Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Most mindenki bátor

2010.04.29. 05:43 | szocdemman | 55 komment

Címkék: mszp olvasói levél 2010

Hirtelen kinyílt mindenkinek a szeme az MSZP környékén. Kapkodjuk a fejünket a szembejövő nyilatkozatok, ultimátumok, helyzetértékelő kisdolgozatok tömkelege láttán. Sosem hallott pártszervezetek, ismeretlen, vagy a baloldali mainstreamből évek óta kiszorult fiatalok  meghökkentő mennyiségű kritikát ömlesztenek a nyakunkba. Szanyi kapitány legénységnek egyes tagjai már régóta csatahajónak tekintették a Demokratikus Hálózat nevű leleményes kezdeményezést, és lőttek megállás nélkül mindenkire. Kicsit olyan ez, mint amikor egyedül marad hirtelen a háborgó óceánon egy csatahajó, ellenség sehol, de a részeg matrózok harci kedve tántoríthatatlan, ezért töltik az ágyukat és lövöldözik a semmibe. Az, hogy mentőcsónakokkal van tele a víz, az alkoholos mámorban gyorsan felejtődik.

Azt gondolom, hogy erkölcsi alapja ilyen kinyilatkoztatásokat tenni egyedül az Angyalföldieknek lehetne, annak a Tóth Józsefnek, aki mintaértékű polgármesterként építette a kerületét, akkor is ellenállt a hatalombrókereknek, amikor ez sem az országban, sem más pártnál nem volt divat. Persze ehhez állandóan észnél kell lenni, mert hibázni a politikában nem sokszor lehet – a választó büntet és ennek kis hazánkban évszázados hagyománya van már. Aki észnél van, az azt is látja hogy az artikulálatlan üvöltözés – mert a sajtónak eljuttatott nyilatkozatok leginkább ehhez hasonlítanak – nem segít a helyzeten. Ideig óráig lehetünk népszerűek szűk baráti körünkben azzal, hogy Kálmán Olga nem szedett szét minket (http://atv.hu/video/video-20100428_galba_deak_adam) úgy mint Kósa Lajost, de a tartalom nélküli, hirtelen jött hírnévvel maximum illékony politikai-celebek lehetünk.

A szerző nem a régóta esedékes változás szükségességét vitatja, de a most tapasztalható messiás-versenynél kevés kártékonyabb dolgot ismer. Tetszettek volna bátornak lenni kettő vagy három évvel ezelőtt! Most könnyű.
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr791960918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dean23 2010.04.29. 09:16:33

Galba-Deák egy igazi patkány, aki elsőként hagyja el a süllyedő hajót! Zőőd baloldal! Mi van?! :))))

Gazz 2010.04.29. 09:30:09

Hát bizony, ez abszolút jogos kritika a megmondóembereknek.

Komponista 2010.04.29. 09:35:47

Valóban ízléstelen ez a fene nagy bátorság - az MSZP-n belüliek részéről. Már akkor is felemelhették volna a hangjukat, amikor Hagyó és Burány elfoglalták a párt budapesti szervezeteit, és szégyenletes fővárosi listát állítottak össze - maguknak és cimboráiknak. Akkor is Tóth József és Szanyi szállt szembe velük, teljesen eredménytelenül. A többiek hallgattak. Korábban is jól látható volt, hogy a párt vezetését privatizálók gyakorlatilag szétverték a pártot, alkalmatlanságuk pedig az ország egészére rányomta a bélyegét. Véleményem szerint ez az alkalmatlanság hívta életre a Nemzeti Gárdát (ne feledjük, hogy a koalíció gyakorlatilag felszámolta vidéken a közbiztonságot, a kétségbeejő méretűvé növekedett latenciát pedig diadalként ünnepelte) és kiváló körülményeket teremtett a Jobbik színre lépéséhez is. Ami még rosszabb, hogy ez az alkalmatlan és semmiféle közbizalmat nem élvező társaság a következő négy évre is bebetonozta magát az országgyűlésbe: ott ül Lamperth, Baja, Szekeres, Kiss, Szili - és a szűkebb baráti körük. Érdemes megnézni, hogy ennek a társaságnak a tagjai hány szavazatot kaptak egyéniben: arcpirítóan keveset. Korábban pedig, amikor Tóth József kifejezte az egyet nem értését a budapesti választási listával kapcsolatban, pökhendien és lekezelően bántak vele. A feje tetejére állították a pártot: olyanok "vezetik", akik gyakorlatilag szétverték, likvidálták, most pedig valósággal bújkálnak az emberek elől. Hol van, miben nyilvánul meg a politikai felelősségvállalásuk?
Gyurcsány súlyosan vétett akkor, amikor Öszödön elmondott felismeréseit nem alkalmazta a gyakorlatban: azonnal menesztenie kellett volna Lamperth Mónikát, Szekerest és mindazokat, akik az általa értékelt helyzet megteremtői voltak. . Nem tette meg: előbb őt őt lehetetlenítették el, majd a maszopot tették vállalhatatlanná.
Nehéz lesz úgy valódi baloldali pártot szervezni, hogy ezek a levitézlett és hiteltelen emberek bitorolják a baloldalt megillető parlamenti képviseletet.
Ennek ellenére nincs más út.

