Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán Facebook oldalán is működik a cenzúra!

2011.12.09. 13:58 | DzsonAlkarki | 12 komment

Címkék: orbán cenzúra facebook parlament demokrácia orbán viktor

Rövid leszek és tömör. Orbán Viktor hivatalos Facbook oldala mindenkié. Legalábbis eddig azt hittem. Vezérünk egyik Facebook kezelője kirakott egy albumot a következő címmel: „Reggel 5-kor abbahagytuk, hogy fél 10-kor folytathassuk”. Én törvénytisztelő, adófizető, a demokrácia magasztos híve, éltem azzal a jogommal, melyet az FB- biztosít felhasználóinak.

Véleményt formáltam. (Megjegyzem nem gusztustalan, pökhendi szavakkal). A mondatom a következő volt: „Ön 2010 májusában elkezdte. Itt az ideje, hogy abbahagyja. Majd más folytatja….” Eddig rendben is vagyunk. Node. Itt indult a cenzúra gépezete.
1. Letörölték, nem lepődök meg. Számítottam rá.
 2. Idézet: „Akkor most másodszorra, mert előbb cenzúra áldozata lettem: Ön 2010 májusában elkezdte. Itt az ideje, hogy abbahagyja. Majd más folytatja….” àTermészetesen egy gyors oldalfrissítés után törölték ezt is.
3.Idézet: Akkor most harmadszorra, mert előbb cenzúra áldozata lettem: Ön 2010 májusában elkezdte. Itt az ideje, hogy abbahagyja. Majd más folytatja….” Komment törölve
4.Idézet: Akkor most negyedszerre, mert előbb cenzúra áldozata lettem: Ön 2010 májusában elkezdte. Itt az ideje, hogy abbahagyja. Majd más folytatja….” à A helyes megfejtők között kisorsoljuk „Orbán Viktor: Szabad véleményformálás” című 10 millió példányszámban elkelt nagysikerű mesekönyvét!
Itt még nem volt vége. Meglepődve tekintettem a kommenteket és válaszoltam az egyik „birkának” (Bocsánat, nem sértegetni akarok). Természetesen az „elmúltnyócév”, mára már közhellyé vált szófordulattal agyonspékelt mondatával érvelt. Erre csak annyit reagáltam, hogy: „Mentél volna inkább humoristának! Lehetne a neved: Birkanép Akárki”.
Ekkor vettem észre, hogy nem tudok többet kommentelni. Sőt az oldalról is bannolva lettem. Nagyon szomorú percek következtek. Szinte „sírva” fakadtam. Majdnem jobban bosszantott, minthogy jövőre elárverezik a lakásunkat. Pedig bízok benne, hogy segít majd a vezér. No de ezek után?
Egy kicsi feketepont, egy nagyon kis embertől. 2011-12-09-én Magyarországról. A hazámból.

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr173450787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GDP növekedés-jósló slalom 2011.12.10. 14:54:18

A kormány GDP növekedési előrejelzései:2010.11. hó: 3,7%2011.04. hó: 3,1%2011.09. hó: 2,0%2011.10. hó: 1,5%2011.12. hó: 0,5% Nyilatkozatok:2011.12.07.Matolcsy György nem zárja ki, hogy a kormány a jövő héten kis korrekciót hajt végre a 2012-es köl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2011.12.12. 17:05:38

ha már OV és facebook.
nézem, hogy kik azok, akik öles nyelvcsapásokkal helyeslik viktorunk tetteit
példa:

Zoltan Zadravecz Ma szembesülhettek az emberek azzal hogy azok az ellenzéki pártok akiket megválasztottak az érdekeik képviseletével,valójában nem azért vannak ott, hanem saját érdekeik érvényesítésén dolgoznak, az unios pénzek, és a költségvetés megnyirbálásán keresztül.Nehezen értik meg hogy ettől omlott össze majdnem az Europai Unió,ezért kell fiskális gazdaságpolitika.A miattuk felvett hiteleket a mostani kormánynak kell kigazdálkodni,és visszafizetni, de a rossz hírem nekik az,hogy a pénzvilág nem felejt.

gyönyörű.
de i is az a Zadravecz Zoltán?
Kiket szeret? kikre iratkozott fel?
például Rabei Mohamedre: www.facebook.com/rabei.mohamed?ref=st
vagy Ami chobawallára: www.facebook.com/profile.php?id=100002922774609

nekem úgy tűnik, mint egy fake user, akinek bejelöltek pár random usert, és aztán osztják az észt :-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.12. 20:36:59

Nincs igazad. Ugyanis Orbán Viktor Facebook oldala egyszerűen nem mindenkié, hanem a létrehozójáé. Teljesen jogosan határozza meg, hogy ott mi folyjon.

