Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Az MSZP a Fidesz igazi vetélytársa

2010.09.02. 15:45 | szocdemman | 38 komment

Címkék: választás fidesz mdf euró jobbik polgármester ajánlás 2010 lmp ajánlószelvény

Valamikor érzek késztetést, hogy a Török Gábor elemez episztoláira reflektáljak. Valószínűleg ez nem normális.:) Ez a paranormális késztetés most két dolog miatt tört elő belőlem elemi erővel: egyfelől pont tegnap néztem meg én is az eddigi jelölteket, másfelől én a hangsúlyokat máshova tenném.


Bár a számok tükrében tény, hogy kevesebb baloldali jelölt van, de egy dolgot nem vesz figyelembe Török elemzése. Míg 2006-ban például Battonyán Karsai, vagy Dombóváron Szabó Loránd pártszínekben indul a választáson, most 2010-ben független színekben MSZP támogatással. Ezt a valasztas.hu statisztikája nem veszi figyelembe, de elemzőként ezeket érdemes beleszámítani. Persze jogilag nem MSZP-s jelöltek, de akkor a Fidesznek sem 2002-ben, sem 2006-ban nem volt főpolgármester-jelöltje, ami azért tudjuk, hogy nincs így.

Szerintem nem lehet összehasonlítani azt sem, hogy mondjuk Győrben van az MSZP-nek jelöltje, de a Jobbiknak meg Izsófalván, tehát ugyanolyan erősek. Mert a pécsi polgármester jelöltnek kell mondjuk 3000 ajánlás, míg ez Izsófalván mondjuk 20 cédula, ami 4 családtól  összejöhet. Csak jelzem, hogy egy fővárosi önkormányzati képviselőjelöltnek kell két és félszer ennyi ajánlás.

 

Azt meg, hogy a kislistás és kisebb településeken induló független jelöltek közül ki baloldali, gyakorlatilag elemzés szempontjából lehetetlen dolog kiválogatni, hiszen több 10 ezer ilyen jelölt van.

Az önkormányzati választáson a pártok országos erősorrendjét szerintem az alábbi szempontok alapján lehet csak figyelembe venni. Ha mindegyiknek megfelel egy párt, akkor lehet országos pártról beszélni, azaz akkor tud az ország bármely településén élő ember erre a pártra szavazni.

Szóval szerintem országos pártról akkor beszélünk, ha minden megyében van megyei listája. A megyei jogú városban van polgármester jelöltje. Van fővárosi listája. Illetve még indikátor az is, hogy van főpolgármester-, illetve a Budapest kerületeiben polgármesterjelöltje.

Nézzük meg, ezen szempontok alapján hány párt mondható országos pártnak:

A Fidesznek csupán Nyíregyházán nincsen még polgármesterjelöltje, az MSZP-nek egy fővárosi kerületben, ahol soha nem is indított, mert mindig a civil jelöltet támogatta, illetve Sopronban, ahol Walter Dezső korábbi szocialista jelölt indul függetlenként. Tehát ha feltételezzük, hogy a Fidesznek lesz Nyíregyházán jelöltje és a kettő kitételt beszámítjuk az MSZP-nek, akkor a Fidesz és az MSZP egyformán vette a jelöltállítást. A Jobbiknak kevesebb mint feleannyi jelöltje van, 27, az LMP és a Civil Mozgalom ugyanolyan erősnek bizonyul 2-2 jelölttel, míg az MDF csupán Érden tudott polgármesterjelöltet állítani.

Tehát a jelenlegi jelöltállításból egy dolog világosan kiolvasható, egyetlen olyan párt van ma is a politikai piacon, amelyik országos szinten megbízható alternatívája tud lenni a Fidesznek, ez pedig az MSZP. Azzal, hogy mind a 19 megyében van listája, az összes megyei jogú városban polgármester-jelöltje, és a fővárosban főpolgármester-jelöltje, elmondható: továbbra is két (nagy) országos párt van: az MSZP és a Fidesz.

Update:

A táblázatban használt adatok ma 14 és 15 óra közöttiek. Időközben a Jobbiknak és az LMP-nek is lett egy-egy plusz jelöltje.

