Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Lázár Szélkakas János a rendőrök korai nyugdíjazásáról

2011.06.27. 13:11 | Brendel Mátyás | 81 komment

Címkék: rendőrség nyugdíj lázár jános szélviktor

Egyrészt

 

Ki írta: Lázár János

Mit írt: "A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre."

Mikor írta:  2006.12.14.

Hol található meg: Reichkanzlei

Másrészt

 

Kinek az indítványa: nocsak, ismét Lázár János

Miről szól a törvény: Csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az igénybe vevő munkaképes, megszüntethető az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás - döntött az Országgyűlés hétfőn, elfogadva a nagyobbik kormánypárt által kezdeményezett alkotmánymódosítást.

Mikor történt:  2011.06.06.

Hol található meg: nol.hu

Szélviktor a Facebookon

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr313018665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2011.06.27. 22:21:44

Ez így nem elég ütős, mondott a jani nagyon konkrét dolgokat is, amik sokkal jobban párhuzamba állíthatók az öt évvel ezelőttivel. Például, hogy megengedhetetlen, hogy életerős ötvenéves emberek ne dolgozzanak... vs "jól megérdemelt pihenő".

Behajtó70 2011.06.27. 22:33:26

Nyilván elkerülte becse figyelmedet, hogy közben eltelt 5 év, és ferid meg bajtársai kilopták a szemünket is, tehát most üres a kassza. (úgy is ismert a dolog, hogy: "ELQURTUK!"..talán rémlik neked is)

Emiatt természetesen már nincs pénz mindenféle népjóléti juttatásra, ingyenélők finanszírozására...pedig Orbán megpróbálta - inkább megköszönnéd neki - de az IMF további prést akart ránk helyezni (ezt persze elutasította), ez EU meg nem fogadta el a 6%-os hiánycél igényt...

Amint látod, más lehetőség nincs: meg kell nézni, hogy hol lehet spórolni...a DOLGOZÓ és DOLGOZNI AKARÓ gyermekes családokon természetesen nem...de a többin igen.

Na jóccakát!

Gabbesz 2011.06.27. 22:36:24

@Behajtó70: Idióta vagy. És még élvezed is!

alien 2011.06.27. 22:36:44

nem tartozik ide de el kell mondanom, ov közölte, h szép szép ez a gyülekezési jog de ha neki nem tetszik akkor nincs

hegyilány 2011.06.27. 22:46:06

A Fidesz, az Orbán V. ellenzékben hirdetett politikájával, régi önmagával megy szembe.
Demokratikusan müködő parlament- tárgyalásos megoldások hívének vallotta magát, most a helyzet nagyon más. Többségi kormányzás birtokában egy tollvonással ir át- szüntet meg szabályokat.
Engem sokkal jobban felháborit a közmunkás foglalkoztatás keretében történő munkahely teremtés, mint a rendvédelmi dolgozók nyugdijügye.
Nyugdijügyben nem tartom helyesnek, hogy visszamenőlegesen módositja a többségi kormány a szabályokat.
A rendvédelmi dolgozók "gyerekkori":) nyugdijazásával egyáltalán nem értek egyet. Nem csak most, a szocialisták kormányzása idején is ez volt a véleményem.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.27. 23:20:30

Az LMP Baranya megyei szervezetének kezdeményezésére csütörtökön 17:00 órakor a helyszínen lakossági fórum lesz a Magasház lebontására, és a Pécsi Közigazgatási Szolgáltató Központ kialakítására irányuló beruházás kapcsán. Mivel a beruházásról szándéknyilatkozat igen, végleges döntés ugyanakkor még nem született, a fórum célja elsősorban a kérdésfelvetés lehetőségének megteremtésre, és egy konstruktív, elsősorban szakmai, mint politikai vita lefolytatása. A pécsi Közgyűlésben helyet foglaló pártok képviselői az érdeklődők számára ismertetik a beruházással kapcsolatos álláspontjukat, és válaszolnak a részt vevők kérdéseire.

Pl.
Miért készül a fideszes városvezetés a várost hosszú távon eladósító beruházásba?
Miért kell lebontani a Magasházat és két újabb toronyházat építeni a helyére?
Miért kell egy közigazgatási központot a belváros szélére, nehezen megközelíthető helyre építeni?
Miért kerül 1 milliárd forintba a Magasház lebontása?
Mennyi ideig tartana a bontás és az építkezés? Mekkora forgalmat okozna az összes városi hivatal egy helyre való telepítése, mi lesz így a környékbeliek nyugalmával?
Ott lesznek a pártok és a polgármester.

hegyilány 2011.06.27. 23:27:58

@Behajtó70:
Üres kassza"..

"A költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében 1200 milliárd forintos megtakarítást hajtott végre a Bajnai kormány.

Ez, arányait tekintve, az elmúlt évtizedek legnagyobb hasonló kiigazításának tekinthető a világban. Az államháztartási hiány 3,8 százalék alatt maradt, ezzel Magyarország megteremtette az Európai Unió egyik legfegyelmezettebb gazdálkodását.

Az adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal."
Igy adták át a szocik..... Bajnai G.

Miből is vette a többségi kormány a MOL. csomagot? Abból az IMF. hitelkeretből, abból a kettőből, amit a szocialisták 2009. őszén és 2010. tavaszán nem hivtak le.
osztjónapot!
:)

hegyilány 2011.06.27. 23:40:45

A rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között, bár többször egyeztettek, egyelőre nem született megállapodás a szolgálati nyugdíjakról."

Na. Igen! Az egyeztetések, a kommunikáció látványos hiánya.
Csodálkozom, hogy nem mondta a Lázár J. "nincs náluk a bölcsek köve, aki tud jobbat álljon vele elő".
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.27. 23:54:15

@Behajtó70:

1) 2006-ban nem volt jobb a helyzet, Lézerjani még se volt megértő akkor

2) Most azért kell megszorítani, mert Orbán osztogatott a gazdagoknak az egykulcsos adóval. Ha azt a marhaságot nem vezeti be, nem kéne megszorítani.

Es a Gyurcsányahibás akkor is marhaság volt, de most meg már tényleg rég elmúlt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.28. 00:04:44

@Behajtó70: @Behajtó70: meg van ez a nem egy nyilatkozat arról, hogy nem lesznek megszorítások. tavalyi nyilatkozatok, Gyurcsány után jóval.

a 7 százalékos hiányt ha az EU engedte volna, akkor hogy lett volna abból adósságcsüökkentés?! (mondjuk Kínai kölcsönnel is hogy, de ez egy másik kérdés)

sinus67 2011.06.28. 00:06:31

valamelyik nap, az egyik visszhangzó TV adón vitatkozott a rendvédelmisek korai nyugdíjazásáról három jól szituált úr. (Legalábbis jól voltak öltözve.)
Bencsik, Pesty, és valamin Orbán hasonmás politológus (még a szája szélét is úgy nyalta).
Azt mondta Bencsik, hogy: tényleg! Ki hozta egyáltalán ezt a törvényt? (mármint, hogy 25 év után nyugdíjba mehetnek) Ennek utána fogok nézni.

