Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Orbán a nyugdíjasoknak: loptunk, de nektek loptunk

2010.12.11. 19:07 | Brendel Mátyás | 306 komment

Címkék: orbán nyugdíj levél magán nyugdíjpénztárak

Orbán Viktátor levelet írt a nyugdíjasoknak. Hogy mi?! A nyugdíjasoknak?! Miért pont nekik?! Nem a magánnyugdíj-pénztártagoknak írt?! Nem elírás?!

Nem kérem, nem csalás, nem ámítás, nem elírás, tényleg a nyugdíjasoknak írt (legalábbis nekik is). Azaz mégiscsak csalás, és ámítás, de a csaló és ámító Orbán. "Kedvenc" Viktátorunk írt erről, írt arról, a közüzemi díjakról, és a szokásos dumát nyomta arról, hogy a gaz magán-nyugdíjpénztárak, a gaz, kapitalista tőzsdén fektették be a pénzt. Ó, ezek a finánctőkések, ezek a burzsoák! (sőt, bourgeoises!) A marxista pokolban a lenne helyük! Tőkére kéne feszíteni őket!:)

No igen, de ezt a szöveget most már nyomják egy ideje a fidesz-szolgálati- közszolgálati médiában. A fideszizált tévé híradója ezt sugározza a fejekbe már hónapok óta. Ennek már olyan sok meggyőző ereje nincs.

Mit talált tehát ki a Kárpátok Géniusza? Hát, hogy a nyugdíjasok önző érdekeit szólítja meg. Szijjártó tolmácsolásában valahogy így hangzik ez a rész a levélből: "A kormány ezért egy bátor döntéssel biztonságba helyezte a nyugdíjakat: a mai nyugdíjasokét, azokét, akik néhány éven belül nyugdíjasok lesznek, továbbá..."

Miről van tehát szó? Arról, hogy a tolvaj megpróbálja szentesti az eszközét, mi több, megpróbál cinkosokat találni. Érdekelteket, akiknek esetleg be lehet adni, hogy előnyük származik az egész lopásból. Hátha önzésből, szűklátókörűségből helyeslik a böszme intézkedést.

Persze az állami, hangsúlyozom az ÁLLAMI nyugdíjpénztárral van némi probléma: a demográfiai trendek, az öregedés miatt az állami nyugdíjkassza már most is hiányos, és ezt a költségvetés ki szokta pótolni. És persze, a problémára megoldást kell találni. No de a második pillér, a magánnyugdíj-pénztárak pontosan a megoldások részei voltak, nem a problémák  részei, hiszen amikortól a kifizetések elkezdődnének, és ez most már néhány év múlva beindult volna, pont akkor vennének le az államról terheket. Pont a magán-nyugdíjpénztárak megtartása lehetett volna egy kis gyógyír a jövőbeli bajainkra. Pont azokat nem sújtja a demográfiai trend, hiszen ott azt kapja meg a nyugdíjas, amit ő maga megfizetett, és amit abból ki lehetett hozni.

A problémák, és különösen a jövőbeli problémák részei nem a magán-nyugdíjpénztárak, hanem maga Orbán Viktátor. Ő az, aki veszélyezteti a nyugdíjakat, a jelenleg dolgozók nyugdíját, akiknek majd a jövőben kell fizetni, és az önkéntes magán-nyugdíjpénztárak ebben Orbán miatt már nem fognak részt venni. Orbán veszélyezteti a jövőbeli nyugdíjakat azzal, hogy a jelenleg dolgozók alól kirúgta a létrát.

Orbán Viktátornak a magán-nyugdíjpénztárak megtartásával, stukturális reformokkal, gazdaságélénkítéssel, esetleg szaporulatot elősegítő értelmes intézkedésekkel kellett volna megmenteni a jövőbeli nyugdíjakat. Addig pedig, amíg ezeknek a hatásai nem jelentkeznek, amíg a kassza hiányos, addig a költségvetésből kutya kötelessége kifizetnie azt, ami törvény szerint jár a nyugdíjasoknak.

Az a manőver, hogy "kedves nyugdíjasok, ha mi most nem lopunk, akkor nem tudnánk kifizetni a nyugdíjasokat", hazugság, és a legrosszabb önzésre próbál rájátszani. Remélhetőleg a nyugdíjasok nem ilyen önzők, és észreveszik, hogy az ő törvényes nyugdíjaikat most még nem veszélyezteti semmi, hacsak nem Viktátorunk ámokfutásai.


Az amerikai Madoff-ot 150 év börtönre ítélték, mert az újabb ügyfelek pénzéből fizette ki a régieket.

Azért mégis. Kedves olvasó! Gondold csak meg, mit szólnál hozzá, ha egy tolvaj azzal jönne hozzád, hogy "igaz, hogy loptam, de csak így tudok fizetni a boltban (esetleg pont neked), így tudom kifizetni a közüzemi díjat"?! Már elnézést, de lopással fizetni?

És persze az sem igaz, hogy Orbán a nyugdíjasoknak lopott. Az eltulajdonított pénz menni fog erre is, arra is. Osztogatásra, jutalmazásra, lyukak betömésére. Arra, hogy ne kelljen rendbe tenni a dolgokat, ne kelljen "rendezni közös ügyeinket", hogy jajj, csak reformokba ne kelljen kezdeni.

 


Piroslap szerk.: Ha a nyugdíjmegtakaírátások lenyúlásával nem értesz egyet, akkor részt vehetsz a december 12-én, vasárnap 14 órakor a Hősök terén tartandó tüntetésen.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr202509515

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Indul a kormányzati spam 2010.12.12. 12:46:02

 Ma, az internet korában, amikor az írott levelek másodrendűvé váltak, egyre nagyobb jelentőséggel bír majd a régi dalocska első sora:”Jóska, levelet hozott a posta!”. Márpedig ez egyre több, majd minden családban megtörténhet a közelj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knorr 2010.12.12. 17:16:46

@Húsleves: Járai is immár kétmilliót keres. Heti pár óra munkával. Külön törvényt módosítottak neki. Jó mi? Ennek tapsolj. Ütemesen!

