Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A devizahiteles a hibás

2010.09.08. 11:36 | balközép | 6 komment

Címkék: gazdaság orbán fidesz foci kormány orbán viktor 100 2010 kormányzás

Orbán tegnap értékelte a 100 napját. Mára a piac is értékelte az elhangzottakat. Újabb mélypontra került a forint a svájci frankkal szemben. Ha valaki ilyen alpesi gyopár akkor legalább hallgasson. Én tökre elhiszem a jó szándékot, de tényleg, csak nem tetszenek ehhez érteni, ez nem foci… itt emberek és sorsok vannak.

A tegnapi értékelő shownak a legmélyebb bugyra az volt, amikor rezzenéstelenül kitolta Orbán urunk: nem engedjük szétesni a családokat, bár csekély felelősség mellett vették fel a hiteleiket. Értem már, Gyurcsány nem lehet már a hibás, hát legyen akkor a bugyuta nép. Te vagy a hibás a kormány gazdasági impotenciájáért. Tudod úgy van ez, mint amikor az előbb említett gonddal küzdő férfi azt mondja a nőnek: azért nem áll fel mert nem szopsz eléggé. Jelzem mi szopunk.

De valóban csekély felelősség mellett vették fel a devizahitelesek a pénzüket? Biztos volt, aki igen. De amikor felvették ezt a hitelt akkor döntő többségük 140 és 160 között svájci frank álláson jutott hozzá. Az akkor 16 ezres törlesztő hitel ma 30 ezer felé közeledik, majd'  a duplája. És ebbe benne van a kockázati felár. Neeem kedves Fidesz fiúk, nem az én kockázatom miatt számolják fel ezt a bankok, hanem az ország gazdaságpolitikai kockázata miatt. Nem hiszem, hogy az emberek hibája az, hogy a politika képtelen egy kormányokon átívelő hosszútávra tervezhető gazdasági stratégiát kialakítani. Kedves Vitya, na ez az ami igazán árt a gazdaságnak, a vállalkozásoknak és az embereknek. Ebben az országban nem lehet előre tervezni. Ez a te hibád!

Hol van az a 29 jobboldali közgazdász, aki a Bajnai kormány idején nyílt leveleket tudott írni, most meg képtelen egy épkézláb gazdasági cselekvési tervet összetenni? Látod Viktor, fikázni könnyű de alkotni nehéz…

Miért nem dolgozik a Fidesz kormány? Teszem fel a kérdést, és három válasz fogalmazódik meg bennem.

Először lehet azt se tudja mit kellene tenni. Hát ezen se lennék meglepődve, a Fidesznek az elmúlt 4 évben sem volt erőssége a gazdasági racionalitás.

Így adja vissza a kormány a bankoknak a „csegevarai” módon beszedett banki adót. Hiszen a banknak mindegy, hogy mikor váltja át a miáltalunk befizetett forintot. Vár vele egy félévet és már is megtermelte azt a pluszt amit Orbán zseniális intézkedése miatt be kell fizetni. Magyarul ezt Te fizeted meg, és ehhez cinkosan hallgat a kormány.

Harmadik pedig, mindent leszar Viktor az önkormányzati hatalom átvételig. Dőljön be az ország a forint. Halljatok meg, csak legyen meg az utolsó falu is. Jelzem ez nem egy felelős kormány politikája. Hisz minél tovább húzza ezt Vitya annál jobban fog fájni. Akkor megszorító-csomag, pénz kivonás a gazdaságból jöhet, amelyet Bokros-Gyurcsány sem látott még soha.

Én a szocik alatt azt éreztem, hogy mindig ott voltak és tették a dolgukat, amikor a gazdaság rendetlenkedik. Most ahelyett, hogy a miniszterelnök dolgozna, foci meccsre jár, kötcsei lecsót halászlevet eszik… és külföldön nyaralgat.

Ahogy Lengyel László mondta ezután a száz nap után már csak egy kérdésem van: Orbán úr, mikor tetszik lemondani? Avagy ami nem megy ne erőltessük.

 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr342279960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A devizahiteles a hibás 2010.09.08. 12:41:28

Ahogy Lengyel László mondta ezután a száz nap után már csak egy kérdésem van: Orbán úr, mikor tetszik lemondani? Avagy ami nem megy ne erőltessük. Piroslap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.09.08. 12:41:57

Már következetesen elemzem a CHF/HUF valamint a kormány (mellé) kommunikációjának kapcsolatait. Látványos korreláció van különösen akkor, amikor tagadják, hogy befolyásolni lennének képesek az árfolyamokat. Nos van, amikor az összesre!

Megdobbent 2010.09.09. 04:03:21

Bocs, csak egy kis javitani valo: "Halljatok meg, csak legyen meg az utolsó falu is." Egy ellel hatasosabb :)

pelikán* 2010.09.09. 16:49:06

Tyűbaszki, a helyetekben nagyon titkolnám az ilyen videókat. A Magyar Progresszió hátránya tehetségtelen vágók, és helyesen írni nem tudó bloggerek társaságában bizony behozhatatlannak tűnik.

Nszabi (törölt) 2010.09.11. 16:54:16

Jo kis lap ez a piroslap!Kellett a hitel mi?Akkor meg jo volt?Mindenki tisztaban volt azzzal hogy mit vallal,ha bebukott,hat bebukott!!!A vadbarom gyurcsany vitte bele a nepet ebbe,meg az elodei!!Hozzateszem,nem vagyok fideszes,nem vagyok jobbikos,alapvetoen elhatarolodok az osszes parttol!Nekem most nem szabadott volna ide ezt irnom,ugye?

hal1fan 2011.05.26. 08:57:06

@Nszabi (törölt):

Kissé kései a válasz, de ha egyszer most olvastam el... Sajnálatos módon minden szóval egyet lehet érteni. Mérlegeltük mi is -akkoriban-. jó lenne-e hitelfelvételhez folyamodni. A pénz kellett volna. De végül nem tettük.

Apró betűvel, vagy sem, de igenis ott volt az a tájékoztatás a formanyomtatványok egyikén, hogy a hitelfelvétel időpontjában élő árfolyamok megváltozhatnak.

Nagykorúakról bőven feltételezhető, hogy tudnak írni-olvasni, egy-két-három diploma nélkül is. Pláne, ha a pórul járt hitelfelvevők elsöprő többsége már elmúlt húsz éves.

Piacgazdaság van? ??? Most aztán én is, Te is, mi mind fizethetünk majd helyettük is.

Még hogy nem vagyunk összetartó nép? Aki itthon akar élni -mi igen-, az igenis összetartó; mind együtt szív... a piacgazdaság dicsőségére...
süti beállítások módosítása