Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hogyan osztja ki a zöldek frakcióvezére Orbánt? (+magyar feliratos teljes videó)

2011.01.19. 23:39 | Brendel Mátyás | 421 komment

Címkék: eu orbán viktor zöldek médiatörvény ep

Ma (tegnap) az EU Parlamentben Orbán Viktor bemutatta a magyar EU-elnökség programját. A programot magát nem sokan kritizálták, de Mindannyiunk Viktátora kemény támadásokat kapott a médiatörvény kapcsán.

Az egyik leglátványosabb sortüzet Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöld Párt (csókolom, nem komcsi!) adta le a Volksgemeinde Nemzeti Egység Kormányának fejére (majdnem szó szerint).

Daniel Cohn-Bendit francia-német politikus, és a sajnos nem a német, hanem a francia nyelvet választotta. No nem baj, mert beszédét számomra is meglepő módon, mégis szinte teljesen megértettem, és nagyjából le is fordítottam. Egy feliratos youtube videón nézhetitek meg. Én mondom, élmény. Utána a beszéd szövege is olvasható.


 Fordította Brendel Mátyás.

"Elnök Úr, először is egy dolog, hogy mindnyájunknak tisztázzuk. A Zöldek, és én személyesen is, szeretjük Magyarországot. Sírtam, amikor Magyarország 1954-ben elvesztette a VB-t. Az első tüntetésem 1956-ban volt a bátyámmal, a budapesti szovjet beavatkozás ellen. Sok értelmiségi, sok író csatlakozott hozzánk ezekben az évben.

Orbán Viktor mellett voltam, amikor a kommunista diktatúra ellen harcolt a nyolcvanas évek végétől 91-ig. Orbán Viktor mellett voltam, amikor azt kérte, hogy az Európai Liberális Pártból zárják ki Jörg Haider pártját. Ez egy olyan Viktor Orbán volt, aki számomra tiszteletreméltó politikus volt. Most, Orbán Viktor, Ön úton van afelé, hogy egy európai Chavezzé váljon, egy populáris nacionalistává, aki nem érti a demokrácia lényegét és stuktúráját.


És mondok önnek egy egyszerű dolgot, Orbán Úr. A kiegyensúlyozott tájékoztatás nem létezik. Azt gondolja, hogy Mr. Nixon a Watergate-ügy tájékoztatását kiegyensúlyozottnak találta?! Nyilván nem. És mit gondol, hogy Mr. Bush kiegyensúlyozottnak találta a tájékoztatást az Abu Graibh ügyről?! Egészen biztosan nem. Ismer-e egyetlen fontos politikai ügyet, ahol a tájékoztatás kiegyensúlyozott volt? Például, vajon ismer-e valakit, aki kiegyensúlyozottnak tartotta a kutatásokat Berlusconi életéről, politikájáról?! Bizonyára nem. A tájékoztatásnak bosszantania kell a politikát. És minket is, és ez néha rosszul esik.

És ez az Orbán Úr, amiért az Ön törvénye ma nem felel meg az EU értékeinek. Azt mondja Orbán Úr, hogy egy erős Európát akar. Egy erős Európának hitelesnek kell lennie. Hogy lehetünk hitelesek, ha elfogadunk egy olyan törvényt, amelyet kritizálni fogunk Lukasenkonál és Kínánál? Ők is kiegyensúlyozott tájékoztatást akarnak!

Felfogja-e Orbán Úr, hogy mi, az EU a totalitarizmus ellen születtünk meg?! A demokrácia, a szabadság alapja pedig egyszerűen a véleményszabadság. Egyetlen demokrácia sem halt még meg a túl nagy szabadság miatt. A demokráciák a szabadság elfojtásakor halnak meg. Ezt azelőtt tudta, térjen vissza azokhoz a gondolatokhoz!

Már csak egy dolgot mondok Orbán Úr, és befejezem. Ha a világon a kereszténységért akar harcolni, Önnel vagyunk. Máig arról álmodom, hogy Ön a Tunéziai forradalmat éljenezze, amely ugyanaz a rendszerváltás, mint amit Ön is átélt: felszabadítani egy diktatúrát. De nem talált egyetlen szót sem a tunéziaiaknak.

A világ keresztényeiért Önnel vagyunk, remélem Ön is velünk lesz a világ diktatúráinak megfékezésében. Legyen szó Fehéroroszországról, Tunéziáról, Algériáról, Egyiptomról, Kínáról, Oroszországról."

Megjegyzés: a kereszténység védelmében én személy szerint nem értek egyet Daniel Cohn-Bendit úrral, de ez most másodlagos, és belefér a szólásszabadságba.

· 9 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr162599164

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szabadság.info 2011.01.24. 16:01:04

Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem az új média-törvényről szól; írtak arról már elegen az elmúlt hónapokban. Ez az írás a szólásszabadságról szól. Arról az értékről, mely az egyik legszentebb érték egy liberálisnak, melyért ezrek haltak m...

Trackback: Szabadság.info 2011.01.24. 16:00:20

Előre le szeretném szögezni, hogy ez az írás nem az új média-törvényről szól; írtak arról már elegen az elmúlt hónapokban. Ez az írás a szólásszabadságról szól. Arról az értékről, mely az egyik legszentebb érték egy liberálisnak, melyért ezrek haltak m...

Trackback: Daniel Cohn-Bendit támogatja Orbánt 2011.01.23. 08:33:29

Az Eu Parlamentben Daniel Cohn-Bendit Orbán Viktor fejére olvasta a vatikáni mutyit. Még akkor is, ha támogatólag hangzott el a következő; "Ha a világon a kereszténységért akar harcolni, Önnel vagyunk." Kereszténységért küzdeni nekem és sokak...

Trackback: Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt? 2011.01.20. 15:33:01

 Orbán kiállt, az Európai parlament elé és megtörtént az ami amitől a baloldali értelmiség a legjobban rettegett. Orbán szépen helyt állt, erőt mutatott, voltak érvei és egy erős vezető látszatát keltette nem csak magyarországi szavazói szemében, ...