egyittlakó (törölt) 2010.12.12. 17:17:16

cseló - húsleves - high up stb. fidesz kommunisták, figyeljetek:

bízzátok a döntést a tulajdonosokra, ők majd tudják, hogy mit tegyenek...
itt nektek nincs beleszólásotok és a tanácsaitokra sincs szükség...
a szar dumátok nem elég, hogy magamtól odaadjam a pénzem a rabló kormánynak...
nem győztetek meg senkit, a feladatot nem tudtátok végrehajtani, szarok vagytok...
gratulálok a megbízóitoknak a polgári kommunista pártban
tolvajbanda

egyittlakó (törölt) 2010.12.12. 17:20:06

@Cselo: "megbeszélhetjük négyszemközt"

a mamám megtiltotta, hogy szóba álljak nemzeti kommunistákkal

vagyis, csá köcsög

Knorr 2010.12.12. 17:20:27

@Cselo:

"Ezek ezt nem értik meg. Nem értik, hogy a nyugdíjrendszer szolidaritási alapon működik és nem megtakarítási alapon. "

A nyugdíj ideális esetben szerzett jog. Csak a magyar állam egy elbaszott szar, és minden szoc segélyest bepakolt a nyugdíjkasszába. Ideális esetben az kap nyugdíjat aki meg is dolgozott érte. Aki meg nem az mehet valami szegényházbam, a minimálbéres adócsaló vállalkozókkal az élen. Fizetem szolidáris alapon. Most is én adózok rendesen helyettük. Nekem többet kell befizetnem mert ők csalnak. És amikor megöregszenek, még akkor is eltartsa őket az állam ? Ingyenélő férgek. Szegényház max.

Jaffar 2010.12.12. 17:21:27

Azoktól kérdezném, akiknél ez az indok felmerül
"anno kötelezö volt belépni a myp-ba", akkor most legyen kötelezö visszalépni? Ha az akkori kötelzöséget nem éreztétek fairnek, akkor, ha most mindenkinek vissza kell lépnie az az? Kicsit érdekes ez a logika, már ha annak lehet nevezni.
Az állam, ahelyett, hogy kiadást csökkenten, lenyúlja ezt az óriási mennyiségü pénzt. Ma viktorka azt mondta a fészbúkon, hogy nagyon kevés nyereséges pénztár volt. Erre én meg azt mondom, hogy az "igazmondó" miniszterelnökünk, megint "igazat" mondott. Qrva anyját azt, már most látszik, hogy ezek sem különbek, mint a szocik.

Cselo 2010.12.12. 17:21:44

@Knorr: nekem nincs, életkoromnál fogva, de a feleségemnek van, mert kötelező volt. Óriási veszteségeket szenvedett el reálértéken, örülünk neki, hogy átviheti a biztonságos állami rendszerbe. A tahóságodat meg visszautasítom, nagyon nagylegény vagy így neten keresztül! Szégyelld magad, bunkó!

Cselo 2010.12.12. 17:24:05

@egyittlakó: betojtál mi? Pedig, ha tudnád, hogy én a légynek sem ártok! Hi-hi-hi! :-)))

Knorr 2010.12.12. 17:25:04

@Cselo:

"nekem nincs, életkoromnál fogva, de a feleségemnek van, mert kötelező volt. Óriási veszteségeket szenvedett el reálértéken"

már megint hazudsz. az összes pénztárnak reálhozama van. te tényleg valami fideszes aktivista vagy. lol. szerinted meggyőztél ma egy embert is ? max a másik pártaktivista haverod. észérvekkel ez a lopás nem védhető. csak ilyenekkel amivel operálsz. hazugság, csúsztatás, stb.

Jaffar 2010.12.12. 17:25:33

@Cselo:

Te meg nem értd meg, hogy a kommunizmus már elmúlt, mert nem müködik, csödre van ítélve. Az állami rendszer meg csak akkor müködik, ha legalább, de inkább több befizetö van, mint nyugdíjas. Ha fogy a nemzet és egyre öregebb lesz a társadalom és egyre kevesebb gyermek születik, akkor szerinted fenntartható? Mert HITELES gazdasági emberek mondják azt, hogy nem. Míg a fideszcsürhe össze-vissza hazudozik. Minden héten mást mond. 8 évük volt és állítólag fel is készültek. Látjuk mennyire..............

Knorr 2010.12.12. 17:26:11

@Jaffar: "anno kötelezö volt belépni a myp-ba", akkor most legyen kötelezö visszalépni?

Az ellen meg nem hadakoznak hogy az "állami" rendszerbe kötelező volt belépni :))) Hülyék.

Kerek négyszög 2010.12.12. 17:29:06

De szépen kampányolnak a fideszes propagandafelelősök a tolvaj gazdáiknak.

Ismeritek a Financial Times nevű kommunista gazdasági lapot? Na őket is lehányjátok? (kóklerek, populisták stb jelzők a rablókormánynak)

A hazai józan (nem agymosottak) emberek mind egyetértenek a világszerte kialakult rettenetes véleménnyel. Szarházi tolvaj, populista demagóg banda.

Tudom hogy okosabbak vagytok az egész világnál. Olyanok is vagytok. Persze hozzátok hasonlóan vannak Einsteinek, Napóleonok is szép számmal...

Cselo 2010.12.12. 17:29:31

@Knorr: összekevered a szezont a fazonnal. A reálhozam nem nettó hozam. Ha ez alatt az idő alatt a befizetéseiből kincstárjegyet vásárolt volna, akkor a jelenlegi tőkéjénél 15 %-kal több pénze lenne, vagyis súlyos veszteség érte.Ezzel szemben a tőkenövekedése az infláció mértékét sem érte el. Fejezd be a bunkóságot!

Cselo 2010.12.12. 17:31:03

@légycsapó: légyszaros! Te mit keresel itt? Azt hittem, hogy csak a MH online-on rontod a levegőt!

Jaffar 2010.12.12. 17:31:15

@Knorr: Ami engem alegjobban zavar, hogy a maradást is ellehetetlenítik, hisz aki marad, annak ugyanúgy vonják a 24%-ot az államiba viszont ezért nem akarnak semmit sem adni. Magyarul, ha én most 45 éves vagyok, akkor nemhogy az eddigi befizetésem úszott el, hanem a köv. 20 év befizetése is. Kérdem én milyen jogon?
Adják oda azt, amit eddig befizettem és mostantól én maradok CSAK a mnyp-ban. Az államira nem tartok igényt. HA befuccsol a mnyp-am, akkor befuccsol, az az én bajom, ezt vállalom. De azt nem hagyom, hogy ellopják a benn lévö millióimat, ami az öreg napjaimat hivatott finanszírozni. Leszarom az állami nyugdíjat, mert mire odajutok, nem lesz állami nyugdíj, vagy ha lesz, a mai töredéke lesz, mert szó szerint ez a bankárkormány eltözsdézi. Mi lesz a köv. intézkedés? Aki nem lép be a fideszbe az nem lesz jogosult a nyugdíjra?

