Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az új alkotmány megsértésének hat módja

2011.04.02. 13:52 | Brendel Mátyás | 692 komment

Címkék: alkotmány

Orbán Viktor új felalkotmánya  az ötéves terv szerint 2012 január elsején fog életbe lépni. Addig következmények nélkül sértegethetjük, érdemes tehát kihasználni a lehetőséget! Az alábbiakban egypár gondolatébresztő ötletet adok közre ehhez.

2012 január elsejétől szingliknek, homoszexuálisoknak, ateistáknak, történészeknek, Szörényiknek és Bródyknak, József Attiláknak kuss. Addig érdemes kiélni magunkat!

1) "Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette."

A Szent István Bazilika előtti téren hangosan énekeljük az István a király c. rockoperából a "Véres kardot hoztam" című számot:

Megvédjük szabadságunk
Istvánnak ellenállunk
Nem kell a sápadt Istenség 
Árpád szabad népe
honfoglalóknak vére
nem tűr meg idegen zabolát 
Álmunk valóra válik
vagy elveszünk egy szálig
De inkább halál, mint szolgaság 


Figyeljük meg, vajon elvisz-e minket a rendőrség! Egyébként komolyan, mi lenne, ha az István a király című rockopera első 2012 évi előadását valaki feljelentené a rendőrségen? Vajon lecsukná-e Szalai Annamária Szörényit és Bródyt az új alkotmány alapján?

Komolyan észnél volt Orbán Viktor, amikor ezt a szöveget jóvá hagyta?! Komolyan nem gondolt bele, mekkora bornírt abszurdum az, amit csinál?! Be fogják zúzatni az összes könyvet, amely I. István király tevékenységét kritizálta?! Meg vannak ezek húzatva?!

2) "Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét."

Szavaljuk el a Ferenciek terén a Ferences templom bejárata előtt József Attila "Tiszta szívvel" című versét:

Nincsen apám, se anyám,
se istenem, se hazám,
se bölcsőm, se szemfedőm,
se csókom, se szeretőm.

 

Figyeljük meg, vajon elvisz-e minket a rendőrség!

(Persze nem vagyok hülye. József Attila eme verse részben komoly, részben makacs lázadás. Nem jelenti azt, hogy József Attila ezt mind komolyan ajánlja. A betörést és gyilkolást semmiképpen nem vehetjük komoly javaslatnak, hanem kétségbeesett kifakadásnak. De azt mindenképpen látnunk kell, hogy vannak olyan emberek, akik máshogy gondolkodnak, és ez természetes lehet bizonyos kérdésekben (isten, nemzet, család). Lehetnek továbbá olyan emberek, akik szörnyű helyzetekben radikalizálódnak, és hacsak nem jutnak el a tényleges betörésig és gyilkosságig ez nem lehet alkotmányellenes. Ezeket nem rekeszthetjük ki. Nem mondhatjuk, hogy valaki nem magyar állampolgár, csak mert mondjuk csupán kicsit antiszociális. Ez abszurdum.)

Megint, gondoljuk bele, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló versek felolvasásakor vajon bevezetik a cenzúrát? El fogják vinni az illető színészt, költőt?! Könyveket fognak bezúzni?! Elment ezeknek a józan eszük?!

3) "Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet."

Az előző József Attila vers ezt is bőven vérig sérti. De van még bőven olyan, aki sérti és ami sérti ezeket a szubjektív értékítéleteket: például ha szinglik vagyunk, és esetleg soha nem is akarunk házasodni, akkor is biztosak lehetünk, puszta létünkkel, életünkkel sértjük Orbán alkotmányát, azaz a Fidesz-kormány szerint törvénytelen fattyak vagyunk. Gondoljuk meg!

Vagy legyünk ateisták, vessük el a hitet! (Ezt mellesleg komolyan is ajánlom.) Az ateisták Orbán alkotmányának talán leginkább kirekesztett kisebbségei. Hiszen az előző pontot is sértik, és valószínűleg a következőt is, és még könnyen meglehet, hogy továbbiakat is.

Ha ateisták vagy szinglik vagyunk, vonuljunk a Parlament elé, és hirdessük, hogy márpedig nem hiszünk istenben, márpedig nincs házastársunk, élettársunk és mégis, emberek vagyunk! Mutassuk meg Orbánnak, hogy az ateista, a szingli is ember! Küldjük el Mikola szellemét a fészkes fenébe!

Most komolyan, a szingliket és az ateistákat munkatáborokba fogják zárni?! Vagy mi a fenét csinálnak ezekkel az alkotmány-sértő emberekkel?! Agyalágyultak ezek?!

Azt nem ajánlom, hogy ne szeressük az embereket, de ha véletlenül valaki mégis antiszociális, vagy autista, vagy egyszerűen a szeretetet nem annyira becsülő ember, akkor gondolkodjon el azon, hogy puszta érzéseivel vagy érzéseinek hiányával sérti az alkotmányt! Pedig ő is ember, neki is kellene, hogy legyenek jogai. Ővelük mit fognak tenni?! Érzés-rendőrség lesz? Érzéskorrekciós nevelőintézet? Vagy mi a fene?

Legyünk hűtlenek! Csaljuk meg férjünket, feleségünket, barátunkat, barátnőnket! Természetesen ezt nem ajánlhatom, csak dramaturgiai szempontból írtam így. Azonban tény, hogy sok ilyen csalás van Magyarországon. Ez akkor majd mind alkotmánysértésnek számít? Az a sok százezer, sok millió eset évente, amely megtörténik az országban?! Megbolondultak ezek?! Egy kis etyepetye a fodrásznővel mindjárt alkotmányt sért, és megy az illető a börtönbe?!

 De van a hűségnek más kategóriája is. Aki hűtlen kedvenc focicsapatához, az megy a dutyiba? Aki megváltoztatja nézetét, azaz hűtlen korábbi véleményéhez, azt lecsukják?! Ezentűl nem változtathatunk véleményt, mert az hűtlenség?! Mégis, mit gondoltak ezek?!

4) "Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait, és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát."

Látogassunk el a Parlamentbe, nézzük meg a koronát, és hangosan nyilvánítsuk ki, hogy szerintünk a korona csupán egy történelmi kor emléke! Egy koré, amelyben az ország népének nagy részét elnyomták, nem volt szavazati joga, nem volt szabadsága, röghöz volt kötve, és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül adókat kellett fizetnie, hogy a királyi családot, az arisztokratákat és a papokat eltartsák. Egy olyan kornak, amelyben nemhogy alkotmány nem volt, hanem az emberek nagy részének jogai sem voltak, csak sanyarú kötelességei.

Figyeljük meg, vajon elvisz-e minket az Parlament őrsége!

Most komolyan, történészeket, akik máshogy, normálisan gondolkodnak a középkor idejétmúlt voltáról, deportálni fogják őket?! Hülyék ezek?!

5) "Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát"

Rendben, ne ismerjük el az 1949-es alkotmányt, de ne is tagadjuk meg az 1989-es alkotmányt, amely egy gyökeresen átírt, javított kiadás! Végül tagadjuk meg a 2011-es alkotmányt, amely ugyanúgy egy egypártrendszeri, diktatórikus alkotmány, mint az 1949-es!

Menjünk az Alkotmánybíróság épülete elé, és álljunk ki az 1989-es alkotmányért! Vigyünk Orbán-Rákosis transzparenseket!