 

· 3 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr592266860

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSZP a Fidesz igazi vetélytársa 2010.09.03. 09:39:24

A jelenlegi jelöltállításból egy dolog világosan kiolvasható, egyetlen olyan párt van ma is a politikai piacon, amelyik országos szinten megbízható alternatívája tud lenni a Fidesznek, ez pedig az MSZP. Piroslap

Trackback: Cédula-cunami az LMP-nél, lejárató kampány az MSZP-nél 2010.09.02. 21:33:01

"Kérjük tisztelt utasainkat készítsék elő ajánlószelvényeiket..." Utánajártunk a mai LMP-s gyűjtésnek. Tényfeltáró anyag következik. Egy negyvenes csávó vajszínű öltönyben számolta a stand mögött az arasznyi nagyságú kupacot. 10-15 percig áll...

Trackback: MSZMP-s pártszékház volt a Kőbánya Mozi? 2010.09.02. 20:50:05

A kerületi MSZP első emberének, polgármester-jelöltjének kellemetlen emlék marad hétfői ATV-s szereplése. A szerkesztő elsőként helytörténeti kérdéseket tett fel, amire a baloldali politikus csak kevés sikerrel tudott válaszolni. Így lett többek között...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hodara 2010.09.02. 18:33:31

Egy apróságot kifelejtesz a számításaidból.Ha a Fidesz szavazókat bukik a későbbiekben nem az MSZP-hez mennek hanem a jobbikhoz és az LMP-hez.
Jelenleg az MSZP semmivel nem erősebb mint a másik kettő.Mert alig fog nyerni 1-2 helyen de ők még tudnak a későbbiekben javulni.Ahogy fiatalodik a választó réteg az MSZP egyre gyengébb lesz.Az MSZP-nek mint pártnak a jelen formájában VÉGE!!!!!!!!!!!!!!

rockjano_ 2010.09.02. 18:47:12

Nem ez tévedés az MSZP-nek még nagyon nincs vége, hogy kinek tetszik ez vagy kinek nem az más kérdés. Éz életfa valóban nem őket támogatja de már a fideszt sem igazán. Viszont a fiatalok nagyon könnyen apolitikussakká válhatnak.

Az LMP nagyon nem tudja mi is akar lenni és ez szerintem visszaüt, ennek a legjobb példáját most látjuk. A Jobbik lehetőségei pedig nagyon behatároltak.
Van egy biztos választórétegük de ezt nemigen tudják növelni.

A fideszből sokan fognak kiábrándulni néhány hónap alatt először szerintem apolitikussá válnak egy idő után meg ha az mszp jól politizál (és ez egy nagy kérdés) bizony oda fordulnak ismét.
Az emberek feledékenyek, ki emlékszik ma már az első Orbán kormány dolgaira pedig volt nekik sok.

Viktus 2010.09.02. 18:53:32

Holnap meg lesz még egy update, amikor is a Jobbik jelöltszáma megelőzi a szocikét :D:D:D:D bár van egy olyan érzésem arra az update-re nem kerül sor.

Lefetyke 2010.09.02. 18:59:07

@hodara: Az első részével egyetértek, a Fideszből kiábrándulók nem az MSZP-hez, legalábbis biztosan nem ehhez az MSZP-hez fognak átállni.

Az, hogy nekik van szinte mindenütt jelöltjük, ahol a Fidesznek is, csak azt mutatja, hogy ez a két párt van országos szinten a legjobban kiépülve. Ezek a számok nem vagy csak részben mutatják a pártok támogatottságát.

Viszont temetni (sajnos) még nem merném őket. Mert ha holnap történne valami, és a Fidesz szavazótábor egyidejűleg fordítana hátat a jelenlegi kormánynak, plusz még időközi választást is kiírnának (Ősződi beszéd a köbön, Budapest átnevezése Bukarest2-nek és BAZ-megyében az önálló cigány állam létrehozása eredményezhetné ezt kb.) ... na szóval ha holnap választás lenne és a Fideszre nem lehetne szavazni, akkor az emberek az MSZP-re voksolnának. Jobbik kormányt még mindig nem akar senki, az LMP meg még mindig nincs.
Amíg nem lesz jobb váltópárt, az MSZP életben marad. Szóval nagyon kéne (egyébként is).

lüke 2010.09.02. 19:02:28

ki gondolta ennek ellenkezőjét, 1947 óta épitgetik szervezeteiket...............

Rwindx 2010.09.02. 19:27:10

Sokkal jobban örülnék ha az LMP és a Jobbik lenne a Fidesz igazi vetélytársa.

