Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Vajon ugyanaz lesz Magyarország vége, mint Fehéroroszországé!?

2010.12.19. 23:40 | Brendel Mátyás | 323 komment

Címkék: orbán választások forradalom lukasenko diktatúra

Szokták Orbán Viktort Putyinhoz hasonlítani. Lukasenkóhoz talán azért nem, mert nem olyan ismert Magyarországon, mi is van ott Fehéroroszországban. És Lukasenko kicsit szélsőségesebb példa is egyben. De nem annyira szélsőséges, hogy ne lennének Fehéroroszországban választások. Éppen most vasárnap voltak.

Ha Orbán figyel, akkor Lukasenko megmutatja, hogyan lehet zsarnokságot építeni úgy, hogy közben választások vannak. Igen, választások vannak, de a média a kormányé. Igen, pártok vannak, de például időnként letiltják az oldalaikat. A mostani választáson megint Lukasenko nyert.

Voltak, és talán még mindig vannak olyanok, akik azt mondják, Orbán most megpróbálhatja, de majd három és fél év múlva elzavarják. Orbán most lerohanhat ezt, elfoglalhat amazt, leszámolhat, átírhatja a törvényeket, de majd a következő választáson vele számolnak el. Nos, kérem, nem, mint láthatjuk, lehetséges, hogy egy országban legyenek választások, de ne legyen demokrácia.

Vannak, akik azt mondják, hogy az EU majd nem engedi. És ha Orbán kilép az EU-ból? Biztosan annyira sajnálni fognak egy amúgy is elég veszélyes országot? És ha már kint vagyunk? Mikor tett az EU valami komoly lépést Lukasenko ellen? Soha.

Ma, amikor a választások után zavargások voltak Minszkben, és Vladimir Neklyaevet, az egyik ellenzéki vezért agyonverték, elvitték kórházba, akkor a BBC erről beszámolt, de azért közben vígan leadja Canalettoról szóló műsorát. Azért a többi országban nem fognak sokat tenni értünk, ha csak pár ezer tüntetőről van szó, és pár sérültről. Ők is kényelmesen ülnek a karosszékben. És miért ne lennének lusták, ha mik azok vagyunk? Miért tennének valamit, ha mi még tüntetni se megyünk ki elegen?

Ők is kényelmesek, akárcsak azok az emberek, akik az Interneten jelzik nemtetszésüket, like-olnak a Facebookon bizonyos csoportokat, hozzászólnak fórumokhoz, még akár a részvételüket is jelzik bizonyos tüntetésekre, aztán nem mennek ki a tüntetésre. Mert ezek a tüntetések sorra kisebbek a reméltnél. Az emberek kényelmesek. Pedig nekünk kell kimenni az utcára, méghozzá sokaknak. Pár ezer ember Minszk utcáin is kint van. Itthon még csak ignorálják őket, odakint összeverik, szétoszlatják őket.

Mondhatja valaki, hogy ugyan, mit számít egy tüntetés? Orbán szembe röhög minket. Vagy talán nem az elmúlt négy év igazolta, hogy parlamenti többség mellett nem lehet megdönteni egy kormányt? Nem pont a balliberális értelmiség bizonygatta, hogy ez jól is van így?

De bizony. Csakhogy Gyurcsány alatt pár ezren tüntettek és zavarogtak. A Fidesz nagygyűlések szokásos nagyságát kivéve. Tegyük fel, hogy százezren, milliónyian mennek ki az utcára. (És itt nem Rákay Phillip féle milliókra gondolok, hanem igaziakra)! Azt gondolom, hogy az már demokrácia szempontjából egészen más. Ez már elvi különbség volna. És azt is gondolom, hogy akkor Orbán csak megilletődne. Biztos nem mondana le, de szerintem megtorpanna a fülkeforradalom.

És ha a legközelebbi választáson azt akarjuk, hogy ne a Fidesz nyerjen, azt most kell elkezdeni. Időben kell megmutatni, hogy erősek vagyunk, nem lehet velünk kitolni, és hogy Orbán ne is gondoljon arra, hogy ilyen politikával megnyeri a választást, arra meg pláne ne, hogy Lukasenko módjára eltorzítja őket! Vagy netán el is törölje. Mert szerintem ha Orbán a vesztét látja, mindenre képes. Ezt a harcot ellene időben, most kell megharcolni!

Mert ha lusták vagyunk, ha most nem megyünk ki az utcára, akkor a fehérorosz példán láthatjuk, hogy mi lesz: elcsalt választások. Aztán pár ezer ember tüntetése, amelyet szétvernek. Még nem lehet tudni, hogy mi lesz Minszkben a következő napokban. Reméljük, hogy sikerül megdönteni Lukasenkot, lehet, hogy sajnos nem.

De az biztos, hogy sokba fog kerülni. Valószínűleg emberek fognak meghalni, mielőtt sikerül megbuktatni Lukasenkot. Akik ma nem mennek ki tüntetni, azok meggondolták ezt? meggondolták, hogy mostani lustaságuk ára, hogy majdan emberek életüket kell, hogy áldozzák a szabadságért?!

Azzal, hogy otthon ültök, és ott szidjátok Orbánt nem érünk semmit. Ha az Interneten szerveződünk, like-olunk, azzal se sokkal többet. Most már cselekedni kell! Ki kell menni az utcára a következő tüntetésen, az azutánira is, az azutánira is! Nem ezreknek, hanem tízezreknek, százezreknek, millióknak!

Egyre többen kell kimenni addig, amíg a fülkeforradalmat le nem győzzük! Menjetek ki hétfőn a tüntetésre! Hétfőn, 2010. december 20.-án, 18 órakor, a Szabadság téren.

· 2 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr752527017

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Na végre 2010.12.20. 20:05:31

Na végre, ezt vártam: csökken a Fidesz népszerűsége. (Katt ki a linkre!) Csökken, és ez lehetőséget, pontosabban motivációt ad/adhat a kormányzati winchester újratelepítésére, az exe fájlok hibáinak javítására. Hajrá

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.20. 17:21:31

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 00:12:52

@Toyotomi Hideyoshi: "Nincs tehát jó és rossz irány, vannak elvek, melyek mentén lehet egy államot tervezni,"

nos, akkor kis magyar nyelvlecke, eltévelyedett japán sogunoknak:

"jó irány"= (def) "elvek, melyek mentén lehet egy államot tervezni"

ne gyere nekem szofizmussal, képzett filozófus vagyok!

brlv24 2010.12.21. 00:15:06

@Brendel Mátyás: "engem igazolt a valóság. te hol voltál?!"

Es megis, miben igazolt?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 00:16:45

@Toyotomi Hideyoshi: "Marhára érdekelhet az ország sorsa, ha bárkit megtennél miniszterelnöknek, csak ne Orbán legyen az."

Marhára érdekelhet az ország sorsa, ha Orbánt meghagynád miniszterelnöknek.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 00:20:14

@Brendel Mátyás: Senki nem mondta azt, hogy jó elvek mentén nem lehet államot szervezni, mindössze annyit, hogy az összes mentén nem lehet. Amúgy jogos a kérdés, miben igazolt a valóság? Többet várok annál, hogy "hát ebben, ami most van". Vagy a diktatúrában. Ha ez neked diktatúra, akkor nyisd ki a történelemkönyved, van ott mit keresned, képzett filozófusként is. Már a másik posztodnál is utaltam erre.
Debreczeniről meg hadd ne kelljen semmit mondanom. Nehéz olyan csoportosulást találni, amiről ő még nem mondott jót. Ja de, egyet a Jobbik. Mondjuk, az még nem volt hatalmon, de aki az MDF-től a FIDESZEN át eljutott az MSZP közeléig, annak megszűntek a távolságok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 00:22:53

@brlv24: nincs olyan illúzióm, hogy mélyfideszeseket meg tudok győzni. nem is megyek ilyen helyekre vitázni. unlak már titeket. buták vagytok.

ti jöttetek ide. nem tudom, minek. nem nektek szólt a cikk. azoknak szól, akik látják azt, hogy Orbán katasztrófa, és le kell cserélni. aki ennyit sem lát, az ne koptassa a billentyűzetet itt! felesleges, nem ugrok bele sok órás értelmetlen vitába.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 00:24:09

@Brendel Mátyás: Úgy látom, hiába is magyarázom neked azt, hogy a hülyeségbe meredeken tartasz előre. Persze, túl kicsi pont vagy ahhoz, hogy valaha valamit is csinálhass, de azt akartam itt bebizonyítani, hogy te sem tudod, mit akarsz csinálni.
1918-ban ott volt Tisza, minden rossznak az állítólagos oka. Megölték, meghalt. Jött egy tehetetlen Károlyi, majd jött a Tanácsköztársaság, káosz, terror, elveszett az ország kétharmada, feldaraboltak minket, a lehető legrosszabb módon sikerült békét kötnünk a háború után.
1789-ben ott volt XVI. Lajos, minden rossznak az oka. Eltávolították, majd jött Marat, Robespierre, Danton, folyt a vér éveken át, egészen 1815-ig.
A lényeg ugyanaz volt. Ha úgy rombolsz, hogy nincs terved az építésre (márpedig neked nincs, hiszen nem látsz messzebb annál, hogy az Orbán vesszen), akkor gyakorlatilag a káoszt készíted elő, azért kampányolsz.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 00:26:20

@Brendel Mátyás: Lehet, hogy én vagyok a buta, de még nem sikerült épkézláb választ adnod, kire cseréljük le Orbánt. Én nem rá szavaztam, csak hogy tudd! Azért ha megkérdeznéd az olvasóid, hogy ki tenné le a hatalmat egy Gyurcsány vezette LMP-MSZP koalíció kezébe, szerintem te is belátnád, hogy adós maradtál a válasszal. Ne sérts meg minket azzal, hogy letrollozol, mi sem neveztünk butának, pedig lett volna miért.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 00:30:27

@Brendel Mátyás: Aki annyit nem lát, hogy Orbánt most nem nagyon tudjuk senki használhatóra lecserélni, az maradjon egyszerű filozófus, vagy mondjon neveket, mert a Marsról nem hoznak nekünk senkit.
Azt mondom: jól van, cseréljük le! De kire?

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 00:34:34

@Brendel Mátyás: Mellesleg úgy neveztél mélyfideszesnek, hogy Orbánra egy jó szót nem mondtam. Vagy ha igen, kérlek, idézd. Vagy akár a Fideszre. Jövök ugye a jobbikos dumámmal, miközben róluk kerek-perec kijelentettem, hogy alkalmatlanok a kormányzásra. Vagy én ilyen kripto-jobbikos vagyok? Sötétben bujkáló diktatúrapárti? Aki nem azt gondolja, amit te, az mélyfideszes?

Mint filozófus, kijelented, hogy Orbán nem a legalkalmasabb miniszterelnök. Namármost, ez akkor állja meg a helyét, ha mondasz valaki mást. Logikailag.

brlv24 2010.12.21. 00:34:51

@Brendel Mátyás: Nem kell meggyoznod melyfideszeseket, en sem vagyok az. Eddig csak 1x szavaztam rajuk, bar ez most itt irrelevans.

Csak annyit akarok en is mondani, hogy varhatsz itt barmilyen koaliciora, varhatod Orban bukasat, ez nem old meg semmit. Maganak a tarsadalomnak kell fejlodnie, felelos gondolkodas, ongondoskodas stb...