Álljunk ki a Harmadik Köztársaság alkotmányáért, a mi alkotmányunkért, a demokrácia alkotmányáért! Mondjuk ki, hogy nem akarunk Fideszes alkotmányt!

Jöhetne valaki azzal, hogy mindez itt csak hatáskeltés, provokáció. Hogy olyan szimbolikus dolgokkal kötözködök, amelyeknek egyáltalán nincs ilyen komoly következményük. Erre a következő válaszom van:

A) Ha az alkotmány bevezetőjében egy olyan ideológiai agymosás van, amellyel az ország 70, 50 vagy akár csak 30 százaléka is nem ért egyet, az már kínos, értelmetlen, elfogadhatatlan baromság.

B) Csakhogy az alkotmány az az alkotmány. Az nem csupán szimbolikus. Nem csupán arról van szó, hogy az Orbán-kormány szimbolikusan ránk tukmálja bornírt ideológiáját. Ennél többről van szó, az alkotmány az a törvényesség alapokmánya. Ha itt erőltetik le a torkunkon ezt a maszlagot, akkor annak törvényes jelentősége van.

C) De még ennél is jóval súlyosabb a helyzet, mert a Q.cikk 3. bekezdése így szól: "Az Alkotmány rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti Hitvallással és történeti alkotmányunk vívmányaival összhangban kell értelmezni." Ez pedig azt jelenti, hogy ez a nemzeti hitvallásnak nevezett ideológiai maszlag nem csupán egy szimbolikus dolog, hanem törvényerejű. Ezt be lehet, sőt be kell hajtani az állampolgárokon. Nem túlzás tehát, amikor börtönről beszéltem.

Felhívhatja valaki a figyelmünket arra, hogy a VIII. cikk szerint "Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához." De ezzel csak annyit mond, hogy Orbán alkotmánya súlyosan önellentmondásos. Miközben magában foglalja a vélemény-nyilvánítás szabadságát, aközben a bevezetőben egy sajátos véleményt erőltet rá az országra, és a Q. cikkelyben ezt törvényerőre emeli. Ez a bugyuta logikai szerencsétlenkedés nem fog minket megvédeni. Nehogy azt reméljük, hogy ebből az ellentmondásból mi fogunk kikerülni győztesen! Nem, ez a szarkavarás csak annyit jelent, hogy a hatalomnak még több lehetősége lesz játszadozni velünk. És mi ezt engedjük?!

· 10 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr622793636

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Na, álljon meg a fáklyás menet! 2011.04.03. 19:05:21

  Olvasom az ATV.hu-n, hogy kollégái összefogtak Stohlért"Túlzás az ítélet, Andris értett volna a fél szóból is: a felfüggesztettből vagy egy pár hónapos börtönbüntetésből. Több riportot is készítettem börtönökben, borzasztó helyek ezek....

Trackback: A kísérleti módszer 2011.04.03. 10:50:04

Kísérleti módszereket ajánl az alkotmány (amelyről nem volt kedvem sokadszorra is írni) letesztelésére a Piroslapok blog, amely a tervezet Q cikkének jelentőségére is felhívja a figyelmet, amely kimondja, hogy az összes alkotmányos rendelkezés a preamb...

Trackback: Plagizált alkotmány 2011.04.03. 01:15:02

Kiderült, hogy a Fideszalkotmány egy részét copy paste-tel átmásolták Gyurcsány embereinek tervezetéből. Tessék akkor most megmagyarázni a narancsos hívőknek, hogy a patás ördög volt a hiteles forrás. Na és az Artisjus? Csak a PC-kben szeretnek kutakod...

Trackback: Egy gyermektelen polgár gondolatai 2011.04.03. 00:01:22

És nem csak gyermektelen, hanem még csak nem is házas: élettársi kapcsolatban él. Tíz éve vállalkozóként próbál boldogulni. Mindemellett ráadásul még balliberális politikai orientációjú is, néhány kommunista ideológiai elképzeléssel. Ez a poszt nem csa...

Trackback: Lázár János és az alkotmány 2011.04.02. 23:27:18

Lázár János szavait olvasva a hideg tárgyilagosság elég lassan fut végig a hátunkon. Lassan biztosak vagyunk benne, hogy a Fidesz vezérkarnak gyerekkorában rosszul olvasták fel a Robin Hoodot és annyi maradt meg, hogy pénzt elvenni és újraosztani. Az i...

Trackback: Névvel, fényképpel, címmel, telefonszámmal vádol a tetügeci hódmezővásárhelyi Fidesz 2011.04.02. 21:26:35

 Egész oldalas hirdetésben jelentették meg egy fingeregetõ hódmezővásárhelyi újságban egy önkormányzati képviselő, a szarrábaszott helyi rádió tulajdonosa és egyik műsorvezetője lakcímét és telefonszámait. A hirdetés szerint ők hozták nyilvános...

Trackback: A kuruc.infó módszerét használja Lázár János? 2011.04.02. 19:55:51

Lázár János igen kínosnak érezheti azt amit a szegényekről mondott. Először a szövegkörnyezetről hazudozva beszéltek hamisításról, noha nem megélhetési politikusokról beszélt ott Lázár, mert a kifejezés sem szerepelt a szövegben. Most azonban bedurvult...

Trackback: Beperelte a Blikk Schmitt Pál hivatalát 2011.04.02. 17:10:15

Az intézmény nem árulja el, mennyiért foglalkoztatják Balsai fiát....

Trackback: Beperelte a Blikk Schmitt Pál hivatalát 2011.04.02. 17:10:15

Az intézmény nem árulja el, mennyiért foglalkoztatják Balsai fiát....

Trackback: Hova tűnt Selmeczi Gabriella? 2011.04.02. 16:07:59

  Egy hónapja egy kiflicsücsök nem sok, annyi hír sincs felőle, pedig most nagy szükség lenne rá! Jó, tudom kemény harc volt az, amit vívott a tőzsdecápákkal. Fárasztó lehetett a százmilliárdok zsákba pakolása és átcipelése a magánkasszákból ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matyesz007 2011.04.03. 09:55:47

@sárkányfő: miről legyen népszavazás? Csináljanak 10 változatot és lehessen választani? Vagy hogy képzeled? Miért kéne népszavazás? (demokratikus?)
Bárki kezdeményezhet népszavazást. Nem? Miért nem gyűjtesz aláírást?

Kalmár 2011.04.03. 09:56:17

@Brendel Mátyás: Uccsó : te intoleráns geci fasz.
A gyurcsány alkotmánytervezetében is benne van a korona.

matyesz007 2011.04.03. 09:57:13

@Brendel Mátyás: Miért sérteget téged a Szent Korona az alkotmányban? Erre kíváncsi vagyok tényleg.

sárkányfő 2011.04.03. 09:58:01

ne rákerestem a Fidesz tavalyi választási programjára, itt van:

static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf

egy kurva szó sincs benne új alkotmányról.

erről ennyit.

nu pagagyí 2011.04.03. 09:59:21

@Kalmár: Döntsd el, hogy a dokumentum vagy a duma számít. Dokumentumban nincs benne új alkotmány igénye: lásd választási program. Épp ellenkezőleg, a meglevő be nem tartását olvassa az előző kormányok fejére. Ha viszont a duma számít, akkor kérném az azonnali radikális adócsökkentést. Orbán emlékeim szerint, csak "nagy" változásról beszélt "nagy" felhatalmazás esetén.

matyesz007 2011.04.03. 10:00:42

@sárkányfő: keress rá a többi pártra, hogy van e olyan kitétel kidolgozva, hogy mi lesz ha kétharmaduk lesz.

sárkányfő 2011.04.03. 10:01:30

@matyesz007:
te észnél vagy, szerencsétlen? NEM LEHET népszavazást kezdeményezni sem a a manyup pénzek elrablása sem az alkotmány ügyében, mert a fidesz eltörölte ezt a jogot? mond te hol élsz? lövésed sincs semmiről, de dumálsz összevissza?

