Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Hazudtunk reggel, délben, este, éjszaka, délelőtt, délután, hajnalban és napnyugtakor

2010.11.09. 07:11 | Brendel Mátyás | 3 komment

Címkék: orbán fidesz program hazugság alkotmánybíróság jogállam különadó magán nyugdíj

A Fidesz sokszor hivatkozik arra, hogy felhatalmazást kapott a szavazóktól áprilisban és októberben is. Legutóbb például a 98%-os sarc végkielégítésekkel kapcsolatos különadó törvénye és az Alkotmánybíróság jogainak korlátozása kapcsán:

"Lázár János az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában azzal érvelt a végkielégítések különadója mellett, hogy az év első felében kifizetett nagy összegek visszaszerzésére kaptak felhatalmazást a választóktól." fidesz.hu

De a helyzet az, hogy nem erre kaptak felhatalmazást.

Az olvasó ezt könnyen ellenőrizheti. Letölti a Fidesz "programját", és megnézi, van-e benne szó különadóról vagy végkielégítésekről. Én nem tudtam rávenni magam, hogy tényleg végigolvassam ezt az unalmas egyedülálló "művet". Viszont végigkerestem a számítógéppel bizonyos kulcsszavakat, mint "különadó" és "végkielégítés". És nem talált semmit. Erkölcstelen köztisztviselőkről van benne szó a 94. oldalon (ezt a részt elolvastam), de nincs szó végkielégítések visszavételéről, adóztatásáról, kijavításáról, sarcolásáról, vagy bármi ilyesmiről. Ha valaki talál nekem a "programban" ilyet, akkor visszavonom ezt az állításom.

De még ha lenne is benne ilyen ígéret, akkor is baj volna, ugyanis ami egészen biztosan megtalálható a Fidesz "programjában", az az, hogy:

"A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét." 92. oldal

Igaz, a programnak ezt a részét nem Orbán Viktátor Viktor írta, hanem Navracsics Tibor, ám némi kezdeti megingás után ő is behódolt megtért a vezér  miniszterelnök "tévedhetetlen bölcsességéhez".

Tehát a Fidesz nem kapott felhatalmazást az Alkotmánybíróság jogainak csorbítására, kifejezetten az ellenkezőjére kapott felhatalmazást: a jogállam védelmére. De, ha kézbe vesszük a Fidesz-"programot", más részek is mellbevághatnak minket. Mint például ez itt:

"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magán-nyugdíjpénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."

Uhhh. Tehát a magán-nyugdíj pénztárak veszélyeztetésére, felszámolására, háttérbe szorítására sem kaptak felhatalmazást, sőt, kifejezetten az ellenkezőjére.

Természetesen az is igaz, hogy a legtöbb szavazó még annyira sem olvasta a Fidesz "programját", mint jómagam. Jöhetne valaki azzal, hogy nem a program számít, hanem az, hogy az a 2,7 millió ember, aki a szavazófülkékhez tántorgott járult, milyen kép alapján húzott be ixet a Fideszre. Hát, ha ezt nézzük, akkor inkább az a kérdés, hogy emlékszik-e valaki olyan beszédre, olyan riportra, amelyben valamely jeles fideszes politikus az alkotmánybíróság jogainak megcsonkítását ígérte, vagy a magán-nyugdíjpénztárak felszámolását, vagy 98 százalékos visszamenőleges adót? Mert én nem. És ha én nem, akkor a legtöbb Fidesz-szavazó se nagyon emlékezhet.

És hát valószínűleg azért nem emlékezünk, mert nem volt ilyen ígéret. A Fidesz nem az ígéreteit teljesíti, nem azt valósítja meg, amire még oly homályos erős felhatalmazást is kapott.

A Fidesz és különösen Orbán Viktor hazudik. Hazudik reggel, délben, este, éjszaka. De még délelőtt, délután, hajnalban és napnyugtakor is. Orbán Viktor koránt sem összes hazugságát a Szélviktor blogban gyűjtőm. Itt mindenki megbizonyosodhat, utána nézhet, ellenőrizheti, hogy nem túloztam e sok napszak felsorolásával.

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr912433982

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 98%-os különadó jótékonykodásért 2010.11.09. 11:49:22

Csavargatják ide-oda a különadó-törvényt, csak épp ahoz a részhez nem nyúlnak hozzá, amivel az Alkotmánybíróságnak baja volt: a visszamenőleges hatályhoz. Sőt, ha lehet, csak rontanak ebből a szempontból a helyzeten, hisz most már nem csak ez év elejéi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pajtás 2010.11.09. 17:01:14

jó a postkép:D gondolom ez csak az első kötet...

hanyasvagy 2010.11.18. 19:25:21

Tudjátok a Petike mikor hazudik? Mikor a sátáni, önkielégült vigyor megjelenik a pofikáján.A kormányszóvivő pedig egyre jobban hasonlit a Lendvaira, ugyanolyan
szerencsétlenül tud mellébeszélni.

laci0011 2011.09.05. 20:11:05

Hosszú volt a 8 év ellenzékben különösen úgy hogy azt hitték hogy újra lesznek választva,kevés volt az a pár tíz miliárdocska amit az utolsó napokban sikerült a vegyépszernek átutalni,az nem tart sokáig azoknak akik ezermilliárdokhoz vannak szokva...Most 1 darabig az adósságrendezéssel meg azzal vannak elfoglalva hogy még1-szer ne kerüljenek abba a helyzetbe hogy nem az övék a moslékosedény java Ha ezt nézzük fel sem tünik mit mondott mikor mondta hogy gondolta stb,mert szerintem itt van a kutya elhantolva,nem azt kell nézni mit beszél,azt felesleges,azt meg hiába várjuk hátha belefulladnak a moslékba,mert már az is elfogyott,azért olyan mérgesek a szocikra.
süti beállítások módosítása