Röhejes volt, hogy fogalmuk nincs arról, milyen törvény alapján mehetnek - bizonyos feltételek megléte esetén - nyugdíjba a rendvédelmisek.
Ha ismernék a törvényt és annak részleteit, nem tömködnék teli a médiát azzal, hogy minden rendvédelmis 25 év után nyugdíjas lehet, mert ez ebben a formában nem igaz. Még akkor sem, ha Orbán a hálószobáját is felajánlja a tüntetőknek.

hegyilány 2011.06.28. 00:28:13

"Fiatalon" nyugdijba mentek a rendvédelmisek, aztán szépen visszaszivárogtak a munka világába. /fehéren, vagy feketén/.

Van ilyen.

vi-hu 2011.06.28. 00:31:43

ÚJJÁSZERVEZZÜK POLITIKÁT!

Mi, a NÉP, a kétharmados fülkeforradalom veszteseként, 38 %-os választási részesedésünk alapján, kiegészülve nem a DIKTESZre szavazókkal (össz.:69 %), bírva a későn ébredők támogatását, mindössz.:88 % BIRTOKOSAKÉNT úgy határoztunk, hogy újjászervezzük a politikát.

Aki egyéni képviselői indítvánnyal ALKOTMÁNYT, TÖRVÉNYT módosít, (gázárj, balsorsi,rokkána, stb.,) 100, azaz egyszáz botütésre ítéltessék.

Aki társadalmi egyeztetés nélkül új tákolmányt hoz létre, deresre húzassék harmadiziglen, mindahányan.

Aki visszamenőleges törvény alkalmazást akar bevezetni, aláíró keze vétessen helyesírási szótár által.

Ezentúlmenően újjászervezzük a kommunikációt, - szájtátónak - midőn kinyitja száját, hogy abból hazug szavak jöjjenek ki, azt midenféle finomsággal teletömjük, meztelen csiga, meztelen spanyol csiga, szőrös hernyó, tengeri uborka és egyébek - pofádat evésre használd intő felhívással fűszerezve - megkímélendő hangszálait az utókornak.

Továbbá B(osszúálló) felcsuti zsebdiktafon további károkozása céljából elrendeljük, hogy edzőmérkőzés előtt az öltöző kilincsét 2 m 20 cm magasságba szereljék át, hogy soha többé ne tudjon kijönni - alantas játékstílusával, minden szabályt felrúgva, a demokrácia elveit megtiporva, hatalmát nehogy mégegyszer a népre kiterjessze. Távollétében új választások lebonyolítását inditványozzuk, melyhez minden demokráciaszerető támogatását várjuk.

Aláírás: Mi, a NÉP több mint kétharmaddal !

álomszép 2011.06.28. 00:36:52

Más területek" is vannak a " munka világában" ami szolgálat és hivatás, még sem voltak soha kedvezmények.
Nem voltak korai nyugdijazások.
A társadalom ezen csoportját is sújtja a legjobban az egykulcsos adó, mert talán ők sem voltak soha magas keresetüek.

Zedess 2011.06.28. 02:11:03

@Behajtó70:

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha a piroslap védelmére fogok kelni, de hú bazzeg, amit előadsz az már nagyon súlyos.

Ezek szerint a Fidesz hazugásgait már úgy dolgozzátok fel magatokban, hogy a Fidesz nyugodtan megteheti mindennek az ellenkezőjét mint amit pár éve mondott, mert annyit loptak a komcsik? És akkor ez így már nem is hazugság, nem is szembeköpés? Azért ez nem semmi.

Javaslom minden (megmaradt) Fidesz hívőnek az alábbiák átolvasását és átgondolást, majd a tünetek felismerése esetén, megfelelő szakorvos felkeresését, ameddig még nem késő:
hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia

nyesta 2011.06.28. 03:25:30

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. (...) nem csináltunk semmit négy évig. Semmit."

Na, ennyit arról, hogy ki hazudik!

Ja.. Akinek nem ugrik be első olvasatra annak megsúgom, hogy ezt Gyurcsány Ferenc mondotta volt.
Persze, még mondott olyanokat is, hogy a költségvetést, trükkök százaival manipulálták, de ezek az apróságok, ne zavarjanak senkit...!

2/3_ADDAL FELMOSTUK VELETEK A PADLÓT? HEHEHE :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Azért ne sírjatok Elvtársak, de a következő választáskor is oboázni fogtok!!!!

vakka-makka 2011.06.28. 05:47:41

A lényeg, hogy fakabátnyugdíj ügyben igazuk van. (A többi rizsa.) Nem lehet negyvenegykétévesen az átlagnál jóval magasabb pénzért otthon üldögélni. Nem bírja el az ország. És mással is más szerződést kötöttek, mert mikor a feleségem elkezdett dolgozni, még 55 év volt a nyugdíjkorhatára. Ma 65. Nekem is 60-ról 65-re változott. Jobb lenne a görörg út?

Tedat 2011.06.28. 06:03:07

Azért az szép, hogy egy baloldali blog beismeri, hogy Gyurcsány (MSZP) is meg akarta szüntetni a 25 év után nyugdíjazást a rendőröknek.

Amivel amúgy egyetértek. Viszont akkor tessék megfizetni a rendőröket!

regress 2011.06.28. 06:06:22

@nyesta: anyád nem várt 4 évet

Secnir 2011.06.28. 06:43:36

@Tedat:
"Azért az szép, hogy egy baloldali blog beismeri, hogy Gyurcsány (MSZP) is meg akarta szüntetni a 25 év után nyugdíjazást a rendőröknek."

háááát
végigolvastam. te hol olvastál ilyet? idéznéd?
kössz.

herut 2011.06.28. 06:50:20

@nyesta: Szíves figyelmedbe ajánlom Regress hozzászólását!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.28. 07:22:03

@nyesta: propaganda-lemez

a következő választáson, ha a trend folytatódik, akkor a Fidesz minuszban lesz.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.28. 07:24:39

@vakka-makka: ha a szükséges megszorítások elfogadhatóak, akkor miért ekézték 4 évig őket?! kognitív disszonancia

adflexum 2011.06.28. 07:47:19

@vakka-makka: Ezzel, úgy nagyjából mindenki egyetért (kivéve a rendvédelmiseket) de nem erről szól a poszt, hanem a fidesz képmutatásáról.
A másik dolog a módszer (egyeztetések hiánya, visszamenőlegesség, stb), rajtuk tesztelik a társadalmat. Ha őket bedarálják, mindenkivel menni fog, jön majd a többi szakma is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.28. 07:51:09

@Tedat:

lézerjani szövegét igazolásként fogadom el lézerjani nézeteire, de azért ott nem tartunk, hogy lézerjani szövegét igazolásként fogadjam el a tekintetben, hogy mi történ a valóságban.

tehát nem, nem ismerem ezzel el, hogy Gyurcsány azt akarta, amit lézerjani mond róla, de elfogadom, hogy Lézerjani ezt gondolta róla. vagy ezt kellett gondolnia, vagy ezt kellett hazudnia a Führer utasítására.

valójában nem tudom, hogy Gyurcsány mit akart a rendőrök nyugdíjával, és nem is releváns. mert itt a kérdés az, hogy Lézerjani és a Fidesz össze-vissza változtatja a véleményét

rend a lelke mindennek 2011.06.28. 08:32:43

1. Egy politikus ellenzékben teljesen mást kommunikál, mint kormányon. Több ezer példát lehetne felsorakoztatni minden oldalról. Ez a politika.

2. 2006-ban nem voltunk ekkora szarban.

Nem mutogatni kéne, hanem tenni valamit, mert úgy járunk, mint a tücsök görögök. És még most is tüntetgetnek. Hát nem értik, hogy a csőd sokkal rosszabb lesz!!