Az allamigazgatasba pedig kompetens emberek kelenek, hogy legyen ertelmes strategia. Persze ennek is az alapja az egeszseges, fejlett (esetleg tudasalapu) tarsadalom.

brain drain 2010.12.21. 00:38:34

@Toyotomi Hideyoshi: Nem veszed észre, hogy provokál, ennyire senki nem lehet fafejű, csak egy szélsőséges. :D

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 00:38:45

@brlv24: Igazad van, én is ezért mondom azt, amit. Társadalmi fejlődésre van szükség, egy új elitre, de míg ez kitermelődik, addig is kell élni valahogy. Addig is kell vezető az országnak, kell kormány, kell Parlament. Nem rúghatunk fel mindent azért, mert lehetne jobb is, főleg úgy, hogy azt sem tudjuk, hogy kéne nekiállni.

brain drain 2010.12.21. 00:44:11

Orbánra verni mindent..., amikor az ország háromnegyed része atombuta. Gratulálok bazmeg. És ki választotta meg Orbánt, Gyurcsányt, Hornt, Antallt stb.? A sok agyhalott gulyásbuzi, limonádé agyhalott, a voltvidéki panelproli, a tirpákok, meg a szakmukik. 4 év múlva elhajtják Orbánt a gecibe, ha kell minden párt össze fog fogni ellene, lásd szlovák példa.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 00:52:06

@brain drain: Az ebben az ironikus, hogy Mátyás barátunk egyfelől a nép értelmes voltára apellál, miközben annyire hülyének nézi őket, hogy képtelenek Orbánt reálisan megítélni.

brain drain 2010.12.21. 00:58:21

@Toyotomi Hideyoshi: Nem vitaképes a srác, kár a gőzért, sajnos ilyen is van... Agyatlan gyűlölködéssel soha semmit nem lehetett megoldani. Lát pár dolgot, de összességében rossz következtetéseket von le. Ez a félműveltek sajátja. Ilyen a politikusok nagyrésze is. Ezért mondtam mindig, a legveszélyesebbek a félműveltek, és ők a legagresszívebbek is, mert önnön vélt vagy valós igazukat tűzzel-vassal védik.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 01:05:48

@brain drain: Én csak abban bízom, hogy a blog látogatóinak véleményét ezáltal mégis sikerült a kritika felé befolyásolnunk.

brlv24 2010.12.21. 01:14:30

@Toyotomi Hideyoshi: En meg abban bizom, hogy a jovoben nem azert szavazunk valakire, mert a masik szar. Szavazzunk inkabb azert, mert a masik jobb!:)

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 01:16:24

@brlv24: Ez méltó befejezése ennek a beszélgetésnek :) Úgy legyen! :)
Jó éjt :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 07:53:07

@Toyotomi Hideyoshi: "Mint filozófus, kijelented, hogy Orbán nem a legalkalmasabb miniszterelnök. Namármost, ez akkor állja meg a helyét, ha mondasz valaki mást. Logikailag. "

1) te azért vagy mélyfideszes, mert erről téged győzködni kell. ha nem volnál mélyfideszes, akkor te magad tudnál mondani jobbat.

2) nem igaz, hogy logikailag kötelező jobb alternatívát mondanom. nem minden bizonyítás konstruktív. továbbá:

en.wikipedia.org/wiki/False_dilemma
en.wikipedia.org/wiki/Philosophic_burden_of_proof

konkrétan nem tudnám megmondani például, hogy Hitler helyett ki lett volna alkalmas kormányzónak, de őrült az az ember, aki nem azt gondolja, hogy csak akadt volna valaki abban az országban, aki jobb.

3) mondtam. abból, hogy neked az az alternatíva nem tetszik, nem következik, hogy igazam van. tudok mondani rengeteg alternatívát.

4) létezhet még a Fideszben is Orbánnál jobb verzió, az is egy lehetséges cél

5) de ha nem, Orbán mostanában nem fog lemondani.a cikkben semmi olyan nincs megfogalmazva, hogy Orbánt le tudjuk mondatni a következő választásokig. a következő választásokig meg még sok az idő.

6) arra rájátszani, hogy "nincs más alternatíva" szánalmas. ha te nem volnál mélyfideszes, akkor nem erre játszanál, hanem az alternatívák megerősítésében, megszervezésében, reklámozásában.

7) stratégiád az, hogy ha megnevezek egy Orbáén alternatívát, akkor azt lekaraktergyilkolod. és nyilván van, aki azzal pont egyetért. teneked az ellenzék megosztása a stratégiád. divida et impera. csakhogy ez egy cinikus stratégia

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 07:59:52

@brlv24: "En meg abban bizom, hogy a jovoben nem azert szavazunk valakire, mert a masik szar."

Orbán pont egy ilyen stratégiára épülő hazugsággal kapott hatalmat.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 08:06:08

@brlv24: Az LMP jobb, mint Orbán, Bokros jobb, mint Orbán, Mesterházy jobb, mint Orbán, Bajnai jobb, mint Orbán, egy szakértői kormány jobb, mint Orbán.

gyakorlatilag mindenki jobb, mint Orbán, mert nem akarja ellopni a nyugdíjunkat, nem médiadiktátor, nem vet ki 98 százalékos adót visszafele, nem küldi az AB-t a picsába, nem ír új alkotmányt, stb.

ha neked ezek nem az abszolút rossz kategóriába tartoznak, ha neked ez nem rosszabb még a semminél is, akkor te mélyfideszes vagy.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 08:20:32

most nem az a fő kérdés, hogy három és fél múlva ki vagy kik váltsák le Orbánt. nekem erre van válaszom. de nem ebben kell most az ellenzéknek megegyeznie. az ellenzéknek össze kell fognia az élete megvédéséért. itt az a kérdés, hogy lesznek-e három és fél év múlva szabad választások.

mint ahogy 1944-ben sem az volt a fő kérdés, hogy kik jönnek a nácik után, hanem az, hogy a nácik tűnjenek a picsába. ás 1956-ban sem az volt a fő kérdés, hogy ki jöjjön Rákosi vagy Kádár helyett, hanem az, hogy a kommunista diktatúra menjen a picsába.

a Viktatúra is menjen a picsába!

alibaszna de bamba (törölt) 2010.12.21. 08:21:12

kis csibe 2010.12.20. 23:06:18
Szdsz megsemmisulesenek senki sem orul?
Az a legfontosabb ami iden tortent...

Hát ,hogy a viharba ne örülnénk...
Van helyette turbómagyar párt,a legsötétebbjéből akik maximálisan lejáratják Magyarországot az euban és a világban.
Most már érezhetően nagyobb a szabadság,olcsobb az élet és sokkal nagyobb a rend hazánkban!!
ÖRÜLÜNK mindannyian veled és mind a 2 elemiddel együtt.

alibaszna de bamba (törölt) 2010.12.21. 08:33:54

@kis csibe: Egyébbként meg vehetnél egy Magyar billentyűzetet a gépedhez,(kb.2-3000 hu.forint)hogy a Magyar blogokban Magyar ékezetes betűkkel tudjál írni,HUJE KOCSOG!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 08:43:20

@Toyotomi Hideyoshi: elvenni az emberek nyugdíját, és úgy "kormányozni", azt a sarki zsebtolvaj is tudja.

Orbán annyira negatív, hogy a semmi is jobb lenne nála. semmi alatt egy ügyvezető kormányt értek. az ügyvezető kormány pont annyi értelmes dolgot csinálna, mint Orbán: nullát. de legalább nem csinálná a bornírt viktatúrát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 08:48:09

@brlv24: "Csak annyit akarok en is mondani, hogy varhatsz itt barmilyen koaliciora, varhatod Orban bukasat, ez nem old meg semmit."

azt megoldaná, hogy ne legyen cenzúra, diktatúra, lehessen népszavazni, az AB, költségvetési tanács megmaradjon, megmaradjon a demokrácia, meg mondjuk nem vegyék el a nyugdíjamat.

jelenleg az április helyzet visszaállítása is óriási előrelépés volna.

jelenleg annyira belement az ország a fideszes szarba, hogy az a fontos, hogy kihúzzuk onnan.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 09:25:55

@Brendel Mátyás: Mátyás, elfelejted azt a tényt, hogy "a Viktatúrát" Magyarország választói szavazták meg. Igaz, nem az összes, lehet ezzel mindenféle matematikát csinálni, de 1. a nem szavazó emberek 100%-a miért szavazott volna az MSZP-re? 2. vajon mi lehet az oka annak, hogy sok régi MSZP-s szimpatizáns nem ment el szavazni? A választási rendszerünkben van erről szabály, elegen szavaztak, ez lett az eredmény. Eltelt kilenc hónap és te azt mondod, hogy ki kell húzni a szarból az országot, ahova a Fidesz juttatta - mire is gondolsz voltaképpen? Mert ez így jól hangzik, hatásvadász kijelentésnek 10 pont, csak azért kéne mögé valami. Most arról, hogy ki veszi el a nyugdíjad, meg hogyan, ne beszéljünk, mert ha a saját nevedben beszélsz, akkor álomvilágban élsz, ha meg máséban, akkor demagóg. Persze ezek megértéséhez megint hosszú logikai összefüggést kéne értelmezni, de ezt már a világpolitikában is úgy védted ki, hogy közölted, lementem hülyébe. Félek, megint én leszek a hülye, csak azért, mert nem gondolkodsz.
Én nem gyilkolom senkinek a karakterét, mert egyszerűen nincs erre szükség. Mesterházy vezesse az országot, mondod te. Jó vicc, mondom én, hogy egy nyolcadik vonalból érkező MSZP-s kiskáder kezébe adjuk a hatalmat. Ilyet a történelemben csak akkor csinálnak, ha szürke eminenciás van a háttérben, nem tudom, a Dinnyés Lajos név mond -e valamit. Amúgy arra nem mondtál semmit, hogy gyakorlatilag az MSZP 2009-ben lemondott a kormányzásról, akkor mit várhatnánk tőle 2010-ben?
1944-ben nem volt semmilyen kérdés, hogy kik jönnek a nácik helyett, illetve voltak politikai küzdelmek, melyeket a szovjet katonai erő eldöntött. Ugyanez volt 1956-ban is. A történelem, mint mondtam, nem úgy működik, hogy magában hordozza mindenre a jó megoldást, hanem úgy, hogy az erősebbnek enged.

Nem akarok csúnya általánosításba kezdeni, de nagyon sok baloldali gondolkodónak volt egy közös hibája. Az, hogy mást akartak, mint a jelen, pont azt mondva, amit te, Brendel Mátyás, hogy a jelennél bármi jobb lehet. És hát, mást is csináltak, amikor megkapták a lehetőséget rá, de az a más, mint kiderült, még a legvadabb rémálmokat is felülmúlta. Te ugyanezzel a logikával gondolkodsz, és nem veszed észre, hogy hova is vezetett mindez 1919-ben, 1933-ban, 1948-ban, vagy akár 1789-ben. Katasztrófákba, vérfürdőkbe és tragédiákba, de jóra még véletlenül sem. Ezt próbálom a fejedbe verni.

Orbánt én egyáltalán nem kedvelem, de Orbán erős. Megvan a lehetősége annak, hogy rendet rakjon, mert ha elfelejtetted volna, áprilisban úgy szavaztunk, hogy az ország a tönk szélén volt, hitelekből működött az ország maga is. Vagy elfelejtetted már? Az emberek memóriája nagyon rövidtávú. Te azt mondod, hogy bármi jobb, mint Orbán, csak Orbánban vagy hajlandó gondolkodni, tovább nem látsz el.

Én meg azt mondom, bármi jobb, mint hitelekkel fedezni egy ország hiteltartozásait, bármi jobb, mint az adósságspirál, bármi jobb annál, hogy egy országnak hitelekből kelljen élnie. Még az is jobb, ha a magánnyugdíj-pénztárak pénzét egy az egyben erre költik, mert elég álságos dolog azt mondani, hogy Istenem, elviszik a nyugdíjamat, ellopják, nemdebár. Ha ez az ország MOST nem áll talpra, akkor ötven év múlva nem lesz, aki nyugdíjt fizessen nekem, és akkor az Orbán által "ellopott pénz" tőkeként majd más vállalatok és államok rendelkezésére áll majd, mert előbb-utóbb a hitelek kamatos kamatai azt is felemésztik majd. Akkor jobban járunk, okoska? De ez csak egy feltevés arra, hogy a MNYP pénzeket tényleg erre költik el, ami ugye, nem biztos. Ha pedig azt a pénzt teszem azt a kormány befekteti, akkor gyakorlatilag ugyanazt csinálja, amit eddig a különféle pénztárak végeztek, annyi különbséggel, hogy az állam elszámoltatható lesz, ha eltűnik a pénz.

