Hírek és kommentjeink

 

 

Piroslap on Facebook


Legutóbbi hozzászólások

Miért vagyok szocialista?

2010.01.09. 12:06 | szocdemman | 228 komment

Címkék: mszp baloldal


Szerintem nem tévút a baloldaliság. Bár sokan nem értik pontosan, és tévesen értelmezik. Szocialistának lenni annyi, hogy segíteni másokon, rajtad is! Az emberek tény, hogy nem azonos képességekkel születnek, de nem is azonos anyagi és társadalmi feltételekkel indulnak el az élet rögös buktatói felé. A szocialistáknak a célja az, hogy ne az döntse el, hogy mi lesz az emberből, hogy milyen családba született, hanem inkább az, hogy milyen képességei vannak. Egy jó képességű szorgalmas gyermek is juthasson diplomához, annak ellenére, hogy egy apró csereháti faluban nőt fel. Aki ma úgy gondolja, hogy ez így van az téved. És nem látja azt a borzasztó igazságtalanságot. ami a mai társadalmunkat terheli. És én akárhogy is szemlélem ezt, akkor is csak az MSZP képviseli a kisembereket. Szavak szintjén persze már a Fidesz sokat beszélt ezekről, de amikor a tettekre kerülhetett volna sor, valahogy a szavak elfelejtődtek.

Csodálatosan naiv szemlélet az, hogy ma nincs szükség a közösségek megerősítésére. Ma Magyarországon igen gyenge a civil szféra. Hiába van meg a lehetőség arra, hogy egyesülhetünk vagy alapítványt hozhatunk létre. Hiába van mögötte tenniakarás és valós szándék, de ezeknek a szerveződéseknek rengeteg nehézségük van. Talán a legrosszabb a közöny és a társadalmi érdektelenség. Akik ilyen civil szervezetben tevékenykednek, pontosan tudják miről beszélek. És ennek több oka is van. Ma egy atomizálódó társadalmat élünk. Egyre kevesebb a nagy baráti társaság. És egyre jobban úgy érezzük ez a világ nem rólunk szól. Ma nagyon sok olyan fiatal van, akik sokat vannak otthon Internet előtt mert, nem hívja őket soha senki sehova. A felvetésre lehetne az a válasz: és akkor mi van??
Az emberi léthez hozzá tartozik a közösségi lét, és a társak utáni vágyakozás. Természetes dolog, hogy ennek hiányában az emberek depresszióra hajlamosak lesznek, rosszabb lesz a közérzetük, és emberi kapcsolatteremtő képességük csökken. Kevésbé lesznek toleránsak másokkal, és nyitottak más emberek problémájára.

Ezeket a trendeket kell mérsékelni, ezért van szükség mai is baloldalra, és én ezért vagyok szocialista! De azt nem állítom, hogy az MSZP-nek nem kell változni. Szerintem ma nagyon sok ember baloldali, de azok nem támogatják az MSZP-t. Pedig az az ő pártjuk lenne.

Kedves Barátaim!

Ha nem tesztek semmit azért, hogy a magyar baloldal helyes úton járjon, hogy változzon, jóhogy párt nélkül maradtok. Fel lehet venni a kapcsolatot az MSZP-vel. Lehet nekik levelet írni, petíciót, beadványt. Ha ezt többen tesszük hatékonyabb. És igen a tettek mezeére is lehet állni. Minden párthoz, így az MSZP-hez is, lehet csatlakozni. A tagozatok, a platformok keretében széles azon testület köre, ahol lehet alkotó munkát végezni. Végezzetek! Mert akkor az MSZP újra az a párt lesz amire 2002-ben és 2006-ban is szavaztunk!
 

Piroslap Twitteren Piroslap Facebookon Piroslap IWIW-en Piroslap Hírlevél
 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroslapok.blog.hu/api/trackback/id/tr781658710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky 2010.01.09. 17:27:45

@egyittlakó:

"A jövőnket a jobbos horthy-banda vette el tőlünk, amikor vesztes háborúba sodorta az országot, nyakunkra hozta az oroszokat és a szocializmust. Kivégeztettek sok százezer magyar állampolgárt (zsidókat) és vágóhídra küldték a nagyapáinkat a szovjet frontra. Ezért még soha nem kértek bocsánatot a hazaáruló jobbos kövületek."

Na, hát ha ráértek ezt kielemezhetnénk, mert ebből konkrétan egy szó sem igaz!

Egyrészt nem itt kezdődik a komcsi történelem, hanem 19 tájékán kohn béláékkal!

Nem Horthy hozta a nyakunkra a komcsikat, hanem itt voltak ők már régen!

Nem Horthy akart belépni a háborúba, hanem német nyomásra volt kénytelen!

Nem végeztetett ki senkit Horthy, sőt a zsidóknak Mo-on volt a legnagyobb viszonylagos nyugalmunk a lengyel, holland, német társaikhoz képest! szálasi barnaingesei lőtték a Dunába a zsidókat és rakták fel a halálvonatra őket 44 decemberében fél évvel a háború vége előtt!

És valóban sok százezer magyar ember elesett az orosz fronton, érdemes lenne az emlékükkel kegyeletteljesebben bánni és jobban ápolni az emléküket! Például olyan színvonalon, ahogy a hollywood teszi a holokauszttal!

Birkesz 2010.01.09. 17:27:53

@egyittlakó: Érdekes, nekem nagyanyám nem úgy beszélt a TSZ-esítésről és a kommunista időkről, mint egy tejjel-mézzel folyó kánaánról. Bevitették velük a TSZ-be a földjüket és az állataikat, kisemmizték őket, majd néhány év múlva nagy kegyesen megengedték nekik, hogy tartsanak pár csirkét és disznót a ház körül. Közben pedig éhbérért (!) dolgoztatták őket a TSZ-ben.
Kora hajnalban keltek, megetették az állatokat, majd estig dolgoztak az államnak, hogy hazaérve újra a ház körül dolgozhassanak. Ezt nevezed te jó és követendő példának? Volt kapcsolatod egyáltalán ezzel a világgal?

terszim 2010.01.09. 17:29:25

@Lófasz Hadnagy: Szerintem alapvetően két út áll előtted: vagy nem szavazol, vagy olyanra szavazol, aki most leginkább a baloldali szavazókra pályázik (MDF, és esetleg, halványan az LMP). Nehéz helyzetben vagy, hogyha egyáltalán nem fogadsz el jobboldali értékeket. Jó szívvel semmiképpen sem ajánlom, hogy az MDF-re szavazz, nagyon furcsa dolgok történnek ott. Az LMP viszont elég ismeretlen, nem elég kiforrott.

Ha nem szavazol, akkor ugyan azzal is kinyilvánítod a véleményed, de azzal csak a többi pártot, és különösen a szélsőségeket támogatod.