Cselo 2010.12.12. 17:33:27

@Jaffar: azért a 24%-ért senki nem kap semmit, az adó, ami jelen nyugdíjasainak a kifizetését fedezi. Szolidaritáson alapuló rendszer! Érthető? nem? akkor a te készülékedben van a hiba!

Knorr 2010.12.12. 17:35:39

@Jaffar: azt gondolom, hogy jogállami keretek között ez az intézkedés nem fenntartható, mindenféle jogi alapelvnek ellentmond, hogy fizetek egy szolgáltatásért (nyugdíj) és nem kapok érte semmit. Sima bírósági perben támadható szerintem, ha ott nem az AB is elkaszálhatja még úgy is hogy emiatt csonkították az alkotmányt, ha az sem akkor a Strasbourgi emberi jogi bíróság kaszálja el. Továbbá lesz még itt egy pár kormány ami ezt vissza fogja csinálni. Olyan ez mintha 1980ban kádár azt mondta volna, hogy nem kapsz nyugdíjat mert osztályidegen vagy és ezt most betartanák.

2010.12.12. 17:36:29

Én eddig is csak minimálbér meg egy kicsi után fizettem a magánnyugdíjba, úgyhogy nem sok lehet benne, de nem fogok visszalépni. Munkanélküli lettem, ahogy a feleségem is. Én valószínűleg ezentúl csak feketén fogok dolgozni, így viktorkának nem adok egy fillért sem. A kocsijaink külföldi rendszámúak, külföldön nyaralunk és ezentúl külföldön fogom tartani a pénzemet is, mert itt már semmi sincs biztonságban.

Cselo-nak és a többi narancssárga szemellenzősnek üzenem, hogy fizessétek csak helyettem is a cigányok felzárkóztatását és szaporodását, és az ál-rokkant nyugdíjasokat is. Én gondoskodom magamról és a családomról.

huhaö 2010.12.12. 17:36:30

Az utolsó ítélet.

Ott álltak az Úr szent színe előtt mind-mind, gazdagok-szegények, hatalmasok-elnyomottak, kapitalisták-proletárok, s várták az Úr végső ítéletét.
— Kik vagytok, kérdi az Úr az elől álló tömeget.
— Írástudók! — Farizeusok! Vámszedők! Bankárok! Politikusok, —hangzott ki az évezredek morajából a mindenféle válasz.
— Álljatok ide, — intett az Úr, — balra. Hát ti ? — fordult a hátrább álló tömeg felé.
— Munkások! — Munkanélküliek! — Szegények! — Nincstelenek! — felelték a megszokott félénkséggel…
— Ti pedig, — folytatta szelíd tekintettel kísérve, — emide, jobbra.
Mikor mindannyian felsorakoztak, a baloldalra állítottakhoz fordulva folytatta:
— Távozzatok tőlem az öröktűzre!
— Miért? — zúgott fel a rémült kiáltás.
— Mert! — felelt keményen az Úr, — „éheztem és nem adtatok ennem; szomjaztam és nem adtatok innom; vándor voltam és nem fogadtatok be; meztelen voltam és nem ruháztatok fel; beteg és fogoly voltam s nem látogattatok meg!” —
— Uram! — kiáltanak kétségbeesve, — „Mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjaztál, hogy vándor, meztelen, beteg, vagy fogoly voltál és nem szolgáltunk volna néked?” —
— „Bizony mondom nektek! — felelt az Úr szigorúan, — amennyiben nem cselekedtetek meg ezeket ezekkel a legkisebbekkel, — mutatott a kihasznált, kiéhezett és kimerült nincstelenek felé, — velem nem cselekedtetek azt…

Cselo 2010.12.12. 17:37:22

@Knorr: hát menj bíróságra és támadd meg! :-)))

Knorr 2010.12.12. 17:37:59

@Cselo: a réálhozam bizony nettó hozam, abban az értelemben, hogy infláció feletti hozam, azaz a befizetett pénz megőrizte a reálértékét és még hozott is. A manyupot meg nem a kincstárjegyekkel kell összehasonlítani, hanem az állami rendszerrel, ahol garantált a - 20-30-40-50%-os "hozam", hisz a nyugdíjasok száma meredeken növekedni fog, a befizetőké meg csökkenni. A mai nyugdíjak reálértékét egy nyugdíjas 30 év múlva nem fogja megkapni abban a rendszerben csak a töredékét.

Húsleves 2010.12.12. 17:38:13

@Knorr:
Az államkasszában nincsenek meghatározott rekeszek, az állam nem bank. Bevételi és kiadási oldal van, és valahonnan forrásokat kell szerezni. Ha nem a magánnyugdíjpénztárakból, akkor lehet adó, vagy kölcsön. Mindkettőt megérezzük, főleg úgy, hogy a kölcsönt az IMF feltételekhez köti. Ezek a feltételek persze apróságok, mindössze olyanokat szeretnének, hogy még több megszorítás legyen, és a megszorításból befolyt pénzt is herdálják el, privatizáció formájában. Nekik ez az érdekük, hogy biztosítsák a szabadrablást. Mert hiszen az állam rossz gazda, ez abból is látszik, hogy Pécsen a privatizáció eredményeként közel tízszeresére emelkedett a vízdíj a jó francia gazda jóvoltából.
És innentől kezdve lehet jönni a nagy sipítozással, hogy ha a magánynyugdíjpénztári pénz a tied, akkor az adó formájában elvett pénz az kié is? Az csak volt a tied, amíg el nem vették, hogy továbbra is fogyhasson a pénzed a mgánnyugdíjpénztárakból.

Knorr 2010.12.12. 17:38:49

@Cselo: minek, van még kb 30 évem rá. ha addig is marad ez a rákosista intézkedés, majd megtámadom. de ennek 0 az esélye.

Knorr 2010.12.12. 17:40:37

@Cselo: "azért a 24%-ért senki nem kap semmit, az adó, ami jelen nyugdíjasainak a kifizetését fedezi. Szolidaritáson alapuló rendszer! Érthető? nem? akkor a te készülékedben van a hiba!"

jah, ez a te nagy szolidarításod? a mostaniak fizetik a nyugdíjasoknak a lovét, de ha ők vonulnak nyugdíjba akkor majd nem kapnak érte semmit? bravo!