A cenzúra nem az, amikor a Népszabadság megszab bizonyos dolgokat a Népszabadságban, nem az, amikor az RTLKlub meghatároz bizonyos dolgokat az RTLKlubban. A cenzúra nem az, hogy a Magyar Nemzet nem hozza le a cikkemet. Persze, hogy nem hozza le.

A cenzúra nem az, amikor a tévé, újság, blog, facebook oldal saját tulajdonosa beleszól a tulajdonának üzemeltetésébe. Azért tulajdonos, hogy beleszóljon.

A cenzúra az, és csakis az, amikor az állam vagy más hatalom szól bele valakinek az újságába, tévéjébe, könyvébe, blogjába.

DzsonAlkarki 2011.12.14. 23:59:15

@Brendel Mátyás: Értem mire gondolsz. De szerintem Orbán Viktornak, és a hozzá hasonló közéleti személyiségeknek nem szabadna kitiltani egy bírálóját. Egy olyan közösség oldalról, ahol azért van fönt, hogy egy hétköznapi polgár és felhasználó láthassa mit csinál a miniszterelnöke. Szerintem kötelessége meghallgatnia és elfogadnia. Az tök mind1, hogy negatív vagy pozitív a vélemény. A tartalma számít.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.15. 09:42:33

@DzsonAlkarki: A Facebook oldalak általában nem vitafórumok, Orbán Viktor saját csoportjában nyilván nem vitafórumot akar létrehozni. Ez érthető. Van elég vitafórum, nem ez a baj a magyar demokráciával.

ClearWater 2011.12.16. 21:03:35

Nálam nagyobb ellenségre nincs szüksége a miniszterelnök úrnak, de a helyzet az, hogyha a media markt oldalán fikázod a media marktot, akkor ki fognak bannolni, és ezzel nincs baj.

Szúrófény 2011.12.25. 04:29:14

A tabu elpusztíthatatlatlan?
Az értelmező szótár szerint a tabu:
1. Valamely hely(zet),tárgy, személy megnevezésére, valamely szó kimondására vonatkozó szigorú(babonás) vallási tilalom.
2. Valamely ez nem szabad hozzányúlni, szent és sérthetetlen dolog.
3. Amiről nem szabad beszélni, amit nem szabad említeni.
A magyar népszokásban úgy szól a tabu: „Halottról jót, vagy semmit”. Ha jobban végig gondoltuk volna, akkor hamarabb rájövünk (ami mára világossá vált), hogy amitől annyira féltünk, amiről szólni se mertünk, a baráti megszálló tankok küldője halott!
Nem úgy a tabu. Mert a „gazda” kimúlt, kivonult, de jött helyette a tulajdonos, hogy Ő légyen a tabugazda. Mi következik ebből? Megint hívjuk segítségül a szótárt!
Eszerint a tulajdon:
1. Az anyagi vagy szellemi érték, amellyel valaki sajátjaként, szabadon rendelkezik.
2. Az ilyen értékek jogilag védett birtoklása.
Tehát a tulajdonostól a sajtó esetében sem várhatjuk el, hogy rosszat mondjon magáról (akkor sem, sőt ellenkezőleg, ha ez a rossz igaz is). Ebből egyenesen következik: Ő lesz az, aki meghatározza, amiről nem szabad beszélni, amit nem szabad említeni! Magyarul: Ő határozza meg a tabut, ami láss csodát, ugyanaz, ami régen volt. Érdekből és hozzá nem értésből fakadó, számunkra csak hátrányos el-és megnyomorító tevékenység esik az el- és kimondhatatlan, megírhatatlan tabu alá

kurtipista 2012.01.10. 19:55:29

Probáld ezt a gyurcsány oldalán is! Ott is törölni fogják! Miért csodálkozó ezen? Te is törölnéd, ha vezető lennél! De ahogy elnézem Te nem leszel! :-D

dbeata 2014.01.08. 14:44:24

@Brendel Mátyás: Nem egészen, mert OV közszereplő. A Facebook oldala nem teljesen az "övé", mert hozzá lehet szólni. Amint valaki hozzászól, a hsz-e az ő szerzői tulajdona. Amit ugye cenzúráznak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2014.01.09. 10:36:08

@dbeata:

"A Facebook oldala nem teljesen az "övé", mert hozzá lehet szólni. Amint valaki hozzászól, a hsz-e az ő szerzői tulajdona. Amit ugye cenzúráznak."

A Facebook oldal és a hozzászólás leginkább a Faceboké, és Facebook pedig így osztott ki jogokat. Orbán törölhet. A Facebook azt gondolta, hogy egy oldal tulajdonosának joga van kizárni és törölni azt, ami neki nem tetszik, joga van ahhoz, hogy ne zavarják bizonyos dolgok, amelyek nem akarja, hogy zavarják.

És szerintem ez így rendben is van. Én moderálok bizonyos dolgokat ezen a blogon is.
süti beállítások módosítása