és népszavazást úgy kell tartani, mint más országokban, pl. két hete egyiptomban: a kormány által javasolt alkotmányt szavazásra kell bocsátani. ha valóban kifejezi a nép akaratát, pl. valódi együttműködéssel készült, akkor meg fogják szavazni, egyiptomban is megszavazták.
de mivel nálunk fideszes pártalkotmány lesz, és ez nem kapna többséget, ezért nem engedik népszavazásra. tudják hogy buknának. miközben folyamatosan a népre hivatkoznak... gyáva cinizmus.

sárkányfő 2011.04.03. 10:02:49

@matyesz007: miért, nem a fidesz nyert, te szerencsétlen? miért keressek rá más pártokra? nem a fidesz saját programját kell számon kérni a fideszen? nem a fidesz készült 2/3-os győzelemre? miről hablatyolsz?

kaqkkfioka 2011.04.03. 10:04:06

@matyesz007:
Hát ha a választási program a 2/3 eléréséről szól az elég érdekes.
Illetve mit csinálunk 1/5-nél, 5/24-nél, 45/2-nél.

matyesz007 2011.04.03. 10:04:37

@Brendel Mátyás: te kész vagy ember. Lerohadékozol másokat. Én nem rohadékoztalak le téget.
Nagyjából ki tudom következtetni hova jártál iskolába, mit eszel, hol laksz, ki vagy, hova jársz szórakozni, nincs ezzel semmi baj. Egy baj viszont van veled: rosszul végzed most a munkádat, ha a posztolás és a kommentelés neked munka.
Egyébként senki se szereti ha sértegetik, gondolom te sem.

nu pagagyí 2011.04.03. 10:06:18

@matyesz007: Ön igényli-e, hogy a meglévő Alkotmány helyett új készüljön Boros Péter, Pozsgay Imre, Szili Katalin, Semjén Zsolt, Lázár János, Rogán Antal, Szájer József, Schmitt Pál irányításával? Igen/Nem?

hhh. 2011.04.03. 10:06:28

mellesleg az index is lejtőn van...

matyesz007 2011.04.03. 10:07:36

@sárkányfő: legitim, jogszerű, stb értsd meg ha fáj is. "a gyógyszert be kell venni"

matyesz007 2011.04.03. 10:08:16

@nu pagagyí: gyűjts aláírást, civil power hehe hol vagy vazze?

kaqkkfioka 2011.04.03. 10:09:33

@matyesz007:
De most nem a tartalmi elemekről van szó? (nem a Szent Korona!)

matyesz007 2011.04.03. 10:10:52

@kaqkkfioka: gyűjts aláírást, hogy ne legyen új alkotmány he? nem érted?

sárkányfő 2011.04.03. 10:12:34

@matyesz007: látom már érvelni sem próbálsz :) a fidesz választási programjában nyoma sincs új alkotmánynak, tehát erre nem kaptak felhatalmazást, bár akkor is csak úgy működne, ha teljes tervezetre kértek volna felhatalmazást, nem pedig egy biankó csekkre.

népszavazást kezdeményezni meg nem lehet, mert ezt a jogot a fidesz eltörölte. megjegyzem ha lehetne, az se érne semmit, a fidesz akkor is lesöpörné, mint tette azt Seres Mária 600.000 aláírást tartalmazó kezdeményezésével, a szocikkal együtt simán lesöpörték.

hagyjuk a süket dumát. a fidesz nem mer, mert gyáva kiírni népszavazást. ami nem is csoda mert nem nemzeti, hanem pártalkotmány készül, amit nem szavazna meg a nép.

kaqkkfioka 2011.04.03. 10:13:51

@matyesz007:
Haggyá mán. Fotó kiállításra mék.

matyesz007 2011.04.03. 10:15:56

Nekem tetszik az új alkotmány. Csak mondom, inkább az a baj, hogy nem lehet ezekről a dolgokról értelmesen beszélgetni: például, hogy mi a szerepe a Szent Koronának, mi következik abból, hogy belevették. Kell e emiatt félnie valakinek? Ezt miért élik meg kirekesztésként emberek.

midnight coder 2011.04.03. 10:18:31

Én legszívesebben kettéosztanám az országot. Legyen egy balliberális rész és egy jobboldali. Az előbbibe beköltöztetném Fletóékat, az összes cigányt, zsidót, bevándorlót és MSZP szimpatizánst, a másik országrészben pedig maradjanak a többiek. Aztán majd 20 év múlva megnézzük hogy kinek volt igaza, melyik rész mire jutott.

matyesz007 2011.04.03. 10:19:29

@sárkányfő: attól még megpróbálhatod, de nagyon nehéz lesz és nem biztos, hogy az lesz az eredménye amit vársz.

nu pagagyí 2011.04.03. 10:25:42

@matyesz007: Minek? Saját dugájába fog dőlni. Mire elkészül nem marad támogatója.

mrZ (törölt) 2011.04.03. 10:25:59

Jó reggelt mindenkinek

@midnight coder:
>>Én legszívesebben kettéosztanám az országot.
Ha lehetne sopron környékét a libsikhez tegyed, ott jobban érzemném magam. Cigókkal és nyugdíjas házmesterekkel együtt is.

matyesz007 2011.04.03. 10:27:04

@Brendel Mátyás: bahalok vazze, mert amit én fontosnak és értékesnek tartok azt lekicsinylően svájci sapkának nevezed. ???????? mit nem értesz ezen?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 10:28:29

@matyesz007: amit én fontosnak tartok, azzal meg ellenkezik a szentkoronatan.

mit nem értesz ezen, hülyegyerek?!

matyesz007 2011.04.03. 10:30:53

@Brendel Mátyás: nem tudjuk még mindig, hogy neked mit jelent a Szent Korona tan kedves "gyökér stílusú" Mátyás. :)))))))))))))))))))))))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 10:33:58

@matyesz007: szerintem lehet sejteni. viszont arról fogalmunk sincs, neked mit jelent a svájci sapka.:)

sárkányfő 2011.04.03. 10:34:34

@matyesz007:

aha. oké, akkor maradjunk abban, hogy egyetlen érved, mely szerint orbán erre is kért felhatalmazást, hamis. nem mutattál, mert nem tudsz, mert nincs egyetlen olyan választások előtti hírt mutatni, amelyben orbán új alkotmány ígért volna.
a fidesz választási programjában nyoma sincs semmi ilyesminek.

ennyi.

ja, amúgy normális ember amúgy sem támogat abortuszellenes, történelemhamisító, fideszt bebetonozó pártalkotmányt...

midnight coder 2011.04.03. 10:37:51

@mrZ: Szerintem jobb helyetek lenne az ország keleti részében. Moszkva is csak közelebb esik...

matyesz007 2011.04.03. 10:38:03

Nem gondolom, hogy választani kell svájci sapka és korona között.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.03. 10:38:15

@Brendel Mátyás:

Azt látom, hogy a logikád csapnivaló, de még a szemed is kurva szar, mert ügyesen átugrottál két cikket, amiket linkeltem.

