Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Újabb csend a közrádióban

2010.12.28. 16:58 | balközép | 168 komment

Címkék: média rádió fidesz

Szerveződik az ellenállás a médiadiktatúra ellen. Olyan események zajlanak le, melyekre még három Annamariska sem tud mit lépni. Például mi van ha egy műsorvezető hallgat… ok felfüggesztik… de mi van ha egy riportalany bemegy a stúdióba és nem szólal meg??

Hát az utóbbi történt meg ma reggel a Magyar Rádió egyes csatornáján… Ismét nem szól a rádió… A meghívott szakértő, Jászberényi Sándor közölte, egy percig nem szólal meg, mert így fejezi ki szolidaritását a két felfüggesztett rádióssal, és így tiltakozik a sajtószabadság korlátozása ellen.

Ahogy ez eset mutatja, még a kellő gondossággal kiválogatott téma esetén is lyukra lehet futni… Ugyanis Jászberényit a „Csernobil újra szabadon látogatható lesz majd” témában hívták meg beszélgetni… Hát Csernobilnek nem sok köze van a rádióhoz meg a TV-hez… azon kívül. hogy mindkettő sugároz… (elnézést a morbid humorért)

Jászberényi Sándor a 168 Óra Online-nak elmondta: a ma reggeli akcióját az élő adásban szigorúan magánemberként követte el. Nem akarta kínos helyzetbe hozni a műsor készítését, ám úgy érezte, de igazi demokratának minden platformon ki kell állnia a sajtószabadság mellett. Szolidaritást vállalni felfüggesztett újságírókkal és tiltakozni az új médiatörvény ellen jelenleg sokkal fontosabb, mint arról beszélni, hogy Csernobil megnyílik a katasztrófaturisták előtt - tette hozzá.

Jászberényi Sándor csernobili élménybeszámolójára végül nem került sor, a műsorvezető ugyanis elköszönt a vendégétől.

Hm, nem lepődnék meg, ha a találékony médiaipari szakmunkás megkapná a Schmitt Pál érdemkeresztet Szilveszter este élő-egyenes adásban…
 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr282544397

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán megtudja, hogy az internetet nem lehet kontrollálni 2010.12.28. 22:00:34

Ezt most teljesen függetlenül szeretném ide kitenni. Nem számít, melyik oldalt preferálom, én ilyenkor az internettel vagyok. Bárki is próbálná így kicsinálni a médiát, az internetet és a szólásszabadságot, azt nem szabadna neki engedni.Kicsit halk, ad...

Trackback: Megint Hazudsz Bazmeg 2010.12.28. 21:11:52

Jean Asselborn tegnapi nyilatkozata szerint nem a magán-véleményét  hangoztatta karácsony előtt a médiatörvénnyel kapcsolatban, hanem a luxemburgi kormány nevében beszélt.Bár a magyar emberek értelmesebbje tudta jól, hogy így van, azért nem árt ez...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.28. 19:28:01

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csekk 2010.12.28. 22:52:52

Frankó,
Lassan de biztosan eltakarítják önmagukat azok a liberálbolsi megmondó emberek is, a akik gyurcsányfaszán nevelkedve szétkúrták ezt az országot.

Melee 2010.12.28. 22:54:40

@hakos2: Én még emlékszem arra, mikor Lovas ontotta a baromságait a közrádióban (70 ember véleménynyilvánítása többet ér 700.000 közlekedésénél). Ha csak egy kicsit is figyeltél volna észreveszed, hogy nem politikai, sőt nem is belföldi kérdéskörrel kapcsolatban hívták meg Jászberényit. Mert ilyen témákkal kapcsolatban nem hívnak meg semleges újságírót sem - lásd Tölgyessy esete. De ez a pártvédelemben zavaró tény nyilván elkerülte a figyelmedet, vagy szándékosan rekesztetted ki tudatodból.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.12.28. 22:55:58

@huvosvadasz: Azért érdekes ám, hogy a magukat jobboldalinak vallók hogy be vannak fosva egy parányi hepeningtől is... Mi lenne ha igazi baloldal is volna e honban?

csekk 2010.12.28. 22:56:55

@huvosvadasz:
Jézusom.
Komolyan is gondoltad amit írtál?
Egyrészt azt ostorozod, hogy a médiát kisajátítja a kormány, közben meg egy nyilvánvaló politikai támadást a közmédiában mintha tolerálni szeretnél.
Nem kéne felnőni milelött blogozol?

Pajszer Művek 2010.12.28. 23:00:55

@huvosvadasz: Egyrészt senkiházi, mert életemben nem hallottam a nevét és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan nem...tehát olyan sok maradandót aligha alkotott. Gondolom ezért is retteg, hogy a jól fizető manipulációs monopólium lebontásával a saját képességeiből kell megélnie...hát nekiáll politizálni, mintha számítana, hogy mit csobog egy patak...vagy ugat egy kutya.

És ez politikai propaganda, amúgy nem emlékszem, hogy az úr tiltakozott volna, amikor Hírtévés riportereket zártak ki amúgy sajtó-nyilvános állami rendezvényekről a szocik vagy amikor az MSZP 8 éven át kézivezérelte a Híradó. K..a kilóg a lóláb, szóval KUSS van az ilyeneknek. És határozottan élvezem ahogy vihart akarnak kavarni a biliben, meg az egész ajvékolást. Nagyon, nagyon örülök a hisztinek, ebből tudom hogy valamit nagyon jól eltalált a Fidesz. :)

Megmondtam má nemértő? 2010.12.28. 23:05:12

@Strici: Hát ez az, hogy a több ezerből csak kettő mert akciózni, de az is elég vérszegény lett, az egyik hallgatott, a másik meg "viszonthallásra" elköszönt amikor rendre utasították. A példa szerint otthonról írogatni, Orbánozni, meg a külföldi haverokat fölpiszkálni a "diktatúra" ellen egyelőre sokkal könnyebb és kényelmesebb.