Nem tudunk tovább ennyi embert eltartani!!!!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2011.06.28. 08:34:05

Egyrészt a rendőrök nem mentek volna fakabátnak, 110 ezerért, ha nincs a korai nyugdíj. Másrészt, aki 25 éven át a bűnt keresi, az megzakkan ás jobb nyugdíjazni. A tűzoltók meg napi szinten teszik kockára az életüket. Akik most itt irigykednek rájuk, azok is mehettek volna azokba a szakmákba. Ha nem mentek, volt nekik jobb, vagy nem voltak alkalmasak, tehát nincs okuk a sírásra.

Prostatikus Vogon Jeltz 2011.06.28. 08:42:41

@Brendel Mátyás: "2) Most azért kell megszorítani, mert Orbán osztogatott a gazdagoknak az egykulcsos adóval. Ha azt a marhaságot nem vezeti be, nem kéne megszorítani."

lol baszki, ez ennyire egyszerű lenne?

igényes 2011.06.28. 08:43:05

Szociális konzultáció!

A szociális konzultáció mutatja, hogy Orbánnak börtönben a helye! Eddig összesen 3 milliárdot fordított hasztalan levelezésre. A közpénz hűtlen kezelése.

Bűnös az Orbán, mert neki feladata lenne olyan munkatársakat kiválasztani, akik a még jelenleg érvényben lévő jog alapján legalább egy levelet/kérdőívet megfogalmazni képesek. Ezért kapják az adófizetőktől a fizetésüket, ezért még az adóikat is mi fizetjük. Megkérdőjelezhető Orbán jogászi végzettsége is, mint dr. Schmitt Pál végzetsége írástudás hiányában.

A szociális konzultáció megtörténtét hasonlíthatjuk nyugodtan az alábbi hírrhez:

O.V. 48 éves budapesti lakos, lopott gépjárművel, a BAH csomópontnál lévő OMV kútnál tankolt és fizetés nélkül elhajtott. Nevezett személy a megengedettnél nagyobb sebességgel 180Km/h hajtott végig az országon, súlyos tömegszerencsétlenséget okozva. A rendőrség nem üldözte, az ügyészség nem rendelt el ellene vizsgálatot, jóllehet teljes mértékben beazonosítható az OMV kamerája alapján, melyen jól látszik beszámíthatatlansága. Szinte bizonyosra vélik, hogy drog és alkohol befolyása alatt álhatott.

lanyi 2011.06.28. 09:01:59

Aki nem látja át Orbán szándékát rendvédelmi nyugdíj ügyében az lökött.

Azért veszik el a nyugdíjukat, hogy Ők legyenek a kápók az orbánrabszolgák úgynevezett közmunkájánál.

Azért emelték meg az alkotmánybíróság létszámát is balsaikkal, hogy átengedjék a kétes antidemokatikus törvényeiket.

Mondjuk csak pár évig lesznek kápók, mert az Európai Bíróság hatályon kívül fogja helyezni a nemzetközi jogot sértő törvényeket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.28. 09:06:57

@Prostatikus Vogon Jeltz:

bizony, számold ki, hogy pár százezer embernek, aki évi pár milliót keres, csökkentik az adóját tíz százalékkel, az százmilliárdos nagyságrend.

ehhez képest a szegényektől elvett pénz az adóemeléssel jóüval kisebb. nagyon súlytja őket, mert nekik az a havi párezer is sokat számít, de állami szinten sehol nem hoz annyit, mint amit szétszórtak a gazdagoknak.

adflexum 2011.06.28. 09:07:16

@nemhiteles: "Nem tudunk tovább ennyi embert eltartani!!!! "
Ez igaz, de azért jó lett volna ezt többször hallani az "emúttnyóccév"-ben is.Vagy legalábbis 2008-tól.

kukac122 2011.06.28. 09:08:57

@Behajtó70: Feri sokat lopott,ez nem vitás, de a költségvetési hiány és az adósság azért alakult ki,mert a gazdasági racionalitások ellenére nőttek a nyugdíjak, nőtt a közszférában a foglalkoztatottság, nőttek a bérek, állami beruházások indultak, és ez rengeteg pénzbe került.
Amúgy vicusék ezt jól tudták, már csak azért is mert feriék beismerték (lg. elqrtuk).
Mégis ígérgettek, hogy a hozzád hasonlók rájuk szavazzanak.

adflexum 2011.06.28. 09:10:09

@lanyi: "Erre majd azt fogjuk mondani, ez nem az ő dolguk, ez a magyarok dolga."

adflexum 2011.06.28. 09:12:34

@kukac122: "Feri sokat lopott,ez nem vitás"
Akkor, miért nincs börtönben? Ha "nem vitás"?

kukac122 2011.06.28. 09:13:00

Korrektebb lett volna ha Viktorék odaállnak a Gyurcsány-Bajnai féle megszorítások (reformok?) ,mögé. Nem tették, mert nem csak győzni akartak, hanem sokkal többet. A 2/3 segítségével teljesen átalakítják az országot - de nem ám a gazdaságot, de gondolom ezt kb.már ti is látjátok.

kukac122 2011.06.28. 09:15:33

@adflexum: A lopást sem szó szerint kell érteni. Sajnos ha valaki kihasználja a jogrendben levő hibákat, és anyagi előnyöket szerez, az nem tolvaj jogilag.Nem tűnt fel, hogy eddig korrupciós ügyben SENKIT nem ítéltek el? Pedig korrupció volt. Ja, és lesz is. Ezért a jelenlegi vezetésnek sem fontos a jogszabályok helyesbítése.

kukac122 2011.06.28. 09:17:27

@adflexum: Csak ellenzékben válik mindig fontossá a korrupció. Mert nevetséges arra gondolni,hogy ŐK nem használják ki a tálcán kínált lehetőséget a büntetlen "lopásra" csak azért mert konzervatívak.

igényes 2011.06.28. 09:18:50

@nemhiteles:

Meg kell nézni kit is tartunk el? Vagy ki a fasz tart el bennünket.

1. Orbán biztos nem tart el engem, hiszen születésétől fogva vitte el az adóforintokat a mai napig, és az én adómból, meg a tiedéből házasodott, alapított családot előzőleg taníttattuk, most éppen az 5 gyermekét neveljük közösen, mert saját maga nem tudja eltartani őket, mert jelenleg a felhalmozás időszakát éli. Túlfizetjük és ő pedig nemhogy elfogadja, még többet is ad saját magának, ingyen él, lakik, nem fizet rezsit, 13 milliárdos évenként testőrség, stb.
2. Lázár, Kövér, Deutsch, Rogán, Pokorni dettó!
3. a nyugdíjas értéket teremtett korábban, ebből él a Fidesz bagázs, de a nyugdíjas, ha kap mondjuk 100 000Ft-ot, mit is tesz ezzel a pénzzel?

a./ szenved, mert nettót kap és nem tud ügyeskedni, mint a "fiatal" demokrata Orbán.
b./ Orvosságra elkölt 10 000Ft-ot, mert belegebedt Orbán eltartásába.
c./ Orvosra elkölt borítékban újabb 5000Ft-ot, mert Orbán nem fizeti csak saját fogorvosát, pszichiáterét, milliárdos tételekben.
d./ Orbán visszaszed azonnal 25%-ot a nyugdíjból, tehát a nyugdíjas az álatala már adózott pénzéből újra befizet orbán stadionjaira, italozására, hobbijára.
e./ Rezsire költ, mely egyre inkább emelkedik ugyanis Orbán nem elégszik meg a személyektől történő teljes vagyon elkobzásával, hanem a szolgáltatóktól is elvesz.