Az egyik ott van 08:19:57-nél

A másik pedig 08:34:49-nél

Mindkettő igazolja, h a hamis logikád hamis eredményt hozott ki!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 10:39:16

@matyesz007: normális embernek nem kell elmagyarázni, hogy ma Magyarországon egylegalább akkora embercsoportot sért a szentkoronatan, mint amekkorát sértene a szentkoronatan lesvájcisapkázása.

ennek felfogásához kb kilencvenes IQ kell. ezt nem kéne magyarázni.

éppen ezért az alkotmányban a szentkoronatannak ugyanúgy semmi helye nincs, mint a szentkoronatan lesvájcisapkázásának.

mi soha nem aakrtuk a szentkoronatan lesvájcisapkzázását az alkotmányba erőltetni, a szentkoronatant az alkotmányba erőltetni viszont akarják az olyan antiszociális félkegyelmű hülyék, mint Orbán Viktor.

neki és neked sincs meg az a kilencvenes IQ.

matyesz007 2011.04.03. 10:43:42

@Brendel Mátyás: mindig élvezettel tanulmányoztam a gyűlölet ilyen mértékű megjelenését. Mondjad még. Több posztot. Ismerjük meg Brendel Mátyást.

matyesz007 2011.04.03. 10:45:01

Még egyszer: nem tudjuk, hogy mit értesz Szent Korona Tanon. Ezzel még tartozol az olvasóknak, ha már elkezdtél kommentelni. Csapda Mátyás.

matyesz007 2011.04.03. 10:49:05

Azért érdekes kérdés, mert a Szent Korona Tan változik. Nem írhatod le két mondatban. Azt sem tudod pontosan mi ellen írsz. Nyilván reflexszerűen védekezel a nemzeti jelkép megjelenésétől.

matyesz007 2011.04.03. 10:50:58

most jön: wikipedia ctrl+c :)))))))

nu pagagyí 2011.04.03. 10:51:29

@matyesz007: Beszéljünk értelmesen. Magyar nemzetről 1848-49-től beszélhetünk. A korona nélküli címer mindig a szabadságot, a nemzet egységét és tagjainak egyenlőségét fejezte ki: 1849, 1946, 1956. Ezzel szemben a koronás címer ennek ellenkezőjét jelentette: az egyenlőség felrúgását és/vagy a szabadság elvesztését. A jelképekhez betegesen vonzódó előemberek most valószínűleg az előbbin mesterkednek (egyelőre nem gyanúsítom őket az ország kínai gyarmattá züllesztésének kísérletével), készülődő alkotmányuk is ezt a sunyi számítást testesíti meg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.03. 10:52:41

@Brendel Mátyás:

Megint idióta vagy!

Az eddigi alkotmányról semmilyen szinten nem kérdezték meg az embereket. A mostaniról - ha nem is a leglényegesebb témákban - megkérdezték az embereket. Volt egy hely, ahová bármit beírhattak. Aki akarta, elmondhatta a véleményét. Még Gerő András egyik javaslatát is figyelembe vették ( a zászló színeinek értelmezéséről)!!!!! Pedig hát balos is, meg ugye zsidó is, és ti mondtátok Hellerék ügye kapcsán, h hát azt azért gerjesztik, mert zsidók azok a filozófusok.

A Fidesz 2/3-a legitim választáson keletkezett, amit megszavaz, az teljesen törvényes! Ha ferinek lett volna 2/3-a, ő is csinált volna alkotmányt, lásd a tervét. Gondolod, h azt megszavazta volna a Fidesz? És akkor az is pártalkotmány lenne?

A mostani alkotmány maga deklarálja, h ideiglenes. Olyan alkotmányra esély sincs, h a bal- és jobboldal közösen szavazza meg. Lesz egy olyan alkotmány, amiről megkérdezték az embereket, és legitim parlament szavazza meg, és amelyről mindenki tudhatta a választás előtt, h erősen sanszos, ha a Fidesz nyer, ugyanis
1. ezzel riogattak a két forduló között a 2/3 ellen,
2. Orbán is elmondta: kis győzelem, kis változás, nagy győzelem, nagy változás.

Még valami:
feri 4/5-höz kötötte volna saját alkotmánytervezetének módosítását, ami szinte lehetetlen. Ha most meghagyják a 2/3-os egérutat, akkor éppúgy lehet módosítani a baloldalnak, ahogy azt '94-'98 között is tették néhányszor. Nézz utána!

gyermekeim 2011.04.03. 10:53:09

@rémusz bácsi: Rémus bácsi, Te meg egy primitív barom vagy. Nekem meg ez jött le.

sárkányfő 2011.04.03. 10:53:34

Azért ez nem semmi :) nem csak itthon nem gyáva a kormány népszavazást felvállalni az alkotmányról, de az EU előtt sem vállalja :)

ez azért elég egyértelmű:

Szerinted miért tér el tartalmilag az eredetitől az alkotmánynak a kormány által készített első angol verziója?
Csupán véletlen fordítási hibákról van szó. 3% (304)
Tudatos megtévesztési kísérletről van szó. 94% (11445)
Nem tudom megítélni. 3% (405)

stratez 2011.04.03. 10:55:35

Nagy erők mozognak, "demokratáink" kizárólag a demokrácia védelmében mindent bedobnak, ami azt jelenti, hogy a tavalyi választási eredményeknek nem ér a neve. Ha nem kellünk a választóknak, akkor minden egyéb megoldásra vevő a mi kis úgynevezett baloldalunk, a repertoár ilyenkor rendkívül széles, történelmi léptékkel mérve a szovjet tankoktól Cohn-Benditig terjed. Jelenleg sajnálatos módon be kell érniük az utóbbival.

nu pagagyí 2011.04.03. 10:56:59

@malacz69 eurofanyalgó: Akkor kell alkotmányozni, ha lesz esély a két tábor egyetértésére. Addig a jelenlegi is prímán megfelel.

matyesz007 2011.04.03. 10:58:17

@nu pagagyí: 1848-tól van magyar nemzet? 1956-ban nem a koronát vágták ki a zászlóból.

sárkányfő 2011.04.03. 11:01:17

@nu pagagyí:

van még egy módszer. a minimalista alkotmány. mindkét oldal elfogadja, hogy nem erőlteti rá saját értékrendszerét a másikra, mert belátják, hogy azokban nem osztozik az egész nemzet. ez a gyakorlatban egy minimalista alkotmányt jelent. nincs benne sem isten sem darwin, nem szól az abortuszról egy szót sem, nem értelmezi sem így sem úgy a történelmet, stb. arról kell írni, amiről tényleg egyetértés van, pl. általában a magyar nyelvről, kultúráról, a jogrendszerről, stb.

persze ezt nem bírja elviselni a jobb oldal, ők rá akarják erőltetni az egész nemzetre a saját hülyeségeiket. a nép nevében, természetesen :)

matyesz007 2011.04.03. 11:01:33

@nu pagagyí: két tábor? talán több. Sosem lesz egyetértés.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.03. 11:04:11

@nu pagagyí:

A jelenlegi alkotmány elbaszott.
Abból is látszik, h nem tudta kezelni a 2006-os válságot. Kérdem én, bizalmi szavazás nyíltan? Az egész akkori cirkusz alkotmányos volt. És? Megérte? Megérte a baloldalnak, h akkor hatalomban tartotta gyurcsányt? Nem.