csekk 2010.12.28. 23:13:29

@Pajszer Művek:
Tökéletes válasz!
Csak annyival szeretném még kiegészíteni, hogy mindaddig amíg a médiák direkt, vagy indirekt (lásd médiatörvény) meg nem tisztulnak attól a mocsoktól amelyet saját maguk szedtek össze a rendszerváltás utáni kontraszelekciós tevékenységükkel, esélye sincs egyetlen kormánynak sem, hogy abból a szarból kihúzza az országot ahová az állítólagos "demokraták" vagyis a liberálbolsik belökték.
Az újságírók zöme tanulatlan tuskó, káderpolitikán feljutott tehetségtelen vérszívó.
Az újságírásnak és médiáknak meg kell tisztulnia.
Vagyis hogy itt ezen a területen is végre kell hajtani egy rendszerváltást. Mert hogy itt aztán abszolute nem történt semmi változás az elmúlt 50 évben a cégtábla átfestésen kívül.

fakopács 2010.12.28. 23:24:56

@csekk: Aha. És a médiának mi köze van a kormány gazdasági döntéseihez? Ha a kormány remek adó jogszabályokat alkot, akkor a gaz média ezeket meghiusítja?
Ha megreformálja az egészségügyet, a nyugdíjrendszert, a felsőoktatást, akkor a gaz média mindennek keresztbe tud tenni? Ne röhögtess! Droid!

fakopács 2010.12.28. 23:26:58

@Pajszer Művek: "Sajnálatosan változtatni kell azon, hogy kiket engednek mikrofon elé a közmédiában. Saját anyagi érdekeiket szem előtt tartó és a közszolgálatiságot átpolitizálni akaró bunkókat nem szabad beengedni. "

- hehehe... neked ez a közszolgálat? Hülye fideszes vagy!

=Daniken= 2010.12.28. 23:38:15

le az apartheiddel!!!!

én nem hallgatnék Fidesz nyilatkozatokat. amíg ez az Állatfarmos média balhé van, különösen nem. olyanok leszünk, mint egy Brezsnyev propagandában....ami agitprop, azt kötelező lesz hallgatni, ami attól eltér, azért felnyomnak majd a stázik.

hakos2 2010.12.28. 23:38:30

@Strici: ja, azok majd hallgatják a Klubrádióban, meg a jútúbon. A Kárpátia sem megy a közrádióban, mégis vidáman elvannak....pedig bizonyára sokan ott is szívesen meghallgatnák..

Te mondjuk Padödöt egy lapon említed Bartókkal? No neee....

dekol84 2010.12.28. 23:38:30

@Mike36: "szóval aki nem fideszes, az vörösbolsi?
hm... már ezt is megértük "

Szerinted? Mióta zorbán a zorbán, ez azóta így van! Jó reggelt!

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2010.12.28. 23:41:01

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát :)))

csekk 2010.12.28. 23:41:25

@fakopács:
Legalább azt olvasd el, hogy miket írtál eddig.
No figyelj.
Magyarországon jelenleg a médiák túlpolitizáltak. Ezt nem csak én mondom hanem akinek rálátása van más nemzetközi médiákra is mindenki tudja.
S a liberálbolsiknak meg pont azért van médiafölénye még ma is, mert hogy az iskoláik még ma is abban a korba datálódnak.
Nem volt rendszerváltás, és nem tiltották el a közéleti tevékenységtől a mégoly bolsevik újságírót sem, aki elvetelenül kiszolgálta a szovjet hatalmat.
A szovjetek mentek, de az elvtársak sajnos maradtak.
Legjobb példa magyar médiákra a 2006 őszén történtek. Ha Hírtv nem lett volna szart se tudtunk volna az egészről.
Ez lenne az a média amit védeni kell valamitől is?
Hát nem. Ez nem média, hanem egy hatalmi vákumot kitölteni akaró félbolsi, félliberál csürhe. Akiket csak a saját pecsenyéjük érdekel.
Ezt szívták magukba az anyatejjel együtt, ezért aztán azon keresztül politizálnak.
Lásd ezt a heves rohamot a médiatörvény ellen.
Most is a médiákkal politizálnak!
Aki ezt nem látja az vagy vak, vagy érdekelt.

dekol84 2010.12.28. 23:41:28

@csekk: Mint a pl. a Magyar Nemzetnek csúfolt szennylapban. Ott sem változott semmi az elmúlt 50 évben! Ugyanúgy nyalnak csontig, csak a szaros segg változott (most speciel még szarosabbra!)

hakos2 2010.12.28. 23:44:26

Egyébként az elvtársak még nem vették észre, hogy ezt végleg elk.rták..pedig a Gyurcsány megmondta világosan

Egy-két év és ráébrednek, hogy már tényleg lehet a két évtizede előkészített bőröndöt csomagolni, mert itt nekik többé zabrálási lehetőség nem nyílik...

fakopács 2010.12.28. 23:46:50

@csekk: Nem tucc olvasni bazmeg? Egy jó gazdaság politikát hogy tud a média megakadályozni? Teljesen hülye vagy? Nem olvasol, csak ugacc?

mata hari 2010.12.28. 23:55:58

kedves hakos2 az a baj, hogy Bartók pontosan az ilyen szerencsétlen faszok miatt ment el Magyarországról, mint amilyen te is vagy és a barátaid. Az nem elég, hogy utáljuk Gyurcsányt és a komcsikat. Azt kellene észrevenni, hogy ami helyette van az mi.

csekk 2010.12.28. 23:58:17

@fakopács:
Jó te kultúrálatlan vagy téged ezentúl ignorálnak ha nem baj.

