Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A parlamentbe jutott bohócokról

2010.11.17. 11:35 | Brendel Mátyás | 4 komment

Címkék: parlament bohóc brazilia schmitt pál

A The Telegraph-ban jelent meg az a hír, amely szerint a parlamentbe jutott egy bohóc.

Valódi, hivatásos bohócról van szó, nem valamifajta paprikajancsi politikusról. Ez utóbbira sok közelebbi példát tudnánk mondani. Merthogy a Telegraph híre Brazíliában történt. Francisco Oliveirát azzal gyanusítgatták, hogy nem tud írni és olvasni, emiatt küldték el a tesztre, ahol egy olvasási és egy diktálásos feladatot kapott. Az eredményről még nem találtam hírt.

Az motoszkál ilyenkor az ember fejében, hogy egészen biztosan nem egy magyar hír félrehallásáról van itt szó? Vajon nem Magyarországon kéne egy csörgősipkás valakit elküldeni...?

Na jó, most komolyan... Valamiféleképpen az intelligenciának jobban kellene érvényesülnie abban, hogy kik jutnak be a Parlamentbe. Nehéz lenne bizonyos teszteket bevezetni, hiszen a jelenlegi felfogásunk szerint az az egyenlőség elvét túlságosan is sértené. De hogy az emberek jobban megnézhetnék, kire szavaznak, az nem túlzás. Továbbá az, hogy a Köztársasági Elnök székébe párt- vagy Orbán Viktor személyes érdekeiből, szeszélyéből olyan ember került, amilyen, az tényleg felháborító.

A Köztársasági Elnök esetében az ilyen tesztek már nem lennének annyira jogtalanok, viszont inkább megalázónak éreznénk. Ezért mondhatjuk, hogy Magyarországon inkább a jelölő párt "bölcsességén" kellene, hogy múljon a dolog, nem annyira közvetlen teszteken. Tesztek helyett viszont igenis figyelni kellene bizonyos teljesítményekre, mint amilyen például Schmitt Pál gyorsan visszavont, kínos alkotmányozási javaslata. (Persze, ez már a posteriori tapasztalat, de volt itt bőven a priori is figyelmeztető jel.)

Mert ugye tekinthető ez is egyfajta tesztnek. Negatív eredménye a funkcionális analfabetizmus határát súrolta. Schmitt Pált nem kellett tesztekkel megalázni. Megtette ezt ő magától, önként és dalolva, merő keresztény túl-buzgalomból.

Ha pedig a Fidesznek még ettől sem sül le a bőr a képéről, hát akkor... Na kérem, ezért sem kellett volna rájuk szavazni!

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr932454502

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyi-ha-ha 2010.11.20. 12:46:44

Lovas nemzet vagyunk 2010-ben is: "Schmitt Pál köztársasági elnök nem látta azt a javaslatot, amit hivatala nyújtott be az Alkotmány-előkészítő bizottsághoz, és amelyben számos helyesírási és fogalmi hiba volt - mondta a hivatal vezetője az MTV-be...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bluesman 2010.11.17. 14:07:43

Volt egy pár "értelmes" főméltóságunk, de ez a "pali" mindent visz. :)

Toyotomi Hideyoshi 2010.11.17. 17:48:35

Pali, égő, hogy nem tudsz írni. De azért a Magyar Narancs címlapja is tömény tahóság volt anno. Az igazság valahol e kettőben együtt lakozik.

Kandabula 2010.11.17. 21:11:59

Tekintettel arra, hogy elnökünk speciális feladatokkal megbízott személy és ezeknek a feladatoknak tökéletesen megfelel, egy szavunk sem lehet. Annak idején a III/III-as ügynököktől sem követelték meg a helyesírást.

hanyasvagy 2010.11.18. 19:11:36

Agyvizitről már volt egyszer szó az Orbán-Torgyán érában,mikor Józsi bácsi
hazaött Dél-Amerikából és egypár diktátort brátjának nevezett.A reprezentáláshoz
nem kell sok ész. Enni, inni, "nyalni" tudjál, máris politikai celeb vagy.
De ha egyszer visszanyal a fagyi!?
süti beállítások módosítása