Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

A hallgatás szabadsága: az MTV áttért az észak-koreai tévé-modellre

2010.06.07. 00:03 | balközép | 14 komment

Címkék: mtv szólás szabadsága

A köztelevízió eddig hitelt érdemlően kiegyensúlyozott, vasárnap esti közéleti magazinja „A szólás szabadsága” dinamikus változáson ment át a kormányváltás óta. A műsor a Kósa és Szijjártó urak által tett mondatok és ennek következtében fellépő forint mélyrepülésének kielemzése helyett a "pártatlan" agyonhallgatást választotta. Nyilván a közel egy órás műsoridőbe nem fér bele minden "jelentéktelen" téma.

Érthető ez hisz, az ma már nem hír a köztévében, hogy az OTP részvények 15%-ot zuhantak, az hogy a forint 270 környékéről 300-ra gyengül az euróval szemben.

Azonban az azért vérlázító volt, hogy az árvíz címszó alatt tartott beszélgetésben egy szó sem esett arról, hogyan lehet segíteni a károsultaknak, milyen telefonszámokon lehet az adományt eljuttatni, hogy áll a mentés és melyik megyében mekkora a baj. És hogy van e a kormánynak felelőssége a helyzetért. Csak emlékeztetek mindenkit a 2006-os tűzijáték idején történt vihar ügyben a média igen csak firtatta a kormány felelősségét… (Még mielőtt valaki félre ért: nem szeretném, ha bárki is az időjárással politizálna, csak a két mérce közötti különbséget szeretném érzékeltetni.)

Azonban szó volt a klímaváltozásról, milyen növényeket kell majd termelni, meg arról is hogy rossz helyen laknak ezek az emberek és el kellene költözniük. Nyilván a felkészült csodaszakértő nem nézet utána, hogy a Bódva ilyen mértékben még soha nem áradt ki…

Aztán volt egy kis retró Hortysta irredenta csöpögés. Trianon címszó alatt. Szerintem ezzel a Trianonozással a magyar belpolitika egy olyan külpolitikai zsákutcába sétálhat bele, melynek végzetes és veszélyes elszigetelődés lesz a szomszédságipolitika végeredménye. Csak kitételes megjegyzésként, ha még lehet megszólalni, ennek a politikának a 20-30-as években további (kisebb) területvesztés, a csonkítás rögzülése és a szovjet érdekszférához való csatolás lett a vége.

Na de volt még egy remek kis téma ez a Foci VB-hez kapcsolódó meccs. Én szeretem a focit. Főként akkor, amikor a jó és remek Fidesz gazdaság politikai rinocérosz trappolásának következményeként a családom svájci frank alapú hitelének törlesztő részlete ebben a hónapban drágább lesz… nem kevéssel.

A szólás szabadság olyan állampárti szólási lehetőségé változott. A természeti katasztrófákat véletlenül se tárjuk fel teljeskörűen. Sőt lehetőleg minél unalmasabb és semmitmondóbb beszélgetést folytassunk. Az ideológiai maszlagot toljuk a legtovább. Majd egy kis könnyed sporttal búcsúztassuk a megfáradt nézőket. A gazdasági helyzetről meg kussolunk. Jelzem az észak-koreai és kínai állami tévék műsorszerkesztési elve nálunk már rég volt utoljára divat. Jó tudom, nem leszek maradi, tombol hazánkban a retró láz.

Hát íme a Szólás szabadsága az MTV 80-as évek hangulatában:

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr862061747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.07. 09:32:37

Na azért ez a bejegyzés sem túl korrekt megmondom őszintén.

Veletek vagyok, de szerintem a kormány nem tehet a 3 hétig tartó esőzésekről, nekik pénzt meg paripát kell biztosítani a katasztrófavédelemnek. Sőt talán amikor az egész mizéria kezdődött még nem is lett átadva a kormányrúd.
A tegnapi műsort véletlen pont láttam, ott az az idősebb szakértő elmagyarázta, hogy a töltések 60%-a szar állapotban van, illetve ki kell jelölni új víztárazókat és olyan helyeket, ahova a be lehet terelni a hirtelen jött vizeket.

Ez egy szerencsétlen helyzet, kurvára nem kéne politizálásra használni.

Viszont a gyűjtés és a segítség nyújtási lehetőségek ismertetésének elmaradása, tényleg ciki. Akár az M1 is gyűjthetne például…

Az a Trianonos rész meg egyenesen gáz volt. Krizsó Szilvike adta a keményet a francia szakértőnek, aki szó szerint kinevette a kérdéseit és el is mondta, hogy náluk senkit sem érdekel ez az egész. Számonkérőn beszélt egy 90 évvel ezelőtti eseményről, hogy akkor most Klemnszó mennyiben felelős és miért nem döntött másképp? Ez tényleg zsákutca és nevetséges is, sőt rendkívül veszélyes, tekintve, hogy a kedves szomszéd politikusok alig várják, hogy hol vágjanak majd vissza.