Szóval én azt mondom, nem árt gondolkodni, mielőtt mondasz is valamit, végiggondolni legalább azt, hogy ha A-t mondasz, akkor abból milyen B következik. Nálad ez eléggé hiányzik, szűk látókörű vagy, olyan, mint egy szűz tizenhat éves kamasz, akinek mindenről AZ jut az eszébe. De az neked az Orbán. A kormány nem csak Orbánból áll, az országot nem Orbán vezeti, és ez a patás Orbán mindezidáig nem vezényelte rá az ellene tüntetőkre a hadsereget éles lőszerrel. Vannak a kormányban mások is, Budapest élén is, és azok sem az Orbán genetikai mutációi.

És még egy jó tanács a végére: akkor lázadj valami ellen, ha megismerted a hatását. És ez főleg rátok, a piroslapok szerkesztőire vonatkozik, mert sokszor a szövegértés nem nagyon megy. Emlékszem még a múltkori cikkre, mikor arról írtatok, hogy az Orbán be akarja tiltani a nem történelmi egyházakat, holott csak arról volt szó, hogy az állami támogatásokat akarja racionalizálni. Azért beláthatod, hogy a kettő messze van egymástól, és ha Magyarország vége ennyire lesz Fehéroroszországé, ahogy ezeket az egyházakat betiltották, már nyert ügyünk van.

És még valami: ha valaki tényleg nekiáll egy programot végrehajtani, ott érdekek sérülnek. Ez mindig így volt, mindig így lesz. De ezt a dolgot hadd ne állítsuk már úgy be, mint az általános érdekek sérülését!

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 09:32:25

@Brendel Mátyás: Nincs cenzúra, nincs diktatúra, lehet népszavazni, kedves Mátyás, megfelelő mennyiségű aláírás kell hozzá és az OVB döntése. Ez korábban is így volt. A nyugdíjadról már beszéltem, ha komolyan azt hiszed, Orbánnak köze lesz hozzá, akkor vagy nagyon naiv vagy, vagy Orbán ötven évig lesz miniszterelnök. A költségvetési tanács feladata, ha a nevéből jól értem, tanácsadás. Ha a kormánynak nem kell a tanácsa, miért van rá szükség? Az AB megvan, az alkotmány megvan, akkor hol van a diktatúra?

Mátyás, légy szíves, ne nézd hülyének az embereket. Ha Orbán négy év alatt nem azt teszi, amiért megválasztották, akkor el fogják takarítani a hatalomból. Ha diktátor lesz, akkor erőszakkal, és én megyek majd a tömeg legelején, megígérem. De addig minek ezen izmozni? Azt sem tudod, mit érne el három év alatt, de már azon izmozol, hogy jaj de szar lesz nekünk 2014-ben. Érjük meg, jó? Addig szervezz egy alternatív pártot, állj elő programmal, mert ez a "bármi jobb lenne, mint Viktor" nem más, mint egy kilátás nélküli defetista kampány.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 09:34:08

@Brendel Mátyás: Amúgy meg nagymamámnak utalták a nyugdíját decemberben, úgyhogy nem vette el tőle a Fidesz. A te nyugdíjaddal példálózni meg azért hülyeség, mert most így sem, úgy sem férhetnél hozzá, sőt, a befizetett pénzed pont a nagymamám kapta meg. És ő nem Fideszes :) Nagyon nem :)

Lacdelo 2010.12.21. 09:58:59

@Toyotomi Hideyoshi:

Ennyi bargyusagot osszehordani nem kis munka.

"áprilisban úgy szavaztunk, hogy az ország a tönk szélén volt, hitelekből működött az ország maga is"

Azota hala a Fidesz ugyetlen es inkompetens kormanyzasanak a maradek hitelessegunket is elvesztettuk. Mig Bajnai kormanyzasat kulfoldon is elismertek, addig az OV kormany csak folyamatosan mint negativ hirkent szerepel. Meg kozel 1 evvel a valasztasok utan se tudjuk hogy mit akarnak megvalositani. Osszevissza koncepciotlanul torvenykeznek, a sajat modositasaikat modositgatjak folyamatosan. 1 heten belul megvaltoztatjak allaspontjaikat 2-szer, 3-szor radikalisan.

OV feleli a mnyp- befizeteseket a kovetkezo 2 joesetben 3 evben. Ez a jovo koltsegveteset fogja terhelni. Nem veletlenul az osszes hitelminosito leminostitett minket. A media szabalyozasrol, uj alkotmany tarsadalomra gyakorolt rendkivul negativ hatasairol nem is akarok belemenni. Tavasszal ketsegtelenul bovli kategoriaban leszunk.

A korrupcio viragzik. MFB mostantol mukodesi ktg.-re is adhat korlatlanul penzt, nicsenek nyilvanos kozbeszerzesek. Akik ezekhez nem aszisztalnak azt kirughatjak indoklas nelkul.

Ugy is tonkre lehet tenni az orszagot, hogy kozben nem vezetsz be formalis diktaturat. Beszelnek ok demokraciarol es hirdetik hogy ok csak jot akarnak, de kozben amikor nem latjuk oket rohegnek a sok hulye megvezetett valaszton, mint peldaul te is vagy hogy ti milyen ostobak vagytok, hogy meg aszisztaltok is a teljes demokracia lebontasahoz es nem is tudtok rola. Ez ami kialakuloban van az nem nyugati demokracia ez valami keleti kirakat demokracia.

Ha te ilyenbe erzed magad jol akkor utazzal ki Feheroroszorszagba, ami egy demokracia, ahol ugyan vannak valasztasok de csak az ottani fulkeforradalomban megvalasztott kormanyon kivul senki mas nem nyerhet. OV mar elfoglalta az OVB-t. A kopogtatocedula szamat megsokszorozta, idejenet lecsokkentette. Kispartokat teljesen kiiktatta a parlamentbol. Meg egy MDF, LMP nagysagu partnak is emberfeletti nehezsegebe kerul orszagos listat allitani. A Fidesz mar kiherelte a demokraciat, csak amilyen ostoba vagy meg eszre se vetted.

Nagyon remelem, hogy az emberek nem fognak olyan lassan kapcsolni, mint te. Te mar csak az utolso utani pillanatban vagy hajlando kapcsolni, addig meg mindenkit csititgatsz meg ostobazol, pedig az ostoba az te vagy.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 10:24:22

@Lacdelo: Kedves barátom, úgy írsz nekem, mintha én úgy jöttem volna ide, hogy akárkit is meggyőzzek arról, hogy a Fidesz milyen jó. Ha csak egy ilyen állításomat megtalálod, akkor elfogadok minden kritikát.
Nem szeretnék a részletekbe menve kötekedni, de az MDF bukásához és az LMP territoriális jellegéhez a kopogtatócédulák rendszerének semmi köze.
Az új alkotmány negatív és káros hatásai a társadalomra - ezek mégis mik volnának? Még nincs is meg az új alkotmány, a preambulumtól hangos a sajtó már hosszú ideje, de úgy tudom, új alkotmányunk még nincs. Hogyan volnának akkor káros hatásai.
Médiatörvény - erre megint azt tudom mondani, hogy a gyakorlat igazolja majd, mire használják. A szabályozatlan média negatív hatásairól szerintem nem kell mesélnem, a sajtó és a média gátlástalanul visszaélt azzal, hogy semmiféle megkötés nem volt rá érvényes. Nem csak a hiteles tájékoztatás, de a műsorpolitika terén is - profitorientált vállalkozás lett, és ez felülírta eredeti szerepét is. Megköszönheti magának a Fidesz-szájkosarat, ami nem jó, de ha ez a helyzet, akkor szabályzás kell, és igen, ezzel sajnos vissza is lehet élni. Egyetértünk.
"Bajnai kormányzását külföldön elismerték" - most ez megint olyan kategória, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Orbán is elismerte kelletlenül, hogy Bajnai intézkedései jók voltak - én is elismerem. De a külföld elismerése az egy nagyon képlékeny valami - amíg Paul Lendvai és Konrád György magyarázza el a németeknek, osztrákoknak a magyar állapotokat, szerintem ezt felhozni nincs sok értelme. Olyan, mintha Rákay Philip szavai nyomán értékelnék Washingtonban Orbánt, ha érted, mire gondolok. Mind Orbán mellett, mind Orbán ellen vannak megnyilvánulások, most ebből mindneki azt hoz ki, amit akar. Az Economist legutóbb meglepően pozitív dolgot írt a Jobbikról, én is megdöbbentem rajta, mégsem kezdik el itthon azt mondogatni, hogy nosza, szavazzunk rá, védjük meg vele a demokráciát.
Abban nem értünk egyet, hogy a Fidesz kiherélte a demokráciát. Meggyőződésem, hogy a magyar demokrácia herélte ki saját magát, és most már élnünk kell, ahogy tudunk. Magyarországon a demokrácia és a szabadság a kevesek kiváltsága volt, és az is maradt: aki 1989-ben jó helyen volt, jó időben, az részesült belőle, és mindegy volt, honnan jött. Ez egy akkora herélése volt a demokráciának, hogy az emberek szarnak arra, hol és mit vesztenek a demokráciából, mert az annyiban volt az övék, hogy elmentek szavazni és hazamentek. És mindegy milyen színű volt a kormány.
Az pedig, hogy az MNYP pénzekkel mi lesz, jó kérdés - egyesek szerint MOL részvény, mások szerint Malév, megint mások szerint Orbán zsebpénze. A jövő eldönti, és ha Orbán ezt a pénzt jól megforgatja, mennybe megy, ha nem, akkor csúfosan bukik.
Nem csitítgatok és ostobázok senkit (sőt, engem hülyéznek le újra, te vagy már a második), csupán felhívnám arra a figyelmet, hogy az ország választott, azóta kilenc hónap telt el és választás 2014-ben lesz. Addig lehet népszavazási kezdeményezéseket csinálni, ha vannak, akik akarnak, ha meg nincsenek, akkor nincs mit tenni, mert akkor az ország polgárai szerint minden jó, ahogyan van. Továbbá felhívnám arra is a figyelmet, hogy mielőtt a gonosz patás Orbánt kirugdalnánk, ugyan már, mutassunk valami alternatívát.
Én azért jöttem erre a blogra kommentálni, hogy megtudjam, Brendel úrnak miféle alternatívája van, és nem azért, hogy Orbánt védjem. Nem hozzátartozóm, nem szorul rá és én sem akarom védeni. Csupán a józan észt védeném, hogy ha nekiállunk rombolni, előbb mutassuk már meg, mit építenénk helyette. Erre eddig azt a választ kaptam, hogy LMP-MSZP koalíció legyen, Gyurcsány vezetésével, vagy Mesterházyéval, vagy Bajnaival, vagy Bokrossal. Vagy bárkivel, akinek az IQ-ja 110 felett van, de akkor már miért nem 120?

gorcsev54 2010.12.21. 10:27:03

@high up!: Ezt nem is állítottam soha (hogy ballib zászló alá állna bár ki is)Azt állítottam,ahogy az előző szarsággal tele volt most is tele van,és még valami apró tény én nem köpködtem még egy politikusra sem(csak véleményem van és abban ne korlátozzon se Mszp se Fidesz ) bár sok közülük egy hatalma turhát érdemelne akkorát amibe belefulladna.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 10:33:44

@Lacdelo: Az előző kormányról pedig annyit, hogy egy volt tagja ellen jelenleg eljárás folyik, azzal a váddal, hogy a titkosszolgálatokat politikai érdekekben használta fel. Azt hiszem, ennél lejjebb nincs, számomra ez ijesztő, mert ha a titkosszolgálatokkal ezt meg lehetett tenni, akkor vajon a rendőrséggel is?
De beszélhetnék a volt miniszterelnökről is, aki hangfelvételen nyilatkozik arról, hogy adatokat hamisított kormányával, átverve nem csupán választóit, de magát az EU-t is, és semmi más érdek nem vezérelte, mint a választások megnyerése. Én elhiszem, hogy utána jót akart tenni, de akkor is, ez megint elég durva.
De beszélhetnék a főváros volt vezetéséről, ami Demszky töketlensége/bűntárs volta (válassza ki mindenki azt, ami neki tetszik) miatt Hagyó Miklós maffiahálózatává vált, Nokiás dobozokkal, rosszul megírt közbeszerzési papírokkal, ingatlanpanamával együtt mérhetetlen károkat okoztak. Négyes metró, például, vagy a Margit-híd, ami drágábban újul meg, mint amennyiért Németországban egy új hidat építenek! Alstom-kocsik. Folytassam?