vörösördög 2010.04.29. 09:43:48

Ez egy nagyon aljas cikk, idáig olvastam ezt a blogot, mert tetszett a hangvétele, de ez a nyilvánvalóan megrendelésre készült írás gyomorforgató.
A baloldalnak igenis megújulásra van szüksége. De nem arra, hogy sokadjára is a régi gárda mondja meg, hogy mi a megújjulás. Tele van az MSZP frakció szellemi rokkantakkal és nincsenek bent olyan tökös gyerekek, akik végig keményen tették a dolgokat.
SZÓVAL KEDVES BÉRTOLNOK BARÁTOM! LEBUKTÁL ÉS EZ SZÁNALMASABB, MINT A TYÚKLOPÁS. ÚGY FOG RAJTATOK ÁTLÉPNI A TÖRTÉNELEM, HOGY CSAK PISLOGNI FOGTOK. Ezország forgó gyomo

vörösördög 2010.04.29. 09:45:21

Az igazi patkányok pedig ott vannak még a süllyedő hajón és kiabálnak, hogy mentse meg őket a baloldal. Nem vicces?
APARÁTCSIKOK KONYEC!

mig2110 (törölt) 2010.04.29. 09:47:13

No, hát, hova tűntek a kritikus hangok? Emlékeim szerint a blog szerzője és jónéhány ember kórusban szidták évek óta folyamatosan az mszp vezetését...de váltani és kilépni azt nem..
szégyenteljesek vagytok!

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.04.29. 10:02:23

"(Galba-Deák link)"

Nocsak, valaki offline írja a cikkeket? :-)

bigthereal 2010.04.29. 10:07:13

de bazmeg, ez a kádári puha diktatúrában szocializálódott tömeg, ez nem baloldal, főleg nem, hogy időközben neoliberáis maszkot vettek fel...

lendvai, kovács, gyurcsány, szekeres, kiss péter, ezekkel az emberekkel mit akartok?

mind képmutató férgek, soha nem is voltak baloldaliak, csak dumában!

új, hiteles, alulról építkező baloldal, az igen, arra szükség van!

az mszp-re nincs!!!

vörösördög 2010.04.29. 10:07:41

Kedves mig2110!
Most az MSZP-ben nagy leszámolás készülődik. Jön a hosszú nyelvek éjszakája. Annusz nem marad szárazon a trottyant pártelitben.:) Ez a cikk is már nekik íródott...:)
Folyik a nyál a monitoron, broáhhh!

mig2110 (törölt) 2010.04.29. 10:13:45

Éljen a pártegység! mégha párt nincs is, csak pártucat szerencselovag és hatalombórker! védjétek őket!!!!!éljen!

mig2110 (törölt) 2010.04.29. 10:14:54

galba-deák vagy ki évek óta kiszorult? nem 2 éve alakultak meg? és a gugli találati aránya sem mutatja azt h a háttérben voltak...

Psyman 2010.04.29. 10:14:58

"Ömlesztenek a nyakunkba"
Na csak kibújt a szög a zsákból... Nekem ugyan nem ömleszt a nyakamba semmi kritikát, én maximum derülök a posztkommunista párt döglődésén, de az én nyakamba ettől nem kerül semmi :)

vörösördög 2010.04.29. 10:23:08

Éppen az a szánalmas, hogy az ilyen megrendelésre készült cikkeknek köszönhetően mulatnak a jobboldaliak! Gratulálunk apparátcsikok...