Nincs alkotmányozási kényszer, ez igaz.
De ami készül, az legitim, és az meg már egy értelmes vita, h melyik jobb: a régi vagy az, ami most lesz.
Persze lehet feudalizmussal riogatni, mint Pityu bácsi, de hát valljuk be, marhaság.

Egység pedig sosem lesz. 2/3-a viszont lehet még bárkinek. Ha valami nem tetszik majd annak a 2/3-nak, módosít. De legyen már hozzá 2/3-a, pls!

sárkányfő 2011.04.03. 11:06:08

@malacz69 eurofanyalgó:
nem legitim. egy pártalkotmány eleve nem is lehet nemzeti.

szerinted miért gyáva orbán népszavazásra bocsátani, miközben folyton a népre hivatkozik? :)

Papo 2011.04.03. 11:07:52

@Kalmár: " Nekem tetszik. Sőt vagyunk vele így pár millióan.
Pont ezért választottuk meg őket. "

Választottad te, meg a behülyített emberek.

Csak emlékeztetőnek a "mélyen tisztelt" Fideszről:

a parlamentben vannak: 8/12
a választáson 52,3% iksz, azaz: 6/12
a választójogúak harmada, azaz: 4/12
az ország 27%-a, azaz negyede: (3/12)

érted? 2 706 292 iksz... pontosan szépen.

Na kéremszépen, ez a helyzet. Lehetne népszavazás erről az alkotmánynak sem nevezhető orbán irományról, de ott pofára esnének, pontosan a fentiek miatt.

Fosnak, ez a helyzet. Nem lenne fülke alkotmány, az biztos. A Vezér egy ilyen vereséget nem viselne el, megint vihetnék Ausztriába a dili szanatóriumba, mint 2002-ben. De ami késik, nem múlik. Én kivárom. És akkor nagyon fogok örülni.

matyesz007 2011.04.03. 11:08:04

de miért nem legitim - nyomassad már, hogy hol van ez leírva. Bizonyítsd be dokumentumokkal stb

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.03. 11:08:54

Az a legviccesebb, h kritizálja a baloldal azt, h a név: Magyarország, miközben benne van a későbbiekben, h az államforma köztársaság. Elképzelem, amint hónapokkal ezelőtt ment a magyar turista a párizsi utcán, és az inkriminált kérdésre, h ő melyik országban lakik, nem azt válaszolta, h "Magyarországon", hanem azt, hogy a "Magyar köztársaságban". LOL

nu pagagyí 2011.04.03. 11:10:04

@stratez: Mit csodálkozol? Csak nem szoptad be NENYI-t? Nektek sem tetszett az előző kurzus, nekünk sem a mostani. De azért minden rosszban van valami jó, minél többet beszéltek, annál szerencsétlenebbnek tűntök.

AczélGyuribácsi 2011.04.03. 11:15:54

Nem értem a vitát.
A parlamenti 2/3 nem azonos az állampolgári felhatalmazással arra, hogy a komplett állami berendezkedésünket megváltoztassák!
Egy új alkotmányra a lakosságnak kell(ene) rábólintania és nem egy olyan bagázsnak a kénye-kedvére létrehozni, mely a magyar állampolgároknak még a felét sem képviselik!
A társadalom kb. 35%-át képviselő kisebbség kötelezi a többséget olyanokra, mint vallás, családi állapot, szexuális beállítottság stb?
Ezt lehet, de akkor írjuk le: Sztálin, Rákosi, Hitler, Pinochet, Castro stb.
El lehet térni a demokráciától, de arra az ORSZÁG TÖBBSÉGE adjon felhatalmazást!!!!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.03. 11:16:18

@sárkányfő:

Az előző alkotmány volt népszavazáson? Nem. Na ugye!

Jelzem, sztem is jobb lenne a népszavazás, és simán megnyerhető is volna ez a csata, de nem szükségszerű megtartani a legitimitás miatt, és nem fognak kockáztatni.

matyesz007 2011.04.03. 11:16:54

Értem, hogy sokan itt nemzetellenesek, de miért kell ezt állandóan dörgölni. Legyél az és? Van ilyen. Olyan ez, mint egy melegfelvonulás.

sárkányfő 2011.04.03. 11:18:18

Na jól van, akinek van kedve még a narancs droidokkal szórakozni, annak hajrá, nekem elég.

igen, igen, igen, az alkotmány legitim lesz, bár nem kért rá felhatalmazást a fidesz, bár egy szó sincs róla a választási programjukban, bár egy más párt sem fogja megszavazni és persze: eszük ágában sincs kikérni annak a népnek a véleményét, amelyiké lesz.
igen, igen ez ám a nagy legitimáció! :)

na csá

matyesz007 2011.04.03. 11:20:41

@sárkányfő: na látod, most mondtad, hogy legitim. :)

cogito verus 2011.04.03. 11:22:32

@Kalmár:
Kedves Kalmár:
1. Rajtad kívül senki, hansúlyozom senki nem emlkészik arra - nézd meg az ezzel kapcsolatos híreket - hogy akár Orbán, akár más alkotmányozásról beszélt volna.
Légy olyan jó és ha ilyen biztos vagy benne, akkor idézd, hogy mikor, hol, a választási program hányadik oldalán és pontosan mit mondott az Orbán ezzel kapcsolatban. Meg fogom köszönni. Ergo ürítsd ki a töködet és ne füllents.
2. A népnek elege volt, ez tény. A 2/3-dal lehet élni és visszaélni. Ez történik most. Az MSZP-SZDSZ nem élt vele, mert nem tartotta etikusnak. Orbánnak nincsenek ilyen skrupulusai. A jelenlegi alkotmány az összes mérvadó párt egyetértésével jött létre ezt kár vitatnod. Most egy párt akaratából, párt alkotmány fog születni.
3. Nézz már utána, hogy szakembereket vagy pártkatonákat ültetnek 2-3 ciklusra pozícióba a Fideszesek. Egyes esetekben nem is az időtartammal, hanem a pártkatonákkal van baj. Ezt te is tudod, de úgy teszel, mintha nem tudnád. Lágy néha őszinte.Az hogy az emberek, akik a Fideszre szavaztak ma nem kevesen a bizonytalanok csoportját szaporítják talán még előtted sem ismeretlen.
Változtalnúl félsz mint az ördög a tömjén füsttől, hogy az egyéb kérdéseimre válaszolj. Ne légy ilyen gerinctelen.
Ja meg gondolkodj. Ne a szivedre, ne az indulataidra, hanem az eszedre hallgass, persze ha tudsz és kész is vagy racionálisan gondolkodni.
Kétlem.

Psyman 2011.04.03. 11:24:19

Erre a cikkre nem lehet érdemben reflektálni.... Ez a szánalmasság olyan foka, hogy arra már nincsen megfelelő jelző.

matyesz007 2011.04.03. 11:26:18

Hát, igen, a felkészületlen posztoló sértegeti a kommentelőket, de azokat ez nem érdekli, mert ugyanazon az oldalon állnak. Ez Magyarország.

nu pagagyí 2011.04.03. 11:31:39

@sárkányfő:
A mostani pont megfelel a minimalista alkotmánynak.
@malacz69 eurofanyalgó:
Két akútt kérdést kellett volna megoldani, de ezt a jelenlegi alkotmány keretei közt is meg lehetne tenni:
1. A kétharmadot igénylő kinevezéseket kellene újraszabályozni konszenzusképtelenség esetére.
2. Budapest kerületi kiskirályságait gyengíteni a főpolgármesteri jogosítványok javára.