Én sem vagyok olyan hülye, de nyugodj meg, senki, hogy ezeket a dolgokat elnézze egy Fideszes kormánynak. Persze, vannak fanatikusok, de az emberek nagy részét ne tartsuk már ennyire hülyének! De akkor maradjunk csak nálam. Nem érdekem, hogy egy ugyanilyen Fidesz-kormányt a hatalomban tartsak 2014-ben, ha ezeket látom újra megismétlődni. Ahogy mondtad, egy országot nem csak egy diktatúrában lehet diktatórikus módon vezetni. Úgy gondolom, nem csak a Fidesz demokráciasértéseire, hanem az MSZP-ére is vonatkozik ugyanez. Az első pofont a Fidesz fogja kapni, ha letér arról az útról, amiért megválasztották.

gorcsev54 2010.12.21. 10:38:19

@Trebitsch: Én is ugyan így vagyok! Ha idén még nem, és jövőre nem megyek tönkre akkor ezt a pár évet ,ha megélem kibírom ,valamicske" nyögdíjam" lesz az egyik gyerekem nekem is külföldön él (szarik hazajönni ) a másik szerencsére tűrhető állásban (neki is kinézhet külföldi hely),majd legfeljebb eladok telkeket van egy pici előtakarékosságom (talán előbb utóbb lesz vevő) és még mindig marad kapálni való krumplinak a többi hívő meg csak szopjon, meg írja söralátéten az adóbevallását (nem lesz nehéz,mert még a jövedelme is elfér a söralátéten)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 11:12:52

@Toyotomi Hideyoshi:

1) Állításaid szerint vérfideszes vagy
2) Olyan dolgokat vitatsz, amire én egy egész blogot írtam. Nem érek leállni veled itt vitázni ezen, és újra leírni az egész blogot. Ha érdekel, olvasd végig! entellektuel.freeblog.hu

Maradok annál, hogy Bajnai jobb volt, mint Orbán, Mesterházy jobb lenne, mint Orbán, az LMP jobb lenne, mint Orbán.

Orbán határozott, de amikor negatív előjellel határozott, akkor ez nem érdeme, hanem még inkább katasztrófa. Nagyon is baj, ha egy ilyen hülye ember ennyire határozott, és erős kézzel viszi az országot a katasztrófába.

Orbán nem hűzza ki az országot a szarból, mert ami ahhoz kéne, na azt pont nem csinálja: strukturális reformok. Sőt, ennek esküdt ellensége.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 11:17:43

@Toyotomi Hideyoshi:

Tényleg nem értem, hogy nem sül le a pofádról a bőr egy ilyen ömlengés után azt állítani, hogy nem vagy vérfideszes. Minden mondatodban a fideszes agymosást ismételed meg. Mindenben megvéded Orbánt. Tökéletes vérfideszes vagy, és én ilyenekkel nem vitatkozok. Vitáztam hónapokig ilyenekkel. Unom a hülyeségeiteket újra és újra olvasni. Ebben a blogban pedig igazán nem az a feladatom, hogy vérfideszesek térítésével foglalkozzak.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 11:18:26

@Brendel Mátyás: Állításaid szerint vérfideszes vagy - ezt nem én mondtam, hanem te mondtad. Ha leírtam ezt, rád utaltam, és szerintem eléggé érezni lehetett rajta az iróniát.
Tudod, mit jelentenek azok a strukturális reformok?

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 11:24:23

@Brendel Mátyás: Mátyás, nem sül le a pofámról a bőr, mert veled ellentétben én tudok kulturált hangnemben vitatkozni politikáról, nem hülyézlek le, nem írok neked ilyeneket, megelőlegezve, hogy emberi lényként arcod van, és persze személyedben nem támadlak. Ja, és nem írok magamról olyat, hogy entellektüel vagyok, meg képzett filozófus, már csak azért sem, mert van bennem annyi emberi szerénység, hogy nem fényezem magamat.
Ha valami, szerintem ez kellőképpen igazolja, hogy ki az elfogult meg a szemellenzős. Az, aki idejön a blogodra, kérdez tőled valamit, majd vitázni kezd a válaszoddal? Vagy az, akié ez a blog, aki kijelenti, hogy "a cikk nem nekem szólt", elkezd hülyézni, pocskondiázni és sértegetni? Akkor ki is az elfogult meg ki beszél indulatból?

"Minden mondatodban a Fideszes agymosást ismételed meg" - kezet foghatnál Krausz Tamás tanár úrral, aki engem tanított, és egyik előadásom alatt közölte velem, hogy minden mondatomban a kapitalista agymosást ismétlem meg. Ennyire vagy te objektív, és aki nem is törekszik az objektivitásra, annak a véleményét hogy fogadjam el? Mondhatod te is, hogy elfogult vagyok - mutasd meg, hol, miben, és ne hatásvadász általánosságokat irkálj, hogy minden mondatomban benne van az agymosás.
A Fideszes agymosottak nem hiszem, hogy elismernék Bajnait, vagy kritizálnák Orbánt. Persze, ha valaki legalább egy jó dolgot mond róla, az már Fideszes agymosott, így működik ez, nemde?

Lacdelo 2010.12.21. 11:28:29

@Toyotomi Hideyoshi:

Orulok, hogy nem vagy Fidesz fanatikus, de ahogy latom azert elegge szemellenzosen nezed a dolgokat. A Fidesz sokkal korruptabb mint az Mszp maximum ugyesebben tudja (habar ebben sem vagyok biztos) tudja eltuntetni a nyomokat Polt Peternek es a partfegyelemnek hala.

En nem vagyok Mszp fanatikus, megcsak nem is szavaztam rajuk az elozo valasztason, de ha megtudnak ujulni sikeresen es hitelesen es lesz egy elfogadhato programjuk akkor rajuk vagy az LMP-re fogok szavazni, mint tettem azt kozel 1 eve.

Egyszeruen nem lesz mas alternativa a Fidesz kopogtatocedula gyujtesenek hala. Sajnos nincs egyszeruen mas alternativa mint egy MSZP-LMP koalicio vagy MSZP magaban. Kispartoknak eselye sincs. En szivesen szavaznek uj partokra, de nem lehet a jelenlegi valasztasi torvenyek kizarjak a megjelenesuket.

Jo lenne, ha nem vedened ennyire a Fideszt, mert az eddigi kormanyzasa az kritikan aluli es sehogyan se lehet megvedeni. Tenyeket ugyan lehet ktobbfelekeppen ertelmezni es magyarazni, de attol azok meg tenyek maradnak. Az OV kormanyzasa alatt hatarozottan rosszabb lett a gazdasagi kilatasaink es a tarsadalmi folyamatok is egyre rosszabbak.

Egy magara valamit is ado demokrata legyen az bal vagy jobboldali nem tudja a Fideszt nem kritizalni es elitelni bizonyos tetteiert (AB korlatozasa, felelotlen gazdasgpolitika, media regulazasa, stb...) Aki ezek utan is a Fideszt vedi az felretajekozott es naiv jo esetben, rossz esetben ostoba es demagog. Remelem te az elobbi kategoriaba tartozol.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 11:29:27

Szóval gondolja ezt végig - úgy gondolom, ezek után mi már ne tegeződjünk - hogy ki az agymosott? Aki személyében képes embereket támadni akkor, amikor az általa kedvelt oldalt "bántják", vagy aki kukacoskodó kérdésekkel próbálja kihozni magából, hogy mit is akar Ön kihozni a mondandójából.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 11:32:39

@Brendel Mátyás: És még valami: amit a nyugdíj, meg az alkotmányozás, meg a médiatörvény kapcsán leírtam, féligazságok. Ha az értelmező olvasás megy, magad is rájöhettél erre, hogy nem az én véleményem, úton-útfélen ellent is mondtam nekik. Ugyanolyan féligazságok, mint amilyeneket te hirdetsz itt.

És ha már egy blogot arra szántál, hogy a hozzám hasonló vérfideszeseket meggyőzd, akkor pár meggyőző érvet nekem is hozhattál volna. Kíváncsian várnám őket. Csak ugye, engem nem kell meggyőzni, te pedig olyat adsz a számba, amit nem is mondtam.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 11:37:03

@Toyotomi Hideyoshi: "De beszélhetnék a volt miniszterelnökről is, aki hangfelvételen nyilatkozik arról, hogy adatokat hamisított kormányával, átverve nem csupán választóit, de magát az EU-t is,"

orbán baromsága. fideszes agymosás. kétszer bukta el ezt az állítást a fidesz az ügyészségen. kétszer. de te ismétled a baromságot, vérfideszes.

szelviktor.blog.hu/2010/08/13/arrol_hogy_gyurcsany_meghamisitotta_e_a_kozerdeku_adatokat

egy fideszes agymosó vagy, semmi más.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 11:37:37

@Lacdelo: Nem vagyok Fidesz-fanatikus, sőt, semmilyen párt fanatikusa sem vagyok, és ha valakinek lenne türelme, és visszaolvasna (amit nem kérek, ez elég hosszúra nyúlt), látná, mit írtam.
Azt mondtam, az országnak arra van szüksége, hogy kinőjön belőle egy igazi elit, egy olyan, amelyik nem attól emelkedett fel, hogy megszedte magát a rendszerváltáson. Sajna, erre azonban idő kell, és én nem a Fideszt védem, hanem azt mondom: rendben, cseréljük le, szavazok akár másra is (nem rájuk szavaztam), de akkor lássam, mit építünk a lebontottak helyére. És az a baj, hogy sem az MSZP-ben, sem az LMP-ben, de a Jobbikban sem látom azokat az embereket, akik el tudnák vezetni az országot.
Engem elsősorban az oktatás érdekel, amit valljuk be, szétvert a liberális rendszer. Tömegoktatás lett, tömeges diplomákkal, zéró valós tudással. Így nem lesz új szellemi elit! És legyen akkor ott egy konzervatív fordulat, mert bármilyen rossz is volt, az már bizonyított régen, neveljünk ki egy új generációt és majd a kezébe veszi a dolgokat, addig pedig csak a rosszak közül lehet választani.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 11:38:52

@Toyotomi Hideyoshi:

"És ha már egy blogot arra szántál, hogy a hozzám hasonló vérfideszeseket meggyőzd, akkor pár meggyőző érvet nekem is hozhattál volna. Kíváncsian várnám őket."

entellektuel.freeblog.hu

csak azért ismételgessem magam, mert lusta disznó vagy odamenni?:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 11:41:45

@Toyotomi Hideyoshi: "magad is rájöhettél erre, hogy nem az én véleményem"

alapnak veszem, hogy amit leírsz, az a te véleményed. ha nem iértesz egyet azzal, amit hangoztatsz, az a te egyéni szoc problémád. forduljon gyógyszerészéhez, vagy kezelőorvosához!