Ebből él Orbán bagázsa. A segélyezettek pedig azért vannak, mert ez a tehetségtelen Orbán bagázs nem képes munkahelyet teremteni. A közmunka egyébként nem igazán munkahely, vagy munka, főleg nem 1 millió munkahely.

Mit nevezünk munkának?

A munka, mint tevékenység egyidős az emberiséggel. Mindenkinek szüksége van olyan tevékenységre, amely személyiségének fejlődését segíti, motivált állapotát kielégíti, és az sem utolsó szempont, hogy az erkölcsi és/vagy anyagi megelégedettséggel jár. Magyarul az önmegvalósítás mellett, a munkánk jelenti a kenyerünket is.

Munkának nevezzük továbbá az ember (és/vagy gép) által energia (erőfeszítés) kifejtése révén hasznos, rendszerint ellenszolgáltatásért elvégzett különböző tartalmú tevékenységeket. A munka valójában tudatos, cél-, eredményorientált tevékenység, amely hatást gyakorol a személyiségre, a társas és magánéletre egyaránt. A munka jellege, keretei és hatásfoka a történelem során folyamatosan változott, mivel az ember igyekszik kevesebb fáradsággal életben maradni, ezért leginkább olyan eszközök előállításán fáradozik, amelyek a munka testi, fárasztó jellegét csökkentik, vagy megszüntetik.

Orbán Viktor feltalálta az ásót, kapát, nagyharangot. Ennyire tellik a Felcsút SE. elnökétől.

hegyilány 2011.06.28. 09:23:42

Tévedés. Nem a rendvédelmisek iránti irigységről van szó.
Egyébként is akik "szolgálatot" vállalnak ebben az országban, azok általában tudatában vannak annak hátrányaival is. Hitet tesznek amellett, hogy minden helyzetben számitani lehet rájuk.
Borzalmakat látnak) Persze, látnak borzalmakat más területen is, hogy csak a mentősöket, katasztrófa védelmet emlitsem, és még van más is .............
A korai nyugdijazás megszüntetését már korábban meg kellett volna lépni.
Most az a probléma, hogy rosszul kommunikálja a kormány, és visszamenőlegesen irhat át minden szabályt.

Le_Penseur 2011.06.28. 09:29:37

A poszt rém gyengére sikerült, pedig a téma adja magát!
Elég csak felnézni a fidesz.hu-ra és remekül lehet csemegézni!
Legyen szó nyugdíjról, iskola bezárásról, üzemanyag adóról.

***************************************************

A mai nap idézete:
"Az emberi jogokat továbbra is fontosnak tartjuk, csak most nem hirdetjük. Most a nemzeti érdek fontosabb"

mantegna 2011.06.28. 09:29:50

@Orbán takarodj!!: Figyu, a kiszervezés éppen hogy ésszerű.

A régi városközpontokban egy helyre általában lehetetlen elhelyezni a közigazgatási intézményeket, a régi városközpontokban nincs parkoló - de még bicikliparkoló se.
Amellett, hogy az ember nyolc helyre jár ügyet intézni, csak a belváros forgalomterhelése nő. És a régen épült közigazgatási intézmények fenntartása, fűtése stb rohadt pazarló.
(Lásd tudásközpont)

És pécs elég kicsi ahhoz, hogy ésszerűen ki lehessen vinni, nem olyan messzire a központi intézményeket.

Az már más kérdés, hogy milyen korruptságok lehetnek közben.

igényes 2011.06.28. 09:30:33

Látható a különbség az USA és Magyarország között. Orbánnak igaza volt a saját szempontjából.

Blagojevich csalt, zsarolt, korrupt volt
MTI
2011. június 28., kedd 01:01

Korrupcióban, csalásban és zsarolási kísérletben találta bűnösnek az esküdtszék hétfőn Chicagóban Rod Blagojevich volt illinoisi kormányzót A politikus ellen felhozott 20 vádpontból a testület szerint 17 beigazolódott.

Blagojevichet amiatt is elmarasztalták, hogy megpróbálta eladni a Barack Obama elnökké választása után 2008-ban megüresedett illinoisi szövetségi szenátori helyet. A vádpontok közült többet is 20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatnak. Rod Blagojevich, aki a várakozások szerint 6-11 évi börtönt kaphat, a bíró döntése értelmében csak külön engedéllyel hagyhatja el Észak-Illinoist.

A jelenlegi a tavaly augusztusban lezárt per újratárgyalása volt, amikor az esküdtek a 24 vádpontból csak abban tudták elmarasztalni a politikust, hogy hazudott az FBI-nak, a többi kérdésben szavazategyenlőség alakult ki. A védelem a második verdikt nyomán július 25-ig kezdeményezheti a perújrafelvételt .

A második per esküdtszéke tíznapos tanácskozás után egy vesztegetési vádpontban felmentette a volt kormányzót, két zsarolási kísérlet ügyében pedig egyenlően oszlottak a szavazatok. Az új ítélet több mint két évvel azután született meg, hogy az FBI emberei letartóztatták a még hivatalban lévő Blagojevichet. A demokrata politikust második mandátumának utolsó évében, 2009-ben fosztotta meg tisztségétől az illinoisi törvényhozás.

A vád szerint Blagojevich pénzbehajtó gépezetként üzemeltette Illinois szövetségi államot. Egy, az első tárgyaláson lejátszott hangfelvétel szerint egyébként az ex-kormányzó erősen nehezményezte, hogy az elnökké választott Barack Obama nem kínált fel neki kormányzati tisztséget azért cserébe, mert annak idején támogatta abban, hogy elnyerhesse az egyik illinoisi szenátori helyet a washingtoni törvényhozásban.

Az állam előző kormányzóját szintén elítélték korrupció miatt, a republikánus George Ryan jelenleg 6 és fél éves büntetését tölti.

hegyilány 2011.06.28. 09:35:10

A rendvédelmisek nyugdij ügye, és a közmunka foglalkoztatás, az ilyen módon történő munkahely teremtés) A kettő nem ugyanaz, de még mennyire, hogy nem.
Nem kellene mindent összemosni.

A munkahely teremtés alatt, én valódi munkahelyeket értek, nem pedig közmunkát, és ez nagyon nem jó, hogy ilyen munkát tud biztositani a kormány azoknak akiknek k nincs munkahelye) CSAK közmunkát

Egyébként pl. a tüzoltók huszonnégy órát dolgoznak, negyvennyolcat pedig pihenő időként töltenek.
Mondja már meg valaki, melyik munkaterületen van még ez igy. ?
Nagyon sokan ebben az országban napi tiz órát dolgoznak. Hogy mást ne emlitsek ) , mivel könnyebb pl. egy utépitő munkája?

hegyilány 2011.06.28. 09:42:08

Én még ott vannak a rokkant nyugdijasok. Azok az emberek akik esetleg "álnyugdijasok"
Az én befizetett pénzemet ne élje fel egyik sem, azért mert fiatalon esetleg "megvette" a nyugdiját, oszt a közösbe meg alig fizetett.

osztjónapot, akinek esetleg nem tetszik a véleményem.