Trackback: Hamis hang 2011.01.20. 15:20:03

„Les verts et moi personellement, nous aimons la Hongrie.” Azaz: „A Zöldek és jómagam is szeretjük Magyarországot.” Ezt mondta Cohn-Bendit. És vagyunk még pár millióan, aki hasonlóan érzünk. Vagyunk még, akik szeretjük...

Trackback: EU népesség 2011.01.20. 14:31:48

Magyarország soros EU-elnökségével kapcsolatban sokféle véleményt leírtak már. Saját vélemény helyett álljon itt egy animált térkép arról, hogyan viszonyul hazánk népessége az EU össznépességéhez.  

Trackback: Egy sértetlen disznó nyílt levele 2011.01.20. 12:05:40

Miniszterelnök úr!Feltételezem, hogy Ön ma az Európai Parlamentben egész Magyarországot óhajtotta képviselni, ahogy hazánk választott kormányfőjeként ez illendő volna. Ennek ellenére meg kell kérnem, hogy ne nyilatkozzon a nevemben!Gondolok itt arra, h...

Trackback: Szavazatok külföldről: Kövér megerősítette Semjén lázálmát 2011.01.20. 11:08:06

Miközben Strassbourgban a miniszterelnök magyarázta a bizonyítványát a médiatörvénnyel kapcsolatban, Kövér László házelnök egyértelművé tette a Fidesz szándékát: a kormányzó pártkonglomerátum a következő választások kedvező eredményét a határon túli ma...

Trackback: Attól függ honnan nézzük! Demokrácia 1. 2011.01.20. 09:51:08

 A kétharmad diszkrét és demokratikus bája.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:11:45

@KG2000: valamifajta kiegyensúlyozottságot lehet így mérni. de ez az eddigi törvényben is benne volt. pont az Index mutatott rá arra, hogy az Orbán kormány sokkal durvábban egyoldalúan szerepel a híradókban.

index.hu/kultur/media/2010/12/10/ketharmados_fidesz-uralom_az_mtv-ben/

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:13:06

@KG2000: "Ja, és Cohn-Bendit szerint meg kell tiltani a sajtónak, hogy közölje Nixon vagy Bush véleményét, hogy a példáit vegyük? "

nem. csúnyán félreértetted.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:15:02

@Napkutya: "Istenem, egy bölcsész!"

mondod ezt, elolvasva a "Machine Learning" kifejezést.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:17:28

@KG2000: "A kiegyensúlyozott tájékoztatás azt jelenti, hogy a sajtó mind Cohn-Bendit, mind Orbán beszédét tudósítja. Iylen egyszerű."

a médiatörvény nem erről szól. hogyan fogja ellenőrizni a hivatal, hogy lejött-e mindkettő, különböző sajtóorgánumokban vagy más médiában?

és ha mondjuk Cohn-Benditet lehozza a Piroslapok, Orbánt meg senki, akkor a Konzervatóriumot és a Mandinert is megvágják?

ugye mekkora marhaság?!:)

Napkutya 2011.01.20. 16:17:31

@Brendel Mátyás: Mindenki másnak kisebb az arca... Tapasztalat.

Hagyjuk abba. Kérlek!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:19:51

@velorex-vezető: ez a blog egy a 4. nyelvről az 1. és 2. nyelvre lefordított videót tartalmaz. mivel tökéletlen, ezért voltam határozatlan.

kicsijuti 2011.01.20. 16:21:21

@Brendel Mátyás: jaj ne legyél már ennyire képmutató, elötte meg mszps volt, az elött meg megint fideszes. 2002ben még megyóék szortak ki egy csomó embert az mtvből, meg akkor került vissza a pártkelte, elzavarták a sajtóklubbot....... nem hiába hívják királyiteleviziónak. ha meg jön egy másik kormány majd az pakolja tele a saját embreivel. nem kellene erre 4-8 évente rácsodálkozni és egyből farkast kiálltani.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:21:22

@rostast: mert ez a blog nem vállalja be, hogy egymaga kiegyensúlyozottan tájékoztat. mi fék és egyensúly vagyunk.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 16:22:45

@Brendel Mátyás: amúgy valszeg az is közrejátszott a dologban, hogy a felesége eléggé vallásos. Vicces amúgy, el kéne dönteni, hogy most valakinek a vallási élete köz-vagy magánügy amúgy.
Azért az mszp 94-ben egy elég posztkomcsi párt volt még. Most is az, de akkor...
Tudom, hogy ez egy mszp-s blog, ciki ilyet mondani, de akkor is.

Hóember 2011.01.20. 16:26:42

@Brendel Mátyás: Jól mondod, pont ezért végtelenül visszás, hogy a neolib MSZP háziblogja Vörös Danival példálózik. Vörös Dani, akit végtelenül tisztelek, kb olyan messze van tőletek ideológiailag, mint Orbán.

Vagy ennyire leszarom kategória, ha legközelebb Hitler feltámad és orbánt szidja, azt is kiposztoljátok?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:27:00

@bumbó:

"1. Chavezt diktátorként aposztrofálják Ha Orbán úton van afelé, hogy Chavezzé váljon=diktátorrá válik és Magyarország diktatórikus országgá."

De ugye a jövő időt, és a jelent nem kevered össze? Szóval ez ugrott.

"2."egy igazi jóbarát bizonyos mértékben lehet kritikus"
Ha ilyen az igazi jóbarát, milyen az ellenség?"

sokszor ő az, aki nem szól, hogy baj van, és hagyja, hogy beleessél a szakadékba. nem mondom, hogy C-B jóbarát, hanem azt, hogy a két dolog független.