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 11:43:30

@Brendel Mátyás: Én nem Orbán meg az ügyészség vizsgálatáról beszélek, hanem az öszödi beszédről. Mátyás, én vettem a fáradságot, és végighallgattam az egészet. Ne jöjjön a fideszes agymosással, ne sértsen meg, kérem, én foglalkoztam ezzel a dologgal.
A miniszterelnök úr azt mondta: trükkök százai kellettek ahhoz, hogy a szarból visszahozzák a kormányzást, hogy úgy tegyenek, mintha kormányoznának. Nem én mondom, hallgassa meg! Gyurcsány a trükkök százai során azt is megemlíti (nem pontosan idézek, de hallgassa meg, ott van benne), hogy voltak olyan trükkök is, amikről a jelen lévőknek nem kell tudniuk. Vegye a fáradságot, hallgassa meg, vagy szöveg szerint olvassa végig, fenn van az interneten, és aztán nyilatkozzon.
Bennem legalább van annyi, hogy egy állításom bizonyítására nem saját magamat idézem, mert ez finoman szólva sem állná ki a próbát mondjuk a római jogban. És persze nem az ön minősítésével akarom a saját érveimet megtámadni (azért van igaza, mert vérfideszes vagyok).
Ha én is azzal jönnék, hogy elfogult, akkor nem jutnánk semmire, ráadásul az nem is csak az én véleményem volna.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 11:44:40

@Brendel Mátyás: Disznó sem vagyok, kedves Mátyás. Olvasni meg tanuljon meg, az érveim mellett rendszerint szerepeltek ellenérvek is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 11:51:08

@Toyotomi Hideyoshi: "én nem a Fideszt védem, hanem azt mondom: rendben, cseréljük le, szavazok akár másra is (nem rájuk szavaztam), de akkor lássam, mit építünk a lebontottak helyére."

mit "épített" eddig a Fidesz?

1) kettős állampolgársági törvény. hát ha lebontják, lebontják, ha marad, marad. jelenleg úgyis impotens. ha a Fidesz marad, akkor az a baj, hogy fokozni fogja. ha lecseréljük, akkor vagy eltörlik, vagy legalább nem fokozzák a bajt

2) pálinkafőzés. vagy visszavonják, vagy nem. nem egy olyan nagy kérdés

3) egykulcsos adó. visszaállítják a progresszív adózást, jobban járnak a szegények, nem marad a gazdagoknál annyi pénz. kevesebb hiány

4) bankadó és egyéb hadisarcok. ezt el lehet törölni a 3-as miatt, hiszen csak amiatt kellett bevezetni. csupa hasznos következménnyel

5) 98%-os visszamenőleges adó. eltörlik, nem kell helyette semmit építeni

6) médiatörvény, marad a régi

7) AAB visszakapja a jogokat

8) KT visszakapja a jogokat

9) MNYP visszakapják a jogokat

10) alkotmányozási baromkodások. visszaállítják az áprilisi helyzetet.

vedd észre: ha a Fidesz gazdasági intézkedéseit eltörlik, akkor megszúnnek azok a problémák, amiknek megoldására a Fidesz kitalált még pár hülye intézkedést. a Fidesz a maga csinálta hülyeséget oldotta meg egy pár másik hülyeséggel.

en general: visszaállítják az áprilisi helyzetet. mert az minden szmepontból jobb volt. Orbán semmit nem épített azon kívül, hogy összebarmolta Magyarországot, ha mindezt visszaállítják, semmit nem kell helyette építeni. az is jobb.

ha netántán még építenének, az már csak a ráadás lenne.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 11:54:45

@Toyotomi Hideyoshi: meghallgattam, elolvastam. az őszödi beszédből nem következik az, amit belerágalmazol.

megint egy olyan téma, amiről sok vérfideszessel végigvitáztam már sok órát. és akkor te vérfideszes, jössz, és kezded elölről. uncsi.

az ügyészségi döntés meg tény. ez van. Orbánék hazudnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 11:56:41

@Toyotomi Hideyoshi: "Bennem legalább van annyi, hogy egy állításom bizonyítására nem saját magamat idézem"

dehogynem. én az ügyészségi döntésre hivatkoztam, te meg csak magadat idézted. a római jogban melyik számít vajon?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.12.21. 12:33:06

@Brendel Mátyás: @Toyotomi Hideyoshi:

Jól nyomjátok!

Tipikus példáját mutatjátok be a rossz vitának: Hogyan lehet a vita hevében személyeskedésbe és a két ellentétes szélsőséges álláspont felé sodródni?

Just take it easy! :)

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:01:57

@Brendel Mátyás: Mátyás, Bogáncsnak van igaza, eléggé messze távolodtunk attól, amit akartunk, olyanban akar velem vitatkozni, amibe én végképp nem akartam belemenni, mert kilenc hónap után nem látom át, hogy amit a Fidesz tett, jó -e vagy rossz (nem állítottam egyiket sem), ellenben négy év után majd mérlegelek és aszerint szavazok bárkire (ezt viszont mondtam!).
Mátyás, ha azt kéri, hogy igazoljak valamit, akkor nem a saját írásaimat veszem elő, mert azt ugyanúgy én írtam, mintha önnek azt mondom: márpedig nekem van igazam. Az még mindig csak engem tükröz. Ön félreértett, az öszödi beszédből nem kikövetkeztetni lehet azt, amit állítok, hanem benne szerepel. Gyurcsány Ferenc azt mondja: "Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük."
Vajon mik lehettek azok a trükkök, amikről a párt sem tudott? Mert hogy az ország szar helyzetéről, a hazudozásról tudott, az nyilvánvalóan kiderül a szövegből. Ha nem hiszed, majd abból a részből is idézek neked.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:08:25

@Brendel Mátyás: Mátyás, ön szélsőségesen liberális. A bankadó nevű hadisarcot széles e világban be akarják már vezetni, olyan diktatúrákban is, mint Németország. A végkielégítések 98%-os megadóztatását én speciel támogatnám, szerintem azt sem kell megindokolni - ha már azt mondja, hogy a gazdagoknál nem kell annyi pénzt hagyni.
Elmondom önnek, a bankok a leggazdagabbak, a magyar hitelfelvevőkön gazdagszanak meg, úgy forgatva meg a pénzt, hogy nekik legyen jó, ne pedig nekünk. Ugyanez a helyzet a multinacionális cégekkel.
Önben a baloldali és a liberális ideológiák keveredése sokszor végzetes ellentéteket okoz. Nem lehet egyszerre a burzsujokat letörni és a liberális piacot támogatni, mert a liberalizmus a gazdagnak kedvez.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:10:54

@Toyotomi Hideyoshi: Ha már kedvenc bankjainknál tartunk, hadd mondjam el önnek, hogy a bankok gyakorlatilag megshortoltatták a magyar hitelfelvevőkkel a svájci frankot és jelenleg azon nyerészkednek, hogy a valuta ára hogy emelkedik az egekig.
Most akkor ki is sarcol kicsodát? Mindenki azon van, hogy nyerjen. Az osztályharcnak vége.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:18:43

@Toyotomi Hideyoshi: Amúgy nekem az a kérdésem volt, hogy Ön szerint ki lenne alkalmas az ország vezetésére? Ön mondott valamit, én ezt vitattam, ön pedig lehülyézett. Aztán voltam disznó, vérfideszes, hülye, meg mit tudom én, még mi.
Én még ott tartok, hogy legyen kedves érveket hozni arra, hogy vehetné át az LMP-MSZP koalíciója a kormányzást? Hogy vehetné át úgy, hogy az LMP gyakorlatilag egy budapesti párt, az MSZP pedig elvesztette szavazóbázisa nagy részét, erősségei más kézre kerültek (sok esetben jobbikos kézre egyébként!), nincsenek Horn Gyulához hasonló formátumú politikusai, sőt igazi politikusai sem, csak olyanok, akik a nyolcadvonalból kerültek a párt élére. Szanyi, Mesterházy, Nyakó, Török, ők vannak. Ők maradtak.
Egy ilyen kormány mennyiben tükrözné a nép akaratát? Szerintem semennyire. És mennyiben lenne hatékony? Szerintem egyáltalán nem lenne az, képtelen lenne úgy együtt dolgozni, hogy az LMP is, amikor teheti, azért belerúg az MSZP-be. Lehet belőle valamikor majd baloldali párt, de szerintem nem lesz, mert a karakterizálással járó konfliktusokat mindezidáig nem merte felvállalni, eddig úgy próbált identitásként fellépni, hogy "más párt vagyok, mint a többi". Emellett csak kifejezetten riasztó jeleket mutatott, azt sugallva, hogy nem tanult az SZDSZ bukásából.
Bajnai Gordon meg nem MSZP-s, a párt gyakorlatilag 2009-ben lemondott arról, hogy egy miniszterelnök-jelöltet állítson. Mert Mesterházy sok minden volt, de komoly kihívó nem.
Szóval, ismét várom válaszát, mert én a bárkivel nem elégszem meg. És most komolyan veszem önt annyira, hogy azt mondom,akár képes lehet döntő módon befolyásolni a nép véleményét. Ha így történik, merre vezeti őket?

Lacdelo 2010.12.21. 13:21:53

@Toyotomi Hideyoshi:

Unalmas mar ez a Gyurcsanyozas. Baratod mar 2009 aprilisaban lekoszont. Azota mar a 2. kormany van hatalmon. Tullephetnel rajta. Lehet hogy jobban tudnal aludni ejjelente. Engedd el, mert csak mergezed magadat es a kornyezetedet ezzel raasasul teljesen feleslegesen, hiszen Gyurcsanynak semmifele komolyabb politikai szerepe most mar nincsen. Az o ajanlasait gyakran meg a sajat partjaban se veszik figyelembe, sot sok MSZP-s sokszor rossz szemmel nezi.

Foglalkozzal inkabb a hatalmon levokkel es hogy ok hogyan teszik tonkre az orszagot. Annak legalabb van ertelme. Remelem halgatsz a jo szora es belatod a tovabbi gyurcsanyozassal csak a sajat hitelessegedet rombolod, ugyanis nem lehet a mostani Fidesz kormany ellenszenves politikajara gyurcsanyozassal reagalni. Az ilyen embereket nem lehet egyszeruen komolyan venni.

Szokj le a gyurcsanyozasrol, mert mar semmi aktualitasa nincsen. Csak az idotak hasznaljak akiknek nincsenek erveik. Te szerintem ennel ertelmesebb ember vagy, remelem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 13:27:13

@Toyotomi Hideyoshi: Németországban relatíve kisebb bankadót vetnek ki, és nem sarcként, hanem a bankvédelmi alapba teszik. A normálisan progresszív adó, és a 98%-os adó között akkora különbség van, hogy nem is érdemes őket egy lapon említeni.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:30:42

@Lacdelo: Nem Gyurcsányoztam, olvass vissza. Azért lovagolok ezen a kérdésen ennyit, mert Brendel úr kétségbe vonta a szavaimat. Amúgy köszönöm, jól alszom. De most komolyan. Olvasd vissza, és akkor látod, milyen kontextusban került elő.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 13:33:10

@Toyotomi Hideyoshi: Az én válaszom Orbán leváltására Gyurcsány., Természetesen ez sok ellenzéki elképzelésével nem vetekszik. De ez nem gond, ugyanis még van 3,5 év, és ráadásul mondom, a koalíció nekem nem ördögtől való.

