Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Jogerős: ártatlan a meghurcolt szoci polgármester

2010.06.16. 08:27 | szocdemman | 3 komment

Címkék: mszp polgármester dombóvár szabó loránd

Bűncselekmény hiányában, jogerősen felmentette kedden a Legfelsőbb Bíróság Szabó Loránd volt dombóvári polgármestert hivatali visszaélés és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól. A népszerű polgármester ebbe a fiktív ügybe bukott bele és kényszerült lemondani.

A teol.hu részletesen feltárta az ügyet, nézzük is meg mi is az a hivatali visszaéléses ügy amibe belebukott a polgármester.

Szabó Loránd 2008. január 10-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert a www.masiktv.hu internetes oldal fórum rovatában becsületének csorbítására alkalmas, valótlan tények jelentek meg. A vádlottat a bíróság bizonyítékok hiányában felmentette a rágalmazás és becsületsértés vádja alól. Na ez idáig még semmi érdekes, na de a lényeg most jön:

Közben Szabó Loránd az egyik bírósági iratot a polgármesteri hivatalban lefénymásoltatta, s ebből egy példányt az internetes portál tulajdonosának, egy másikat pedig egy önkormányzati képviselőnek küldetett el. Az irat tartalmazta a magánvádló személyes adatait. Ezért aztán ő jelentette fel Szabó Lorándot mondván, hogy ez hátrányosan befolyásolta szakmai, pedagógusi tekintélyét, erkölcsi megbecsülését. Mivel az ügyészség ez esetben nem állapított meg bűncselekmény, az ügyet megszüntette, ezért lépett fel a pedagógus pótmagánvádlóként Szabó Loránd ellen. Ami a hivatali visszaélés és volt. Teccik érteni az a hivatali visszaélés, hogy lefénymásolta ezt az iratot.

A Legfelsőbb Bíróság ítéletével helyben hagyta a Pécsi Ítélőtábla határozatát, mely szerint a volt polgármester nem követhetett el hivatali visszaélést, mert beosztásához fűződő jogait nem társadalmi rendeltetésükkel ellentétesen gyakorolta.

A személyes adattal visszaélés bűntettét pedig csak az adatvédelmi törvény alapján adatkezelőnek vagy adatfeldolgozónak minősülő személy követheti el. A vádlott viszont ez esetben csak adatbirtokos volt és tettét nem vezette jogtalan haszonszerzés, illetve azzal nem okozott jelentős érdeksérelmet.

Közben beindult a mesemondó gépezet is az ügyben. Egy mert szoci, kettő mert van valami koholt eljárás ellene mindent benyelnek úgy is. Nyilván, pontosan tudta az új városi vezetés, hogy Szabó ártatlan és ilyen „fénymásolós” hülyeség, miatt nem megy sittre, ki kell még valamit találni, oly nehezen jött a hatalom, a végén még visszatér és az kinek lenne jó, ugye? A polgármester népszerűségét az is mutatja, hogy Fideszes ellenfelét 2006-ban, amikor már a szociknak inkább szopókör volt 61%-al győzte le!

Na de, hogy kell valakit lejáratni, tönkre tenni. Egyrészt valami csúnya dolgot el kell róla híresztelni, mondjuk aljas módon visszaél a hatalmával. Lehetőleg ezt tegye nagyon sokszor. Majd, legyen belőle hatalmas kára az önkormányzatnak. Tök mindegy, hogy igaz-e, az csak évek múlva derül ki úgy is, hogy nem annyi idő alatt meg már megbukik. No ennek a szép politikacsinálásnak megfelel az ami az önkormányzat honlapján jelent meg:

azzal vádolták a volt polgármestert, hogy 564 esetben adott engedélyt arra, hogy a közszolgáltatás igénybe vevője az önkormányzati rendeletben előírtnál kisebb méretű hulladékgyűjtő edényt használjon, és ezzel több mint kétmillió forintos bevételkiesést okozott az ÖKO-DOMBÓ Kft-nek.”

Szabónak természetesen igaza lett. „Négyszázezer forintot fizet az önkormányzat Szabó Loránd, volt polgármesternek, akit tévesen azzal vádoltak, hogy az előírtnál kisebb méretű hulladékgyűjtő edények használatára adott engedélyt.”

A 2009. október 11. én tartott időközi polgármester választásokon Patay Vilmos a Fidesz-KDNP jelöltje győzött.

Igaza lett? Igen. Ő a polgármester? Nem. Csokkolom, teccik érteni… na háá ennyi az egész. Oszt jó napot!
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr212085322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D0min0 2010.06.16. 16:34:51

Milyen népszerűségről is beszélünk? (A 2006-os választásra gondolok)

Nem árt előbb megnézni, hogy hány polgár élhetett volna a szavazati jogával, és ebből mennyi szavazott rá. A 16 703 szavazatból kapott 4 882 szavazatot látva nem éppen a "népszerűség" szó jutott eszembe. Persze vitathatatlan, hogy ő nyert, de azért ne túlozzunk, és tüntessük fel őt úgy, mint Dombóvár hősét, főképp ha nem ott lakunk, és fogalmunk sincs arról, mi folyik ott.

Emellett szintén erős túlzásnak érzem azt mondani rá, hogy meghurcolták, az "ártatlan" szó használata meg egyenesen szánalmas. Az valahogy el lett itten felejtve, hogy jelenleg is folyik a pere a bíróságon, amiben vesztegetéssel, sikkasztással, hivatali visszaéléssel vádolják, csak eltolták a tárgyalást augusztus végére.

apc 2010.06.16. 18:40:01

Csatlakozom az előttem felszólalóhoz,aki nem Dombóváron lakik, az nem tudja, hogy hány embert tartott lelki terror alatt.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.06.17. 00:03:51

Várjatok, várjatok!

Volt itt valami vesztegetési ügy is, rejtett kamera, szállodahallban átvett táska:

www.hirszerzo.hu/cikk.sajat_sajtotajekoztatojat_tiltotta_le_a_dombovari_polgarmester.102646.html
süti beállítások módosítása