Rwindx 2010.09.02. 19:27:53

@Rwindx: természetesen a politikai sokszínűség jegyében.

2010.09.02. 19:29:44

Tök jó, olyan, mintha két mexikói kartel közül kéne választani, kitől is vedd meg a cumót - a lényeg az, mindenképp ráfaragsz :D:D:D

stratez 2010.09.02. 19:56:11

Az MSZP beágyazottságára már semmilyen racionális magyarázat nincs, ha a kádári nosztalgiát kivonjuk belőlük. A fél pártot és holdudvarát hurcolják le-fel bilincsben, és a java még alighanem hátra van, a szürkeállományukat Szanyik, Török Zsoltok fémjelzik, a parlamenti munkájuk értékelhetetlen, az egész párt egy rakás szerencsétlenség, képtelenek alkalmas főpolgármester-jelöltet állítani, hogy a miniszterelnök-jelöltekről már szó se essék.

legeslegujabbkor 2010.09.02. 20:17:22

@stratez: A FIDESZ 2/3-ára semmilyen racionális magyarázat nincs, ha a 89-es Orbán Viktor utáni nosztalgiát kivonjuk belőlük.

Piraeus 2010.09.02. 20:28:54

Szeretnéd mi? :DDD
Bájos ez a kapálódzás, ahogyan hol nyaltok az LMP-nek, hol minden mocskot kiabáltok rá és közben úgy akartok tűnni, mintha ti lennétek a FIDESZ ellenfelei.

Szólok: nem így van. Elbasztátok. Korruptak voltatok, leszartátok az emberi jogokat, mindezt demagóg módon a köztársaságról pampogva.
Tudod olyan ez mint a válság: előbb-utóbb fizetni kell.

Vélhetően idővel oda kerültök ahova a párt való: a szemétdombra. Jól is van ez így. Megcsináltátok, megérdemlitek basszátokmeg! Jön majd egy hiteles baloldali erő, aminek ráadásul nincsenek a szekrényében akasztott Nagy Imrék. Lehet, hogy az LMP lesz, lehet, hogy más, ez mindegy is.

Az utolsó kapcsolja le közűletek a villanyt. Főleg, hogy többnyire azt is közpénzből fizetitek. Az a baj, hogy a börtöncelláitokat ahova az én adóm lenyúlása miatt kerültök szintén az én adómból fűtik meg világítják...

Hajrá LMP, hajrá Fidesz, hajrá független jelöltek! :D
Bukjanak a fasisztoid szélsőségesek!

csorsza 2010.09.02. 20:33:35

Bájos ez az erőlködés :) Már + 3 független, de maszop-támogatottságú (?) jelöltet is számon kell tartani :))
Szánalmas.

Tita nick 2010.09.02. 20:43:20

Új Baloldal
Legújabb Baloldal
Left oldal
Nyuggerpárt
Mesteroldal
Mánemszop
Vörös Rébék
Red Boldog

Tita nick 2010.09.02. 20:45:05

Ingyen Bringa
Ingyen BKV
Lassam Mondók Pártja
Bezzegafidesz
Értetek?

Tita nick 2010.09.02. 20:49:28

Daloló Smukk Párt
The Last Eyes
Mareningels

ifjabb Hábetler János 2010.09.02. 20:57:21

Az, hogy már le sem írjátok a Fiatal Demokraták Szövetsége teljes nevét, csak a röviditését, bizonyítja mennyire van szükségetek a lényegre. Az, hogy a legfőbb ügyész nyilatkozatára, miszerint (sajnos) a jobboldalon ugyanannyi korupciós ügy van csak a sajtó nem tereget ki azokati, az ország szégyene. Az hogy a Jobbik a parlamentben van a szavazóié, és az hogy az LMP szinte teljesen eltünt a saját maguké.

tbb 2010.09.02. 20:57:29

Piroslap elvtárs, ezen még dolgozzon. Amíg ki nem jön, hogy az mszp toronymagasan vezet.

Bilbo 2010.09.02. 21:06:02

A párttal, a néppel egya zutunk,
Jelszagunk munga és bége,
Mi kommenista ifjag indulung,
Mert bennünk az apáing reménye.

ÉLJEN RÁKOSI! ÉLJEN RÁKOSI! ÉLJEN RÁKOSI!

