Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

LMP-nek mégis van adatbázisa

2010.08.23. 10:39 | Nagymogyoroszag | 8 komment

Címkék: választás adatgyűjtés 2010 lmp

A Népszava robbantotta ki még múlt héten az LMP körül gyűrűző adatbázis-ügyet. Karácsony Gergely, az LMP politikusa és kampányfőnöke ezt akkor világosan cáfolta. Az ATV híradójának a következőt mondta: nincsen semmilyen legális és illegális lista sem a kezükben.

A Piroslaphoz eljuttatott közösségi portálon történt beszélgetés azonban másról tanúskodik. Az LMP egyik segítője teszi szóvá, hogy az LMP-nél kezelt személyes adata hogyan kerülhet át egy magáncéghez. Az LMP egyik „szervezője” még az LMP-s időkből szerezte be ezeket a telefonszámokat és most egy cégnek keres vele riksasofőröket.

A támogató szavaira az LMP egyik országgyűlési képviselője, Vágó Gábor reagált: Jogos kritika, most jobban figyelünk az adatbiztonságra.

Hát akkor most ki hazudik? Vágó vagy Karácsony? Hiszen ha az LMP-nek nincsen semmilyen legális és illegális listája, akkor milyen adatbiztonságra figyelnek most jobban? Illetve, akkor hogy szivároghatott át egy szimpatizánsuk adata egy magáncéghez? Vagy hát a különböző módon összetalicskázott személyes adatok, amelyeket jóhiszemű LMP szimpatizánsok adtak meg, még ég tudja merrefelé szivároghattak szét, ha ily módon voltak kezelve. Mindegy is, mostantól más lesz az adatkezelés is.

Imádom az LMP-t. Képmutató, pökhendi, és azt hiszi, hogy cukros mázba csomagolva ugyanazt, amit eddig mások tettek, megteheti. Majd mindenre kibiflázzák: Lehet Más a Politika. DünyDünyDüny. Bleeee. Valami ilyesmi lehet a politikai giccs.
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr202240627

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP-nek mégis van adatbázisa 2010.08.23. 20:15:52

A Népszava robbantotta ki még múlt héten az LMP körül gyűrűző adatbázis ügyet. Karácsonyi Gergely, az LMP politikusa és kampányfőnöke ezt akkor világosan cáfolta. Az ATV híradójának a következőt mondta: "nincsen semmilyen legális és illegális lista sem a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prefektus 2010.08.23. 11:10:00

nem lehet mas a politika

Hátezmi 2010.08.23. 14:18:26

"Az LMP egyik „szervezője” még az LMP-s időkből szerezte be ezeket a telefonszámokat és most egy cégnek keres vele riksasofőröket."

Tudsz csúsztatni, az szent igaz!
Honnan tudod, hogy aki visszaélt az adatokkal, az honnan vette őket? Mindenki tárolja a nála önként jelentkezők adatait. Ha az illető az LMP-s korszaka után visszélt ezekkel, kvázi kilopta őket az LMP-től, az az ő felelőssége elsősorban.
Az LMP-é meg az, hogy ezt hagyta. Persze telefonszámot, meg nevet kilopni nem feladat, lehetetlen megakadályozni.

NemBen 2010.08.23. 14:23:03

Miért ne lehetne az LMPnek egy listája azokról akik maguk jelentkeznek önkéntesnek? Hogy tartanák a kapcsolatot az önkéntesekkel, ha nem tudják őket elérni. Az hogy valaki meg kilopja az adatokat, vagy akár csak benne van a telefonjában a szám, mert korábban beszélt vele valami ügyben és most megkeresi az nem hiszem, hogy valami rohadt nagy illegális LMPs lista-összeesküvés része...

NemBen

uma 2010.08.23. 16:05:22

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ez nem KC-ról adatlopás, hanem önkéntes adatszolgáltatás volt. Szemét és törvénytelen dolog persze valakinek felhasználni ezt a listát más célra, de a lista léte nem törvénysértő.
Kedves posztíró, legyél nyitottabb, kritizálj másokat, de ne AKARJ kritizálni.

Master Yoda 2010.08.23. 19:03:54

mint mondottam ennél sokkal fájóbb, hogy a kedves LMP-nek sikerült összehoznia Tarlóst főpolgármesternek. A F*SZÉRT NEM VOLT JÓ NEKTEK KALTENBACH FŐPOLGÁRMESTER JELÖLTNEK HA MOST Ő A LISTÁTOKON A 2.? Csak nehogy összekéne állni az MSZP-vel? A szaros pártpolitikai érdeketekért odadobjátok Budapestet a fidesznek. Na ezért nem leszek soha LMP szavazó, maradok inkább az MSZP-nél. Lehet, hogy sok mindent szarul csináltak de nem aljassak ellentétben sciffer talpnyalóival.

eon · http://magyarinfo.blog.hu 2010.08.23. 20:08:09

Nagyon szánalmas ez az erőlködés itt az "adatbázis-üggyel". Valójában arról van szó, hogy az MSZP bekapcsolta újra a mocskos kampányt, és nektek ilyen posztokat kell írogatnotok. Őszinte részvétem.

Panelkuruc · http://piroslapok.blog.hu/ 2010.08.23. 20:45:12

@eon: esetleg valami tényszerűt, ha lehetne. ez a hozzáállás és stílus így nem nekünk kellemetlen.
süti beállítások módosítása