"3."Orbán nem az országgal egyenlő, és soha nem is lesz az"
Valóban nem, de most az országot képviselte az EP-ben, nem a Fideszt."

ettől még a Fidesz kapott kritikát, nem az ország. ezt hangsúlyozta. most komolyan, micsoda betonfejűség kell ahhoz, hogy ehhez ragaszkodj, amikor kifejezetten előrebocsátotta, hogy nem erről van szó?!

Napkutya 2011.01.20. 16:27:46

Ühüm. Attól, hogy csiszolgatlak még egy kicsit, nem érezném a magam arcát kidolgozottabbak. Aprítgathatjuk egymást itt még egy darabig, de a konkrét témát (ld. cím) nem vinné előre.

4 nyelvvel, Nietzsche nyomán, a kommentekből lecsengő, kifinomult világlátással, ezt egy művelt elme észrevenné...

:))))

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 16:28:59

@iskub: "Nem emlékszem 2006 októbere táján is így visítozott volna, hogy Magyarország a diktatúra felé halad???"

Ha egy kormány szétvereti a városban gyújtogató csürhét, az még nem diktatúra.
Ha viszont egy ember akarja megmondani, hogy mi legyen egy országban, majd szétveri a médiát, a jogot és ellopja a nyugdíjakat, az már diktatúra, sőt bolsevik kormányzás.
Hány éves vagy, takony? Inkább legózz, mert kevés vagy a politikához.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:32:31

@kicsijuti: index.hu/kultur/media/2011/01/05/jobbra_tolodott_az_mtv/

itt egy cikk, amely összehasonlítja a 2010-es és 2009-es költségvetési zárószavazásnál a híradók pártosságát, és kimutatja, hogy 2009-ben pártatlan volt, 2010-ben meg durván Fidesz párti.

szóval ne csak a saját kis hitvilágodra támaszkodj!

torró 2011.01.20. 16:34:33

Csak azt mondja meg nekem valaki hogy miért ajnározzák egyesek hogy ez a Cohn nevű figura most aztán mekkorát mondott az Orbánra. Az a Cohn aki régebben az anarchista diáktüntetések vezére volt és felforgatták Párizst. Jobban tenné ha csendben maradna. De úgy látom sok embernek ez a hozzáállás fekszik jobban. Hát én leszarom hogy a Cohn mit ugat össze!Különben is a zöldek már egy párszor kimutatták hogy kik is ők valójában.Annyira tudják verni magukat mintha ők védenék meg a világot és közben korruptak. Na, hagyjuk

Sütemény1975 2011.01.20. 16:35:21

nem komcsi? csak simán balos. ez is elég. neked már merevedésed van, ha balról beszólnak orbánnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:36:36

@Hóember: már kielégítő választ kaptál kérdésedre.

iskub 2011.01.20. 16:37:28

@hazug fidesznyik: Nem veszem magamra, én ott voltam akkor. Nem a csűrhe kategóriában, hanem egy bizonyos forradadalom kerek 50. évfordulóján rendezett megemlékezésen, már ha ez mond neked vmit. Nem volt éppen demokratikus bánásmód a normálisan ünneplő emberekkel szemben az akkori fellépés. Egyébként gyerekként imádtam legózni...:)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 16:38:36

@Brendel Mátyás: mszp közeli?
Nem baj, nem kell szégyellni, a mandiner, a konzi sem szégyelli, hogy micsoda.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 16:40:27

@aesculus: az mszp és a fidesz közül a fidesz áll tőlem távolabb. messze.

mondjuk úgy. hogy egy mszp-s koalíciót el tudok fogadni, egy fideszest nem.

iskub 2011.01.20. 16:43:12

Tetszettek volna 8 évig normálisan kormányozni!
Most nem lenne ilyen savanyú a szőlő...
Hazudtunk reggel, délben meg este...

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 16:44:31

A zöldek vezére nem "osztotta ki" Orbán vezért. Csupán egy szenvedélyes interpellációról van szó, ez az EU országaiban megszokott. Azt tartom cikinek, hogy a képviselők leragasztották a szájukat, a felszólaló pedig Lukasenkót és Kínát emlegetett a Kedves Vezetőnek, ami eléggé meglepte. Természetesen ezt magának köszönheti, hiszen mindenki emlékszik a bölcs vezér tőmondataira, hogy "a haza nem lehet ellenzékben". Kirekesztő, náci duma: demokrata ilyet nem mond.
És akkor a szokásos személyiség zavar a Pannon Géniusznál: összetéveszti a saját személyét a nemzettel... ezt valahogy nem szeretik Európában.
Erre Kim Viktor Szen nekiront Európának és kioktatja a képviselőket. Rossz húzás, de mért is emlegetik vele kapcsolatban a diktatúrát és a Napóleont?
Sajnos, az agyhalált lábon kihordó Orbán- híveken kívül, sokan gondolják azt, hogy magyar miniszterelnök ekkorát még nem égett.

KG2000 2011.01.20. 16:45:42

@Brendel Mátyás: Hát pont ez az, elvtárs, Cohn Bendit PONTOSAN AZT MONDTA, hogy kiegyensúlyozottság NEM LEHETSÉGES, tehát értelmetlen a méricsgélés. Vagy Cohn Bendit hazudott?

iskub 2011.01.20. 16:47:15

@hazug fidesznyik: öszöd mond valamit?
Na az égés volt az egész világ előtt!

KG2000 2011.01.20. 16:49:38

@Brendel Mátyás: Akkor nyilván te egyetértesz azzal, hogy az összes magyarországi média kizárólag a kormány álláspontját adja le, mert ökörség az, amit mondok a kiegyensúlyozottságról.

Ennyire vagy logikus.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 16:51:23

@Brendel Mátyás: a fidesz távol áll tőled? Nem mondod! Szívatsz :DDDD

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 16:51:36

@iskub: "Most nem lenne ilyen savanyú a szőlő..."