@dekol84:
Szóval én nem mondtam, hogy lenne kivétel. Igaz utaltam a hirtv-re, de ők sem kivétel.
A Hazai médiáknak meg kell újúlnia. Ez ilyen eccerű. A Magyar Hirlapnak is.
A tehetségteleneknek ki kell szelektálódnia, és ehhez kellenek stabil, és erős jogszabályok, törvények.
A multimédiás tartalmat szolgáltató médiáknak pedig éppúgy. Hogy ne csak a haver, meg a rokonság számítson a szerkesztők szelekciójánál, hanem a rátermettség, s a tehetség, s valamint az sem árt, ha az ügyeletes megmondóember éppen nem börtönviselt, vagy csak egyszerűen emberi roncs, erkölcsi hulla.

fakopács 2010.12.29. 00:01:28

@mata hari: Pontosan. Egy idióta diktátor és a talpnyalói. Ez lett a tolvaj, töketlen banda helyett. Azokat még úgy ahogy eltűrték Európában, max nem adtak több pénzt nekik. Ezeket viszont kicsinálják, ami nekünk is fájni fog. Csúnya évek várnak ránk, de végre eltakarítják ezt az elmebeteg kis törpét a magyar politikából, aki az ország legnagyobb fekélye a rendszerváltás óta. tapsikolni fogok Orbán bukásának.

fakopács 2010.12.29. 00:03:05

@csekk: Te meg nem tudsz olvasni faszfej! A jó gazdaság politikát a média nem tudja megakadályozni. Te csak nyomod a süket dumát és amikor ez nem jön be, akkor mellébeszélsz, te hülye köcsög fideszdroid.

fakopács 2010.12.29. 00:08:00

@csekk: "A tehetségteleneknek ki kell szelektálódnia, és ehhez kellenek stabil, és erős jogszabályok, törvények."
- Hogy te mekkora hülye vagy! A tehetség arról függ hogy melyik oldalon van? :-))
Olyan egyszerű vagy hogy a faék hozzád képest mérnöki bravúr! :-))

csekk 2010.12.29. 00:17:06

@Megmondtam má nemértő?:
Hát ehhez értenek. Keverni a ratyit, meg a hülyegyerek köjkeikkel elárasztani a netet hogy hisztizzenek a "leendő internetes cenzúra" ellen.
Hát nekik végre nemsokára annyi.
Ez a jajgatás ami itt folyik a blogok alatt a halálsikolyaik. :)
Végre.

Táskás Tóni 2010.12.29. 00:19:40

@fakopács: végül is igaza van , a jobboldali kormány olyan tehetségtelen , hogy a legprimitívebb eszközt, az államosítást választotta hogy kb 2 évig legyen pénze "ámokot futni". Erre használják 12 év alatt összegyűjtött 3000 milliárd mnyp-i vagyont . Ez gyalázat. Egyetlen kibaszott környeztő országban sem szüntették meg a mnyp-akat, a csehek éppen most készülnek létre hozni a nyugdíjrendszer 2. és 3. pillérét.

Táskás Tóni 2010.12.29. 00:24:43

@csekk: A hülyegyerek kölykeikkel éppen a fidesz és a delejes ember árasztotta el a minisztériumokat és a közintézményeket.Ezerrel fog a gazdaság dübörögni, most pl a 3000 milliárd 12 év alatt összegyűjtött mnyp-i vagyonból osztogatnak, de mi lesz ha egy-két éven belül elfogy a zseton, mit fognak államosítani?

Táskás Tóni 2010.12.29. 00:27:23

@csekk: A fidesz megtisztult Pozsgaival , Csintalannal Pintérrel Smittel..? Ez érdekes és sorolható lenne még órákon keresztül.

Táskás Tóni 2010.12.29. 00:29:41

@mata hari: Még az is lehet , hogy annyira hülye, hogy hobbiból csinálja.

Gatinho 2010.12.29. 00:38:29

ha nem szólal meg, akkor haza kell zavarni aztán többet nem hívni.

egyébként ha nem akar megszólalni,akkor felesleges bemenni is.

mata hari 2010.12.29. 00:40:19

@Táskás Tóni: nagy az Isten állatkertje, az biztos

csekk 2010.12.29. 00:41:13

Látom ráléptem pár érintett tyúkszemére. :)

@mata hari:
Ezt miért nem kérdezed meg mondjuk Balótól? (azért mondom őt, mert hogy ő tuti fizetést kap azért amiért ír)
Na de én? ... Én max néha jogdíjat egy egy könyvért. :)

Táskás Tóni 2010.12.29. 00:47:41

@csekk: Dakota közmondások gyűjteménye vagy Hogyan államosítsunk 3000 milliárdot vagy valami más?

Táskás Tóni 2010.12.29. 00:49:09

@csekk: Meg van: Bulgáriai utazások a "szent" családdal

csekk 2010.12.29. 01:07:48

@Táskás Tóni:
Terelünk, terelünk?
A blog témája ugyebár a médiaszabályozás lenne.
Na de arra még emlékeztek ha egyáltalán éltetek akkor, hogy 1996 körül kik akadályozták a magyar internet fejlődését?
Kik voltak azok a médiások, milyen kötődésűek, akik médiájában másról nem is volt szó, csak arról, hogy az internet milyen veszélyes is, és, hogy innen csak bombarecepteket, kábítószerkészítési útmutatót meg pornót lehet kapni a nyakunkba?
S tették ezt akkor amikor volt esély arra, hogy a számítástechnika, szoftvervonalon még akár nagyhatalom is lehetett volna az ország?
S ezzel hosszú évekkel késleltették az internet otthoni megjelenésének tömegessé válását.
Avaqy ilyenkor rátok jön a jótékony amnézia?
Most ugyanazok nyüszítenek, csak éppen fordítva.
Ja persze. Ők most éppen demokratáknak hívják magukat. Hogy be ne szarjak a röhögéstől.