Tita nick 2010.09.02. 21:36:05

http://www.youtube.com/watch?v=F5O2ecKuojM&feature=player_embedded#!

Az egyik új MSZP-szóvivő elvtársnő. csak gyenge idegzetűeknek :-)

Kalmár 2010.09.02. 21:41:27

Az Mszp a Fidesz igazi vetélytársa!
áááááááááááá ez jó vicc!!
Álmodik a nyomor.

Piraeus 2010.09.02. 21:55:23

@ZöldMarci: guglit más is tud ám használni vicces képekért, ha elfogytak az érvei! :)

rageofthewinter.freeblog.hu/Files/gyurcsany300.jpg

feketehun 2010.09.02. 22:11:50

Helyesírás!!!
vááááááá
váááá

á
tejóég ez a cikk... nagyon üt

fynndafrail 2010.09.02. 22:57:46

Hogy az MSZP-nek a Fidesz lenne a vetélytársa? Nem, bocsánat, az MSZP-nek a lakásmaffia, az olajszőkítők, az ukrán kurvafuttatók a vetélytársai. Az MSZP egy egyszerű bűnszövetkezet, ha eddig még nem esett volna le. Semmi egyébre nem képesek, csak lopni. Annyival jobbak a faluszéli tyúktolvaj cigányoknál hogy ezek java része elvégezte a foxi-maxit még a 80-as években :-D

- Rendi - 2010.09.02. 23:12:19

"Az MSZP a Fidesz igazi vetélytársa"

Szerintem ez nem igaz. Szerintem az MSZP mellett senki nem rúghat labdába, ők az egyedüli esélyesek.

parttalan 2010.09.02. 23:44:03

Kár temetni a szocialista pártot. Az ezen ujjongók max a vágyaikat fejezik ki. Az elkövetkező években símán nagy, erős párttá válhat újra az MSZP. Gyorsan hozzáteszem: vagy nem. Erről elsősorban maguk a szocialista politikusok, másrészt a mostani kormány és kormánypárt munkássága, annak általános lakossági megítélése fog dönteni.

Írnak itt többen a generációváltásról, hogy az MSZP szavazóbázisalassan kiöregszik, s elhal - magyarán elfogy a választói bázisa. Merhogy a szocialisták a nyugdíjjasok pártja. Ez úgy, ahogy van, hülyeség. A helyzet az, hogy a 8 milliós választói társadalom gerincét kitevő un. dolgozó középosztály (3-4 millió ember) jókora többsége most per pillanat a Fidesznél van. Nem elkötelezett jobboldaliságból, ideológiai elkötelezettségükből fakadóan, hanem vérracionális anyagi érdekek, ill. remények vezérelte okokból. A Fideszre ~ 2,8 millió ember szavazott idén áprilisban. Az orsz.gyűlési választásokkor szavazati jogával rendszeresen élő szavazóközönség nagyobb hányada. Ez az amúgy többségében pártsemleges választói réteg, amely 4 évenként oda szavaz, amelytől inkább reméli saját, és családtagjai sorsának, anyagi jólétének, s jövőjének jobbra fordulását. Hovászavaztak ezek az emberek többségében 2002, és 2006-ban? 2X egymás után a szocialistákra.

Az orsz.gyűlési választásokat nem csak nálunk, de a világ demokratikusabb felén, tehát ahol többpártrendszerű parlamenti demokrácia működik, az un. középosztály dönti el. Mindenütt ez a társadalmi réteg van számbéli fölényben, az ő szavuk a döntő. A pártok ezzel pontosan tisztában vannak, s végig elsősorban - a legnagyobb választói bázisként - ennek a rétegnek udvarolnak.

Namármost ennek értelmében egyszerűen totális értelmetlenség, jobbos kívánalom, remény és hit csupán a szocialista párt törvényszerű eltűnéséről beszélni. Amennyiben újra el tudja magát fogadtatni a középosztály széles tömegeivel, esély nyílik 4-8, akárhány év múlva a kormányrúdhoz való kerülésre. Elég elterjedt vélekedés a netes világ fórumain, hogy a szokásos mantra szerint "loptak, csaltak, hazudtak": az MSZP már soha nem nyerheti vissza az emberek (többségének) bizalmát. Egy frászt nem. Azoknak a többségüknek, akik a Fideszt 2002-ben szavazataikkal elutasították, most 8 év múlva a párt újra a bizalmát élvezheti. És ez így fog menni, amíg szabad választásokon alapuló parlamenti demokrácia van/lesz M.o-n. A határozott pártszimpátiával nem rendelkező, pénztárcájukkal szavazó több milliós választópolgári réteg mindaddig vándorolni fog. 4 év alatt kormány és ellenzéke együttes munkája eredménye, hogy többségében épp' hova. Orbán beszélhet itt nemzeti centrumról, de ha ilyen ki is alakul, az csak időleges. A pártrendszer természetszerű működéséből következően.