Infantilis szöveged van, sajnos. Mindegy, majd kinövöd...
A szőlő Orbán Viktornak, pártunk és államunk szeretett vezérének volt savanyú, mert beszóltak neki. Nincs hozzászokva: a szekta alakú pártjában nincs duma.

velorex-vezető 2011.01.20. 16:56:18

@hazug fidesznyik: Édesanyád amúgy jól van? Milyen gyújtogató csürhéről beszélsz? Válogatás nélkül ütöttek a barátaid mindenkit, akit az utcán értek.
Azért mert az utcán van A, aki gyújtogat, talán nem jogos ütni B-t is aki szintén az utcán van. Nem gondolod Te agykapitány?

iskub 2011.01.20. 16:58:47

@hazug fidesznyik: Hát igen. Mennyivel jobb lenne most, ha még mindig szoclib kormányunk lenne...
Júniusban meghívtuk volna az IMF barátainkat, felvettünk volna még 5000 milliárdot és most élnénk mint Marci Hevesen

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 16:59:40

@iskub: "öszöd mond valamit?
Na az volt az igazi leégés... "

Még mindig fáj neked Gyurcsány Feri bácsi? Amit mondott, bár trágár módon (a magyar csak ebből ért), mind igaz volt, szerintem. Még ha hazudott is...
Csak nem értem, hogy mi a gondod, talán rá szavaztál? Ha nem, akkor neked nem hazudott és a pénzedet sem lopta el.
Mindegy, addig nem vitatkozom veled, amíg össze nem foglalod itt nekem röviden az öszödi beszédet ( ha meghallgattad és megértetted, akkor azt is tudnod kell, hogy miért volt az égő). Oksi?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:04:57

@KG2000: attól, hogy teljesen kiegyensúlyozott tájékoztatás nem lehetséges, attól még valamiféle megközelítő méricskélés értelmes lehet. ez egyfajta gyenge-kiegyensúlyozottsági feltételt jelent.

a gyenge-kiegyensúlyozottásgi feltétel arról szó, hogy legalább a tájékoztatás idejét ki lehet egyensúlyozni a közszolgálati médiában. ettől még persze tartalmilag nem feltétlenül lesz tényleg kiegyensúlyozott, és azt definiálni nem is lehetne. ezért van Cohn-Benditnek igaza.

a pláne a dologban az, hogy a Fidesz az erős kiegyensúlyozottásgról beszél, méghozzá a teljes médiában, holott még ezt a gyenge kiegyensúlyozottásgot is felbaszta a közszolgálatiban.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:07:16

@velorex-vezető: "Édesanyád amúgy jól van?"

Figyelj, kis fidesz bolsevik! Ne anyázz, mert én is tudok.

"Válogatás nélkül ütöttek a barátaid mindenkit, akit az utcán értek. "

Azok nem a barátaim, akik a rendőrökre támadtak.

"Azért mert az utcán van A, aki gyújtogat, talán nem jogos ütni B-t is aki szintén az utcán van."

Ha B nem engedelmeskedik a rendőri utasításoknak, akkor előfordulhat, hogy megütik (és jogosan). Akkor viszont hülye, akkor meg hadd üssék.

iskub 2011.01.20. 17:07:40

@hazug fidesznyik: Akkor nézzük:
-nem csináltunk semmit 4 évig, semmit!
-majd beledöglöttünk hogy úgy kellet tennünk, mintha kormányoznánk
Ezek súlyos dolgok egy miniszterelnők szájából, ekkor mondott igazat utoljára.
Számomra az öszödi beszéd arculköpése mindennek amit demokráciának gondolunk. De legalább változtak volna meg tőle!!! Még 4 évig baszakodtak, a fél társaság börtönben csücsül, ez volt olyan k. jó???

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:11:22

@iskub: "Mennyivel jobb lenne most, ha még mindig szoclib kormányunk lenne..."

Jobb nem lenne, csak volna Alkotmánybíróságunk, szabad sajtónk és nem lopnák el a nyugdíjamat. Nem lenne 400 Ft a benzin és 300 Ft az euró. Tudom, apró dolgok ezek, de nekem sokat számítanak...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:13:58

@KG2000: nem értek egyet. és nem következik. attól, hogy nincs tökéletesen kiegyensúlyozott tájékoztatás, attól én még nem kell, hogy egyetértsek az explicit egyoldalú tájékoztatással.

példa: attól, hogy nincs tökéletes nő, még nem kell elvenned az utolsó nőt a világon. ugyanakkor az következik, hogy Orbán nem írhatja a elő a tökéletes nő előírásának törvényét, pláne, hogy ha az ő nője aztán... és ez a párhuzam szerint értendő, nem szó szerint!

velorex-vezető 2011.01.20. 17:17:06

hazug szadesznyik: Csak kedvesen érdeklődtem. Révész Máriusz szerinted a rendőrökre támadt? Mi volt részetekről a reakció? Miskakancsó kigúnyolta a Parlamentben, amikor bekötött fejjel megjelent. Persze értem én: megérdemli mert fideszes. Képzeld én nem örültem volna neki, ha esetleg néhány anarchista hülyegyerek gyújtogat és ennek keretében a rendőrség összeveri valamelyik sajtószabadságért aggódó liberális tüntetőt.

iskub 2011.01.20. 17:17:26

@hazug fidesznyik: Valóban erről mind aOrbán tehet! Fél év alatt tönretette az országot ez a mocsok. Hiszen egy virágzó országot vett át, semmit nem kellett volna tennie, minden a lehető legjobban működött.
Tartsd meg a nyugdíjadat és járjál gyalog így megspórolhatod amit szétloptak a komcsik

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:17:50

@iskub: "Ezek súlyos dolgok egy miniszterelnők szájából, ekkor mondott igazat utoljára."

