Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Kritikus (politikus) tömeg

2010.09.23. 17:42 | szocdemman | Szólj hozzá!

Címkék: budapest mszp 2010 horváth csaba józsefváros 8ker pásztor tibor komássy ákos 5ker

Tegnap már megint birtokba vették az autósokat bosszantó csúnya kerékpárosok a város flaszterét. 2004 óta minden évben az autómentes világnap alkalmával Budapesten is megrendezésre kerül a kerékpáros társadalom ünnepe, vagy ha tetszik ez a kiállás teremtette meg a bringások összetartozás érzését.

A tegnapi kerékpáros seregszemlén is színes közönség vonult fel. A civil és a politikai élet szerepelői is kerékpárra ültek. Sőt az utóbbiak a megmozdulás végén még nem csak kerékpárra de egy asztalhoz is ültek, hogy vitatkozzanak a kerékpárosok helyzetéről.

Persze a rendezvénynek nem az ad rangot, hogy különböző pártok képviselői részt vesznek rajta. A valódi súlya a Critical Massnak az, hogy olyan ügyet szolgál mellyel sokan értenek egyet és nyilván a politikusok is kivájnák ezt képviselni… főként ha választások vannak. Most pedig az van. A tömegbe választások ide vagy oda már nem először vesz részt Jávor Benedek LMP főpolgáKomássy Ákos az MSZP józsefvárosi, vagy például Pásztor Tibor belvárosi szocialisták polgármester jelöltje. A sajátos kerékpárversenyt is nyerő Pásztor Tibort most Horváth Csaba, főpolgármester-jelölt is elkísérte.

 

Pásztor készült a rendezvényre, egy saját piros triciklivel ment ki, melyen jelölti plakátja volt, természetesen azon is kerékpározik. A méretes monstrumot nem emelte maga fölé.

A szocialisták látszik, hogy nem szervezték össze a megjelenést a rendezvényen. Pásztor is Komássy is más-más helyszínen csatlakozott a rendezvényhez. Lehet nem is tudtak egymásról.

Sok vita van arról, hogy jó-e, ha megjelenek politikusok ilyen rendezvényen? Egy biztos, egy döntéshozó, ha megjelenésével is demonstrál, akkor őt jobban számon lehet kérni, mint aki ott sincs. Persze a kritikusok között vannak olyanok is akik saját politikai megélhetésüket féltik más politikustól ezért hangosak. No, de csetepaté ide ha több kerékpározási lehetőség lesz a városban… no ezt is tessék számon kérni…:)

 

i

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002316887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása