reprezentálják az átlagot. De most komolyan,  ha ránézünk Schmitt Pálra, akkor inkább negatív szelekciót tudunk elképzelni. Elképesztő, hogy egy ilyen személy az ország államfője. Felháborító, abszurd, nevetséges.

Mert bizony Magyarországon elterjedt, hogy a diplomát, a disszertációt, a szakdolgozatot, a kiadott könyveket összeollózzák, vagy mások írják meg. A Schmitt jelenség nem más, mint tükör az országnak: bizony nagyrészt ilyenek vagyunk.

De Schmitt Pál nem csak az országnak tükör, hanem a külföldnek is egyfajta "periszkóp". A külföldnek is Schmitt Pál reprezentálja az országot, sok diplomata, politikus és külföldi közember őt ismeri meg, róla hall hírt, és ezt vonatkoztatja Magyarországra. Jogosan vagy jogtalanul általánosíthat.

Miért mennénk tehát ki tüntetni? Kérdezhetné tehát valaki. Ilyen ez az ország, ilyen az államfő, c'est la vie, get over it! Mit tehetnénk ez ellen? Ez a beletörődöm, pesszimista, passzív felfogás. De van optimista, aktív felfogás is.

Kimenni ugyanis azért kell, hogy megmutassuk, nem nézzük tétlenül ezeket az állapotokat. Kimenni azért kell, hogy javítsunk a helyzeten. Kimenni azért kell, hogy jelt adjunk, nem szeretjük mi ezt a szelavit. Kimenni azért kell, hogy erősítsük azon emberekkel kötelezettségét, akik még ebben a becstelen országban is becsületesen akarnak élni. Kimenni azért kell, hogy összefogjunk mi, akik a becsületességet választjuk. Kimenni azért kell, hogy a külföldnek is megmutassuk, ez nem a tízmillió Schmitt Pál országa. Kimenni elsősorban azoknak kell, akik becsületesek, akik nincsenek benne a korrupt többségben. Azoknak, akik becsületesek, akik emelt fővel mehetnek ki a Dísz térre, és Schmitt Pál szemébe mondhatja: "Én különb vagyok nálad".

Menjünk tehát ki szombaton tüntetni a Várba, hogy ne Schmitt Pál legyen a köztársasági elnök!

2012.01.21. Szombat, 16 óra, Budapest, Vár, Dísz tér.

· 4 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr703573444

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt Pál, a bohócdoktor 2012.01.19. 18:33:34

Az, hogy Schmitt Pál csúfossá teszi a köztársasági elnöki címet nagyon is szelíd kifejezése annak, amit 2010 augusztus 6. óta művel....

Trackback: Ne hablagyolj Schmitt Pali! 2012.01.19. 09:13:53

Bizonyíték kell ide és nem ígéret, meg esetlegesen elfogult vizsgálatok. Akadályoztatás helyett, tedd szépen közzé, akár "közkinccsé" teljes terjedelemben a plágiumvád alapos gyanújába keveredett kisdoktoridat és így lehetősége lesz mindenkin...

Trackback: Pall Smitt - Én a robot 2012.01.19. 03:12:04

Ebben a képben valahogy minden benne van, ami Schmitt Pál körül zajlik már jó másfél éve..

Trackback: Schmitt: Nem áll meg a plágiumvád 2012.01.18. 13:16:02

Huszonegy különböző forrásból dolgozott, az akkori szabályozás pedig nem írta elő, hogy oldalanként jelölni kellene a forrásokat, elég volt azt a doktori disszertáció végén egyszer megtenni – ezt mondta Schmitt Pál köztársasági elnök azzal kapcsolatban, h…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2012.01.18. 13:15:27

A Disz tér tudom a Sándor Palota miatt, de nehezen megközelíthető sokunk számára. Jobb helyet is találhattatok volna, mert smittplagi úgysem lesz ott.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.01.18. 13:38:42

@Spániel: Szimbolikus jelentősége van. Ne légy lusta!

centenárium 2012.01.18. 14:53:03

Anyád te rohadt komcsi firkász.
Szégyeld magad disznó.

jenőke 2012.01.18. 15:31:41

Giroszkóp szerint maga Schmitt doktor az intézmény! És még dicsekszik, hogy járt egyetemre.
Az intézményt tekintette sérthetetlennek és ezért a plagizátort is!!!!
Értelmezési zavar, vagy tudatlanság.

anonymand 2012.01.18. 18:08:34

@centenárium:

Két mondat, tele hibával.
Egyrészt, az "anyád" után hiányzik a vessző, másrészt más anyját a szádra akkor vedd, ha annak hasmenése van.
Akinek magyar az anyanyelve, az a "szégyeld" szót minimum két l-betűvel írja.
Kivéve téged és Schnitt Plagikát.
Persze, ha érveid lennének, nem gyűlölködnél, mint azok a mocsok balosok.