:-)

UN HOMBRE SINCERO 2011.06.28. 09:52:46

NEM SZÉLKAKAS, LÁZÁR FASZSZOPÓ JÁNOS...

UN HOMBRE SINCERO 2011.06.28. 09:54:29

@hegyilány:

ÍGY VAN, SZOPJANAK LE A TŰZOLTÓK IS, LÁZÁR IS...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.28. 09:58:20

@Le_Penseur:

csemegézéshez:

szelviktor.blog.hu/

nem feltétlenül érek rá ennél többet összeszedni, de ha segítesz nekem, akkor össze tudunk szedni még többet.

mais si tu juste fais la caussette...

Le_Penseur 2011.06.28. 09:59:41

@hegyilány:
"Egyébként pl. a tüzoltók huszonnégy órát dolgoznak, negyvennyolcat pedig pihenő időként töltenek."

Néhány tízezer biztonsági őr, néhány száz szociális ápoló. A honvédségnél, határőrségnél, rendőrségnél, vámosoknál, büntetés végrehajtásnál nagyon sokan.
Előfordul a mentőápolóknál, egyéb egészségügyi foglalkozásnál is.
Szóval elég sokan!

hegyilány 2011.06.28. 10:09:41

@UN HOMBRE SINCERO:
Nem szabad ilyen szavakat használni.

hegyilány 2011.06.28. 10:20:25

@Le_Penseur:
Nagyon köszönöm, hogy kiegészitetted a kommentemet.
Komolyan.
...............................................

Nem akarok senkit megbántani) De ha némelyeknek azért volt vonzó a rendvédelmi pálya, mert korán nyugdijba lehet menni, azt nem hivatástudatból választották) arról különösebben nincs is mit mondani.
:(

hegyilány 2011.06.28. 10:39:16

Gyorsvasúttal utazhatunk a horvát tengerpartra"

Akiknek kedvez az egykulcsos adó bevezetése, és esetleg összerakták a "többletet" vakációzhatnak, akár igy is utazhatnak.
A társadalom azon csoportja, kiket a megszoritások sem sújtanak annyira , mint az elszegényedő réteget.)

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gyorsvasuttal_utazhatunk_a_horvat_tengerpartra.487804.html

igy van ez.
:)

Бабаяга 2011.06.28. 10:56:59

@igényes: Igazad van. Egy kis kiegészítés hozzá: a közmunka is a mi adóforintjainkból lészen finanszírozva. Tehát továbbra is eltartjuk őket, de ebből ovi és bagázsa tovább gyarapodhat, hiszen ők fognak állami megrendelést kapni, mert rabszolgákkal fognak stadiont, piramist, miegymás gigantomán agyrémet építeni.

Le_Penseur 2011.06.28. 11:04:24

@Brendel Mátyás:
Ne haragudj, de annyi időm nekem sincs, hogy az épp aktuális kormányok ígéretei és tényleges tettei után kutassak!

Azért a kedvedért itt van nyugdíj ügyben néhány gyöngyszem:
A szóvivő elmondta, hogy a 14. havi nyugdíjat a 13. havi járandóság megőrzése mellett vezetnék be. A levél szerint "a 14. havi nyugdíj bevezetése azért lehetséges, mert új munkahelyek teremtésével növelni fogjuk a nyugdíjjárulékot fizetők számát, és megszüntetjük az állami pazarlást, a luxusköltekezést, a felesleges pénzherdálást. Nekünk nincsen szükségünk minden évben új autókra, új bútorokra, luxuscikkekre, mert a mai nyugdíjasoknál jobb helyen lenne ez az összeg" - írja Schmitt Pál levelében.
2006. március 21
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=53123

"A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját."
2010. január 21
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=144523

"Gábris Imre: Ki kell mondani végre, hogy a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíját akkor is meg kellene szüntetni, ha nem lenne gazdasági válság, ha csordultig volna az államkassza. Mert igazolhatatlan, s ennélfogva erkölcstelen. Egy demokráciában nincs, nem is lehet szükség arra, hogy ilyen kiváltságokkal vásárolja meg az állam a rend őreit."
2011. június 17
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=164140

Izo 2011.06.28. 11:05:42

Nem is volt olyan rossz az az elmúltnyócév, ha közben szegény megfáradt negyvenesekből életerős ötvenesek lettek. :-)

$pi$ 2011.06.28. 11:06:56

@hegyilány: A Bajnai kormány takarékosságáról általában nem szokás megemlíteni, hogy az nem volt fenntartható, hogy egyszerűen azért tudták megtenni, mert tudták, hogy jönnek a választások és a következményekkel nem nekik kell megbírkózniuk.

Mondok egy példát: egy család bármikor megteheti, hogy sürgős takarékossági intézkedéseket hoz egy adott héten. Nem fizetik ki a közüzemi díjakat, nem vesznek élelmiszert, nem vásárolnak semmit. Brutális megtakarításokat érnek el, századát sem költik az éves átlagnak.

Aztán kifogy a hűtő, jönnek a felszólítások, másodszor üzennek az iskolából, a lyukas cipőnek leszakad a talpa. Fizetni kell, mégpedig többet, mint az átlag, sőt valószínűleg többet mint amit megspróroltak.

hegyilány 2011.06.28. 11:40:13

@$pi$:

Azonnali válságkezelés

Ennek leginkább mérhető hatása a forint árfolyamának stabilizálódásában jelent meg. 31 milliárdos költséggel 100 ezer munkahelyet mentett meg a Bajnai kormány munkahelymegőrző programja.
Az "Út a munkához" program segítségével további 100 ezer alacsony képzettségű ember tért vissza a munka világába, sokévi passzivitás után.

A Krízis alap támogatásaiból 100 ezer családnak jutott pénzügyi támogatás.
A távhő árát is csökkentették, ez 650 ezer család, összesen mintegy 2 millió ember életében hozott könnyebbséget

Az adóátrendezés hatására 2010 év elején már több millió munkavállalónak emelkedett a nettó fizetése.

Egy átlagos keresetű emberé kb. 15 ezer forinttal. Az adóátalakításoknak köszönhetően további 400 milliárd forint maradt a magyar vállalkozásoknál beruházásra és munkahelyteremtésre."

Az adatok 2010. év elejére azt mutatták, hogy Magyarország rendelkezik az Unió országai közül az ötödik legalacsonyabb költségvetési hiánnyal."

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon

Úgy bizony! Nem szokás megemliteni.
Neked nagyon igazad van.

.........................................
Aztán kifogy a hűtő, jönnek a felszólítások, másodszor üzennek az iskolából, a lyukas cipőnek leszakad a talpa."

Ez is nagyon igaz. Egyre mélyül a szakadék a társadalmi téregek között, illetve már lassan gazdagok és szegények lesznek.
Arról nem is beszélve, hogy hányan éltek, élnek szegénységben, mélyszegénységben.

:)

Tedat 2011.06.28. 11:44:25

"A távhő árát is csökkentették, ez 650 ezer család, összesen mintegy 2 millió ember életében hozott könnyebbséget"

A kérdés csak az hogy ezt ki fizette? Ha jól tudom az én áramszámlám emiatt drágult 2-3%-ot!