Nem irigyellek, ilyen helyzetben én is nehezen tudnék dönteni.

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:29:47

@Joe84: Nem hinném, hogy rombolásnak kellene nevezni. Sokat járok a városokban, az országban, de rombolást nem látok. Ez egy működő ország. Nézzél szét a szomszédokban: van ahol egy rohadt autópálya sincs, fejlődés nulla. Nem vagyok szoci, nem érdekel a populizmus, de megtanultam látni. Ma Magyarország stabil állam, stabil gazdasággal. Lehet, hogy Orbán vezír jobb lesz (ezt kétlem, mert nem hiszek a diktátoroknak), de ez már különösebben nem érint: az autóm részletei lejárnak tavasszal. Ha majd Viktor idején 400 Ft lesz az euró, nem én fogok szívni, sok szerencsét hozzá.

Joe84 2010.01.09. 17:31:33

@egyittlakó: HAHA! Rabló háború. Na ekkora baromságot még komcsitól sem hallottam, pedig tudnak alkotni.
Rabló háború volt, amikor a Donnál beásták magukat, hogy visszatartsák a ruszkikat, vagy amikor megakadályozták, hogy a Kárpátokon könnyen át tudjanak kelni, vagy az Alföldi páncéloscsata is rabló háború volt. Vagy Budapest 108 napos ellenállása is a rabló háború része volt?

Nem szeretek komcsikkal vitatkozni mert nagyon primitívek vagytok, de legalább más is rájön erre, ha látja, hogy milyen ostobaságokat irkálsz.

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:32:50

@ÁkiBáki: Kihagytad a jobbosok által elvesztett magyar földet, köcsög.

redrick 2010.01.09. 17:33:22

@Lófasz Hadnagy: Hat most visszavonult. Remelem, alaposan feltoltodik es ujra a regi pompajaban fog ragyogni :) Szukseg lesz meg ra a Fidesz eraban, az a gyanum...

Amugy helyenkent tenyleg kurva idegesito a messias ontudata, de akkor is hasznosabb egy ilyen fasz, mint 14 darab helsinki bizottsag. Az allampolgari jogok tisztazasa teren orokre halas lehet neki minden tunteto. De a szilveszteri petarda-kommandokkal is maradandot alkotott. Nem is beszelve a Szanyi orrara valo koppintasrol, na az igazan gyonyoru volt :)

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:34:05

@Joe84: Mondtam én, hogy hülye vagy. Ha védekezni akarsz a ruszkik ellen, akkor Moszkvába mégy harcolni?

Cs@tLós 2010.01.09. 17:34:47

@egyittlakó: Ja, legjobb védekezés a támadás, nem? :D

tölgyes 2010.01.09. 17:35:42

@egyittlakó: Kicsit sétálgasson Budapesten.. különösen az MSZP-és kerületekben....Én legutóbb a Rákóczi úton 16 bedeszkázott kirakatot számoltam meg!!!! de mehet Miskolcon is...Szegedre is.. Debrecen az más.. ot évek óta fideszes a polgármester...:::))

Egyébként pedig az elkúrt 18.000 milliárd, amennyiből Kína egy olimpiát rendezett meg nálunk nem hagyott mély nyomokat.. csak nyomorúságot.

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:37:00

@Birkesz: Igen, volt. Amiről te írsz, az a Rákosi-korszakban volt.

magyartarka 2010.01.09. 17:38:04

"Aki folyamatosan a múltba néz az seggel megy előre"

Kisebb parlamentet.Visszahivható képviselőket. Tiszta képviselői jövedelmeket.Átlátható és ellenőrizhető pártfinanszirozást.És nyilvános ügynöklistát!!

Cs@tLós 2010.01.09. 17:38:23

@tölgyes: épp most írtam meg, hogy egész Szeged fel van újítva, szóval nagyon nem kéne a példák között hozni...ott nincsen semmi bedeszkázva. Sajnos rácsesztél, mert hiába van 12 éve mszps politikus Szegeden, ott gyakorlatilag újjá varázsolták a várost. Úgyhogy gyorsan fussál le, és nézd meg magadnak a várost mielőtt baromságokat kommentelsz.

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:38:47

@Joe84: "amikor a Donnál beásták magukat"

és mit kerestek ott, baszod?

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 17:39:00

@egyittlakó: A stílus maga az ember. Ez alapján te csak egy csúszómászó vagy.

tölgyes 2010.01.09. 17:39:58

@egyittlakó: Látom Ön is élharcosa a "Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még " mozgalomnak, mert Orbánnak szarva, és patája van, meg hóóóóósssszzzúúúú farka.. és ráadásul még cigány is zsidó is, komcsi is fasiszta is. NA MI MÉG?? Ja és a felesége nem szül, hanem -ahogy azt Szanyi is mondta - ellik mint az állat... Mindezt természetesen a tolerancia és ároktemetés jegyében!!!

tölgyes 2010.01.09. 17:40:56

@Cs@tLós: Sajnos én Szegeden rossz felé jártam..:::)))

Cs@tLós 2010.01.09. 17:42:50

@tölgyes: az biztos,merthogy én ott lakom.

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:43:04

@Rocky: "Nem Horthy hozta a nyakunkra a komcsikat, hanem itt voltak ők már régen!"

Hülye vagy. Egész Európában ott voltak, mégsem kerültek hatalomra. Csak ott, ahol bent voltak az oroszok. Tanulj még.

"Nem Horthy akart belépni a háborúba, hanem német nyomásra volt kénytelen!"

Ja, én sem a kútba szartam, csak a kávájára.

vörös csepel 01111 (törölt) 2010.01.09. 17:43:07

@egyittlakó: Hallottál Lengyelországról, Finnországról ?

Szovjetek egyszerrre kezdték a terjeszkedést a németekkel faszfej ;)

Birkesz 2010.01.09. 17:45:03

@egyittlakó: Az háztáji állattartás engedélyezése már a Kádár korszakhoz köthető. Nagyanyám azon kijelentése, hogy: "annyit dolgoztunk, mint az állatok" szintén.

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:45:07

@tölgyes: Haggyá mán engem a Viktoroddal, imádd magad, nem érdekel.

Nem vagyok fideszes 2010.01.09. 17:45:47

@terszim:

De én, elfogadok "jobboldali" értékeket, mert ezek nem jobboldali, vagy baloldali, vagy liberális, vagy a bánat tudja mileny értékek (pl. patriotizmus), hanem össznemzeti értékek.

Na, az LMP-ről annyit, hogy nem támogatják az atomenergia hasznosítását, így innentől kezdve felejtőek. Sötétzöldekre nem szavazok.