A Fideszben egyáltalán nincsenek jobb politikusok, mint az MSZP-ben. Ha te azt mondod, igen, akkor megint vérfideszes vagy. Azért bocs, de egy Matolcsy és egy Navracsics az még tényleg a Szanyi szintje, de Mikola, Kósa, Szijjártó, egy Selmeczi Gabriella, Hoffmann Rózsa és Szalai Annamária hát az már a csúcs. És megint, ha te úgy látod, hogy a fidesz-politikusok egy minőségi színtben jobbak, mint az MSZP-sek, akkor te vérfideszes vagy. Ilyen barom nézethez az kell. Szóval itt se megyek bele a részletekbe. Ha neked nem kapásból ez a véleményed, akkor reménytelen vérfideszes vagy.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:38:20

@Brendel Mátyás: Németországnak vannak bankjai, nekünk nincsenek. Vagyis, amik vannak, nem tudják felvenni a nemzetközi versenyt, és soha nem is lesznek rá képesek. A bankok magyarországi tevékenysége a minél nagyobb haszonra, a minél nagyobb összegek kiszivattyúzására irányul. Lásd ismét a svájci frankban adott és felvett kölcsönök esetét. A bankoknak nem áll érdekében a mi javunkat szolgálni (a kamatgyarmat kifejezést ajánlanám, erre jók vagyunk).
Az adózás "igazságosságáról" meg ne akarj meggyőzni, találkozom vele nap mint nap. Tőlem hívhatják akár szíriuszi adózásnak is, ha mindenki az után fizet, amit megkeres. Ez lehet, hogy most sem lesz így, de korábban biztosan nem volt így (minimálbérre bejelentett vállalkozók). Magyarországon az adózik, aki nem tudja letagadni a jövedelmét. Nekem az az igényem, hogy ezt ne tehesse meg. Ha a Fidesz ezt megoldja, akkor elégedett leszek vele, ha nem, akkor nem. Az igazságos adózásba nem férnek be minimálbérre bejelentett, öt villát birtokló vállalkozók, meg BMW terepjáróval furikázó segélyesek. Számomra.
Úgyhogy ezzel a progresszív adózással nem tudok egyetérteni, mert én papíron jobban élek, mint az a csoporttársam, aki februárban Mauritiuson volt nyaralni. Őt támogatja az állam a szociális helyzete miatt, engem nem.

Lacdelo 2010.12.21. 13:38:39

@Toyotomi Hideyoshi:

Ez a Fidesz strategiaja, hogy a kispartok ellehetetlenitesevel a kopogtatocedula gyujtesi reform kapcsan ne jelenhessen meg alternativa ellenuk szemben. A mostani imazs zavaros MSZP-vel szemben konnyu politizalnia, a Jobbik egy szelsoseges, dilettans szervezet ami nem alakalmas kormanyzasra, az LMP-nek meg nincsenek karakteres politikusai es meggondolt uzenetei a valasztoknak.

Tehat a mostani politikai struktura a Fidesznek kedvez es ezt akarja megszilarditani hosszu idore. Ezeket a mar meglevo partoket tudja ugyesen kezelni es leamortizalni mig hiteles, uj kispartok megjelenese alapjaban rengetne meg a Fidesz hegemoniajat, hiszen rajtuk nem tudnak annyi fogast talalni, mint a regieken.

Nincs mas alternativa a kozeljovoben mint az MSZP vagy az MSZP -LMP koalicio, nem azert mert ok annyira megfeleoek lennenek, hanem mert a mostani valasztasi rendszer hala a Fidesznek a kispartok lehetoseget elvette. CSAK A FIDESZ! maradt es a benn levok. Ez legalabb is igaz addig amig meg nem valtoztatjak a valasztasi rendszert, de ez akar elterthat 16-20 evig is rosszabb esetben. Az eltorlesehez az LMP-nek kormanykoalicioban kellene lennie az MSZP-vel, ahhoz hogy a valasztasi torvenyt modositsak, esetleg az MSZP modosithatna sajat maga, de ez kevesbe valoszinu.

Ehhez hogy ezt belasd nem kell komolyabb politikai muveltsegednek lennie. Ha jobboldali vagy keressel egy igazi jobboldali partot magadnak, mert ez az allamosito Fidesz ez minden csak nem jobboldali, legalabbis nem konzekvensen. Remelem meg tudtalak valamirol gyozni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 13:41:19

@Toyotomi Hideyoshi: "az LMP gyakorlatilag egy budapesti párt, az MSZP pedig elvesztette szavazóbázisa nagy részét,"

természetesen, amikor a Fidesz leváltásáról beszélek 2014-ben, akkor nem abból indulok ki, hogy az lenne egy választás eredménye, mint 2010-ben. és nem is a mostani állapotokból indulok ki, hanem feltételezem, hogy az ellenzék erősödik, akár azt is, hogy új pártok, és új emberek jönnek be.

az nem érv, hogy "legutóbb is a Fidesz nyert, tehát innentől nem szabad, nem lehet leváltani"

az meg tényleg vérfideszes röhej, hogy azzal érvelsz, hogy csak a fidesz kormányképes. a fidesz közismerten gyengén kormányképes párt. most sem kormányképessége van, hanem nagy többsége és pofája. ennyi.

elég csak azt megnézni, mit művelnek ezek a fiók a parlamentben:

1) törvényekézsi handabanda és anarchizmus
2) a nyugdíjtörvény kapcsán Orbán szeptemberi nyilatkozatai mondanak ellent a mostaniaknak, Selmeczi Gabriella meg akkor sem tudja a valós helyzetet, amikor bemegy szavazni. ő is csak kifele jövet tudja meg, mi az ábra.
3) a fideszes politikusok nem mernek, nem tudnak nyilatkozni kérdésekben, ha mégis, ott helyben, legkésőbb másnapra kiderül, hogy baromság.

a Fidesz például tegnap elfogadta, hogy a nyugdíjpénztári nyereség adómentes, aztán az, hogy szja-t kell fizetni rá.

ilyen böszmeséget még kormánypárt nem csinált. ennyire böszmén még nem csináltak törvényalkotást. az egész fidesz kóceráj egy baromi nagy anarchia. most függetlenül attól, hogy mi az irány, egy iszonyat nagy zagyvaság az egész.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 13:43:36

@Toyotomi Hideyoshi: "Nekem az az igényem, hogy ezt ne tehesse meg. Ha a Fidesz ezt megoldja"

semmi ilyesmit nem csinál. ennyi erővel szavazhatsz az MSZP-re is, mert a Fidesz ezügyben SEMMIT nem csinál.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:49:17

@Brendel Mátyás: Szerintem a Szanyit értékeled felül, nem a fideszeseket alul. Az, hogy ez a számomra sem túl kellemes emberek (a fideszesek) mit érnek el 2014-ig, jó kérdés, ez eldönti majd a kormány sorsát is, ne aggódj.
A koalíció valóban nem az ördögtől való, de épp azt próbáltam neked leírni, hogy a mostani ellenzék nem tud koalíciót létrehozni. Mégis miből, hogyan? Ezek az emberek képtelenek megegyezni, bármilyen épkézláb dolgot is csinálni. Ha a Fidesz kétharmada az előző nyolc év eredménye, ha az MSZP hihetetlen népszerűtlenségének köszönhetően tudták ezt az eredményt a semmitmondó kampányukkal elérni, annál igazabb ez az LMP-re, ami a maga pár százalékát úgy tudta elérni, hogy azt sem tudjuk, micsoda. Mert nem tudjuk. Antikapitalisták, liberálisok, ökopártiak, nemzetiek, minden egyszerre. Kicsit mindenkitől különböznek, kicsit mindenkivel együtt gondolkodnak. És a fővároson kívül nem sok babér terem nekik. MDF? Ugyan már. Dávid Ibolya jelenleg elszenvedi azt, amit a párton belüli hatalomért tett. SZDSZ? Még a volt szavazóinál is szitokszó.
Egyikőtök azt mondta, hogy a mostani rendszer nem kedvez az újaknak. Ez szerintem is igaz. De a legnagyobb baj az, hogy nincsenek is újak, akik bármilyen elvek mentén szerveződnének. Amik meg vannak... arról jobb nem is beszélni. Ha Szanyi kibukik az MSZP éléről, akkor ki vezeti majd a pártot? Szili kivált, Gyurcsánynak kifelé áll a szekere rúdja, és ha megy, az MSZP egy darabját viszi magával. Több nem lesz a baloldal csak kevesebb. A Fiatal Baloldal renoméját Zuschlag eljátszotta, és ezt lehet is sajnálni, mert nagy kárt okozott.
Kell baloldali párt, de én úgy vélem, az MSZP nem lehet az. Egyszer majd lesz is, mert baloldali eszmékre szükség van, de ebből a pártból, ebből a garnitúrából sosem lesz európai baloldal. Szanyi erre nem alkalmas, Gyurcsány megpróbálta, de pártján belül is belebukott, Lendvai alkalmatlan rá. A párt tábora öregszik, utánpótlás meg nincsen, az LMP pedig kétséges, hogy megéri 2014-et. Az Ivády, aki a vidék első LMP-s bástyája lehetett volna, sikeresen kikerült a pártból. Az LMP-nek lesz egy urbánus jellege, de ezt még ő maga sem meri felvállalni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 13:51:29

"A módosítást beadó Balsai István sem támogatta saját indítványát,"

index.hu/kultur/media/2010/12/21/megszavaztak_a_mediatorvenyt_elhalasztottak_a_digitalis_atallast/

ilyen negatív IQ csak a Fideszben van.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:51:42

@Brendel Mátyás: Ha 2014-ben így lesz, nem rájuk fogok szavazni. De más sem. Ezért mondom, ne nézd ostobának az embereket, vannak fanatikusok, de sokan nem azért szavaztak Orbánra, mert hisznek benne, hanem adtak neki egy esélyt. Én nem rá szavaztam.
De ha ezeket az embereket vérfideszesként és Orbán-hívőként kezeled, ahogy engem is, magadnak teszel rosszat, mert azt is elűzöd, aki meghallgatna. Csak jó tanács.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:53:27

@Lacdelo: Egyetértünk nagyon sok dologban, úgy látom.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 13:56:10

@Toyotomi Hideyoshi: nézd, az ilyen: "olyan szar idő van, hogy szerintem sosem lesz nyár" típusú érvelés elég nevetséges. az, hogy te mit tudsz és nem tudsz elképzelni, hogy te mit prognosztizálsz a jövőre, had ne legyen nekünk már érv!

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 13:59:18

@Brendel Mátyás: Mátyás, hol mondtam én önnek, hogy csak a Fidesz kormányképes? Én felsoroltam, melyik pártokat tartom nem kormányképesnek, a Fideszről egy szót nem szóltam. Éppen ön volt az, aki ezt mondta, aki ezzel támadott vissza. A Fideszt én nem az egyedüli kormányképes erőnek tartom, hanem az egyedüli olyan erőnek, ami lehet, hogy kormányképes. Gyakorlatilag nálam próbaidőn vannak, hogy azok -e, hiszen normál esetben az ember kivár a következő szavazásig, de legalább valameddig, és akkor majd eldönti, hogy kormányképes volt -e a kormány és maradjon, vagy jöjjön más? De én mindegyik kormánnyal így bántam. A Fidesz nálam próbaidőn van - meglátom, mit csinál, és majd aszerint szavazok.
Ön egy perc próbaidőt nem adott ennek a kormánynak, és gyakorlatilag a jóslatai megvalósulását keresi minden intézkedésben, sokszor még a dolgokat is kiforgatva. Nem ezen a blogon jelent meg az a cikk, hogy a Fidesz betilthat bizonyos egyházakat? Ne haragudjon, de ez a hozzáállás nem teszi hitelessé, mert ugyanolyan ellenszenvet érzek, mint amikor egy igazi vérfideszes meg akar téríteni a HírTV-ben, vagy mikor Orbán közhelyeit hallgatom.
Én, kedves Mátyás, várok, és majd meglátom, mi lesz. De eddig sem mondtam mást. Várjon ön is, adjon egy esélyt, és ha nem jön be, akkor váltsuk le őket együtt, nem bánom.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 14:03:25

@Brendel Mátyás: Ezt nem prognosztizálom, kedves Mátyás, csupán figyelemmel követem a pártok parlamenti munkáit. Az LMP kínosan ügyel arra, hogy még csak véletlenül se tűnjön az MSZP társutasának. Így nehéz elképzelni velük egy koalíciót.
Ez nem prognózis, ez tény. A legtöbb jelképes dologban az LMP üti az MSZP-t, ahol tudja. Mondjuk, érdekellentét is fennáll köztük, amennyiben az LMP baloldali párt akar lenni, márpedig arra igényt tart. Nem fog semmilyen koalícióra lépni az MSZP-vel, azért, mert azzal a beolvadását kockáztatná meg (FKGP és Fidesz, vagy MDF és Fidesz esete, de inkább az utóbbi, mert az LMP nagyon kicsi). Márpedig az MSZP-nek nagyon kéne az LMP támogatása a fővárosban, ezért is lett volna képes még a saját jelöltjét is visszaléptetni Jávor javára. Az LMP-nek ez sem kellett.
Mondom, ezek tények, és persze lehet, hogy a jövőben változnak a dolgok, de akkor ön a spekulatív és nem én.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 14:04:35

@Brendel Mátyás: Éppen te vagy az, akinek az minden érve, hogy mit tud elképzelni.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 14:14:27

@Toyotomi Hideyoshi: A nyugdíjalappal kapcsolatban olvasson bele a Moody'sról szóló cikk kommentjeibe, talál ott érdekes dolgot az egyik hozzászólónál. Arra mindenesetre rávilágít, hogy ha az IMF hitelek útját járnánk, akkor is csak onnan tudnánk pénzt fizetni, ahol nekünk is van. Az egyik ilyen a nyugdíjalap.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 14:21:48

@Toyotomi Hideyoshi: "A Fideszt én nem az egyedüli kormányképes erőnek tartom, hanem az egyedüli olyan erőnek, ami lehet, hogy kormányképes."

szánalmas és nevetséges vagy.