Ennyi lett volna.

balközép 2010.06.07. 09:45:54

@Kult: na az már régen rossz, ha magyaráznom kell amit írtam:) nem szeretném ha időjárással lenne politizálva, 2006-ban is kifordult a gyomrom amikor a fidesz neki állt politizálni ettől, csak kontrasztként írtam ezt bele hogy érzékeltessem a kettős mércét...

Fehérvár Kapitány 2010.06.07. 10:05:24

De hát pont mi hozzuk fel példának a nyolcvanas éveket... jujjj.... bátor vagy Balközép Mester

balközép 2010.06.07. 10:10:29

@Fehérvár Kapitány: nem érteni téged? a 80-as évek média viszonya az gáz volt ennek leírásához miért kell bátorság?:) vagy nem erre gondoltál??

Fehérvár Kapitány 2010.06.07. 10:16:52

@balközép: :-) Szerintem érteni engem. De ha nem... én azt gondolom, hogy nem sikkes balos embernek a régi rendszerre mutogatni, mikor negatív példával kíván élni egy összehasonlításnál. Pláne egy olyan média esetében, ami mindíg is kiszolgálta az adott kormányt függetlenül attól hogy közmédum.

A 80-as években egyébként nem csak a média viszonya volt gázos, mai szemmel nézve persze.

Az írással egyébként egyetértek.

balközép 2010.06.07. 10:23:35

@Fehérvár Kapitány: huuuu erre most ráparáztam:) nem tudom ez egy érdekes dolog amit feszegetsz... de tényleg...

apc 2010.06.07. 10:24:51

Van az a pénz, amiért a zembernek korpás a haja.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.07. 10:32:32

basszon hegyet a blogmotor, mikor tele van kecskevel...

szoval roviden:

a baloldali ember is visszamutogathat a 80as evekre, mert a baloldali nem azt jelenti, hogy nem demokrata. a diktatoroknak a politikai ideologia csak urugynek kellett, hogy kielhessek beteges hajlamaikat.

(hitler az egyetlen kivetel talan, aki nem egy ideologiat igazitott az oruletehez, hanem az oruletet formalta ideologiava)

Fehérvár Kapitány 2010.06.07. 10:37:56

@az igazi Sipi: nem tudom elképzelni, hogy a jelenlegi magyar politikai baloldal keménymagja a nyolcvanas években demokrata volt. Ha tetszik, ha nem 2010 - ben még ugyanazok a politikusok vannak baloldalon túlnyomórészt (és részben az ún. jobboldalon is). Azért ezt a tényt ne vitassuk már el. A blogírót természetesen nem minősítettem, de feltételezem amikor szavazás volt, nem a Jobbikra tette le a voksát.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.07. 10:46:05

@Fehérvár Kapitány: nem is lehet senkit minositeni a vilagnezete alapjan..

aki ilyet tesz, az bizony nem demokrata;-)

egyebkent igazad van, de megsugom, hogy adofizetok es valasztopolgarok is elnek akik mar a 80as evekben is aktivak voltak..

tanarok, akik tanitottak oket a diktatura mukodtetesere es orvosok akik meggyogyitottak oket, hogy tovabb mukodtethessek a diktaturat.

oket is meg kellene buntetni, mint a mult rendszer mukodtetoit, nem?;-)

vagy hagyjuk mar a veretes lopisztolyba ezt a ki mit csinalt 20 eve tortenetet, mert ebben az orszagban ebbol senki nem johet ki jol, aki elmult 40

Transylvanianmixedgrill 2010.06.07. 10:59:05

Krizsó Szilviától mégis mit vár a kedves blogger?

Fehérvár Kapitány 2010.06.07. 11:07:42

@az igazi Sipi: "Csak a szépre emlékezem..." :-) A Kossuth térre vonulok és tüntetni fogok a hétfői adásszünet visszaállításáért. Sajnos a kritizált műsor vasárnap este megy.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.07. 12:20:20

egyebkent a kozteve valoszinuleg azert olyan ovatoskodos, mert ahogy a bkv a szociknak, ugy partpenztar a koztv a fidesznek.

ezen kivul a fidesz mar bebizonyitotta juszt laszlo eseteben, hogy nagyon durvan, a szabadsagjogok es az alkotmanyossag figyelmen kivul hagyasaval barmikor sarbatiporjha es tonkreteszi azt, aki ellene a szavat fel meri emelni.

na es most ketharmada van...

lassuk be, a koztvben uldogelo semmirevalok, az ujsagiras aljat jelentok nem engedhetik meg maguknak a tuti melo elveszteset, mert ezzel a teljesitmennyel nem ervenyesulnenek a munkaeropiacon.

Diamond Dave 2010.06.14. 13:54:24

Már csak a mintafarmok kellenek, ahol boldog, kövér és mosolygós parasztok művelik a földet, létminimum alatt élő romák és magyarok pedig egyenesen nem is léteznek!
süti beállítások módosítása