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.04.29. 10:23:33

ja, ma reggel is volt egy senkiházi szocközeli csávó a mokkában, és osztotta az észt. soha nem láttam a senkiházit, de úgy oda volt a 4 év politizálásával, hogy sajnáltatni akarta magát. beszélni nem tudott, mimikája, gesztusai nem voltak, csak egy fabábú volt, mi monoton hangon beszélt, osztotta az észt. szánalmas volt. még a nevét sem jegyeztem meg, annyira nulla pötty

Kalmár 2010.04.29. 10:24:28

Remélem az MSZP újra felemeli méltatlanul elfeledett vezetőjét Gyurcsány Ferencet. Vele az élen megnyugtatóan esélytelenek lesznek örök időkre.
Nincs egy tisztességes derék szociáldemokrata ember az országban. Szomorú.
Az MSZP-ben biztosan nincs, bűnösök közt cinkos aki néma. Valamikor azt hittem Szili Katalin lesz az, aki új baloldalnak bont zászlót. Valami gúzsba köti, gyávaság, pénz vagy csak egyszerűen mégsem olyan ember mint hitték sokan? Mindegy egyenlőre csak sivatag és homokbuckák sorakoznak a baloldalon, sehol egy ember......

2010.04.29. 10:29:39

Komponista, te nagyon nagyon jól látod ezeket a dolgokat!

A cikkírónak meg annyit, hogy az öreg elvtársak seggnyalását kéne abbahagyni a tagságnak és valami értelmes társaságot kéne felmutatni a választók felé 2014-ben, az hohy mozgolódás van természetes folyamat.

Pékszakállú Henceg 2010.04.29. 10:30:53

@Kalmár: Na persze, az a SZili Katalin, aki a köztársasági elnök választáskor csak a saját ambícióit nézte, a pártot és a kormányt magasról letojta, hát az lenne még szép!

vörösördög 2010.04.29. 10:32:16

:)
kampányolni kellett volna ilyen lendülettel elvtársak nem anyázni, azokat, akik megunták a butaságotokat. Nagyon szánalmasak vagytok. Kicsit későn ébredt a kampányban botrányt hozó kommentelő szocisereg, de végre itt van!:D

BUTÁK VAGYTOK

:D

mig2110 (törölt) 2010.04.29. 10:35:24

No, és mikor veszitek át, csinovnyikok a párt vezetését? mert ugye ti tudnátok jól irányítani és lenne 3/3-os győzelem 2014-ben! indultok posztért, vagy csak meleg seggeket nyaltok?

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.04.29. 10:37:42

@vörösördög: Kedves Vörösördög! Mint, ahogy láthatod is ez egy olvasói levél. Bármi féle fajta baloldali véleményt amit ediig olvasói levélben bárki eljuttatod hozzánk lehoztunk. És ezen ezután sem fogunk változtatni. Ha van véleményed és azt elküldöd a piroslap.hu@gmail.com-ra a tied is meg fog jeleni!

Bougheau Tschichka 2010.04.29. 10:41:45

Kérdésem:

Ha az MSZmP végleg megszűnik, akkor a Piros lap is bezárja a bótot?

vörösördög 2010.04.29. 10:43:11

szocdemman.:)
ezt most komolyan mondod? könnyem folyik a nevetéstől.:D
ha még jön 3 bíráló komment még le is veszed? Mint a szánalmas DH a szanyi kapitányos videjót egyből levette, azóta is azon röhög a jobboldal...:)
keverhetitek-kavarhatjátok a szar szar marad.:) Ezek a fiatalok se túl szimpik, de becsülöm, hogy fel mertek állni. Akkor amikor a rottyant pártelit kuckózza be magát a jobbik mellé és sír nektek, hogy védjétek meg őket...

Pékszakállú Henceg 2010.04.29. 10:44:18

Tulajdonképpen Mesterházyn, Botkán, Újhelyin, Varga Lacin kívül másokat nem is nagyon hagynék benn a parlamentben. Jöhetne még a tökös Szanyi a tiszteletreméltó Tóth Jóska, de a többieknek nyugdíjazni kellene saját magukat.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.04.29. 10:50:57

@Bougheau Tschichka: nem, bár sokan szeretnék azt látni ahogy megjelenik az "utolsó poszt" című szösszenet. A piroslapokat 8 szociáldemokrata, baloldali fiatal csinálja. Szabadidejében. Az az értékrend pedig közel 200 éves, ha a náci diktatúra nem tudta megrengetni a II. világháború alatt, akkor szerintem az MSZP választási veresége sem fogja.

@vörösördög: ha elküldik azok a fiatalemberek a véleményüket akkor az is megjelenik. ez nem az mszp.hu:) bár a levél kapcsán kerestem is de hát sehol nem találtam az elképzeléseiket...