Táskás Tóni 2010.12.29. 01:19:23

@csekk: Ha a szocik voltak akkor nagy szemétség volt tőlük is .
Nem lehet , hogy Szalai Láma pornóújságja miatt tették?

Kalmár 2010.12.29. 01:28:25

@fakopács: Három rövid kommentben 15-16 gyalázkodásod van. Szép.
Sokat dobsz a baloldali kommentelők hírnevén.
Nekünk jobboldaliaknak is vérciki, ha ilyen az ellenfél.

cukorborsófül (ex-mesterséges) 2010.12.29. 01:29:49

1 perc csend helyett inkább mondta volna el a véleményét a médiatörvényről...

igaz, nem kérdezte senki! :)

Kalmár 2010.12.29. 01:35:35

@cukorborsófül (ex-mesterséges): Sajnos valószínüleg fogalma sincs miről szól.
Ahogy a legtöbb kommentelőnek sem.
Megy a pártpreferenci alapján, az adok- kapok de, hogy miről az még rejtély.
Minden törvény akkor jó, ha élnek vele és nem visszaélnek.
Ajobbosok bíznak az ésszerű alkalmazásban a balosok, vagy orbánfóbiások meg nem.

Táskás Tóni 2010.12.29. 01:39:19

@csekk: Amúgy pontosan az a legnagyobb baj , hogy Orbán ugyanolyan maradi ósdi öregember, mint Horn Gyula,csak ez utóbbi legalább jobban értett a gazdasághoz, mint a delejes ember. Nem véletlenül volt Horn meghívott Orbánhoz elég gyakran. De szerintem az internet fejlődéséért Orbán sem tett sokat ,hiszen Kubatov is megmondta , hogy még a számítógépet sem tudja bekapcsolni. Óriási mulasztások és bűnök pedig mindkét oldalon vannak. Személy szerint Orbán hergelő politikáját , a szélsőjobbos kacsintgatásait,populista szónoklatait utálom.Annyit pofáztak 8 évig a különadók a reformok a benzinár ellen ,hogy undorom van a fidesztől és különösen a delejes embertől és a helyzetbe hozott oligarcháitól. Most mit csinálnak? Államosítanak és a Jobbik programját lopkodják és hazudnak még éjjel is.Sajnos egy bunkó focista áll a kormány élén és vezeti a bólogató csürhét.A bunkó focistát pedig az oligarchák vezetik.
Na ennyit oszt jóccakát. Majd holnap olvaslak, ha válaszolsz.

Táskás Tóni 2010.12.29. 01:47:44

@Kalmár: Fakopács egy kicsit nyers, mint az országot vezető komcsi bunkó focista. Már ez is baj? Kényesnek és igényesnek lenni a jobboldalon álszent képmutatás , a 8 évet figyelembe véve , ami itt a fidesz részéről folyt. Például nem mondanám soha a delejes emberre , hogy cigányszaddam , hogy minidúcse, hogy diktátor, hogy elmebeteg kis törpe... Nekem csak egy bunkó focista, ez még belefér?Jóccakát magának is.

varvizib 2010.12.29. 01:52:14

Ha a riporter profi, akkor nem okozhat neki gondot, ha a riportalany nem szólal meg. Ki tudja amúgy is tölteni a csendet, sőt rossz esetben egyedül is végigviszi a műsort. Esetleg még fel is használja a helyzetet, hogy érdekessé tegye az adást.

2010.12.29. 02:10:46

Hüppp-hüüpppp-hüüpppp Barba trükk!

Figyeld erősen a bal kezemet: Médiatörvény...Demokrcáia tiprás...

Közben pedig a jobb kezemmel, olyanokat mutogatok, hogy benzináremelés...forint gyengülés...frank csillagászati emelkedés.

Ki van ez találva...mindig kell valami kolonc a kutyáknak...

kyanzes (törölt) 2010.12.29. 02:24:46

"de mi van ha egy riportalany bemegy a stúdióba és nem szólal meg??"

Semmi.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.12.29. 05:17:32

a legjobb az lenne, ha tiltakozásul az egész balliberális szennymédia elhallgatna. örökre.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.29. 06:46:08

Kiderült , hogy a Rohadék Nemzeti hazug Gonosz Törpe a nyáron nem Bulgáriában nyaralt a családdal, hanem Grázban volt ideggyógyászati kezelésen . Tehát a bolondok Házából írta meg, hogy kit akar Köz. Elnöknek..na ezért lett a Sicc Palkó!
Merkel asszonnyal való első fontos megbeszélését is lemondta akkor, mert nem engedték ki az Osztrák Bolondok házából..jó mi?, és ezt imádják a barom fityiszesek, na meg büszkék lehetünk a világban rá...!!!!

S'hark · http://nekedvan.blog.hu 2010.12.29. 06:50:00

@csekk: Könyvet írsz? akkor tudhatnád, hogy a médiának nincs többesszáma:)

El Argentino 2010.12.29. 07:21:21

ehelyett inkább elénekelte volna a pártindulót, ismertette volna a tevszámokat... :D

avanivi 2010.12.29. 07:22:36

@Bukowszky: Igazad van. Aki nem ért egyet a fidesszel és veled . az már mehet is a gázkamrába.
A szeretett vezéretek / és ti sem / valahogy nem birja a kritikát.
Egy percig sem vagytok hajlandók átgondolni, hogy jelenleg miről van szó, vagy nagyon is fáj nektek mert látjátok, hogy a vezéretek elqrta de nagyon.
Dögöljön meg minden ami baloldali, az emberek is , mit pofáznak itt össze vissza szeretett vezéretekről.
Csak ti maradtok a " jobboldal" ezt szeretnétek ?
Mitől féltek ,csak nem attól hogy a szerinted ballibarális sajtó megírja az igazat?
Szegénykém.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.29. 07:26:23