Cselo 2010.12.12. 17:41:22

@Knorr: az eddigi beírásaidból is gondoltam, hogy tapasztalatlan fiatal vagy. Látod ezt te még másképp is. Remélem, hogy egyszer még rájössz, hogy érted is hozzák meg ezt az intézkedést!

Cselo 2010.12.12. 17:42:51

@Knorr: Istenkém, micsoda demagógia és tudatlanság!

Jaffar 2010.12.12. 17:43:51

@Cselo:
Nem adó kisköcsög, majd csak a jövö év decemberétöl. Érthetö, nem?

Húsleves 2010.12.12. 17:43:57

@Knorr:
Már hogyne kincstárjegyekkel kellene összehasonlítani a magánnyugdíjpénztárak hozamát? Ha azt óbégatjátok, hogy az a pénz a tietek, akkor nem sokkal jobban jártál volna, ha helyette kincstárjegyet kapsz? Ennyit értenek ezek az állítólagos jó gazdák a pénzhez? Hogy még a tuti biztos kincstárjegyek hozamát se érik el? Pedig nem kell hozzá ész, csak meg kell venni a kicstárjegyet.

Knorr 2010.12.12. 17:45:23

@Húsleves:

"Az államkasszában nincsenek meghatározott rekeszek, az állam nem bank."

Pontosan. Ezért hazugság, hogy a manyup okozza az állam hiányát.

"a kölcsönt az IMF feltételekhez köti."

Még jó. Az IMF vissza akarja kapni a pénzét, másrészt meg nem azért adja, hogy neki jó legyen, hanem azért hogy adott állam ne menjen csődbe, ezért is vannak a feltételek.

Azt tudtad hogy az IMF egy nemzetközi szervezet, amelnyek magyarország is tagja? Szóval saját magunkat lopjuk meg, ugyi ? :)

"És innentől kezdve lehet jönni a nagy sipítozással, hogy ha a magánynyugdíjpénztári pénz a tied"

Ezt törvény és AB határozat is kimondja. Ne erőlködj.

"akkor az adó formájában elvett pénz az kié is?"

Az meg a közé.

"Az csak volt a tied, amíg el nem vették, hogy továbbra is fogyhasson a pénzed a mgánnyugdíjpénztárakból"

azért adózok, hogy fogyjon a pénzem a manyupból ??? ennek se füle se farka. ráadásul nem is fogy, PSZÁF honlapon olvasható, hogy az összes manyupnak reálhozama van az elmúlt 12 évet tekintve.

Jaffar 2010.12.12. 17:45:40

@Húsleves:
S mennyit is hoz a kincstárjegy, ha levonjuk belöle az inflációt? 1%-ot?

Cselo 2010.12.12. 17:45:43

@Húsleves: Értenek ők a pénzhez, legfőképpen ahhoz, hogy miként szedjék meg magukat! :-)) De ezt magyarázhatod, hiába minden értelmes szó!

Knorr 2010.12.12. 17:46:54

@Cselo: Elfogytak az érvek? Nem csodálom. Észérvek nincsenek a rákosista államosítás mellett. De elő velük, ha esetleg azt gondolom tévedtem. Érvelj!

Jaffar 2010.12.12. 17:48:07

@Cselo:
Még mindig jobb, ha ök is megszedik magukat meg én is kapok belöle, mint az, hogy a politikusaink az adófizetök pénzével a mostani nyuggerek seggét nyalják. Nekünk miért nem küldött levelet az Orbán?

Knorr 2010.12.12. 17:48:36

@Húsleves:

"Már hogyne kincstárjegyekkel kellene összehasonlítani a magánnyugdíjpénztárak hozamát?"

Azért mert Orbánék az állami és a manyup rendszer közötti választásra kényszerítenek.

"Ha azt óbégatjátok, hogy az a pénz a tietek"

A törvény és az AB is azt óbégatja te buta majom.

Cselo 2010.12.12. 17:48:44

@Knorr: neked fölösleges érvelnem, már megtettem, de nem hatott semmit. Majd gondolj rám 30 év múlva, volt a blogon egy "bácsi", aki jó tanácsokat adott és te nem fogadtad meg. Majd megbánod!

Cselo 2010.12.12. 17:49:37

@Jaffar: Az édesanyádat is nyuggernek hívod? Bunkó!

Jaffar 2010.12.12. 17:49:54

@Cselo:
Én meg majd gondolok rád, amikor elsö leszel a tüntetök sorában, amikor az állami nyugdíj a melegvízre sem lesz elég.

Knorr 2010.12.12. 17:50:40

@Cselo:

"Értenek ők a pénzhez, legfőképpen ahhoz, hogy miként szedjék meg magukat! :-)) De ezt magyarázhatod, hiába minden értelmes szó!"

Akik megszedik magukat, azok akikre szavaztál. Orbán havi 500 ezres nettó adócsökkentést csinált magának. A többi magukra szabott törvényről már nem is beszélve ami mind arról szól hogy valamelyik haverjuk, vagy csoportjuk jól járjon. Pl most már a cselédeket is adómentesen vehetik fel kis kedvenceid.

Cselo 2010.12.12. 17:51:14

@Jaffar: nem leszek rád szorulva, nyugodj meg! :-))

öcsi55 2010.12.12. 17:52:15

Hölgyeim és uraim és elvtársak!

Egy a baj,amit a Fidesz véghezvitt a szoc-libek nem tudják követni!

Hajrá Magyrország-------------Hajrá Fidesz!

Jaffar 2010.12.12. 17:52:20

@Cselo: Nem, mert ö még dolgozik. Viszont a nagymamámat meg a nagypapámat simán lenyuggerezem még elöttük is, akik ugyanezen a véleményen vannak, mint én, tudniillik ök a saját két kezük munkájukból lettek valakik. A szájuk széle sosem volt szaros.....Ök is látják, pedig már 70-en túl vannak, hogy ez lopás és semmi más.

Knorr 2010.12.12. 17:52:29

@Cselo: "Majd gondolj rám 30 év múlva, volt a blogon egy "bácsi", aki jó tanácsokat adott és te nem fogadtad meg. Majd megbánod!"