Az 1. kérdésben én sorsolást tartanék a legjobbnak, ha nem tudnak kétharmados konszenzussal jelöltet választani, akkor tegyék bele egy dobozba annyiszor minden párt jelöltjének a nevét, amennyi a párt részaránya a parlamentben, majd húzzák ki a nyertest.
A 2. pontot azt hiszem nem kell magyarázni, Demszki valós hatalom híján kendeként viselte a szardobálás következményeit.

És most lássuk a fenti ügyekben mit is csinál a Fidesz?
A kétharmados posztokra, amelyek feladata kormányzó és végrehajtó hatalom kordában tartása, többciklusra kinevezett gerinctelen alvóügynököket nevezett ki azzal a céllal, ha esetleg (jujj) megbuknának aktivizálódjanak és minden erővel gátolják a kibontakozást. A második ponthoz meg elfogyott a szufla, mivel túl sok helyi lopási lehetőséget akadályozna.

cogito verus 2011.04.03. 11:36:02

Kalmár: engedj meg még néhány kérdést:
1. Ha olyan nagy a támogatásotok, akkor miért nem meritek népszavazásra bocsájtani?
2. Mit jelent az, hogy az alkotmányt a Hitvallás szerint kell értelmezni?
Aki nem hiszi azt amit a kormány, az akkor alkotmánysértő? Ha valaki a tények alapján a "Szent Koronát" nem tartja szent ereklyének, meg pláne I. Istvánhoz tartozónak, az alkotmányellenes?
Ha valaki nem vallja, hogy a rendi alkotmányoknak bármilyen köze lenne a XXI. századi valósághoz az alkotmányellenes?
Gondolkodj!
Többet ésszel, mint észnélkül!

nu pagagyí 2011.04.03. 11:36:12

@matyesz007: Hivatalos címerként a Kossuth címert ismerték el.

www.inf.u-szeged.hu/~tanacs/cserkesz/cserk/cimer.html

Az 1956-os forradalom hatására újra a Kossuth-címert használják egészen az 1957-es új törvényi szabályozásig.

a-kis-herceg 2011.04.03. 12:06:11

@simonmondja.: viki bá mondta hogy sajnálja a gyerekszavazatokat... mert abból lett volna a nemzeti gyarapodás...

hm ezekkel egyáltalán nem érdemes foglalkozni... ezek kamu, ÖSSZEFÜGGÉSTELEN gügyögések

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 12:10:29

@malacz69 eurofanyalgó:

"A mostaniról - ha nem is a leglényegesebb témákban - megkérdezték az embereket. Volt egy hely, ahová bármit beírhattak."

a régi alkotmányról is bárhova beírhattál bármit.:) én páéldául ide írtam:

piroslapok.blog.hu/2011/02/18/valasz_a_kormany_12_kerdesere_az_alkotmanyrol

nem az számít, hogy kérdeztek-e, hanem az, hogy nagy ívben leszarták a válaszokat.

"Ha ferinek lett volna 2/3-a, ő is csinált volna alkotmányt"

ha a nagymamának kereke lenne, ő lenne a villamos.

"feri 4/5-höz kötötte volna saját alkotmánytervezetének módosítását, ami szinte lehetetlen. Ha most meghagyják a 2/3-os egérutat, akkor éppúgy lehet módosítani a baloldalnak, ahogy azt '94-'98 között is tették néhányszor. Nézz utána!"

ennek az lesz a vége, hogy a Fidesz óriásit fog bukni, pont azért, hogy ezt a szemetet el lehessen törölni.

Orbán egy akkora marha, mint a ház. saját sírját ássa.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 12:14:01

@malacz69 eurofanyalgó:

"Abból is látszik, h nem tudta kezelni a 2006-os válságot."

kezelni tudta.

"Egység pedig sosem lesz. 2/3-a viszont lehet még bárkinek. Ha valami nem tetszik majd annak a 2/3-nak, módosít. De legyen már hozzá 2/3-a, pls! "

lesz hozzá, és a Fidesznek vége lesz, mint a botnak. ez ebben az egészben az öngyilkosság.

ha a Fidesz kétharmaddal a saját marhaságát erőlteti rá az országra, azzal a saját sírját ássa meg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 12:19:27

@Papo: a Fidesznek jelenleg már az a 2,7 millió szavazója sincs meg.

csak kb 2 millió.

a 2,7 milliót sem kérdezték meg az alkotmányról, átvágták őket. a 2 milliót sem kérdezték meg.

a kérdések, amiket kiküldtek, marhaságokról szóltak, és a1 millió válasz sem érkezett.

ez lenne a demokratikus legitimáció:! a faszt. meg vagytok ti huzatva. mármint a fidesznyikek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 12:23:25

@nu pagagyí: "A mostani pont megfelel a minimalista alkotmánynak."

így van. ehelyett itt kétharmados ideológiai totális háborút játszik a jobboldal.

csak a vége ennek is az les,z hogy Orbán a bunkerében fogja felgyújtani magát

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.03. 12:31:53

@a-kis-herceg:
Érdekes, hogy a választási kampányában nem sajnálkozott és tervezgetett ilyeneket.

A nyugdíjbalhét sem,
az alkotmányozást sem,
az eu elleni szabadságharcot sem,
a határon túliak választójogát sem,
a gyerekszavazatokat sem....

És még sincs illegitim kormány és morális válság, meg spontán székházostrom az elcsalt választások miatt.

Sólyom sem csóválja a fejét a nagy morális válságtól.
Az Alakartban nem búsul rajta Schmidt Mária és az ország krémje.

Hát nem fura ?

nu pagagyí 2011.04.03. 12:47:44

@simonmondja.: A morális válság megoldása: alkotmányba foglalni, hogy nincs morális válság.

a-kis-herceg 2011.04.03. 12:52:29

@simonmondja.: meglátjuk.

összegzem:
1.§ a politikai pártok, "állami" intézmények válságban vannak. magán cégek (+pártok) és személyek szabad rablása, ami most már intézményes
2.§ a politikai elit egy blokkba szorul az előző miatt... érdekük a feudális tudatlanság fenntartása. mindent meg is tesznek (média, hűbéri függőviszonyok, félelem keltés, rétegek összeugratása-oszd meg és uralkodj stb)
3.§ a többség mindenképp mást akar... az 1-2.§ től eltérő új tisztességes rendszert. ez a feudalizmus kontra polgárosodás
4.§ sokan eszmélnek, hogy polgárok akkor lesznek, pont az a különbség, ha tesznek és gondolkodnak a KÖZért...
5.§ ha az aktív gondolkodó polgár kerül túlsúlyba akkor lehet forradalom. hazánkban az első...

a polgárosodás és "tudatosodás" stb miatt én örülök a fides villámháborús taktikájának. nagyon sokat tesznek a bukott "párt (nak csúfolt) rendszer" gyors eróziójáért... minden érték megkérdőjeleződik. helyette az új keresését a többség egyértelműen nem a pártoktól várja.

gyorsul a társadalom...

ehhez hozzájön a "feudális mellékhatás". az ország és az egyének elszegényedése, koldusbotra jutása...

ez utóbbi miatt a folyamatok kiszámíthatatlanok...

jóslatom: államcsőd+véres polgárháború-forradalom kombó. 2-3 éven belül. sajnos akár előbb is, tekintve a fides "speed"et.

a-kis-herceg 2011.04.03. 12:55:02

ha lesz polgári forradalom, akkor ebben is késtünk 250 évet, de jobb későn mint soha...