anonymand

pirimogyoró 2012.01.18. 19:19:33

@Spániel: Na, meg ha ott van, akkor se érdekli :)
De ez nem is arról szól.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.01.18. 19:29:14

Elmegyek én is! Viszek magammal egy embert.

pallika sikeresen ledegradálta a magyar tudományos végzettségek értékét.

házelnök 2012.01.18. 20:03:33

Szerintem a rajzfilmhős Mekk Elek százszor hitelesebb és ha érdeklődnénk , talán még népszerűbb is

IGAZ MAGYAR 2012.01.18. 23:24:47

@házelnök: Tisztelt Házelnök úr! Javaslom Mekk Elek urat a Köztársaság , akarom írni Magyarország elnökének!
Tisztelt Házelnök úr egyúttal javasolom Dr Schmitt Pál urat a Köztársaság Mekkelekének
A fent nevezettek cseréljenek helyet ! Javaslatom indokául Dr Schmitt Pál úr azon erős szándékát hozom fel ,hogy eddigi ténykedése során tökéletes átéléssel és akarattal és tettel hitette el velünk hogy Ő egy született Mekkelek!
Háromszoros HURRRÁ az új Mekkeleknek! Hurrá! Hurrá! Hurrá!

centenárium 2012.01.19. 10:20:27

@anonymand:

Ide figyelj fiatal kis barátom!
A hazaáruló komcsi bandához tartozol te is.
De el lesztek takarítva.

centenárium 2012.01.19. 12:19:13

Ekkkora bunkókk csak HEVVES meyzében lehetnak. Ott lakik az a hüje
Török Zsolt is. NA meg ez a Kóros vagy hogy híjják.

centenárium 2012.01.19. 12:22:59

Mi itt Tolnából is közzeleb viszük mán ma az eszközeinket a tüntetéshez.
Tibikém ti is indújjatok előbb mer sokkan lesszünk ott.

anonymand 2012.01.19. 12:37:53

@centenárium:

Akinek más a véleménye, mint neked, azt el kell takarítani?
Demokratikusan száműznél, keresztény módon máglyán égetnél el?
Aki nem ért egyet veletek, az hazaáruló?
Aki másképp látja a világot, az mind komcsi?
Olvass inkább Homeroszt!

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: segítségül: Homerosz nem komcsi ideológus, nem bandatag, sőt, talán már nem is él....

márta)) 2012.01.19. 12:50:37

Na.Igen. Egy ország államfőjének kikezdhetetlennek kellene lennie. De ez "itt" nálunk nem így van. Meg amúgy is, Ő a kormány "motorja" , nem pedig ellensúly.
Már csak azért is kell- és szükséges tüntetni, kinyilvánítani a nemtetszést", hogy a társadalom többsége nem kíván azonosulni, illetve " nem ilyen.
És hát, sajnos, ez az ügy egyfajta hitelvesztést von maga után.

márta)) 2012.01.19. 12:54:17

Bocsánat! tudatom a tisztelt kommentelővel, hogy ez az ügy az államfőről szól.!!!
Felesleges szófecsérlés a komcsizás".
hm. "vagy hogy híjják. "

:)))

márta)) 2012.01.19. 12:56:52

A lakosság harmada elküldené Schmittet, a neten még durvább a helyzet

A Medián által megkérdezett lakosok 90 százaléka értesült az államfő doktori disszertációja kapcsán felmerült plágiumgyanúról. Az atv.hu olvasói közel négyötödös arányban foglaltak amellett állást, hogy Schmitt Pálnak fel kellene állnia az államfői székből. "

atv.hu/cikk/20120119_median_a_nepesseg_harmada_elvarna_hogy_schmitt_lemondjon

hm???

anonymand 2012.01.19. 15:01:35

@márta)):

Tisztelt márta))!

És mégis, utána hova ülne?
Árnyékszékbe?

Tisztelettel:
anonymand

centenárium 2012.01.19. 17:01:57

Remélem Magyarországon büntethető lesz az állami tisztviselők gyalázása.
Mert a piszkos komcsik mást sem tudnak. Ja, még telehányni a Reiter Ferenc
utcát.(SZANYI ET.2010 jan 12.)

menőmano 2012.01.20. 10:40:10

Milyen gyalázásról tetszik firkálni, beszélni?? A véleményalkotás, nem gyalázkodás.
Nem kell totálisan összetéveszteni a szezont a fazonnal. A kettő nem ugyanaz.

Sanko13 2012.01.21. 11:31:49

@centenárium: Látom saját magad plagi.. izé palikázod! Abból nem lesz doktorid, hogy 30 oldalon keresztül ismétled a "hazaáruló" és "komcsi" szavakat! :-)))))
Előbb gyűjts egy kis "törzsanyagot"!
süti beállítások módosítása