Dr Kangörény 2010.04.29. 10:51:34

Éppen ideje annak, hogy a régi nómenklatúra tgajai végleg kikerüljenek a vezetésből. Így lenne esély egy normálisan működő párt kialakítására, ahonnan nagyrészt ki lehetne szorítani a szabadrablásból élőket.

Elég nagy baj lenne, ha minden párt a fidesz taktikáját követné, ahol ki van kiáltva egy istencsászár és aztán ha esik, ha fúj, ő diktál.

Az mszp-ben az egyetlen szimpatikus az volt, hogy azonnal picsán rúgták azt, aki elbuktatta a pártjukat.
A nagyobb gond az, hogy a sorban következő kövületeket nem rúgták ezekkel együtt.

FlybyWire 2010.04.29. 10:52:06

Hmm pillanat, hozom a popcorn-t :D

Toporodottordog 2010.04.29. 10:56:50

Nem értem miért kell ezzel a párttal a továbbiakban foglalkozni. Senki sem veszi elő pöfögtetni a környezetszennyező 1970-ben gyártott funkcióját ellátni képtelen megöregedett Trabantot.

Volt olyan is amikor occsó volt, jó volt mindenkinek, de sajnos tönkrement, kiöregedett. Majd lehet rajta nosztalgiázni mint Torgyánon.

2010-el zárjuk le végre az MSZP-t és a hozzá kapcsolódó politikusokat, üzletembereket. Csaló hazug tolvaj mind egytől egyig.

Blogger Géza 2010.04.29. 11:01:39

@Blogger Géza: Vagy új szlogenje lesz: Lehet Más a Piroslap?

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.04.29. 11:04:09

@Toporodottordog: persze és legyen egy párt rendszer! az csodás lesz

Toporodottordog 2010.04.29. 11:10:52

@szocdemman: Volt 2 nagy párt.. az egyik elbukott meghalt. Már most egypárt rendszer van, ha nem látnád. Jobbik meg LMP semmit sem jelent. Azon kéne ügyködni, ha ez az egy párt is elfogyna, akkor végre új generáció lépjen a helyébe ne pedig valami utódpárt a régi pöcsfej politikusok irányításával.

mig2110 (törölt) 2010.04.29. 11:19:52

mi jó van a szocipártban? mert az eszmében sok-sok jó van.
de az árulók azok, akik az ideológiát és az eszmét elárulták és maradnak egy olyan pártban, ami hazug áruló és liberális ...nem baloldali. Na elvtik ,ez az árulás!
fúúúúújjj

vasziljevics 2010.04.29. 11:25:48

érdemes lenne elgondolkodnia a sok kritikus hangnak, hogy nem lenne-e egyszerűbb, ha a "pártelit" megbuktatása helyett egyszerűen otthagynák őket a büdös francba, halálra félni magukat a (halvány)vörös sarokban?

nem mintha bármennyire is értenék a dologhoz, de egy új, értelmes, normális balos pártnak nem lehetne jövője? az LMPnek (egyelőre) bejött ez a stratégia.

Rántott máj (törölt) 2010.04.29. 11:30:14

Egy szoval el lehetett volna intezni a posztot: patkanyok.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.04.29. 11:41:57

@mig2110: hát az MSZP-ben tul sok jó most nincsen, de ha valaki baloldali valljuk be sok választása sincs...

@Toporodottordog: AZ MKP/MSZMP 1948-1949-ben 3 párt erőszakos összeolvadásából jött létre: A Magyar Dolgozok Pártjából, a Szociáldemokrata Pártból, és az FKGP-böl az 1989-es kongresszuson az MSZMP kettő felé vált Kommunistákra és Szociáldemokratákra. Igazad van pöcsfejek sehol sem kellenek

Kalmár 2010.04.29. 11:43:43

Nyugodj meg, te mindent megtettél, hogy a szocik hatalomban maradjanak.
Nem annyira sikerült.....

Utolsóként magadnak mutasd fel a piros lapot.
LAPZÁRTZA!

belekotty 2010.04.29. 11:45:11

Hogy alakul a magyar nyelv. Elterjedt a "kisgazdásodnak" kifejezés, amit az utóbbi időben az "eszdéeszesednek/emdéefesednek" szófordulat váltott. Asszem most jön az emeszpésednek mondás.

