Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Betiltották Facebookot és a Twittert

2010.03.16. 16:50 | balközép | 2 komment

Címkék: ukrajna facebook twitter

Az ukrán Legfelsőbb Tanács állandó bizottságaiban békésen csücsülő honatyák felháborodtak, hogy a parlamenti hálózaton letiltották a Twittert és a Facebookot. Az egyik lelkiismeretesen dolgozó képviselő a „cyber térhez való jogai földbetiprásának nevezte” a munkára kényszerítő szigort. A lobby sikeres volt, hisz azóta már újra használhatják a képviselő urak a szájtokat.

Az ukrán parlamenti rendszergazdák azt követően cenzúrázták le a két népszerű közösségi lapot a Verhovna Rada belső hálózatán, hogy a bizottsági elnökök beköpték kollégáikat: a bizottságok tagjai a fontos kérdések megvitatása alatt inkább blogoltak, „vagy ismerőseikkel csevegtek a bizottsági üléseken” - írta a RIANovosztyi hírügynökség.

Az szájber képviselők nevében Leszja Orobec ellenzéki képviselő emelte fel a hangát, „kijelentve, hogy a parlamentben földbe tiporják az állampolgároknak a cyber térhez való szabad hozzáféréséhez való jogait.”

Az ukrán nép minderről hétfőn szerezhetett tudomást, amikor a rend már helyre állt és a képviselők ismét chatelhetek. A hírt egy ukrán politikusasszony a saját blogján szivárogtatta ki - éppen az egyik bizottsági ülés ideje alatt. Azért megnyugtató, hogy az ukrán képviselők milyen lelkiismeretesen végzik a dolgukat!:)
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr991844489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehérvár Kapitány 2010.03.17. 07:13:59

Nem tudom igaz-e, de így a reggeli kávé mellett némi derültséget is okozott a poszt.
süti beállítások módosítása