Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Bedurrantak az ifjú szocik?

2010.07.05. 10:16 | partizano | 1 komment

Címkék: mszp baloldal societas kéthly anna oroszvári péter sass szabolcs

Nem sok mindent lehetett hallani az utóbbi időben az MSZP ifjairól, a Societasról. Voltak. Azonban az országgyűlési választások után, mintha éledezne a szervezet. Akciók akciók hátán. Vittek koszorút, eltemették az ifjúságot, letartoztatták a TV macit, tiltakoztak az erzsébetvárosi csendrendelet ellen. Tegnap meg tisztújításuk volt.

A szervezet alapító elnöke Varga László, aki egyébként az MSZP országgyűlési képviselője, távozott és a „mozgalom” új ember vezetésével indul neki az ellenzéki létnek. Sass Szabolcs, akiről eddig nem sok mindent lehetett hallani, a Societas pest megyei elnöke és az MSZP egyik képviselő-jelöltje volt, igazi meglepetés befutó. Hisz a tisztújítás folyamata során a szervezetből kihulló és némely médiumoknál landoló biztosnak vélt információk teljesen más neveket említenek. A sajtó sem a régi, vagy a Societas tényleg a meglepetések szervezete?

Önmagában ez így nem is lenne érdekes. Na bumm lecserélték az elnököt és? Azonban elfogadott a kongresszusok két politikai nyilatkozatot is, illetve még demonstráltak is egyet a szabad sajtó mellett, az egykori MTV székháznál. Sass úgy fogalmazott, ők nem elfoglalni mentek, hanem megvédeni, hogy politikai befolyás nélkül tudjon a közmédium tovább működni.

Orbánbasi Fideszisztánt épít című politikai deklarációjukban a fiatalkorúak elzárása miatt emelték fel a hangjukat, tény hogy nem a leghumánusabb és talán eléggé divatjamúlt balkáni megoldás ez a fiatalok rendszabályozásának. No, de konzervatív módra így kell kamaszt nevelni, majd meg tanulja az a kölyök, oszt jó napot!

No és a végére hagytam azt, ami nekem, a szívemnek a legkedvesebb. Második nyilatkozatukban felszólítják Kövér Lászlót, hogy ne politizáljon Kéthly Annával, avagy el a kezekkel Kéthly Annától, Kövér úr!

Hatalmas hiánypótlás ez deklaráció, több okból is. Hisz, az ifjú szocik meg egyáltalán a politikai balon valaki végre felemelte a szavát az ellen, hogy a jobboldali párt elkezdte a baloldali szimbólum Kétlyt használni. A másik, végre kimondták, hogy ők Kéthly Anna örökösei. A harmadik végre megfogalmazták a baloldal történelmi vetületét is, már amennyire egy ilyen nyilatkozatban meg lehet ezt tenni:

"A baloldal szerves része a magyar történelemnek. Büszkék vagyunk arra, hogy történelmi elődeink harcoltak a nők egyenjogúságáért, a munkások érdekeiért, az általános, egyenlő és titkos választójogért, a sajtó szabad, cenzúramentes működéséért. Baloldali elődeink a XX. század elején mindkét világháborúnál előrejelezték a nemzetünket későbbiekben sújtó tragédiákat. Küzdöttek a demokratikus Magyarországért. E történelmi harc kétségkívül kiemelkedő szimbóluma Kéthly Anna, hazánk második női országgyűlési képviselője, vagy, ahogy sokszor nevezték saját korában: az egyetlen férfi a Parlamentben. A nyilas diktatúra idején a nácik ellen, a kommunista diktatúra idején a kommunisták ellen küzdött. Demokrata volt, igazi szociáldemokrata. Mi baloldali fiatalok, Kéthly Anna örökségét, szellemiségét visszük tovább."

Vállalható és tök szimpatikus a szervezet elmúlt két hónapja. A kérdés csak az, hogy ez egy hirtelen fellángolás, vagy valóban végig tudják, végig viszik ezt az értékalapú, markáns baloldali politikát. Remélem igen, mert sokan tudják, jobboldaliak is, hogy baloldalra szükség van. Valódi baloldalra. Az MSZP megújulása megkezdődött, ha lassan is de én minden apró jelnek örülök.
 

· 1 trackback

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr172129039

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tisztújító kongresszust tartott a Societas* 2010.07.05. 18:23:25

Tegnap tartotta tisztújító kongresszusát az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas. A Kongresszus új vezetést választott, amely mandátum az önkormányzati választási kampány végig vitele, továbbá a következő két évre vonatkozik...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bandibacsi34 2010.07.11. 03:03:13

"A baloldal szerves része a magyar történelemnek"?????? Miután Kun Bélát kiképezték Leninék? A Moszkvából többször ideküldött Rákosi? Kádár János, aki gyakorlatilag semmit nem csinált 1945-ig?
"Büszkék vagyunk arra, hogy történelmi elődeink harcoltak a nők egyenjogúságáért, a munkások érdekeiért, az általános, egyenlő és titkos választójogért, a sajtó szabad, cenzúramentes működéséért."
SZABAD LENNE A SAJTÓ HA NEM LENNE INTERNET?
MAGYAR LENNE A NÉP HA NEM LENNE MSZP?
LUDAS A MATYI A FERI ÉS AZ ÖSSZES TÖBBI.....

Tisztességes kisgazdák, szakszervezetiek és szociáldemokraták szóba se álltak veletek, csak ti gyorsan Gleichslattoltátok őket (na jó nekik mis megvolt a saruk...).

Dobszay Károly: Legyen világosság! - Kéthly Anna álarc nélkül
kuruc.info/r/9/61762/
süti beállítások módosítása