Mi a jó tanácsod? Hogy adjam fel öregkoromra eddig összegyűlt 3 millió forintomat, cserébe egy olyan nyugdíjrendszerért, ami előre láthatólag mai értken kb 40 ezer forint havi nyugdíjat fog nekem folyósítani?

Cselo 2010.12.12. 17:53:30

@Knorr: És nekem is adócsökkentést csinált, aminek nagyon örülök, ugyanis és tisztességes adófizető vagyok, nem minimálbérre bejelentett adócsaló.

Knorr 2010.12.12. 17:55:28

@Cselo: "És nekem is adócsökkentést csinált, aminek nagyon örülök, ugyanis és tisztességes adófizető vagyok, nem minimálbérre bejelentett adócsal"

kár, hogy az adócsökkentés fedezete, az hogy 3 millió ember fejéhez pisztolyt nyomtok és kéritek a pénzt.

Cselo 2010.12.12. 17:58:27

@Knorr: tanácsom: válaszd az állami nyugdíjrendszert, ne bízd a pénzedet bankárokra és ha van megtakarításod, azt értelmesen fektesd be! Bízz a Magyar Államban, mert az a javadat akarja. A fizetésed alapján fogod kapni a nyugdíjadat és azok fogják befizetni, akik akkor majd megtermelik. Én a magam részéről ehhez már hozzájárultam, négy gyermeket adtam a hazámnak, akik tisztességes, dolgozó adófizető emberek lesznek. Illetve már vannak, mert egy már építészmérnök, egy meg divattervező és adót fizetnek. Másoknak is ezt tanácsolom, magyar gyermekeket a Magyar Hazának!

Knorr 2010.12.12. 18:02:18

@Cselo: még ha bíznék is a magyar államban a demográfia akkor is kérlelhetetlen. Akik engem fognak eltartani nyugdíjas koromban azok már megszülettek. És nincsenek elegen ahhoz hogy a korosztályomnak tisztességes nyugdíj jusson. Ezért ragaszkodok a megtakarításaimhoz a nyugdíjtőzsdémhez és az audis bankáraimhoz.

Cselo 2010.12.12. 18:03:31

@Knorr: nem, ez nem az adócsökkentés fedezete, hanem annak, hogy az Édesapád, Édesanyád, vagy nagyszüleid nyugdíjat kapjanak. És hidd el, a tanácsomat jó szívvel adtam!

Húsleves 2010.12.12. 18:03:45

@Knorr:
Figyelj, te rettenetesen barom.
Nem arról van szó, hogy az IMF jótékonysági intézmény, hanem arról, hogy ne tőlük kérjünk, hanem használjunk hazai forrást.
Ha meg azt se érted, hogy a források honnan vannak, akkor emlékezz vissza mit mondott Gyurcsány: az államnak nincs pénze, az emberekét veszi el, adók formájában.

Cselo 2010.12.12. 18:04:51

@Knorr: tedd azt! Ők is ragaszkodnak a befizetéseidhez, mert abból élnek jól! Akár össze is borulhattok! :-)))

csakmerazé 2010.12.12. 18:06:28

Hát, végigolvasva a Cselo-féle kommentáradatot, be kell látnom, tökéletesen magáévá tette a fidesz retorikáját. Felesleges erőfeszítés akár tényekkel is alátámasztani a véleményt, hatástalan. Vagy inkább reménytelen. Tökéletes előre programozott drioddá alacsonyodott. Vagy netán személyesen Sz. Petikéhez van szerencsénk? Mert akkor ez kva nagy megtiszteltetés.

Cselo 2010.12.12. 18:09:01

@csakmerazé: nyugodtan tisztelhetsz engem is, aki nem Sz. Petike, hanem egy tisztességben megőszült, ámde autonóm gondolkodású, négy gyermekes családapa, mérnök-közgazdász.

csakmerazé 2010.12.12. 18:10:54

@Cselo: "Bízz a Magyar Államban, mert az a javadat akarja."
Na, ez igaz. Most készül elvenni a javát :-DDD

(sorry magas labda volt. pont akkora ferdítése a mondandódnak, mint az "el lehet menni" fletótól. tényleg csak a poén kedvéért írtam le)

Cselo 2010.12.12. 18:11:56

@csakmerazé: Ja és nagyon örülök, hogy a Fidesz magáévá tette az elképzeléseimet, ezért is érdemes volt rájuk szavaznom! :-)))

Cselo 2010.12.12. 18:12:59

@csakmerazé: ez tényleg jó poén volt, elismerem! :-)))

Cselo 2010.12.12. 18:14:47

Nos további jó csevegést! Viszlát!

csakmerazé 2010.12.12. 18:15:47

@Cselo: Na, én meg szintén négy gyermekes vagyok. Szintén autonóm gondolkodással. Csak még nem őszülök. Viszont szívből utálom azt, ha valaki keresztény csomagolásba rejti a lopást-csalást-hazudást. Politikai érdekből. Ez számomra elfogadhatatlan. (a szocik lopás-csalás-hazudozását is rettentően utáltam)

Cselo 2010.12.12. 18:16:04

Ja! És kevesebb ellenségeskedést!

csakmerazé 2010.12.12. 18:17:22

@Cselo: S a gyülekezet mondá: amen! :-D

missu 2010.12.12. 18:22:00

@Cselo: Autonóm gondolkodású? Ajjajjj....

@Cselo: "A Fidesz-KDNP koalíció ehhez képest demokratikus választásokon kapta meg a szavazók több, mint kétharmadának a támogatását."

valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html
Összesen 6 285 224 100%
FIDESZ-KDNP 3 326 524 52,93%

Akinek az Orbán-vallás annyira elvette az eszét, hogy mérnök (?) és közgazdász (?) létére leír ilyet, hogy az 52,93% "a szavazók több, mint kétharmada"...

Na, ennyi a többi szöveged hitele is :-)

missu 2010.12.12. 18:27:18

@Cselo: Mivel is indítottál ma?

Cselo 2010.12.12. 13:54:47
Tetves liberálbolsevik bérblogíró banda, ha nem tetszik nektek a Polgári Magyarország, akkor a nagy Fletótok szavajárásával élve: el lehet takarodni innen.

Erről ennyit.