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:46:53

@ÁkiBáki: te meg egy fosos náci, látom a szüleid nem ismerték az óvszert, kisköcsög

AutosVilli 2010.01.09. 17:47:32

Az tény hogy a Szocialista eszméket nagyon félreértelmezve használják.
Szerintem a Kapitalizmus kiépítése,amiben az MszP oszlopos szerepet vállalt,nem fér össze a Pártjuk SZOCIALISTA jelzöével.
Hitler pártja is Szocialista volt,még is Jobboldalnak hivják. A népnek a szájába tették a jelzöket,de a történelmi ismeretek elhalványodnak amikor indulatokról van szó.Akkor most mi is van?

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:48:20

@vörös csepel 01111: apád volt faszfej, amikor anyádra mászott, ahelyett hogy hagyta volna a sarkon ácsorogni

lavór 2010.01.09. 17:48:42

@Lófasz Hadnagy:

"(pl. patriotizmus)"

Itt hol élsz, mondd! Tudod a jelentését? :)

Rocky 2010.01.09. 17:48:51

@Cs@tLós:

Hol hallottál ilyet? Kérlek idézd!

"mit hallok állandóan a fideszes nyilatkozatokból? "szavazzatok ránk, akkor aztán a jön a tejjel-mézzel folyó kánaán"... a nagy budös lóf@szt."

Pont, hogy azt mondja a Fidesz, hogy nehezebb lesz egy darabig, de lesz ÉRTELME a dolognak!

ÉRTELEM, CÉL, TÁMOGATÁS, JÖVŐ,( FENNTARTHATÓ) FEJLŐDÉS, LEHETŐSÉGEK, INNOVÁCIÓ, KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG, CSALÁDBARÁT ADÓRENDSZER

Hallottál ilyesmiről az elmúlt 8 évben?

Amikről én hallottam: SZEMKILÖVÉS, FASISZTAVESZÉLY, MEGSZORÍTÁS, TÚLKÖLTEKEZÉS, ÁREMELÉS, ADÓELVONÁS, REÁLBÉRCSÖKKENÉS, MUNKANÉLKÜLISÉG, DÜBÖRÖG A GAZDASÁG, TERRORVESZÉLY, CIGÁNYBŰNÖZÉS, POPULIZMUS, MUTYIZÁS, ÜVEGZSEB, ÁLLAMADÓSSÁG, ÁLLAMCSŐD, VÁLSÁGKEZELÉS???, IMF HITEL, HIÁNY, ALULTERVEZÉS, BOTRÁNY, KENŐPÉNZ, KORRUPCIÓ, VÉGKIELÉGÍTÉS, FIX JUTALOM, GÁZÁREMELÉS, NEM LESZ GÁZÁREMELÉS, OFFSHORE CÉG, KÜLÖNADÓ, KORMÁNYÜDÜLŐ

t a m á s 2010.01.09. 17:49:16

A Fidesz valóban nagyon ügyesen megszervezte a választó közönséget. (ahogy Orbán Viktor egyszer mondta; Magyarországon hivatalosan kb.126 párt van bejegyezve, DE transzcendens párt csak egy van a FIDESZ) Akik nem tudnak vagy nem akarnak gondolkodni csak HINNI azoknak kivalló szellemi táplálékot (gyúanyagot) nyújt.

Én csak amiatt nem szavaztam rájuk mert nem egészen értettem hogy mit jelent a sok Nagy-Magyarország térkép manapság (1919-ig ez volt a Magyar Királyi Kartográfiai Vállalat által kiadott hivatalos térkép)

Ma konkrétan mit jelent ez? (kivéve a székelyek lakta 3 megyét akik elmagyarázták nekem hogy az autonómiával ők közvetlenül kapnának pénzt Brüsszelből és nem Bukaresten keresztül így több maradna nekik és ezt hálából a FIDESZ is támogatja mert a kettős állampolgársággal kicsit még jobban bebetonoznák magukat (ahogy ezt Mikola úr mondta egy kedves választási elszólásában)

De a többi szín tiszta szlovén, horvát, szerb, szlovák, burgenlandi, román terület és népessége annektálásának hagymázos gondolata ellen a jobboldaliak még egyetlen szót se szóltak az elmúlt 8 évben.

Hogy a FIDESZ most győzni fog – az nagyon jó. Lesz 1.000.000 millió új munkahely amit ezek a nemzetrontó szocik biztos nem akartak. Valakinek azért biztos van tippje arra hogy mit fog csinálni ez a plusz dolgos 1 millió mély magyar ami magasabb technikai színvonalú mint a világ legfejlettebb technológiájú árui és szolgáltatásai és olcsóbbak mint a kínai világot elárasztó dömping árú termékek.

Fúj szocik, éljen a FIDESZ!

hofferpubi 2010.01.09. 17:49:56

Ébresztő!!!! kommentezők. 2010-et írunk, amikor minden más, mint aminek hívják, más aminek mindja magát. Egy párt nem attól szocialista, vagy konzervatív, hogy annak mondja magát, hanem a politikájától. Ilyen értelemben MSZP=FIDESZ, mindkettő hazug, hatalomra törekvő, egyefuralmat akaró,,,stb, nem folytatom.

Ilyen alpári hangnemben viszont csak azok képesek kommentelni, akik ugyanolyanok, mint imádott pártjuk. Nem jöttetek még rá, hogy mindegy ki mondott nagyobbat, ki hazudott többet, ki volt jó kormányon és ki volt jó ellenzékben, mert ezek minde nem rólunk szóltak. Mi voltunk a biodíszlet.

Mikor lesz jó ebben az országban? Ha nem ideológiai - ráadásul minden egyes párt esetében hazug, alapon - hanem a nemzet javárt szolgáló közmegegyezéses alapon folyik a politizálás. Mindegy ebben az esetben ki van hatalmon, mert bárki van hatalmon, azzal a nép javát szolgálja. A mai alakulatok nem ezek. Még ha a szó jogi értelmében demokratrikusak is, de csak a szó jogi értelmében. A többi meg látszik. Szval legalább ebben egy ilyen kommentelős műfajban is ki kellene egyezni, aztán száűzni a sétegetést, az alpári hangnemet. Nem kellene hasonlítani a politikusokhoz, aki meg rájuk akar hasonlítani, az a pártok honlapjára írogasson. Na viszlát egy normális Magyarországon.

Nem vagyok fideszes 2010.01.09. 17:50:00

@lavór: Pontosan tudom, azért használom. A patriótának nincs negatív felütése.

vörös csepel 01111 (törölt) 2010.01.09. 17:50:48

@egyittlakó:
Értem. Szia! - lengyel, finn esetet meg máskor ne hagyd ki az érvelésedből, köszi :)-

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:51:40

@Rocky: te barom, a szockók nem ugyanezt mondták? akkor mi a különbség? azt hiszed, hogy emezek nem hazudnak? hányszor mondjam még, hogy hülye vagy?

torró 2010.01.09. 17:51:59

Figyelj Ca@tlós.Ha most le írod nekem hogy melyik párt az akiben meg lehet bízni és ki tud állítani egy komplett kormányzati garnitúrát akkor kalapot emelek .De! Ha nem! Akkor nekem te ne hülyézz le senkit. Basszus,Mert akkor te vagy az. Egy kicsit többről van itt szó mint amit leegyszerűsítesz!

magyartarka 2010.01.09. 17:52:04

@Rocky:
Nem látom a Fidesznél a nyilvános ügynöklistát pl....