@Bukowszky: Barom! Egyetlen lehetőség a kontrolra. és " ballib" nincs--olyan mint kommunista sincs---már lejárt lemez. Szociáldemorata van igen , minden Nyugati modern Demokráciában!--persze ilyen Nemzeti Szar Diktatúrában- a szavak és tartalmak megváltoztatása a cél a saját SZAR-fedezésére-. A Fidesz és bandája olyan, mint amikor a Szart felteszik a polcra és a szar máris lekvárnak képzeli magát---és ezt etetik az emberekkel. Jó étvágyat neked ehhez!!!!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.12.29. 08:09:34

@high up!: nem gondolod, hogy már nagyon unalmas ez az állandó komcsizás. Ülj le, és számolj. Majd rájössz, hogy a Fideszben több a volt MSZMP-s, és a KISZ-es, mint a közuútálatnak örvendő MSZP-nél.
Amennyiben ez sikerül, mást megtanulhatsz számolni, mert az elmúlt 20 évben volt 4 év Fidesz is.

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.12.29. 08:20:45

@LuciFerko:
Amikor kirendelt jobbikosok és fradisták kocsikat meg TV székházat gyújtogatnak az nem tűntetés! Én közéjük lövettem volna!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.29. 08:25:48

Beleolvastam a kommentekbe és méltóságon alulinak tartom, hgy reagáljak rájuk. Buták vagytok, fideszgyerekek, de nagyon.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.12.29. 08:42:41

"El lehet innen menni,akinek nem tetszik!"
Ahogy szarnyaló gazdaságunk megteremtője,a führeretek mondta volt.

Optimist Prime 2010.12.29. 09:00:34

BAZDMEG! Ne írjátok már hogy LIBSIBOLSI meg ballibkomcsi meg ilyen becéző szarokat!Ez nem a zöldséges, hogy koviubi meg jégsali stb....Akinek az a szintje, hogy libsibolsizik az takarodjon már és húzza már le magát a vécén mert szánalmas...

@Humperdickk: Ott a pont.

öcsi55 2010.12.29. 09:00:36

Az olyan nagy gond,hogy a vendég nem szólal meg!
Egyszerü a megoldás ,máskor nem lesz meghivva.

öcsi55 2010.12.29. 09:07:08

@Nemzeti Gonosz Törpe: látom az élet számodra sem,egy győzelmi menet !

nyekk 2010.12.29. 09:11:45

Turbék 2010.12.29. 08:20:45

Ne ajánj már hülyeséget. Hogy a rendőrség, meg a titkosszolgálat saját embereire lőjön?!
Láttál te már gyakorlatot a rendőrségnél? Egyik szakasz egyenruhában a jófiúk, másik szakasz civilbe öltözve a rosszfiúk. Csak a TV székháznál a terpen élesben ment a tanultak hasznosítása, alkalmazása. Utána együtt kávéztak a fiúk a REBISZ laktanyában.

mostmar_kicsit_unom 2010.12.29. 09:12:08

@S'hark: dehogynincs. a média szó a médium többesszáma. a többesszámot többesszámba tenni pedig nincs értelme. szerintem így értetted.

exlex 2010.12.29. 09:13:43

Egyre szarabb ez a piroslap.
Szerencsére 8 év után a judeo-bolsevizmus megbukott.

nyekk 2010.12.29. 09:14:12

Ha nem szóla meg a riportalany, én a szerkesztő helyében reklámot adtam volna be helyette.
Mindkettő ugyanúgy nem érdekli, és egyben idegesíti is a hallgatókat.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.29. 09:31:08

@exlex: KUSS FASISZTA! Akasztunk benneteket!

tomm 2010.12.29. 09:34:20

@S'hark: köszi S'hark! Már szólni akartam: a szó "média", eleve többesszám. Vagy esetleg médiumok. De "médiák" az egy butaság.

Mikrobi 2010.12.29. 09:41:29

Az a majom nagyon is megszólalt. Ha nem szólalt volna meg, és utólag kiad egy nyilatkozatot, hogy miért kukult meg egy percre, még nevettem is volna egy jót a rádió kárára. De így ez csak szánalmas exhibicionizmus, ráadásul élő, egyenes adásban, közbevágás nélkül mondhatta el a tiltakozását. A műsorvezetőnek rögtön rá kellett volna szólnia, hogy a kérdésre válaszoljon és ne használja fel az adást öncélú tüntetésre.

Kalmár 2010.12.29. 09:42:59

@Nemzeti Gonosz Törpe: Ti???
Vicces vagy. Még a kabátodat sem tudod felakasztani hiszen törpe vagy.
A gonoszt értem, a törpét elhiszem. Vajon melyik nemzethez tartozhatsz??
:))
A Macsakajancsi jobb név lenne.
Bár ez már a sokadik neved, úgyhogy a következő lehetne a nyuszó-muszó.
Például jó lesz a médiatörvény arra is, hogy ha elégszer uszítasz gyilkosságra, akkor megkeresesik nagyítóval a pöcsödet, rálépnek és hanyatt löknek:))
Na akkor most:
BÖMBÖLJÉÉ

BKV reszelő 2010.12.29. 09:50:54

@dozen: Senkit. Nem itt történt, ez az oroszok nyűgje.

baggins21 2010.12.29. 09:51:34

Húúú, úgy érzem pár éve a rendőrök még így is nagyon kevés embert ütöttek szét meg börtönöztek be, kellett volna még párat... Komolyan olyan akciókhoz kell hasonlítani ezt a mostanit mint a Tv székház szétverése és teljes kifosztása alulszocializált kopaszok által? Csak gratulálni tudok...

szemtanú 2010.12.29. 09:54:12

Hogy egy klasszikust idézzek: Lehet tüntetni, lehet, majd megunják és hazamennek.