" normál esetben az ember kivár a következő szavazásig, de legalább valameddig, és akkor majd eldönti, hogy kormányképes volt -e a kormány"

nem, normál esetben az ember nem bízik abban, aki láthatóan hülye.

persze van az ilyen trial and error típusú próbálgatás is, de azt az amőba is tudja.:) a homo sapeiens ennél többet tud.

"Ön egy perc próbaidőt nem adott ennek a kormánynak"

nem. nekem nem kell szart ennem ahhoz, hogy tudjam, szar. egyébként az elmúlt fél év is bőven elég volt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 14:23:44

@Toyotomi Hideyoshi: "Az LMP kínosan ügyel arra, hogy még csak véletlenül se tűnjön az MSZP társutasának. Így nehéz elképzelni velük egy koalíciót."

Orbán 1998-ban a második fordulóig azt mondta, a kisgazdákkal soha...

te nem tudod elképzelni, de még sok víz folyik le a Dunán.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 14:27:09

Megjegyzem, még egy Orbán nélküli Fidesz-MSZP nagykoalíció is jobb volan ennél, ami most van.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 14:32:02

@Brendel Mátyás: Mátyás, ha most megkérem, hogy bizonyítsa be azt, hogy a kormány miért hülye, akkor egyfelől a saját írásait, másfelől olyan féligazságokat hoz, amikhez nem kell szofistának lenni, hogy a másik oldalról hasonlókat mutathassak be.
Ez az ön véleménye, rendben van. De akkor ismerje be, hogy ön elfogult, ahogy már számos módon jelét mutatta ennek (hogy idézzem: ez a cikk nem nekünk íródott, akik kritizáljuk). Én nem a Fidesz oldaláról akartam önt meggyőzni, mert nem vagyok fideszes. Ennek ellenére ön folyamatosan annak nevezett, lehülyézett, disznózott, elmondott mindennek. Lehet, hogy én is elfogult vagyok, de hogy Orbán iránt lennék az, azt őszintén kétlem, mert annyi jót írtam róla, hogy megelőlegezem, talán a Fidesz-kormány alatt még jó is lehet az országnak. De ebben minden épeszű ember reménykedik, és nem azért, mert szereti Orbánt, hanem mert mindenkinek az az érdeke, hogy jobb legyen. Semmi másért nem reménykedem, csak ezért, hogy hátha, mégis sikerül nekik. És igen, vannak arra utaló jelek, hogy elrontják, amik engem is nyugtalanítanak. De tagadtam én ezt valaha? Szerintem soha.
Lehet, hogy szánalmas és nevetséges vagyok, de a sapiens szót így írják.
Amúgy elfogultságával csak egy baj van: a kormány most még nagyon sok esetben a baloldaliak érdekeit sérti: intézmények élére új vezetők, a médiába új szereplők kerülnek, mások kerülnek reflektorfénybe, mások kapják a támogatást. Ez joggal sérthet sokakat. De ha nem lesznek képesek a saját egyéni veszteségeiket elvonatkoztatni a köz valódi sérelmétől, a kutya sem fog hinni nekik akkor sem, ha esetleg a legnagyobb diktatúra köszöntene be.
Önök április óta hiszterizálják a szavazóikat a diktatúrával, akik elhiszik, de ezzel a véleményük marginálissá válik. Tudja, aki sokat kiált farkast, annak nem hisz a végén már senki, akkor sem, ha kiderül, hogy tényleg farkassal van dolgunk.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 14:37:10

@Brendel Mátyás: Ön valóban jó képzelőerővel van megáldva, de a politikához nem ért. Orbánnak 1998-ban kellett az FKGP, és pont a második fordulóra jött rá, hogy nélkülük nem tud nyerni. De az FKGP nem mondta azt soha, hogy neki nem kell a Fidesz, sőt! Kezdettől fogva akart kapaszkodni rá szegény Torgyán bácsi.
Itt viszont az MSZP-nek kell az LMP, az LMP-nek nem az MSZP! Mellesleg az ön által említett eset óta két alkalommal is megtanulhatták a kis pártok, hogy a nagy testvér mellett mi vár rájuk. Ha nem három, bár az SZDSZ kicsit más tészta.
Az MSZP-nek szüksége volna az LMP-re, annak fővárosi támogatottsága miatt, és hogy valamilyen módon utat találjon az új generációkhoz, mert az MSZP 10 éven belül ki fog halni (reméljük, csak 20, éljen mindenki 90 évig, őszintén kívánom), szavazóbázisa öregszik.
Az LMP-nek meg nincs szüksége az MSZP-re - ha társul vele, annak népszerűtlensége rá is átragad, alakuló profilját elveszti, beleolvad az MSZP-be, mert az új generáción kívül mást nem képvisel. Nincs olyan elv, ami körül rendeződhetne, főleg, hogy az MSZP is rá akar kapni erre az ökopárti jelszóra. Az LMP a közösködéssel csak veszíthet.
Fontolja ezt meg.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 14:42:23

@Brendel Mátyás: Nem tagadom, de mesekategória ez is. Sokkal nagyobb ellentét húzódik a két párt közt annál (illetve a két gondolat közt, amivé kinőtték magukat), hogy egyesüljenek. Ilyen egységet még a második világháború is alig tudott létrehozni a magyar gondolkodásban.
Az MSZP urbánus, a Fidesz inkább népi. Az MSZP liberális, a Fidesz konzervatív, ami együtt még működhetne is, ha az MSZP-é nem az urbánus liberalizmus lenne, ami meg van arról győződve, hogy a jövő csak egyféle lehet, csak jobb lehet, és az az urbánusok gondolataiban rejlik. A Fidesz politikájának vannak történelmi gyökerei, az MSZP-é mindezidáig Magyarországon csak elenyésző kisebbségként tudott megmaradni. Az MSZP már nem baloldali. Azzal, hogy az IMF hiteleinek útját választotta, melyek a piaci liberalizációt és a szociális háló bontását és privatizálását követelik meg az olcsó államtól, elvesztette az utolsó kapcsolatát is a szocialisztikus eszmékkel. Ezért kéne baloldali párt. Ami nincs. Az LMP profil nélkülisége engem inkább a '68-as szabadságmozgalmak továbbvitelére emlékeztet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 15:03:40

@Toyotomi Hideyoshi: "Lehet, hogy én is elfogult vagyok, de hogy Orbán iránt lennék az, azt őszintén kétlem, mert annyi jót írtam róla, hogy megelőlegezem, talán a Fidesz-kormány alatt még jó is lehet az országnak."

ehhez a jelenlegi helyzetben Fideszesnek kell lenned. mások ilyet nem gondolnak.

"igen, vannak arra utaló jelek, hogy elrontják"

nem tudom, de amikor kiáll a hátadból a lándzsa, ami a melleden ment be, az nem arra utaló jel, hogy talán nincs minden rendben.

"Önök április óta hiszterizálják a szavazóikat a diktatúrával, akik elhiszik, de ezzel a véleményük marginálissá válik. Tudja, aki sokat kiált farkast, annak nem hisz a végén már senki, akkor sem, ha kiderül, hogy tényleg farkassal van dolgunk."

ezerszer hallottam, hülyeség. uncsi vagy

entellektuel.freeblog.hu/archives/2010/11/11/A_felcsuti_dakota_falo_avagy_adjatok_meg_Bauernak_es_Debreczeninek_az_igazat/#e5479143

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 15:05:42

@Brendel Mátyás: "Hülyeség" - ez már érv a javából.

Lacdelo 2010.12.21. 15:06:00

@Toyotomi Hideyoshi:

"Egyetértünk nagyon sok dologban, úgy látom."

En ugy latom, hogy te egy ertelmes ember vagy, akkor belathatod nincs ertelme vedened a Fideszt, sot ha igazi demokrata vagy fel is kell lepned fuggetelnul attol hogy bal vagy jobboldali erzelmu vagy a demokracia sertesek ellen. AB korlatozas, media regulazasa, es valasztasi torveny.

A mnyp-i penzek es az Szja egykulcsossga vitathato tema (annak ellenere hogy en nagyon ellene vagyok).

Ha ahogy irod, ilyen sok dologban egyetertunk akkor ne vedd a Fideszt egyaltalan mivel ezzel a jogallamisagot es Magyarorszagot rombolod. Ettol a Fidesztol mihamarabb meg kell szabadulni, lehetoleg a kovetkezo valasztaskor. Belathatatlan karokat muvelnek mind a gazdasagban, mind a tarsadalomban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 15:08:10

@Toyotomi Hideyoshi: "Az LMP-nek meg nincs szüksége az MSZP-re - ha társul vele, annak népszerűtlensége rá is átragad,"

most komolyan, miért vagy ennyire hülye? amikor egy LMP-*MSZP koalícióról beszélhet valaki, akkor abban az esetben az MSZP nem népszerútlen.

te komolyan annyira bele vagy ragadva a mélyfideszes anyaföldbe, hogy azt hiszed, most már minden megállt, a Föld nem forog, nem kering, innentől mindig minden ugyanígy lesz, sosem változik semmi.

nagy változások lesznek. nagy pofáraesések is. és el leszel képedve. nagyon naív és hülye vagy.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 15:09:19

@Brendel Mátyás: Én meg azt unom, hogy mindig megmondod, minek kell lennem. Hadd legyen már saját véleményem, ha a blog a tied is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 15:10:30

@Toyotomi Hideyoshi: megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó mindenről vitázni. ami csupán a te kis vérfideszes álmaidban van űgy, az nem érdekel. ismerem ezeket, vitáztam vérfideszesekkel, unom. nem akarok vérfideszest meggyőzni. ez a blog nem arra van. el vagy tévelyedve.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 15:11:46

@Brendel Mátyás: Én a jelenről beszélek. A jövőben bármi lehet, szerintem erről nem érdemes vitázni, lehet akár Jobbik-LMP koalíció is. A naiv szót rövid i-vel írjuk.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.21. 15:13:08

@Brendel Mátyás: Téged a saját véleményeden kívül semmi nem érdekel :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 15:31:30

@Toyotomi Hideyoshi: "Hadd legyen már saját véleményem"

lehet saját véleményed, de ne hazudj azt illetően, hogy hova tartozik!

Ma Magyarországon már csak vérfideszesek védik úgy Orbánt, ahogy te. már a konzervatív blogok sem védik úgy, mint te. a középen állók, bizonytalanok, harmadik oldalon állók, és a kifejezetten ellenzékiek meg egyetértenek velem egy sor kritikában. én nekik írtam a cikkem, és csak annyit írtam, amiben széles körben egyetérthetünk.

azt, hogy vannak még vérfideszesek, mint te, azt tudjuk. nem meggypzni akarom ezeket.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 15:33:11

@Toyotomi Hideyoshi: "Én a jelenről beszélek."