Joe84 2010.01.09. 17:52:16

@egyittlakó: Nem megvárom amíg ideérnek... hátha addigra meggondolják magukat.

Ahhoz képest, hogy az MSZP-ről volt szó, meg arról, hogy tönkretették az országot 8 év alatt elég szépen elterelted a témát a nácik-zsidók-Horthy-fasiszták irányba.

vörös csepel 01111 (törölt) 2010.01.09. 17:52:41

Poszthoz meg annyit:

Én szerintem fogok tudni élni szocik nélkül is. Szóval részemről nem fognak hiányozni .:)

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 17:53:04

@egyittlakó: Kár a betűt rád pazarolni, te bolsevik segglehelet.

lavór 2010.01.09. 17:53:14

@Lófasz Hadnagy:

Tehát hazafiak. Melyik hazáé vajon, már csak azt kéne tudni. :)

Cs@tLós 2010.01.09. 17:54:53

@Rocky: Hogy hol hallottam? Minden nyilatkozatukban.

ÉRTELEM, CÉL, TÁMOGATÁS, JÖVŐ,( FENNTARTHATÓ) FEJLŐDÉS, LEHETŐSÉGEK, INNOVÁCIÓ, KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG, CSALÁDBARÁT ADÓRENDSZER

Ezek nem konkrét megoldások. Ezek jól hangzó, magukban értelmetlen szavak. Csak 1 példa: fenntartható fejlődés. Milyen fejlődés, mit akarnak fejleszteni? Hogyan? Na ezek azok amire mindig kitérő válaszokat adnak. "Mindent fejleszteni akaruk, mert a családoknak most nagyon rossz". És hasonlók. Engem ilyen átlátszó szlogenekkel nem lehet megtéveszteni. Téged igen. Meg magyarország 1 nagy részét, gyakorlatillag. Ez van. Nem tanulták még meg a reklámokból, hogy van ami csak marketingduma. Csak jól kell, hogy hangozzon.

ÁREMELÉS, ADÓELVONÁS,REÁLBÉRCSÖKKENÉS, MUNKANÉLKÜLISÉG, DÜBÖRÖG A GAZDASÁG, HIÁNY, ALULTERVEZÉS, BOTRÁNY, KENŐPÉNZ, KORRUPCIÓ, FIX JUTALOM, GÁZÁREMELÉS, NEM LESZ GÁZÁREMELÉS. Ezeket a fidesz idejében is hallottam. A többire szinonímákat használtak, vagy csak nem derültek ki. Mondom, ugyanaz a kettő. Egyik pártra sem vagyok kíváncsi.

egyittlakó (törölt) 2010.01.09. 17:54:54

@AutosVilli: Az nemzeti szocialista párt volt, szélsőjobbos valóban. Vigyázni kell, mert itt is páran nemzetinek mondják magukat, pedig komcsik és kádáristák, csak éppen nemzeti színekben (fidesz). Csak hallani kell, amit mondanak.

vörös csepel 01111 (törölt) 2010.01.09. 17:57:25

@egyittlakó:
Már nincs blogketrecben a blog, nyugi. El ne harapd a nyelved ! :D

Cs@tLós 2010.01.09. 17:57:43

@torró: Talán azért kéne mást választani, mert amelyikről tudjuk, hogy alkalmatlan, az legközelebb is az lesz. Ezzel ellentétben még van párt akiről nem tudjuk, hogy alkalmatlan-e, mert már cserélődött a garnitúra. Te bonyolítod túl. A dolog nagyon is egyszerű, csak inkább az ismerős szart választod, mint az ismeretlen esetleg jót. Ennyi. Tényleg ilyen egyszerű.

Caymans 2010.01.09. 18:01:45

Aránylag még értelmesebb kommentek születnek, mint amit hittem, bár a minőség kezd elromlani így este 6-ra, ne szájkaratézzunk már emberek, úgyis mindenki arra szavaz majd, ahova szeretne. Viszont felvetnék egy aprócska kérdéssort:

1. Arra az MSZP-re szavazzak, aki bebőgött a választások után, mert Gyurcsány bácsi bevalotta azt, hogy 2 évig nem csináltak semmit? Arra az MSZP-re szavazzak ami az MSZMP-nek a jogutódja minek után családom idősebb tagjait anno kénytelenek voltak a vendégszeretetükkel élni?

2. Arra a FIDESZ-re szavazzak akik már évek óta ugyanazt a populista dumát nyomják? Arra a FIDESZ-re szavazzak akiknél folyamatosan ugyanazokat az arcokat látom visszaköszönni és nem képesek egy kicsit sem megújulni?

3. Arra a jobbikra szavazzak akik egyszerűen nem ismerik el legitimitását a külföldi tőkének? Szerintem meg lehetne találni a középutat, de túlontúl radikális válaszokat hallok tőlük, a problémákat amiket említ azok pedig több mint valósak, a rájuk adott válaszok, viszont egyáltalán nem tetszenek. Így realistaként rájuk se fogok X-elni.

4. Az MDF rájött, hogy semmit nem ér ha a nagy pártokat ócsárolja, így merész de jó húzásként előkapták Bokrost, és viszonylag hitelesen próbáltak kampányolni olvasatomban az EP választások során. Erre azt hallom össze akarnak állni az SZDSZ-szel... Bukta! pedig már azt hittem tudok hova ikszet rakni...

5. Arra az SZDSZ-re minek szavazzak amelyik már szétesett?

6. LMP: szép zöld szín és mennyire jó... Ennek ellenére amikor mindenhonnan az LMP kis levakarhatatlan zöld szívecskéit látom Budapesten akkor hányingert kapok a kulturálatlan kampányolástól. FAIL!

Azt hiszem nyilvánvaló, hogy a politikai felhozatal silány. Ma magyarországon nem éri meg politikusnak lenni. Társadalmi elfogadottság egyenlő a nullával, nem is csodálom hogy olyan emberek ülnek az EU parlamentben, akik még beszélni is csak alig tudnak angolul (Lásd Áder Janit és a középfokú nyelvvizsgát...) valamint az országházban. Az egész dilettáns bagázst le kellene cserélni.

Rocky 2010.01.09. 18:02:41

Remélem a Fidesz első intézkedése, az állampolgárok demokráciába vetett hitének a visszaállítása lesz!