Egy biztos: választást nyerni csak egy néppárti jellegű formáció tud nyerni. Amely hatékonyan tud megszólítani minden választói csoportot, nemre, korra, foglalkozásra való tekintettel. Az LMP nem ilyen. A Jobbik sem. A parlamenten kívűli alakulatokról most ne beszéljünk. Sokan elvitatják, de mégis igaz: a Fidesz mellett az MSZP ma is változatlanul ilyen párt. Ezért lehet, maradhat váltópárt. Jelenleg legalábbis az egyetlen a Fidesz mellett. Ellenzékben is lehet építkezni, sőt, ott lehet igazán. A Fidesz 8 ellenzéki éve s kitűnő példa.

Szóval jobbos kommentelőknek üzenem: ne temesd, fogadd el, hogy van MSZP, és lesz is. Egy szocialisták nélküli országról lehet ábrándozni, lehet vágyni rá, de nincs értelme. Kár is erről vitatkozni. Az MSZP-nek ugyanúgy helye van a politikai mezőnyben, mint a többi versenyzőnek. Ma is, holnap is, évek múlva is.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.03. 00:29:18

Hajrá LMP!
Reméljük meg lesz az elég cédula , ne hallgassatok a károgókra.

Ha nincs meg azért cinkkelnek, ha megvan akkor azért kóstolgatnak.
A sok okostojás tart tőletek, pedig ti tisztalappal indultok, nem úgy mint a fidesz meg a szocik!

Ők szétrabolták az országot.

Ha most nem is sikerül, a kormányváltó párt ti lehettek.

Frank'Leó 2010.09.03. 00:38:47

@parttalan: Hosszan írsz és komótosan érvelsz. Itt nem ez a stílus ... Pedig vannak jó fölvetéseid.

Szerinted az MSZP visszanyerheti a bizalmat - de még könnyebben: továbbra is eljátszhatja.
Az ügyészség megtette azt a szívességet a a szociknak, hogy pórázon elvezette Hagyót, de ők még most sem zavarták el Hagyó korábbi szövetségeseit.
A kerületi elvtársai nem indították Hajdu Lászlót, pedig ővele még lehetett volna esélyük. Hiába próbálkozott Lendvai egyezkedni, s most pedig Szanyi is, indítottak valami nevenincs ügyeskedőt.

eml 2010.09.03. 01:27:04

Nálunk a Fideszes polgármester nyögve szedte össze az ajánlókat. Csinált egy-két bakit, és ez visszaütött. Helyi szinten nem mindig az országos trendek érvényesülnek.

Parlamentin 66%-os részvétel mellett a Fidesz 71%-ot kapott!

cellimega 2010.09.03. 06:52:03

@parttalan:
A középosztályról: nálunk a 8 millió vál.polgár kevesebb, mint fele dolgozik (most 3,8 m)

A hárommillió nyugdíjas pol. aktívabb, mint az 5 millió fiatalabb; a választásokon a szavazatok több, mint felét ők adják le. Az MSZP rájuk és a lakótelepi tömegekre támaszkodva nyert 2002-ben és 2006-ban.

A fiatalok (20 körüliek) között infóim szerint nincsenek MSZP-szimpatizánsok. Előbb-utóbb végük. Az internetnek köszönhetően sokkal tehetségesebb és tisztább politikusok fognak feltűnni a baloldalon, mint a vörösök.

Az MSZP támogatottságát az növelné, ha nálunk is megjelennének százezerszámra az észak- és fekete-afrikai bevándorlók.