Peppone Botazzi 2010.04.29. 11:49:11

@szocdemman: az értékrendhez, a történelmi gyökerekhez nektek semmi közötök. Az értékrend alapítói sorra köpködnék a pártodat ha élnének.
Ha pedig azzal azonosítod magad amit a náci diktatúra döngetett a II. vh alatt akkor van egy rossz hírem: sztálinista vonalra rendezkedsz be és még büszke is vagy rá.

Nos lehet hogy szabadidőtökben írjátok, de hogy munkaidőben kapjátok hozzá az anyagot a székházban valakiktől az is biztos :D

Magyarországon nincs baloldal és szociáldemokrácia. Van egy neoliberális vadrabló banda, akik baloldali gúnyába bújtak, hogy az emberek megköszönjék nekik, hogy tönkreteszik őket.

Peppone Botazzi 2010.04.29. 11:52:22

@belekotty: Akkor amit ma megeszek, az emeszpésedik bennem egészen holnapig amíg nem iszok meg egy kávét és csapom hónom alá a reggeli újságot amolyen Al Bundy stílusban :D

Margit néni 2010.04.29. 11:56:20

@www.BiSzex.hu: Az a Szíjjártó volt, te mamlasz.

szocdemman · http://www.piroslap.hu 2010.04.29. 12:16:33

@Peppone Botazzi: Köszönjük a mély és magasröptű véleményedet! Én annyira szeretem, amikor jobboldaliak meg mondják egy baloldalinak, hogy milyen is a szociáldemokráciai...

Nézd ha te komolyan gondolod hogy Kétlhy Annának (II. világháború alatt ő volt a Szocdem párt elnöke) volt köze Sztálinhoz, akkor javaslom neked az észosztás helyet a történelem könyvek előzetes elolvasását nagyon sok érdekes dolog fog számodra is kiderülni!

A másik hozzáoszlásod is a széles világba belebambulásodról árulkodik! Sok sikert az ébredéshez!

mig2110 (törölt) 2010.04.29. 12:35:01

@vasziljevics : tied a pont! ot az igazság!a mai maszopra a kutya se kíváncsi, bármnnnere is akarnának "megújulni":)

eml 2010.04.29. 13:25:56

Jó lenne ha a szocialista párt nem magának baloldaliaskodna, hanem esetleg a tömegek igényeit is figyelembe venné

- Lendvaikámnak április 11-én kellett volna lemondani

- Kovács Brüsszelből Hazaügetett László a vereség bejelentéséhez is odaállhatott volna Mesterházi mellé, nem csak a plakáton.

- Ha valamit elkúrunk, akkor lemondunk, nem felajánljuk. Még Gyurcsány is lemondott, amikor látta az ellene folyó aknamunkát. De ő sem bírt a kövületekkel.

- Mikor vesztettek, Kuncze is lemondott, AZONNAL! Utána lehet indulni, és demokratikusan újra elnöknek lenni. Kuncze is ezt tette.

- A tisztújításokat nem mutyiban oldjuk meg, nem asztal alatt osztjuk le a tisztségeket, majd az "megszavazza" a kongresszus.

- Nehéz baloldaliságot hirdetni az A6-os Audiból a minimálbnéren tengődőknek.

- Igenis szükséges van a messiáskeresésre, de nem a székházon belül, hanem a tagság körében, ÉS olyan embereket kell választani, akik meg tudják szólítani a tömegeket, hitelesek.

KÖVÜLETEK KONYEC!!

Nem szeretném, ha a Fidesz lenne az egyetlen baloldali párt az országban.

Ha nem megy, akkor tessék hazamenni, utolsó oltsa le a villanyt.

Peppone Botazzi 2010.04.29. 13:26:13

@szocdemman: Az a baj, hogy azért mert valaki nem szociáldemokrata, attól még tudhatja hogy mi az és mi nem az. Sajnos itt most a felsőbbrendűségi érzésed nem számít. Attól hogy nem vagyok csillagász, meg tudom állapítani egy kőművessegédről hogy ő szintén nem csillagász.
Kéthly Annát biztos véletlenül írtad el, nem feltételezem hogy nem tudod leírni. Az a baj vele, hogy nem róla beszéltél, hanem nácikkal való szembenállásotokról. Már ott inkább Sztálin állt szemben a nácikkal mint az MSZDP.
Ja, amúgy nyilván tudod, hogy Kéthly Anna el lett távolítva a szocdem pártból mert nem szerette volna magát felszalámiztatni, teljesen véletlenül azok által akiknek az utódpártja vagytok...Szóval a rá való hivatkozásod, hogy is mondjam....érdekes.

