Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

12 millás repülőút + nem árulják el mennyi

2010.09.16. 06:41 | ZöldMarci | 2 komment

Címkék: orbán kormány millió forint 12 takarékos repülőút baku elszállt

Az elmúlt 8 évben, amikor bárki érdeklődni merészelt, hogy a Fidesz mégis miből fedezné drága ígéreteit (azonnali, radikális adócsökkentés, 14. havi nyugdíj, villanyárcsökkentés), mindig megvolt a válasz. A kormányzaton kell takarékoskodni. Azt már tudjuk, hogy a miniszterek és az államtitkárok száma minden ígérgetés és hazugság ellenére még nőtt is. Dehát most látjuk a napi gyakorlatot:

A STOP több mint egy héttel ezelőtt kérdést intézett a miniszterelnök sajtóstábjának vezetőjéhez. Arról érdeklődtünk, hogy Orbán Viktor az elmúlt hónapokban hová utazott, illetve, hogy ezek a külföldi utak mennyibe kerültek. Havasi Bertalan csak az úticélokat közölte, az összegeket nem. Szerdán kiderült, a miniszterelnöknek csak a bakui útja legkevesebb 12 millió forintba került, Orbánnak és stábjának ennyiért béreltek repülőgépet.

Havasi Bertalan csak annyit közölt: napidíjként a delegáció tagjai számára a Külügyminisztérium Állami Protokoll kormányfői keretének terhére került kifizetésre nettó 24/euró/fő/ nap. Havasi Bertalan egyébként ismételt kérdésünkre, mely szerint mindent egybevetve mennyibe kerültek a bakui és egyéb mostani utak, nem válaszolt.

A mostani botrány kirobbanása után viszont már beszédesebbé vált a Miniszterelnökség. Az MTI-nek kiadott közleményükben azt írják: a magyar kormánydelegáció bakui utazásának módja indokolt és költségkímélő volt, azért kellett repülőgépet bérelni, mert a delegáció semmilyen más módon nem tudott volna részt venni a keddi bakui csúcstalálkozón, ahol Magyarország és az EU energiabiztonsága szempontjából kulcsfontosságú megállapodást írtak alá.

Tehát magyarázat csak a bakui út árára van, a többi esetében "takarékos kormány" titkolja mennyit költött az adófizetők pénzéből.

Igaz, azt mindenképp el kell ismerni, hogy ezek az utak fontosabbak volt, mint amikor 2002-ben 32 milláért bérelt különgép ment, hogy Orbán átvegye a díszdoktoriját egy amerikai egyetemen (Tufts Egyetemen). Igaz Kövér László szerint megérte, mert ez tízmillió magyar dicsősége volt...

Stop.hu/Piroslap

 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002299520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőketisza 2010.09.16. 12:37:28

„Havasi Bertalan csak annyit közölt: napidíjként a delegáció tagjai számára a Külügyminisztértium Állami Protokoll kormányfői keretének terhére került kifizetésre nettó 24/euró/fő/ nap.“
Feltéve, ha nem kaptak reggelit, ebédet, vacsorát. Amit nehezen tudok elképzelni egy miniszterelnök és kísérete esetében. Ennek összegével ugyanis csökkenteni kell a napidíjat.

„2002-ben 32 milláért bérelt különgép ment, hogy Orbán átvegye a díszdoktoriját egy amerikai egyetemen (Tufts Egyetemen)“
Mai áron kb. 100 milla! Egyébként mi az a „Tufts Egyetem“? Hallottmár valaki erről az intézményről?

apc 2010.09.17. 12:03:27

A fülkeforradalom, mint annyi mindenre, erre is felhatalmazást adott. Az Istenadta NÉP szeretett Vezérünkbe helyezte bizalmát,(választójogot Dózinak)ha nem tudod, milyen egyetem, akkor neked gumicsizma volt a jeled az óvodába, igaz, én sem tudom de az én jelem egy tábla szalonna, nagycsoportban meg kombájn volt.
süti beállítások módosítása