Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Már a népszavazást is lopják?

2011.05.23. 14:59 | balközép | 17 komment

Címkék: mszp népszavazás lmp

Érdekes… érdekes… érdekes… Ma a jó képességű LMP vezér Schiffer András bejelentette, hogy a pártja 10 kérdésben népszavazást kezdeményez. Egy picit populista történet ez „a kiszolgáltatottság és a megszorítások ellen irányuló kérdésben kezdeményez népszavazást az LMP”… mondta a képviselő… jeee remek bullshit. Tanulnak a fiúk a parlamentben…

Nem is lenne ezzel semmi baj alapesetben. Demokratikus joga az LMP-nek népszavazást kezdeményezni, max. szurkolunk, hogy a fizetett aktivistáik össze tudják-e gyűjteni a kellő mennyiségű aláírást.

 

De baj van a bejelentéssel, amelynek időzítése lopás gyanús. Ugyanis tegnap az MSZP elnöke Mesterházy Attila adott interjút az RTL Klub híradójának, mely teljes terjedelemben megtekinthető az RTL honlapján. Itt, a párt vezetője arról beszél, hogy az MSZP gondolkozik egy népszavazási kezdeményezés elindításán, az alkotmányhoz köthető sarkalatos törvények kapcsán, ha arra szűkség van. De értelemszerűen meg kell várni, azok tervezett szövegét.- Remeghetett meg az idegtől Schiffer András szemöldöke… kell a frászt, majd az LMP most megmutatja!

Tegnapi Mesterházy riport

Oszt éppen pont ma, a Mesterházy interjú után egy nappal, kiáll a zöldségek vezére és bejelenti… jééé…

Hiper gáz ez… most aztán jól betartottak az LMP-sek az MSZP-nek. Gratulálok! Lehet népszavazni 10, az este összecsapott kérdésről, aztán majd a valóban fontos sarkalatos törvényeket addig csendben áttolja a Fidesz?? Ezzel, szerintem Schiffer a Fidesznek nagyot segített és működése kifejezetten káros volt a demokráciára nézve! Pártérdek rulez by LMP!

Tudom, tudom… már korábban is terveztétek… csak pont ma született meg a gondolat… ugyan már:)))

Na, az ilyen megmozdulások miatt vigyoroghat Viktor bőségesen…

Remélni csak egy dolgot tudok: az MSZP erre a helyzetre normálisan fog reagálni! Mindegy, bárhogy is van ez, az időzítés akkor is furcsa... nekem...
 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr462926189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hatalmával visszaélve alázott a "keresztény" politikus 2011.05.23. 21:55:43

„Tisztelt szocialista képviselőtársaim! Az egy dolog, hogy önök folyamatosan bekiabálnak, amikor valaki más beszél, nem az önök frakciójából, de az, hogy esznek is az ülésteremben, meg isznak is, összetévesztik a büfét az ülésteremmel, az mégis ...

Trackback: A kormány újra hazudik! 2011.05.23. 19:46:43

 Azt ígérték, hogy minden számlát kifizetnek 30 napon belül. Ehhez képest ma már egyes közintézmények eleve 90 napnál hosszabb türelmi idővel kötnek szállítói szerződéseket. A képet tovább rontja, hogy a költségvetési intézmények az utóbbi hónapok...

Trackback: Az LMP mint gonosz törpe? 2011.05.23. 18:55:49

Sok mindenre bizton lehetett fogadni 2010-ben, hogy például a Fidesz nekimegy néhány dolognak, jónak rossznak válogatás nélkül, hogy Gyurcsány nem fog tudni sokáig csücsülni a fenekén, és foszlik az MSZP, meg hogy a Jobbik újra előveszi a jól bevált ma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.05.23. 16:29:26

Azért azt ti se gondoljátok komolyan, hogy tegnap 11-kor mondott valamit az MSZP, ma reggelre pedig az LMPmár összehívott egy sajtájt és 10 kodifikált, átgondolt kérdést lerakott? Meg nem ma reggel mentek ki a sajtómeghívók valszeg nem?

2011.05.23. 16:37:34

Édes jó istenem, de nevetségesek vagytok! Csak nem le van védve a népszavazás intézménye a szocik által?

KBD 2011.05.23. 16:41:01

Egy népszavazás előkészítése azért elég sok munka, pl olyan kérdéseket gyártani, aminek legalább esélye van az OVB előtt.... Úgyhogy a tegnap este meglebegtetik a szocit, ma reggel kiállnak 10 kérdéssel gondolatiság kicsit sántít nekem.... Meg nem azt írták a cikkben, hogy nem is 10 kérdésük van, hanem sokkal több, hogy legalább néhány biztosan átmenjen?

2011.05.23. 16:41:42

Ahogy Kumin is írja, éppen hogy lehetett fordítva is, Mesterházy neszelte meg az LMP kezdeményezését és próbált előzni. Ahogy huba is írja, lehetetlen, hogy egy fél nap leforgása alatt ezt így kidolgozzák, szemmel láthatóan hosszú előkészítés kellett hozzá.

ven 2011.05.23. 16:44:01

LOL.

Este mondott valamit a Mesterházy, majd egész éjjel a kérdéseket írták az LMP-sek, és ma bejelentették.
Hát ez hatalmas. :D Ezt ugye ti sem gondoltátok komolyan? :)

Ki kell ábrándítsalak benneteket, nem az MSZP körül forog a világ, vannak akiknek önálló ötleteit, gondolataik is vannak. :)

balazs_88 · http://civiltulkapas.blog.hu/ 2011.05.23. 16:48:13

Gyerekek, ezt csak ti is poénnak szántátok ugye? El lehet képzelni ahogy az LMP HQban este 11kor látják Mesterházyt, és addig le nem fekszenek, míg másnap reggel be nem tudják jelenteni, hogy bibibíí mi csináljuk meg inkább nem ti.

Nemár :D

balközép 2011.05.23. 17:00:48

A helyzet az, hogy a kérdések minőségéből ítélve akár egy óra alatt is lehet ilyeneket írni...

Bár ha az LMP ezeket a kérdéseket szerintetek hosszas műhely munka után szülte meg, akkor kopottas a szürkeállomány ottan is:)

Én csak arra hívom fel a figyelmet, hogy érdekes időzítés. Lehet a véletlenek összjátéka és semmi több... de szerencsésebb lenne az ilyen akciókról konzultálni az ellenzéknek egymással... mert bárhogy is van de tény a két akció egymást ütheti ki... és nevető harmadik lehet a fidesz is...

ven 2011.05.23. 17:03:02

@balközép: Konzultálni az ellenzéknek egymással? Konzultáljon az LMP az MSZP-vel mielőtt bejelent valamit..??
Hát ez egyre viccesebb... :D

balközép 2011.05.23. 17:28:06

@ven: Szerintem ez kurvára nem vicces, amit az ellenzék művel inkább szánalmas.

Ebből így nem lesz kormányváltás. Feltéve ha az LMP-nek egyáltalán célja ez...Ha valami életben tartja a Fideszt a hatalomban az, hogy az ellenzék megosztott.

Erre jó példa volt az Zuglói időközi választás, ahol az MSZP 31 %-a mellé még kellet volna az LMP-töl 8 százalék a győzelemhez.

De az MSZP szerettet volna konzultálni a törpe minoritás azonban elzárkózott. Se baj a Fidesz begyűjtötte a mandátumot... szerintem ezek a dolgok koránt sem viccesek főként látva mi történik a parlamentben...

Az az egy ember nevet rajta Orbán Viktor...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.05.23. 17:30:41

@balközép: Nem ti szoktátok mondani, hogy ilyenkor nincs itt az ideje a széthúzásnak és mindegy kié az ötlet a másiknak nem nekimennie kéne, hanem támogatni? :D

gorcsev54 2011.05.23. 17:36:48

@ven: Aztán kinek van itt önálló ötlete? Lázáron kívül. Csak úgy mellékesen kérdezem ,nem mintha mellette vagy ellene lenék.

balközép 2011.05.23. 17:45:50

@weisz manfréd huba: :))) ezért írtam, hogy remélem MSZP erre normális választ fog adni, ha már az LMP így intézte.

Bár először át kell hogy engedje a OVB a kérdéseket... ami koránt sem biztos hogy menni fog...

De a baj az hogy a fontos sarkalatos törvényekről kellene igazából népszavazni...

aaaaaa_ron 2011.05.23. 18:18:22

Már többen leírták, de én sem állom meg szó nélkül. Komolyan úgy gondolja a szerző, hogy tegnap este csapta össze az LMP ezt a 10 kérdést, mert "megijedt" Mesterházy nyilatkozatától? :) Akkor nem lenne a fiókban tucatnyi pótkérdés, nem lett volna napirend előtti felszólalás a parlamentben, sajtótájékoztató stb :) Na jó, komolyabb ellenérveket nem is akarok bevetni ilyen komolytalan érvelésre. Ilyen szomorú az, amikor egy bukott párt kapálózik...
Ja és lehet segíteni aláírásokat gyűjteni!

Sine ira et studio... 2011.05.23. 19:11:28

Kedves Balközép!

Az a baj ezzel az egésszel, hogy a cikkből süt az, hogy szerinted egy ellenzéki párt első számú feladata az, hogy támogassa az MSZP-t. Ha össze kell zárni, akkor úgy kell össze zárni, hogy az MSZP legyen helyzetben, ha valami egységről van szó, akkor azt csak az MSZP teremtheti meg. Na most, ezzel az a baj, hogy az MSZP halálra van ítélve, és ami a még nevetségesebb, hogy saját magát ássa még mélyebbre. Mert hogy az MSZP adós az ígéretekkel, az MSZP nem újul meg, hanem ugyanazokkal a sakkfigurákkal játszik, most épp belső hatalmi játékot Gyurcsány meg Mesterházy között. Hogy egy ilyen párt mit keres a magyar politikában, számomra felfoghatatlan! Mégis, mit gondolnak? Minden visszahullik az ölükbe, és majd folytathatják, amit korábban csináltak? Hát ilyen hamar elfelejtették, hogy nyolc év alatt kormányzásra alkalmatlannak bizonyultak, hogy 2009-re kiderült, hogy nem csak szakértelmük, de koncepciójuk sincs a kormányzásra?
A címből meg eleve az jön le, hogy a kedves szerző minden népszavazási kezdeményezést az MSZP-től vett lopásnak minősít, mintha az a párt privilégiuma lenne.
Az MSZP-seknek el kéne gondolkodni azon, hogy visszavonuljanak, és szépem hagyják, hogy új emberek alakítsák a pártot - ha ugyan vannak, akiknek ehhez még gusztusuk van.

kirsten 2011.05.24. 10:19:56

@ven: Csak az nem az LMP !

brlv24 2011.05.24. 18:38:34

Szar vagy balközép, ennyii...
süti beállítások módosítása