Inno 2011.04.03. 12:55:53

@simonmondja.: Sólyom kifejtette, hogy ez az alkotmány komoly visszalépés lenne, ha elfogadják. Volt róla cikk, csak nem kapott elég nagy publicitást. Csodálkoztam is :) A többi viszont nem furcsa, mert sosem lett volna 2/3-uk, ha ezeket előre bejelentik.

LAVÓRVAGÁNY 2011.04.03. 12:58:06

Ti tényleg ilyen hülyék vagytok???

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.03. 13:03:50

@Inno:
Hát, akkor csaltak.

És sehol a spontánok.

EddieCivic4g 2011.04.03. 13:22:25

Azt meg tudná mondani valaki, hogy a jelenlegi alkotmánnyal mi a baj?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 13:27:58

@a-kis-herceg: polgári forradalom volt már 1848-ban 1918-ban és 1956-ban. ahhoz, hogy ezek a mocskok itt ne szentkoronázhassanak, hány forradalom kell még?

Lacusru 2011.04.03. 13:58:25

@midnight coder: "Én legszívesebben kettéosztanám az országot. Legyen egy balliberális rész és egy jobboldali. Az előbbibe beköltöztetném Fletóékat, az összes cigányt, zsidót, bevándorlót és MSZP szimpatizánst..."

Ne haragudj, de a cigányokhoz mi közünk van? Ők mennek szépen a jobb oldalra... Ti szeretitek őket annyira, hogy egy cigány pártjára szavaztatok!
Nem igaz, hogy ilyen sűrű a szempillátok, hogy nem veszitek észre, hogy mennyire elbasztátok!
Megszavaztatok egy olyan cigány vezetést az országnak, akik még az életükben nem dolgoztak, csak loptak-csaltak-hazudtak. Mit vársz tőlük? Fogalmuk sincs arról, hogy lehetne másként is csinálni valamit... csak elvenni a másiktól és megalázni!
Javasolnám mindenkinek, aki ezekre a tetves narancsosokra szavazott, hogy fogadjon örökbe egy cigány gyereket és minden hétvégén lásson vendégül egy random kiválasztott cigány családot! Csak hogy ismerkedjetek, és hogy összecsiszolódjanak a gondolataitok, az érzéseitek, stb.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.03. 14:27:28

@Brendel Mátyás:

Majd meglátjuk!

Annak beismerésével viszont tartozol, h hibás logikából hamis következtetésre jutottál.
Lásd a már említett linkeket!

Így vagytok ti, képtelenek vagytok beismerni, ha tévedtetek. Ezt tette feri is 2006. őszén, és ti, balosok szívtátok meg. Sosem lett volna 2/3 feri hatalomhoz való makacs ragaszkodása nélkül. Minden rossz, ami sztetek rossz, azt ferinek köszönjétek, őt basztassátok miatta. Ennyi eszetek lehetne, mielőtt még újra rátok szabadítja magát.

nu pagagyí 2011.04.03. 14:38:16

@malacz69 eurofanyalgó: Téves a logika. Feri lemondott, Bajnai javára.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.03. 14:48:56

@nu pagagyí:

Jesszus, de buta vagy!
2006. őszén kellett volna lemondania, nem 2009. kora tavaszán.
Ekkora böszmeséget hogyan írhattál!

A 3 év görcsös kapaszkodás bőven elég volt arra, h a Fidesz elképesztően erős bázist építsen a 2/3-hoz.

Aki még ma is azt hiszi, h nem gyurcsány ferenc felel Orbán 2/3-áért, az az én szememben rettenet buta. Ez van.

Papo 2011.04.03. 17:59:32

@Brendel Mátyás: " ... meg vagytok ti huzatva. mármint a fidesznyikek. "
Hú, vazze, te nagyon félreértettél valamit. Én pont azt akartam leírni, hogyan lesz 1/3-ból 2/3. És mitől van ekkora arcuk. Mert nincs mögöttük már az az 1/3 sem, pont ahogy írod.
Én fidesznyik. Jaj. Még a hátam is borsózik.

Az a baj, hogy nincs valamirevaló ellenzék, aki a pofájukba vágná MINDEN NAP (ahogy ők csinálták), hogy hazudnak, nem ezt ígérték. Meg lopnak, mint a szarka. és még ki is magyarázzák. A sok hülye meg bedől.

Én még emlékszem, hogy nézett ki egy híradó 1970-ben. Hát most pont olyan. A kormány (pártunk) így meg úgy, és ezen kívül csak semleges győzelmi jelentések: átadták az óvodát, elvetették a búzát, stb. M1, M2, Duna. Ha híreket akarsz látni, marad az ATV, esetleg RTL, de még a Hír tv is jobb. A közszolgálatnak vége.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 19:22:13

@malacz69 eurofanyalgó: az aligha érv, hogy találtál a sok év listáiból egyet, amelyben egyházi iskola van az élen.

egyébként teszerinted ezek a listák nem mondanak semmit, emlékszel?! ha viszont azt hiszed, hogy igazolnak, akkor mindjárt megváltozik az álláspoontod. szánalmas vagy.

szerintem, ha Gyurcsány lemond, és Bajnai több évig van, akkor is lett volna kétharmad. nincs sok ráció abban, amit mondasz.

egyébként sem gondolom, hogy egy olyan zsarolás-szerű érvelés helyes lenne, hogy ha Gyurcsány nem mond le, akkor majd sokkal több hülkyét tud megvezetni Orbán, tehát le kell mondania.

a helyes tettek tekintetében aligha számít egy olyan zsarolás, amely hülye szavazókon, és egy trágya Orbán Viktoron alapul. ilyen zsarolásnak nem szabad engedni.

továbbá, a vége ennek az lesz, hogy Orbán fog vesztesként vinnyogni a sarkokban. az nevet, aki a végén nevet. és az nem Orbán lesz. csófos véget fog érni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.03. 19:26:08

@Papo: nem értettem félre. azért tettem oda a "mármint a fidesznyikek" kitételt, mert nem neked szólt, csak a te bejegyzésedhez tettem hozzá.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.03. 19:43:02

@Brendel Mátyás:

Na figyelj, hülyegyerek!
1. sötétebb és butább vagy, mint gondoltam.

2. nem mondtam, h igazolnak, hanem arra hoztam példának, h a te logikád szerint (ami szar, ostoba) még cáfolni is lehet azt a buta, fajankó fejed

3. nemcsak 1 év eredményeit hoztam, hanem egy szakember friss véleményét is a hozzáadott értékről, ami szintén cáfol téged, de már érdemben

4. gyurcsányista vagy, ez napnál is világosabb ebből a kommentből, ennél pedig aligha van szánalmasabb dolog a baloldalon...

5. amit állítasz ("ha Gyurcsány lemond, és Bajnai több évig van, akkor is lett volna kétharmad. nincs sok ráció abban, amit mondasz.") azt egyetlen politológus sem helyeselné. Még akkor sem lett volna 2/3, ha Bajnai a miniszterelnök-jelölt, s nem a béna, retorikai totálisan balfasz Mesterházy

6. Fogalmad sincs (nyilván mert egy fiatal kis pöcs lehetsz és buta is vagy pszichológiailag), hogyan működnek az emberek. Nézd meg, mi volt a 2006-os önkorm. választáson: a Fidesz nem tarolt: Bp maradt, Pécs, Szeged és még egy csomó nagyváros szintén. 2010-ben viszont már ennyi sem maradt. Ez azt jelenti, ha mártírként lemond feri, akkor jóval kisebb arányú vereséggel abszolválhatták volna egy előrehozott választást. Ha meg átadja Bajnainak, 3,5 év alatt kifuthatott volna. Számtalan ember ismeri el Bajnait, akik rühellik ferit. Beszélj már normális emberekkel is, ne csak szocifanokkal, idióta.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.04. 00:53:16

örülök h végre valaki (Brendel Mátyás) írt egy rendes posztot az alkotmányozásról, a készülő alkotmányról.