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.06.28. 11:46:05

Fogja még ezt bánni János. Milyen ferde szemmel fognak majd rá nézni a talpas zárkaőrök a rabosítása alkalmával. Miután ezt a milliónyi 4 éves jogszabálydömpinget, alkotmányostul, bebetonozott eeberstül simán nem lehet visszavonni (pont azért ülnek ott a betonozottak), valami új, kreatív megoldás kell.
pl. az egész "népellenes" volt. Maga a szó a sok egyszerű embernek is érthető, könnyű rá IGENT vagy NEM-et mondani egy népszavazáson. S, miután népképviseleti demokrácia van, így a nép akarata mindent felülírhat. Ergo, a múlt egy tollvonással eltörölve, a betonosok a sittre (Ferenc mellé) , a mamelukoknak meg vagyonelkobzás. Ezt úgyis szereti a nép.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.06.28. 11:50:11

Az a baj, hogy ezt bármelyik politikusnál el lehetne játszani!

amit még megtehetsz 2011.06.28. 11:50:20

@nyesta: Te komolyan ennyire naiv vagy???
Gondolod, hogy a többi politikus nem HAZUDIK?
Elárulom neked, kivétel nélkül mindegyik hazudik.
Csak valami kiderül, valami nem, de a hazugság attól még tény marad.

igényes 2011.06.28. 12:00:55

@Бабаяга:

Ami engem nagyon aggaszt még, egyáltalán nincs hír Orbán Áron miniszterelnöki testvérről. Nem tudja a választó mi is lehet egy miniszterelnöki testvér sorsa.

Tudni lehet az Internetnek köszönhetően, hogy bizony neki kezdett a politikai pályának, de eltünt. Vasálarcot kapott netán, nem tudni! Aggódom, hiszen jóval fiatalabb demokrata mint bátyja, aki már se nem fiatal, se nem demokrata.

Orbán Áron a fehérvári Fideszben - Index Fórum
7 hozzászólás - 5 szerző - Legutóbbi hozzászólás: 2004. jún. 21.
A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme. Fórum » Politika, közélet » A PoliDili ». Orbán Áron a fehérvári Fideszben ...
forum.index.hu/Article/showArticle?t... - Tárolt változat - HasonlóTöbb vitatalálat

Tudjuk még, hogy az Agárdi Országzászló egylet alelnöke:

"2008. 06. 20. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és az Agárdi Országzászló Egylet 2008. jún. 20-ára hirdette meg az eredeti helyére visszaállított Ereklyés Országzászló felszentelését a Velencei-tó partján fekvő üdülőfaluban. Rengeteg Fejér megyei lakos és vállalkozó felajánlása kellett hozzá, hogy nemzeti büszkeségünk e kicsiny jele ismét felálljon. Agárdon először 1936-ban avattak Országzászlót, amit a kommunista rezsim egy határozattal elbontatott."

Lehet, hogy az egész Jobbik az Orbán családé?

Kész akár bíróság elé is állni két jobbikos képviselő
2011. jún. 20. – Lemond mentelmi jogáról két jobbikos országgyűlési képviselő, Zagyva György Gyula és Rubi Gergely - derül ki a Szabó Gábornak a Jobbik ...
www.hirstart.hu/.../20110620_zagyva_es_rubi_gergely_is_lemond_mentelmi _jogarol - Tárolt változat

hegyilány 2011.06.28. 12:01:13

Bajnai Gordon parlamenti búcsúbeszédében hangsúlyozta: (…) a következő tíz év mostohább körülményeket teremt számunkra, mint amilyen a válság előtti évtized volt.
Az ország vezetőinek olyan korszakra kell felkészíteniük hazánkat, amikor lassabb lesz a fejlett világ növekedése, és élesebb lesz a verseny a munkahelyekért, a hitelekért, a piacokért"

*****************************************************************
"A tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti.

Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.

A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra"

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/bajnai_csak_noveli_ki_elfedi_a_bajt_43277

Azt is megmondta: "Ne gondolja senki, hogy kolbászból lesz a kerités":-)

Ő a Bajnai Gordon.

:))

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.28. 12:08:19

@nyesta: nem semmi - te tényleg csak egy módon tudod értelmezni a világot. Én nem szeretem Gyurcsányt, de az idézett beszéd az egyik legértelmesebb hozzászólás volt a Magyar politikához az elmúlt 20 évben. Arról szólt drága elfogult barátom, hogy a látványpolitizálás helyett talán valamit kéne is csinálni - nem csak kiigazítani, hanem reformokat csinálni.. nem csak mellébeszélni, hanem a valós problémákat kimondani, nem csak szavazatokat maximalizálni, hanem az ország érdekében tenni is valamit. Amiért haragudni lehet rá, az inkább az hogy ezekből semmit sem tett meg. De Te ember, annak örülsz hogy az országunknak nem jó??? De azért nyertetek? hihetetlen hogy nem látod mi folyik itt.. komolyan mondom... te még mindig itt tartasz hogy fidesz vs. mszp? Te jó ég...

KopaszMercis 2011.06.28. 12:22:32

Azt nem ertem, hogy a rohatmocskostelibevert komcsik az atkozott bokros csomag utan is ures kasszat hagytak 1998-ban, akkor valamiert meg sem kellett a rendvedelmisek nyugdijazasat visszacsinalni...

Erdekes.. szerintem az a magyarazat, hogy most sokkal uresebb a kassza, mit akkor volt, mert akkor is nagyon ures volt, de most mar huha nagyon bazi ures!!!!

Ennek itt akasztas lesz a vege... a Gyurcsany az arroganciajaval nagyon kiboritotta a nepet, az amit Viktor muvel az egy Gyurcsany utan nagyon nagyon gaz.. en a helyeben nem lennek ilyen vakmero.

hegyilány 2011.06.28. 12:22:45

@hegyilány:
Bocs. most látom ott fent elirtam. "egyre mélyül a szakadék a társadalmi rétegek között".

hegyilány 2011.06.28. 12:27:57

Már lassan billentyűt, vagy ujjat kell cserélnem, hogy jobban tudjak írni.

:))))))))))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.28. 12:28:32

@hegyilány: "ha némelyeknek azért volt vonzó a rendvédelmi pálya, mert korán nyugdijba lehet menni, azt nem hivatástudatból választották) arról különösebben nincs is mit mondani."

miért, szerinted az emberek hány százaléka dolgozik hivatástudatból?

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.28. 13:00:20

Ez egy nagyon jó poszt, sok gondolatot elindít. Én azonban nem mondanám, hogy szélkakas, aki a véleményén változtat, inkább most a régi magyar mondás jut az eszembe, segget csinál a szájából. Tulajdonképpen ez előfordulhat a gazdasági kényszer hatására is, csak akkor be kellene vallani, mert öszöd vagy nem öszöd, úgy is le kell nyelni.

vakka-makka2011.06.28. 05:47:41
„A lényeg, hogy fakabátnyugdíj ügyben igazuk van. (A többi rizsa.) Nem lehet negyvenegykétévesen az átlagnál jóval magasabb pénzért otthon üldögélni. Nem bírja el az ország. És mással is más szerződést kötöttek, mert mikor a feleségem elkezdett dolgozni, még 55 év volt a nyugdíjkorhatára. Ma 65. Nekem is 60-ról 65-re változott. Jobb lenne a görörg út? „
- Persze, hogy igazuk van,bár én ezt többség hatalmának, és nem igazságnak nevezném, de a többi sem rizsa!
Lehet negyvenkét évesen az átlagnál jóval több pénzért otthon üldögélni, csak ennek a feltételeit sokkal szűkebb keretek közt, és pontosan meg kell határozni.
Gondolj csak bele, a háború után a munkáshatalom által kijelölt embereknek el kellett vállalni a rendőri állást. Ettől aztán nagy népszerűségnek örvendtek. Gondolom sok mással együtt ezért nem lettél te sem rendőr. A közutálatért pedig kellett valami ellenértéket adni. Ja, hogy közben megváltozott a világ, a közvélemény, és nem bírja el az ország? Hát ezért akarta már a szoci kormány a korábbi szabályokat szigorítani. Abban igaza van a mai kormánynak is, hogy a gazdaság nem bírja el, de a módszerük, és a stílusuk olyan, mintha a hűbériségből jöttek volna. Elő lehetett volna ezt a témát emberibb hangon is vezetni, és sokkal kisebb ellenállást váltottak volna ki.
A fakabát meg mindig az államapparátus védője, kinyújtott keze volt. Általában a saját keze szokott a tömegbe lőni, a kormányt védeni, a tibetiek tüntetését megakadályozni stb. Szerinted jó ha az állam a saját kezébe szarik?