Hallgasd végig. Mondott olyat is, hogy ezt nem lehet tovább csinálni. Vagy csinálják nélküle ( az utóbbit választotta a pártja). Nem vagyok a híve, csak hallottam, amit mondott. Ilyen egyszerű.
Orbán Viktort is meg szoktam hallgatni. Fel tudnád sorolni, hogy mennyit hazudott az utóbbi 8 hónapban? Ha akarod, tudok segíteni. Csak hogy ne mérjünk kettős mércével.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 17:19:17

Már megkérdezték korábban is, DE EGY 11 ÉVES GYEREKHEZ HOGY CSATLAKOZHATNAK ÉRTELMISÉGIEK ÉS ÍRÓK, HOGY ELÍTÉLJÉK A SZOVJET BEVONULÁST? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ezt magyarázza már meg valamelyik piros!
Ha Orbán valamit hibázott, az az, hogy nem csapta le ezt a magas labdát.

bumbó 2011.01.20. 17:23:09

@Brendel Mátyás: 1. Ne hasogassuk a szőrszálat, Orbánt Chavezhez hasonlítani pontosan azt jelenti, hogy Orbán is diktátor. Nem lesz, már az csak még nem annyira.Tehát ha nem vonja vissza a médiatörvényt az lesz, de nagyon.
Vkinek meg kellene kérdezni Cohn-Bendit véleményét a 2006.10.23.-i eseményekről.
Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de nem emlékszem Cohn-Bendit, zöld, liberális, szocialista EP képviselők tiltakozására a demokrácia védelmében
2.Isten óvja az országot az ilyen "barátoktól" az ellenségeinkről legalább tudjuk,hogy ártani akarnak.3. Te valóban úgy gondolod, hogy a tagországok polgárai ezt a beszédet hallva /amelyben el sem hangzik a Fidesz kifejezés/ nem az országról, hanem az általuk kimondhatatlan nevű Fideszről fogják azt gondolni, hogy diktatúrát épít?

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:27:38

@velorex-vezető: "Csak kedvesen érdeklődtem. Révész Máriusz szerinted a rendőrökre támadt? Mi volt részetekről a reakció? "

Fogalmam sincs, hogy miért verték meg, nem voltam ott. Ha ott lettem volna, biztosan nem várom meg, hogy megverjenek. De hát én nem mentem ki "emlékezni", mert átláttam a szitán. Emlékezni nem Orbán Viktor kampány gyűlésén kell, szerintem. Tudok emlékezni nélküle is...
Ja, ha már az emlékezésnél tartunk: emlékszel mit ígért dicső vezéred a magánnyugdíj pénztárakkal kapcsolatban? Szeretném itt olvasni tőled, most hogy ellopják az adófizetőktől...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:28:54

@velorex-vezető: Révész Máriusz egy oszlatáson nem oszolt. Sőt, kifejezetten visszament. Ez szabálysértés.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:30:19

@iskub: "Valóban erről mind aOrbán tehet! Fél év alatt tönretette az országot ez a mocsok." hát elég sokat rontott a helyzeten, az biztos. ahhoz képest, hogy fél év alatt tette, ez igen durva.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 17:32:22

@Brendel Mátyás: na, emiatt a cinikus hozzáállás miatt áll ilyen szarul az mszp. Amit persze kevesen bánnak. Olvasd el mondjuk Bodoky könyvét ebben a témában. 2011-ben a rendőri tulkapásokat magyarázni kb olyan, mintha (nem, nem a holocaustot) a gulagot tagadnád.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:33:33

@aesculus: nem a 11 éves gyerekhez csatlakoztak, hanem "hozzánk", ahhoz a mozgalomhoz, amihez a 11 éves gyerek is csatlakozott.

Orbán azért annyira nem hülye, mint te, szóval ebbe nem kötött bele.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:36:00

@aesculus: nem magyaráztam a rendőri túlkapásokat. azt mondtam, hogy a zavargásokat feloszlatni demokratikus volt. voltak rendőri túlkapások, ahogy vannak minden kritikus helyzetben mindegyik demokráciákban. ezeket el kell ítélni, de nem attől lesz egy ország diktatúra, hogy vannak rendőri túlkapások, hanem attól, hogy a törvények diktatórikusak.

velorex-vezető 2011.01.20. 17:36:15

@hazug fidesznyik: Aggódtok a sajtószabadságért, de tilos részt venni egy utcai rendezvényen? Ha nem futsz elég gyorsan megverhetnek a rendőrök? Ez teljesen rendben van? Nem érzel némi aránytalanságot? Igaz, Cohn-Bendit sem érzett. Tökéletesen egy hullámhosszon vagytok.

Sírjak mert nem kötelező már a magánnyugdíj pénztári tagság?
Tudod mit? Lehet, hogy úgy ahogy van, elejétől fogva igazságtalan a nyugdíj rendszer? mert kötelező fizetni nyugdíj járulékot, akár akarsz, akár nem és aztán vagy jól fektetik be a pénzedet vagy nem. Lehet, hogy igazságosabb lenne mindenkire rábízni, hogy gondoskodjon magáról öregkorára vagy ő vagy a gyerekei.
De ez a kedvenc kormányaitok alatt sem így volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:38:24

@aesculus: nem tagadtam a rendőri túlkapásokat.

annyit mondtam, hogy az oszlatás elrendelése törvényes és demokratikus volt. a kivitelezésben voltak egyéni túlkapások. de egy ország nem ettől diktatórikus, hanem a diktatórikus törvényektől. mint a médiatörvény. 2006-ban nem volt diktatórikus törvény, ami a rendőröknek a túlkapásokat engedélyezte volna.

a be nem jelentett tüntetés feloszlatása pedig demokratikus törvény.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:40:22

@aesculus: "2011-ben a rendőri tulkapásokat magyarázni kb olyan, mintha (nem, nem a holocaustot) a gulagot tagadnád. "

Ostoba vagy, ha ezt hiszed. Hittestvéreiddel együtt soha nem voltatok arra képesek, hogy a gyújtogatást, rongálást, rendőr dobálást elítéltétek volna. Ezért vagytok képmutatók, hiteltelenek.

velorex-vezető 2011.01.20. 17:40:32

@Brendel Mátyás: És szerinted a szabálysértésre van olyan büntetési tétel, hogy gumibottal agyba-főbe vernek? Olyan egyoldalúak vagytok és olyan szemérmetlen módon magyarázgatjátok a bizonyítványt, hogy az tényleg siralmas.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:42:13

@bumbó: "1. Ne hasogassuk a szőrszálat, Orbánt Chavezhez hasonlítani pontosan azt jelenti, hogy Orbán is diktátor."

nem jelenti, el is magyaráztam, nem fogod fel, te bajod.