Lényeg a lényeg, hogy akkor az MSZP végülis szerinted szociáldemokrata? Jól értelek? És Kéthly Anna örökségét viszi/vitte tovább? Ez mindenképp érdekelne.
Illetve hogy csak kifejezetten az MSZP szavazóbázisáé a jog, hogy véleményt alkosson arról ki a szociáldemokrata és ki nem. Kedes Elvtárs, ezek a dogmatikus idők már elmúltak amikor ti kijelentettetek valamit és mi pedig ütemesen tapsoltunk.

vasziljevics 2010.04.29. 13:33:13

@eml: ha ez pontról pontra végigmenne, az már nem az mszp lenne, hanem valami más - az meg igen sok tyúkszemet sajdítana meg a most kényelmesen "szociáldemokratáskodó" expárttitkárok között.
ha jó nekik az, ami most folyik, ám legyen - de innentől kezdve semmin se csodálkozzanak. és pláne ne ríjanak, hogy de így a fidesz meg úgy a jobbik...

stratez 2010.04.29. 13:35:34

A szocik már ott elqrtak mindent, amikor még a 24. órában is összeállították ezt az elfekvőt a múmiákból, amit most MSZP-frakciónak hívnak. Jó esélyük van távozni a parlamentből 2014-ben ezzel a válogatott társasággal.

Várúr 2010.04.29. 13:39:26

Nekem mint jobbernek eszembe sincs beleszólni a PÁRT újjáformálásába. Ezekkel, ebben a formában nem megy, de az érdekelteknek nem is ez a céljuk. Az lmp sem akarta újjáépíteni az szdsz-t, hanem fogta magát és szervezett egy másik pártot. Mestörházyval, Nyakóval, Újhelyivel, Botkával, a festett szemű Horváth Csabával a kommereknek nem sikerülhet, mert náluk nem a kor sok, hanem az erkölcs és az intellektus kevés. (Arról az apróságról nem szólva: végigasszisztálták pártjuk összes ostoba, alávaló döntését).

eml 2010.04.29. 13:53:13

@vasziljevics: Szerintem akkor az a MÁS jobb lenne, legalábbis a választóknak.

vasziljevics 2010.04.29. 14:30:34

@eml: ezt nem vitatom. csak esélyt nem látok rá.

subabubba 2010.04.29. 16:39:13

@dean23: mi az hogy patkány, mert elsők közt hagyja el a süllyedő hajót? Mit is szokás csinálni a süllyedő hajón? A kapitánynak kell elhagyni utoljára a süllyedő hajót, de az Mesterházy és Lendvai.

Norris74 2010.04.30. 12:25:11

@vasziljevics: Az LMP divatpárt. Se hús, se hal, vagy hogy egy flimklasszikust idézzek "Ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit", semmiféle valós ideológia nincs mögött, még csak "zöldnek" sem nevezném, hacsak nem azért, mert zöld a logója és mondjuk még elég éretlen. Az első dolguk nekik is az volt, mint nagy "kritikus" pártnak, hogy fogadták az amcsi nagykövet nénit. Vajon miért ment oda? Miért hozzájuk ment? Ez egy érdekes dolog....

Ami meg a DH dolgot illeti, azt kell mondjam, hogy bármennyire is kicsi csapat, bármennyire is lefikázzák, még mindig bátrabb, tökösebb társaságnak tartom, mint az egész "ifjúkarrierszocialista" Societasos bandát, négyzetre emelve. Láttam az ATV-ben az elnöküket, Varga Lászlót, aki olyan semmitmondóan nyilatkozott a riport első felében, a másodikban pedig elkezdte nyomni a hivatalos pártpropaganda paneljeit, elővillant a nyelve, és ahogy fentebb írják plasztikusan, eltűnt az MSZP "nagy embereinek" fenekében. Az egész Societas megalakulása óta egyetlen valamirevaló eseményük volt, a IUSY fesztivál, és ezen kívül semmi....

De hogy érzékeltessem is....Pécs, polgármester választás, Szili kampány. A Dh tagjai lent segédkeznek, mellettük Societasosok állnak, és leginkább csak nézik őket (tisztelet a kevés kivételnek). Beszélgetés. A Societasos emberkétől a következő mondat hangzik el: "Mi nem izgulunk. A kerületünkbe már mindannyiunknak megvan, hogy ki milyen posztot fog majd betölteni..."

Tovább is, van, mondjam még?
süti beállítások módosítása