Mert van itt mindenféle álliberál, álszocialista kisebbségvédelem, melegbüszkeség stb...
De hogy az emberek 2006 ősze óta nem mernek kimenni az utcára gyerekestül, nagymamástul, csak gázálarcban, kendővel FÉLVE!

A GYÜLEKEZÉSI SZABADSÁG (a komcsik rémálma) lenne az egyik legalapvetőbb emberi jogunk, de még ezt is sikerült elvenni tőlünk!

t a m á s 2010.01.09. 18:04:16

Sajnos levették az Index-ről a blogot így most már soha nem kapok a kérdésemre választ

Cs@tLós 2010.01.09. 18:05:29

@Rocky: Szeretnél tömegben kukákat gyújtogatni, termésköveket felszedve épületeket rongálni, stb stb? Tudod, én ezektől a gyülekezésektől marhára nem éreztem biztonságban magam. Az állam dolga megvédeni a polgárokat, akiknek más dolguk is van, mint az utcán tömegben vandálkodni.

Cs@tLós 2010.01.09. 18:06:15

@Caymans: Én veled értek teljesen egyet.

Nem vagyok fideszes 2010.01.09. 18:06:57

@Caymans:

Ugyanez zanzásítva: az egyik opportunista, balfasz, impotens és dilettáns, a másik arrogáns, populista, pofátlan és gátlástalan, a harmadik ki tudja már, mit képvisel, a negyedik lejáratta magát és áruló, az ötödik az ország szégyene, szemét neonáci, a hatodik sötétzöld.

Ennyi a paletta.

Rocky 2010.01.09. 18:07:45

@Cs@tLós:

Na ez tök jó! ÉS egyben ezt kérném minden "felvilágosult", "pártOKból kiábrándult" MSZP szavazótól, hogy NE MENJEN EL SZAVAZNI!

(szerintem te el fogsz menni és a szocikra fogsz szavazni, csak nyomod itt az "egyiksejobbmintamásik" szoci mantrát!)
(már megint csak a képzelt ellenséggel tudtok foglalkozni, magatokkal nem!)

Egyébként meg nem egy ellenzékben lévő pártnak kell kormányprogramot előterjeszteni, majd ha mégis, akkor a dilettáns kormányoldalnak azt csípőből lesöpörni!
Akkor minek?

Nem vagyok fideszes 2010.01.09. 18:09:02

@Lófasz Hadnagy: ű

Ja, ami kimaradt: válasszon a faszom, inkább elsétálok asszonykámmal a Daubnerhez, eszünk egy fagyit és élvezzük a madárcsicsergést, a politikusok meg rohadjanak meg.

Joe84 2010.01.09. 18:10:34

@Caymans: Honnan tudod, hogy Jobbik válaszai rosszak?
Nem polkorrekt az biztos, de 20 éve csak polkorekt válaszokat adnak ezekre a problémákra és meg lehet nézni, hogy hova jutottunk.

Nem a legitimitását nem ismeri el, csak az már túlzás ahogyan itt jelen van a külföldi tőke, ráadásul nagyon erőszakosan nyomul a magyar emberek kárára. Ezzel van baj, nem azzal, ha valaki be akar fektetni.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 18:11:20

@Caymans: Sok igazság van abban, amit írsz, csakhogy sajnos a demokrácia sajátossága, hogy a többség (értsd itt a tömeget, sokaságot, nevezzük bárminek) akarata nyilvánul meg. Azoké, akik a legjobban befolyásolhatóak. Tehát ki fog győzni: a legpopulistább, aki a legjobban tudja befolyásolni a tömeget.
Ez az elmúlt nyolc évben is így volt, most sem lesz másképpen.
Most a népharag a szocik ellen irányul, ( nem jogtalanul ) s ha ezt bárki jól használja ki: az a befutó.
Mi pedig ismét készülhetünk, hogy mi következik, csak most nem pirosban, hanem narancs árnyalattal.

Cs@tLós 2010.01.09. 18:13:26

@Rocky: Milyen jó, hogy te feljogosítva érzed magad, hogy eldöntsd hogy én mit gondolok :)
Te vagy a tipikus fideszes: aki nincs velünk az ellenünk van! Az ilyen mentalitás elég káros, de csináld.
Igen, egyik sem jobb mint a másik. Az hogy szar az mszp, az nem teszi automatikusan jóvá a fideszt. Nekem ez a véleményem, te meg azt gondolsz amit akarsz.

Egyébként elmesélném, hogy az ellenzéknek az a dolga, hogy a kormányt segítve javaslatokkal és kritikákkal álljon elő. Ne fikázzon le csőből mindent. Nálam már ezzel lejáratták magukat.

Rocky 2010.01.09. 18:14:24

@Caymans:

szoci mantra...

VÁLASZTÁS=eldönteni, hogy a TELJESÍTMÉNYEK alapján, melyik pártot szeretnénk kormányzati szerepben látni!

Nem arról van szó, hogy kit avassunk szentté!
Nem arról van szó, hogy Lexust vagy Maseratit vegyek családi kocsinak! Sx4-re van pénz, meg Astrára, MELYIK A KEVÉSBÉ SZAR? -> ERGO MELYIK A JOBB VÁLASZTÁS?

Utópiagyártásból már elég volt 40-80 év!

Cs@tLós 2010.01.09. 18:16:41

@Rocky: Úgy látom mindenki másról is eldöntöd, hogy mit gondol...öcsém...Te milyen alapon gondolod, hogy ezt megteheted?

Blackrock (törölt) 2010.01.09. 18:17:17

@Rocky: Te nem vagy egy kifejezetten összetett lélek, öcsi...kb. olyan egyszerű vagy, mint egy liter tej.

Rocky 2010.01.09. 18:17:30

@Cs@tLós:

"Szeretnél tömegben kukákat gyújtogatni, termésköveket felszedve épületeket rongálni, stb stb?"

Neked ez jelenti a békés demonstrációt?

Mert nekem nem!

Ez is a komcsik műve, hogy összemosták a békés demonstrálókat, a futballhuligánokkal!
Így legalább senki nem mer kimenni az utcára! -> kisebb a pofájuk!

Cs@tLós 2010.01.09. 18:18:20

@Rocky: Futballhuligán? Én nem csak azokat láttam a "békés" tüntetéseken...

Blackrock (törölt) 2010.01.09. 18:18:27

@Rocky: miért nem mész inkább ki a földekre kapálni? Hm? Legalább valami hasznosat is csinálnál, ahelyett, hogy itt lököd az ostobaságaid...

Blackrock (törölt) 2010.01.09. 18:19:11

@Rocky: ha nem vagy tisztában a fogalmakkal, akkor mi a fasznak használod őket??

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 18:21:35

Miért van az, hogy itt minden kommentelésnek az a vége, hogy jól leköcsögözi, nácizza, zsidózza stb egyik a másikat.
Ezzel bárki is úgy érzi, fölé kerül a másiknak??

lavór 2010.01.09. 18:22:30

@ÁkiBáki:

Nem. A tehetetlen düh.