Kalmár 2010.09.03. 07:02:57

@parttalan:
A legtöbbünk nem a baloldal létezése ellen van.
Az egypárti demokrácia hosszútávon nem egészséges, még akkor sem ha ilyen "hadiállapotban" (válság, csőd stb) szükségszerűen jött létre.
A baj a jelenleg a létező szoci párttal van. Ők nem baloldaliak.
Bűnöző, milliárdosok megszállták és átvették azt.
Sajnos sosem voltak igazi szociáldemokraták.
A rendszerváltás után a régi komcsik irányították.
Most a komcsikból lett "demokraták", akik úgy vezették az országot a diktatúrából a kapitalizmusba, hogy nagyon vigyáztak rá, ők legyenek az új nagytőkések.
Olyan szinten lejáratták azt a pártot, hogy vezető erővé nem válhat már szerintem.
Mivel vákuum van emiatt a baloldalon, előbb utóbb megjelenik, majd egy csapat, akik remélhetőleg tisztességesen, fiatalon, a valódi melósok érdekei mentén fognak politizálni. Ha túlélik a rájuk tapadó hatalommentő piócákat, akkor lehet új baloldal.
Akiket most látunk, Mesterházy, Zuschlag még nem az igazi.

Addig kuka.

cellimega 2010.09.03. 07:16:56

@Kalmár: "Bűnöző, milliárdosok megszállták és átvették azt."

Annyival egészíteném ki, hogy eleve bűnözők alapították.
1919 tapasztalatai és a szovjet "felszabadítás" brutalitása után Mo-on tisztességes ember 1945-ben nem állhatott be a kommunisták közé.
(Később a propaganda tevékenysége következtében persze már tisztességes emberek is csatlakoztak az MSZMP-hez).

sidorovich 2010.09.03. 08:10:39

@parttalan:

Csak ez ugye nem így működik.

Középosztály eléggé nincs, az MSZP nem baloldali párt, a fiatalabb generáció nem szívesen áll be a trottyosok közé, inkább magát valósítja meg. A maszop tele van bűnözőkkel, a régi bandatagok (gyf,li,hi,vj, kl,szi) még mindig a háttérből irányítanak. A pinaszakállú egy bábfigura, a többiek pénzért vannak ott, ami rövidesen elfogy és akkor ők is lelépnek. A komcsi banda korszerű gondolkodású káderek hiányával küzd, ez látszik a médiafelületeikből, kampányaikból stb. - szar, elavult, gagyi stb mind.

A maszop a nyuggerek pártja marad, akiket azon az áron vettek meg, hogy jóval több pénzt kapnak mint amennyit az ország erre termelni tud (lsd KSH, fogyasztási szokások nyugdíjasok és nemnyugdíjasok körében). Ezek a nyuggerek felélik a saját fiaik, unokáik jövőjét, méghozzá úgy, hogy nem is tudnak róla. Lassacskán azonban ők is érezni fogják - nincs már olyan messze a nyugdíjak befagyasztása és csökkentése - legalábbis, ha az európai gazdasági megtorpanás folytatódik és mondjuk betérdel egy újabb uniós ország.

Másrészről pedig a nyuggerek is látják ám, hogy bizony a vidéken véget ért a közbiztonság - ha másból nem a rendszeresen feltört hétvégi házakból, nyaralókból. Azt is tudják kik miatt és azt is, hogy kik védik ezeket.

Az önkorm. választásokon ennek majd hangot is adnak...

mérien 2010.09.03. 09:39:25

@Kalmár: Szegény Tóth József... Vajon meddig tart még ki? Mert mellette kitartanak, hiába járatódott le a team, aminek tagja. Biztosan jól csinál valamit, amiért szeretik, párttól függetlenül. Az ilyen embereknek kellene tisztességes baloldal létrehozásában gondolkodni.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2010.09.03. 22:13:47

"A Jobbik 218, az MSZP 193, az LMP pedig 26 polgármester-jelöltet állít országosan. A Fidesz és az MSZP küzdelmébe Pécsett beleszólhat LMP-s és jobbikos jelölt, Miskolcon, Győrött, Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán szintén indul a Jobbik. Szegeden csak két jelölt maradt: egy fideszes és egy szocialista.

Országosan a Fidesz 5252, a Jobbik 3594, az MSZP 2979, az LMP 853 települési önkormányzati jelöltet indít. A Jobbiknak mind a 19 megyében és a fővárosban sikerült listát állítani, a Fidesznek és az MSZP-nek 19 helyen, az LMP-nek mindössze négy megyében."

Egyes, leülhetsz.
süti beállítások módosítása