"3. Te valóban úgy gondolod, hogy a tagországok polgárai ezt a beszédet hallva /amelyben el sem hangzik a Fidesz kifejezés/ nem az országról, hanem az általuk kimondhatatlan nevű Fideszről fogják azt gondolni, hogy diktatúrát épít?"

szerintem normális ember nem feltételezi, hogy 1953-ban minden magyar diktátor volt.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:42:43

@velorex-vezető: Ködösítés helyett inkább válaszolj a kérdésekre.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:43:24

@velorex-vezető: nem ez az előírt eljárás. ezért voltak hibások a rendőrök is, és Révész Máriusz is. IS.

velorex-vezető 2011.01.20. 17:44:34

@Brendel Mátyás: Milyen túlkapásokról beszélsz? Hiszen Demszky kitüntette Gergényit. Gergényi kijelentette, hogy leestek az azonosító számok és nem használtak viperát. A miniszterelnök megdiícsérte a rendőrséget.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:45:06

@velorex-vezető: "Aggódtok a sajtószabadságért, de tilos részt venni egy utcai rendezvényen? "

BE KELL JELENTENI.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.01.20. 17:46:10

Megbántották Orbán vezírt, jáááááj....
Erre azt szidjátok, aki beszólt neki, ahelyett hogy értelmeznétek, amit mondott...
Olyanok vagytok, mint a hit gyülekezete, narancsosan...
:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 17:46:39

@velorex-vezető: "Milyen túlkapásokról beszélsz?"

ha szerinted nem voltak, akkor nem vitázok veled. ha voltak, akkor miért vitázol velem?:)

velorex-vezető 2011.01.20. 17:47:11

@hazug fidesznyik: válaszoltam. Nem ott kezdődtek a bajok, hogy nem kötelező már a magán nyugdíjpénztári tagság.

velorex-vezető 2011.01.20. 17:49:06

@Brendel Mátyás: Az akkori kormány és Ti szerintetek nem voltak túlkapások. Erről beszélek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:00:11

@velorex-vezető: szerintem voltak. a Demszky és Gergényi nem a kormány. ha a kormány szerint esetleg korábban nem voltak, azóta belátta, hogy voltak.

lényegtelen, mert egyedi túlkapások nem jelentenek diktatúrát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:03:41

@velorex-vezető: Gergényi és Demszky nem a kormány. a kormány szerint, ha korábban nem voltak, később belátta, hogy voltak. ld Göncz jelentés.

de mindegy, mert egyéni túlkapások nem jelentenek diktatúrát.

ellenben egy antidemokratikus törvény az jelent.

velorex-vezető 2011.01.20. 18:04:38

@Brendel Mátyás: Csűrtök-csavartok. Gumilövedék volt fejmagasságban kilőve, könnygáz volt, válogatás nélküli gumibotozás volt. Becses figyelmetekbe ajánlanám a Fekete Doboz dokumentumfilmjét. Be kellene látnotok, hogy ezt nem lehet kimagyarázni. Nem hinném, hogy nem értenétek. Értitek, csak kínos önellentmondásba keveredtetek a demokráciát illetően.

velorex-vezető 2011.01.20. 18:09:14

@Brendel Mátyás: Egyéni túlkapások? Amire maga a miniszterelnök adott utasítást?
És megdicsérte a rendőrséget? Eszerint a logika szerint, ha a III. Birodalom nem iktatta volna törvénybe a zsidók jogfosztását, csak úgy egyéni túlkapások révén kerültek volna lágerbe, akkor az egy demokratikus állam lett volna?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:18:47

@velorex-vezető: a gumibot, a könnygáz minden demokráciában használatos, a gumilövedék is sokban. ha ezekkel visszaéltek, az egyéni felelősség, hacsak nem igazolja valaki, hogy parancsra történt, akkor a parancsnok felelősséges, stb. stb.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:19:38

@velorex-vezető: nem adott. a vizsgálóbizottság csúnyán belebukott, amikor ezt akarta kierőszakolni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:20:37

@velorex-vezető: igen. egyéni túlkapásból persze nem szoktak lágert építeni, és 6 millió zsidót ott elgázosítani. tehát a gyakorlati különbség is látszik demokrácia és diktatúra között.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 18:22:50

@velorex-vezető: egyéni túlkapásból, demokráciában néhány hülye esetleg megöl nélhány zsidót, vagy arabot, vagy cigányt, vagy akárkit, és ezért jó esetben meg is kapják a megérdemelt büntetésüket.

ezért jobb a demokrácia.

az emberi tökéletlenséget kiküszöbölni nem tudja, de a legjobb rendszer, amit kitaláltunk.

velorex-vezető 2011.01.20. 18:43:08

"Ha egy kormány szétvereti a városban gyújtogató csürhét, az még nem diktatúra."

Nemrég még ezt írtátok. Most már egyéni túlkapásokról beszéltek. Nem vagytok meggyőzőek. Az akkori kormány tagjai teljes erőbedobással védték ezeket az intézkedéseket. Miskakancsó, aki Révészen gúnyolódott, a kormánykoalícióban résztvevő párt országgyűlési képviselője volt.
Elfeledkeztek arról is, hogy Bencsik Andrást első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélték kedvenc demokratikus kormányotok regnálása idején.
Tényleg abszurd, hogy most Orbántól féltitek a demokráciát!