Caymans 2010.01.09. 18:23:22

@Joe84: Vona Gábor szájából nem azt hallottam, hogy: Emberek, a külföldi tőke aránya ma Magyarországon sajnos aggasztó méreteket ölt, normális átlátható szabályokkal kellene a külföldi tőkét engedni hazánkba, mert bármennyire is aggasztó a jelenléte, ki kell jelentenünk hogy szarból nem lehet várat építeni, szükségünk van rá.

hanem: El azokkal az emberekkel, akik a külföldi tőke magyarországra jutását segítik, magyarország csakis a magyaroké, a külföldi tőke rabszolgává tesz minket. nekem legalábbis kb. ez jött le.

Erre mondok egy példát: Ha szalagmunkás vagy a Bosch gyárban tényleg azt érezheted, hogy a külföldiek ledobnak ide egy szerszámgépgyárat, neked meg az a dolgod hogy havi nettó 70-80k ért legyártsad neki a terméket, aztán meg próbálj valahogy megélni. Ha viszont gépészmérnöki csoportvezető vagy, akkor azt éled meg, hogy Isteni szerencse hogy nem vmi állami nagy vállalatnál kell nulla fizuért dolgoznod, hanem szerencsére a magyar átlagnál jobban tudsz keresni, már-már európai színvonalú a béred.

@ÁkiBáki: már megszoktam hogy sajna mindig ez megy...

Rocky 2010.01.09. 18:24:10

@Blackrock:

Szeretem az ilyen "értelmes" hozzászólásokat kedves barátom! :D (Morvai Krisztás smile-t küldök neked!

Hobo: Bunkó vagyok

"
...
Úgy húsz körül jártam,
Mikor észrevettem,
Annyi körülöttem
A túl okos ember.
Jóba lennék velük,
De lenéznek engem,
Hamar megértettem,
Mit is kell hát tennem.

BUNKÓ VAGYOK - IGEN.
TAHÓ VAGYOK.
TAPLÓ VAGYOK - RÖHÖGÖK JÓ NAGYOT."

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 18:25:32

@lavór: De könyörgöm a dühöt nem a klaviatúrán kell levezetni, hanem az edzőteremben, vagy a futópályán.
Lehet, hogy nem értek egyet veled, de attól még nem szabadna akarnom, hogy gyilkos düh fogjon el, mert én vagy te, vagy ő másképpen gondolkozik. Vagy akár sehogy.
Ez nem gladiátoriskola, vagy mégis?

torró 2010.01.09. 18:28:53

Cs@tLós! Én konkrét dolgot kértem tőled mint felvilágosulttól, nem általánosságot.Vagy fogalmad sincs? Tehát még egyszer : Kormányképes párt vagy egyesülés nevét! Légyszi, légyszi! Különben nem leszel hiteles. Szarsz rá mi?

Cs@tLós 2010.01.09. 18:31:15

@torró: Válassz egy nevet azokból akik még nem voltak, csak ne a jobbik, nekem az túl radikális. Azon kívül más bármi jöhet ami még nem volt, vagy rég volt. Leesik végre amit írok, vagy még hány nyelven/ hány féleképp írjam le?

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 18:31:20

@Caymans:
"Vona Gábor szájából nem azt hallottam, hogy: Emberek, a külföldi tőke aránya ma Magyarországon sajnos aggasztó méreteket ölt, normális átlátható szabályokkal kellene a külföldi tőkét engedni hazánkba, mert bármennyire is aggasztó a jelenléte, ki kell jelentenünk hogy szarból nem lehet várat építeni, szükségünk van rá."
Igen, igen ez nagyon jó - de!
Ezzel szerinted hány potenciális szavazót fog szerezni, még jobbat mondok: többet fog e szerezni, mint amennyit a bunkók közül elveszít?
Mert most már csak erre játszanak. Akárki akármit mond, csak erről szól a dolog: hány x kerül a párt neve mellé. Nem?

Balt 2010.01.09. 18:32:40

Tüttőkata személyesen? :) Milyen volt a kecskeméti tanúzás?

"Ha nem tesztek semmit, azért hogy a magyar baloldal helyes úton járjon, hogy, jóhogy párt nélkül maradtok. Fel lehet venni a kapcsolatot az MSZP-vel. Lehet nekik levelet írni, petíciót, beadványt. Ha ezt többen tesszük hatékonyabb."

Ha meg minél többen elküldjük őket a búsba,hogy lehetőleg vissza ne jöjjenek soha, az még hatékonyabb!

Mellesleg elég csekély átmérőjű, hogy ne mondjam: kapilláris csőlátás kell hozzá, hogy valaki a közösségépítést az MSZP-ben találja meg, mert szisztematikusan pusztít mindenféle közösséget amióta csak létezik (jogelődjeit is beleértve, KMP, MKP, MDP stb.): a családot, a nemzetet, bármiféle patriotizmust.

Cs@tLós 2010.01.09. 18:33:39

@torró: Esetleg ha így tisztább, nem vagyok jövőbelátó. Mondhatnám hogy a zöldek, vagy MDF, de lehet hogy ők is ugyanúgy elszúrnák. Akkor rájuk se szavaznék többet. Talán végre így megérted, hogy miről írtam.

terszim 2010.01.09. 18:36:37

@Lófasz Hadnagy: Igen, végülis ez is egy megoldás. Tényleg kár, hogy nincs olyan lehetőség, hogy "egyiket sem választom". Mert enélkül csak a kispártok aránya javul.

magyartarka 2010.01.09. 18:40:15

@Rocky:
Itten már nagyon lóg kifele a lóláb.
Jól dolgoztál pihenhetsz. V keress másik helyet a fizetős kommentjeidhez.Választhatsz:))

Joe84 2010.01.09. 18:41:23

@Caymans: Én hallottam tőle olyat, hogy szabályozni kell a külföldi tőkét. De az alapvetően igaz, hogy Magyarország a magyaroké és akik csak azért jönnek ide, hogy kizsákmányolják a munkavállalóikat, meg tönkrevágják a magyar kisvállalkozásokat, azokra tényleg nincs szükségünk.

Nem segítik a tőke Magyarországra jutását, hanem szarért hugyért eladnak mindent.