Kalmár 2010.12.29. 09:56:40

@Vonjuk vissza a "nagy felhatalmazást" a Fidesztől!: Bocsáss meg ha csendben kérdezek.
Ez az a rangos klub ahol az egyik alapító tag faji alapon kitoloncol tömegesen cigányokat?
Ez az a klub ahol az egyik újjonc megvonta az állampolgárságot több honfitársától?
Ez az a rendkívűl rangos klub ahol az Olaszok buldózerrel oldják meg a cigánykérdést??
Ez az a rangos klub aki Izraelt beemelné tagi szintre, miközben folymatosan megszegik a BT határozatait, az atomsorompót, az emberi jogokat?
Ahol a Görögök meghamisították az adataikat, majd amikor kiderült, a csőd közelében hitelért kuncsorogtak?
Ahol mi is minden évben hazudtunk a számainkról, de jól viselték az elvtársaknak?

Aha.
Ó a fenébe, de úri társaság........
Egy lapát trágya sem tűnne fel ezen az asztalon.

safranek 2010.12.29. 09:57:29

A média kontroljára mindenképépen szükség van, ha nem akarunk erőszakot, csöcsöket, Benkő fingot, Győzikét...látni főműsoridőben. Ennek a kontrolnak viszont párt és politika függetlennek kell lennie. Nos, ez a mi esetünkben nem így van. A Fidesz bármennyire hangoztatja, hogy a jelöltjei független, szakmai munkát fognak végezni, ez nem így van. Független szakértő nem létezik

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.12.29. 09:59:55

@Vonjuk vissza a "nagy felhatalmazást" a Fidesztől!: "„Tudomásul kellene venni, hogy ha tagjai vagyunk egy rangos klubnak, akkor ott nem tesszük fel a lábunkat az asztalra, és nem veregetjük hátba a pincért.”"

Ez inkább egy olyan klubb, ahol - Rejtő után - Esténként az úri közönség verekszik. :-D

NewWay 2010.12.29. 10:05:06

Jászberényi Sándor

"Munkahelyek
2004-től a Népszabadság rendszeres szerzője volt riportjaival. 2007-től a Magyar Narancs Politikai Hetilap impresszumos szerzője. 2010 januárjától szabadúszó."

Népszabadság, Magyar Narancs. Mindig is a Fidesz ellen voltak, ezért érthető.

Ettől még persze a médiatörvény lehet szar.

NewWay 2010.12.29. 10:06:10

@Nemzeti Gonosz Törpe:
"Kiderült , hogy a Rohadék Nemzeti hazug Gonosz Törpe a nyáron nem Bulgáriában nyaralt a családdal, hanem Grázban volt ideggyógyászati kezelésen"

Hol derült ez ki? Sehol.

De persze így működik az MSZP-féle suttogó propaganda.

Azt hittem, hogy még az orbán = cigány a lemez, de látom, már új divat van.

G. Wolf 2010.12.29. 10:08:58

"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló." - Virág Árpád.

Mikrobi 2010.12.29. 10:14:59

@Vonjuk vissza a "nagy felhatalmazást" a Fidesztől!: miért, az 56-os forradalom 50. évfordulójának ünnepségét nem veszélyeztette a kiürített Kossuth tér, a kilométeres távolságból azért behallatszó tüntetés (nem 1-2 emberé, hanem tízezreké)? Itt volt az egész illusztris társaság állam- és kormányfői szinten! Senki nem szólt egy rohadt szót sem! Hát most is fogják be a pofájukat! Főleg úgy, hogy a nép most mellettük áll, csak pár izgága exhibicionista veri a nyálát!

isssti 2010.12.29. 10:19:27

Közröhely, és vér abszurd mikor az előző rendszer szolgái (Népszabi, 168ó, Népszava,stb..) mint "igazi demokrata" lép fel magánakcióval..
Pofám leszakad...

Kalmár 2010.12.29. 10:21:59

Valaki tud egy törvény cikkelyt említeni, ami a sajtószabadság megszünését jelenti?
Már napok óta csak a vaktöltények puffognak.
Itt a világvége, diktatúra, szólásszabadság eltörlése.
De, hogy mi a fenéért arról kuss van.
Kezdem gyanítani, hogy senki nem tudja mi van a törvényben, de mivel szerdánként bunyó szokott lenni így már ütünk is.

Miről is szól a méditörvény ami példátlan és tűrhetetlen?
Ha lenne egy konkrétum, máris könnyebb lenne vitázni, így csak a nácikomcsicigánybolsi megy.
Ez hamar uncsi lesz.

bgp 2010.12.29. 10:27:21

@csekk: Majd ha mindenhol jobbos lesz, akkor lesz tiszta a média :)
@NewWay: Az valóban kiderült, hogy nem Bulgáriában volt. Felesége ellent mondott neki. Az nem derült ki (számomra), hogy akkor hol volt. Mivel máskor is volt már "titkosan" elme rekonstrukción, ez volt a kézenfekvő, bár valóban rosszindulatú feltételezés.

Zuzu Petás 2010.12.29. 10:27:23

@Pajszer Művek: Tehát te is egy senkiházi vagy. Sőt, te senkiházi a négyzeten, mert még a nicknevedet sem hallotta senki!

Бабаяга 2010.12.29. 10:31:10

@NewWay: Vagy fiatal vagy, vagy rövid az emlékezeted. A MANCS eredetileg melyik párt szócsöve volt?
Aztán van egy újságíró, aki leginkább az echo-ban tűnik fel, ő is dolgozott a Népszabiban.

Pajszer Művek 2010.12.29. 11:07:21

@Zuzu Petás: Igy van, nem is hiszem magamról hogy bárki lennék és nem játszom a frídamfájtert

Eddig a hazai média teljesen át volt politizálva, csak azt az álruhát adták rá, hogy "független" meg "közszolgálati" holott mindig is a politika irányította. Ez a helyzet azért alakulhatott így, mert a most vinnyogó médiaelit így akarta és mert ebből gyönyörűen megélt.

