Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Újabb ingatlanpanama Újbudán?

2010.12.16. 11:48 | balközép | 5 komment

Címkék: fidesz újbuda hoffmann tamás

A hozzánk eljutatott információk alapján (itt a 7.pont) egy újabb ingatlanpanama-gyanús történet születésének lehetünk szemtanúi Újbudán.

A történet úgy kezdődött, hogy egy nemrég bezárt általános iskolának a helyére bejelentkezett egy történelmi egyház, hogy szeretne iskolát működtetni a régi helyén.
 

Eddig a pontig nincs is semmi baj.

Újbuda előző vezetése úgy döntött bérbe adja az ingatlant havi 2 millió magyar szagos forintért 10 évre ennek az egyháznak. (Közepes matematika tudással is ez 240 millió Ft bevétel az Önkormányzatnak). Köztudomású, hogy az egyházi iskolák kiemelt normatívát kapnak az államtól, közoktatási megállapodást köthetnek az Önkormányzattal, ami további forrásokat jelent, valamint olyat is halottam már, hogy az egyházi iskolák diákjainak szülei, nagyon helyes módon, kiemelten támogatják ezen iskolák az iskola vezetése által gondosan ajánlott alapítványait.

Még most sem gyanakodunk…

A történet úgy folytatódik, hogy a Hoffmann-Jelen tandem (Ki az a Jelen Tamás? Segítek: Ő az az újbudai alpolgármester, akire nem szavazott senki, az új választási törvény lehetőséget biztosít egy külsős alpolgármesteri álláshoz juttatni a Fidesz embereit Gúnynéven, csak pártkomisszároknak emlegetik őket.) úgy döntött, hogy az ingatlant ugyan ennek az egyházi iskolának bérbe adja 99 (!) évre, évente 1 magyar szagos forintért! (Szintén közepes matekkal is: lemond évi 24 millió forint bevételről, ami 99 évre vetítve közel 2,4 milliárd forint.)

Attól az apró jogászkodástól is eltekinthetünk, hogy ez már a „tulajdonviszonyokat is borítja”, mármint a 99 év, de talán ha fideszes lennék, akkor gőzerőkkel harsognám: ez hűtlen kezelés. De nem vagyok…

Itt a Hoffmann-csomag

Ez a fajta hirtelen jött egyházi „kedvezmény”, vagy ha tetszik adomány azért is érthetetlen mert a kerületnek szemmel láthatólag szüksége lenne erre a pénzre is.

A Hoffmann-Jelen tandem az év utolsó ülésén szeretne gondoskodni, arról, hogy ők is tegyenek egy csomagot az újbudai polgárok fája alá.

Ezzel a csomaggal majdnem megszüntetik azt a nevelési támogatást, amit ezek a szemét népnyúzó szocik, azért adtak a családoknak, mert tudták, hogy a kevés bölcsődei férőhely miatt, azok az anyák, apák, akik nem tudnak visszamenni a munkahelyükre (ugyanis nincs hova elhelyezni a gyermeküket), de szűkösek az anyagi körülményeik rászorulnak a támogatásra.

Ezt csak akkor kapták meg, ha lemondtak a bölcsődei ellátásról, így az önkormányzat két legyet ütött egy csapásra. Természetesen ez sem végleges megoldás, mert szükség van intézményi bővítésre (Nemcsak férőhely-bővítésre!). De most se bölcsi, se támogatás…
 

Hoffmann úr egy FIDESZ lakossági fórumon egy hete (!) azt mondta, hogy az előző MSZP-s vezetés otthonmaradásra kényszerítette az anyákat ezzel az intézkedéssel…. mintha nem ez lenne a Fidesz jelenlegi országos irányvonala… de hát ez az újbudai Fidesz.

Fidesznek Újbudán is családbarát politikája van… és Hoffmann úr cselekszik, és megszünteti a gyermekek után járó támogatást a 0 és 2 éves korúak között, ami eddig 30 ezer forint volt. Csak a 2 és 3. évet betöltött gyermekek esetében kegyeskedik adni kb. 30 ezer Ft-ot, ami a fele az eddigi 60 ezer forintnak.

A sor sajnos folytatódik. ,,Átalakítják” az étkezési támogatást is: jövő szeptemberben jó mélyen, min. 50%-al mélyebbre kell nyúlniuk a pénztárcába, azoknak, akik etetni akarják csemetéjüket az intézményekben.

A Hoffmann csomag nem csak azért rossz, mert ezt rakják a fánk alá a szeretet és az együttműködés nevében, hanem mert azt ígérték: NEM AZ EMBEREKEN hajtják végre a megszorításokat. Kedves polgármester úr! Ez megszorítás!

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr982518763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yeti-ufo hibrid 2010.12.20. 02:01:16

Nem leptél meg, csak elszomorítottál.
Ennek a Hoffmannak már a képe is ollan bizalomgerjesztő...
Nem mondom, hogy különösebben buktam volna Molnárra, de abban a pillanatban, amint megláttam ennek a fideszes pöcsinek a fejét a liftreklámon, már éreztem, hogy ez egy nagy genyó.

Izo 2010.12.22. 17:15:46

Az ingatlanadó sem ördögtől való, ha fideszes örkormányzat veti ki.

Yumurdzsak 2011.01.07. 18:31:33

mondjuk én az ingatlanadóval speciel egyetértek (a 11 kerben, ha van ingatlanod, és nem oda vagy állandóan bejelntve, akkor évente fizetned kell 1500/m2-ért). így meg lehet adóztatni az albérleteket. viszont az tényleg gáz, h eddig a fityesz tiltakozott az ingatlanadó ellen

Rigo' 2011.01.20. 00:14:38

Az új pémester alapvetően jóindulatú ember, de korántsem olyan határozott mint az elődje volt. Tartok tőle, hogy bedarálja a fidesz belharca és akkor a Kupper jön. A mutyigyanúhoz apró kiegészítés, hogy a fidesz frakcióvezetője dolgozik annak a szervezetnek, amelyik az iskolát megkapta (aztán vissza is adta valami jogi macera miatt). Továbbá 120 MFt beruházást azért elvégeznek az iskolán.
De való igaz, hogy 1 km-en belül ott a másik egyházi iskola... Ehh... No mindegy, annyira azért nem rossz biznisz ez a kerületnek. Én például meg is szavaztam.

Celtic 2011.01.24. 14:57:29

Szoval ezert csak ket honapra kaptunk penzt :( Gyermekem anyja ugyis ment volna vissza dolgozni (bar a gyerek nincs keteves), de bolcsodei hely hijan a nagyanyjanal lenne. Ugrott az a kis penz :(
süti beállítások módosítása