Példát én is tudok mondani. A Tesco és a hozzá hasonló multik nem csak a saját alkalmazottaikat tekintik rabszolgának, hanem a beszállítóikat is. Rengeteg magyar vállalkozás ment tönkre az ilyenek miatt. Másnak nem tudnak szállítani, mert azt már kiszorította a Tesco. De a kínai fokhagymával meg olasz paprikával is nyugodt szívvel elárasztanak mindent. Na ez az amit szabályozni kéne. És itt kapcsolódik ahhoz, amit a falvak helyzetéről írtam, hogy nem tudnak megélni, mert senki nem támogatja őket, eladni meg sehol nem tudnak semmit, mert a multinak ez nem érdeke.

lavór 2010.01.09. 18:41:52

@ÁkiBáki:

Túl sok a felgyülemlett feszültség, mindahány oldalon. Sajnos az edzőtermi példádat a honatyáknak kéne először kipróbálni, azaz nem tudtam, hogy az Országház edzőterem. Sőt, lassan kocsma, ha az alpáriasságot is beleveszem. Mit vársz akkor az egyszerű emberektől? Csak követik vezetőik példáját.

magyartarka 2010.01.09. 18:46:50

Ez itt mind fingfestés!

Kisebb parlamentet.Visszahivható képviselőket. Tiszta képviselői jövedelmeket.Átlátható és ellenőrizhető pártfinanszirozást.És nyilvános ügynöklistát!!
Pl.

Amig ezek nem igy lesznek tökmindegy mi a szin v épp milyen zavaros komcsi szoci libsi zsidó cigány szittya nemzeti jobbos náci fasiszta "ideológiákról" folyik a handabanda csak parasztvakitás hergelés és tudatos megosztás folyik. És nincsen a választásoknak tétje a választópolgárok számára.Értelme sem.

Ezt kellene már tudomásul venni és nem magyarnak magyart anyázni mert az meg sehova nem visz.

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 18:52:27

@lavór: Jó, igaz mindig a fejétől büdösödik a hal. Csak tudod nem old meg semmit, magyarul felesleges, és mint ilyen az én értékrendemben használhatatlan, tehát felesleges.
De kénytelen vagyok sodródni az árral. Csak abban reménykedem, egyszer csak kikötünk:-)

Caymans 2010.01.09. 18:57:47

@Joe84: A tesco egy külön sztori. Nem akadályozhatod meg hogy a hipermarketek hogyan s mint vegyék termékeiket, bár lehetne ezt is szabályozni.

Most ez egy kicsit fennhéjázó lesz, de nem azért a két fillérért, aki a tescoban vásárol azt remélem mindenki tudja, hogy a tesco részvényeseit tömi pénzzel. No most már ha csak 1 kis megtakarítása is van az embernek, akkor ma már nem olyan nagy ördöngősség akár itt magyarországon külföldi cég részvényeit megvenni. Nem azért a két fillérért, de kifejezetten élvezem amikor havonta megjön a számla a Matávtól hogy ki mennyit telefonált a családban, meg net meg miegymás, utána pedig év közben megkapom a matáv részvényeim utáni osztalékot és nyugtázom magamban, hogy lényegében INGYEN neteztem, telefonáltam és TV-t néztem, jah uram bocsássa meg, még marad is az osztalékból...

Ma angliában szinte minden háztartásban vannak olyan megtakarítások, amelyek befektetési alapokban vagy részvényekben vannak. Én ha használok vmilyen cég szolgáltatását, akkor megnézem, nem lehet-e bekapcsolódni a vállalat tulajdonlásába vmilyen módon. Sokan azt hiszik hogy óriási korlátokba ütköznek az emberek ha ilyen befektetéseket akarnak eszközölni, pedig nem így van.

Egyébként akkor itt egy kérdés: Ha nekem Tesco részvényem van, akkor mint külföldi karvalytőkés én is ki akarom zsigerelni a hazai vállalkozásokat? Szerintem csupán értelmesen fektetem be a pénzem, mert a globalizációt max. diktatúra árán lehet megakadályozni. Nem hinném hogy É-Korea akarnánk lenni.

Caymans 2010.01.09. 19:03:33

@Joe84: a kínai fokhagyma és az olasz paprika meg hogy is mondjam...

A vásárlási szokást bőven lehet befolyásolni, lásd baromfi terméktanács és hasonlók. Én lehetőségeimhez mérten magyar terméket próbálok venni a boltokban, ráadásul az élelmiszert rendszerint a COOP-ban vásárolom, mert csak ott lehet tartós élelmiszert melegételutalványra venni... nem azzal van baj hogy itt van a tesco hanem azzal hogy a magyar vásárló tudatlan. Ha mindenki magyar terméket venne nem lenne azzal gond hogy itt van a kínai fokhagyma mert ha nincs rá kereslet nem fogják behozni az országba. Jó példa erre a CORA esete: amikor bejött magyarországra komolyan mondom leesett az állam, milyen minőségű termékeket lehet kapni náluk... mostanra a helyzet annyiban változott hogy ott is megjelentek a winny márkás nulla minőségű termékek és a szolgáltatás színvonalából is lejjebb adtak. miért? mert nincs rá kereslet...

Barbara Hercegnő - lurva.blog.hu 2010.01.09. 19:10:11

Kedves (Ál)Blogger!

Lazán hülye vagy. Nem kicsit... azt akarod, hogy a tehetség döntse el, ki mire viszi, nem a pénz? Értem, akkor mire is volt az mszp-s tandíj? (Amit mi pl. nem tudtunk volna kifizetni, nem lett volna ingyen, mert a szakomon a 4,5 elérhetetlen, most mégis van diplomám és külföldre hívtak tanítani???)
Magyarországon gyenge a civil szféra? Igen, az, tudom, benne vagyok. Miért? Mert ellehetetlenítette az elmúlt 8 év baloldalja. Sikeresen, semmit sem eltitkolva, feketézve ma nem lehet alapítványt vezetni a sok-sok bürokrácia és nonszensz adózás miatt...
Lehet levelet írni? Remek, én a városom szocis képviselőjének kettőt is írtam 6 év alatt - annyit nem kaptam, hogy megvan, majd elolvasom...

Persze egy szóval nem mondom, hogy orbán jobb lesz, sőt, most szólok, nem. Nem, mert igazi rendszerváltás nem volt. DE AZ, HOGY AZ MSZP MILYEN SZENT - na ne, ilyen semmitmondó bérblogírás nem kell ennek a minden hitelét elvesztett, tolvaj bandának...

lavór 2010.01.09. 19:10:42

@magyartarka:

Ezt értem, melyik parlamenti párt akarná ezeket komolyan venni és végre is hajtani? Nem mellesleg Alkotmányt is kéne módosítani szerintem hozzá.

szárny 2010.01.09. 19:19:07

Ez azért jó. Ennek az ittlakónak egyik fasz a másik után esett ki a szájából, amíg nem, szóltatok neki, hogy már nincs címlapon a blog. Azóta nem nyilatkozik :-)))
De most komolyan: Meddig kell még a nyakunkon tűrni ezt a hiénabandát? Nem ismerek rá a magyar népre :-(

lavór 2010.01.09. 19:26:46

@ÁkiBáki:

"Értékrend". Hát igen, vannak elfeledett fogalmak, na meg teljesen kiforgatottak is. De ne feledd, ez az ígéretek hazája. :) Mint az oviban. :)

torró 2010.01.09. 20:15:47

Helló Cs@tLós. Közben pókerezek, muszáj kikapcsolódni. Na ! Vannak zöldek? Észre sem vettem. Biztos az én hibám .
MDF. Nem mondod!? Azért másnak ne mond mert kinevetnek. Vagy viccnek szántad? Mert úgy elmegy. De ilyet én is tudok. Na figyuzz:Thürmer! Na milyen? Oké gyerekek, van ösz vissz négy hónapunk. Maradjunk a realitások talaján. Na jó éjt!