Sátán meg a Jocó 2011.01.20. 20:20:09

Kérdés, milyen mélyen tanulmányozta a Vörös Dannyként emlegetett Cohn-Bendit a magyar médiatörvényt, hogy utána egy Magyar Nemzet-fejléces papírral a kezében utalt a magyarországi cenzúrára. :))))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.20. 21:03:55

@Sátán meg a Jocó: miért, szerintem és szerinte is a Nemzetnek is jár a sajtószabadság. akármilyen szennylap.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.20. 23:43:03

@Brendel Mátyás: többesszám első személyben van az idézet, szóval a kis danihoz, és a testvéréhez, értelemszerűen:P
"Orbán azért annyira nem hülye, mint te" Jesszus, felfogtad, hogy most Orbánt dícsérted? :DD
"annyit mondtam, hogy az oszlatás elrendelése törvényes és demokratikus volt"
Révészt nem a be nem jelentett tüntetésen verték meg, hanem amikor a rendőrség a kossuth téri csoportot ráterelte az astoriánál lévő fideszesekre. Azért elég nagy különbség.
a kivitelezésben voltak egyéni túlkapások. Egyéni? Miért nem volt egyik rendőrön sem azonosító?
"hanem a diktatórikus törvényektől. mint a médiatörvény". Na, tényleg mond már el légyszi, hogy pontosan melyik rész diktatórikus a médiatörvényben?
De ne ilyen legendákat, hogy "az, hogy betiltják a kritikus újságokat".
Hanem, ha lehet konkrét példát, paragrafussal. Mint ha egy törvényből idéznél!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.21. 00:09:45

@aesculus: ""Orbán azért annyira nem hülye, mint te" Jesszus, felfogtad, hogy most Orbánt dícsérted? :DD"

tévedés.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.21. 00:15:12

@Brendel Mátyás: jajj, már megrémültem, hogy valami fideszes hekker garázdálkodott :D

Amúgy válaszolhatsz az előző kommentre is :P

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.01.21. 00:17:55

Emlékszem erre a véresszájú Dani-ra. Ez minden ellen tüntet és hangoskodik, egy igazi liberális nem politizál utcán, ő megteheti. Olyan magas szintre fejlesztette a hőbörgést, hogy a parlamentbe is beengedték. Én nem láttam itt csak egy kődobáló diáktüntetőt aki ráadásul 100 éves mert már 56-ban is tüntetett. LOL, priceless és wtf.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.21. 01:09:27

@aesculus: na ide figyelj, agymosott, fideszes hülyegyerek! mutass nekem egy olyan demokráciát, ahol egy civil ember a főváros központi terén elköt egy tankot, engedély nélkül, és a rendőrség békésen szemléli, vagy biztosí1tja az eseményt!

aztán ha nem tudsz, akkor szálljál mélyen magadba, te barom!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.21. 01:10:19

@Brendel Mátyás: bizonyos demokráciában ilyen esetben valószínűleg a hadsereg lőne.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.21. 02:08:46

@Brendel Mátyás: hány brendel mátyás van? Teljesen olyan érzésem van, hogy több, van egy visz normális, egy agresszív, egy cinikus, stb. Egy egész stábbal vitatkozom?
Hogy jön a fideszes tüntetés szétverése ahhoz, hogy elkötötték a tankot?
Azért mert valami jobbikos papper elkötötte a játéktankot, szét lehet verni a tüntetést? Nem kellenek a rendőrökre azonosítók? Szét lehet ütni egy parlamenti képviselőt?
Látom, hogy baromi ideges vagy ilyen későn, de szerintem akkor inkább aludjál.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.21. 02:11:12

@Brendel Mátyás: "hanem a diktatórikus törvényektől. mint a médiatörvény". Na, tényleg mond már el légyszi, hogy pontosan melyik rész diktatórikus a médiatörvényben?
De ne ilyen legendákat, hogy "az, hogy betiltják a kritikus újságokat".
Hanem, ha lehet konkrét példát, paragrafussal. Mint ha egy törvényből idéznél!
Amúgy ez volt az eredeti kérdésem. Amire mindig nem válaszoltál. Az egész szánalmas posztod erről szól, de erre továbbra sem érkezett válasz.
Tombolhatsz, mint dani a parlamentben, de ez inkább téged minősít, hogy ha elfogynak az érveid, akkor szinte hallani, ahogy üvöltesz.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2011.01.21. 02:15:47

@Brendel Mátyás: milyen aranyos ez a gyurcsánybácsi! Közéjük is lövethetett volna :DDDDD

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.21. 07:38:35

@aesculus: "Hogy jön a fideszes tüntetés szétverése ahhoz, hogy elkötötték a tankot?"

te hülye vagy. a fideszes tüntetést nem "verték szét". és ezt pont a tank demonstrálja legjobban. a tankot ugyanis 17:45-kor kötötték el. ekkor jelentette be Orbán a tüntetés végét. és ekkor a rendőrök még a tér másik oldalán voltak, a tank miatt jó ideig nem is jöhettek az Astoriára. az Astoriára 19 után értek. aki akkor ott volt, az már direkt maradt.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.01.21. 09:20:57

Megy a szájkarate minden szinten, de szerencsére Dani és liberális bandájának jóindulatára nincs szükségünk. A vörösöknek mindenképpen kell egy referencia, régen Moszkva, ma Brüsszel, holnap talán Peking. Lényeg, hogy legyen hova árulkodni.

Sátán meg a Jocó 2011.01.21. 09:52:00

@Brendel Mátyás: igen, biztos vagyok benne, hogy abszolút tudatosan hozta meg eme döntését :))))

Mint amikor általános iskolás gyerekekkel fogdostatta a péniszét.

Csuda gyerek ez a Dani! :)

Sátán meg a Jocó 2011.01.21. 10:21:12

@aesculus: hagyd szegényt, inkább olvasd ezt, vagy küldd körbe: kojak.egologo.transindex.ro/?p=129

belzebubó 2011.01.21. 13:00:33

Ez már volt cionista, anarchista, pedofil, most épp bohóc jópénzér'!
Vaclav Klaus-szal is úgy beszélt amikor elnök volt, mint akit a seggéből húzott ki. Ennek ez a lételeme. 68-ban is hisztizett, most is. Azt hiszi a barikádon van.