Knorr 2010.12.12. 18:33:14

@Húsleves:

"Figyelj, te rettenetesen barom.
Nem arról van szó, hogy az IMF jótékonysági intézmény, hanem arról, hogy ne tőlük kérjünk, hanem használjunk hazai forrást.
Ha meg azt se érted, hogy a források honnan vannak, akkor emlékezz vissza mit mondott Gyurcsány: az államnak nincs pénze, az emberekét veszi el, adók formájában."

Ha csak hazai forrásból államcsőd lenne, Magyarország rá van szorulva a külföldi hitelezőkre.

Na és figyelj te emeletes ökör, mert baromi nagy marhaságokat beszélsz, és közben azt képzeled, hogy okos vagy és kioktatsz engem:

1. ha nincs IMF attól még kapunk külföldi hiteleket, és kell is
2. ezek a hitelek drágábbak mint az IMF-től kapottak
3. Az államnak van pénze külföldi hitelezőktől is (akár IMF nélkül is), nem csak az állampolgáraitól

csakmerazé 2010.12.12. 18:43:27

@Húsleves:
"az államnak nincs pénze, az emberekét veszi el, adók formájában"
Az adókat csökkentette (a nagy keresetű kisebbség javára, pl saját maguk), a hiány foltozására pedig nem adót vet kil éppen, hanem magánnyugdíj járulékból képzett megtakarításokat vesz el. Ami a törvény szövege szerint magántulajdon. Amiről azt ígérte tavasszal, hogy megmenti ezeket a megtakarításokat:
"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."
(A Nemzeti Együttműködés Programja, 69. oldal)

A stílus pedig maga az ember...

Húsleves 2010.12.12. 18:54:03

@Knorr:
Ne azzal érvelj, hogy én marhaságokat beszélek, mert én meg erre azt válaszolom, hogy azért nem érted, mert hülye vagy mint a segg. Te kezdtél el itt vircsaftkodni, hasonló szellemben válaszoltam.
"azt képzeled, hogy okos vagy és kioktatsz engem".
Nem, én azt képzelem, hogy az ilyen fórumokon elmondjuk a véleményünket, a másikról pedig nem tudunk semmit. Így is írogattam, amíg ki nem derült, hogy hülye vagy az érveléshez, ezért áttártél arra, hogy inkább a személyemet próbálod támadni.
1. "ha nincs IMF attól még kapunk külföldi hiteleket, és kell is". Így igaz.
2. "ezek a hitelek drágábbak mint az IMF-től kapottak". Ez is igaz.
3. "Az államnak van pénze külföldi hitelezőktől is (akár IMF nélkül is), nem csak az állampolgáraitól". Ez is igaz, de jobb, ha további eladósodás helyett hazai forrást használunk fel.

Tiko 2010.12.12. 18:57:06

Cselo mint mérnök közgazdász? Röhögnöm kell. Öcsém maximum egy jófajta Xerox másológép vagy ami fityisz retorikát szór szanaszét a weben - agyhalottként. No és Húsleves? A másik IQ bajnok..

Az ilyen szellemileg nyomorékok miatt kell a pénzt elvinni innen.

Nehogy szolidaritásból a 4 Cselo pulya kapja meg családi pótlékként..

Jah, mielőtt elfelejtem: sosem szavaztam a liberálbolsevik oldalra.. Mielőtt szólnátok, hogy el lehet innen húzni..

Megyek magamtól is. Pontosabban a pénzem. Itt egy kibaszott forintot nem fogok tartani az tuti.

Aztán majd államosítson Ausztriában a főnököd..

Húsleves 2010.12.12. 18:57:24

@csakmerazé:
"A stílus pedig maga az ember... "
Ezzel én is így vagyok. Ugye láttad, ki kezdte? Én meg ugyanúgy válaszoltam neki. Légyszi ne kezdd el te is, mivel rólad abszolut nem ez jött le. Vannak érveink, nem értünk egyet. Na és? Itt vagyunk, beszélgetünk normálisan. Az viszont nem érv, hogy elkezd azt mondja, hogy te buta majom. Ezt lásd meg akkor is, ha nem "jobber" viselkedik így.

Húsleves 2010.12.12. 19:00:15

@csakmerazé:
Akkor most magáról a kérdésről. Szerinted jobban járunk (mi mindannyian) ha további kölcsönöket vesz fel az ország a magánnyugdíjpénztárak bevonása helyett?

csakmerazé 2010.12.12. 19:04:29

@Húsleves: Az előzményt nem olvastam, most sem lapozok vissza, elfogadom, ha így volt. Ebben az esetben neki is copy-paste. Maradjunk az eszmecserénél.

Tiko 2010.12.12. 19:05:07

@Húsleves: Nem tökmindegy? Szerinted ezek után nem fognak kölcsönt felvenni? Ez a kormány sem akarja csak és kizárólag a hitel KAMATJÁT csökkenteni, tehát nem cél a valós hiteltörlesztés.

CSAK te hiszed azt.

Powered by Matolcsy

Tiko 2010.12.12. 19:08:03

Mellékesen a figyelmetekbe ajánlom a következőket:

- rendőrség hatáskörének kiterjesztése
- hadsereg létszámának növelése
- kézifegyverek modernizálása
- harckocsik vásárlása Ausztriától
- AB jogkörök

Mire is készül Viktor? Arra az időre, ha nem jön be a terve?

Húsleves 2010.12.12. 19:10:35

@Tiko:
"Szerinted ezek után nem fognak kölcsönt felvenni?"
Dehogynem. Sajnos.

csakmerazé 2010.12.12. 19:11:20

@Húsleves: Az előbbi sem megoldás, az utóbbi sem, mert max pár évet old meg vele, utána a gond újra előáll. Jogilag, emberileg, politikailag,minden szempontból aggályos. Ráadásul egy pár évtizedre előre felépített rendszert ver szét, mielőtt a hasznát látnánk (mivel a kifizetések beindulásával csökkenne az állami kifizetni való pénz is, azaz 2013-tól). Van éppen elég pénznyelő rendszer ebben az országban, amit meg kell reformálni. Állítólag készen álltak a kormányzásra, maga OV mondta Sólyom szemébe. Ez a felkészülés még baromira nem látszik. A pénz lenyúlása komcsi-tempó, nem felkészülés. Tök mindegy, milyen csomagolásban tálalják, ha valaki a csomagolásba néz, ugyanazt a szart látja, mint az elmúlt 8 év termése. Nem ezért váltottuk le a szocikat.