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.09. 20:19:50

@szocdemman

Bukni fogtok. NAGYOT! XD

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 20:29:37

@lavór: Persze. Tudod a vicc az egészben, hogy én már igen-igen régen hallgatom azt, hogy most még egy kicsit kell összébb húznom a nadrágszíjat, aztán majd jó lesz.
A baj csak az, hogy már a sokadik szíjat használom, mert mindegyikről elfogytak a lyukak.
Az újat pedig mindig nekem kellett megvennem. Érdekes módon.
De tudod, a remény hal meg utoljára:-)

ÁkiBáki (törölt) 2010.01.09. 20:31:59

@szárny: Óóóó, ez egy édes pofa!
Ide böffent egy kis nácizást, köcsögözést, aztán mint aki jól végezte dolgát elmúlik.
Nem baj, ilyennek is kell lenni. Biztos rászólt apuka, hogy szálljon le a gépről.

magyartarka 2010.01.09. 20:35:37

@lavór:
Na ezért lett parasztvakitás ez a választásosdi.

lavór 2010.01.09. 20:38:39

@magyartarka:

Ha kedves választópolgár azt igényli, azt is kapja. Kiszolgálják széleskörűen igényeiket. :)
Mivel 20 éve sikeresnek mondható, azt kell írjam: a többség ezt igényli.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.09. 20:53:13

@magyartarka: Nem az, csak tudni kell mennyit ér.

@lavór: Szerintem egyáltalán nem sikeres. Főleg, hogy a legtöbb választó sosem választhatott, hogy akar-e választó lenni.

lavór 2010.01.09. 20:55:41

@TaTa86.:

Az eredmények pedig azt mutatják, sikeres a tömegek megvezetése.
A távolmaradás nem mentség a későbbi sírás-rívásta. Nwm csak alkotmányos jogik vannak...

Dezsőke001 2010.01.09. 21:50:03

@Roa: mi nem volt a baj? szerintem például az, hogy nem használták feleslegesen az emberek az orvosok szolgáltatásait... Menj be egy háziorvosi rendelő várójába, 10 H1N1-es meg 10 vérnyomást mérető nyugger.. Mindkettőért ugyanazt a pénzt veszi fel az orvos az OEP-től, csak az utóbbi bemegy minden nap, az előbbi meg épp meghalni készül...Az orvosok szakmai alapon nem vitatkoztak a vizitdíjjal, politikai alapon persze igen... Szociáldemokrata intézkedés volt? Nem...

@redrick: lehet, lesz ez még rosszabb is.

@VRbagoly: megsajnáltam szegény post írót:) Jót akart, csak szarul sült el..:)

Dezsőke001 2010.01.09. 21:59:21

@Barbara Hercegnő - lurva.blog.hu: Barbara... Akkor elmesélek egy storyt. Engem az lökött végleg balra, amikor láttam hogy civil szervezeteket hogyan lehetetlenít el az Orbán-kormány.. Olyanokat amikben én is dolgoztam, és kurvára nem foglalkozott politikával, csak éppen nem volt Fideszes... Nekem ne akard megmagyarázni, hogy az elmúlt 8 év kormányzása lehetetlenítette el a civil szférát, mert ez egyszerűen HAZUGSÁG...

bokrif 2010.01.10. 03:18:34

Srácok, tessék figyelni a helyesírásra! A posztok mindig tele vannak apró elírásokkal.

PéeSDé 2010.01.10. 21:16:10

@Rocky: elsősorban gratulálnék Neked mert fején találtad a szöget és jó humorérzéked is van.

Másodsorban az agyam eldobom, vettem a fáradtságot és végig olvastam az összes választ. Elég szomorú, hogy ennyi sötét és korlátolt ember van ebben az országban. Sokat nem szaporítanám a szót, csupán egy dologra térnék ki, ez felülmúl minden képzeletet:
ENNYI KORRUPCIÓRÓL NEM HALLOTTAM MIÓTA LUK VAN A SEGGEMEN. Ezt, hogy nem veszik észre az MSZP klán rajongói? Szeretném olvasni a véleményüket ezzel kapcsolatban. Szívesen olvasnék egy felmérést is MSZP és Fideszes korrupciós ügyekről, habár elég nyilvánvaló ki lenne a győztes, méghozzá elég nagy fölénnyel.
Nem szoktam blogokat olvasgatni és kommentálni, én inkább grafikában fejezem ki a politikai nézeteimet, mint ahogy a blogomban is tettem, de ehhez hozzá kellett szólnom.

Tomaszendvics 2010.01.18. 18:24:42

@Rocky: Hát, ha hat-nyolc évig ültél egy szar kocsiban, amivel csak bajod, gondod volt, nem az az észszerú, döntés, hogy egy másikat próbálsz ki? Vagy veszel egy ugyan olyan szart, hogy tovább szívjál?
A hasonlatod egyébként jó!

cyrus01 2010.01.24. 09:09:29

MI IS A FŐ CÍM miért vagyok szocionista az egész kommunizmus egy pásztor nép fattyaihoz fűződik khon lenin rákosi gerő apró aczél erre miért nem jön rá senki rajtunk nem a kommunisták hanem a cionisták uralkodnak innen a nagy keresztény gyűlölet
ja és a több száz ezer áldozat összesen 300000 ezer akinek jó része tífuszban halt meg hol van ez a kommunizmus áldozataihoz képest egyébként ki rendelte el hogy ne engedjék nullázni a pesti gettot segíttek VITÉZ NAGYBÁNYAI HORTHY MIKLÓS ja és ha HORTHY háborós bűnös lett volna miért nem állt biroság előtt tetteiért
ja és mi a helyzet SOLYMOSI ESZTERREL

cyrus01 2010.01.24. 09:14:16

itt a válasz a holomitoszra ha nem félsz az igazságtól maga az auswitzot vezető franszisek pipper mondja el hogy a gázkamra szinpadi kellék és egy légopince lett átalakítva
www.youtube.com/watch?v=Sg-8dW0TxXM

cyrus01 2010.02.01. 09:00:53

A szocionisták mindig is a nadrágszíj politikát játszották csak most már a derekunkról a nyakunkra tették
süti beállítások módosítása