Tehát eddig nem a kútba szartak, hanem a kávájára és belelökték. Most ez a helyzet egyértelmű lett, nem játsszák el, hogy ne lenne politikai irányítás, hiszen nyilvánvaló volt, hogy van. Hát nem a kútba szarnak most, hanem direkte bele.

Erre mindenki vinnyog, hogy jaj hát szaros a kút vize. Pedig eddig is szaros volt, csak mivel eddig ők szarhattak bele, nem érdekelte őket.

Nem kell hülyének nézni az embereket, teljesen okosan csinálja Szalai Annamária, hogy kiszellőztet ráadásul a ciklus elején. Egy-két év múlva amikor mindenkinek kicsit jobban megy majd, tudjátok kit fog érdekelni, hogy zokognak Bolgárúrék. :)

De a legmókásabb ez a diktátorozás, meg siránkozás a demokrácia végéről. Liberális értelmezésben demokrácia ha pénzt keresnek és diktatúra meg fasizmus, ha nem. Hát beszopták. :)

johevi 2010.12.29. 11:17:00

Az elég vicces ha egy vendég nem szólala meg. Műsorvezető tovább beszél és kész... Hallgatni akkor kell ( ha azt akarjuk, hogy észrevegyék ) ha más nincs adásban.

Pajszer Művek 2010.12.29. 11:20:43

hvg.hu/itthon/20060919hirtv

www2.mno.hu/portal/208817

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=33308

www.mno.hu/portal/715567

Csak így hirtelen: hol volt akkor a tiltakozás a sajtószabadságért?
Ez a sok kis csótány, miért nem vergődött akkor? Ja, mert az ő gazdáik tiltottak ki sajtósokat és ez volt a "mozgalom" érdeke, ugye? Ha akkor megszólaltak volna, most hitelesek lennének, de hát sajnos nem sikerült...így marad a munkaügyi központ. :D

Fedup Sári 2010.12.29. 11:20:52

OFF
@tomm: @S'hark: Ezek szerint szerint ti ilyesféleképpen beszéltek: "Letörte a szél az antennumokat a háztetőn." Könyvíró csekk barátunk hozzászólásai igen durva, és valódi helyesírási/nyelvhelyességi problémákkal terheltek, felesleges ezen az álhibán lovagolni.

Fedup Sári 2010.12.29. 11:29:04

@Pajszer Művek:
Wikipédiából:
"Jászberényi Sándor (Sopron, 1980. október 8.) újságíró, költő, novellista. ... Rendszeresen készít szociológiai témájú nagy riportokat, a gonzo újságírás egyik magyar képviselője. 2007-től érdeklődése a Közel-Kelet és Afrika, illetve a politikai iszlám felé fordult. Interjút készített a nemzetközileg terrorszervezetként jegyzett Iszlám Dzsihád palesztin szervezet harcoló alakulatával valamint a Muzulmán Testvériség egyiptomi szervezetével. Járt Csádban (darfúri konfliktus), Jemenben, Líbiában, Nigériában, a Gázai Övezetben. 2007-től kisebb-nagyobb megszakításokkal Alexandriában él. Cikkeiért 2005-ben Szabad Sajtó-díjban, 2007-ben Minőségi Újságírásért Díjban, 2009-ben Junior Prima díjban részesült. ... 2001-től rendszeresen publikál a fontosabb irodalmi folyóiratokban, versei, novellái jelentek meg az Élet és Irodalomban, a Jelenkorban, a 2000-ben, a Tiszatájban, a Holmiban stb. A könyves.blog.hu alapító szerzője Babiczky Tibor, Valuska László, Virág András, Fábián Emese, Kálmán Gábor, Simon Márton és Miklya Anna mellett."
Téged nem talállak a Wikipédiában, majd biztos elárulod nekünk saját magad az eddigi pályafutásod eredményeit. Addig is mindenki eldöntheti maga, ki a senkiházi.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.29. 11:35:47

@Pajszer Művek:
www.hirextra.hu/2010/03/31/csak-akkor-adunk-hirt-a-jobbikrol-ha-balhe-van/

Még egy kis adalék a média hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatásáról. A média függetlenségének megsértéséhez nem kell szükség, ahogy a titkosszolgálatok öncélú felhasználásához sem:

www.gondola.hu/cikkek/71392-A_mentelmi_jog_utan__UD_Zrt__-_Szilvasy__Herenyi__David.html

És még valami:

www.gondola.hu/cikkek/60640

Ez volt ám a nagy szabadság, mi?

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.29. 11:39:31

@Toyotomi Hideyoshi: Tudom, az általam idézettek nem koherensek, de azt kiválóan példázzák, hogy kormányozhatott úgy az MSZP, hogy "demokrata" maradjon.

mandiner.hu/cikk/20101222_jobban_kormanyoztunk_es_demokratak_maradtunk

tomm 2010.12.29. 11:49:49

@Fedup Sári: nem gondolom, hogy a hibán "lovagoltam" volna. Azért írtam, mert sokan helytelenül használják - többek között ő is - a kifejezést. Ami pedig az antenna-média párhuzamot illeti: lehet, hogy nem vagyok elég érett, de nem értem mit akartál ezzel mondani, vagy bizonyítani.