Tiko 2010.12.12. 19:11:33

@Húsleves: Akkor miről beszélünk? Itt egy kormánynak sem igazi/valós célja, hogy MI jobban éljünk. Oldalfüggetlenül.

Tiko 2010.12.12. 19:12:54

@csakmerazé: Lázongás lesz. Tuti vagyok. Viktor készül rá.

Én is, több különböző módon..

Tiko 2010.12.12. 19:14:51

@csakmerazé: A baj az, hogy HA nem működik amit Viktor kitalált, akkor valódi lázongások lesznek.

A baj az, hogy készül rá..

Én is, csak kicsit másképpen..

Szerintem pár éven belül itt nagyon nagy baj lesz.

Húsleves 2010.12.12. 19:17:06

@Tiko:
Nem, én aszerint értékelek, melyiknek egyezik jobban az érdeke az emberekével. Az MSZP-nek volt kész programja: újabb IMF hitel, cserébe megszorítások. Tehát a zsebünkben is kevesebb marad, meg még a jövőben is többet fizetük. Hát köszi! Ezzel szemben a FIDESZ államosítja a magánnyugdíjpénztárakat. Még mindig jobb.

Tiko 2010.12.12. 19:20:47

@Húsleves: Nem bántásból, de ideje lenne felébredni. Mindegyik f*sszopó párt csak és kizárólag a saját érdekeit nézi.

Kivétel nincs.

Így olyan sincs, hogy neked jobb lesz mert Fidesz.

Az egész pénzről és hatalomról szól. Mindegyik úgy akarja megtartani, ahogy tudja. Minket csak vakítanak.

Mindegy melyik oldal.

Te is csak hiszel az egyikben. Sajnos én már egyikben sem..

csakmerazé 2010.12.12. 19:23:59

@Húsleves: az számomra oximoron, hogy egy jobboldali, polgári párt államosít. Persze nem csodálkozom, hiszen OV balliberálként kezdte pályafutását, de időben észrevette, hogy a baloldalon nem terem neki babér a maszop és a szadesz mellett. Ezért áthúzott jobbra, kicsinálta a politikai ellenfeleit (MIÉP, FKGP, MDF), az egyházi szavazatokért pedig beházasította a KDNP-t. Ámokfutó ez is, csak jobb a marketingje. Olyan tömjén szagú. De a szorgos munka meghozta gyümölcsét. Elég szoci utáló van ahhoz, hogy bármit megtegyen, még ha az ellenkezik a szavazók addigi elveivel is.

csakmerazé 2010.12.12. 19:32:28

@Tiko: Én nem szeretnék semmilyen bajt. Ez senkinek sem lehet az érdeke. Az is igaz, hogy kva nagyot csalódtam a fideszben (pedig még csak szavazójuk sem vagyok). Ennél többre tartottam őket. És a legnagyobb gond az, ha ők ennyire balfékek, akkor most ki jöjjön utánuk? Csak a szar és a még szarabb között lehet választani.

Húsleves 2010.12.12. 19:39:25

@csakmerazé:
Szerinted hol jobboldali a FIDESZ, és hol baloldali az MSZP? Ez csak a rárakódott jelentésre igaz, mivel gyakorlatilag velük nevezzük meg az oldalakat. És ilyen rárakódott értelemben igen, a FIDESZ áthúzott jobbra. Meg tudom érteni, én is csalódtam a liberalizmusban. Azt hittem, hogy az valami jót jelent. De valahogy minden más náluk gyakorlatban, mint elméletben.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Elmélet | Gyakorlat
---------------------------------------------------------------------------------------------
piaci verseny | verseny nélküli privatizáció
kiválasztódás | előre levajazott üzletek
esélyegyenlóség | "pozitív diszkrimináció"
szociális érzékenység | 1 év varólista rákos betegeknek, vagyis halálos ítélet
szólásszabadság | 20 évig nem hozták nyilvánosságra a besúgólistát
szólásszabadság | holokauszttagadást büntessék, kommunizmus bűneit ne

És még lehetne sorolni

csakmerazé 2010.12.12. 19:40:16

"Még megmenekülhetne a magánnyugdíj

A lengyel pénzügyminisztérium hét végi közleménye szerint sikerült megállapodni az Európai Bizottsággal abban, hogy figyelembe veszik a nyugdíjreform költségét az államháztartási hiány kiszámításakor."

Attól tartok, ez a helyzeten már nem változtat. Eddig is segget csináltak a szájukból, ha most visszavonulót fújnak, az a politikai pálya végét jelenti. Ezen mi már nem nyerhetünk :-(((

csakmerazé 2010.12.12. 19:48:39

@Húsleves: Már évek óta nem stimmel ilyen értelemben a besorolás. Pont oldal-ellentétes gazdaságpolitikát képviseltek a válság okán is. Szóval nem új keletű, de nem én mondogatom magamra, hogy polgárkormány.

OV az emberek akaratát képviseli, állítólag. Hát pont ezért nem ér szart se. Egy igazi államférfinak az emberek érdekét kell képviselnie. És a kettő bizony gyakran nem ugyanaz. Nyugdíj ügyben is ez a helyzet. OV nem államférfi, csak kvára szeretne annak látszani, és sokan bedőlnek a populizmusának. Főleg, hogy a szoclibek értékelhetetlen teljesítménye csak fokozza ezt.

Speciel a manyup volt az egyik (vagy talán egyetlen) értelmes, hosszútávú gondolatuk. Persze ezt is szarul vezették be, senki sem tökéletes :-)

Tiko 2010.12.12. 20:01:38

@csakmerazé: nem fog megmenekülni. azért nem, mert nem valós 'hiány/deficit' miatt kell a lové, hanem mert úgy amúgy is kell.

lenyúlják így is, úgy is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 20:53:51

@Cselo: csak a tényszerűség kedvéért a forint a zlotyhoz képest is esett. és ez kizárólag Kósa műve volt

Táskás Tóni 2010.12.12. 20:58:47

@csakmerazé: Orbán mindenhol lejáratja magát és Mo-ot. Amikor Lo-ban a magyar virtusról beszélt,másnap a lengyel kormány sietve tájékoztatta az EU-t , hogy ők bizony nem fogják államosítani a mnyp-akat. Mára Lo már meg is egyezett a mnyp-i tagdíj elszámolhatóságáról. A csehek most készülnek megalakítani a mnyp-akat, a szlovákok pedig nem hagyták Ficónak az államosítást. Ez a köcsög , még focihoz sem értő delejes ember pedig végigszteppelte az egész európát és sehol sem tudott elérni semmit.Mo-on viszont a birka szavazóin kiélheti magát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 20:59:56

@Cselo: "és Argentína is megtette! " tönkre is ment bele. voltál te már Argentinában? Én voltam. Még mindig nyögik.