Secnir · torvenykezes.blog.hu/2011.06.28. 06:43:36
„végigolvastam. te hol olvastál ilyet? Idéznéd?”.
„Ki írta: Lázár János
Mit írt: "A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.
Mikor írta:2006.12.14.”
- Figyeled? Nem azt írta, hogy 25 év munkaviszony, hanem szolgálat! Ugye van némi különbség a kettő között!
Gondolj bele, ha a Fidesz nem ellenzi, már 2006-ban módosíthatták volna mindazt, amit csak ma módosítanak! Ki is a károkozó?

kukac1222011.06.28. 09:08:57
„@Behajtó70: Feri sokat lopott,ez nem vitás, de a költségvetési hiány és az adósság azért alakult ki,mert a gazdasági racionalitások ellenére nőttek a nyugdíjak, nőtt a közszférában a foglalkoztatottság, nőttek a bérek, állami beruházások indultak, és ez rengeteg pénzbe került Amúgy vicusék ezt jól tudták, már csak azért is mert feriék beismerték (lg. elqrtuk).Mégis ígérgettek, hogy a hozzád hasonlók rájuk szavazzanak.”
- Tegyük hozzá, hogy a gazdasági racionalitás azt jelenti, nem volt annyi bevétele az államnak, mint amennyi a kiadásokra kellett, mégis növelték a nyugdíjakat, a közszféra foglalkoztatottságát, és a béreket, állami beruházások indultak: a felvett hitelekből. Ezt próbálták racionálisan azzal ellensúlyozni, hogy a nyugdíjkorhatárt fokozatosan kitolták. A tényekhez tartozik, olyat a Fidesz sem ígért, hogy visszaállítja a régi nyugdíjkorhatárokat!

Mellesleg ma mi a jele annak, hogy hitelek nélkül próbálnak a gazdasági racionalitásnak megfelelni?

Behajtó702011.06.27. 22:33:26
„Nyilván elkerülte becse figyelmedet, hogy közben eltelt 5 év, és ferid meg bajtársai kilopták a szemünket is, tehát most üres a kassza. (úgy is ismert a dolog, hogy: "ELQURTUK!"..talán rémlik neked is)

Emiatt természetesen már nincs pénz mindenféle népjóléti juttatásra, ingyenélők finanszírozására...pedig Orbán megpróbálta - inkább megköszönnéd neki - de az IMF további prést akart ránk helyezni (ezt persze elutasította), ez EU meg nem fogadta el a 6%-os hiánycél igényt...

Amint látod, más lehetőség nincs: meg kell nézni, hogy hol lehet spórolni...a DOLGOZÓ és DOLGOZNI AKARÓ gyermekes családokon természetesen nem...de a többin igen.”

- Te elmehetnél orvoshoz, mert baj van a látásoddal, és a te becses figyelmedet is elkerülte, mit is írt 2006.12.14-én Lázár János!
Szerinted a milliárdos sportintézményekben, művelőséi intézményekben , dísztereken, az újra nyitott vasúti szárnyakon stb. termelődik a pénz, úgy látod? Ha igen, akkor kinek, neked, nekem vagy a haveroknak?
Mit is próbált meg Orbán? Idehozni olyan tőkét, amelynek az árát bölcsen eltitkolja a népe előtt. Az IMF a prést azért akarta ránk rakni, hogy biztosan visszakapja azt a pénzt, amit kölcsön kaptunk. Gondolod mások nem szabnak feltételeket? Gondolod, hogy az állam megteheti, hogy ha feltétel nélkül kap hitelt, azt nem fizeti vissza? Ugyan megteheti, de annak nagyobb lesz az ára, mint az IMF, és az EU feltételek!
Szerinted mit is jelent a 6 %-os hiánycél, amit az EU nem fogadott el?
Kérdeztél már meg dolgozó gyerekes családokat, mennyire jó nekik a kormány spórolása? Mert valahogy nem nagyon lelkesednek az emelkedő árak miatt.

igényes 2011.06.28. 13:27:19

@Brendel Mátyás:

Szeretném megkérdezni, mi az oka annak, hogy Orbán Áron a miiszterelnök öccse nem található 2004 óta FIDESZ körökben, akkor még volt róla hír.

Most csak a Jobbikos Zagyva kapcsán bukkantam nevére. Lehet, hogy a Jobbik miatt összeveszett a miniszterelnökkel, vagy a Jobbik kötödik Áron baráton keresztül Viktor úrhoz?

Artie 2011.06.28. 13:31:50

@Brendel Mátyás: Majdnem egyetértünk, de talán már fel kellene fogni, hogy a "gazdagok" kurvára nem jártak jól az új adórendszerrel, mert aki nálunk gazdag, az általában minimálbéres, és engedelmeddel valakit mondjuk 400 bruttóval még nem tekintek gazdagnak.

Maradjunk a magasabb jövedelműek megfogalmazásnál.

LeiterJakab 2011.06.28. 13:58:37

Persze, érthető, fájdalmas dolog, ha elvesznek egy juttatást egy társadalmi csoporttól. De nem egyedi, gondoljunk csak arra, hogy a korábbi kiszámítható, biztonságos köztisztviselői pályamodell is a múlté, pedig hát itt is elmondható, hogy sokan éppen az időközben elvett vagy megszüntetett tényezők miatt vállaltak közszolgálatot.
De van itt még valami, amit sajnos nem nagyon szoktak emlegetni, pedig elég fontos szempont: a rendvédelmi pályára lépők esküt tettek a haza védelmére, a haza szolgálatára. A haza most nehéz helyzetben van, és a haza érdekei azt kívánják, hogy az életerősen nyugdíjba vonultak újra lépjenek szolgálatba.
A haza szolgálata, védelme nem csak fegyveresen végezhető, most erre van szükség.

igényes 2011.06.28. 13:58:39

Hány jüanért adta el magát Orbán Viktor?

napifix | 2011-06-28 10:33:42 | Módosítva : 2011-06-28 10:53:47
Címkék: Orbán Viktor, kina, emberi és polgári jogok

David Cameron, Angela Merkel és Orbán Viktor mindannyian ugyanannak a politikai közösségnek a tagjai, Nagy Britannia, Németország és Magyarország is a szabad világ része, utóbbi viszont nem úgy viselkedik. Napnál fényesebben látszott ez az utóbbi napokban, abban, ahogyan a brit miniszterelnök, a német kancellár és a magyar kormányfő bánt a kínai miniszterelnökkel.