"Klaus: Meg kell, hogy mondjam, hogy elnökké választásom óta senki nem beszélt velem ebben a stílusban és ebben a hangnemben. Ön itt nem a párizsi barikádon van. Azt hittem, hogy számunkra 19 évvel ezelőtt véget ért az efféle módszerek korszaka, ám látom, hogy tévedtem. Én nem engedném meg magamnak, hogy önt arról kérdezzem, miből finanszírozzák a Zöldek tevékenységét. Mivel a rendelkezésünkre álló fél órában önök is egy ésszerű vitában érdekeltek, arra kérem önt, elnök úr, hogy adja meg a szót egy másik EP-képviselőnek."

Fent es nagyon lent (törölt) 2011.01.21. 13:47:38

index.hu > Nem csökken a Fidesz támogatottsága

ez a lenyeg gyerekek, kit erdekel egy pedobear nyafogasa mikor Magyarorszagon egy evvel a valsztas utan nem csokken a tamogatottsag, megvan a legitimitas, a jovahagyas. Nektek pedig csak a siras-rivas jut meg jo hosszu ideig.

ahonfia 2011.01.21. 17:34:11

Te Mátyás!
Mindig érdekelt, hogyan lehet egy értelmes ember ennyire vak.
Neveltetés?
Te valóban nem látod az egész rendszerváltás valódi történetét, világunk hatalmi rendszerét, a népek kifosztását?
Neked ez a 68-as éruló is jó, ha a nemzeti érdekek ellen fel lehet használni?
Én pártnélküli baloldali vagyok, s nem Orbánt, nem a Fideszt hanem azt a néhány bátortalan baloldali lépését támogatom, melyek az érdekeinknek megfelelöen történtek.
Valóban kíváncsi vagyok rá, miért értesz ennyire keveset a dolgokból ott Fr-honban.

ahonfia 2011.01.21. 17:37:58

@Brendel Mátyás:
szerinted ez demokrácia? Szerinted kapitalizmusban a nép a hatalom forrása?
Tényleg nem értem, hogyan fér meg ez a virtuális világ normális dolgokkal a fejedben.

ahonfia 2011.01.21. 17:41:15

@Brendel Mátyás: mutass valahol demokráciát. Mutass egy rendszert a természetben, ami demokratikusan müködik. Áruld el, miként lehet megakadályozni a tyrrant.

ahonfia 2011.01.21. 17:52:06

@Brendel Mátyás: te valóban nem látod a médiális gözhengert, ami 100ezrek legyilkolását is megmagyarázza?

Merlin21 2011.01.21. 18:01:48

A médiatörvényről: pl. a hírekben 20%-nál nem lehet több a bűnügyi tudósítás EGY ÉV átlagában.
Kéretik végiggondolni: ha egy médium ma és holnap, és holnapután túllépi a 20%-ot, akkor pontosan 2012. január végén bír majd kiderülni, hogy az ÉVES átlaga milyen. És hogyan fog kiderülni? Úgy, hogy hivatalnokok tucatjai hallgatják végig 365 nap híreit az adófizetők pénzén.
És mi lesz a végeredmény praktikusan? Nem akadályozza meg a törvény a túllépést, csak utólag rögzíti majd a jogsértést és ezért büntet.
Na és mi van akkor, ha az év többi napján meg csak 12%-ban adnak lelkeket felkavaró tudósításokat? Akkor meg 20% alatt marad az átlaguk, nem? Ez esetben kárba vész a sok kutakodás, meg az adófizetők pénze.
A többi barom paragrafusnál is hasonló szakmai érvekkel lehet rámutatni, hogy a törvény miért abszurd, ésszerűtlen és sajtó ellenes, mert aki(k) írták nem értenek hozzá.

AZ EU parlamenti szereplésről: különben Viktorunk válaszát hallgattam angolul is, sokszor a fordító előbbre járt a szövegben, mint vezérünk. Csak nem előre megírt szöveget mondott fel?
A válasza szövegének elemzése segít ennek eldöntésében: generálisan támadott vissza a népbe takarózva. Csak a végén szólt ki két EU képviselő nevét említve, akik aztán rá is tettek a korábbi észrevételeikre még egy lapáttal.

JonC 2011.01.21. 18:55:01

"Megjegyzés: a kereszténység védelmében én személy szerint nem értek egyet Daniel Cohn-Bendit úrral, de ez most másodlagos, és belefér a szólásszabadságba."

nem vagy te kissé kommunista? :)

Che21 2011.01.21. 20:49:09

Nem akarok a vitába beleszólni, de Brendel elvtárs elgondolkodhatna azon,hogy ez a stílus, amit ő meg ez Cohn képvisel, ez juttatta a politika szemétdombjára az SZDSZ-t.

tanti-mama-lu'-Nelutzu · http://fingdex.blogspot.com/ 2011.01.22. 12:27:07

Ez a patetikus vörös-lila fejű ordibáló pedofíliával-gyanúsítót (wikipedia.org) alak az aki megmondja a frankot. Ez egy Européer? Ez Európa? Akkor felhatalmazva érzem magam minden rajongóját elküldeni a segghbe nyelvleckéket tanulni.
Ha nem úgy nézz ki mint egy kopasz kigyúrt vazzeg (azok legalább őszinték) akkor ne viselkedjen úgy mert nem jár nekik. Először gyúrjon vazzeg...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.25. 10:40:52

@tanti-mama-lu'-Nelutzu:

"nyelvleckéket tanulni.
Ha nem úgy nézz ki"

NÉZZ (sic!):) és még te beszélsz nyelvleckéről.:) Speciel nem tudom, mi a bajod, jól beszélt a saját nyelvén. Nálad messze jobban.
süti beállítások módosítása