Táskás Tóni 2010.12.12. 21:04:04

@Húsleves: Kár volt ennyit baszakodnod ezzel az összevisszasággal , nézd meg inkább a vezéredet a facebook-on amint hazudik bele a birka képedbe.Állítólag a mny pénztárak miatt van az eladósodottság, akkor miért basztatták a szocikat az eladósodás miatt, hiszen a mnyp-akat a fidesz is megszavazta és 1998-2002 között nem változtatott rajta semmit.Hazugságban Orbán vezéred lealázta Selmecit , szép kis színvonal.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 21:10:11

@Húsleves: amennyiben a valóság csak "akarat és képzet", és te határozod meg.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 21:22:30

@Húsleves: a fenét.

szelviktor.blog.hu/2010/07/29/magyarorszag_penzugy_helyzeterol

Kósa azt mondta, hogy a magyar gazdaság az államcsőd szélén van. Pár hónapra rá Orbán elutasította az IMF kölcsönt. Lehet róla vitázni, hogy ez jó volt, vagy rossz. Szerintem rossz. De arról épeszű ember nem vitázik, hogy aki visszautasít egy kölcsönt, az nem lehet csődhelyzetben. Csődben ugyanis akkor van egy cég és ország, ha adóssága van, nem tud fizetni, és NEM KAP MÁR HITELT SEHONNAN SEM.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 21:29:19

@bb2: Köszönjük az értékes hozzászólást.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 21:53:17

@Húsleves: "a nyugdíjnak nem az a szerepe, hogy örökölni lehessen"

a mobiltelefonnak sem az a szerepe, hogy le tudjon játszani mp3-at és tudjon fényképezni, de ha van egy smatrphone-od, és Viktor elveszi, és ad helyette egy Ericsont 98-ból, akkor elfogadod?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 21:59:56

@Cselo: "Óriási veszteségeket szenvedett el reálértéken" a feleséged vagy valami speciális eset, vagy hazudsz.

Orbán ugyanis elismerte a MNYP-ak reálnyereségét, ugyanis azt megengedi, hogy kivegyék a tagok. ezzel elismerte, hogy az MNYP-k igenis elég nagy nyereséget hoztak. Viktátor magát szúrja tökön, mint mindig.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 22:07:49

@Cselo: "Ha ez alatt az idő alatt a befizetéseiből kincstárjegyet vásárolt volna, akkor a jelenlegi tőkéjénél 15 %-kal több pénze lenne, vagyis súlyos veszteség érte."

ha viszont mindet az állami nyugdíjba rakta volna, akkor 15%-nál sokkal nagyobb veszteség érte volna. az annyit se hoz, mint a MNYP.

érvelhetsz amellett, hogy a legnagyobb hozamot az hozza, ha egyáltalán nincs nyugdíj, csak befekteted a pénzed. csak Orbán az ellenkező irányba megy: nulla befektetés, százszázalék állami nyugdíj. az hozza a legkisebb hozamot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 22:18:29

@Cselo: "azért a 24%-ért senki nem kap semmit, az adó, ami jelen nyugdíjasainak a kifizetését fedezi. Szolidaritáson alapuló rendszer! "

miféle szolidaritási rendszer az, hogy az is fizessen bele, akit Orbán kizárt belőle?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 22:35:29

@csakmerazé: "Vagy netán személyesen Sz. Petikéhez van szerencsénk? Mert akkor ez kva nagy megtiszteltetés. "

asszem, ezt a Fideszes agymosást már csak a Fideszes nagykutyák tudják úgy a képünkbe hazudni, mintha hinnének benne.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 22:38:57

@Cselo: "nagyon örülök, hogy a Fidesz magáévá tette az elképzeléseimet, ezért is érdemes volt rájuk szavaznom"

ráadásul a farok azt hiszi, hogy ő csavarja a kutyát.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 22:43:52

@Húsleves: "2. "ezek a hitelek drágábbak mint az IMF-től kapottak". Ez is igaz."

ezzel elismerted, hogy ökörség volt elzavarni az IMF-et.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.12. 22:46:20

@Húsleves: "Szerinted jobban járunk (mi mindannyian) ha további kölcsönöket vesz fel az ország a magánnyugdíjpénztárak bevonása helyett? "

Igen. Jobban. Egyébként is a MNYP-ak képezik a hazai források egy jelentős részét. Orbán most ezt kilőtte.

pakesz (törölt) 2010.12.12. 23:00:40

@csakmerazé: "Persze nem csodálkozom, hiszen OV balliberálként kezdte pályafutását"

orban szintiszta libsikent kezdte
nem volt abban semmi baloldali vagy tevednek?

pakesz (törölt) 2010.12.13. 00:36:14

@Brendel Mátyás: nem ertem miert ez a kerdes...
pl. lehetne az is, hogy egyetert -e On azzal, hogy amkinek 1 millio Ft feletti bankbetetje van azt forditsak adossagrendezesre
elvegre sokkal jobban jar azzal Mo
ja hogy a magantulajdon SZENTSEGE serul?

pakesz (törölt) 2010.12.13. 00:47:03

amugy a sok melysotet fidesz hivo miert nem bizza a Zallamra sot szemelyesen Lopkovits Kolompar Orbanra a sajat hazat?
vissszajohetne a jo oreg IKV is
es az egesz penzt adja be az allamnak hogy az allam utaljon ki neki eteljegyet
mennyivel egyszerubb lenne ez igy, nem?
gondolkodas nuku, csak elni bele a vilagba
mert a ZALLAM megved

a javamat akarja, en meg nem akarom odaadni neki...

Bepes Elek 2010.12.13. 14:55:52

@Cselo:

Helló fideszzombi!

Nem és nem érted meg, hogy a szolidaritás csak akkor működik, ha mindenki "felneveli" a maga eltartóját! Ha nem nevelt gyereket és csak az egyéni boldogulás járt az eszében, akkor lófaszt a seggébe az ilyen nyuggernek! Én még az öregek otthonának se adnék egy állami fillért sem!
süti beállítások módosítása