én meg nem,. világosan megmondtam már fentebb párszor..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 15:36:43

@Toyotomi Hideyoshi: ó de. mondjuk simán elvitázgatok egy LMP-ssel azon, hogy Orbán vajon békésen fog-e bukni, vagy véres lesz. ez még elég nyitott kérdés, és még nem unom.

meg arról is, milyen lesz a posztorbáni világ. meg például arról is, hogy szakadjon-e az MSZP vagy nem. meg arról is, hogy az LMP zöld párt legyen, vagy liberális. arról is, hogy kéne egy liberális párt, és arról is, kéne egy normális jobboldali párt. biztos sok embernek vannak különféle elképzelései erről.

meg egyébként arról is, hogy megállítható-e egy diktatúra erőszakos forradalom nélkül.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 16:43:31

@Toyotomi Hideyoshi: van egy ismerősöm, aki a Fideszre szavazott. órákat vitatkoztunk hónapokon át. ezért is unom a dolgot, és ezért is nem tudsz nekem új érvet mondani.

és nem látok semmi igazán jelentős különbséget köztetek. az ismerősöm már ősszel kezdett elpártolni a Fidesztől. te még most jössz azzal, amivel ő nyáron jött.

szóval emiatt sajnálom, de te vérfideszes vagy.

ha valaki nem vérfideszes, az mostanra legkésőbb belátta, hogy ezeknek nincs többet mit próbálkozniuk, és ezek helyett sok minden jobb volna. ez nem kérdéses egy nem vérfideszesnek.

brlv24 2010.12.21. 16:54:40

@Brendel Mátyás: Ott hibadzik minden erved, hogy te csak egy embert csak Fidesz-esnek vagy csak MSZP-snek tudsz elfogadni. Nem letezik szamodra mas kategoria.
Pedig a dolgok nem feketek-feherek. Emiatt a binaris gondolkodas miatt nem tudod TH egyik ervet sem elfogadni.

brlv24 2010.12.21. 16:57:22

@Brendel Mátyás: Es csak partokban & emberekben tudsz gondolkodni. Ez hibas (szerintem).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 17:20:33

@brlv24: "Ott hibadzik minden erved, hogy te csak egy embert csak Fidesz-esnek vagy csak MSZP-snek tudsz elfogadni. Nem letezik szamodra mas kategoria."

de létezik. emlegettem is LMP-seket, jobbikosokat, bizonytalanokat, stb. ezek közül azonban senkinek nem az az álláspontja, hogy Orbánnál nincs jobb.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.21. 17:24:49

@brlv24: azt, hogy mennyire buta vagy, mutatja az, hogy én nem vagyok MSZP-s. nagyon nehezen tudnám megmondani, hogy a jelenlegi felállásban kire szavaznék, de nem a fideszre és nem a jobbikra. jobb hijján leadnék egy vegyes lmp-mszp szavazatot.

szóval ha valaki itt bináris, az te vagy, mert engem mszp-snek néztél.

brlv24 2010.12.21. 21:37:26

@Brendel Mátyás: " hogy mennyire buta vagy"

Ezeket a hozzaszolasaidat tovabbra sem tudom mire velni.

" hogy én nem vagyok MSZP-s"

Ezt soha nem mondtam, de felrertessz. A kategoriakat csak partok menten tudod elkepzelni. MSZP,LMP,Fidesz stb.. es ezekhez parositassz embereket. Ezt tetted az elozo ket hozzaszolasodban is. Szovegertesen pedig 0. A binaris mivoltodat a gondolkodasodra ertettem. Neked egy dolog vagy jo vagy rossz. Nem vizsgalod meg melyebben. Ez hiba.

Es ha mar szemelyeskedunk, akkor meg kell mondanom, nem vagyok buta. Meglepodnel, ha ismernel:)

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.22. 09:47:53

@brlv24: Látom, már Te is buta vagy, ahogy én is :)
@Brendel Mátyás: Mátyás abban igaza van a hozzászólótársamnak, hogy ön folyton kategorizál. Az emberek nem oszthatók kategóriákba, képzelje, főleg nem egy olyan lényegtelen dolog mentén, hogy kire rakják az ikszet. Ez önnek lehet ennyire központi kérdés, de mondjuk pl. nekem, és szerintem brlv24-nek sem az.
Ne forgassa ki a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy Orbánnál nincs jobb, azt mondtam, mutasson valakit. Mutatott, akiről én elmondtam, miért nem tartom jobbnak, vagy akár reálisnak a jelenben. Persze, a jövőben bármi lehet, de ha én azt kérdezem öntől, hogy a jelenben milyen alternatívát tudna ajánlani, akkor ne jöjjön nekem 2014-gyel, mert addig akár még az is lehet, hogy ön vérfideszes lesz én meg Thürmerre fogok szavazni. Erről beszélni nincs értelme.
Szóval a válaszát nem fogadtam el, erre mondta ön, hogy szerintem Orbánnál nincs jobb, vérfideszes vagyok, miegymás. És persze elkezdett sértegetni a személyemben, amit megint nem tudok másként értékelni, mint elfogultsága jeleként. Én politikai nézetekről akartam, szuverén egyénként vitatkozni, de az ön számára csak párthívők léteznek, jók és rosszak, helyes úton járók és eltévelyedettek.
Volt más is, akinek eltérő véleménye volt, mint nekem, vele nem kezdtük el egymást hülyézni és pocskondiázni, talán azért, mert volt bennünk annyi türelem, hogy utána járjunk, mit is gondol valójában a másik, nem értettük -e félre egymást a vita hevében. Önben nincs meg ez a szándék, sőt, mint mondtam, kategorizálni akar, kilogikázza némely hozzászólás alapján ki hova tartozik, és ezzel a szájába ad az embereknek olyasmit, amit nem ők mondtak. Nem csak nekem, hanem az imént hozzászóló brlv24-nek is. Ha nem fogadom el azt, amit ön mond, akkor ennek csak egy oka lehet: én egy vérfideszes vagyok.
Bocsásson meg, de az emberek nem így működnek. Számtalan példát hozhatnék erre a skatulyázásra, de szerintem megtapasztalja bárki, ha visszaolvassa a véleményeit. És ha kihagyná a következő válaszából a szokásos lehülyézést, akkor azt megköszönném, azt majd hozzágondolom alapból ezentúl.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.22. 09:49:19

@brlv24: Látom, már Te is buta vagy, ahogy én is :)
@Brendel Mátyás: Mátyás abban igaza van a hozzászólótársamnak, hogy ön folyton kategorizál. Az emberek nem oszthatók kategóriákba, képzelje, főleg nem egy olyan lényegtelen dolog mentén, hogy kire rakják az ikszet. Ez önnek lehet ennyire központi kérdés, de mondjuk pl. nekem, és szerintem brlv24-nek sem az.
Ne forgassa ki a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy Orbánnál nincs jobb, azt mondtam, mutasson valakit. Mutatott, akiről én elmondtam, miért nem tartom jobbnak, vagy akár reálisnak a jelenben. Persze, a jövőben bármi lehet, de ha én azt kérdezem öntől, hogy a jelenben milyen alternatívát tudna ajánlani, akkor ne jöjjön nekem 2014-gyel, mert addig akár még az is lehet, hogy ön vérfideszes lesz én meg Thürmerre fogok szavazni. Erről beszélni nincs értelme.
Szóval a válaszát nem fogadtam el, erre mondta ön, hogy szerintem Orbánnál nincs jobb, vérfideszes vagyok, miegymás. És persze elkezdett sértegetni a személyemben, amit megint nem tudok másként értékelni, mint elfogultsága jeleként. Én politikai nézetekről akartam, szuverén egyénként vitatkozni, de az ön számára csak párthívők léteznek, jók és rosszak, helyes úton járók és eltévelyedettek.
Volt más is, akinek eltérő véleménye volt, mint nekem, vele nem kezdtük el egymást hülyézni és pocskondiázni, talán azért, mert volt bennünk annyi türelem, hogy utána járjunk, mit is gondol valójában a másik, nem értettük -e félre egymást a vita hevében. Önben nincs meg ez a szándék, sőt, mint mondtam, kategorizálni akar, kilogikázza némely hozzászólás alapján ki hova tartozik, és ezzel a szájába ad az embereknek olyasmit, amit nem ők mondtak. Nem csak nekem, hanem az imént hozzászóló brlv24-nek is. Ha nem fogadom el azt, amit ön mond, akkor ennek csak egy oka lehet: én egy vérfideszes vagyok.
Bocsásson meg, de az emberek nem így működnek. Számtalan példát hozhatnék erre a skatulyázásra, de szerintem megtapasztalja bárki, ha visszaolvassa a véleményeit. És ha kihagyná a következő válaszából a szokásos lehülyézést, akkor azt megköszönném, azt majd hozzágondolom alapból ezentúl.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.22. 11:40:06

@Toyotomi Hideyoshi: Ó, de, tévedtem, megkövetem, Mátyás, egyszer mondtam azt, hogy Orbánt sajnos most valószínűleg nem nagyon tudjuk jobbra lecserélni. Na most ha ebből az jön le, hogy én Orbán-hívő vagyok (vö. sajnos nem nagyon tudjuk lecserélni), akkor nem tudok mit kezdeni a helyzettel. És benne van a most, tehát jelen idő! És az is benne van, hogy "nem nagyon", tehát megelőlegezi, hogy magam sem vagyok biztos abban, hogy ez biztosan így van, tehát észérvekkel meggyőzhető vagyok, hogy esetleg ez mégis másként van.
Ön eddig nem tudott engem meggyőzni, és ezért én vagyok a hülye.

Ami pedig a cikkét illeti, hogy kicsit erről is vitázzunk: "szokták Orbánt Putyinhoz hasonlítani" - igen, az MSZP. "Magyarország egy veszélyes ország" - mégis, mi benne a veszélyes? "Nem nagyon tudjuk, mi van Belorussziában" - tökéletesen tudjuk, hogy mi van ott, a sajtó rendszeresen cikkezik róla, arról szól a történet, hogy az orosz nagyhatalom a maga előretolt bástyájaként táplálja gázzal, kőolajjal, tőkével Lukasenko rendszerét. "úgy is lehet diktatúra, hogy voltak választások" - ezt 1948 tökéletesen bizonyítja. "Ha Orbán figyel, akkor megtanulhatja Lukasenkótól, hogy építhet diktatúrát" - igen, úgy, hogy áll mögötte egy nagyhatalom, aki védi a seggét és pénzeli, ha bajba jut. Lukasenko, Kim Jong Il nem állna meg a lábán, ha nem támogatnák, legalább hallgatólagosan. Persze, a belorusz helyzet megértéséhez némi történelmi és földrajzi ismerethez is szükség van.
A politika nem filozófia kedves Mátyás, hanem gyakorlatias dolog. Az ön által tanultak sohasem érvényesülnek úgy, ahogy a könyvekben meg van írva. Orbán a hajára kenheti az állítólagos diktatúráját, ha elveszti támogatóit külföldön - mert vannak, azt se felejtsük el, a mi Viktátorunk az Európai Néppárt alelnöke.
"Mikor tett az EU komoly lépést Lukasenko ellen?" - fogja már fel, hogy Belorusszia Putyin és Medvegyev szent tehene. Ha azt a kérdést értelmesen meg tudja válaszolni, hogy miért nem tesz semmit mondjuk a NATO Észak-Korea ellen (Kína és Oroszország miatt), akkor szerintem nem nehéz kilogikáznia ezt a választ.

Toyotomi Hideyoshi 2010.12.22. 11:41:16

@Brendel Mátyás: Ha ön nem MSZP-s, akkor "milyen"? Ha pedig semmilyen, miért skatulyáz be engem, vagy bárki mást bizonyos pártokhoz?
süti beállítások módosítása