Pajszer Művek 2010.12.29. 12:23:17

@Fedup Sári: Bazi megható, hogy ennyi mindennel kitüntették őt a barátai, tényleg nagy ember. Kérdezzük már meg a határon túl, hogy ismeri-e valaki. Mármint az Iszlám Dzsihádon kívül, velük hetente csinál kábé interjút bármelyik nagy hírportál. Egy vicc ez a felsorolás. :) Főleg, hogy blogot vezet. Hatalmas fegyvertény, alig ismerek olyat aki blogot vezet. :)

Pajszer Művek 2010.12.29. 12:28:20

Az is nagy dolog, hogy itt járt, ott járt, ehhez pénz kell, azt meg kapott gondolom a megfelelő helyekről...gondolom szeretne még utazgatni aztán izgul, hogy lesz-e ehhez szponzor. :) Tehát attól VALAKI, hogy utazgatott, meg blogot vezet és mert fisz-fasz, nemzetközileg sehol sem jegyzett díjakat kapott, ami általában azt jelenti Mo-on, hogy "te is a mi kutyánk kölyke vagy". Már ha jól értem. Nem is tudom mi lesz velünk nélküle. Gondolom azonnal lecsap rá a CNN vagy az NBC. :)) HA HA HA.

Fedup Sári 2010.12.29. 23:00:12

OFF
@tomm: Bocsánat, igazad van, rossz példát írtam, az antenna az egyes szám, többes száma antennae, nem pedig antennum-antenna, mint a medium-media. Ez azonban nem változtat azon, hogy a magyar nyelvben "hírközlő szerv" jelentéssel sokan használják egyes számban a latinul többes számú média alakot. Ennek a többes száma pedig így médiák. Akinek nem tetszik, az nem használja, helyette médium-média vagy médium-médiumok.
Tessék arra gondolni, hogy a latin eredetű szavakat a legtöbb esetben nem az eredeti ragozásával használjuk. Pl. focus többes száma foci :) Tudsz bárkiről, aki így mondja?

Fedup Sári 2010.12.29. 23:07:06

@Pajszer Művek: Mondom, mindenki eldöntheti, hogy ki hiteles személyiség, kinek pedig csak a szája nagy.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.12.30. 05:54:55

@csekk: Pajti, onnan nézve nyilván nyilvánvaló politikai támadás az, ha valaki él a szólásszabadságával, de ahonnan te nézed az egy eléggé speciális nézőpont. Nekem pl vannak kifejezetten jobbos barátaim, akik szerint felháborító ami ebben a témában történeik. Ebből következően számomra kicsit sem egyértelmű, hogy az illető "politikai" támadást intézett volna.

Aztán az sem ártana ám, ha mielőtt megpróbálsz leoktatni, odafigyelnél arra, hogy milyen sorrendben hangzottak el itt az egyes vélemények. Az én megszólalásom reakció volt valaki más megszólalására, és épp az volt az egyik érvem, hogy ő félti a közmédia függetlenségét, miközben azt már rég kisajátította a kornány. Most ezt visszafordítani elég gyenge kísérlet. Persze a sorrendtől függetlenül is, hiszen tény ami tény, az elektronikus sajtót egy 100% kormánypárti szervezet felügyeli. Azért ennyire nem érdemes behajolni. Oda ikszeltél, hát oda ikszeltél. Ennyit a felnövésről.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.12.30. 06:04:37

@Pajszer Művek: > Egyrészt senkiházi, mert életemben nem hallottam a nevét

Szerintem ragadj magadhoz gyorsan egy értelmező szótárt senkiházikám.

> és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan nem...

Ja, ha szerinted nem, akkor biztos nem. Azért ha már ilyen balfasz módon ki is csavarod a szavakat, akkor azért aon még elgondolkozhatsz, hogy valahogy valaki valamiért csak meghívta az illetőt a studióba, nem?

> tehát olyan sok maradandót aligha alkotott.

Guglizz rá, hátha mégis. Az sokkal ojjektívebb, mint hogy te nem hallottál róla, tehát senkiházi. (Még ha közbe is iktatod, hogy akkor nyilván más sem - információd annyi van, hogy te nem hallottál róla. Persze ez kényelmes nagypofájú álláspont,nem nézel utána, akkor nem is szembesülhetsz azzal, ha mégsincs igazad. Ettől még persze lehet ismeretlen is az illető.)

> Gondolom ezért is retteg, hogy a jól fizető manipulációs monopólium

Retteg is? Remek. Gyakran van az veled, hogy 0 információból egészen messzemenő következtetéseket vonsz le?

> És ez politikai propaganda,

Igen? Én kifejtettem, hogy miért nem az, erre nem igazán válasz az, hogy de az. Ha nincs válaszod, akkor persze nem kell basztatni a billentyűzetet, főleg tök felesleges arról írogatni, hogy mi volt máskor mással. Az MSZP faszkodása nem menti a FIDESZt. Persze ebben a pöcs országban igen (és vica versa), ezért van az, hogy az MSZP és a FIDESZ együtt mindig 80+%-ot birtokol. Mert a hülye balfasz szavazóik mindig a másik pártra mutogatnak, ahelyett, hogy a sajátjukon kérnék számon a simlijeiket. Jóreggelt.

> Nagyon, nagyon örülök a hisztinek, ebből tudom hogy valamit nagyon jól eltalált a Fidesz. :)

Igen, azt, hogy hogy lehet seggbekúrni 51-52%-nyi választópolgárt úgy, hogy még örüljenek is neki.

tomm 2010.12.30. 11:37:58

@Fedup Sári: nem, még nem találkoztam ilyen emberrel, de ez természetesen még nem 100%-os igazolás.:))
Egyébként nem csodálkozom, hogy sokan rosszul használják a nyelvünkbe érkező idegen kifejezéseket ( pl. a "bacon/bacon szalonna" esete ), hisz ismereteim szerint, mai helyesírási rendszerünk legfontosabb elemeiben az 1832-es akadémiai helyesírásra támaszkodik. Annak alapelveit érvényesítik, fejlesztik tovább.

kollahrit 2010.12.31. 15:34:14

Nem értek egyet ezzel. Leírtam a Piroslap blog főszerkesztői blogjában a véleményem: piroslap.tumblr.com/
süti beállítások módosítása