Congratulaccijjjaa :)))

Komolyan ebben a kib.szott országban, már annak örülni kell, ill gratulálni kell, aki végre újságíróhoz méltón MÉLTÓ helyén kezeli a kérdést.

mert egy alkotmány minimum 10-20 de akár 40+.. évig is maradhat
és mégha szabad az unión belül is migrálni, akkor sem lehet azt gondolni, h egész mo-nyi népesség képes kivándorolni, ha épp nem tetszik neki,
sőőőt még azt sem lehet elvárni, h a szavazók kb 1/3-a (fidesz kormány 2/3-a kivonva az egyből) ki tudjon vándorolni, ha neki nem tetszik itt .....
mert irreális.

szóval nagyon sok ember életéről van szó
és hosszú időtartamról.

tehát egy ÚJSÁGÍRÓNAK (nagy betűvel, aki hivatásból is teszi) a
helyén kellene ezt a kérdést kezelnie, és nem leszarnia, v félvállról vennie.

nem úgy, mint pl a vastagbőrön, ahol IDÁIG egy rendes posztot nem voltak képesek összerakni az alkotmányozásról, (ez az én véleményem, ők biztos az ellenkezőjét mondanák).

szóval Brendel Mátyás
kösz és grat mégeccer !

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.04.04. 01:24:41

@malacz69 eurofanyalgó:

"egy szakember friss véleményét is a hozzáadott értékről"

ami fél légyfinggal erősebb érv, mint az, hogy szerinted márpedig úgy van. a szakember szubjektív vélemény nem sokat jelent, ha a listák mást mondanak.

"azt egyetlen politológus sem helyeselné"

ezt sem tudod igazolni, csak handabandázol.

"Nézd meg, mi volt a 2006-os önkorm. választáson: a Fidesz nem tarolt: Bp maradt, Pécs, Szeged és még egy csomó nagyváros szintén. 2010-ben viszont már ennyi sem maradt. Ez azt jelenti, ha mártírként lemond feri, akkor jóval kisebb arányú vereséggel abszolválhatták volna egy előrehozott választást."

ez nem jelenti azt.

"Ha meg átadja Bajnainak, 3,5 év alatt kifuthatott volna. Számtalan ember ismeri el Bajnait, akik rühellik ferit. "

azoknak a 3,5 év Bajnai lehet, hogy jobb az 1 év Bajnainál, de mivel Bajnaira nem lehetett szavazni, szavazás szempontjából ez édesmindegy.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.04. 01:34:00

@Brendel Mátyás:

ha te választottad az Orbán-Mátyás (Róth Manó) képet, akkor azért
külön +1 gratulaaaa :D

a-kis-herceg 2011.04.04. 06:48:12

@Brendel Mátyás: a francokat

1848 és 1956 egyértelműen SZABADSÁGHARC (külső megszálló hatalom ellen)

az 1919 on (nem 1918!) még gondolkodom

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.04. 07:44:00

@Brendel Mátyás:

Hát öregem, te birtoklod az összes segghülye pötsch minden ismérvét:
félműveltség, tudálékosság, logikai bukfencek.

De az, h egy szakember véleményét leszarod, az tipikusanaz igazán hülyék metódusa. Ilyen alapon ne orvossal gyógyíttasd magad, hanem sarlatánnal. Kb. az járna a hülye fejednek.

Tedat 2011.04.04. 08:54:08

Onnan lehet tudni, hogy a Fideszes alkotmányban mégis jó dolgok lehetnek, hogy az MSZP most bőszen elkezdte ellenezni azt, hogy az új alkotmány lehetőséget ad arra, hogy kevebb önkormányzat legyen. (Mint a mostani 3200.)

Pedig ez egy nagyon jó irány, szerintem nem kell minden 100 fős falunak 10 fős képviselőtestület!

Tedat 2011.04.04. 09:01:24

@malacz69 eurofanyalgó:

Bajnai hatalmas bűnöket követett el!

Bajnainak gyakorlatilag teljhatalma volt (mint most Viktornak), mégis fosott, hogy bármi komolyat lépjen!

Pl. a 700 ezer rokkantból csinálhatott volna 200 ezer valódi rokkantat, a többit meg kirakhatta volna. De nem tette. Miért? Mert beszari volt.

És még sok hasonló téma van... A MÁVot is ki lehetett volna pucolni egy év alatt valamennyire, de hozzá se mert nyúlni!

Lószart tudott ez a Bajnai!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.04. 11:23:28

@Tedat:

1. én aztán rühellem a szocit, azt elhiheted
2. ettől függetlenül a Bajnai-Oszkó párosnak komoly érdemei vannak a kiadási oldal radikális átalakításában
3. MÁV---> igazad van
4. nincs 700ezer rokkant, mert kb. a fele már túl van a 65 életéven, őket át kellett volna már rég sorolni, nem azon a jogcímen adni, amivel nyugdíjba kerültek
5. gyurcsányhoz képest Bajnai: nem dumakormányzás, hanem valódi. Abszolút értelemben nem tudjuk megítélni, ahhoz nem volt elég ideje. És ne feledjük azt a mondását, h szerinte Orbán is és Mesterházy is demokrata és hazafi

Lacdelo 2011.04.04. 11:27:57

@Tedat:

A Bajnainak nem volt ideje es tarsadalmi tamogatottsaga komolyabb, atfogo reformokat bevezetni. A szandeka es szellemi kapacitasa meg lett volna neki. Ha Bajnai vagy egy Bokros-fele kormanynak lenne 2/3-a 4 evig az orszagot gatyaba tudtak volna razni gazdasagilag.

Erre megszavaztunk egy populista partot, aminek az ideje es tarsadalmi tamogatottsaga meg van hogy Mo-t rendbe tegyek, csak sajnos a szandekuk es szellemi kapacitasuk hianyzik. Egy tonkre ment orszagban ugyanis konnyebb ures lozungokkal es populista szolamokkal es igergetesekkel hatalomra kerulni es kormanyozni es/vagy megrendszabalyozni, hiszen az emberek mar teljesen ketsegbeesettek. Ezeket az embereket konnyebb befolyasoni es megteveszteni, mint az eleteros, anayagilag fuggetleneket.

Matolcsy es OV gazdasagpolitikaja a szakadek szelere fogja az orszagot vezetni egy par ev mulva. Ha 10 ev mulva is Fidesz lesz, akkor mar 2 millio uj munkahely kell majd az 1 millio uj helyett. NE NEKEM LEGYEN IGAZAM.

a-kis-herceg 2011.04.04. 11:31:07

végre a nemzeti kormány legfontosabb intézkedése...
történelmi egyház lesz a hitgyüli...

alkotmány védi a hitgyülit is?

index.hu/belfold/2011/04/04/tortenelmi_egyhaz_lesz_a_hit_gyulekezete/
süti beállítások módosítása