Orbán Viktor nem hozta szóba az emberi jogi problémákat a tárgyalásokon, egy olyan mondat hagyta el erről a száját, amit Kádár János bármelyik KB ülésen mondani tudott volna a kínai-magyar „ideológiai” különbségekről.

•A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy a tárgyalásokon szó esett-e ideológiai kérdésekről, úgy felelt: "abban értettünk egyet, hogy tiszteletben tartjuk egymás politikáját, és ez jelenti az elvi alapját az együttműködésünknek". (MTI)
Ráadásul még védelmébe is vette a szabad világban elfogadhatatlan rendőri és bevándorlási hivatali intézkedést. Lényegében ugyanazt mondta, amit Kádár mondott volna 1988-ban: lehet tüntetni elvtársak, de csak, ha nekünk tetszik.

Nézzük hogyan abszolválták ugyanezt a kötéltáncot Londonban és Berlinben, ahol legalább ugyanakkora gazdasági tétje volt a tárgyalásoknak. Kereskedelmi kapcsolatok, milliárdos Airbus-megrendelések stb stb.

David Cameron megerősítette, hogy mindenképpen szóba hozza az emberi jogok kérdését a kétoldalú tárgyalásokon, elvégre a szabad világnak van felelőssége. A sajtótájékoztatón, a miniszterelnök füle hallatára ezt mondta:

•"Remélem, hogy a holnap Kínájára nem csupán a gazdasági virágzás, hanem egy jobb demokratikus és jogi rendszer is jellemző lesz. Kína olyan országgá válik, ahol a törvényesség uralma érvényesül” (MTI)
Lett üzlet? Lett. Ven Csia-pao csak annyit mondott: az emberi jogoknak különböző értelmezései lehetnek.

És tüntettek Londonban, tüntetnek Berlinben is, a kínai politikus most éppen a német fővárosban kapja ugyanezt a leckét. A külügyminiszter máris előre jelezte, hogy mindenképpen beszélnek a rázós kérdésekről is. Ugye nincsenek kétségeink, hogy az eredetileg kelet-német Angela Merkelnek a szívélyes üzletkötés mellett nem fog nehezére esni akár nyilvánosan is beszólni.

A magyar példánál maradva,

•ha nyolc tibeti zászlót lengetett volna az Oktogonon, attól még lenne logisztikai központ (az ugyanis nem jótékony cselekedet a kínaiak részéről, hanem elsőrendű gazdasági érdek)
•és ugyanígy egy-két keményebb tisztázó mondattól nem lenne kevesebb a jüan.

Orbán tehát megtalálhatta volna a módját olyan diplomatikus, ámde egyértelmű megfogalmazásnak, amellyel tisztázhatta volna viszonyát a szabad világ felé. Feltéve persze, ha akarta.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.28. 13:59:38

Szíjj ártó lendvayildikó Péter a legnagyobb hazug!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.28. 14:22:31

@Artie:

"aki nálunk gazdag, az általában minimálbéres, és engedelmeddel valakit mondjuk 400 bruttóval még nem tekintek gazdagnak."
engedelmeddel, kurvára nem tudom sajnálni, ha esetleg emiatt nem profitál az adócsökkentésből.

és akkor pontosítok, Orbán adócsökkentésével nem feltétlenül minden gazdag járt jól, mert értelemszerűen csak az a gazdag járhatott vele jól, aki sok adót fizetett azelőtt. de hogy a (gyermektelen) szegények rosszul jártak vele, az biztos.

és sok gazdag járt jól vele, és a lényeg, hogy ezeknek a hasznát fizetteti meg Orbán most például a rendőrökkel.

hegyilány 2011.06.28. 14:59:06

@Brendel Mátyás:

Vannak még sokan . Hidd el.
Sajnos százalékot nem tudok írni.
Esetleg van valami felmérés, csak még én nem tudok róla?

:)

hegyilány 2011.06.28. 15:06:43

@Brendel Mátyás:

a (gyermektelen) szegények " Na. Igen. De ez nem igazán pontos igy.:)
Mi van a kis keresetűekkel, akik a gyerekre már nem kapnak semmiféle támogatást?
Azokat talán nem sújtja eléggé az egykulcsos adó, és az áremelkedések?

:)

hegyilány 2011.06.28. 15:44:31

Egy kezdő orvos - akinek nyolcvanezer a nettó havi bére - , ha nem hivatástudatból dolgozik.
Akkor miért?

Az is igaz, hogy tavaly több orvos ment ki külföldre munkát vállalni, mint ahányan végeztek.

sinus67 2011.06.28. 18:41:54

@látjátok feleim szümtükkel: "Gondolj bele, ha a Fidesz nem ellenzi, már 2006-ban módosíthatták volna mindazt, amit csak ma módosítanak! Ki is a károkozó?"

Így igaz. Azzal a különbséggel, hogy ElQró csak a szolgálati törvényhez akart hozzányúlni, az alkotmányhoz nem. ez csak a rendvédelmet érintette volna.
Jelen esetben az Alkotmány lett módosítva elsőre. Így ez nem csak a rendvédelmet érinti.

Valóban nevetséges, hogy 40 éves emberek nyugdíjba lehetnek, sok esetben jobb nyugdíjjal, mint a fizetésük volt. Azért azt sem kell elfelejteni, hogy a nagy nyugdíjkedvezményt adó munkákban a munkáltató + pénzt fizet a nyugdíj kasszába. Pontosan azért, mert a korai nyugdíjba menetel miatt az alap nyugdíj befizetés túró lenne.
Az is igaz, mint fent említettem, hogy csak bizonyos feltételek esetén mehetnek korábban nyugdíjba. Az alap a mindenkori öregségi nyugdíj korhatár mínusz öt év.

Azt se felejtsük el, hogy az első korai nyugdíjazási hullám 1998-99-ben indult be a rendőrségtől. Az APEH Rendőrséget így tömték teli adó nyomozókkal.

Életpálya modell kell. Ez most csak ígéret. A sok ősz hajú német rendőr sem azért rendőr még, mert nem mehetne el korábban. Azért rendőr, mert sokkal-sokkal jobb a fizetése, mint a korai nyugdíja lenne. Nem beszélve a munka feltételeiről, ami kint nagyságrendekkel nagyobb megbecsülést ad nekik, mint itthon.

hegyilány 2011.06.28. 23:05:06

Női vezére lett az IMF-nek

Christine Lagarde francia pénzügyminisztert választotta meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) új vezérigazgatójának a szervezet 24 tagú igazgatósága kedden.

Lagarde kinevezésével folytatódik a feltörekvő gazdaságok által megkérdőjelezett, csaknem 6 és fél évtizedes hagyomány, amelynek értelmében az IMF élén európai vezető áll. Christine Lagarde kinevezése a Nemzetközi Valutaalap (IMF) élére "győzelem Franciaországnak" - közölte kedden este Párizsban a francia elnökség.

Az Elysée-palota üdvözölte azt is, hogy "egy nő kerül egy ilyen fontos nemzetközi felelősségteljes" állásba. Az elnökségi forrás szerint Nicolas Sarkozy államfő telefon gratulált Christine Lagarde-nak a kinevezéséhez"

www.mfor.hu/cikkek/Noi_vezere_lett_az_IMF_nek.html

Ez már "igazi" győzelem. valóban. a franciáknak.
:)
süti beállítások módosítása